![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: ,,Grycanki''nowe gwiazdy??? Celebrytki?
Ja od samego poczatku nie moglam zrozumiec pchania ich wszystkich do tv, nawet wojewodzki je zaprosil zeby im bez mydla ..
![]() Jej promocja jako rzekomej tancerki ma zwiazek tylko i wylacznie imo z duza nadwaga, ze niby otyle osoby moga sie z nia utozsamiac, ze mozna tanczyc czy tam robic cokolwiek innego i nie trzeba sie tego wstydzic majac nadwage. Ale jednoczesnie jak dla mnie owa nadwaga ja dyskwalifikuje bo chocby nie wiem co zrobila to nie bedzie sprawna tak jak osoby o wadze w normie, i patrzenie na nia gdy tanczy nie jest przyjemnoscia, sorry, taka prawda. Wiec nie wiem po co ten lans, ona moim zdaniem nie zrobi kariery dopoki nie schudnie. To tak jak z nachalnym promowaniem modelek xxl, one nigdy nie zastapia modelek w rozmiarze xs, mozna sie oszukiwac i ludzic, ale taka jest rzeczywistosc (tu kolejna grycan tak btw). Ludzie wola ogladac ubrania na osobach szczuplych, jest to zreszta zabieg marketingowy, patrzac na taka kobiete chcemy wygladac jak ona, bardziej swiadomie lub nie. Kto chcialby wygladac jak grycan? chyba nikt ![]()
Mój suwaczek w spodniach ma 20 cm! Edytowane przez JeanHarlow Czas edycji: 2012-07-22 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie - chcą być grube, niech sobie będą. Co kogo to boli. Lepiej byłoby, żeby płakały po TV jakie są nieszczęśliwe, bo mają dużo tłuszczu? Bo to zdrowo być szczupłym, a one nie są. W głowie im nie siedzimy i raczej nie nam oceniać, że mówią nieprawdę. Może odczuwają szczęście? Może są zadowolone ze swojego życia. Nie lubię jak wszyscy na siłę kogoś zadowolonego z siebie chcą sprowadzać do parteru, bo ... są otyłe, są łyse (jak to? jak można być łysym i szczęśliwym). Jednym to przeszkadza i walczą z wagą, innym nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i np. mama Grycan moim zdaniem nie jest otyła, jest puszysta, w mojej estetycznej normie ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-07-22 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka fałszywa troska jest bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Szef ds. Wymianek
|
a ja zrozumialam z wczesniejszych wypowiedzi, ze dziwiono sie, jak mozna byc szczesliwym, jesli sie jest chorym (bo otylosc to choroba przeciez) i nic sie z tym nie robi, mimo, ze wszak mozna. taka niefrasobliwosc moze dziwic. a syczenia nie zauwazylam.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-23 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko źle, no a jeszcze mają nadwagę, to już w ogóle fe. Czy one są otyłe, ja tego nie wiem, bo nie znam ich wskaźnika BMI ani obwodu talii. One nie namawiają przecież do tycia i przybierania ich kształtów. EDIT: doczytuję wątek i co chwila : jak można taką kasę zarabiać na niczym? one są brzydkie ... no ludzie... Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-07-23 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() sa "celebrytkami", to sie o nich mowi - nie o nich pierwszych i nie ostatnich, zatem nie ma co demonizowac, ze jakas szczegolna nagonka jest na nie. mnie akurat smieszy, że moglyby zniechecic do zakupu lodow, ale ludzie sa rozni. tak samo zreszta smieszy mnie bulwersowanie sie faktem, ze one moga bulwersowac ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-23 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najładniejsza, IMO, jest ta czarna - choć przyznaję, że gdyby była szczuplejsza, podobałaby mi się bardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
mnie one irytują ze względu na potworną próżnośc - nic ich nie zajumuje oprocz bywania , wygladania itd... masakra. Mają nazwisko firmy od lodow, a biznes jest dziadka, ktory sie od nich odcial przez te lansy//:|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo Anja Rubik. Nie czuję się jakoś emocjonalnie związana z nimi, jeśli chodzi Tobie o moją wagę, ale fascynuje mnie podejście ludzi - ocho! grubasy, nie będę jeść lodów. Prowadzą się jak chcą i jeśli komuś to przeszkadza, to po co wypisywać elaboraty? Dodając do tego fałszywą troskę o ich zdrowie. Trochę węszę tutaj zazdrość o to, że są ustawione i niewiele im trzeba. Anja Rubik robi karierę i też zżera ludzi złość, jak ona śmie w ogóle coś osiągnąć. Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-07-23 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
BAN stały
|
Znaczy ja ogółem uważam, że one nie są tak do końca złe.
robią co kochają, bez wstydu i bez chowania się w domu, bo 'grube'. to dobra lekcja dla innych grubasow, że nawet ważąc 100+ można być szczęśliwym. a co do kaloryczności lodów, to one nie są aż tak kaloryczne.. biorąc pod uwagę sorbety grycana właśnie, to to najmniej kaloryczne sorbety z jakimi się☠spotkałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rubik pracuje ciężko na to, co osiągnęła, więc nie do końca trafne porównanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
Nie przeszkadza mi to, że są otyłe, ale to, że nie widzą w tym problemu i nic z tym nie robią. Mam tu na myśli głównie Weronikę.
Z drugiej strony jak oglądam ich zdjęcia, to poprawia mi się samoocena ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
BAN stały
|
o jezu mi też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja jestem poważnie chora, a pomimo tego staram się być szczęśliwa. Ale zbrodnia. Prawda jest taka, że przeciętnej kowalskiej żal doopę ściska, że tamte wypłynęły tylko z powodu nazwiska i nawet pomimo wyglądu mocno odbiegającego od lansowanego obecnie "standardu". Teraz jeszcze wiele sobie uświadomiło, że z tych lodów, które kupują, zjadają i hodują swoje zady, ktoś inny nabija sobie kabzę, to i się zaczęło - są chodząca antyreklamą, jak widzę ich stoisko to omijam ![]() Kuźwa, niech oni przywrócą te wszystkie bary i big brothery, to te wszystkie bezimienne wkurzone pesele tez będą mialy okazję zaistnieć tak out of the blue, to może im ulży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ze ludzie sie dziwia temu i owemu, zadna nowosc, wystarczy wejsc na inne watki, chocby na Plotkowym. ja nie mam totalnie nic do Grycanek, jedynie bronienie akurat otylosci mnie zastanawia, tym bardziej, ze nadmierna szczuplosc mozna wyszydzac. ot, poprawnosc Wizazowa.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-24 o 09:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A usprawiedliwiać każdą podłość i głupotę to też za bardzo nie ma sensu. A, no i ja nie zauważyłam tutaj żadnego bronienia otyłości. Jak już to częściej widywałam tutaj wstawki o promowaniu przez nie otyłości. I już to widzę jak zadowolone ze swojego wyglądu, szczupłe kobiety zajadają się lodami, żeby dobić do postury Grycanek, albo jak powszechnie wyszydzane otyłe osoby zaczynają pałać do swojego ciała miłością, bo w telewizji pojawiły się otyłe kobiety i mówią, że są z tego zadowolone. Acha, jedzie mi tu czołg ? ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-07-24 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to ten sam poziom trudności zawodu. Może Grycanki tak jak Anja dbają o dietę... żeby nie schudnąć. Widzę, że trzeba im ująć i już. Czemu nie przeszkadza Tobie wiele innych celebrytek, szczupłych, które też są gwiazdami "bo tak". A jest ich przytłaczająco więcej. Żyj i daj żyć innym. Cytat:
Od lutego wątek się ciągnie o dupie maryni. A bo zatańczyły w telewizji śniadaniowej. A bo u Wojewódzkiego zatańczyły. Ta wspomniana przez siekierkę Anja Rubik nie cieszy się chyba takim zainteresowaniem, bo na plotkowym nie krąży wątek o niej - a że za szczupła, a że ma jeden boczek wyżej od drugiego. Bądźmy szczerzy. Żal wszystkim tyłek ściska i tyle. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Jakbym się miała czepiać to bym Ci powiedziała - Anja Rubik ma niedowagę, a to też jest niekorzystne dla zdrowia, bo jest - chociażby większe zagrożenie osteoporozą. Ale mnie to nie interesuje co ma i ile ma. To jest naprawdę nieistotne dla mojego życia. Ani nadmiernej wagi, ani niedowagi nie wolno wyszydzać. Też sobie dorabiasz ideologię. A tłumaczenie chamstwa "bo o szczupłych mówią anorektyczki, to o grubasa będę mówić spaślaki" nie świadczy dobrze o rozmówcy i o jego inteligencji. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Mi tam nie przeszkadzają. Jeśli są ludzie, których one interesują (a widać jest sporo takich), to niech sobie będą celebrytkami. Takie są prawa rynku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast należy piętnować, to co widzimy na przykładzie Grycanek- zaniedbanie rodzicielskie. Te dziewczyny są tak samo zaniedbane przez "starą" Grycankę jak dzieci z np. nie leczoną próchnicą, zezem czy skrzywieniem kręgosłupa. Już to pisałam i powtórzę- można popełnić błąd rodzicielski i z miłości, niewiedzy, nie wiem czego i zapaść 1 dziecko. Ale wszystkie 3 jak leci ![]() Nawet jeśli są chore / mają tendencje genetyczne ![]() I tak, mam dzieci wiec wiem co piszę.
![]() |
![]() |
#264 | |||||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
EDIT i jesli nadal bedziesz upatrywala we mnie calego zua skierowanego przeciwko mamie i corkom Grycan, poswiece sie i odszukam pierwszego mojego posta z tego watku... Cytat:
Cytat:
![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-24 o 11:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Błagam ![]() Pierwsze z brzegu informacje o Rubik z Wikipedii: Cytat:
Jak dla mnie to celebrytki pokroju Frytki. I chociaż nie jestem fanką Rubik, nie podoba mi się jej moim zdaniem nadmierna chudość, szanuję ją, bo widzę różnicę między tym co ona robi, a co robią panie G. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po czym wnosisz, że nie stanęłabym w obronie modelki? Szczerze? To ja zazdroszczę takim dziewczynom i żeby było śmieszniej, chłop mówi "za chude", a ja mówię "taka chcę być". Wniosłaś pewno po tym, że ważę 83 kg? Wiesz, ja nic nie mam do ukrycia, bo to widać, ale jak wspomniałam wcześniej - wątek o bardzo szczupłej modelce (jakiejkolwiek) nie istnieje (chyba) na plotkowym i nie ma takiego wzięcia. I kolejna sprawa - ja nie napisałam do Ciebie personalnie, że tworzysz wątek, pijąc do wszystkich, jednak tendencja tego wątku, utrzymującego się od lutego jest dość jednoznaczna. Tak ogólnie, a akurat z Tobą jedyną rozmawiałam ![]() Dodam, bo chyba to jest niezauważone - mnie nie interesuje ile obca totalnie osoba waży. Mam swoje problemy. Tylko dziwi mnie takie święte oburzenie. Do tego dziwi mnie takie wybiórcze czytanie moich postów - nie popieram jakiegokolwiek wyśmiewania i wytykania wagi. Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-07-24 o 13:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiadasz jakieś dziwne rzeczy ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-07-24 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Jak to różnie? Można obiektywnie stwierdzić, czy bywanie w telewizji śniadaniowej (chyba nie codziennie o ile się nie mylę) i pokręcenie pupą u Wojewódzkiego oraz zaliczenie trzech bankietów na tydzień jest ciężką pracą..A pisałyśmy w odniesieniu do Rubik, która moim subiektywnym zdaniem prawdopodobnie pracuje ciężej od każdej z nas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.