,,Grycanki''nowe gwiazdy??? Celebrytki? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 20:51   #241
JeanHarlow
Raczkowanie

Dot.: ,,Grycanki''nowe gwiazdy??? Celebrytki?

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja od samego poczatku nie moglam zrozumiec pchania ich wszystkich do tv, nawet wojewodzki je zaprosil zeby im bez mydla .. sa jakies granice.
Jej promocja jako rzekomej tancerki ma zwiazek tylko i wylacznie imo z duza nadwaga, ze niby otyle osoby moga sie z nia utozsamiac, ze mozna tanczyc czy tam robic cokolwiek innego i nie trzeba sie tego wstydzic majac nadwage. Ale jednoczesnie jak dla mnie owa nadwaga ja dyskwalifikuje bo chocby nie wiem co zrobila to nie bedzie sprawna tak jak osoby o wadze w normie, i patrzenie na nia gdy tanczy nie jest przyjemnoscia, sorry, taka prawda. Wiec nie wiem po co ten lans, ona moim zdaniem nie zrobi kariery dopoki nie schudnie. To tak jak z nachalnym promowaniem modelek xxl, one nigdy nie zastapia modelek w rozmiarze xs, mozna sie oszukiwac i ludzic, ale taka jest rzeczywistosc (tu kolejna grycan tak btw). Ludzie wola ogladac ubrania na osobach szczuplych, jest to zreszta zabieg marketingowy, patrzac na taka kobiete chcemy wygladac jak ona, bardziej swiadomie lub nie. Kto chcialby wygladac jak grycan? chyba nikt

Edytowane przez JeanHarlow
Czas edycji: 2012-07-22 o 20:52
JeanHarlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 20:54   #242
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeanHarlow Pokaż wiadomość
Ja od samego poczatku nie moglam zrozumiec pchania ich wszystkich do tv, nawet wojewodzki je zaprosil zeby im bez mydla .. sa jakies granice.
Jej promocja jako rzekomej tancerki ma zwiazek tylko i wylacznie imo z duza nadwaga, ze niby otyle osoby moga sie z nia utozsamiac, ze mozna tanczyc czy tam robic cokolwiek innego i nie trzeba sie tego wstydzic majac nadwage. Ale jednoczesnie jak dla mnie owa nadwaga ja dyskwalifikuje bo chocby nie wiem co zrobila to nie bedzie sprawna tak jak osoby o wadze w normie, i patrzenie na nia gdy tanczy nie jest przyjemnoscia, sorry, taka prawda. Wiec nie wiem po co ten lans, ona moim zdaniem nie zrobi kariery dopoki nie schudnie. To tak jak z nachalnym promowaniem modelek xxl, one nigdy nie zastapia modelek w rozmiarze xs, mozna sie oszukiwac i ludzic, ale taka jest rzeczywistosc (tu kolejna grycan tak btw). Ludzie wola ogladac ubrania na osobach szczuplych, jest to zreszta zabieg marketingowy, patrzac na taka kobiete chcemy wygladac jak ona, bardziej swiadomie lub nie. Kto chcialby wygladac jak grycan? chyba nikt
Prawda dla Ciebie, dla panów, którzy lubią duże kobiety ten taniec stanowił z pewnością prawdziwą ucztę dla oczu
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 21:31   #243
JeanHarlow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Prawda dla Ciebie, dla panów, którzy lubią duże kobiety ten taniec stanowił z pewnością prawdziwą ucztę dla oczu
Z pewnoscia aczkolwiek nie pisalam tego z mysla o fetyszystach otylosci. Jesli sie nad tym zastanowic to nawet ich opowiadanie jak to sie swietnie ze soba czuja jest dla mnie po prostu bredzeniem. Uwazam ze mowia tak, bo nie moga/nie mogly schudnac lub tez/i za bardzo lubia jesc. Czesto ogladam Chirurgie otylosci na tlc, gdzie ludzie od lat walczacy z coraz wieksza waga mowia wprost, ze jesli ktos jest gruby i mowi ze jest szczesliwy, to klamie. Ich prawdziwe zycie zaczyna sie po operacji i zrzuceniu nadwagi. Nikt nie chce byc gruby - ile wymyslono diet, srodkow odchudzajacych, operacje bajpasow zolądka, produkty light, za to nie promuje sie nigdzie jedzenia, ktore ma na celu przyrost wagi. nikt by czegos takiego kupil (majac na mysl nikt nie mowie o przypadkach osob z niedowaga, ktore chca przytyc, bo jest ich relatywnie malo w stosunku do "reszty"). Zreszta
Stary 2012-07-22, 21:37   #244
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Z pewnoscia aczkolwiek nie pisalam tego z mysla o fetyszystach otylosci. Jesli sie nad tym zastanowic to nawet ich opowiadanie jak to sie swietnie ze soba czuja jest dla mnie po prostu bredzeniem. Uwazam ze mowia tak, bo nie moga/nie mogly schudnac lub tez/i za bardzo lubia jesc. Czesto ogladam Chirurgie otylosci na tlc, gdzie ludzie od lat walczacy z coraz wieksza waga mowia wprost, ze jesli ktos jest gruby i mowi ze jest szczesliwy, to klamie. Ich prawdziwe zycie zaczyna sie po operacji i zrzuceniu nadwagi. Nikt nie chce byc gruby - ile wymyslono diet, srodkow odchudzajacych, operacje bajpasow zolądka, produkty light, za to nie promuje sie nigdzie jedzenia, ktore ma na celu przyrost wagi. nikt by czegos takiego kupil (majac na mysl nikt nie mowie o przypadkach osob z niedowaga, ktore chca przytyc, bo jest ich relatywnie malo w stosunku do "reszty"). Zreszta
Nadwaga, to nie jest otyłość i na odwrót otyłość, to nie nadwaga. Tak gwoli ścisłości.
W sumie - chcą być grube, niech sobie będą. Co kogo to boli. Lepiej byłoby, żeby płakały po TV jakie są nieszczęśliwe, bo mają dużo tłuszczu? Bo to zdrowo być szczupłym, a one nie są.
W głowie im nie siedzimy i raczej nie nam oceniać, że mówią nieprawdę. Może odczuwają szczęście? Może są zadowolone ze swojego życia.

