Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszamy! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 09:46   #241
iggi0212
Raczkowanie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30945425]-dali ci lewe zniżki
-zeszli z prowizji
-mają promocję

ja tam nie mam skarbonki, co mam to wpłacam na konto lub obracam.[/QUOTE]

Dziękuję za wyjaśnienie
iggi0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:27   #242
2018070520180950
Konto usunięte

Bry

Ja mam skarbonke ktora otwiera sie jak puszka a wrzucam to co MI zawadza w portfelu czyli drobniaki

Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:37   #243
iggi0212
Raczkowanie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Rachunki popłacone, konto lżejsze o 700,00zł
Stary 2011-12-08, 10:40   #244
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ja dziś już po wypłacie największej w swoim życiu Oby nie ostatniej takiej.

Mam ambitny plan oszczędzania na ten miesiąc.
Z wydatków pewnych: musze coś dokupić do prezentu dla chłopa swego i zaplacić za ejvon.

Pięknie to życzę, żeby takie wypłaty były co najmniej dwa razy w miesiącu

Bry boberki

Justynia witaj następna co zwiewa od nas... proszę się tu teraz wytłumaczyć gdzie byłaś i co czyniłaś

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:45   #245
iggi0212
Raczkowanie

Musze się zbierać do pracy, a tak mi się nie chce, że szkoda gadać.
U Was też tak szaro-buro za oknami? U mnie wszystko wskazuje na rychłe opady śniegu.
Stary 2011-12-08, 11:58   #246
2018070520180950
Konto usunięte

u mnie zimno wieje i ponuro az sie nie chce isc do pracy tak zimno;/

ale sniegu nie ma, jakos nie chce sniegu moze na swieta haha
Stary 2011-12-08, 12:15   #247
_Naughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Wróciłam, mogę ?
No nie wiem... Zwiejesz jeszcze raz i masz zakaz wstepu! A teraz prosze sie wytlumaczyc to moze Ci wybaczymy
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30944758]nie

jeszcze się pyta

bry

leje, a ja mam pusty bak, jeżdżę na rezerwie, bo nie miałam czasu zatankować, taki ze mnie kamikadze[/QUOTE]
Nie jezdzij na rezerwie, bo to zdradliwe Mowię Ci to ja, ta ktora zatrzymala sie na srodku drogi

U mnie wczoraj padal deszcz ze sniegiem, dzisiaj sam deszcz. Ogolnie buro i ponuro. Ide gotowac obiad, a potem planuje samochod posprzatac w srodku, bo zasyfiony niemilosiernie.
_Naughty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 12:26   #248
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iggi0212 Pokaż wiadomość
Musze się zbierać do pracy, a tak mi się nie chce, że szkoda gadać.
U Was też tak szaro-buro za oknami? U mnie wszystko wskazuje na rychłe opady śniegu.
u mnie szaaro za oknem caly rok
dzis leje
a na snieg nawet nie czekam
jak dla mnie to moze wiecej u was popadac niz u mnie nie zalezy mi jakos na sniegu
podliczylam ostatni tydzien i jakos w miare
musze sobie kase do swiat rozplanowac i jakos pojdzie
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:56   #249
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Najpierw zacznę od tego

http://allegro.pl/wyprzedaz-50-pikow...976781640.html

skusiłąm się na ten płaszczyk bo nie mam żadnej kurtki z kapturem

Obiecuje że wam opiwiem wszystko popołudniu jak ogarne troche pokój i materiały na egzamin niedzielny.
Ale powiem że mam co opowiadać ;D
Stary 2011-12-08, 14:36   #250
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
Najpierw zacznę od tego

http://allegro.pl/wyprzedaz-50-pikow...976781640.html

skusiłąm się na ten płaszczyk bo nie mam żadnej kurtki z kapturem

Obiecuje że wam opiwiem wszystko popołudniu jak ogarne troche pokój i materiały na egzamin niedzielny.
Ale powiem że mam co opowiadać ;D
A już przyszedł Ci ten płaszczyk?
Daj znać jak na żywo wygląda, czy fajny i w ogóle, bo też chcę kupić sobie taki płaszczyk puchowy Mam kurtkę puchową, pikowaną, ale sięga do połowy tyłka i mi zimno w niego A w sklepach takie drogie te kurtki W ogóle podobały mi się tylko w Zarze, a tam po 499zł

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Muszę zrobić dzisiaj przelew za telefon za 2 miesiące Nie pochwalę się ile
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:40   #251
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
A już przyszedł Ci ten płaszczyk?
Daj znać jak na żywo wygląda, czy fajny i w ogóle, bo też chcę kupić sobie taki płaszczyk puchowy Mam kurtkę puchową, pikowaną, ale sięga do połowy tyłka i mi zimno w niego A w sklepach takie drogie te kurtki W ogóle podobały mi się tylko w Zarze, a tam po 499zł

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

dopiero wczoraj zamówiłam jak dostane to wlekej fotke mi sie też te zarowe podobaja ale ich ceny to masakra. A ta mi się s[podobała bo jest taka klasyczna no i ten kaptur jest mega
Stary 2011-12-08, 14:42   #252
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość

pochwalisz... z tego co pamietam na telefonie mialo byc oszczedzane!
Stary 2011-12-08, 14:54   #253
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
dopiero wczoraj zamówiłam jak dostane to wlekej fotke mi sie też te zarowe podobaja ale ich ceny to masakra. A ta mi się s[podobała bo jest taka klasyczna no i ten kaptur jest mega
To czekam na fotki Może też się skuszę

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
pochwalisz... z tego co pamietam na telefonie mialo byc oszczedzane!
Oj nie, lepiej nie Albo najpierw nasmaruję dupę cebulą, żeby baty mniej bolały
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:37   #254
lissome
Rozeznanie

Hello

Ale mi się kręci w głowie, kilka godzin czytałam zaległości na wątku

Jeśli chodzi u mnie o oszczędzanie to ostatnio poniosłam porażkę na całej linii... w listopadzie tyle kasy przerżnęliśmy z tż-tem, że już nie ogarniam. Jeździliśmy do Irlandii Północnej i do Dublina kilka razy. Ale za to mam 2 nowe pary butów (z Carl Scarpa i Aldo) i cieplutką kurtkę zimową z Zary, jak będą wyprzedaże poświąteczne to może kupię tam drugą, ale inną (ja szczerze mówiąc myślałam, że Zara będzie miała 2 razy droższe te kurtki - a ja i tak bym kupiła ). Dziecko obkupione w ciuszki zimowe w Next (3 pary butów, kożuszek, kamizelka, nauszniki, czapka i nie pamiętam co jeszcze) i zabawki (bo miała urodziny). No i poszło też trochę kasy na weterynarza.

Mikołajki u nas skromne, córa dostała jajka Kinder, ja czekoladki Ferrero Rocher, tż nic - podzieliłam się z nim czekoladkami

Prezentów świątecznych jako tako nie planujemy, poproszę tylko tż-ta, żeby mi kupił ptasie mleczko, ja mu kupię michałki, córci kupimy coś słodkiego i ciepły szlafrok. Wolimy sobie kupić lepsze rzeczy zaraz po świętach, jak się zacznie szał wyprzedażowy, wtedy to się dopiero opłaca robić zakupy Uzbierałam kasę na lustrzankę Nikon 5100, albo D90 tylko czekam na jakąś promocję

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
wiem, mam konto, tylko nie widze sensu zakładania drugiego
Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
no dokladnie nie trzeba
ja w polsce niemam dochodow bo pracuje i mieszkam w Irlandii od kilku lat ale konto i tak nie kasowalam
Drugie konto warto mieć. Teraz w wielu bankach do konta głównego można założyć osobne konto oszczędnościowe, ja mam takie w ING, przez internet założyłam (w mig) to oszczędnościowe do konta głównego i przelewam kasę z konta głównego na to drugie
Ja tak jak Irenka, też mieszkam w Irlandii, jeszcze nie pracuję, a w PL mam 4 konta założone i każde się przydaje.

A co do Mikołajków w IE, przecież tutaj Mikołaj przychodzi w nocy z 24 na 25 grudnia i rano w 1-szy dzień świąt się rozpakowuje prezenty.
Trzeba mu zostawić ciasteczko i szklankę mleka pod choinką w ramach podziękowania

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Irenka Ty gadzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! zazdroszczę Ci!!!!!!!!!!!!!! ja tu czekam na mikołaja... ten perfumowy akurat jeszcze nie doleciał a Ty szalejesz naprawdę jesteś już większy nałóg niż ja ja mam listę marzeń (ze 3 flaszki bym teraz chciała musowo) ale się trzymam choć nie wiem co lepsze, kasa na koncie czy cudowna flaszeczka

Jestem tu chyba jedyna, która nie ma ani jednego zapachu. Wciąż nie mogę żadnego dla siebie znaleźć, żaden mnie jeszcze nie urzekł.

Cytat:

W ogóle szukam sobie jakiejś ładnej skarbonki. Dziewczyny, jakie kwoty tam wrzucacie? drobne, ktore Wam zostają, czy jak?
Co jakiś czas, przeważnie raz na tydzień, opróżniam portfel z szystkich miedziaków, bo nie lubię jak mi brzęczą w portfelu, a i cbez nich tak lekko jest a jak mam kilka papierowych, to czasem też i papierowy wrzucam

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
u mnie szaaro za oknem caly rok
dzis leje
a na snieg nawet nie czekam
Ja to wolę już ten deszcz, niż śnieg i mrozy, to przynajmniej woda w rurach nie pozamarza i będzie można normalnie żyć w okresie świątecznym.

Idę teraz robić po raz pierwszy pampuchy (kluski na parze), ciekawe czy mi wyjdą

justyniaa ładna ta kurtka!

Edytowane przez lissome
Czas edycji: 2011-12-08 o 15:39
lissome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:28   #255
irenkaaa
Zakorzenienie

dokladnie tez wole niech pada niz ma byc mroz czy snieg
bo tu nawet na chodnikach niczym nie sypia ( w tamtym roku jak wyrznelam na plecy to i plecy i bark i reka poobijane ) dziekuje za taka pogode

lisome mi tam wystarczy jedno konto w polsce
trzymam je w sumie na zakupy przez neta bo przydac mi sie jakos oprucz tego specjalnie nie przydaje bo ja o powrocie do polski nie mysle
teraz wlasnie mi przypomnialas o tych wyprzedarzach ze sie zaczna po swietach oj znowu bedzie ruch w pracy ale ucichnie w polowie stycznia najpozniej pewnie
tu ludzie juz w pazdzierniku prezenty na swieta
szalenstwo
Stary 2011-12-08, 18:15   #256
lissome
Rozeznanie

irenkaaa ja konta bankowe w PL zakładałam jak jeszcze tam mieszkałam, ale przydają się czasami sobie przesyłam pare euro na te konta (jak jest kurs dobry) i też robię zakupy on-line. No i czasami jak pojadę do PL to wtedy też się przydają.

A w tym roku się Irlandczycy przygotowują na ekstremalne warunki, można sobie kupić sól w wielkich worach, widziałam tego dużo w każdym markecie i schodzi ładnie, Irlandczycy kupują masowo, a nie wiadomo czy w ogóle śnieg tej zimy będzie

Edytowane przez lissome
Czas edycji: 2011-12-08 o 18:21
Stary 2011-12-08, 18:22   #257
carmen_20
Zadomowienie

Nienawidze soli w zimie !!! tylko mi buty niszczy
carmen_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 19:45   #258
Ayo22
after hours

-154 zł wczoraj kozaki zimowe + impregnat, ale skórzane całe za 140 złk, to aż żal było nie wziąć, bo mierzyłam jeszcze nieskórzane za 170
w moich kozakach zgubiłam fleka, a bardzo je lubię i szkoda mi je zniszczyć, a nie mam innych butów na zmianę tutaj, więc żeby je oddać do szewca, musiałam kupić inne, bo mam tylko czółenka tutaj oprócz kozaków na czółenka zdecydowanie za zimno.
dzisiaj spożywka, wyszło trochę ponad 40 zł, ale ja tylko dychę dołożyłam, tż za mało kasy wziął, bo poszliśmy tylko po jajka i surówkę
Stary 2011-12-08, 19:51   #259
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

- 1,30 zł za bułkę słodką z jabłkiem
- 9 zł za zakupy w biedrze
Przelalam ostatnio 550 zł na konto oszczędnościowe
Muszę odłożyć jak najwięcej kasy, bo teraz będę musiała zakładać sporo kasy za załatwianie formalności związanych z wyjazdem do Rosji, a uczelnia dopiero po paru tygodniach prześle na konto zwrot kosztów.
Jeszcze uświadomiono mnie we wtorek ile kosztuje życie w Moskwie i trochę się przeraziłam - ok. 700-800 zł na utrzymanie (z tym że akademik będę mieć za darmo, czyli na żarcie itp. wydam 2 razy więcej niż w Polsce), a jak będę chciała jeszcze gdzieś wyjść (a wiadomo, że nie jadę tam po to żeby siedzieć w akademiku), to te koszty oczywiście idą w górę. Dobrze że chociaż alkohol w sklepach mają tani, a po knajpach pewnie nie będę się włóczyć aż tak często
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:02   #260
lissome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość

Przelalam ostatnio 550 zł na konto oszczędnościowe

podziwiam Was za takie piekne odkładane sumy

ja przed chwilą popełniłam zakupy na amazonie (myszka do komputera, 8 główek do szczoteczki elektrycznej i fajny zestaw kosmetyków Burt's Bees),
ale to było nieuniknione, więc jestem biedniejsza o € 39
Stary 2011-12-08, 23:38   #261
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego właśnie nie mam samochodu. To istna skarbonka

