|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Aniu jutro już mała wyjścia nie będzie miała. Także wyśpij się i odpocznij. Nie denerwuj się
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się na nowym wątku
![]() Gratulacje dla dwóch Mamuś ![]() Dalia witaj i dbaj o siebie Ania żeby w końcu Mała wyskoczyła Uparta jest
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania mi jak odeszły wody to miałam urodzić do 8 godzin a że nie dałam w łape to urodziłam po 16stu ale to byłam cały czas pod ktg
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
aniu to kazda kobieta ma inaczej , np moja szwagierka po 5 godzinach urodzila a sasiadka po 40 minutach, za to siostra kolezanki na drugi dzien, duzo tez zalezy od personelu jak sie za sprawe wezmą.
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Teoretycznie po odejściu wód płodowych powinno się urodzić do 12 godzin, potem podają antybiotyk ze względu na możliwość wstępującego zakażenia z ciekawostek w Pl oficjalnie nie wolno przebijać pęcherza owodniowego
mimo że jest to częsta praktyka podobnie jak nie wolno "wyciskać" dziecka (przy słabych skurczach partych) co też jest praktykowane. Na obie te czynności tak jak na oxytocyne nie musicie wyrazić zgody tak jak z masażem szyjki Trzymaj się Aniu a nie taka uparta
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
piszę z pracy, bo czekam na ostatnią klientkę i mi się nudzi....
jeszcze tylko ten tydzień i następy do piątku będę w pracy bo w poniedziałek na 90 % na porodówkę ![]() dziś założyłam sobie na cały dzień biustonosz do karmienia i bardzo mnie irytuję! wytaje spod dekoltu w bluzce ta góra jest dość zabudowana i chyba dlatego.... :/ piersi nie urosły tyle ile się spodziewałam- pod koniec ciąży zeszło z nich powietrze normalnie , ze mnie w sumie też -bo schudłam 1,5 kg....jaki jazz z tymi zastrrzykami!! dziś dawała mi pracownica, boooze jak bolało - dała za płytko pod skórę i czułam jak się całe to lekarstwo razem z powietrzem cisnęło mi w nogę - MASAKRA! Niby miała doświadczenie bo ostrzykiwała juz komus brzuch preparatem antycellulitowym i głowe na wypadanie włosów ale i tak bolało jak cholewcia. chhyba dopóki będę musiała dawać sobie ten zastrzyk w udo to bedę chodziła do przychodni, a w brzuch będę dawać sobie sama bo podobno w brzuch jest łatwiej....
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja. Strasznie pędzicie, musze nadrobić to co napisałyście.
GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ Dzisiaj miałam sen o moim porodzie- był ekspresowy, bo jedno parcie i mały się urodził i na dodatek bezbolesny. Już się nie mogę doczekać kiedy przytulę mojego maluszka. Póki co to muszę poprzytulać córcię bo jak się maluch urodzi to mogę mieć dla niej mniej czasu. A nie chciałabym mojej małej córci zaniedbywać. |
|
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do tego skórcze. wczoraj tak bolało że szok... myślę ze za 2 tyg moze sie coś dziać już u mnie
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka jak bedziesz miala laktacje to stanik jeszcze za maly moze byc
takze tym sie nie przejmuj zastrzykow wspolczuje ehhh.... a mnie sie tak zapiekanki zachcialo ze napisalam esa do tz zeby mi kupil po drodze jak bedzie wracal ALE PO RAZ KOLEJNY OKAZUJE SIE ZE TO TYLKO FACET- USIADL NA NOWYM TELEFONIE! pekła szybka i sie rozlal ekran , ale jaki grzeczny poszedl teraz specjalnie po pepsi zimna wielka 2 litrową i zapiekanke meeeega:P
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Myszczeko za odp-mi się jakos wydawało,że cc robi się juz od 37 tyg.
Darusiaa-to w takim razie nie kupię Nikaa-muszę kiedys pozapisywać w jakim sklepie po ile sa pieluchy-dzięki za odp ![]() zjem cos na kolacyjkę-ale co
|
#252 | |||
|
Raczkowanie
|
racja
bardzo zgrabny brzuszek Rudominka---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
ale odważna jesteś gratuluje jeszcze raz---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
jestem za---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia
Bo z facetami tak już jest. Jak nie dostaną OPR to nie funkcjonują normalnie ![]() Mój też wczoraj zgarną opieprz dla zasady, siedzi cicho (tzn jest w pracy) i wykonuje szybciutko polecenia, w moją stronę bał się aż patrzeć ![]() Na jakiś czas będzie spokój. Ach no i dziękuję, za radę odnośnie pampków. Zaraz przejrzę oferte TESCO czy coś mają tańszego... |
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinka ja po tylu godzinach maxymalnych skurczy juz wolalam sie zgodzic na masaz i tak zrobilam, po czym po godzinie mloda sie pojawila, teraz gdyby mnie zapytali tez sie zgodze.
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Bahamndia i dziewczyny, patrzcie po carefourach bo nieraz sa te maxi paczki jak ja mlodej kupuje to niecale 90 zl mnie kosztuje 111 pieluch wiec nie duzo. A tych 1 czy 2 to juz w ogole tam pelno w paczce a cena taka sama. Słuchajcie ja dzisiaj wymiękłam:P moje dziecko ( przypominam ze dziewczynka) biega w pieluchach active boy:P moja mama jej kupowala dzisiaj pieluszki jak do nas szla to ja poprosilam a poszla bez okularow:P rece opadaja:P
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ze skurcze czuje takie itd i wiesz co? sam kupil łóżeczko szybko i kazał mi wybierać wózek bo sie zaczął bać że bedzie musiał sam myśleć hehhe wiec i twoj sie mysle ocknie niedługo aa i mobilizowało go jak mu mówiłam że już 35tydz itd i że 21 dni do porodu teraz mu mowie ze zaczyna sie rodzić w 38tyg nawet i ze zostalo nam 9dni hehe
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie do 38 tygodnia jeszcze 7 tygodni wiec sporo wiecej czasu niz 20 dni
|
|
#259 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
kidyś były jednakowe tetrowe dla wszystkich i też dawałyśmy rade
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
aż dziwne! bo jak wody odejda to może się coś dziecku stać. bo może się poocerać , poobijać... jak wody odejdą a poród nie postepuje to robi się cięcie... chyba że jej się sączyły wody a nie polały wszystkie.
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie, ja po całym dniu witam
jesteśmy po wizycie u gina wszystko jest dobrze, pozamykane szczelnie na 4 spusty ![]() gin pobrał wymaz na paciorkowca, we wtorek mogę wynik odebrać malutka waży 2,3kg a ja 60,9kg ![]() w pasie się wreszcie zmierzyłam- 97cm ![]() no i to tyle, ktg w normie. następna wizyta 2 listopada
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Aniu kochana jeszcze troszeczkę ...
Teraz tylko czekać na następne rozpakowane mamusie ![]() Dzisiaj wróciłam do domu z pracy i przeżyłam szok tż złożył łóżeczko i przewijak -a myślałam że będzie czekał na ostatnią chwilę. Dziewczynki kochane jak wasze plecki ???-ja po kilku minutach na krzesle nie moge usiedzieć . Ide się połozyć później zaglądne ..
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tego też się boję że nie odejdą mi całkowicie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Milagrosa-ale Ty malusienko wazysz...kiedy ja tyle ważyłam
:confuse d:![]() pampersów 1 kupię 2-3 paczki(po 43 szt-chyba w rossmanie najtaniej),a tych rozmiar 2 mam 2 paczki(2x94 szt)-to jeszcze ze 2 dobrze byłoby dokupić? pojęcia nie mam jak szyko dziecko rośnie ![]() Bahamadia-w tesco akurat pamersy są drogie i w ogóle kosmetyki i chemia też-ogólnie to drogi sklep-chyba,ze są promocje
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Pojechałam do szpitala, a że nie miałam skurczy to powiedzieli że jeśli w ciągu 48h nic nie będzie się działo to ma się zgłosić. Wody były czyste.
|
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Anius nie nakręcaj się, wszystko bedzie dobrze
czekamy na wiesci i wierze ze juz szybko pojdzie, bezbolesnie za to ze musiałaś tyle czekac.... dziekuje bardzo za wszystkie smsy, kciuki i inne "dobre" prądy wysyłane do nas od piatku , jestescie kochane powiem Wam ze po przewiezieniu do "hurtowni" dzieciaków w Łodzi- CZMP, nawet nie bede opisywac co tam sie dzieje... nie mowiac ze lekarze podwazajacy swoje kompetencje i decyzje na kazdym kroku to standard... dlatego z córunią cieszymy się ze mozemy wypoczywac w domku... zobaczymy jak ojciec małej spisze sie w tej sytuacji bo na serio zamierzam lezec (mimo iz lekarka pow ze sterydy juz podane, wiec w razie czego ryzyko mniejsze) ... a mama przylatuje dopiero 26.10... dzis spisał się OK z narzekań powiem że męczy mnie zgaga i od pt wypijam tyle mięty że szok... od lezenia wszystko boli, ale siedziec niewygodnie mi, wiec tak sie krece i wierce... i juz nocy doczekac sie nie moge, bo mialam laske w pokoju i miała ktg o 24 i 3 i 6 rano :/ więc snu zero.... ledwo na ślepia widze :P |
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień i noc i dzień i noooooooc, ech
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie w Tesco, nie ma za dobrej promocji na pieluchy.
52szt - 49.99zł Za to w Carrefour MEGA BOX - 132 szt - 89,99zł Tylko nie wiem jak z rozmiarami, bo na reklamie jest pokazany rozm. 4. Jutro będę wic lookne ![]() Bo faktycznie oferta chyba najlepsza Boszzz tż dzonił, już jest w drodze do domu ....
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie to tez po żelazie są zaparcia przynajmniej mnie lekko przytykało i lekarz też mówił, że mogą sie pojawić problemy.....moje dzieciątko coraz bardziej leniwe sie robi....ide zrobić sobie kolacje (Tż w pracy)......coś mnie dzisiaj "zawieszenie" boli
......później spakuje torbe do szpitala bo mężuś mi żyć nie daje a teraz jak mu powiedziałam, że już dziewczyny rodzić zaczęły to z pracy dzwoni co chwile jak tam mały czy sie rusza?czy czasem nie chce wychodzić? czy już spoakowałam torbe?....oj chłopina w strachu teraz chodzi![]() Darusia a czym sie różnią te dla dziewczynek a dla chłopaków????bo w małych to niema tego podziału chyba ![]() W Auchan są pampersy po 44,90 bodajże wszystkie rozmiary a 2 (94 sztuki) napewno bo kupowałam w poniedziałek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Uparta jest
ona była w ciąży bliźniaczej

, ze mnie w sumie też -bo schudłam 1,5 kg....

za siłę i ze sobie poradziłaś z taką tragedią i że możesz oczekiwać z nami na dzidziusia.
a do tego skórcze. wczoraj tak bolało że szok... myślę ze za 2 tyg moze sie coś dziać już u mnie

klask i: