|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
dziekuje dziewczyny
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Chciałam się poradzić super obeznanych forumowiczek perfumowych Czy CK Euphoria 100 i MJ Daisy 100 mają takie same kody na pudełkach i butelkach co mniejsze pojemności czy nie . A jeżeli nie to mogłabym prosić o ich podanie Z góry dziękuję |
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie (ten post to jakby inicjacja na wizażu, uff!)
![]() Mam do Was ogromną prośbę o pomoc w ustaleniu czy to co widzę to podróbki czy oryginały... Pomożecie? Mademoiselle: http://img849.imageshack.us/img849/2227/33403593.jpg http://img688.imageshack.us/img688/3123/58672973.jpg http://img502.imageshack.us/img502/298/98015818.jpg Allure: http://img543.imageshack.us/img543/3...omen100mlo.jpg http://img829.imageshack.us/img829/3...omen100mlo.jpg Allure, inny sprzedający: http://img832.imageshack.us/img832/3...hanelallur.jpg http://img441.imageshack.us/img441/7...lure100mlw.jpg Z góry dziękuję Wam za pomoc! |
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Doszła dziś Chloe edp 50ml. Gdzie powinien znajdować się kod, bo za nic w świecie nie mogę go odnaleźć?
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Są wypiaskowane napisy, które podawałam stronę wcześniej, a kodu nie widzę
, tylko wytłoczony w szkle numer 15
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, doszło moje HP elixir - i oczywiście mam dylemat, bo porównuje go do normalnego HP, kupionego w Douglasie, i:
- pudełeczko, wg mnie ok, flaszka, pompka bez zarzutu, ale kod na pudelku inny (8W01 - czyli wrzesień 2008), a na butelce 8V02 (czyli sierpień 2008). Już abstrahując od tego, ze to rok 2008, ale czy jest jakakolwiek możliwość, by te kody się różniły? - zapach trudno mi ocenić, bo nie wąchałam elixiru - jest bardzo ładny (tak go sobie wyobrażałam), wydaje mi się bardziej migdałowy i kremowy (jak pisałyście), ale też bardziej przyskórny (po psiknięciu nie "bucha" w nos... normalne HP aż świdruje w nosie) - napis na butelce jest złoto-błyszczący (na normalnym HP - złoto-matowy) - dziurka od atomka w HP jest wypełniona jakby białą gumka, tu: jest całkiem złota. Sprzedająca zarzekała się ze oryginał ("Woda jest oryginalna na 100%.Zafoliowana i nienaruszona.Cena jest atrakcyjna ponieważ produkt pochodzi z kiermaszu dystrybutora,organizowane go 2 razy do roku dla pracowników ,którzy mogą go zakupić po cenach hurtowych. Pochodzi od jedynego licencjonowanego dystrybutora w Polsce tj.OPTIMUM DISTRIBUTION w Warszawie.Można wejść na ich stronę i sprawdzić firmę. Produkt jest całkowicie nowy i nienaruszony ,posiada z boku nalepkę z danymi firmy. Jeśli jest Pani z Warszawy można go obejrzeć i odebrać osobiście. Jeśli w grę wchodzi wysyłka może być Pani pewna oryginalności i dobrego pochodzenia produktu.") Kupiłam ją na tej aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=2028081365 - kobieta sprzedaje tylko jakieś pojedyncze sztuki perfum... Tylko czemu te kody inne??? ![]() Niestety nie mogę zrobić zdjęć, bo coś mi sfiksował aparat i nie mogę robić zbliżeń. Powiedzcie na co mam jeszcze zwrócić uwagę? Tak jak mówię, pompka, rureczka, butelka - wszystko wydaje się bez zarzutu... Pomóżcie... |
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane Wizażanki pomóżcie
Czy te aukcje Aniołka Waszym zdaniem są ok? Ja się nie znam, pierwszy raz kupuję i boję się wtopić tyle pieniędzy http://allegro.pl/thierry-mugler-ang...007537553.html http://allegro.pl/thierry-mugler-ang...024363939.html
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Reasumujac, takie "wpadki" się zdarzają ![]() Asiulka chyba też miala podobną "wtopę" z zapachem Diora... |
|
|
|
|
#250 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Mademoiselle, to na podstawie pudełka cięzko cokolwiek zweryfikowac. Pierwsze jak i drugie Allure to podróbki. |
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jak tu nie kochać Wizażanek
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę, żeby się ktoś wypowiedział jeszcze jeśli chodzi o "siłę rażenia" elixiru... Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2012-01-04 o 20:43 |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak - niezgodność kodów i na dokładkę moj MP ELIXIR też byl z 2008 roku
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, różnią się tym, że mają inne drugie literki. Ale to chyba z 3 moja butla z innymi kodami U mnie dziurka też jest złota jak cała góra atomka ale środek jest czarny (ta część w środku z której psika woda).Napis też mam złoty błyszczący. |
|||
|
|
|
#257 |
|
rude jest piękne:)
|
prosze bardzo
![]()
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki
Cytat:
... ale tej dziurki się nie będę czepiała, bo jest wykonana jak "na Diora" przystało... Już się zaczęłam nawet zastanawiać, czy może ktoś nie przełożył podróby butelki (przez ten inny kod) do oryginalnego pudełka + wsad (pompka i konstrukcja w środku)... Ale skoro piszecie, że niezgodność się zdarza, to chyba jednak moja teoria spisku nie jest prawdziwa...Dzięki bardzo - dobrze, że jest ten wizaż |
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę prosić kody z Euphorii i Daisy obie 100 ml
|
|
|
|
#260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, bardzo proszę pomóżcie! Dostałam w prezencie tę flaszencję coco, której fotki Magsch wrzuciła celem weryfikacji ich oryginalności. Sadziłam, że osoba, która mi je podarowała nie zrobiła głupiego numeru i dała oryginał. Ja niestety nie miałam nigdy tych perfum i zupełnie nie wiem jak rozpoznać oryginał. W dodatku zrobiłam okropną rzecz - mianowicie przekonana, że zapaszek jest ok wystawiłam je na targowisku na wymiankę, bo zupełnie mi nie odpowiadają. Nie miałam pojęcia, że tu można prosić o pomoc w poznaniu czy to nie podróba przypadkiem. Oczywiście muszę przeprosić Wizażanki i wycofać ofertę tej wody, ale proszę podajcie mi wskazówki co z nią jest nie tak (a jak powinno być), żebym była przekonana, o ich "trefności" i na przyszłość nie cieszyła się jak gęś że ktoś podarował mi Coco Chanel, kiedy dostanę coś podrabianego .Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pilną pomoc.
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Ale o jakie kody prosisz, bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Z butelek. Ponieważ mam możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach ale nie jestem przekonana o ich oryginalności.A na każdym opakowaniu i buteleczce są powtarzające się kody składające się z kilku cyferek lub literek
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej daj zdjęcia butelek |
|
|
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem ale jak ostatnio kupiłam 2 takie same wody 30 to obie miały ten sam kod wiec pomyślałam że przy innych pojemnościach może być tak samo.
Zaraz zamieszczę zdjęcia butelek |
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na podstawie tylko samego korka mozna stwierdzic, ze to NIE jest oryginal 1. Korek powinien być matowy 2. Złote paski na oryginalnym korku są całkiem inaczej umieszczone niż u Ciebie 3. Korek powinien zakrywac cały atomizer, a w Twojej Mademoiselle korek kończy sie nie dotykając nawet flaszki Poza tym dno flaszki jest brzydkie, a na szkle widzę chyba bąble... Wątpię też żeby był na Twojej flaszcze kod piaskowy i taki sam kod na spodzie kartonika... Porównaj sobie korek z moim korkiem i odpowiedz sobie sama czy masz oryginał czy podróbkę... Edytowane przez asiula_240581 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:21 |
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbujemy pomóc na podst. zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Daisy moim zdaniem zdaniem wygląda w porządku. |
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Coś mi nie idzie ze zdjęciem CK
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
2035639444.jpg to zdjęcie jest zapożyczone z allegro ale butelka jest dokładnie taka sama. Przynajmniej tak mi się wydaje
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Asiula - bardzo Ci dziękuję, rozwiałaś całkiem moje wątpliwości, niestety w tym przykrym kierunku, że moja woda nie jest oryginalna. Smutno mi bardzo, na przyszłość nie ma się co cieszyć za wcześnie, bo super prezent może okazać się do kitu :-(
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Czy CK Euphoria 100 i MJ Daisy 100 mają takie same kody na pudełkach i butelkach co mniejsze pojemności czy nie
. A jeżeli nie to mogłabym prosić o ich podanie 

, tylko wytłoczony w szkle numer 15

, różnią się tym, że mają inne drugie literki. Ale to chyba z 3 moja butla z innymi kodami
jak cała góra atomka ale środek jest czarny (ta część w środku z której psika woda).