Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 09:36   #241
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
kaamila chyba tez muze tak robic zeby co chwile sie czyms innym zajac.

Marti sliczny filimik a co do wariacji tatusiowej, to u nas na szczescie jest spokojnie, moze dlatego iz jest to nasze 2 dziecko. Chodz ja dosc przezywam ta ciaze, bo o piwerwszej dowiedzialam sie bardzo pozno i nie mialam sie czasu nia cieszyc.

Pospalam troszke, teraz czas zabrac sie za obiad
A to kwawilas tak dlugo ze pozno sie dowiedzialas??

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Czyli to normalne .. uff .. Ogólnie żyję teraz w zupełnie innym świecie, cały świat mi się przewartościował .. wiem o tym że będę mieć dzidzię od tygodnia a dalej to do mnie nie może dotrzeć .. Nie planowałam tego a jednak się stało., teraz oczywiście jak każda przyszła mama jestem pełna obaw Cieszę się ale daleko mi do euforii . Bóle głowy, zawroty, mdłości, wrażliwe piersi nie pozwalają w pełni mi się cieszyć .. mam nadzieję że to przejdzie ..Witam was wszystkie przyszłe mamusie i mam nadzieję że chociaż troszkę będziecie uczestniczyć w moim życiu przez te 8 miesięcy .. ;**
Gratuluje kochana co do euforii to z czasem wszytsko sie zmieni Ja pierwszego dziecka tez nie planowalam, bardzo szybko zostalam mama ,mialam tylko 21 lat jak urodzila sie Laura a mimo to niczego bym nie zmienila.

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Marti gratuluje wspanialej tesciowej. Zauwazylam ze pierwsze dzieciaczki mamy rowniez w podobnym wieku (ur.2007)
i czas najwyzszy na drugie

Cytat:
Napisane przez eichhornchen Pokaż wiadomość

Dodatkowo bardzo bardzo boli mnie brzuch i byłam dziś u lekarza, wizyta była przeokropna i niczego się nie dowiedziałam, tylko teraz jestem niepotrzebnie zła, że dałam się tak potraktować niepoważnie i boje się iść tam znów.

Do tej pory powiedziałam tylko mojej przyjaciółce, moja męska połowa na razie nie wie bo nie wiem jak to oznajmić
Apropo s lekarzy jakby ktos byl z okolic olsztyna i szukal dobrego to moge polecic

Cytat:
Napisane przez Anjouka Pokaż wiadomość
Hej!

Ale sie ciesze, ze w koncu moge byc w takim watku!!! ))

Bede mamusia listopadowa! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Musi byc!

Pozdrawiam Wszystkie Nowe i Stare kolezanki z watku staraczkowego ;-)

P.S. Niech mnie juz ten katar zostawi!
Kochana gratuluje i duzo zdrowka zycze

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
A moj dzień jednak nie był dobry
Pod koniec w pracy dostałam brązowych blamień. Nie była to krew, raczej śluz czymś zabarwiony - może starą krwią. Popędziłam do przychodni ale nie było żadnego gin, panie z recepcji zadzwoniło do tej, która mnie prowadzi i ona załatwiła mi recepte na Douphaston, mam brać 3 x 1 tabl. Powiedziała, że gdyby krwawienia były obfite mam się zgłosić na pogotowie, no ale nie były. Dzis juz w ogóle nic nie ma. Brzuch mnie bolał leciutko, ale być może to z nerwów (na wszelki wypadek, a nie z potrzeby, wzięłam również No-Spę.
Zryczałam sie wczoraj straszliwie i wymęczona padłam o 21-szej.
I właśnie dlatego chciałam mówić o ciązy po I trymestrze, bo nigdy nic nie wiadomo... wyniki badań (estradiol, progesteron, prolaktyna) dobre, beta rosła pięknie, nic mi nie było i proszę... nie wiadomo, co się porobiło. Dopiero w czwartek za tydzień mam USG i wtedy sie dowiem, czy wszystko OK czy nie... Moja gin powiedziała, że na tak wczesnym etapie ciaży nie jesteśmy w stanie nic więcj zrobić, prócz brania Dophastonu i oszczędnego trybu życia - albo się utrzyma, albo nie. I w sumie ja też jestem tego zdania. Co nie oznacza, że dziś znów nie przeryczę po kątach całego dnia...
Trzymam kciuki napewno wszytsko bedzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
właśnie też mi wpada w oczy często muszę pogadać z farmaceutką, mam tu taką fajną. Kocham truskawki, maliny, poziomki, jagody....super czas na ciążę!U mnie drugi raz się tak udało i jestem mega szczęśliwa