W ogóle szukam sobie jakiejś ładnej skarbonki. Dziewczyny, jakie kwoty tam wrzucacie? drobne, ktore Wam zostają, czy jak?
ja mam dwie jedna to puszka po kawie na banknoty, a druga to puszka po cukierkach na drobniaki

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

pomidory 1,23e
szynka 2,78e
2 bagietki 1,98e
pryncypałki 1,91e
2 kawy rozpuszczalne 7e
mleko 2 litry 0,99e

+
pudło cukierków, które dostałam od koleżanki
mydło w płynie
pierścionek

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:41   #262
irenkaaa
Zakorzenienie

ja dzis zero wydatkow i zaraz jak tylko tz wroci to pewnie przeleje mi na wynajem itd
ah i niestety pozegnac sie musialam z moja swinia skarbonka ale to nic mam puszke po kawie tez dobra bedzie
wylamalo sie dawno zamkniecie u swinki
normalnie sie jakby wykruszylo troche i na tasme juz ja nawet kleilam ostatnimi miesiacami biedna
Stary 2011-12-08, 23:45   #263
marzenkasss1992
Przyczajenie

Mi mój TŻ w pracy zrobił taką grubą skarbonkę z blachy ciężkie to strasznie ale nie da się otworzyć . Specjalnie mi taką zrobił bo zna moje skłonności do podbierania pięniędzy ze skarbonki
marzenkasss1992 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 00:19   #264
irenkaaa
Zakorzenienie

ja czasem biore z niej
ale na cos konkretnego jak nie chce ruszac kasy przed wyplata z konta
juz pare razy udalo mi sie wrzucic ladne sumki ze w sumie w tym roku pare rzeczy kupilam jak 2 aparaty ( jeden zwykly jeden lustrzanka ) , netbook , troche ciuchow
wiec gdyby nie to wrzucanie to pewnie musialabym z konta brac a czasem lepiej nie bo szybko sie ,,0" wtedy ukazuje bo zaraz to trzeba czy tamto
teraz sobie postanowilam ze od nowego roku odkladam 2/3 albo cala kase co tz daje
ciekawe na ile mi wyjdzie ten plan
Stary 2011-12-09, 00:38   #265
2018070520180950
Konto usunięte

wrocilam z pracy, prysznic, i jem kolacje i z wami siedze

dzis nic nie wydane.

ale i tak z kasa na minusie prawie bede;/

TZ mowi ze juz ma I zapakowal prezent dla mnie bo wymmienimy sie w przyszlym tyg bo pozniej sie nie bedziemy widziec raczej juz,otworzymy w swieta

A ja jeszcze nie kupilam dla niego nic ale jutro wyplata wplywa na konto I ide kupic do currysa mu kupie,juz zdecydowalam sie co, glosniki do iphone4 bo patrzyl na to ostatnio a wiem ze nie ma

http://www.currys.co.uk/gbuk/gear4-h...00129-pdt.html
Stary 2011-12-09, 08:13   #266
crescent
Zakorzenienie

dzien dobry bobry

zaatakował mnie rano parasol...i mam rane na czole nienawidze wiatru jak pada
Stary 2011-12-09, 08:18   #267
Luzia
Zakorzenienie

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 08:50   #268
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
dzien dobry bobry

zaatakował mnie rano parasol...i mam rane na czole nienawidze wiatru jak pada
wredny parasol
Cytat:

bry

moja kochana firma ma dla mnie bonytylko muszę po nie jechać
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 08:56   #269
Dagunia
Komplikatorka

Aneszna no to faktycznie kochana
Stary 2011-12-09, 09:00   #270
Kasiulka22
Zakorzenienie

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Tyle się opisałam i skasowałam sobie całego posta zaraz mnie trafi!!!

No to może pokrótce.

U nas dalej szaro buro i ponoru może będzie nam dane wyjść z córą na zewnątrz, wczoraj szybciej wróciłyśmy niż wyszłyśmy bo tak lało i zacinało nam w twarz

Wczoraj było matki boskiej pieniężnej i byliśmy na zakupach w oszołomie wydaliśmy niecałe 400 zł ale uważam się za mistrzynię bo nabraliśmy mnóstwo potrzebnych rzeczy, chemię, jedzenie, soki, baterie do zabawek córy, kalejdoskop dla córy i baję z naklejkami, nowe kapcie, upolowałam np. żel persil do koloru - takim piorę, razem z płynem pur do naczyń litrowym za 20 zł!!! też żel był teraz w promocji (sam żel bez pura) za 26 zł bo normalnie jest po 36 zł, a z tym purem za jedyne dwie dychy no szok normalnie

Justynia czekamy na spowiedź kochana

Piękny ten płaszczyk upolowałaś

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości