|
|
#241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
![]() TŻ by chciał chłopca chociaż mówi, że mu wszystko jedno , ale juz widze jak go na mecze zabiera Dwóch maniaków piłki nożnej to zdecydowanie za dużo jak na moje nerwy. Intuicja mi podpowiada ,że dziewczynka. Jest tyle pięknych ubranek na dziewuszki Pojadłam sałatki greckiej, teraz mi trochę słono. To dobrze w sumie, bo wypije więcej wody, a mam przykaz od lekarki duuuzo pić. Tylko to nocne wstawanie do wc
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ja mam chwilową przerwę, zrobiłam sobie kanapki z serkiem paprykowym i rzodkiewką. Ostatnio mam straszną chcicę na paprykowe rzeczy i na samą paprykę
|
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a czy pierwsze kopniaczki to tak jakby bąbelki pękały Wam w brzuszku??? bo własnie tak miałam i nie wiem czy to mój maluszek czy żołądek
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Ja miewam i bąbelki i pukanie w ścianę brzucha. Takie: "puk puk mama zjedz coś! " |
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Hehe, każda mamuśka inaczej nazywa te pierwsze ruchy dziecka. Było już pluskanie rybki, bąbelki, pukanie, smyranie, gilgotanie
|
|
|
|
|
#247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby niespodzianka się udała!Asiu u mnie 300zł (moim zdaniem drogo jak cholera ale ja się będe czuła pewniej,przynajmniej taką mam nadzieje )![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Ginekolodzy często go polecają ciężarówkom
mi ginka powiedziała, że mogę go stosować skoro am takie masakryczne zatwardzenia Koleżanka miała to samo i też lekarz jej powiedział że może stosować (wiadomo, że nie robię tego codziennie)
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on jest bez recepty?
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść pod prysznic, ale zaczęłam oglądać kołyski na allegro
Są śliczne, ale te ceny zwalają z nóg...
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Bez recepty i jest niedrogi
polecam od razu dużą butlę
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale szybko z nich maluch wyrasta.Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Mandragorka, widziałaś to: http://www.wnetrza.webzine.pl/kolyski-2/
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego modelu jeszcze nie widziałam Póki co to małża straszyłam tym:http://allegro.pl/promocja-lozeczko-...177490169.html Chociaż mają też droższe modele
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe, kołyska dla leniwych w życiu bym nie wydała tyle kasy na takie coś |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak weźmie się za to teraz to może do lipca zdąży Pokazałam mu jeszcze to: http://allegro.pl/kolyska-monte-nowo...168579592.html powiedział, że wygląda jak nocnik ![]() Modele dla ludzi którzy nie mają co z kasą robić
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Mandragorrka a ile chcesz przeznaczyć na kołyskę? I czy chcesz taką drewnianą zwykłą czy jakąś taką bardziej wypasioną?
|
|
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście Sachol nie bardzo się nadaje on zawiera salicylan choliny (to samo co w cholinexie na gardło) a salicylanów nie wolno w ciąży. Możesz użyć żelu na ząbkowanie dla niemowląt np. Bobodent, lub żelu Aperisan, który jest na bazie szałwii. Możesz sobie też płukać buzię roztworem sody oczyszczonej- łyżka stołowa na 1/2 szklanki letniej wody
Smak okropny ale pomagaCytat:
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to jest ten ból, że jeszcze nie wiem ile będę mogła przeznaczyć na to kasy - bo na pewno mamy pilniejsze wydatki niż kołyska.
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jak tak wcześnie mają tam bierzmowanie, to właściwie czym tam ono jest jako sakrament? |
|
|
|
|
#261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie weź całą cytrynę pójdzie dużo lepiej, nie poczujesz tego okropnego smaku. Ja nie lubię słodyczy, więc dla mnie tym trudniej było to znieść.Co do pracy - u mnie możliwe, że będzie podobnie z tym podziałem obowiązków, dlatego wszyscy się boją moich L4, bo a nuż to jedno będzie tym ostatnim :P Dojeżdzasz do Bochni??? Cytat:
Mój tż za to chciał za chrzestnego swojego najgłupszego kumpla z pracy, o dzizas, wybiłam mu to z głowy!!!!!!!!!!!!!! mnie dziś też!!!! To chyba przez tę glukozę ![]() Cytat:
Myślę, że nie da się tego pomylić z niczym innym. Ja to uczucie kojarzę jako pukanie i trzęsienie brzuchem, jak galaretka tak mam np. teraz, trzęsie mi brzuchem całym na sekundę, potem przestaje i puka... i tak w kółko Zabawne to jest zwłaszcza jak jestem w pracy ![]() Zmykam laseczki do spania, bo od jutra praca, fitnessy, obowiązki i inne. Byle do weekendu
|
|||
|
|
|
#262 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zobaczymy jak będzie z kasą. Jak kasiura będzie to kupimy kołyskę, a jak nie to od razu większe łóżeczko ![]() Dobrze pamiętam, że miałaś iść do jakiegoś sklepu pytać o sukienki na ślub - pokazywałaś zdjęcia z katalogu. To był już czy dopiero ma być? Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-03-12 o 22:34 |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ajka, zdrówko o wiele lepiej niż w weekend - dziękuję - ale jeszcze się nie wyleczyłam do końca.
|
|
|
|
#265 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu ale ja nie lubie jak mnie ludzie "macaja" i nie dam swojego nikomu... no mężowi oczywiście, ale inni z łapami nie podchodz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
świetnie nie pozwól na zmianę imienia... Mikołaj piekne, Mateusz dużo popularniejsze i powszechne![]() Mi tak jak ktoś pisał po trzy palce w jednej i drugiej rece ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dobra a na koniec powiem Wam że byłam dzisiaj na połówkowym Lekarz super, bardzo miły weszłam sobie pierwszy raz na czas... jak zapisał na 12 30 tak o tej był do naszej dyspozycji. Miłe zaskoczenie jak się przesiaduje u prywatnej gin po 2h w oczekiwaniu na swoją kolej mimo zapisu.Rozlożyłam się wygodnie na łóżeczku, ekranik na ścianie przede mną, mąż obok... gin włącza sprzęt i pierwsze co pyta to czy chcemy znać płeć, więc my że oczywiście. I zaznacza nam coś na ekranie i pyta się co widzimy, my że nic... on no właśnie to co będzie? Ja na to , to chyba DZIEWCZYNKA on przytakną pokazał nam dokładnie tą pipuszkę Ja tam w szoku jestem, bo ani moje przeczucia się nie spełniły, ani zadne z kalendarzy podsyłanych... no tylko ten śmieszny test z sody, ale myślę że to przypadek alem szczęśliwa bardzo![]() ![]() ![]() Ogólnie zdrowiutka kobietka, podobno trochę mniejsza jak na swój wiek ale się mieści w normach ![]() Później włączył nam trochę 3d, ale dzieciątko nie chciało się nam ładnie zaprezentować. Buziolka zasłoniło łapką i jeszcze przed buźką miało pępowinę.Gin próbował ją dugać żeby się trochę poruszała ale nie chciało się małemu leniuchowi pozycji zmieniać Ale widziałam nosek iogólny zarys No i moje zdziwienie że juz tak wysoko magłówkę bo nad pępkiem. Miałam wyobrażenie że jeszcze cała się mieści w na wysokości mojej oponki a ona już gdzieś tam wysoko pływa sobie,ale kopie tylko na dole![]() ta no dobra rozpisałam się bo tyle wrażeń... teraz zosało mi podumać nad imieniem ha! |
||||||
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że jesteście po badaniu i że poznaliście płeć i że wszystko jest dobrze ![]() Gratuluję córci ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Idę spać, dobrej nocy Kobietki Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-03-12 o 22:50 |
|
|
|
|
#267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wcześniej nie miałam jak napisać bo od rana do 20 nie było nas w domu a puki się do kompa zebrałam... puki Was nadrobiłam ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sukienki to pojadę je zobaczyć dopiero w czwartek i wtedy ogólnie przeznaczę sobie ten dzień na łażenie o sklepach i lumpkach ![]() W sumie koleżanka zaproponowała, że da mi swoją suknię ale sama nie wiem... Ona była w 5 m-cu wtedy ale brała ślub kościelny i ma taką typową suknie ślubną. Poza tym... tak trochę mi dziwnie, bo zarówno ona jak i jej świadkowa będą na naszym ślubie i stąd moje wątpliwości. Co o tym myślicie? Cytat:
|
||
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Dwóch maniaków piłki nożnej to zdecydowanie za dużo jak na moje nerwy. Intuicja mi podpowiada ,że dziewczynka. Jest tyle pięknych ubranek na dziewuszki

nie ukrywam, że wycieczka odbywała się tak: 2h spaceru-posiłek-2h spaceru-posiłek 
ale naprawdę jest mi wszystko jedno!
żeby niespodzianka się udała!

tak mam np. teraz, trzęsie mi brzuchem całym na sekundę, potem przestaje i puka... i tak w kółko