Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 22:57   #241
NellN
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Nalepkę ma inna. szkoda,że nie podali składu, w moim jest olej migdalowyu i witamina e (tocopheryl acetate,pochodna witaminy e o ile się nie mylę)
Tak Tocopheryl Acetate to pochodna wit E uzywana w kosmetyce jako konserwant.

A co do tego profarmu, to wg mnie to ta sama firma, wywnioskowalam to z ich strony int.
(ta naklejka z nazwą "profarm lębork" jest po prostu starszym designem, nowe już nie mają dodatku "lebork")

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:58   #242
Absit
Zadomowienie

maz narzeka ze mu wlosy wypadaja....moze go namowie na olejowanie

tylko jaki olej bedzie najlepszy dla mezczyzn??
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:01   #243
enn_
Zakorzenienie

No, udało mi się Was nadrobić.
Kusi mnie teraz olej z orzecha włoskiego, ale jutro wybieram się po Alterrę, więc może na razie odpuszczę.
Nie wiem też czy to możliwe, żeby efekty olejowania były widoczne po pierwszym razie? Mam wrażenie, że po oleju z wiesiołka mam dużo bardziej miękkie i przyjemne włosy.
Stary 2012-02-05, 23:02   #244
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość

Nie wydaje mi się, żeby włosy i skóra mężczyzn różniły się od kobiecych jeśli o olejowanie chodzi

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:04   #245
LadyI
Zakorzenienie

Od razu mówię, że wstydzę się okropnie moich włosów, ale traktuję to jako mobilizację do dalszego działania We wtorek idę pofarbować odrosty i podetnę porządnie końcówki. Także nie bijcie. Właśnie nałożyłam olej i kładę się spać A i włosy były jeszcze lekko wilgotne, na końcówki przed suszeniem serum termo marion, poza tym tylko grzebień z TBS
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 50212wlosy1.jpg (103,4 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50212wlosy2.jpg (112,9 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50212wlosy3.jpg (124,2 KB, 83 załadowań)

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2012-02-05 o 23:08
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:11   #246
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się, żeby włosy i skóra mężczyzn różniły się od kobiecych jeśli o olejowanie chodzi
tak masz racje jesli chodzi o pielgnacje ale powody dla ktorych wlosy wypadaja mezczyzna sa inne....dlatego pytam....

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Od razu mówię, że wstydzę się okropnie moich włosów, ale traktuję to jako mobilizację do dalszego działania We wtorek idę pofarbować odrosty i podetnę porządnie końcówki. Także nie bijcie. Właśnie nałożyłam olej i kładę się spać A i włosy były jeszcze lekko wilgotne, na końcówki przed suszeniem serum termo marion, poza tym tylko grzebień z TBS
na zdjeciu w zblizeniu widac, ze masz mnostwo krotszych wloskow, to znaczy ze ladnie odrastaja ....suplementujesz sie od srodka plus pielegnacja i sa efekty
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:18   #247
LadyI
Zakorzenienie

właśnie po to dodałam zdjęcie z bliska, żebyście oceniły czy to 'prawdziwe' baby hair czy mi się tylko wydaje bardzo dziękuję
Stary 2012-02-06, 00:43   #248
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
A to fakt, w internecie jest wszystko co chcemy i co nawet nie wiemy, że chcemy Kusi jak cholera.
Dlatego ja robię tak, ze sobie spisuję wish list, zawsze jak przeglądam internet, a robię to niestety codziennie Jak np. wchodzę na takie mazidła to długo oglądam i spisuję co koniecznie chcę. Planuję.
Ale jak już mam pieniądze i zamiar kupna, to otwieram dokument Wish List i wybieram tylko to, co na nim mam, nie daję sie skusić innym propozycjom ze strony, bo juz tę stronę znam na wylot
Do tego trzeba mieć silna wole ale sposób masz dobry. Choc dla mnie wystarczy wejść na wizaz i jak Was sie czyta czego to nie probujecie to lista sie robi dluuuga zwłaszcza, ze moje włosy przeżywają prawdziwe załamanie

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
właśnie po to dodałam zdjęcie z bliska, żebyście oceniły czy to 'prawdziwe' baby hair czy mi się tylko wydaje bardzo dziękuję
Masz takie proste włosy bez prostownicy? Super

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:11   #249
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Aaaaa! Moze w srode/czwartek mnie stad wypuszcza!

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:33   #250
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
w nowym wątku

Któraś z Was ma problem z domyciem Sesy z wlosów? Kuuurde, ani BD, ani Barwa, ani jakiś indyjski nie daje rady...zeby doszorować potrzeba dwóch, trzeh myć...z innymi olejami nie mialam takiego problemu...a może ja za krotko masuje łeb pianą? Ile mniej więcej myjecie włosy zmywając oleje?
ja ją zmywam Alterrą i schodzi bez problemu
Cytat:

jest Sesa dla mężczyzn to może ten

robię dziś chyba zamówienie na EcoSpa, właśnie tam bo jest masa oleji do wyboru i teraz mi pomóżcie... biorę 3 oleje, na pewno:
Olej z orzechów laskowych, olej z pestek moreli i trzeci nie wiem jaki...
jak myślicie:
ze słodkich migdałów, avocado czy makadamia wziąć ? :P
a i nie wiem czy 50 ml czy 100 ml, w sumie nie wiem czy będą mi pasować to może mniejsze pojemności?

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:47   #251
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość

robię dziś chyba zamówienie na EcoSpa, właśnie tam bo jest masa oleji do wyboru i teraz mi pomóżcie... biorę 3 oleje, na pewno:
jak myślicie:
a i nie wiem czy 50 ml czy 100 ml, w sumie nie wiem czy będą mi pasować to może mniejsze pojemności?

Avokado jest bardzo fajny.. Ja bym wzięła mniejsze ilości.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:33   #252
nadja
Raczkowanie

Przetestowałam moje nowe oleje. O ile zapach Amli mogę przeżyć to Sesa jest nie do wytrzymania nie potrafię jej stosować, czy jest jakiś sposób zneutralizowania zapachu ? Jeśli nie to chętnie tanio odsprzedam (jeszcze w dodatku wzięłam na helfach tą większką ), bo nie chcę się męczyć zwłaszcza, że najbardziej podpasowała mi Vatika.
nadja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:37   #253
pannahanna
Raczkowanie

Bylo dobrze. Mialam mocne wlosy. A z dnia na dzien przy myciu znowu zaczynam plakac.

Jedyne co sie zmienilo to: Jantar na skalp (ale nakladajac w dni w ktore nie myje wlosow wszystko bylo ok, nic nie wypadalo przy pociagnieciu); szampon migdalowy z Alterry (to jego glownie winie), dodawanie mieszanki z miodu i Jantara pod olej na cala noc (miodu uzywalam juz troche wczesniej i tez bylo ok).

Wewnetrznie zaczelam pic drozdze i jem wiecej owocow.

Co moze byc glowna przyczyna? Jutro sprobuje umyc wlosy innym szamponem. Tesknie za tym z BD ;(((( Czy ktoras zna jakis dobry substytut w UK? Z podobnym skladem?

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:00   #254
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

jak myślicie:
Jeśli pasuje Ci kokos, to w Eco Spa mają bardzo fajny olej kokosowy ze świeżego miąższu (Fair Trade). A jeśli nie, to ja bym chyba wzięła avocado na Twoim miejscu Ja zazwyczaj biorę mniejsze pojemności, ale to dlatego, że w sumie nie zużywam jakoś szczególnie dużo olejów.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:06   #255
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość

Avokado jest bardzo fajny.. Ja bym wzięła mniejsze ilości.
Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Jeśli pasuje Ci kokos, to w Eco Spa mają bardzo fajny olej kokosowy ze świeżego miąższu (Fair Trade). A jeśli nie, to ja bym chyba wzięła avocado na Twoim miejscu Ja zazwyczaj biorę mniejsze pojemności, ale to dlatego, że w sumie nie zużywam jakoś szczególnie dużo olejów.
dzięki za odpowiedzi, kokosa już miałam i chcę nowe wypróbować
to chyba padnie na avocado

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:19   #256
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Aaa, ok Myślałam, że masz może adres docelowy do Pani Lidii

Dziękuję
Nie, ja zawsze kontaktuję się przez stronę, a odpisuje mi Pani Lidia

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
To już nałóg
Dokładnie Zdecydowałam się, że dobiorę tylko jedną rzecz przy tym domówieniu, tak będzie najlepiej Ani sobie nie odmówię przyjemności, ani nie wykończę portfela

Cytat:

Co prawda, mój mąż ma mały problem z wypadaniem, ale ma łupież i wcieram mu wodę brzozową, czasami dodaję jeszcze pokrzywową. Łupież się zmniejszył i widzę też, że w wannie zostaje mniej włosów

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
O to super Czyli jednak krócej niż miesiąc. Mam nadzieję, że się dobrze czujesz i operacja się udała

Przepraszam za offtop
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:30   #257
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:

na zdjeciu w zblizeniu widac, ze masz mnostwo krotszych wloskow, to znaczy ze ladnie odrastaja ....suplementujesz sie od srodka plus pielegnacja i sa efekty
o tu znalazlam odpowiedz na moje napuszone wlosy wczesniej zastanawialam sie jak wygladaja baby hair, myslalam ze to sa one w inny sposob widoczne ale teraz juz wiem (i po zdjeciach ladyI) ze mam to samo (chyba)

http://desmond.imageshack.us/Himg832...jpg&res=medium ale tak dla pewnosci zobaczcie ;> chociaz slabe to przyblizenie

ale powiem wam ze naleze do wielu/nie wielu z was ktorej kokos nie podpasowal jestem nim strasznie zawiedziona, fakt ze to zaledwie moj 2 olej, ale w porownaniu do alterry po ktorej mialam miekkie wlosy zaraz po zmyciu itp to niebo a ziemia.. po kokosie mam tepe suche i sterczace Co polecacie w zamian? Moze te ktorym kokos nie podpasowal maja juz inny sprawdzony? Zamierzam leciec po alterre pomaranczowa.

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:59   #258
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
ale powiem wam ze naleze do wielu/nie wielu z was ktorej kokos nie podpasowal jestem nim strasznie zawiedziona, fakt ze to zaledwie moj 2 olej, ale w porownaniu do alterry po ktorej mialam miekkie wlosy zaraz po zmyciu itp to niebo a ziemia.. po kokosie mam tepe suche i sterczace Co polecacie w zamian? Moze te ktorym kokos nie podpasowal maja juz inny sprawdzony? Zamierzam leciec po alterre pomaranczowa.
zobacz na pierwszej stronie wątku listę olei zgodnie z nasyceniem kwasami tłuszczowymi i wybierz coś z innej grupy. na mnie podziałało
moze być też tak, że po prostu lepiej tolerujesz mieszanki, zmieszaj kokos z jakimś innym olejem, może masz w kuchni oliwe z oliwek. a jak nie - to zużyj do ciała, dobry jest
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:06   #259
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Masz takie proste włosy bez prostownicy? Super
Prostownica leży i się kurzy głęboko w szafce Nigdy bym nie pomyślała, że to możliwe, bo stylizowałam włosy od jakiś 8 lat codziennie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 11:09   #260
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
To już niedługo . Wracaj do zdrówka .
Cytat:
jak myślicie:
Weż na początek mniejsze pojemności, bo nie wiadomo czy dany olej będzie Tobie pasował.
A skoro już bierzesz mniejsze pojemności, to troche zaoszczędzasz n atym, więc ja bym wzięła i avocado i macadamię, choćby nawet do twarzy .
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dokładnie Zdecydowałam się, że dobiorę tylko jedną rzecz przy tym domówieniu, tak będzie najlepiej Ani sobie nie odmówię przyjemności, ani nie wykończę portfela

Co prawda, mój mąż ma mały problem z wypadaniem, ale ma łupież i wcieram mu wodę brzozową, czasami dodaję jeszcze pokrzywową. Łupież się zmniejszył i widzę też, że w wannie zostaje mniej włosów
Ja już omijam wszystkie sklepy internetowe tego typu, bo i tak ciągle coś kupuję. Czas w końcu przystopować. Najgorsze jest, to że ciągle odkrywam nowe "organiczne" sklepy z bardzo fajnymi kosmetykami do włosów, a tego to bardzo ciężko mi odmówić .

Ciągle o wodzie brzozowej mówicie, że nabralam na nią ochoty, ale boję się alkoholu .
Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
o tu znalazlam odpowiedz na moje napuszone wlosy wczesniej zastanawialam sie jak wygladaja baby hair, myslalam ze to sa one w inny sposob widoczne ale teraz juz wiem (i po zdjeciach ladyI) ze mam to samo (chyba)

http://desmond.imageshack.us/Himg832...jpg&res=medium ale tak dla pewnosci zobaczcie ;> chociaz slabe to przyblizenie

Mi też kokos nie za bardzo podchodzi na wlosy. Pierwszy raz miałam obciążone wlosy, bo nie zmyłam dokladnie, a pozniej zauważyłam, ze mam po nim napuszone włosy, więc go sobie darowałam.

Co ciekawe bardzo lubię olej babassu, ktory jest z tej samej grupy tłuszczowej.

U mnie każdy inny olej daje lepsze rezultaty niż kokos. Za to do skóry bardzo dobry .
Stary 2012-02-06, 11:22   #261
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Ciągle o wodzie brzozowej mówicie, że nabralam na nią ochoty, ale boję się alkoholu .
Teraz własnie Jigoku pisała, że Jantar jej nie przypasował, za to kuracja Joanny tak, a jest z alkoholem, a Jantar bez. Także trzeba próbować na sobie
Woda brzozowa kosztuje grosze, w razie co dużo nie stracisz, a warto spróbować

Ja stosuję od kilku miesięcy wcierki na alkoholu, ale nie mam wrażliwego skalpu. Wysuszenia tez nie zauważyłam, bo regularnie nakładam oleje i maski na skalp
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-06, 11:32   #262
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Któraś z Was ma problem z domyciem Sesy z wlosów? Kuuurde, ani BD, ani Barwa, ani jakiś indyjski nie daje rady...zeby doszorować potrzeba dwóch, trzeh myć...z innymi olejami nie mialam takiego problemu...a może ja za krotko masuje łeb pianą? Ile mniej więcej myjecie włosy zmywając oleje?
a może potrzebują oczyszczenia?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:33   #263
Shazney
Zakorzenienie

To teraz mam dwa numery jeden . Olej ze śliwki i z orzecha! Wczoraj zmywałam ten drugi i jestem zadowolona z efektów, i to bardzo, bardzo . Włosy lśniące, grube, mięsiste, wspaniale się układają. Końcówki zabezpieczyłam olejem Babassu.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:36   #264
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

dziewczyny a probowalyscie olejowac na mokre wlosy? bo ja slyszalam, ze moze to powodowac problemy ze zmyciem. ciekawi mnie to.
Stary 2012-02-06, 11:48   #265
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja wczoraj w koncu olejowalam sie od wewnatrz.
Wypilam 1,5 lyzki oleju lnianego. Lekka gorycz pojawia sie na samym koncu, ale i tak nie jest zle.
Na pewno bede to robic regularnie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:32   #266
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a probowalyscie olejowac na mokre wlosy? bo ja slyszalam, ze moze to powodowac problemy ze zmyciem. ciekawi mnie to.
Jak do tej pory nie miałam żadnych problemów ze zmyciem oleju - czy to aplikowałam go na suche czy na mokre włosy.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:07   #267
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam problemów ze zmyciem, obojętnie jak nakładam, to nie zauważyłam szczególnej różnicy Na wilgotne nakładałam, na spryskane włoski moim psikaczem

Jedynie co zauważyłam, to znacznie łatwiej mi się nakłada oleje na suche włosy Nie wiem, czy to tylko ja tak mam
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 13:08   #268
monak89
Raczkowanie

Cytat:
ja kilka razy, niewiele, bo często zapominam (a olejuję przed każdym myciem). no i nie na mokre, spłukane prysznicem - tylko na zwilżone rękoma. i nie mam żadnych problemów ze zmywaniem, a dodam, że zmywam zawsze odżywką. (oprócz sezama, o czym już pisałam, on mi się w ogóle ciężko zmywa.)
zresztą dużo dziewczyn olejuje na psikadła - to przecież też jest na mokre/wilgotne.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:15   #269
Dora62
Raczkowanie

Myślicie że olej z pestek winogron nadaje się dla początkującej osoby? I jedno głupie pytanie: to ma być jakiś kosmetyczny olej czy taki zwykły jak np. z Biedronki?? Czytam wątek i strasznie dużo tu informacji, dopiero zaczynam załapywać o co w tym całym olejowaniu chodzi, ale przede mną jeszcze długa droga...
Dora62 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:20   #270
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dora62 Pokaż wiadomość
Myślicie że olej z pestek winogron nadaje się dla początkującej osoby? I jedno głupie pytanie: to ma być jakiś kosmetyczny olej czy taki zwykły jak np. z Biedronki?? Czytam wątek i strasznie dużo tu informacji, dopiero zaczynam załapywać o co w tym całym olejowaniu chodzi, ale przede mną jeszcze długa droga...
Winogronowy z biedronki jak najbardziej na początek się nadaje.
A teraz wracaj do czytania
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości