![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Ja byłam na 3 ślubach na których grali i na pewno ładniej brzmi wiolonczela i skrzypce i ciepły głos kobiecy iż "wycie" nie jednego organisty (choć wiem, że są i Tacy co pięknie śpiewają).
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Też mamy ten problem. Dlatego właśnie wzięliśmy gościa za 2400 zł, bo widzieliśmy filmy zrobione przez niego i nie nudziliśmy, oglądając.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oglądaliśmy film z wesela kuzynki TŻ-a, nakręcony inaczej, po prostu rewelacyjnie.... Szukając kamerzysty mieliśmy sprecyzowane czego od niego oczekujemy, jak, co....ale cena za tak ową przyjemnośc też nie mała, no ale ja sobie nie wyobrażam nie miec filmu z własnego ślubu i wesela.... To pamiątka na całe życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Właśnie. Zwłaszcza, że można to potem pokazać dzieciom!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ponawiam pytanie o kursach, poradniach itp...
Zakończyliśmy z TŻ-em kurs przedmałżeński ( totalna paranoja, ...to samo świadectwo dostałam w liceum ). I co dalej, mamy zgłosic się do poradni ? Gdzie ? Jak ? Za ile ? Ile spotkań ? Itd..... Z góry dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Poradnia małzeńska jest na Aleji, tu gdzie księża mieszkaja z koscioła Michała. Tam jest tabliczka w jakie dni, my tam chodzilismy 3 spotkania, za darmo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko tam jest poradnia małżeńska ??? Czy to zależy od parafii, orientujecie się kobiety? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Tak to tam, my bralismy na Ogrodach slub no i to moja parafia, a tam bylismy w poradnii. Nie wiem gdzie jest jakas inna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Koło kościoła na Ogrodach też jest poradnia, my byliśmy tam na 2 spotkaniach (jedno było podwójne) i też nic nie płaciliśmy. Na tablicy ogłoszeń pisało w jaki dzień i o której sa spotkania i odbywały się w tym budynku po prawej stronie kościoła tam od tyłu tego budynku się wchodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które robiły obrączki w pracowni Topaz w Kielcach: możecie mi powiedziec ile płaciłyście za gram robocizny za obrączki???
Ile średnio ważą wasze obrączki i ile wyszło za robociznę??? Pytam, bo koleżanka wybiera się w poszukiwania za obrączkami i wspomina również o owej pracowni - zbiera info. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ja tam robiłam obrączki, ale nie znam odpowiedzi na żadne z tych pytań. Zresztą ten temat już był poruszany na wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
w zależności od stopnia "trudności" wszędzie tak liczą. Ale ile nie wiem???
![]() |
#253 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy w kwestii sukni. Mianowicie czy są jakieś pracownie, które polecacie, szyłyście i wiecie, że to pewne miejsce???
Ewentualnie salony, gdzie są godne polecenia??? Wczoraj przemierzyłam większośc salonów w Kielcach...teoretycznie coś tam upatrzone, ale w jednej podoba mi się cześc i w drugiej częśc...itd... Stąd to moje pytanie o pracownie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Jesli podoba Ci sie czesc z tej, a z drugiej inna a w tym samym salonie to moze jest mozliwosc uszycia takiej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Po przemierzeniu salonu w Kielcach byłam również w O-cu....
Rozważam teraz opcję szycia w O-cu w Annabell lub salonie Agata ( tyle, że o tym drugim różne opinie słyszałam i czytałam....więcej negatywnych) ![]() Dziewczyny jeszcze jedno: ja jestem strasznie przesądna....wiem, że co ma byc to i tak będzie, ale....no właśnie, zawsze jest to "ale". Znajomi poprosili mnie i mojego TŻ-a za świadków jako parę.... A ja znów słyszałam, że para nie powinna stac przed ołtarzem razem, tylko w dzień własnego ślubu.... Dylematy mam nie ???? Czy któraś jest równie przesądna??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
No ja na przykład nie wierzę w przesądy w ogóle, a na pocieszenie mogę dodać, że znam przynajmniej dwie pary, które świadkowały na ślubach wspólnie - obie pary już szczęśliwie pożenione i to niedługo po świadkowanych przez siebie ślubach. Trzecia para, która świadkowała też się zabiera do ożenku już niedługo! ;-)
Co do tego salonu - jeśli więcej jest negatywnych opinii to radzę nie ryzykować, tylko wybrać się do tego drugiego. Ja z kolei mam problem innego rodzaju: nie wiem jaki chcę bukiet. Do tej pory wydawało mi się, że chcę z róż, ale ostatnio wpadłam na pomysł, że może z czerwonych goździków byłby lepszy. Który wam się bardziej podoba: http://www.tropikalnyogrod.pl/upload/140jpg.jpg http://www.kwiatoteka.pl/produkty/4/372_nr18.jpg https://static.groupon.pl/27/11/1299058841127.jpg http://pobieramysie.pl/upload/portal..._2_midi_wm.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Mnie podoba sie ostatni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Jeśli o bukiety chodzi, to ja mam troszkę inny wzór na oku, ale ostatni jest rewelacyjny....taki delikatny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Wiecie, że TZ-owi, też się najbardziej ten ostatni podoba?
![]() A w ogóle orientujecie się ile przed ślubem zamawia się bukiet? W poprzedniej części wątku był spis kwiaciarni itp., szkoda, że nie udało się tego przenieść... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Barabarella popatrz dokładniej
![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
To zalezy gdzie, np. w kwiaciarni Tara, trzeba troszke wczesniej, bo oni tam maja duzo klientów. Sama tam pytałam sie ile trzeba wczesniej zamawiac, ale nie pamietam juz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Hej!
Dołączam się do grona Panien Młodych ![]() Ślub już niedługo- 21 lipca. Zadatki zapłacone (sala w Smykowie, zespół Champion) Suknie też miałąm wybraną, niestety po przymierzeniu kilku odmieniło mi się całkowicie ![]() Obecnie zdecydowana jestem na taką ale bez trenu http://emmimariage.pl/kolekcja2011-7/11.html obawiam się tylko że jeszcze mi się kilka razy odmieni a na to czasu nie ma, bo juz muszę się określić. Kolejny ważny krok to wybrać salon w którym mi taką uszyją. Pod uwagę biorę ten na Mickiewicza gdzie obsługa przemiła i ten naprzeciwko Michała obok lodów. Co do bukietu też byłam zdecydowana ale teraz kiedy zmieniła się wizja sukni automatycznie muszę zmienić bukiet ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
ja już na początku marca wpłaciłam zadatek w kwiaciarni na Kopernika i teraz mam spokojna głowę, a wybierać bukiety i omawiać szczególy mam trzy tygodnie przed ślubem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się muszę od mojej świadkowej dowiedzieć jaką planuje sukienkę, bo trzeba by jej bukiet dobrać. Ech... Tyle tego wszystkiego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
A ja wymyśliłam sobie ze obie z swiadkowa bedziemy mialy takie same bukiety- jej w wersji pomniejszonej mojego
![]() podobaja mi sie z czerwonych roz w stylu tych ktore wkleila Barabarella albo z kalii.
![]() |
![]() |
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
byl robiony z roz i orchideii z dluga trawa-teraz tez bym taki wziela ![]() Cytat:
![]() tez mialam tam wesele ![]() suknia sliczna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Ale cisza nastała na forum...
Jak przygotowania Wam idą dziewczyny??? Ja powoli gromadzę potrzebne rzeczy...część zamówiona, część już w domu, jeszcze kilka do kupienia...czas pędzi jak szalony, dopiero co było rok do ślubu, a tu 4 miesiące..... Jak u Was??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Mogę się rękami i nogami podpisać pod tym, co powiedziałaś. My, zaczęliśmy się rozglądać za garniturem dla TZ-ta. No i za wódką! A w długi weekend jedziemy zamówić wreszcie ślub.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
My za garniturem jeszcze nie byliśmy, więc wszystko przed nami.
Wszelakie formalności z Kościołem typu data i godzina są. Kurs też już mamy, przed nami teraz poradnia. Wódka jest, teraz polujemy na wina i napoje gazowane typu Cola, Pepsi - ale tylko na niewielką ilośc w razie gdyby zabrakło tych, które mamy w cenie lokalu. Muszę zrobic listę rzeczy spraw załatwionych i do załatwienia, bo nie ogarniam momentami...hehehe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.