|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Perse nie chcesz takiego przeżycia? drugi raz dziewica?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |||
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyny za odzew
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, już w wielu kwestiach mogłam na Was liczyć więc nie omieszkam zapytać, czy macie jakiegoś sprzedawcę na all, który miałby fajną i niedrogą pościel?
Perse, jaki tusz do rzęs polecasz? Ja nie miałam ich wiele, ale z moich obserwacji wynika, że z Maybelline COLLOSAL jest lepszy niż ONEbyONE. Jeśli chodzi o KTG, to dolny zapis (skurczy) powinien być jednostajny. Nie mogą to być za duże wychylenia. Ale do jakiej wartości mogą sięgać, tego nie wiem. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-31 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc ja najbardziej lubię tusze z Avonu lub Oriflame. Ale ten Collosal jest fajny. Mi np. nie pasuje osławiony 2000 calories. Chwalone są też tusze z Wibo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Mam z Wibo ten różowy. Fajna czerń, dobrze rozczesuje, ale niestety się osypuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może club-baby ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | ||
Wtajemniczenie
|
Już nadaję do Was z mojego łóżka
![]() ![]() Cytat:
Udało mi się tym razem oprzeć pokusom oglądania wszystkiego i tylko kilka drobiazgów nadprogramowo wzięliśmy. Nie to co, jak byliśmy ubiegłego roku tylko i wyłącznie po Trofast dla Maksa, a wyszliśmy z dwoma tymi wielkimi niebieskimi torbami mniej lub bardziej potrzebnych gadżetów ![]() ![]() A teraz kupiliśmy dwie komody Malm - 4 i 2 szuflady. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70053924/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...918/#/90053918 Duża wiadomo na rzeczy Kaja i będzie na niej nakładany przewijak zamówiony u stolarza, a mała też jest mocno pojemna, a poza tym ma służyć przede wszystkim jako stolik przy fotelu do karmienia, żebym miała gdzie książkę/telefon/herbatę położyć. I do tego jeszcze Trofast - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79871745/ z białymi i zielonymi pojemnikami, dobry do przechowywania wszelakich gadżetów i zabawek ![]() ![]() Wszystko już dawno obmyślone i zaplanowane, więc dlatego tylko w 1,5h godziny udało nam się wszystko od wejścia do wyjścia załatwić ![]() Cytat:
![]() Popatrzyłam... Mam ich ok. 10, niestety te oryginalne już mocno wyblakłe... Mam też kilka kser (po porodzie wzięłam kopię całej dokumentacji). Też na nich sporo gór i dolin, więcej dolin. Skurcze takie do 80 nawet się zdarzały, ale przede wszystkim były nieregularne. A podczas porodu równiutko idzie - góra, dół, góra, dół, góra... ![]() A u Ciebie dużo takich skurczów do 100 było? ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-31 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 1. Robisz ciasto jak na naleśniki, tylko o gęstszej konsystencji, ale część mąki zastępujesz kokosem (właściwie to większą część, ale nie potrafię powiedzieć ile dokładnie, bo zawsze to na oko robię). Pierś kroisz na kawałki (takie ok. 3x3cm), maczasz każdy kawałek w tym cieście, żeby się dość solidnie obrało i smażysz w dość sporej ilości tłuszczu (dobrze, jak te kawałki pływają w tym tłuszczu). 2. Kawałki kurczaka dusisz z pieczarkami i drobno pokrojonymi porami - robi się z tego takie mięsko w warzywach ![]() 3. Rozbijasz mięcho jak na kotlety, doprawiasz solą, pieprzem i curry, opiekasz z jednej strony, a po przewróceniu na drugą stronę dajesz na niego plasterek ananasa z puszki i pokrywasz go plasterkiem żółtego sera (dobrze jest wtedy przykryć patelnię, żeby ten ser od góry się zapiekł). To jest dobre z ryżem. 4. Smażysz na patelni małe kawałki fileta, doprawione czym tak chcesz. Osobno smażysz cebulę pokrojoną w paski i paprykę surową też w paski (w sumie to chyba można to wszystko razem smażyć, ale ja wolę mięso osobno, a cebulę z papryką osobno). Jak już będzie wszystko usmażone to wrzucasz na jedną patelnię, dodajesz fasolę czerwoną z puszki i przecier pomidorowy (dość sporo, tak do smaku). Podgrzewasz i gotowe. Super smakuje ze spagetti ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłaś!! ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33255454]Taaak, dziewczyny, spakujcie wszystko, bo tłumaczyć potem mężowi, który ma przynieść tusz to jest masakra ![]() Ojej, to Wy bierzecie do szpitala takie "upiększacze"?? Ja nawet o tym nie pomyślałam, jedyne co mi przyszło do głowy to czy to będzie wielka fanaberia jak sobie wezmę szczotkę do włosów i suszarkę, ewentualnie lakier (mam krótkie włosy i jak ich nie postawię to mam mega przyliz). Ogólnie to nastawiałam się na to, że w szpitalu się wygląda nieciekawie (te koszuliny itd.), a wypięknię się dopiero jak wrócę do domu. W życiu nie leżałam w szpitalu i nie mam pojęcia jak to jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Kism - no to świetnie, tera to wszystko poukładać i już jesteś na prostej!
co do make upu... ja też o tym nie pomyślałam, ale zapewne nie będę się w szpitalu malować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze tego loreala używamhttp://www.mojeciuchy.pl/dane/3289941/Nowy_tusz_Loreal_Double_E xtension_-_2_w_1_-_czarny_odzywka.html, też jest bardzo dobry ![]()
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
Ja normalnie się w szpitalu nie malowałam, ale raz przyszły do mnie koleżanki i chciałam jakoś wyglądać jak człowiek :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie też nie myślałam, że aż tak. Ale gin mi własnie powiedziała, że stres naprawdę może wywołać poród. Co do tej mojej koleżanki, to ona rodziła w zeszłym roku - pamiętam, jak rozmawiałam z nią jak była tuż po badaniu u ginekologa, powiedziała że wszystko super i ma sobie tylko czekac na poród. Potem dokładnie wiedziałam, że miała własnie cały bardzo, bardzo stresujący tydzień w pracy i strasznie się przejmowała. To był bardzo mocny stres, bo chodziło tak generalnie o być albo nie być jej firmy, do tego pakowała się w związku z przeprowadzką. No i w nocy dostała skurczy, mąż odwiózł ją na porodówkę i pozamiatane. Dokładnie pamiętam, że termin miała na 4 sierpnia, a urodziła chyba w nocy z 3 na 4 lipca. Tak mi się to wryło w pamięć. Więc to powiedzenie, że w ciąży nie wolno się denerwować naprawdę jest uzasadnione. Nie ma sensu narażać siebie i dziecka, więc musisz o siebie dbać!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-31 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
ja staram się mieć rzęsy pomalowane, przynajmniej je, bo mam jasną oprawę oczu i bez nich wyglądam po prostu łyso.
Antoś jak zwykle daje mi tu popis, brzuch lata na wszystkie strony po prostu. Mąż przywiózł mi dzisiaj sorbet gruszkowy i melona ![]() ![]()
#255 |
Wtajemniczenie
|
Nie strasz biednej Perse takimi doznaniami
![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-31 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja robię też tak najprościej na szybko z warzywami i ryżem, tzn. kroję na małe kawałki, podsmażam z ziołami (co kto lubi, my lubimy dużo ziół i zero vegety i innych takich), potem wrzucam jakieś mrożone warzywa (co akurat mam w zamrażalniku), duszę razem i na koniec mieszam na patelni z woreczkiem ryżu - aż muszę sobie zrobić niedługo ![]() Do szpitala nie biorę nic do makijażu ![]() Zdjęcia na pewno będą, ale nie jakoś prędko, bo muszę się najpierw uporać z tymi ubrankami, które w tej chwili leżą w workach posegregowane na kolory do prania i zajmują mi mniej więcej pół Kajowego pokoju ![]() ![]() Jakiś czas temu królowały u nas zdjęcia ubranek, a teraz to myślę, że będą pokoiki ![]() Oglądnęłam wykład o napletku. Baaardzo mi się podobał, bo zgadza się z moim przekonaniami ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33260399]Ja normalnie się w szpitalu nie malowałam, ale raz przyszły do mnie koleżanki i chciałam jakoś wyglądać jak człowiek :P[/QUOTE]
Aaaa, to ja nie spodziewam żadnych wizyt, co najwyżej rodziców i teściów, ale dla niech to się nie będę pięknić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33261447]No u mnie problemem jest chyba wąski tunelik+stres związany z wizytą, mąż to wiadomo - ma podejście
![]() Ty się ciesz że z tego stresu Ci tam narzędzia ginekologiczne nie zostają, bo jak raz dziewczyna się zestresowała, to ją musieli medycy "odseparowywać" od jej mężczyzny, tak się zacisnęła! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33261769]:O Nie ma takiej możliwości, ja te narzędzia wypycham siłą woli i potem na mnie lekarze krzyczą
![]() co jeszcze potrafisz zrobić siłą woli? |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
Niestety tylko taką mam umiejętność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
czyli ze wszystkimi lekarzami masz na pieńku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
Taaaa
![]() ![]() Ale się pojadłam pizzą, zjadłam chyba więcej niż mama i TŻ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Perse, oby poród szybko Ci poszedł jak taka wrażliwa TAM jesteś
![]() Piję sobie soczek, bo mi mąż zrobił ![]() Dla mnie laryngolog jest 100 razy gorszy niż ginekolog i dentysta razem wzięci. Raz byłam i już więcej nie pójdę, miał mi pałeczką z wacikiem przypalać takie czopy ropne jakimś płynem. Po włożeniu tego patyczka miałam taki odruch wymiotny, ze w końcu nic mi nie zrobił oprócz tego, że na mnie nakrzyczał strasznie, ze mam ten odruch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-31 o 20:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja już na szczęście nie muszę chodzić do laryngologa, ale jako dziecko dużo chorowałam, to naprawdę miałam wstręt do lekarzy. Teraz nie boję się dentysty (odkąd poznałam, że można się u niego leczyć w ludzkich warunkach, a nie jak w rzeźni, którą zafundowała mi w dzieciństwie jedna dentystka), a do gina, no cóż, mus to mus, ale tak jak mówię, są i w porządku lekarze. A ja znam ostatnią uczestniczkę X-Factora! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Nie mam syndromu wicia gniazda
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33262654] A ja znam ostatnią uczestniczkę X-Factora! ![]() ![]() Zrobiła wrażenie na jurorach ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dasti80 - ale już wtedy na własne tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-31 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.