Nie lubię jak wszyscy na siłę kogoś zadowolonego z siebie chcą sprowadzać do parteru, bo ... są otyłe, są łyse (jak to? jak można być łysym i szczęśliwym).

Jednym to przeszkadza i walczą z wagą, innym nie.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 23:44   #245
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, w sumie to nie wiem, czy można to odnosić do wszystkich, w 100%..tzn zależy co uznamy za otyłość w sumie, jeśli mówimy o stanie grożącym zdrowiu, to tak, zapewne każdy, kto w tym stanie twierdzi, że jest szczęśliwy to bredzi, z tym się zgodzę bo tusza utrudnia mu życie. Jednak gdy my, powiedzmy o idealnej wadze (z dużym trudem udało mi się do niej dojść, choć nie byłam szczęśliwa odmawiając sobie tego, czego otyli sobie odmawiać nie muszą) miałybyśmy oceniać czy kobieta, która ma jakieś tam boczki, czy uda kilka cm grubsze od naszych zapewne szczęśliwa nie jest (bo cały czas męczy ją myśl o tych boczkach np), to myślę, że nie tędy droga. Tak więc bez popadania w skrajności, bo żadna skrajność do szczęścia nie doprowadzi. Będąc na diecie nie byłam szczęśliwsza z moim wypracowanym ciałem od mojej koleżanki, 10kg grubszej, która świetnie bawiła się na imprezie dokładając sobie kolejny kawałek pizzy. Ja zadawalałam się zapachem.
No i np. mama Grycan moim zdaniem nie jest otyła, jest puszysta, w mojej estetycznej normie