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

moja przyjacióka w 36 tyg. nic nie bierze. Jej znowu lekarz zalecił, że tylko jak morfo będzie zła. Co lekarz to szkoła.
Ale z tą wit. A to prawda, trzeba sprawdzać sklad. Ale po co oni ją tam dają w takim razie
Bardzo dobre sa Femibion (dawniej feminatal) ale poki co tak jak dziewczyny pisaly narazie kwas foliowy.
Spojrzcie tez na kremy czy czasami w skladzie nie maja wit A

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Spacerków chyba również nie można zbyt często robić na zimnie z maluszkiem?
Spacerki wskazane codziennie po jakis 2-3 tyg od porodu pod warunkiem ze nie bedzie ponizej 5 stopni na minusie bo wtedy nie powinno sie wychodzic

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:46   #242
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Hej dziewczyny To i ja dołączam do Was. Termin będe miała gdzieś na połowę listopada. Dokładnie nie wiem vbo miałam około 40 dniowe cykle. Mam małą córeczkę urodzoną w listopadzie 2010. Wczoraj jak zobaczyłam dwie kreski byłam przerażona a dzisiaj się mega cieszę i nie mogę doczekać usg za dwa tyg, bo wczoraj nic nie było widać;P

Odnośnie witamin w ciąży, w pierwszej ciąży chodziłam w tym samym czasie co teraz i powiem Wam że nie wzięłam ani jednej witaminy oprócz foliku naturalnie, a wyniki miałam świetne nawet w dniu porodu!

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:46   #243
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć o tej wit. A ! Ciekawe co moja ginka powie.. póki co będę łykać kwas foliowy.

Moja przyjaciółka do końca I trymestru brała tylko folik a od drugiego kupiła sobie prenatal i lekarz powiedział, ze jak chce to może go brać Mówił jej, że on nie jest zwolennikiem tego typu witamin..no, ale nie uzasadnił jej swojego zdania..

Edzia rzeczywiście fajnie, bo załapiemy lato a brzuchol nie będzie jeszcze aż taki duży. lato czyli dużo świeżego ciepłego powietrza i oczywiście witaminki w postaci warzyw i owoców..
Szkoda, ze listopad/grudzień to już zimne miesiące i trzeba będzie już się zaopatrzyć w ciepłe ciuszki dla dzidziusia. Spacerków chyba również nie można zbyt często robić na zimnie z maluszkiem?
Ja mam ciuszki z pierwszej ciąży wszelakie akurat idealnie. Bardzo fajnie to wypada. Jak mały skończył 3 tyg chodziłam codziennie na godzinkę ok, no chyba że wiało lub mocno padałoa wiosną na 3 h nawet

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:47   #244
marti86
Zakorzenienie

kamilkak90 witamy i gratulujemy

Stary 2012-03-16, 09:51   #245
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
A to kwawilas tak dlugo ze pozno sie dowiedzialas??

Gratuluje kochana co do euforii to z czasem wszytsko sie zmieni Ja pierwszego dziecka tez nie planowalam, bardzo szybko zostalam mama ,mialam tylko 21 lat jak urodzila sie Laura a mimo to niczego bym nie zmienila.

i czas najwyzszy na drugie

Apropo s lekarzy jakby ktos byl z okolic olsztyna i szukal dobrego to moge polecic

Kochana gratuluje i duzo zdrowka zycze

Trzymam kciuki napewno wszytsko bedzie dobrze!!

Bardzo dobre sa Femibion (dawniej feminatal) ale poki co tak jak dziewczyny pisaly narazie kwas foliowy.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Spacerki wskazane codziennie po jakis 2-3 tyg od porodu pod warunkiem ze nie bedzie ponizej 5 stopni na minusie bo wtedy nie powinno sie wychodzic
a no właśnie z tymi kremami prawda. Ja używałam tummy butter czy jakoś tak i oliwki z Rossmanna i szczęśliwie nie mam rozstępów, ale to też zależy od skóry. Rany tyle tych witamina, że głowa boli.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny To i ja dołączam do Was. Termin będe miała gdzieś na połowę listopada. Dokładnie nie wiem vbo miałam około 40 dniowe cykle. Mam małą córeczkę urodzoną w listopadzie 2010. Wczoraj jak zobaczyłam dwie kreski byłam przerażona a dzisiaj się mega cieszę i nie mogę doczekać usg za dwa tyg, bo wczoraj nic nie było widać;P

Odnośnie witamin w ciąży, w pierwszej ciąży chodziłam w tym samym czasie co teraz i powiem Wam że nie wzięłam ani jednej witaminy oprócz foliku naturalnie, a wyniki miałam świetne nawet w dniu porodu!
Hejjjjjj a ja mam Bartka z grudnia 2010!Pamiętasz mnie z wątku???

Stary 2012-03-16, 09:57   #246
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Będę musiała własnie sprawdzić swoje kremy
To ze ze spacerkami nie jest tak źle Musimy liczyć na to, że listopad i grudzień będą tak ładne jak w 2011 r.

Cytat:

Witamy
Fajna równica wieku będzie między dzieciaczkami

Super z tymi wynikami.. kiedyś kobiety nie miały do wyboru tylu witamin w tabletkach a dzieci rodziły się zdrowiutkie ! Grunt to dobrze sie odżywiać i jeść witaminki w postaci warzyw i owoców

Cytat:
Ja mam ciuszki z pierwszej ciąży wszelakie akurat idealnie. Bardzo fajnie to wypada. Jak mały skończył 3 tyg chodziłam codziennie na godzinkę ok, no chyba że wiało lub mocno padałoa wiosną na 3 h nawet
Ja niestety mam wszystkie koleżanki, które maja wakacyjne dzieciaczki tak więc cieplejsze rzeczy będę musiała kupować sama

Własnie szukam jakiegoś dobrego lekarza na NFZ- zastanawiam się tylko czy będzie miejsce w najbliższych tygodniach.. Moja znajoma czekała 5 tygodni na pierwsza wizytę na NFZ.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:57   #247
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:

Hejjjjjj a ja mam Bartka z grudnia 2010!Pamiętasz mnie z wątku???
Ja tam tylko chwilke pisałam na poczekalni, ale pamiętam Cię i bardzo się ciesze że jest druga mamusia z taką różnicą wieku u maluszków! Zawsze raźniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 10:13   #248
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam tylko chwilke pisałam na poczekalni, ale pamiętam Cię i bardzo się ciesze że jest druga mamusia z taką różnicą wieku u maluszków! Zawsze raźniej
Ja też będziemy mogły wymieniać się poradami jak przejść przez ciążę z maluchem

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Będę musiała własnie sprawdzić swoje kremy
To ze ze spacerkami nie jest tak źle Musimy liczyć na to, że listopad i grudzień będą tak ładne jak w 2011 r.

Witamy
Fajna równica wieku będzie między dzieciaczkami

Super z tymi wynikami.. kiedyś kobiety nie miały do wyboru tylu witamin w tabletkach a dzieci rodziły się zdrowiutkie ! Grunt to dobrze sie odżywiać i jeść witaminki w postaci warzyw i owoców

Ja niestety mam wszystkie koleżanki, które maja wakacyjne dzieciaczki tak więc cieplejsze rzeczy będę musiała kupować sama

Własnie szukam jakiegoś dobrego lekarza na NFZ- zastanawiam się tylko czy będzie miejsce w najbliższych tygodniach.. Moja znajoma czekała 5 tygodni na pierwsza wizytę na NFZ.
niestety to prawda, ale nawet jak przyjdzie czekać to wiesz kaska zostanie w kieszeni. Ja w sumię już wybrałam. jest średni, ale w sumię oczekuje od niego-wypisania skierowania na USG(chociaż bede robiła też prywatnie bo mam świetnego genetyka ale zawsze popatrzę sobie kilka razy więcej) i skierowań na krew i moczPowiedz w rejestracji o ciąży może to coś da, chociaż wiem jak jest.

Stary 2012-03-16, 10:14   #249
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
No właśnie moja Nadia chyba coś czuje bo ciągle chce na ręce, a wcześniej się sama bawiła

Stary 2012-03-16, 10:16   #250
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

niestety to prawda, ale nawet jak przyjdzie czekać to wiesz kaska zostanie w kieszeni. Ja w sumię już wybrałam. jest średni, ale w sumię oczekuje od niego-wypisania skierowania na USG(chociaż bede robiła też prywatnie bo mam świetnego genetyka ale zawsze popatrzę sobie kilka razy więcej) i skierowań na krew i moczPowiedz w rejestracji o ciąży może to coś da, chociaż wiem jak jest.
Przed chwilką zadzwoniłam do rejestracji i Pani powiedziała, że niestety dopiero pierwszy wolny termin to wrzesień !!!!! Jak powiedziałam, że jestem w ciąży to powiedziala tylko.. no przykro mi bardzo, ale nic nie da się zrobić..

Stary 2012-03-16, 10:20   #251
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

no z jednje strony dziewczyny fajnie bo ja kocham lato a troche sobie zażyjemy), chociaz moja siostra (rodzila w styczniu) narzekala ze lipiec to byla makabra bo w czasie upalow ledwo lazila
za to nei znosze zimy wiec ten listopad no ale to niewazne, wazne zeby wszytsko bylo ok a czas minie szybko
dzisiaj jakos mam lepszy nastroj mimo ze znow zasnelam o 5ej rano, wstalam przezd 8mą , ale to slonce dało mi kopa))jest cudnie!!kupilam sobie sledzie i wlasnie zajadam w pracy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Przed chwilką zadzwoniłam do rejestracji i Pani powiedziała, że niestety dopiero pierwszy wolny termin to wrzesień !!!!! Jak powiedziałam, że jestem w ciąży to powiedziala tylko.. no przykro mi bardzo, ale nic nie da się zrobić..
o maaatko, wrzesien????
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 10:34   #252
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie moja Nadia chyba coś czuje bo ciągle chce na ręce, a wcześniej się sama bawiła
Bartek na szczęście w miarę odpuścił, ale wiesz jak jest i tak muszę go czasem podnieść czy ponosić.Ale pocieszam się, że nie ja jedna mam taką syt. więc da rade to pogodzić i te kilka razy niczego nie zmieni. Jak jst mąż po 17 to juz on go podnosi. Ale tak to musze sobie radzic. Najgorsze są schody w domu.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
wiesz co a spróbuj w przychodzi przy szpitalu-tam zwykle daje rade. No KPINA, a co Ty masz zrobić jak nie masz kasy np(teoretycznie):mur :

Stary 2012-03-16, 10:37   #253
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego własnie ja czekać nie bedę ...Pójdę prywatnie.. wydam 100 zl a przynajmniej nie będę się denerwować czy wszystko jest ok ..No a potem to już wiadomo .. liczę na naszą służbę zdrowia kochaną .. Szkodą mi trochę pieniędzy żeby całą ciąże prywatnie chodzić .. bo wiadomo . teraz każdy grosz się przyda gdy dzidzi w drodze..

Dziewczyny mam małe pytanko .. czy powinnam iść zrobić sobię betę? Czy to jest konieczne, w czymś pomaga czy robi się to badanie tylko i wyłącznie po to żeby się upewnić że jest się w ciąży ??
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:37   #254
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
wiesz co a spróbuj w przychodzi przy szpitalu-tam zwykle daje rade. No KPINA, a co Ty masz zrobić jak nie masz kasy np(teoretycznie):mur :
U mnie w mieście niestety takie są realia..ludzie wolą iść prywatnie niż czekać miesiącami na wizytę..

Zadzwoniłam przed chwilką do przyjaciółki, ona chodzi do lekarza na NFZ do jego gabinetu prywatnego i zapyta się go dzisiaj na wizycie czy mnie gdzieś wciśnie..

DeKajka- ja już na wtorek jestem umówiona do mojej ginki prywatnie na NFZ chce sie umówić dodatkowo aby mieć badania za darmo Wiadomo, że to są takie koszty, że lepiej na dzidzie odkładać!

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-03-16 o 10:40
Stary 2012-03-16, 10:40   #255
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w mieście niestety takie są realia..ludzie wolą iść prywatnie niż czekać miesiącami na wizytę..

Zadzwoniłam przed chwilką do przyjaciółki, ona chodzi do lekarza na NFZ do jego gabinetu prywatnego i zapyta się go dzisiaj na wizycie czy mnie gdzieś wciśnie..

DeKajka- ja już na wtorek jestem umówiona do mojej ginki prywatnie na NFZ chce sie umówić dodatkowo aby mieć badania za darmo
tez ide prywatnie, bo jak zadwonilam na nfz to uslyszalam, ze do doktora tak tak ale juz tylko prywatnie jak pani szybciej zalezy, no i 150 zł pewnie pojdzie
Stary 2012-03-16, 10:42   #256
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no z jednje strony dziewczyny fajnie bo ja kocham lato a troche sobie zażyjemy), chociaz moja siostra (rodzila w styczniu) narzekala ze lipiec to byla makabra bo w czasie upalow ledwo lazila

To raczej kwestia indywidualna-ja tez rodzilam w styczniu i cale lato sie plazowalam a bylo naprawde gorace w 2006 roku nie to co teraz:/

Stary 2012-03-16, 10:45   #257
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego własnie ja czekać nie bedę ...Pójdę prywatnie.. wydam 100 zl a przynajmniej nie będę się denerwować czy wszystko jest ok ..No a potem to już wiadomo .. liczę na naszą służbę zdrowia kochaną .. Szkodą mi trochę pieniędzy żeby całą ciąże prywatnie chodzić .. bo wiadomo . teraz każdy grosz się przyda gdy dzidzi w drodze..

Dziewczyny mam małe pytanko .. czy powinnam iść zrobić sobię betę? Czy to jest konieczne, w czymś pomaga czy robi się to badanie tylko i wyłącznie po to żeby się upewnić że jest się w ciąży ??
beta jest dla Ciebie, jeśli nie plamisz itp to nie jest konieczne

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

DeKajka- ja już na wtorek jestem umówiona do mojej ginki prywatnie na NFZ chce sie umówić dodatkowo aby mieć badania za darmo Wiadomo, że to są takie koszty, że lepiej na dzidzie odkładać!
ja robię dokładnie tak samo

Stary 2012-03-16, 10:46   #258
DeKajka
Zakorzenienie

Ale swoją drogą jakie to jest wszystko chore ... czekać parę miesięcy .. A co jeśli coś się dzieje niepokojącego z dzidzią ? Co jeśli okaże się że można było temu wcześniej zapobiec . Różne moze być . pierwsze tygodnie są najważniejsze . Ktoś moze zwyczajanie nie mieć nawet tej stówki żeby isc prywatnie . i co wtedy ? A podobno kobiety w ciąży są szczególnie traktowane i opieka taka podobno dobra.. własnie widać .. aż wyć się chce..!
Stary 2012-03-16, 10:49   #259
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale swoją drogą jakie to jest wszystko chore ... czekać parę miesięcy .. A co jeśli coś się dzieje niepokojącego z dzidzią ? Co jeśli okaże się że można było temu wcześniej zapobiec . Różne moze być . pierwsze tygodnie są najważniejsze . Ktoś moze zwyczajanie nie mieć nawet tej stówki żeby isc prywatnie . i co wtedy ? A podobno kobiety w ciąży są szczególnie traktowane i opieka taka podobno dobra.. własnie widać .. aż wyć się chce..!
Straszne to jest.. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek była u jakiegoś specjalisty z kasy chorych.. zawsze byłam prywatnie.. takie płacimy duże składki a nic z tego nie mamy..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 10:55   #260
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
wstyd po prostu, co za kraj

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Straszne to jest.. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek była u jakiegoś specjalisty z kasy chorych.. zawsze byłam prywatnie.. takie płacimy duże składki a nic z tego nie mamy..
ja też niestety
cała pierwszą ciążę leczyłam się prywatnie. Dentysta, endokrynolog, okulista prywatnie...mój portfel nie jest studnią bez dna

Stary 2012-03-16, 10:57   #261
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
ehh.. No i prywatnie wiadomo że zawsze lepiej zostaniesz potraktowana ( placisz- wymagasz ) . Tak mi się przynajmniej wydaje .. Jak sobie pomyśle że pójdę państwowo i jakaś gruba nadęta baba będzie się na mnie fuczeć, stroić miny i robić łaskę że wogóle się do mnie odezwie to już dla świętego spokoju wydam tą stówkę . Najwyżej pożegnam się z nową parą spodni ( i tak się już w nie niedługo nie zmieszczę )

MAMUSIE ! czy jest wsród was jakaś '' palaczka '' ? Ja paliłam przed ciążą i jak sie tylko dowiedziałam na drugi dzień rzuciłam ale czasami jest naprawdę ciężko...
Stary 2012-03-16, 11:11   #262
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

U mnie akurat tak gdzie przyjmuje mój gin jak jest ciąża czeka się góra dwa tyg, a jak nie ma 6 miesięcy. Całe szczęście bo lekarz ten prowadził moją pierwszą ciąże i będę spokojniejsza jak poprowadzi i drugą!
Ale prawda jest taka że te składki nie wiem na co idą bo dostać się do jakiegokolwiek specjalisty w miare szybko graniczy z cudem.

Stary 2012-03-16, 11:33   #263
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ehh.. No i prywatnie wiadomo że zawsze lepiej zostaniesz potraktowana ( placisz- wymagasz ) . Tak mi się przynajmniej wydaje .. Jak sobie pomyśle że pójdę państwowo i jakaś gruba nadęta baba będzie się na mnie fuczeć, stroić miny i robić łaskę że wogóle się do mnie odezwie to już dla świętego spokoju wydam tą stówkę . Najwyżej pożegnam się z nową parą spodni ( i tak się już w nie niedługo nie zmieszczę )

MAMUSIE ! czy jest wsród was jakaś '' palaczka '' ? Ja paliłam przed ciążą i jak sie tylko dowiedziałam na drugi dzień rzuciłam ale czasami jest naprawdę ciężko...
tak ja jestem rzucilam w poniedzialek tzn jak wyszly mi dwie kreski nie mialam ani niecheci do fajek, to mnie zmylilo, myslalam ze okres dostane, bo podbrzusze bolalo (nie wiedzialam ze w ciazy boli) i myslalam ze zaraz dostane, wiec palilam ...zaraz jak zobaczylam to rzucilam, akurat paczka mi sie konczyla
ale jest ciezko, mam czasem takie chwile ze mysle o tym jak dobrze by bylo zapalic...a dlugo palilas?ja 9 lat nigdy nie rzucilam
poprawka-nigdy nie probowalam rzucic.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
U mnie akurat tak gdzie przyjmuje mój gin jak jest ciąża czeka się góra dwa tyg, a jak nie ma 6 miesięcy. Całe szczęście bo lekarz ten prowadził moją pierwszą ciąże i będę spokojniejsza jak poprowadzi i drugą!
Ale prawda jest taka że te składki nie wiem na co idą bo dostać się do jakiegokolwiek specjalisty w miare szybko graniczy z cudem.
ja musze isc do dentysty, i najchetniej psozlabym prywatnie ale juz nie bedzie mnie stac , wiec musze jakiegos na nfz pewnie tez sobie poczekam

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-03-16 o 11:32
Stary 2012-03-16, 11:57   #264
weronika23
Zakorzenienie

witam wszystkie dziewczynki
pozwolcie że sie dolacze poniewaz 12.03 zobaczylam 2 kreseczki ehhh ale miala prezent na urodzinki bo 13 mialam . Jeszcze tylko musze wybrac sie do gon ptwierdzic ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze

A teraz troszke osobie, Weronika 28 l. mama Gabrysi (10.10.10) co do dolegliwosci i objawow to to samo co przy córci, jedynie jak pomysle to troszke sie boje jak sobie dam rade z 2 bo niunia nie usiedzi 5 minut na dupce
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:00   #265
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
pozwolcie że sie dolacze poniewaz 12.03 zobaczylam 2 kreseczki ehhh ale miala prezent na urodzinki bo 13 mialam . Jeszcze tylko musze wybrac sie do gon ptwierdzic ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze

A teraz troszke osobie, Weronika 28 l. mama Gabrysi (10.10.10) co do dolegliwosci i objawow to to samo co przy córci, jedynie jak pomysle to troszke sie boje jak sobie dam rade z 2 bo niunia nie usiedzi 5 minut na dupce
witajjest nas więcej mamusiek z maluszkami

Stary 2012-03-16, 12:00   #266
weronika23
Zakorzenienie

meiadeleite ja bralam przez 3 miesiace duphaston poniewaz przed zajciem w ciaze mialam super wysoka prolaktyne na szczescie urodzilam zdrowa dziewczynki bez rzadnych dolegliwosci, a w ciazy przetanczylam 3 wesela mylam okna ogolenie aktywny tryb mialam. Teraz troche sie boje zeby bylo w porzadku i dlatego chce jak naszybciej do gin ktora jak na zlosc zlamala noge i jej nie ma
Stary 2012-03-16, 12:01   #267
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:

Witaj!
Jakbym czytała o sobie, też się boje jak to z Nadią będzie, i też jest strasznie absorbującym dzieckiem. Ale poradzimy sobie bo innego wyjścia nie mamy!

Stary 2012-03-16, 12:17   #268
weronika23
Zakorzenienie

widze ze w tym samym wieku mamy niunie i slub w tym samym miesiac tylko my 060609. No wlasnie niby gabrysia ma podejcie fajne do dzieic jak przychodzi przyjaciolka daje zabawki lula we wozku ale juz widze co to bedzie bo ona mamusina strasznie nawet w nocy tz nie moze do niej wstac

co do objawow tooo brzuch troche boli, i stanik musze wymienic noi jedzenienie masakra jadlabym caly czas wiec woel nie mysle co to bedzie bo postanowilam nie przytyc tyle coo z gabi
Stary 2012-03-16, 12:23   #269
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
tak ja jestem rzucilam w poniedzialek tzn jak wyszly mi dwie kreski nie mialam ani niecheci do fajek, to mnie zmylilo, myslalam ze okres dostane, bo podbrzusze bolalo (nie wiedzialam ze w ciazy boli) i myslalam ze zaraz dostane, wiec palilam ...zaraz jak zobaczylam to rzucilam, akurat paczka mi sie konczyla
ale jest ciezko, mam czasem takie chwile ze mysle o tym jak dobrze by bylo zapalic...a dlugo palilas?ja 9 lat nigdy nie rzucilam
poprawka-nigdy nie probowalam rzucic.

Paliłam 3 lata .. i w sumie niegdy nie rzucałam . Zawsze sobie mówiłam .. jak zajdę w ciąże to wtedy rzuce . i stało się .

Nie miałam odrazu wstrętu . . po prostu zdrowie dzidziusia najważniejsze . samo jakoś mi obrzydło. Ale przyznam się bez bicia że 3 dni temu jak mój TŻ palił to mnie skusiło .. raz sobie pociągnełam ale tak mi śmierdziało i nie smakowało że więcej sprawdzać już nie będę ..no i potem trzymałam się za brzyszek głaskałam go i mówilam
'' mamusia już nie będzie , oddychaj sobie spokojnie .. '' Dziwnie się zachowuje ostatnio.
Stary 2012-03-16, 12:24   #270
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
widze ze w tym samym wieku mamy niunie i slub w tym samym miesiac tylko my 060609. No wlasnie niby gabrysia ma podejcie fajne do dzieic jak przychodzi przyjaciolka daje zabawki lula we wozku ale juz widze co to bedzie bo ona mamusina strasznie nawet w nocy tz nie moze do niej wstac

co do objawow tooo brzuch troche boli, i stanik musze wymienic noi jedzenienie masakra jadlabym caly czas wiec woel nie mysle co to bedzie bo postanowilam nie przytyc tyle coo z gabi

Ja oprócz pobolewania podbrzusza to nie mam żadnych objawów, Nadia do Tż nawet na ręce nie pójdzie no chyba że ma dobry humor

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości