|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2
no i fajnie miec na ulicy takiego pieknego,barwnego motyla..Monia...w szarzyznie nie ktorych kobiet ,miło popatrzec na laske ktora jedzie na holenderskim rowerze a za nią łopocze szaliczek w motylki
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie lekarzowa.....duuuuuuużo złego mnie do lekarzy spotkało , zwłaszcza ignorancji ....
więc idę jak już naprawdę muszę .... nie ma co mysleć od razu o najgorszym ...W dzisiejszych czasach to mało kto nie ma problemów z jelitami ..Jedni mają zaparcia , inni biegunki , inni wzdęcia .itp ... Zespół jelita drażliwego to teraz też powszechność , przy dzisiejszym trybie życia .... Ja miałam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego , jak już lekarze nie wiedzieli co ze mną zrobić . Zresztą to najprostsza diagnoza , jaką można postawić ....bo stawia się ja "na oko"... Dziewczyny.... najpierw dieta .... Po pierwsze spróbujcie odstawić mleko i kawę z mlekiem - to b. ważne ... ( Beti , też kiedyś nie znosiłam kawy bez mleka , ale teraz piję - z miodem , cynamonem i odrobiną beztłuszczowego kakao ... - naprawdę dobra )Po tygodniu po winna być różnica .... Jeśli nie będzie to znaczy , że to nie mleko .... A potem tak jak pisałam : surowizna precz ... Ispagul też reguluje pracę jelit i osłania je,ze względu na swoją konsystencję .Dlatego jest zdecydowanie najbezpieczniejszy dla jelit .... A co do kolonoskopii ... Ja powiem tak .... Warto zrobić ....Chociaż żeby się uspokoić... Ja miałam 4 razy ... I będę miała jeszcze nie raz ... Z tym , ze 3 razy miałam na żywca .... i NIE POLECAM !!!! ![]() ![]() Koniecznie w narkozie !!! Zasypiasz , budzisz się i nic kompletne nie czujesz , ani w trakcie , ani po ... ![]() Beti , a torebka jest śliczna ..Ja b. lubię ten kolor .... Edytowane przez Tigerr Czas edycji: 2012-03-26 o 17:08 |
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Eh ja też należę do tych z problemami jelitowymi, z tym że ja mam chorobę Crohna, czyli w skrócie wrzody jelit :/
Kolonoskopię miałam robioną pod narkozą, super sprawa, nic nie wiedziałam, nic nie bolało
|
|
|
|
#244 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
test mozesz sama w domu zrobic do kupienia w aptece za jakies 30 zl enzymy trawienne to Gatric albo Linex Forte ale to sie je miesiacami i lepiej najpierw wiedziec co Ci dolega.....mimo wszystko Cytat:
Cytat:
Cytat:
widze ze wujek Google to taka nasza ogolnoforumowa wyrocznia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tig oczyszczanie zacznij od watroby bo jak ona bedzie obciazona toksynami to nie dasz rady jelit oczyscic a na watrobe najlepszy oslawiony ostropest ten co w zeszlym roku tak namietnie jadlysmy .... |
|||||||
|
|
|
#245 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Cat, przeoczyłam Twoje cudo
![]() Szymek od małego w różowych okularach świat ogląda I tak trzymać !!!! O, Marcelinko dobrze, że napisałaś o odżywkach i o piance , bo szampony mam na razie ..( powiem Wam , że jestem b. zadowolona z tego szamponu Fitomedu , bo świetnie podbija mi kolor własów) Tego z Cartiera (?) jeszcze nie próbowałam , ale używam tego mydła bez mydła ( Marcelinko , Ty go chyba nie kupiłaś ) i jestem zachwycona !!!! Jest b. wydajny , fajnie pachnie i ma takie odświeżające ( chłodzące) działanie .... Będę go kupować ....już powstaje moja wish lista na targi we wrześniu ![]() Jak skończę tę odżywkę z organique to zamówię tę Laverdę .... ![]() Dzwoniłam do koleżanki w sprawie makijażu permamentnego brwi ....Ona się zna , robi sobie "różne rzeczy " i powiedziała mi , że tylko do Sharleya ![]() Idę zaparzyć ostropest ... Zaraz .....czy kupiłam ostropest , czy co innego ?
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Wątroba wazna rzecz
nawet dermatolog zaczyna od niej..oczyscic. kiedys miałam takie bole Lapi ze z podłogi mnie pogotowie zbierało..w pozycji embrionalnej jakos mniej bolało..wtedy zapisali mi ten lanzulan i bóli juz takich nie mam..ale to moje drogie nerwica żoładka..stres..jedzenie w biegu,pospiech..brzusio i żoładek zareaguje wczesniej czy pozniej..---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- tez robiłam w sharleyu Tig polecam!!!!!!
|
|
|
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lapi może Ty masz nadkwasotę albo refluks? Ja mam nadkwasotę i rano biorę tabletkę na cały dzień. Myślę że jak nie chcesz iść do lekarza to zacznij od czegoś na nerwy
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, Lanzul nie dla każdego jest dobry .Dla mnie np . absolutnie NIEWSKAZANY ...
On hamuje wydzielanie soku żołądkowego... A ja mam go za mało ... Dlatego nie trawię .... dla mnie wskazane są leki pobudzające wydzielanie soku ... lanzul jest dobry przy wrzodach , refluksie , zgadze, przy zapaleniach ,ale ŻOŁADKA , spowodowanych włąśnie helicobacter pylori ... Helicobacter ma miliony ludzi . Ja przeleczałam je dwa razy ( końskie dawki dwóch antybiotyków na raz) , a w testach nadal mi wyłazi .... Ich piekielnośc ( tych bakterii) polega na tym , ze czasem siedzą sobie w żołądku latami i nie powodują nic , a czasami sieją spustoszenie ....- wrzody żołądka i dwunastnicy ... |
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
ja np. helicobactera nie mam, a wrzody dwunastnicy niestety mam i mają się świetnie, szczególnie jak wiosna albo jesień
nawet Controloc40 nie pomaga.
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma mowy !!!! nie zapłacę 1200 zł za brwi ....Jeszcze trzeba tam dwa razy dojechać przecież i dwa razy wrócić ......300zł kolejne ... Ta moja kumpela ma siostrę , która robi makijaże perm....Już napisałam do niej żeby mnie umawiała w Lublinie .Zapłacę 600 zł ....Ja nie chcę jakiegoś spektakularnego efektu... Chcę mieć ładne , wyrównane i zagęszczone brwi .... ![]() Może jakbym nie miała w planie naszego ostrzykiwania ( tzn. związanego z tym wydatku ) to bym pojechała do tego Sharleya .... Ale .........czy to nie jest przypadkiem tak , że głównie płacimy za markę ? ![]() Kama pisała , ze za swoje brewk , u swojej pani kosmetyczkii zapłaciła 300zł ..... Dopigmentację , Kamciu , już robiłaś ? Zadowolona jesteś z ostatecznego wyglądu swoich brwi ? Napisz czy warto ? |
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Wracajac do owsianki to ja robie na mleku ryzowym lub sojowym. Mleko ryzowe dodaje do kawy jest pyszne polecam
Ja z tych co lazi po lekarzach....nie chce a ide |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
SzatAnka71
Robiłam, nie polecam, ponoć 90% społeczeństwa ją ma i nawet jak ją wyleczysz to zarazisz się znowu. Lapi może Ty masz nadkwasotę albo refluks? .................... raczej nie ....tylko z nimi mam jakieś akcje non stopes ...wzdęcia itp itd...no to co nie ma sensu tej bakterii próbować zlikwidować ...jeju to jest jak nasze plamy![]() test zamówilam z apteki internet, jak przyjedzieto zrobię , zobaczymy .... Xinka jakaś specjalna dieta na te wrzody ???? podłam mnie i napisz czego to nie wolno .... cały dzień żyję na kaszy jaglanej ...po niej nic mi nie jest .... na te smutki kupiłam dziś serum na przebarwienia Xylogic .... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-03-26 o 20:57 |
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. 50 w probkach miałam, mogłam uzywac, ale bladawo wtedy wygladałam, wiec dla Ciebie tez bedzie zbyt blada . na zime od biedy moze byc, ale juz wiosna jest za jasny...---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
. Ja tez nie lubie łazic po lekarzach, ale jak cos mi jest, a nie wiem co - to siadam do googla nie dla diagnostyki, a szukania doktora. albo dzwonie do brata/bratowej - oni na klinice wiedza, kto ma opinie fachowca ![]() To co sama mozesz brac - to rzeczy łagodne, oslonowe. siemie nie zaszkodzi, pomoze głownie przy podraznieniach sluzowki. babka lancetowata i pochodne sa naturalne, ale przeczyszczaja przewz pobudzenie perystaltyki i mechaniczne przpychanie mas kałowych. przy podraznieniach czy nietolerancjach nie jest to wskazane. branie enzymow bez diagnozy, ze masz ich za mało - jest bez sensu. skad niby wiesz, ze mało i ktorych brakuje...? a jak dodatkowo podraznisz sluzowke? jelito wrazliwe to zespoł symptomow, dla ktorych nie znajduje sie innej jednostki chorobowej Jak sie wykluczy wszytsko inne - to zostaje to, bo wygodnie na nie wszytsko zwalic...To w sumie powtarzajace sie skurcze jelit z naporzemiennymi biegunkami i zaparciami. typowego leczenia nie ma, komponenta psychiczna jest...Ale NAJPIERW wyklucza sie inne...Lapi, Beti, please, nie leczcie sie same! |
||
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba nie potrzebnie rzuciłam temat z rana ....
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi idź na kolonoskopię bo z jelitem nie ma żartów. Mój TZ miał operację, wycięli Mu esicę bo miał uchyłki(głównie z nerwów i stresu) podejrzewali Crohna
A gdyby nie operował Go znajomy lekarz to by dziś mial stomię ale udało się jej nie mieć
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge jesc wszystko, zero biegunek w egipcie, uwielbiam surowe mleko i pochodne, uwielbiam surowe owoce Jedna jedyna rzecza, ktora mi nie słuzy jest awokado i nie mam pojecia czemu. Mam zdrowa watrobe i trzustke, wiec niby tłuszcz mi nie powinien szkodzic i nie szkodzi...Jak mnie nie ruszaja domowe pyzy z miesem i słoninka ( mnam, mniam, mniam ), czy placki ziemniaczane z zasmazka ( mniam )to co ma w sobie biedne awokado...?! Bardzo mi smakowało, ale przy trzecim degustowaniu juz sie po nim zle czułam...Tigi, płaciłam 300, istotnie. po 2 tygodniach byłam na poprawce, bo na jednej zwłaszcza pigment wyblakł. teraz jestem tydzien po poprawce, bede znowu 2.4 ( z czyms innym), babka powiedziala, ze zobaczymy, czy jeszcze nie trzeba...Na poprawce nie dopłacałam nic. Nie neguje, moze w sharleyu jest ładniej, nie mam porownania Po retinolu i witaminie c tak mi fatalnie wyjasniały, ze poprawy wymagała całosc, nie tylko te brakujace miejsca. nie odtwarzała mi rzecz jasna całych brwi, ale optycznie zagesciła całosc. jak bede u niej, jesli nie zapomne - wezme aparat, by mi zrobiła fotke Mezowi nie dam, on chyba nic nie zauwazył, bo mi zadnych uwag nie robił. a ma taki irytujacy zwyczaj pytania o rzeczy, ktorych nie powinien zauwazac ![]() Jestem bardzo zadowolona z efektu, schodza mi juz te mini strupki, wiec wyglada coraz naturalniej,. poczatkowo tez wyglada dobrze - z daleka i z normalnej odległosci kontaktowej - a z bliska w lusterku widzisz takie kreski wyrazne. obecnie to sie wyrownało. długo zwlekałam, ale naprawde ciesze sie z tego i na pewno poworze, jak sie rozjasni. wiem, ze sharley to ach, och i renoma, ale kalkulacja ekonomiczna jest bezlitosna - sam zabieg+ dojazd do warszawy i przynajmniej jeszcze jedna poprawka...? wystarczy mi to, co mam. |
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Kama , dzięki za wyczerpujące info o brwiach .No i koniecznie fotkę daj
![]() Lapi , co do jelit , to powiem Ci tak ....Ja mam problemy od zawsze ..kawałek jelita grubego (12 cm) już wycięty... To wcale jednak nie musi być coś poważnego ... ![]() Jelita b. reagują na nerwy .... i to wcale nie trzeba być cholerykiem ., czy skrajnym nerwusem ,wystarczy być dość wrażliwym czy neurotykiem ... Spróbuj się zorientować co w diecie Ci szkodzi ... Np. owoce powinniśmy jeść tylko rano , na czczo .....potem w ciągu z dnia też można , ale minimum 3 godz. od posiłku ... U mnie odpadają np. owoce łączone z innym posiłkiem ...np z jogurtem ... Tylko gotowane owoce , czy pieczone ....w połączeniu z "nieowocem".... Owoce jedzone na czczo opuszczają żołądek po 30 min .a owoce jedzone w połączeniu z innym posiłkiem ( tak powszechne u nas jedzenie owoców na deser, po obiedzie) zalegają w jelitach 24 godz .!!!! Jak znajdziesz chwilę to poczytaj o diecie niełączenia produktów .... Jak jej przestrzegałam , miałam naprawdę świetne efekty ... no i chudnie się na takiej diecie ... ![]() --------------------------------------------------------------------------- Sprawdziłam ten ostropest Kupiłam nasiona , a zaparza się owoce ...![]() Czyli będę jadła , a nie piła ..... Chyba nawet tak wolę .....--------------------------------------------------------------------------------- Marcelinko , MLEKO RYŻOWE ?! A gdzie to kupić ? Bo próbowałam kawę z kozim ... Błeeeeeeeeeee Edytowane przez Tigerr Czas edycji: 2012-03-26 o 23:02 |
|
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry.
Nie śpię od piątej ![]() Spójrzcie, jaka ładna sukienka, acz nie przepadam za sukienkami (na sobie |
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie babeczki,30 i 40 letnie,
wiem ,ze niektore z was sa bardzo obeznane t tematyka przebarwien.Mi ten problem jest rownie znany,przechodzilam przez wszystkie lekkie kremiki,a skonczylam na neostratcie.Inic nie pomaga .Mieszkam w berlinie, i strasznie sie napalilam na pigmanorm,i z wiazku z tym,powiedzcie mi prosze czy w marcu jeszcze mozna,i jaki krem nawil. do tego ,i czy codziennie mozna,ja neo stosowalam 3 miesiace ,a jak z tym cholerstwem, kurcze prosze o ratunek ,bo juz na moja ameryke(obie ) nie moge juz patrzec pozdrawiam |
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Witaj gwiazda666
Ja w sprawie przebarwień nic nie pomogę , ale są u nas specjalistki , na pewno odpowiedzą .... Beti , jak można obudzić się o 5-tej z własnej woli ? ![]() ![]() ![]() Pogoda mnie zabija ...jestem kompletnie nie do życia... bolą mnie wszystkie członki i jelita też szwankują ... Sugestia ? ![]() Ja mam jeszcze tak, że mnie od jelit boli kręgosłup , bo tam wszystko pozrastane w jedną masę i gdzieś ciągnie nerwy przy kręgosłupie ...Rano kombinuję , jak tu się zsunąc z łóżka żeby ja najmniej bolało .... Zimno , wieje "halny" i deszcz pada .... Pogoda najgorsza z możliwych ... Chciałabym zapaść w sen i obudzić się jak już wiosna naprawdę przyjdzie ... Dlaczego nie ma takiej jednostki chorobowej jak meteopatia ? ![]() Druga kawa .... |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Tig w sumie teraz kosmetyka tak psozła do przodu i tyle jej jest ,ze nie jechałabym do sharleya specjalnie..miło było,ładnie ale są inne równie dobre,jak nie lepsze!!!!Gwiazda jak bedziesz filtrowac sie kremem z tinosorbem w skladzie to mozesz,czemu nie..zero solarium,na dworze filtr co 2,3 godz na twarz i finito..NIE WYSPAŁAM sie..buntowniczo opusciłam sypialnię![]() i ..noc na kanapie-becenna
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko doradzić co Ci pomoże, mnie pomogła nanoplatyna i pigmanorm(tylko uważaj i nie wcieraj go bo mnie tak zrobił dodatkową plamę , potem go dawałam TYLKO na plamę)ale to też tylko na chwilę. Może kwasy, maseczka aspirynowa, wyrównają koloryt ale to nie teraz tylko na jesień![]() Możliwe jak czytałam na innym forum o zębach to teraz mnie jedynka boli![]() I pytanie do Kamy: Dentystka mi powiedziała (przez telefon wiec orientacyjnie)za plombę w jedynce 60 zł ze znieczuleniem, co może być warta plomba za taką cenę? ja się nie znam na tych materiałach
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-03-27 o 10:47 |
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem stomatologiem , ale częstym pacjentem i powiem Ci , że ta cena by mnie przeraziła .... ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Ja kiedyś też tak robiłam ... ![]() Ale właśnie w pierwszych latach małżeństwa ... ![]() Potem mi przeszło ...
Edytowane przez Tigerr Czas edycji: 2012-03-27 o 11:04 |
||
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomość z serwisu Trójki...Wg amerykańskich naukowców ludzie, którzy CZĘSTO jedzA czekoladę, i to nie tylko gorzką, sa SZCZUPLEJSI niż ci, którzy jej nie jedzą
![]() Lapi, słońce, już nie musisz dodatkowo machać tym i owym na orbitreku, jak zjesz okienko czekolady ![]() Ale dodam od razu, że ci sami naukowcy twierdza, ze SAMA czekolada nie zapewni szczupłej sylwetki |
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony dzieci(18 lat) koleżanki tam chodzą i są bardzo zadowolone ![]() Nie wiem co mam zrobić
|
|
#268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam żołądek jak Kama ....raczej nie da się mnie zatruć ...nie choruję na żadne zemsty....na szczęście w przeciwieństwie do męża i dzieci, którzy zołądki mają wyjątkowo delikatne i wrażliwe i byle co im wystarczy do choroby rety jak mnie dzisiaj głowa boli... Miszka ta nieopisana próbeczka to moja O 40 shiseido |
||
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
Kama, dostałaś już/używasz ten anti-age Kose?Bo jest na Allegro, zastanawiam się, czy warto, bo ta pojemność spora, przez rok będę musiała uzywać, a nie lubię
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bidulko Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

nawet dermatolog zaczyna od niej..oczyscic.

Tigi,nie osłabiaj mnie

. 50 w probkach miałam, mogłam uzywac, ale bladawo wtedy wygladałam, wiec dla Ciebie tez bedzie zbyt blada . na zime od biedy moze byc, ale juz wiosna jest za jasny...

Ciężko doradzić co Ci pomoże, mnie pomogła nanoplatyna i pigmanorm(tylko uważaj i nie wcieraj go bo mnie tak zrobił dodatkową plamę