![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zorganizowac czas przed ślubem?HELP
vegas_18 ślubujemy tego samego dnia
![]() my już mamy salę, kamerzystę, fotografa, Kościół.... teraz musimy się wybrać na nauki przedmałżeńskie... ktos wie może jakie sa terminy w Warszawie w Diecezji Warszawsko -Praskiej? na stronie tylko jakieś archiwalne ogłoszenia a telefonicznie info nie udzielają ![]() trochę się tym martwię bo to jednak 3 miesiące |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Mieliśmy tydzień wcześniej,ale sala zarezerwowana była.Mam nadzieję że nam pogda dopisze;P
Też się strasznie obawiamy tych nauk bo to jednak głupot sie nasłuchać można ![]()
Tylko kobieta potrafi jednego dnia powiedzieć proszę, dziękuję, przepraszam, jesteś świnią, nienawidzę Cię, wybacz, kocham Cię i żegnaj Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę ![]() Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
ahhh to czadersko!!!
![]() ![]() ![]() ![]() a ja jestem po wieczorze panieńskim i po prostu..... Lepszego nie mogłabym sobie wymarzyć.... Padam na twarz, było rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Czekamy na relacje
![]()
Tylko kobieta potrafi jednego dnia powiedzieć proszę, dziękuję, przepraszam, jesteś świnią, nienawidzę Cię, wybacz, kocham Cię i żegnaj Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę ![]() Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Witajcie
jestem na tym wątku nowa trochę was podczytuje ![]() mamy dopiero: kamerzystę (po znajomości wujek mojego tża) fotografów (nasz znajomy jest fotografem) dj-a (również nasz dobry kumpel ![]() no i ustaloną datę ślubu w kościele na czerwiec 2012 na godz. 19 no i właśnie co myślicie o ślubie o godzinie 19? czy to nie za pozno? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
dla mnie trochę za późno, msza jakieś 45min, potem życzenia, droga na salę (nie wiem czy macie daleko) obiad itp i 2h z głowy...
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
oj dziewczynki musiałabym mega przysiąść, jak będę miała czas to opiszę, było niesamowicie i obyło się bez króliczków i diabełków, moja Świadkowa i Siostra po prostu dały z siebie wszystko..... NIC bym nie zmieniła
![]() Cytat:
![]() 79
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
małe wesele bez poprawin i odbędzie się w miejscowości w której bierzemy ślub więc 30min drogi na sale max... ogólnie w czerwcu tak szybko chyba się nie ściemni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
LadyWhisper czekam z niecierpliwością
![]() Sądzę że jeśli robicie tylko przyjęcie to nie jest to za późno,u nas by to nie wypaliło ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
mi też sie wydaje że troche późno ale jeśli małe wesele to starczy
![]() my też miliśmy kiepskie godziny do wyboru: 19.30 albo 14. wybraliśmy to drugie bo msza bedzie długa, w kościele dużo ludzi wiec życzenia też długie i z 30 min na sale a wesele mamy max do 3. myślicie że dobrze zadecydowaliśmy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje ze 19 to troche za pozno...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Coś ucichł temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
U mnie wszystko stanęło w miejscu i tak sobie stoi i raczej nie ma zamiaru ruszyć do przodu...Trochę mnie to przygnębiło bo nie spowdziewałam sie że po takim wielkim bum z tymi przygotowaniami wszytsko ucichnie.Teraz jest tak jakby ten ślub miał być ale już nie ma takiej fastynacji tym.Chociaż ja odliczam każdy dzień
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie uspokoiłam jak zarezerwowaliśmy pilne sprawy i pojawiła nam sie w głowach wizja pozostałych kwestii: spisaliśmy model odpowiadających nam obrączek, mam 3 koncepcje fryzury i zastanawiam sie czy welon czy woalka, mam 3 miejsca na kupno butów, biżuterii a nawet natkneliśmy sie na fajną kwiaciarnie ![]() także nawet nie mam za bardzo nad czym sie zastanawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My teraz omawiamy kwestię dekoratorki kościoła z parą, która ma ślub zaraz po nas. Niestety, papierkowa robota i umowy zmuszają do zajmowania się takimi sprawami dużo wcześniej, niż by się chciało ![]() Mój Tż teraz kończy katechezy, których nie miał w szkole. Mamy przesympatycznego księdza ![]() I tak sobie patrzę na te nasze obrączki i nie mogę uwierzyć, że dzieli nas od tego dnia nieco ponad 170 dni ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
My wprawdzie mieszkamy w centrum miasta, ale ślubujemy na jego obrzeżach, tam też (parę ulic dalej) mamy sale- taki fajny traf ![]() Przyjmując, że ślub jest na 16.00, trzeba liczyć mniej więcej 45 min. Mszy św.- już jest 16.45. Chwilę zajmie złożenie kwiatów przed obrazem Matki Boskiej, żeby tak tego nie "odklepać" w minutę. No i chwila z księdzem na podpisanie papierów- już jest 17.00. 70. osób przetoczy się z życzeniami- już jest około 17.30. Zanim wszyscy powsiadają do samochodów i przejadą- krótki o krótki- ale kawałek drogi do sali i tam zaparkują, wysiądą, wejdą na salę... 18.00. Pierwsze nasze wejście na salę, toasty, kolejne jakieś życzenia, sto lat i obiad- prawie 19.00. Pierwszy taniec dopiero po 19.00. I wcale my nie robimy sobie rozpiski sekunda po sekundzie. Jedynie przeanalizowaliśmy sytuację, bo nie chcieliśmy, by ten dzień nam szybko umknął. Ale każdy robi tak, jak uważa. Dla mnie ta 19.00 to po prostu już późno ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
nam właśnie ksiądz przy ustalaniu doradził że lepiej szybciej niż później żeby ten jedyny dzień w życiu jak najdłużej trwał
![]() ![]() hmm a właśnie jak to u Was jest z teściowymi? wtrącaja sie dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Aj dziewczęta narazie nie mam do tego głowy więc z wami o tym nie popisze.
Normalnie nerwicy dostaje ![]() ![]() ![]() W końcu mnie coś trafi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY MAAAAMMM SUKIENKĘ aaaaa jestem tak szczęśliwa, że ją znalazłam. Założyłam i od razu wiedziałam, że to ta.http://www.lisaferrera.eu/suknia/7423
Edytowane przez annacristinaq Czas edycji: 2011-12-13 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak czy inaczej podziwiam wszystkie dziewczyny z rozłożystymi sukniami ![]() wiec zdecydowałam sie na bardziej dopasowaną, bez koła |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sali nie mamy ale przymierzamy się do jednej i to będzie 15 min drogi a na weselu będzie 50 osób |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#266 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Widzę, że grono szczęśliwych posiadaczek sukni się poszerza ![]() Za niedługo ja będę szukała już bielizny pod suknię, bo gdy suknia przyjedzie już do salonu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
A trzeba pamiętać jeszcze o jednym- większość panien młodych potwierdza jeden fakt- z dnia ślubu pamięta się urywki, zwłaszcza z najważniejszej chwili czyli z kościoła. I dla mnie bez sensu potęgować to jeszcze zbyt krótkim czasem tej uroczystości, bo noc mija baaardzo szybko ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Kochana, u mnie jest ok. O ile z teściem i teściową zgadzasz się we wszystkim i spełniasz ich wymagania hehe ![]() A na poważnie- moi przyszli teściowie przyprawiali mnie na początku o płacz. Wtrącali się na początku we wszystko- i to nie tylko w kwestii ślubu. Teraz jakoś się to uspokoiło, ale niestety musiałam im parę słów powiedzieć... No ale cóż, tak też bywa. Do dziś mam do nich jakiś taki uraz. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dziś z rana jakoś naszła nas chęć na rozmowę o dzieciach. I to nie kwestia "czy" tylko "kiedy" chcielibyśmy je mieć... Doszliśmy do bardzo smutnego wniosku... Dziś trzeba mieć pieniądze nie tylko po to, by cokolwiek załatwić, ale też i po to, by mieć dzieci... Mam nadzieję, że nam się sytuacja jakoś wyklaruje... Planujemy pieniądze z wesela przeznaczyć na własne mieszkanie, bo teraz jesteśmy na wynajmie, no i jakoś to wszystko sobie poukładać.. A jak to jest u Was? Rozmawiacie o tym już czy jeszcze nie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieci też były, ale ja się zawsze zarzekałam, że nie chcę ich mieć nigdy. A biedny tż, że tak chciałby mnie po brzuchu głaskać ![]()
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.