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-07-22 o 23:48
Stary 2012-07-23, 00:03   #246
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Nie lubię jak wszyscy na siłę kogoś zadowolonego z siebie chcą sprowadzać do parteru, bo ... są otyłe, są łyse (jak to? jak można być łysym i szczęśliwym).
niezbyt szczesliwe porownanie, bo bycie lysym nie prowadzi do problemow zdrowotnych.
Stary 2012-07-23, 11:34   #247
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
niezbyt szczesliwe porownanie, bo bycie lysym nie prowadzi do problemow zdrowotnych.
Ale ja tutaj nigdzie nie widzę troski o zdrowie szanownych pań grycanek. Widzę jedynie syczenie "jak one mogą mówić, że są szczęśliwe, skoro są grube".
Taka fałszywa troska jest bez sensu.
Stary 2012-07-23, 11:55   #248
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ale ja tutaj nigdzie nie widzę troski o zdrowie szanownych pań grycanek. Widzę jedynie syczenie "jak one mogą mówić, że są szczęśliwe, skoro są grube".
Taka fałszywa troska jest bez sensu.
a ja zrozumialam z wczesniejszych wypowiedzi, ze dziwiono sie, jak mozna byc szczesliwym, jesli sie jest chorym (bo otylosc to choroba przeciez) i nic sie z tym nie robi, mimo, ze wszak mozna. taka niefrasobliwosc moze dziwic. a syczenia nie zauwazylam.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-23 o 11:57
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 12:22   #249
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
a ja zrozumialam z wczesniejszych wypowiedzi, ze dziwiono sie, jak mozna byc szczesliwym, jesli sie jest chorym (bo otylosc to choroba przeciez) i nic sie z tym nie robi, mimo, ze wszak mozna. taka niefrasobliwosc moze dziwic. a syczenia nie zauwazylam.
Jak nie? A że jedna nie lubi lodów Grycan, a że pchają się do telewizji.
Wszystko źle, no a jeszcze mają nadwagę, to już w ogóle fe.

Czy one są otyłe, ja tego nie wiem, bo nie znam ich wskaźnika BMI ani obwodu talii.

One nie namawiają przecież do tycia i przybierania ich kształtów.

EDIT: doczytuję wątek i co chwila : jak można taką kasę zarabiać na niczym? one są brzydkie ... no ludzie...

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2012-07-23 o 12:24
Stary 2012-07-23, 13:56   #250
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jak nie? A że jedna nie lubi lodów Grycan, a że pchają się do telewizji.
Wszystko źle, no a jeszcze mają nadwagę, to już w ogóle fe.

Czy one są otyłe, ja tego nie wiem, bo nie znam ich wskaźnika BMI ani obwodu talii.

One nie namawiają przecież do tycia i przybierania ich kształtów.

EDIT: doczytuję wątek i co chwila : jak można taką kasę zarabiać na niczym? one są brzydkie ... no ludzie...
cos sie za bardzo przejelas losem Grycanek. tak samo bronilabys Anji Rubik krytykowanej za chudosc?

sa "celebrytkami", to sie o nich mowi - nie o nich pierwszych i nie ostatnich, zatem nie ma co demonizowac, ze jakas szczegolna nagonka jest na nie. mnie akurat smieszy, że moglyby zniechecic do zakupu lodow, ale ludzie sa rozni. tak samo zreszta smieszy mnie bulwersowanie sie faktem, ze one moga bulwersowac.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-23 o 13:58
Stary 2012-07-23, 17:24   #251
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem są brzydkie, ale chyba każdy ma prawo mieć to swoje zdanie.
Najładniejsza, IMO, jest ta czarna - choć przyznaję, że gdyby była szczuplejsza, podobałaby mi się bardziej.
Stary 2012-07-23, 20:43   #252
ZuzaAnka
Raczkowanie

mnie one irytują ze względu na potworną próżnośc - nic ich nie zajumuje oprocz bywania , wygladania itd... masakra. Mają nazwisko firmy od lodow, a biznes jest dziadka, ktory sie od nich odcial przez te lansy//:|
ZuzaAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 21:47   #253
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
cos sie za bardzo przejelas losem Grycanek. tak samo bronilabys Anji Rubik krytykowanej za chudosc?

sa "celebrytkami", to sie o nich mowi - nie o nich pierwszych i nie ostatnich, zatem nie ma co demonizowac, ze jakas szczegolna nagonka jest na nie. mnie akurat smieszy, że moglyby zniechecic do zakupu lodow, ale ludzie sa rozni. tak samo zreszta smieszy mnie bulwersowanie sie faktem, ze one moga bulwersowac.
Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę na fakt, że ja nie potępiam ani nie pochwalam tego co robią i jaki styl życia prowadzą. Mnie to po prostu nie interesuje, ponieważ nie mają nic ciekawego dla mnie do zaoferowania.
Tak samo Anja Rubik.

Nie czuję się jakoś emocjonalnie związana z nimi, jeśli chodzi Tobie o moją wagę, ale fascynuje mnie podejście ludzi - ocho! grubasy, nie będę jeść lodów.
Prowadzą się jak chcą i jeśli komuś to przeszkadza, to po co wypisywać elaboraty? Dodając do tego fałszywą troskę o ich zdrowie.
Trochę węszę tutaj zazdrość o to, że są ustawione i niewiele im trzeba.
Anja Rubik robi karierę i też zżera ludzi złość, jak ona śmie w ogóle coś osiągnąć.

Czas edycji: 2012-07-23 o 21:48
Stary 2012-07-23, 23:34   #254
bulbulka
BAN stały

Znaczy ja ogółem uważam, że one nie są tak do końca złe.
robią co kochają, bez wstydu i bez chowania się w domu, bo 'grube'. to dobra lekcja dla innych grubasow, że nawet ważąc 100+ można być szczęśliwym.
a co do kaloryczności lodów, to one nie są aż tak kaloryczne.. biorąc pod uwagę sorbety grycana właśnie, to to najmniej kaloryczne sorbety z jakimi się☠spotkałam
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 23:50   #255
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę na fakt, że ja nie potępiam ani nie pochwalam tego co robią i jaki styl życia prowadzą. Mnie to po prostu nie interesuje, ponieważ nie mają nic ciekawego dla mnie do zaoferowania.
Tak samo Anja Rubik.

Nie czuję się jakoś emocjonalnie związana z nimi, jeśli chodzi Tobie o moją wagę, ale fascynuje mnie podejście ludzi - ocho! grubasy, nie będę jeść lodów.
Prowadzą się jak chcą i jeśli komuś to przeszkadza, to po co wypisywać elaboraty? Dodając do tego fałszywą troskę o ich zdrowie.
Trochę węszę tutaj zazdrość o to, że są ustawione i niewiele im trzeba.
Anja Rubik robi karierę i też zżera ludzi złość, jak ona śmie w ogóle coś osiągnąć
.
Pewnie tak jest.
Rubik pracuje ciężko na to, co osiągnęła, więc nie do końca trafne porównanie one mają "to" tak po prostu, z przydziału, nie wykazując się żadnymi szczególnymi umiejętnościami poza pewnością siebie, może to ludziom przeszkadza..
Stary 2012-07-24, 00:09   #256
parva
Rozeznanie

GG do parva

Nie przeszkadza mi to, że są otyłe, ale to, że nie widzą w tym problemu i nic z tym nie robią. Mam tu na myśli głównie Weronikę.

Z drugiej strony jak oglądam ich zdjęcia, to poprawia mi się samoocena
Rozumie mowę kwiatów i niemych przedmiotów!"

Charles Baudelaire
LC
parva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 00:46   #257
bulbulka
BAN stały

o jezu mi też
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 08:14   #258
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Śmieszny argument. Co to kogo obchodzi czy ktoś jest chory i czy z tym szczęśliwy ? Z ich zadowolenia ubywa go innym czy jak ? Jeżeli ktoś tak rozumuje to jest zwyczajnie szurnięty.
Ja jestem poważnie chora, a pomimo tego staram się być szczęśliwa. Ale zbrodnia.

Prawda jest taka, że przeciętnej kowalskiej żal doopę ściska, że tamte wypłynęły tylko z powodu nazwiska i nawet pomimo wyglądu mocno odbiegającego od lansowanego obecnie "standardu". Teraz jeszcze wiele sobie uświadomiło, że z tych lodów, które kupują, zjadają i hodują swoje zady, ktoś inny nabija sobie kabzę, to i się zaczęło - są chodząca antyreklamą, jak widzę ich stoisko to omijam
Kuźwa, niech oni przywrócą te wszystkie bary i big brothery, to te wszystkie bezimienne wkurzone pesele tez będą mialy okazję zaistnieć tak out of the blue, to może im ulży.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 08:57   #259
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
wyboldowane - ale ja mysle tak samo w tej kwestii! zreszta, za poprzedniego zycia tego watku o tym pisalam.

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Śmieszny argument. Co to kogo obchodzi czy ktoś jest chory i czy z tym szczęśliwy ? Z ich zadowolenia ubywa go innym czy jak ? Jeżeli ktoś tak rozumuje to jest zwyczajnie szurnięty.
Ja jestem poważnie chora, a pomimo tego staram się być szczęśliwa. Ale zbrodnia.
Cytat:
ze dziwiono sie, jak mozna byc szczesliwym, jesli sie jest chorym (bo otylosc to choroba przeciez) i nic sie z tym nie robi, mimo, ze wszak mozna. taka niefrasobliwosc moze dziwic.
rozumiem, ze Ty swoja chorobe wywolalas i mimo, ze moglabys ja cofnac/zniweczyc, to nic nie robisz? bo mam wrazenie, ze kluczowa czesc wypowiedzi po prostu ominelas. musialabym sie ze stolem na rozum zamienic, aby przyklaskiwac tezie, ktora Ty, zdaje sie, wysnulas z mojego posta.

a ze ludzie sie dziwia temu i owemu, zadna nowosc, wystarczy wejsc na inne watki, chocby na Plotkowym. ja nie mam totalnie nic do Grycanek, jedynie bronienie akurat otylosci mnie zastanawia, tym bardziej, ze nadmierna szczuplosc mozna wyszydzac. ot, poprawnosc Wizazowa.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-24 o 09:02
Stary 2012-07-24, 09:06   #260
sine.ira
BAN stały

Cytat:
wyboldowane - ale ja mysle tak samo w tej kwestii! zreszta, za poprzedniego zycia tego watku o tym pisalam.

rozumiem, ze Ty swoja chorobe wywolalas i mimo, ze moglabys ja cofnac/zniweczyc, to nic nie robisz? bo mam wrazenie, ze kluczowa czesc wypowiedzi po prostu ominelas.

a ze ludzie sie dziwia temu i owemu, zadna nowosc, wystarczy wejsc na inne watki, chocby na Plotkowym. ja nie mam totalnie nic do Grycanek, jedynie bronienie akurat otylosci mnie zastanawia, tym bardziej, ze nadmierna szczuplosc mozna wyszydzac. ot, poprawnosc Wizazowa.
Nie stawiałam przecież Tobie zadnych zarzutów, Twój post tylko mnie zainspirował
A usprawiedliwiać każdą podłość i głupotę to też za bardzo nie ma sensu. A, no i ja nie zauważyłam tutaj żadnego bronienia otyłości. Jak już to częściej widywałam tutaj wstawki o promowaniu przez nie otyłości.
I już to widzę jak zadowolone ze swojego wyglądu, szczupłe kobiety zajadają się lodami, żeby dobić do postury Grycanek, albo jak powszechnie wyszydzane otyłe osoby zaczynają pałać do swojego ciała miłością, bo w telewizji pojawiły się otyłe kobiety i mówią, że są z tego zadowolone. Acha, jedzie mi tu czołg ? A co do tej choroby, to chodziło mi tylko o coś takiego jak pogodzenie się z nią. Jeden będzie z tuszą walczył, a drugi sobie odpuści. Z różnych powodów. Ma prawo - jego ciało, jego zycie. Zdarza się to zresztą sporadycznie, bo tak jak miażdżąca większość chorych się leczy, tak samo miażdżąca większość otyłych się odchudza i z otyłością wcale pogodzona nie jest. Dlatego pewnie jak ktoś deklaruje, ze ma inaczej, to nikt mu nie chce wierzyć.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-07-24 o 09:27
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 10:49   #261
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Pewnie tak jest.
Rubik pracuje ciężko na to, co osiągnęła, więc nie do końca trafne porównanie one mają "to" tak po prostu, z przydziału, nie wykazując się żadnymi szczególnymi umiejętnościami poza pewnością siebie, może to ludziom przeszkadza..
Ciężko pracuje w czym? W modelingu? To tak samo ciężko pracują Grycanki prowadząc, nie wiem ... programy? tańcząc w telewizji śniadaniowej itd.
Dla mnie to ten sam poziom trudności zawodu. Może Grycanki tak jak Anja dbają o dietę... żeby nie schudnąć.
Widzę, że trzeba im ująć i już.

Czemu nie przeszkadza Tobie wiele innych celebrytek, szczupłych, które też są gwiazdami "bo tak". A jest ich przytłaczająco więcej.
Żyj i daj żyć innym.

Cytat:

Prawda jest taka, że przeciętnej kowalskiej żal doopę ściska, że tamte wypłynęły tylko z powodu nazwiska i nawet pomimo wyglądu mocno odbiegającego od lansowanego obecnie "standardu". Teraz jeszcze wiele sobie uświadomiło, że z tych lodów, które kupują, zjadają i hodują swoje zady, ktoś inny nabija sobie kabzę, to i się zaczęło - są chodząca antyreklamą, jak widzę ich stoisko to omijam
Kuźwa, niech oni przywrócą te wszystkie bary i big brothery, to te wszystkie bezimienne wkurzone pesele tez będą mialy okazję zaistnieć tak out of the blue, to może im ulży.
Dokładnie.

Od lutego wątek się ciągnie o dupie maryni. A bo zatańczyły w telewizji śniadaniowej. A bo u Wojewódzkiego zatańczyły.
Ta wspomniana przez siekierkę Anja Rubik nie cieszy się chyba takim zainteresowaniem, bo na plotkowym nie krąży wątek o niej - a że za szczupła, a że ma jeden boczek wyżej od drugiego.

Bądźmy szczerzy. Żal wszystkim tyłek ściska i tyle.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Zważ na to - ani ja, ani sine.ira nie zachwalamy otyłości. Szukasz na siłę czegoś, czego nie ma.
Jakbym się miała czepiać to bym Ci powiedziała - Anja Rubik ma niedowagę, a to też jest niekorzystne dla zdrowia, bo jest - chociażby większe zagrożenie osteoporozą. Ale mnie to nie interesuje co ma i ile ma. To jest naprawdę nieistotne dla mojego życia.

Ani nadmiernej wagi, ani niedowagi nie wolno wyszydzać. Też sobie dorabiasz ideologię.
A tłumaczenie chamstwa "bo o szczupłych mówią anorektyczki, to o grubasa będę mówić spaślaki" nie świadczy dobrze o rozmówcy i o jego inteligencji.
Stary 2012-07-24, 11:04   #262
ulfrinn
Rozeznanie

Mi tam nie przeszkadzają. Jeśli są ludzie, których one interesują (a widać jest sporo takich), to niech sobie będą celebrytkami. Takie są prawa rynku.
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 11:13   #263
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Ani nadmiernej wagi, ani niedowagi nie wolno wyszydzać. Też sobie dorabiasz ideologię.
A tłumaczenie chamstwa "bo o szczupłych mówią anorektyczki, to o grubasa będę mówić spaślaki" nie świadczy dobrze o rozmówcy i o jego inteligencji.

Natomiast należy piętnować, to co widzimy na przykładzie Grycanek- zaniedbanie rodzicielskie.
Te dziewczyny są tak samo zaniedbane przez "starą" Grycankę jak dzieci z np. nie leczoną próchnicą, zezem czy skrzywieniem kręgosłupa.

Już to pisałam i powtórzę- można popełnić błąd rodzicielski i z miłości, niewiedzy, nie wiem czego i zapaść 1 dziecko. Ale wszystkie 3 jak leci

Nawet jeśli są chore / mają tendencje genetyczne i dlatego tyją (wątpię) to przy kolejnym już się jest czujnym od samego początku i przeciwdziała.

I tak, mam dzieci wiec wiem co piszę.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 11:27   #264
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
I już to widzę jak zadowolone ze swojego wyglądu, szczupłe kobiety zajadają się lodami, żeby dobić do postury Grycanek, albo jak powszechnie wyszydzane otyłe osoby zaczynają pałać do swojego ciała miłością, bo w telewizji pojawiły się otyłe kobiety i mówią, że są z tego zadowolone. Acha, jedzie mi tu czołg ?
nie, no, to jest akurat cyrk na maksa.

Cytat:
Ciężko pracuje w czym? W modelingu? To tak samo ciężko pracują Grycanki prowadząc, nie wiem ... programy? tańcząc w telewizji śniadaniowej itd.
a modeling to wedlug Ciebie bulka z maslem? imo, porownanie tego do zatanczenia w telewizji sniadaniowej jest nieadekwatne calkowicie. i zauwaz, ze one dopiero maja zaczac prowadzic programy, pojawily sie znikad, gdyby nie nazwisko i idaca za nim kasa, nie slyszalabys o nich. ale oczywiscie, tez bym chciala mnie takie powiazania, dlatego nie krytykuje, ze z tego korzystaja (pisalam o tym wczesniej, ile razy mam to powtarzac^^), jednak nie porownywalabym ich do kogos, kto sie wybil sam wlasna, o dziwo - ciezka, praca.

Cytat:
Czemu nie przeszkadza Tobie wiele innych celebrytek, szczupłych, które też są gwiazdami "bo tak". A jest ich przytłaczająco więcej.
Żyj i daj żyć innym.
a gdzie ja napisalam, ze mi one przeszkadzaja?? nawet wyzej kolejny raz podkreslam, ze nie widze nic zdroznego w takim "robieniu" kariery. jakbys przeczytala dokladnie pierwszego mojego posta wczoraj, zorientowalabys sie, ze ja przytaczalam tylko poglady innych.

EDIT i jesli nadal bedziesz upatrywala we mnie calego zua skierowanego przeciwko mamie i corkom Grycan, poswiece sie i odszukam pierwszego mojego posta z tego watku...

Cytat:
Zważ na to - ani ja, ani sine.ira nie zachwalamy otyłości. Szukasz na siłę czegoś, czego nie ma.
Jakbym się miała czepiać to bym Ci powiedziała - Anja Rubik ma niedowagę, a to też jest niekorzystne dla zdrowia, bo jest - chociażby większe zagrożenie osteoporozą. Ale mnie to nie interesuje co ma i ile ma. To jest naprawdę nieistotne dla mojego życia.
a Ty zauwaz, ze ja nikomu tego nie zarzucam. jedyne, o co mi chodzi, to o to, ze dam glowe, ze w obronie Anji czy innego chudzielca bys jednak nie stanela.

Cytat:
ale ja to wiem (i sie zgadzam), jednak jesli nie widzisz, jakie sa tendencje, to ja juz nic nie poradze . chudemu mowia, ze chudy i jest ok, ale grubemu tak powiedziec, to zaraz lament swietokrzyski sie podnosi.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-24 o 11:35
Stary 2012-07-24, 12:28   #265
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to ten sam poziom trudności zawodu. Może Grycanki tak jak Anja dbają o dietę... żeby nie schudnąć.

Błagam

Pierwsze z brzegu informacje o Rubik z Wikipedii:
Cytat:
Karierę modelki rozpoczęła w wieku 15 lat. Pierwszy raz wyszła na wybieg w Mediolanie.
Uczestniczyła w kampaniach reklamowych marek: Valentino, Diesel, Versace, Elie Saab, Dior, Emporio Armani, H&M, Chloé, Dolce & Gabbana, Keita Maruyama, La Perla, Guy Laroche, Emanuel Ungaro, Ralph Lauren, St. John, Morgan, Tod's, Jimmy Choo, Berney's, Antonio Fusco, Chanel, Gucci, Apart.
Otwierała pokazy projektantów, m.in. Stelli McCartney i Proenzy Schouler.
Pojawiła się na wybiegach następujących projektantów i domów mody: Yves Saint-Laurent, Paco Rabanne, Carolina Herrera, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Karl Lagerfeld, Luca Luca, Marc Jacobs, Vera Wang, Moschino, Bluemarine, Balenciaga, Gucci, Givenchy, Roberto Cavalli, Kenzo, Alexander McQueen, Atsuro Tayama, Christian Lacroix, Chanel, Oscar de la Renta, Anna Molinari, Brian Reyes, Matthew Williamson, Michael Kors, Ralph Lauren, Tuleh, Victoria's Secret.
W 2010 zaprojektowała kolekcję butów i torebek dla marki Quazi[3].
Od 2010 roku jest ambasadorką marki Apart[4].
Jest dyrektorem artystycznym kwartalnika o modzie „25 magazine”.
W 2010 zajęła 3. miejsce na liście światowych modelek „Top 50 Models”[5].
A Grycanki z czego są znane?
Jak dla mnie to celebrytki pokroju Frytki.
I chociaż nie jestem fanką Rubik, nie podoba mi się jej moim zdaniem nadmierna chudość, szanuję ją, bo widzę różnicę między tym co ona robi, a co robią panie G.
Stary 2012-07-24, 12:50   #266
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Natomiast należy piętnować, to co widzimy na przykładzie Grycanek- zaniedbanie rodzicielskie.
Te dziewczyny są tak samo zaniedbane przez "starą" Grycankę jak dzieci z np. nie leczoną próchnicą, zezem czy skrzywieniem kręgosłupa.

Już to pisałam i powtórzę- można popełnić błąd rodzicielski i z miłości, niewiedzy, nie wiem czego i zapaść 1 dziecko. Ale wszystkie 3 jak leci

Nawet jeśli są chore / mają tendencje genetyczne i dlatego tyją (wątpię) to przy kolejnym już się jest czujnym od samego początku i przeciwdziała.

Zgadzam sie, wygląd i waga tej najmłodszej mnie przeraza. Gdybym pozwoliła mojej córce tak przytyć, miałabym straszne wyrzuty sumienia.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 13:11   #267
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

A to trzeba mieć dzieci?

Cytat:
nie, no, to jest akurat cyrk na maksa.
amodeling to wedlug Ciebie bulka z maslem? imo, porownanie tego do zatanczenia w telewizji sniadaniowej jest nieadekwatne calkowicie. i zauwaz, ze one dopiero maja zaczac prowadzic programy, pojawily sie znikad, gdyby nie nazwisko i idaca za nim kasa, nie slyszalabys o nich. ale oczywiscie, tez bym chciala mnie takie powiazania, dlatego nie krytykuje, ze z tego korzystaja (pisalam o tym wczesniej, ile razy mam to powtarzac^^), jednak nie porownywalabym ich do kogos, kto sie wybil sam wlasna, o dziwo - ciezka, praca.
a gdzie ja napisalam, ze mi one przeszkadzaja?? nawet wyzej kolejny raz podkreslam, ze nie widze nic zdroznego w takim "robieniu" kariery. jakbys przeczytala dokladnie pierwszego mojego posta wczoraj, zorientowalabys sie, ze ja przytaczalam tylko poglady innych.
EDIT i jesli nadal bedziesz upatrywala we mnie calego zua skierowanego przeciwko mamie i corkom Grycan, poswiece sie i odszukam pierwszego mojego posta z tego watku...
a Ty zauwaz, ze ja nikomu tego nie zarzucam. jedyne, o co mi chodzi, to o to, ze dam glowe, ze w obronie Anji czy innego chudzielca bys jednak nie stanela.
ale ja to wiem (i sie zgadzam), jednak jesli nie widzisz, jakie sa tendencje, to ja juz nic nie poradze . chudemu mowia, ze chudy i jest ok, ale grubemu tak powiedziec, to zaraz lament swietokrzyski sie podnosi.
Ja się nie ekscytuję modelingiem, jako ciężką, tytaniczną pracą. Praca, jak praca. Sprzątaczki też ciężko pracują.
Po czym wnosisz, że nie stanęłabym w obronie modelki? Szczerze? To ja zazdroszczę takim dziewczynom i żeby było śmieszniej, chłop mówi "za chude", a ja mówię "taka chcę być". Wniosłaś pewno po tym, że ważę 83 kg?
Wiesz, ja nic nie mam do ukrycia, bo to widać, ale jak wspomniałam wcześniej - wątek o bardzo szczupłej modelce (jakiejkolwiek) nie istnieje (chyba) na plotkowym i nie ma takiego wzięcia.

I kolejna sprawa - ja nie napisałam do Ciebie personalnie, że tworzysz wątek, pijąc do wszystkich, jednak tendencja tego wątku, utrzymującego się od lutego jest dość jednoznaczna. Tak ogólnie, a akurat z Tobą jedyną rozmawiałam

Dodam, bo chyba to jest niezauważone - mnie nie interesuje ile obca totalnie osoba waży. Mam swoje problemy. Tylko dziwi mnie takie święte oburzenie.
Do tego dziwi mnie takie wybiórcze czytanie moich postów - nie popieram jakiegokolwiek wyśmiewania i wytykania wagi.

Czas edycji: 2012-07-24 o 13:14
Stary 2012-07-24, 13:18   #268
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
(...).
Teraz to zażartowałaś sobie, prawda

Opowiadasz jakieś dziwne rzeczy

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-07-24 o 13:20
Stary 2012-07-24, 13:20   #269
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Teraz to zażartowałaś sobie, prawda
Może dla nich to ciężka praca Ja nie będę nikomu wytykać lekkie/ciężkiej pracy, bo różnie ludzie podchodzą do tematu.
Stary 2012-07-24, 13:28   #270
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Może dla nich to ciężka praca Ja nie będę nikomu wytykać lekkie/ciężkiej pracy, bo różnie ludzie podchodzą do tematu.
Jak to różnie? Można obiektywnie stwierdzić, czy bywanie w telewizji śniadaniowej (chyba nie codziennie o ile się nie mylę) i pokręcenie pupą u Wojewódzkiego oraz zaliczenie trzech bankietów na tydzień jest ciężką pracą..A pisałyśmy w odniesieniu do Rubik, która moim subiektywnym zdaniem prawdopodobnie pracuje ciężej od każdej z nas.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości