|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Wszystkie Wizażystki
![]() Jestem tu nowa i mam zamiar zastosować Dukana do swojej Diety. Niestety przez ostatnie 4 miesiące przytyłam 6 kg (zmiana klimatu i diety ) mam 164cm wzrostu i chciałabym powrócić do poprzedniej wagi albo i nawet do 50 kg . Myślę żeby zacząć od jutra (8listopad 2011) MAcie jakieś porady ?bo naprawde nie wiem co i jak ![]() z góry dzięki |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dukan od 3 października 2011r. RAZEM DAMY RADE!!
Cytat:
A ile teraz ważysz i ile masz lat ? Podstawą jest przeczytanie książki i zrobienie testu. Bez tego nie ma co zaczynać. Zapraszam na główny dukanowy watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554400 Na pierwszej stronie znajdziesz tam link do testu i do książek ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-11-07 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
21lat, 58kg
Dużo juz sie na ten temat naczytałam myśle że bez książki dam rade ![]() A co do testu robiłam i wyszło mi tylko 3kg do zrzucenia No ale mam zamiar schudnąć przynajmniej 5 kg . |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierz mi, lepiej zastosuj MŻWR. Dukan to dieta na całe życie, a w dodatku najbardziej skuteczna jest przy większej nadwadze. No i jeszcze jedno, jeśli w teście wyszło, ze masz do zrzucenia 3 kg to może Ci więcej nie spaść. (Nie wpadaj tylko na pomysł zrobienia przedłużonej I fazy)
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za informacje bo w tekście mi wyszło 2 dni 1 fazy a ja myslałam żeby zrobić sobie z 7 dni Moja stała waga to 53kg , ale niestety polubiałam słodycze w UK i dlatego mi sie przytyło Mam nadzieje ze jak odstawie słodycze i bede jadła małe porcje to bez diety uda mi sie wrocic do mojej wagi.Mam w domu 'orbitek' .Myslisz ze jak zaczne na tym biegac 30min dziennie to schudne ?czy to za mało ?
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orbitrek na pewno nie zaszkodzi Każda forma ruchu jest dobra ![]() Ogranicz słodycze, zamień jasny chleb na ciemny, tak samo makaron czy ryż, jedz warzywa. Ogólnie polecane są też kolacje białkowe (nie tylko na Dukanie), ale nie na każdego to działa. Węgle (w tym owoce) lepiej jeść do południa, a przynajmniej nie za późno. I nie ma zasady, że po 18 się nie je (jak to niektórzy myślą), tylko 2-3 godz przed snem. A najlepiej to poczytaj o zasadach zdrowego odżywiania, bo się boję, że coś mogę namieszać
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. ;* Na dukanie jestem od 28 września i jeszcze nigdy nie zgrzeszyłam. !
Z początku chudłam i to całkiem ładnie. Ale od ostatnich 3 tygodni waga prawie nie spadła. Sądziłam, że to ten cały zastój, ale z tego co piszecie wywnioskowałam, że powinien już ustąpić. A tu dalej nic w dół. Stosuję się do wszystkiego, więc nie mam pojęcia co jest nie tak. Mam tylko duży problem z zaparciami, ale jakoś radzę sobie z nimi pijąc herbatkę albo łykając Xene. A i od początku diety nie dostałam okresu. Co mam zrobić z tymi zastojami ? Miałam nadzieję, że uda mi się osiągnąć upragnioną wagę do końca roku, ale póki co się nie zanosi. ;(
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie jedz tolerowanych produktów- skrobi, kakao, pij sporo zielonej herbaty powinno coś ruszyć ![]() a co do zaparć to nie pomoge, bo nie mam z tym problemu, ale wiem że jest to napisane na 1 stronie ogólnego wątku II fazy diety dukana, https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=1988anna a z okresem to wybrała bym się do lekarza, bo wiadomo, nie każdemu odpowiada ta dieta, każdy inaczej reaguje na nią, a nie warto tracić zdrowia dla utraty zbędnych kilogramów
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.