Dukan od 3 października 2011r. RAZEM DAMY RADE!! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 15:37   #241
Arschen
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Dukan od 3 października 2011r. RAZEM DAMY RADE!!

Witam Wszystkie Wizażystki
Jestem tu nowa i mam zamiar zastosować Dukana do swojej Diety.
Niestety przez ostatnie 4 miesiące przytyłam 6 kg (zmiana klimatu i diety )
mam 164cm wzrostu i chciałabym powrócić do poprzedniej wagi albo i nawet do 50 kg .
Myślę żeby zacząć od jutra (8listopad 2011)
MAcie jakieś porady ?bo naprawde nie wiem co i jak
z góry dzięki
Arschen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 16:00   #242
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Dukan od 3 października 2011r. RAZEM DAMY RADE!!

Cytat:
Napisane przez Arschen Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Wizażystki
Jestem tu nowa i mam zamiar zastosować Dukana do swojej Diety.
Niestety przez ostatnie 4 miesiące przytyłam 6 kg (zmiana klimatu i diety )
mam 164cm wzrostu i chciałabym powrócić do poprzedniej wagi albo i nawet do 50 kg .
Myślę żeby zacząć od jutra (8listopad 2011)
MAcie jakieś porady ?bo naprawde nie wiem co i jak
z góry dzięki
Hej.
A ile teraz ważysz i ile masz lat ? Podstawą jest przeczytanie książki i zrobienie testu. Bez tego nie ma co zaczynać.
Zapraszam na główny dukanowy watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554400
Na pierwszej stronie znajdziesz tam link do testu i do książek ?

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-11-07 o 16:20
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 16:24   #243
Arschen
Wtajemniczenie

21lat, 58kg
Dużo juz sie na ten temat naczytałam myśle że bez książki dam rade
A co do testu robiłam i wyszło mi tylko 3kg do zrzucenia No ale mam zamiar schudnąć przynajmniej 5 kg .
Stary 2011-11-07, 18:43   #244
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
21lat, 58kg
Dużo juz sie na ten temat naczytałam myśle że bez książki dam rade
A co do testu robiłam i wyszło mi tylko 3kg do zrzucenia No ale mam zamiar schudnąć przynajmniej 5 kg .
Nie pakuj się w Dukana dla kilku kg Wierz mi, lepiej zastosuj MŻWR. Dukan to dieta na całe życie, a w dodatku najbardziej skuteczna jest przy większej nadwadze. No i jeszcze jedno, jeśli w teście wyszło, ze masz do zrzucenia 3 kg to może Ci więcej nie spaść. (Nie wpadaj tylko na pomysł zrobienia przedłużonej I fazy)

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-11-10, 15:32   #245
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Nie pakuj się w Dukana dla kilku kg Wierz mi, lepiej zastosuj MŻWR. Dukan to dieta na całe życie, a w dodatku najbardziej skuteczna jest przy większej nadwadze. No i jeszcze jedno, jeśli w teście wyszło, ze masz do zrzucenia 3 kg to może Ci więcej nie spaść. (Nie wpadaj tylko na pomysł zrobienia przedłużonej I fazy)

Dzieki za informacje bo w tekście mi wyszło 2 dni 1 fazy a ja myslałam żeby zrobić sobie z 7 dni Moja stała waga to 53kg , ale niestety polubiałam słodycze w UK i dlatego mi sie przytyło Mam nadzieje ze jak odstawie słodycze i bede jadła małe porcje to bez diety uda mi sie wrocic do mojej wagi.
Mam w domu 'orbitek' .Myslisz ze jak zaczne na tym biegac 30min dziennie to schudne ?czy to za mało ?

Pije 2litry wody dziennie
ćwicze
Stary 2011-11-10, 18:53   #246
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za informacje bo w tekście mi wyszło 2 dni 1 fazy a ja myslałam żeby zrobić sobie z 7 dni Moja stała waga to 53kg , ale niestety polubiałam słodycze w UK i dlatego mi sie przytyło Mam nadzieje ze jak odstawie słodycze i bede jadła małe porcje to bez diety uda mi sie wrocic do mojej wagi.
Mam w domu 'orbitek' .Myslisz ze jak zaczne na tym biegac 30min dziennie to schudne ?czy to za mało ?
7 dni tak na prawdę, to mogło by Ci zaszkodzić zamiast pomóc. Teraz maksymalna ilość dni to jest 7 właśnie i ona w teście wychodzi pewnie przy na prawdę dużej nadwadze
Orbitrek na pewno nie zaszkodzi Każda forma ruchu jest dobra
Ogranicz słodycze, zamień jasny chleb na ciemny, tak samo makaron czy ryż, jedz warzywa. Ogólnie polecane są też kolacje białkowe (nie tylko na Dukanie), ale nie na każdego to działa. Węgle (w tym owoce) lepiej jeść do południa, a przynajmniej nie za późno. I nie ma zasady, że po 18 się nie je (jak to niektórzy myślą), tylko 2-3 godz przed snem. A najlepiej to poczytaj o zasadach zdrowego odżywiania, bo się boję, że coś mogę namieszać

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-11-12, 21:53   #247
Martusiiax33
Przyczajenie

Hej dziewczyny. ;* Na dukanie jestem od 28 września i jeszcze nigdy nie zgrzeszyłam. ! Z początku chudłam i to całkiem ładnie. Ale od ostatnich 3 tygodni waga prawie nie spadła. Sądziłam, że to ten cały zastój, ale z tego co piszecie wywnioskowałam, że powinien już ustąpić. A tu dalej nic w dół. Stosuję się do wszystkiego, więc nie mam pojęcia co jest nie tak. Mam tylko duży problem z zaparciami, ale jakoś radzę sobie z nimi pijąc herbatkę albo łykając Xene. A i od początku diety nie dostałam okresu. Co mam zrobić z tymi zastojami ? Miałam nadzieję, że uda mi się osiągnąć upragnioną wagę do końca roku, ale póki co się nie zanosi. ;(
Martusiiax33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 11:00   #248
1988anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martusiiax33 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. ;* Na dukanie jestem od 28 września i jeszcze nigdy nie zgrzeszyłam. ! Z początku chudłam i to całkiem ładnie. Ale od ostatnich 3 tygodni waga prawie nie spadła. Sądziłam, że to ten cały zastój, ale z tego co piszecie wywnioskowałam, że powinien już ustąpić. A tu dalej nic w dół. Stosuję się do wszystkiego, więc nie mam pojęcia co jest nie tak. Mam tylko duży problem z zaparciami, ale jakoś radzę sobie z nimi pijąc herbatkę albo łykając Xene. A i od początku diety nie dostałam okresu. Co mam zrobić z tymi zastojami ? Miałam nadzieję, że uda mi się osiągnąć upragnioną wagę do końca roku, ale póki co się nie zanosi. ;(
Hej
nie jedz tolerowanych produktów- skrobi, kakao,
pij sporo zielonej herbaty powinno coś ruszyć
a co do zaparć to nie pomoge, bo nie mam z tym problemu, ale wiem że jest to napisane na 1 stronie ogólnego wątku II fazy diety dukana, https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=1988anna
a z okresem to wybrała bym się do lekarza, bo wiadomo, nie każdemu odpowiada ta dieta, każdy inaczej reaguje na nią, a nie warto tracić zdrowia dla utraty zbędnych kilogramów
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości