30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 16:54   #241
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

no i fajnie miec na ulicy takiego pieknego,barwnego motyla..Monia...w szarzyznie nie ktorych kobiet ,miło popatrzec na laske ktora jedzie na holenderskim rowerze a za nią łopocze szaliczek w motylki
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:07   #242
Tigerr
Zadomowienie

Ja też nie lekarzowa.....duuuuuuużo złego mnie do lekarzy spotkało , zwłaszcza ignorancji ....

więc idę jak już naprawdę muszę ....

nie ma co mysleć od razu o najgorszym ...W dzisiejszych czasach to mało kto nie ma problemów z jelitami ..Jedni mają zaparcia , inni biegunki , inni wzdęcia .itp ...

Zespół jelita drażliwego to teraz też powszechność , przy dzisiejszym trybie życia ....

Ja miałam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego , jak już lekarze nie wiedzieli co ze mną zrobić .
Zresztą to najprostsza diagnoza , jaką można postawić ....bo stawia się ja "na oko"...

Dziewczyny.... najpierw dieta ....
Po pierwsze spróbujcie odstawić mleko i kawę z mlekiem - to b. ważne ...
( Beti , też kiedyś nie znosiłam kawy bez mleka , ale teraz piję - z miodem , cynamonem i odrobiną beztłuszczowego kakao ... - naprawdę dobra )
Po tygodniu po winna być różnica ....
Jeśli nie będzie to znaczy , że to nie mleko ....
A potem tak jak pisałam : surowizna precz ...

Ispagul też reguluje pracę jelit i osłania je,ze względu na swoją konsystencję .Dlatego jest zdecydowanie najbezpieczniejszy dla jelit ....

A co do kolonoskopii ... Ja powiem tak .... Warto zrobić ....Chociaż żeby się uspokoić... Ja miałam 4 razy ... I będę miała jeszcze nie raz ...
Z tym , ze 3 razy miałam na żywca .... i NIE POLECAM !!!!
Koniecznie w narkozie !!! Zasypiasz , budzisz się i nic kompletne nie czujesz , ani w trakcie , ani po ...

Beti , a torebka jest śliczna ..Ja b. lubię ten kolor ....

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-03-26 o 17:08
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:43   #243
xnika
Rozeznanie

Eh ja też należę do tych z problemami jelitowymi, z tym że ja mam chorobę Crohna, czyli w skrócie wrzody jelit :/

Kolonoskopię miałam robioną pod narkozą, super sprawa, nic nie wiedziałam, nic nie bolało
xnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:27   #244
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
hello

a ja dziś bez kawy ....
źle się czuje od wczoraj , mam kłopoty z bólami brzucha .. i postanowilam zrezygnować z kawy na kilka dni i jeść kaszę jaglaną .....

sorry ,że taki temat od rana ....może ktoraś w Was ma podobny problem i coś mi poradzi ???? gdzieś czytałam ,że to może być zbyt mała ilość enzymów trawiennych ...
Lapi a moze to wrzody albo ten helicobacter???
test mozesz sama w domu zrobic do kupienia w aptece za jakies 30 zl

enzymy trawienne to Gatric albo Linex Forte
ale to sie je miesiacami i lepiej najpierw wiedziec co Ci dolega.....mimo wszystko

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Co o niej myślicie? Spodobała mi się od razu, problem polega na tym, że jest pomarańczowa, choć ponoć nie żarówiasta...
Skórzana jest
slicznosci kupuj

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość
Załącznik 4579387

wiosenne buziaki
w końcu wiosna to czas miłości więc nam odwaliło w samochodzie
OMG jaki slodziak.....slemy wiosenne caluski

Cytat:
moje objawy pasują do zespołu jelita drażliwego ....a to nie prowadzi do raka z tego co wyczytałam ...raczej na podłożu nerwowym ...
no ale jesienia narzekalas i teraz jak wiosna przyszla znowu narzekasz....pamietam bo jeczalam razem z Toba ....a to bardziej do helicobacter pasuje..a ZJD mozesz miec swoja droga....

Cytat:
Tak, Lapi, tez najchętniej diagnozuję się u doktora Google'a
widze ze wujek Google to taka nasza ogolnoforumowa wyrocznia

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Co nie modne, co nie modne?! Wszystko jest teraz modne. ja pomykam w nowych zoltych balerinach ;o) wyciagnelam torebke w cytrynowej zolci, ktora zakupilam 1,5 roku temu. wyciagnelam cytrynowy cienki pasek z New Yorkera ktora zakupilam w zestawie razem z blekitnym z miesiac moze dwa temu i dokupilam sobie w Mango branzoletke w zestawie z kremowa. Buty i branzoletka sa o ton ciemniejsze od paska i torebki. Wyciagnelam sobie gnieciony szaliczek w motylki, ktory to rok temu w Tchibo zakupilam. dominuje tam limonkowa zielen i niebieski, ale jakas maziajka zoltego tez sie zdarza. Do tego granatowy trench w kolorze atramentowego granatu, klasyczne chino spodnie w ciemnym granacie i czuje sie jak modyskta ze spalonego teatru heheheh. Aaaaa dostalam jeszcze matowy cytrynowy cien Inglota, ktory daje malo koloru, wiec nie wygladam jak papuga ;o) wiosna u mnie na calego i ja na moim holenderskim starym rowerze pomykam po ulicach. Ach jak mi dobrze ;o)
super......grunt to poczuc w sobie wiosne !!!

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Lapi tak naprawde diagnoza czy to jelita czy nerwica żóładka,czy wrzody czy bakteria
,czy skaza białkowa..to juz zadanie lekarza..podpowiadam Ci z autopsji co mnie pomogło..a siemię lniane do picia osłania scianki zoładka wiec tez sie nada..
[/B]
madrze gada.....a to siemie faktycznie dobrze robi na zoladek i jak pisala Tig nie jest takie zle....

Cytat:
Napisane przez xnika Pokaż wiadomość
Eh ja też należę do tych z problemami jelitowymi, z tym że ja mam chorobę Crohna, czyli w skrócie wrzody jelit :/

Kolonoskopię miałam robioną pod narkozą, super sprawa, nic nie wiedziałam, nic nie bolało
no to mozesz sobie z moja corcia rece podac..ona biedna to samo ....strasznie cierpi nieraz....i potrafi mi w oczach chudnac.....dwa razy juz miala przetaczana krew

Tig oczyszczanie zacznij od watroby bo jak ona bedzie obciazona toksynami to nie dasz rady jelit oczyscic a na watrobe najlepszy oslawiony ostropest

ten co w zeszlym roku tak namietnie jadlysmy ....
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:37   #245
marcelinka12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość

Tak sobie oglądam youtube - spodobały mi się recenzje użytkowniczki megilounge .... I ona chwali sobie produkty firmy Alverde ( zwłaszcza do włosów) Zajrzałam na allegro , produkty bardzo tanie , maja świetne składy ....
Próbowałyście ?
u mnie szampony nie zdaly egzaminu kiepskie ale odzywki i pianka do wlosow cudo nie do ukladania ale do wiekszej objetosci, odswiezania wlosow

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Na oczyszczanie organizmu w ogóle ( krwi) , ale także jelit, jest owsianka na wodzie z jagodami ( teraz to tylko szukać mrożonych )
polecam z jagodami goji

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:

A ja nie lubię jabłek. Chyba że w szarlotcePrzestałam jeść, bo mnie wypychałyPodobnie jak pozostałe owoce, więc nie jem, tylko w sezonie jesienno-zimowym jem pomelo...
kocham Pomelo
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:58   #246
Tigerr
Zadomowienie

Cat, przeoczyłam Twoje cudo
Szymek od małego w różowych okularach świat ogląda I tak trzymać !!!!

O, Marcelinko dobrze, że napisałaś o odżywkach i o piance , bo szampony mam na razie ..( powiem Wam , że jestem b. zadowolona z tego szamponu Fitomedu , bo świetnie podbija mi kolor własów)
Tego z Cartiera (?) jeszcze nie próbowałam , ale używam tego mydła bez mydła ( Marcelinko , Ty go chyba nie kupiłaś ) i jestem zachwycona !!!! Jest b. wydajny , fajnie pachnie i ma takie odświeżające ( chłodzące) działanie .... Będę go kupować ....już powstaje moja wish lista na targi we wrześniu

Jak skończę tę odżywkę z organique to zamówię tę Laverdę ....

Dzwoniłam do koleżanki w sprawie makijażu permamentnego brwi ....Ona się zna , robi sobie "różne rzeczy " i powiedziała mi , że tylko do Sharleya A w Sharleyu brwi 1200 zł .....Eh .... Chyba zostanę przy naturalnych .....

Idę zaparzyć ostropest ...
Zaraz .....czy kupiłam ostropest , czy co innego ?
Stary 2012-03-26, 20:08   #247
Michell72
Zakorzenienie

Wątroba wazna rzecz nawet dermatolog zaczyna od niej..oczyscic..ESS ENTIALE FORTE mnie akurat zapisała...Ale mnie mąz w...ł och udusic mam ochotę kogoś...kiedys miałam takie bole Lapi ze z podłogi mnie pogotowie zbierało..w pozycji embrionalnej jakos mniej bolało..wtedy zapisali mi ten lanzulan i bóli juz takich nie mam..ale to moje drogie nerwica żoładka..stres..jedzenie w biegu,pospiech..brzusio i żoładek zareaguje wczesniej czy pozniej..

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

tez robiłam w sharleyu Tig polecam!!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 20:13   #248
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Idę zaparzyć ostropest ...
Zaraz .....czy kupiłam ostropest , czy co innego ?
Tigi,nie osłabiaj mnie
Parzysz go? Ja jadłam na sucho, dusząc się niemal i popijając dużą ilością wody..
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:19   #249
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
Lapi a moze to wrzody albo ten helicobacter???
test mozesz sama w domu zrobic do kupienia w aptece za jakies 30 zl
Robiłam, nie polecam, ponoć 90% społeczeństwa ją ma i nawet jak ją wyleczysz to zarazisz się znowu.
Lapi może Ty masz nadkwasotę albo refluks? Ja mam nadkwasotę i rano biorę tabletkę na cały dzień. Myślę że jak nie chcesz iść do lekarza to zacznij od czegoś na nerwy

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:20   #250
Tigerr
Zadomowienie

Miszka, Lanzul nie dla każdego jest dobry .Dla mnie np . absolutnie NIEWSKAZANY ...
On hamuje wydzielanie soku żołądkowego... A ja mam go za mało ...
Dlatego nie trawię ....
dla mnie wskazane są leki pobudzające wydzielanie soku ...

lanzul jest dobry przy wrzodach , refluksie , zgadze, przy zapaleniach ,ale ŻOŁADKA , spowodowanych włąśnie helicobacter pylori ...

Helicobacter ma miliony ludzi . Ja przeleczałam je dwa razy ( końskie dawki dwóch antybiotyków na raz) , a w testach nadal mi wyłazi ....
Ich piekielnośc ( tych bakterii) polega na tym , ze czasem siedzą sobie w żołądku latami i nie powodują nic , a czasami sieją spustoszenie ....- wrzody żołądka i dwunastnicy ...
Stary 2012-03-26, 20:26   #251
xnika
Rozeznanie

ja np. helicobactera nie mam, a wrzody dwunastnicy niestety mam i mają się świetnie, szczególnie jak wiosna albo jesień nawet Controloc40 nie pomaga.
xnika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 20:26   #252
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:

tez robiłam w sharleyu Tig polecam!!!!!!

Nie ma mowy !!!! nie zapłacę 1200 zł za brwi ....Jeszcze trzeba tam dwa razy dojechać przecież i dwa razy wrócić ......300zł kolejne ...

Ta moja kumpela ma siostrę , która robi makijaże perm....Już napisałam do niej żeby mnie umawiała w Lublinie .Zapłacę 600 zł ....Ja nie chcę jakiegoś spektakularnego efektu... Chcę mieć ładne , wyrównane i zagęszczone brwi ....

Może jakbym nie miała w planie naszego ostrzykiwania ( tzn. związanego z tym wydatku ) to bym pojechała do tego Sharleya ....
Ale .........czy to nie jest przypadkiem tak , że głównie płacimy za markę ?
Kama pisała , ze za swoje brewk , u swojej pani kosmetyczkii zapłaciła 300zł ..... Dopigmentację , Kamciu , już robiłaś ? Zadowolona jesteś z ostatecznego wyglądu swoich brwi ?
Napisz czy warto ?
Stary 2012-03-26, 20:45   #253
marcelinka12
Rozeznanie

Wracajac do owsianki to ja robie na mleku ryzowym lub sojowym. Mleko ryzowe dodaje do kawy jest pyszne polecam

Ja z tych co lazi po lekarzach....nie chce a ide
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:50   #254
LAPIEL
Zakorzenienie

SzatAnka71
Robiłam, nie polecam, ponoć 90% społeczeństwa ją ma i nawet jak ją wyleczysz to zarazisz się znowu.
Lapi może Ty masz nadkwasotę albo refluks?
....................

raczej nie refluks i nadkwasota to chyba od żołądka nie ?.... a żołądek mnie nie boli.... coś z tymi moimi jelitami jest nie tak ....tylko z nimi mam jakieś akcje non stopes ...wzdęcia itp itd...

no to co nie ma sensu tej bakterii próbować zlikwidować ...jeju to jest jak nasze plamy ...usuniesz i tak wróci
test zamówilam z apteki internet, jak przyjedzieto zrobię , zobaczymy ....

Xinka jakaś specjalna dieta na te wrzody ???? podłam mnie i napisz czego to nie wolno ....

cały dzień żyję na kaszy jaglanej ...po niej nic mi nie jest ....

na te smutki kupiłam dziś serum na przebarwienia Xylogic ....

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-03-26 o 20:57
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 21:13   #255
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Beti ja Ci dam umierac, wczoraj naoglądałam się pogrzebu Mayka,naryczałam więc kup jednak ten lanzul..a jelita no cóz kolonoskopia kochane jedynie..Niemen zmarł na ta chorobę,D.Trafanowska..ta kze jak kogos mega boli trzeba dupkę wypiąć..mnie to z nerwów wiec lanzul pomocny..Lapi shiseido Ty jaki kolor uzywasz?Kama ten jest 060?sa oznaczenia O,B,I (jak ulubiony market mojego męza hi hi)nie kumam tego prawde mowiąc ale ten 60 ciemny nie jest..a jak wygląda 50???? miałas?tez 050 czy jak?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

ktore z nich mają podtony żółtego?O B czy I????
Miszka, ten podkład shiseido sun protector nie ma podziałow na litery, tylko sp, Ty masz 60, dla mnie wcale nie jest za ciemna, tylko za mocno kryje . 50 w probkach miałam, mogłam uzywac, ale bladawo wtedy wygladałam, wiec dla Ciebie tez bedzie zbyt blada . na zime od biedy moze byc, ale juz wiosna jest za jasny...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Lanzul Miszka to na żołądek jest chyba a nie na jelita ....

Kama branie tabletek z enzymami coś da Twoim zdaniem ??? w sensie na jelitka pomorze ???

póki co herbatke na jelitka sobie parzę ...z lnem i czarnym bzem
Lapi, NIE DIADNOZUJ sobie dolegliwosci . Ja tez nie lubie łazic po lekarzach, ale jak cos mi jest, a nie wiem co - to siadam do googla nie dla diagnostyki, a szukania doktora. albo dzwonie do brata/bratowej - oni na klinice wiedza, kto ma opinie fachowca
To co sama mozesz brac - to rzeczy łagodne, oslonowe. siemie nie zaszkodzi, pomoze głownie przy podraznieniach sluzowki. babka lancetowata i pochodne sa naturalne, ale przeczyszczaja przewz pobudzenie perystaltyki i mechaniczne przpychanie mas kałowych. przy podraznieniach czy nietolerancjach nie jest to wskazane. branie enzymow bez diagnozy, ze masz ich za mało - jest bez sensu. skad niby wiesz, ze mało i ktorych brakuje...? a jak dodatkowo podraznisz sluzowke? jelito wrazliwe to zespoł symptomow, dla ktorych nie znajduje sie innej jednostki chorobowej Jak sie wykluczy wszytsko inne - to zostaje to, bo wygodnie na nie wszytsko zwalic...To w sumie powtarzajace sie skurcze jelit z naporzemiennymi biegunkami i zaparciami. typowego leczenia nie ma, komponenta psychiczna jest...Ale NAJPIERW wyklucza sie inne...
Lapi, Beti, please, nie leczcie sie same!
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 21:19   #256
LAPIEL
Zakorzenienie

No chyba nie potrzebnie rzuciłam temat z rana ....
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 21:19   #257
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Lapi idź na kolonoskopię bo z jelitem nie ma żartów. Mój TZ miał operację, wycięli Mu esicę bo miał uchyłki(głównie z nerwów i stresu) podejrzewali Crohna A gdyby nie operował Go znajomy lekarz to by dziś mial stomię ale udało się jej nie mieć

Stary 2012-03-26, 21:34   #258
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Kama pisała , ze za swoje brewk , u swojej pani kosmetyczkii zapłaciła 300zł ..... Dopigmentację , Kamciu , już robiłaś ? Zadowolona jesteś z ostatecznego wyglądu swoich brwi ?
Napisz czy warto ?
Bede wredna i napisze: nie mam zadnych problemow zoładkowo/jelitowych, nie liczac zaparc na urlopie Moge jesc wszystko, zero biegunek w egipcie, uwielbiam surowe mleko i pochodne, uwielbiam surowe owoce Jedna jedyna rzecza, ktora mi nie słuzy jest awokado i nie mam pojecia czemu. Mam zdrowa watrobe i trzustke, wiec niby tłuszcz mi nie powinien szkodzic i nie szkodzi...Jak mnie nie ruszaja domowe pyzy z miesem i słoninka ( mnam, mniam, mniam ), czy placki ziemniaczane z zasmazka ( mniam)to co ma w sobie biedne awokado...?! Bardzo mi smakowało, ale przy trzecim degustowaniu juz sie po nim zle czułam...
Tigi, płaciłam 300, istotnie. po 2 tygodniach byłam na poprawce, bo na jednej zwłaszcza pigment wyblakł. teraz jestem tydzien po poprawce, bede znowu 2.4 ( z czyms innym), babka powiedziala, ze zobaczymy, czy jeszcze nie trzeba...Na poprawce nie dopłacałam nic. Nie neguje, moze w sharleyu jest ładniej, nie mam porownania Po retinolu i witaminie c tak mi fatalnie wyjasniały, ze poprawy wymagała całosc, nie tylko te brakujace miejsca. nie odtwarzała mi rzecz jasna całych brwi, ale optycznie zagesciła całosc. jak bede u niej, jesli nie zapomne - wezme aparat, by mi zrobiła fotke Mezowi nie dam, on chyba nic nie zauwazył, bo mi zadnych uwag nie robił. a ma taki irytujacy zwyczaj pytania o rzeczy, ktorych nie powinien zauwazac
Jestem bardzo zadowolona z efektu, schodza mi juz te mini strupki, wiec wyglada coraz naturalniej,. poczatkowo tez wyglada dobrze - z daleka i z normalnej odległosci kontaktowej - a z bliska w lusterku widzisz takie kreski wyrazne. obecnie to sie wyrownało. długo zwlekałam, ale naprawde ciesze sie z tego i na pewno poworze, jak sie rozjasni. wiem, ze sharley to ach, och i renoma, ale kalkulacja ekonomiczna jest bezlitosna - sam zabieg+ dojazd do warszawy i przynajmniej jeszcze jedna poprawka...? wystarczy mi to, co mam.
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:58   #259
Tigerr
Zadomowienie

Kama , dzięki za wyczerpujące info o brwiach .No i koniecznie fotkę daj

Lapi , co do jelit , to powiem Ci tak ....Ja mam problemy od zawsze ..kawałek jelita grubego (12 cm) już wycięty... To wcale jednak nie musi być coś poważnego ...

Jelita b. reagują na nerwy .... i to wcale nie trzeba być cholerykiem ., czy skrajnym nerwusem ,wystarczy być dość wrażliwym czy neurotykiem ...

Spróbuj się zorientować co w diecie Ci szkodzi ...
Np. owoce powinniśmy jeść tylko rano , na czczo .....potem w ciągu z dnia też można , ale minimum 3 godz. od posiłku ...
U mnie odpadają np. owoce łączone z innym posiłkiem ...np z jogurtem ...
Tylko gotowane owoce , czy pieczone ....w połączeniu z "nieowocem"....
Owoce jedzone na czczo opuszczają żołądek po 30 min .a owoce jedzone w połączeniu z innym posiłkiem ( tak powszechne u nas jedzenie owoców na deser, po obiedzie) zalegają w jelitach 24 godz .!!!!

Jak znajdziesz chwilę to poczytaj o diecie niełączenia produktów ....
Jak jej przestrzegałam , miałam naprawdę świetne efekty ... no i chudnie się na takiej diecie ...

---------------------------------------------------------------------------

Sprawdziłam ten ostropest Kupiłam nasiona , a zaparza się owoce ...

Czyli będę jadła , a nie piła ..... Chyba nawet tak wolę .....

---------------------------------------------------------------------------------

Marcelinko , MLEKO RYŻOWE ?! A gdzie to kupić ? Bo próbowałam kawę z kozim ... Błeeeeeeeeeee

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-03-26 o 23:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 08:43   #260
201608151053
Konto usunięte

Dzień dobry.
Nie śpię od piątej
Spójrzcie, jaka ładna sukienka, acz nie przepadam za sukienkami (na sobie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3267931-nicole-kidman-346-520.jpg (30,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-03-27, 09:14   #261
gwiazda666
Raczkowanie

Witam wszystkie babeczki,30 i 40 letnie,

wiem ,ze niektore z was sa bardzo obeznane t tematyka przebarwien.Mi ten problem jest rownie znany,przechodzilam przez wszystkie lekkie kremiki,a skonczylam na neostratcie.Inic nie pomaga .Mieszkam w berlinie, i strasznie sie napalilam na pigmanorm,i z wiazku z tym,powiedzcie mi prosze
czy w marcu jeszcze mozna,i jaki krem nawil. do tego ,i czy codziennie mozna,ja neo stosowalam 3 miesiace ,a jak z tym cholerstwem,

kurcze prosze o ratunek ,bo juz na moja ameryke(obie ) nie moge juz patrzec

pozdrawiam
gwiazda666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:52   #262
Tigerr
Zadomowienie

Witaj gwiazda666
Ja w sprawie przebarwień nic nie pomogę , ale są u nas specjalistki , na pewno odpowiedzą ....

Beti , jak można obudzić się o 5-tej z własnej woli ?

Pogoda mnie zabija ...jestem kompletnie nie do życia... bolą mnie wszystkie członki i jelita też szwankują ... Sugestia ?
Ja mam jeszcze tak, że mnie od jelit boli kręgosłup , bo tam wszystko pozrastane w jedną masę i gdzieś ciągnie nerwy przy kręgosłupie ...Rano kombinuję , jak tu się zsunąc z łóżka żeby ja najmniej bolało ....

Zimno , wieje "halny" i deszcz pada .... Pogoda najgorsza z możliwych ...
Chciałabym zapaść w sen i obudzić się jak już wiosna naprawdę przyjdzie ...

Dlaczego nie ma takiej jednostki chorobowej jak meteopatia ?

Druga kawa ....
Stary 2012-03-27, 10:09   #263
Michell72
Zakorzenienie

HejkaTig w sumie teraz kosmetyka tak psozła do przodu i tyle jej jest ,ze nie jechałabym do sharleya specjalnie..miło było,ładnie ale są inne równie dobre,jak nie lepsze!!!!Gwiazda jak bedziesz filtrowac sie kremem z tinosorbem w skladzie to mozesz,czemu nie..zero solarium,na dworze filtr co 2,3 godz na twarz i finito..NIE WYSPAŁAM sie..buntowniczo opusciłam sypialnięi ..noc na kanapie-becenna
Stary 2012-03-27, 10:42   #264
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez gwiazda666 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie babeczki,30 i 40 letnie,

wiem ,ze niektore z was sa bardzo obeznane t tematyka przebarwien.Mi ten problem jest rownie znany,przechodzilam przez wszystkie lekkie kremiki,a skonczylam na neostratcie.Inic nie pomaga .Mieszkam w berlinie, i strasznie sie napalilam na pigmanorm,i z wiazku z tym,powiedzcie mi prosze
czy w marcu jeszcze mozna,i jaki krem nawil. do tego ,i czy codziennie mozna,ja neo stosowalam 3 miesiace ,a jak z tym cholerstwem,

kurcze prosze o ratunek ,bo juz na moja ameryke(obie ) nie moge juz patrzec

pozdrawiam
Muszę Cię zmartwić bo to długa i wyboista droga często skazana na porażkę Ciężko doradzić co Ci pomoże, mnie pomogła nanoplatyna i pigmanorm(tylko uważaj i nie wcieraj go bo mnie tak zrobił dodatkową plamę , potem go dawałam TYLKO na plamę)ale to też tylko na chwilę. Może kwasy, maseczka aspirynowa, wyrównają koloryt ale to nie teraz tylko na jesień Jak pisze Miszka filtruj się koniecznie i próbuj po kolei specyfików, Powodzenia

Cytat:
jelita też szwankują ... Sugestia ?
Możliwe jak czytałam na innym forum o zębach to teraz mnie jedynka boli

I pytanie do Kamy:

Dentystka mi powiedziała (przez telefon wiec orientacyjnie)za plombę w jedynce 60 zł ze znieczuleniem, co może być warta plomba za taką cenę? ja się nie znam na tych materiałach a to jednak przód

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2012-03-27 o 10:47
Stary 2012-03-27, 11:01   #265
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

I pytanie do Kamy:

Dentystka mi powiedziała (przez telefon wiec orientacyjnie)za plombę w jedynce 60 zł ze znieczuleniem, co może być warta plomba za taką cenę? ja się nie znam na tych materiałach a to jednak przód
60 zł za plombę w jedynce ze znieczuleniem ?! W Krakowie ?! Na dodatek bez obejrzenia ubytku ?! ( Na pewno jest tam ubytek ?)
Nie jestem stomatologiem , ale częstym pacjentem i powiem Ci , że ta cena by mnie przeraziła ....

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
.NIE WYSPAŁAM sie..buntowniczo opusciłam sypialnięi ..noc na kanapie-becenna
hihihihihi Młoda mężatka

Ja kiedyś też tak robiłam ...
Ale właśnie w pierwszych latach małżeństwa ...

Potem mi przeszło ...

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:04
Stary 2012-03-27, 11:07   #266
201608151053
Konto usunięte

Wiadomość z serwisu Trójki...Wg amerykańskich naukowców ludzie, którzy CZĘSTO jedzA czekoladę, i to nie tylko gorzką, sa SZCZUPLEJSI niż ci, którzy jej nie jedzą

Lapi, słońce, już nie musisz dodatkowo machać tym i owym na orbitreku, jak zjesz okienko czekolady

Ale dodam od razu, że ci sami naukowcy twierdza, ze SAMA czekolada nie zapewni szczupłej sylwetki
Stary 2012-03-27, 11:33   #267
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
60 zł za plombę w jedynce ze znieczuleniem ?! W Krakowie ?! Na dodatek bez obejrzenia ubytku ?! ( Na pewno jest tam ubytek ?)
Nie jestem stomatologiem , ale częstym pacjentem i powiem Ci , że ta cena by mnie przeraziła ....
No toż właśnie na tyle mnie przeraziła ta cena że przestałam gadać aż się Pani zapytała czy jestem
Z drugiej strony dzieci(18 lat) koleżanki tam chodzą i są bardzo zadowolone
Nie wiem co mam zrobić

Stary 2012-03-27, 12:03   #268
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomość z serwisu Trójki...Wg amerykańskich naukowców ludzie, którzy CZĘSTO jedzA czekoladę, i to nie tylko gorzką, sa SZCZUPLEJSI niż ci, którzy jej nie jedzą

Lapi, słońce, już nie musisz dodatkowo machać tym i owym na orbitreku, jak zjesz okienko czekolady

Ale dodam od razu, że ci sami naukowcy twierdza, ze SAMA czekolada nie zapewni szczupłej sylwetki
znaczy się jakbym wyglądała gdybym tej czekolady nie jadła tak namiętnie???

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
No toż właśnie na tyle mnie przeraziła ta cena że przestałam gadać aż się Pani zapytała czy jestem
Z drugiej strony dzieci(18 lat) koleżanki tam chodzą i są bardzo zadowolone
Nie wiem co mam zrobić...
omijać gabinet szerokim łukiem...nie wiem co może zrobić stomatolog za 60 z ł skoro zwykłe usunięcie kamienia nazębnego kosztuje 250 zł w naszej dziurze....

mam żołądek jak Kama ....raczej nie da się mnie zatruć ...nie choruję na żadne zemsty....na szczęście w przeciwieństwie do męża i dzieci, którzy zołądki mają wyjątkowo delikatne i wrażliwe i byle co im wystarczy do choroby

rety jak mnie dzisiaj głowa boli...

Miszka ta nieopisana próbeczka to moja O 40 shiseido
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 13:04   #269
201608151053
Konto usunięte

Kama, dostałaś już/używasz ten anti-age Kose?Bo jest na Allegro, zastanawiam się, czy warto, bo ta pojemność spora, przez rok będę musiała uzywać, a nie lubię
Stary 2012-03-27, 15:01   #270
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
omijać gabinet szerokim łukiem...nie wiem co może zrobić stomatolog za 60 z ł skoro zwykłe usunięcie kamienia nazębnego kosztuje 250 zł w naszej dziurze....

rety jak mnie dzisiaj głowa boli...
No właśnie wydaje mi się to podejrzane ale cena kusi

Bidulko

Cytat:
Kama, dostałaś już/używasz ten anti-age Kose?Bo jest na Allegro, zastanawiam się, czy warto, bo ta pojemność spora, przez rok będę musiała uzywać, a nie lubię
Ja też nie lubię może kup z jakąś koleżanką na połowę albo nawet na trzy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości