Starania o dzidziusia - część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 16:26   #241
aigrene
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidziusia - część II

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
A ja się pochwaliłam, że mój mężuś gotuje obiad i co??...sama musiałam się zabrać, bo On chrapie aż miło aż szkoda mi go budzić...

Dziewczynki mam do Was pytanko, ma któraś z Was może tyłozgięcie macicy? Ja mam i nastawiłam się psychicznie, że przez to będzie mi ciężej zajść w ciążę
Ja mam tyłozgięcie, ale kompletnie się tym nie przejmuję. I Tobie też radzę o tym zapomnieć. Lekarze mówili mi, że to w wcale bardzo to nie przeszkadza. A ciąża tylko naprostuje to wygięcie w dobrą stronę. Mąż nauczył mnie, że pozytywne myslenie jest najważniejsze, więc w ogóle się nad ty nie zastanawiam i nie dopuszczam złych myśli do siebie
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:28   #242
Marango
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Ja mam tyłozgięcie, ale kompletnie się tym nie przejmuję. I Tobie też radzę o tym zapomnieć. Lekarze mówili mi, że to w wcale bardzo to nie przeszkadza. A ciąża tylko naprostuje to wygięcie w dobrą stronę. Mąż nauczył mnie, że pozytywne myslenie jest najważniejsze, więc w ogóle się nad ty nie zastanawiam i nie dopuszczam złych myśli do siebie
No i brawo dla tej pani
Marango jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:29   #243
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
A TERAZ DZIEWCZYNKI COŚ NA POPRAWĘ HUMORU I NA DOBRY POCZĄTEK TYGODNIA. NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ))) POPŁAKAŁAM SIĘ ZE ŚMIECHU:rot fl:

"Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża żeby kupić abażur z kryształów (to, co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy). Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu Po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup, tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża:
- A może powiesimy od razu ten abażur?
No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się. Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tę piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem, po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę? Z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie... Myślałam, że zabije mnie, a on mówi:
- Kurde, ale mnie prądem pier***nęło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć!"
: hahaha::h ahaha:
na prawde dobre, szkoda tylko tego abażuru
Stary 2012-01-15, 16:37   #244
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marango Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem a to jak można zdiagnozować ??
diagnozuje się podczas zwykłego badania ginekologicznego. Gin to od razu wyczuje, więc jak Tobie nic nie powiedział, tzn. że wszystko jest ok

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
_pola ja mam tyłozgięcie ale lekarz powiedział że mam sie tym na razie nie martwić... jedyny dyskomfort jaki przez to mam to bardzo bolesne miesiączki ... dziś już 2 nurofeny ultra forte wzięłam...
a ja nigdy nie miałam bolesnych miesiaczek pomimo tyłozgiecia

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Dziewczyny jak to jest, ze pisałam tutaj już dwa razy, bo chcę się poradzić Was co do mojego przypadku i żaden z postów się nie pojawił a jak odpowiadam na Wasze posty to raz się pojawiają od razu a innym razem wyskakuje komunikat, że post pojawi się po akceptacji moderatora ???
Stary 2012-01-15, 16:38   #245
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

ja jakiegoś doła dostałam...ciąglę się martwię o moją fasolkę. Chyba pójdę szybciej do ginekologa na 1 wizytę niż planowałam. Chcę usłyszeć, że wszystko jest w porządku.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:40   #246
Marango

Cytat:
diagnozuje się podczas zwykłego badania ginekologicznego. Gin to od razu wyczuje, więc jak Tobie nic nie powiedział, tzn. że wszystko jest ok

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

a ja nigdy nie miałam bolesnych miesiaczek pomimo tyłozgiecia

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Dziewczyny jak to jest, ze pisałam tutaj już dwa razy, bo chcę się poradzić Was co do mojego przypadku i żaden z postów się nie pojawił a jak odpowiadam na Wasze posty to raz się pojawiają od razu a innym razem wyskakuje komunikat, że post pojawi się po akceptacji moderatora ???
Kochana z tego co mi wiadomo dopóki moderator nie zaakceptuje twojego posta twoje wiadomości nie będą widoczne
Stary 2012-01-15, 16:41   #247
aigrene
Raczkowanie

jagoda 9283 a masz jakies powody do niepokoju czy to zwykły lęk cię dopadł? Bo jeśli nie masz powodów to błagam nie wkręcaj sobie niczego bo na pewno wszystko będzie dobrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 16:42   #248
Marango

Cytat:
Napisane przez jagoda9283 Pokaż wiadomość
ja jakiegoś doła dostałam...ciąglę się martwię o moją fasolkę. Chyba pójdę szybciej do ginekologa na 1 wizytę niż planowałam. Chcę usłyszeć, że wszystko jest w porządku.
Spokojnie wszystko będzie ok ciocia on-line mówi więc tak będzie
Stary 2012-01-15, 16:47   #249
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marango Pokaż wiadomość
Kochana z tego co mi wiadomo dopóki moderator nie zaakceptuje twojego posta twoje wiadomości nie będą widoczne
tak więc zaczekam jeszcze kolejne 3 godziny, żebyw razie czegoś nie dublować postów :/ tylko dziwne jest to, że raz wyskakują od razu a innym razem nie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

a czekając cierpliwie zapytam o coś innego. Czy zażywacie kwas foliowy? Bo mi mąż zakupił Folik ale jak przeczytałam działania niepożądane to nie wzięłam tego do ust.
Stary 2012-01-15, 16:47   #250
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
A masz jakies powody do zmartwień? Coś się dzieje? Czy tak poprostu się martwisz?
Stary 2012-01-15, 16:49   #251
Marango

Cytat:
tak więc zaczekam jeszcze kolejne 3 godziny, żebyw razie czegoś nie dublować postów :/ tylko dziwne jest to, że raz wyskakują od razu a innym razem nie
Nie odpowiem ci dokłądnie na twoje pytanie moze te cytowane pokazują sie od razu a te twoje autorskie bez cytatów innych użytkowniczek pokażą się dopiero po sparwdzeniu posta Nie wiem
Stary 2012-01-15, 16:49   #252
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
a czekając cierpliwie zapytam o coś innego. Czy zażywacie kwas foliowy? Bo mi mąż zakupił Folik ale jak przeczytałam działania niepożądane to nie wzięłam tego do ust.
A jakie są działania nieporzadane? Ja nie wiem nawet. Moj gin kazał mi brać Folik zaraz jak zaczelam staranka i teraz caly czas mam brać. Kwas foliowy jest konieczny w ciąży, bo zmniejsza ryzyko wystąpienia wad cewy nerowej u dziecka.

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2012-01-15 o 16:51
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:51   #253
kamimidu
Zadomowienie

Cytat:
Jesli ta wizyta ma cię uspokoić to idź, ale jak dla mnie nie ma sensu jak cię nic nie boli. Nie ma plamienia poczekaj do widocznego serduszka...
I błagam cię nie wkraczają sobie nic !!! No bo po jakiego grzyba!!!!!!!!!!
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:51   #254
Marango

Cytat:

Czy zażywacie kwas foliowy? Bo mi mąż zakupił Folik ale jak przeczytałam działania niepożądane to nie wzięłam tego do ust.
Ja tak a jakich działań niepożadanych się tam doczytałaś ???
Stary 2012-01-15, 16:53   #255
kamimidu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
A jakie są działania nieporzadane? Ja nie wiem nawet. Moj gin kazał mi brać Folik zaraz jak zaczelam staranka i teraz caly czas mam brać. Kwas foliowy jest konieczny w ciąży, bo zmniejsza ryzyko wystąpienia wad cewy nerowej u dziecka.
Ja tez słyszałam i od giną i od wszytkich ze trzeba brać to biorę... W ciąży tez sie bierze do 12tygodnia a pózniej juz witaminki...
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 16:53   #256
Martarynka
Rozeznanie

Ja biorę folik już ponad rok i żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.
Stary 2012-01-15, 16:56   #257
lourose
Wtajemniczenie

Biorę Folik od 3 m-cy, nic nie zauważyłam.
Trzymajcie kciuki, według kalendarzyka niedługo gorące dni żeby tylko nam się chciało :P
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:00   #258
aigrene
Raczkowanie

tak z pamięci pisząc to m.in. opuchnięcie języka co doprowadza do problemów z oddychaniem. a ja mam na tym punkcie ogromną fobie, bo kiedyś miałąm wrażenie że się uduszę jak miałam opuchniętą krtań. Bardzo się tego boję

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY
Stary 2012-01-15, 17:01   #259
Martarynka
Rozeznanie

Dziewczyny jestem w szoku. Oglądalyście kiedyś pamiętniki z wakacji? Właśnie leci na polsacie, co to w ogóle jest?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 17:02   #260
aigrene
Raczkowanie

nie mam pojęcia, ale moja 14-letnia siostrzenica sie tym jara ;

Stary 2012-01-15, 17:05   #261
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem w szoku. Oglądalyście kiedyś pamiętniki z wakacji? Właśnie leci na polsacie, co to w ogóle jest?!
no jak to co? program o powaznych problemach!!!
zrobienie kupy do bidetu to gruba sprawa!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:09   #262
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki z rana.

Robiłam test z samego rana i dzisiaj już wierzę, że jestem w ciąży Druga kreseczka nie jest taka mocna, ale jednak jest
cudowna wiadomość!!! gratuluję:cmo k:

Cytat:
A TERAZ DZIEWCZYNKI COŚ NA POPRAWĘ HUMORU I NA DOBRY POCZĄTEK TYGODNIA. NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ))) POPŁAKAŁAM SIĘ ZE ŚMIECHU:rot fl:

"Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża żeby kupić abażur z kryształów (to, co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy). Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu Po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup, tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża:
- A może powiesimy od razu ten abażur?
No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się. Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tę piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem, po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę? Z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie... Myślałam, że zabije mnie, a on mówi:
- Kurde, ale mnie prądem pier***nęło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć!"
no padłam!!!!

Cytat:
dobre pytanie strasznie nisko budżetowa produkcja mało tego w jakimś odcinku ten sam bohater miał na początku 28 lat a po reklamach 32masakra jakaś..
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:10   #263
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no jak to co? program o powaznych problemach!!!
zrobienie kupy do bidetu to gruba sprawa!
No wlasnie to widziałam... masakra
Stary 2012-01-15, 17:15   #264
Tigresse86
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki
Obczaiłam już nasz klub, jest ekstra, jutro będę wszystko nadrabiać i jakąś fotę wrzucę
Powiedzcie mi jak to teraz wygląda czy piszemy na klubie czy tutaj??

Malemalenstwo serdeczne gratulacjeklas ki: dbaj o siebie teraz i o najdroższą fasoleczkę, super wiadomość

Vajolka jak tam wyniki nasionek, zapewne o nich pisałaś ale nie bardzo mogę znaleźć, podrzucisz linka?

U mnie cały czas plamienie które się pojawia i znika, już by mogła się ta @ zdecydować bo nie wiem kiedy liczyć 1dc???

Dziś krótko, jutro wszystko ponadrabiam, buziaki Kochane
Stary 2012-01-15, 17:16   #265
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie to widziałam... masakra
Hihi raz słyszałam o tym od znajomych zaśmiewaliśmy się z pół godziny, ale sama nigdy nie mogłam trafic/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:23   #266
coventry
Raczkowanie

ja biore folik już od wielu miesięcy i chyba nie ma skutków ubocznych, ja nic u siebie nie zauważyłam, teraz wypatrzyłam na stronie apetk dbam o zdrowie w promocji ok. 8 zł preparat pregnafolic dha prawdopodobnie dobrze przyswajalny, jutro po pracy chyba odwiedzę apteke, ablbo we wtorek jak pojde po test bo sprawdzała i mają tam acona

ja właśnie wcinam kiwi, dziewczyny zafasolkowane jedzcie kiwi bo jeden owoc to dzienne zapotrzebowanie na wit. C
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:30   #267
aigrene
Raczkowanie

Dziewczyny doradzcie, bo nie wiem czy są szanse na fasolkę.

Pierwszy dzień ostatniej @ był 7 grudnia. „Przytulaliśmy się” z mężem 4 stycznia tj. na 6 dni przed spodziewaną @, która teoretycznie miała przyjść 10 stycznia. Wtedy też zrobiłam test i wyszła jedna krecha. Na teście było napisane, że wykrywa ciażę już w pierwszym dniu spodziewanej @, a dalej że już w 7 dni od zapłodnienia, natomiast w jednym z artykułów na Wizażu, że hormon HCG pojawia się na 2-3 tyg. po zapłodnieniu. Ja robiąc test byłam zaledwie w 6 dniu po przytulaniu , a dodatkowo wiadomo, ze do samego zapłodnienia dochodzi parę dni po stosunku. Czy zatem mam wierzyć w wynik testu czy powtórzyc go jak wynika z moich wyliczeń 25 stycznia? Dodam, że @ jak na razie nie przyszła i nie mam też żadnych objawów, ale tez nie mam szczególnie regularnych cykli. . Jedyne co zauważyłam to że w pierwszej i drugiej dobie po stosunku jakoś dziwnie i często bulgotało mi w dole brzucha.

Co Wy na to?

Stary 2012-01-15, 17:34   #268
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszy dzień ostatniej @ był 7 grudnia. „Przytulaliśmy się” z mężem 4 stycznia tj. na 6 dni przed spodziewaną @, która teoretycznie miała przyjść 10 stycznia. Wtedy też zrobiłam test i wyszła jedna krecha. Na teście było napisane, że wykrywa ciażę już w pierwszym dniu spodziewanej @, a dalej że już w 7 dni od zapłodnienia, natomiast w jednym z artykułów na Wizażu, że hormon HCG pojawia się na 2-3 tyg. po zapłodnieniu. Ja robiąc test byłam zaledwie w 6 dniu po przytulaniu , a dodatkowo wiadomo, ze do samego zapłodnienia dochodzi parę dni po stosunku. Czy zatem mam wierzyć w wynik testu czy powtórzyc go jak wynika z moich wyliczeń 25 stycznia? Dodam, że @ jak na razie nie przyszła i nie mam też żadnych objawów, ale tez nie mam szczególnie regularnych cykli. . Jedyne co zauważyłam to że w pierwszej i drugiej dobie po stosunku jakoś dziwnie i często bulgotało mi w dole brzucha.

Co Wy na to?
tak,testy wykrywaja ciaze juz 6 dni po zaplodnieniu,ale zaplodnienie nie nastepuje od razu po stosunku tylko nawet tydzien po moze dojsc do zaplodnienia.Czyli wychodzi na to,ze w dniu spodziewanej @ najlepiej wtedy testowac,lub czulszymi testami 10 2-3 dni przed spodziwana @.
pewnie cos pokrecilam jak zwykle
u mnie juz 40dc i test robiony pare dni temu byl negatywny wiec testuje jutro.
Z tym HCG wydaje mi sie,ze indywidualna sprawa.
Ale pierwszy test powinno sie wykonac w dniu spodziewanej @ i do czasu nie przyjscia @ powtarzac co pare dni,najlepiej z porannego moczu bo zawiera najwiecej HCG

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-01-15 o 17:37
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:34   #269
salud
Zadomowienie

No i znowu miałam dużo do nadrabiania,bo w piątek po pacy nie moglam wejsc na wizaz (juz myslalam,ze moj maz mi zablokowal strone,zebym tyle tu nie siedziala),ale widze,ze był jakis problem. Weekend w rozjazdach u rodzicow potem impreza u brata i dopiero do domu zlądowaliśmy dzisiaj. Wczoraj u brata mialam ochote troche zabalowac,bo od grudnia na nic wyskokowego sobie nie pozwalalam,wiadomo z jakiego powodu,wiec po cichutku do wc sie wymknelam,zeby zatestowac. Oczywiście lipa ;/,ale brat z zona i moj maz sie się zczaili o co chodzi i w takim napieciu czekali,ze szok. Jak zobaczylam ich miny to nawet zapomnialam,ze mi przykro,tylko wybuchnelam smiechem. Szalec nie szalalam,ale na lampke wina sobie pozwolilam,miam Wieczorem mezus znalazl test a tam druga kreska sie pojawila,mowie mu,ze to nie jest diagnostycznie,ale chyba biedak sie jeszcze łudzi. I mi na dobranoc do uszka powiedzial,ze jezeli mamy juz fasoleczke,to jest najszczesliwszym mezczyzną na swiecie.Mam nadzieje,ze niedlugo tak bedzie. Dzis 29 dc,objawow na @ brak wiec jakas tam mala nadzieja jeszcze jest.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 17:34   #270
coventry
Raczkowanie

Cytat:

Co Wy na to?
ja też zrobiąm za namową TZ 6 dni po przytulankach test i była jedna krecha, drugi w piątek ale coś się w nim schrzaniło bo po 3 mniutach nic nie było, żadnej kreski a po paru godzinach TZ zobaczył jedną bladą negatywną, jestem w 31 dc i jeśli jutro @ nie przyjdzie to we worek po po pacy robię znowu test, tyle że u mnie raz są objawy jak na @, a dziś np nic mnie nie boli
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości