|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper "na boki"
a dziewczyny nie ma ktora z Was do sprzedania stepu?
#242 |
Przyczajenie
|
Help, (znowu) o stepperku !
heyka, to mój pierwszy post
![]() tak więc witam i przepraszam od razu, bo wiem, że temat stepperka był poruszany wielokrotnie - chyba wszystko już przeczytałam. ale w tych różnych wątkach natrafiłam na tak sprzeczne opinie, że już sama nie wiem... ![]() myślałam o kupnie steppera skrętnego, ponieważ zależy mi na wyszczupleniu ud, no i na zmniejszeniu kuperka ![]() ![]() tak więc mam pytanka: 1) na co działa stepper skrętny i ten zwykły? 2) czy poleciłybyście mi jakiś konkretnej firmy? 3) jakieś proste wskazówki jak się odżywiać przed i po ćwiczeniach (proszę o konkretne przykłady posiłków) wielkie dzięki z góry, no i życzę powodzenia w dążeniu do celów ![]() Edytowane przez sufka Czas edycji: 2006-02-15 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Dot.: Help, (znowu) o stepperku !
to naprawdę dla mnie ważne! niedługo będę miała urodziny i chcę zamówić sobie właśnie stepper (o ile mi pomoże - czekam na opinie)...
aha, dodam, że chociaż najbardziej zależy mi na zmniejszeniu objętości ud i pośladków, to chyba brzuszek też mógłby być mniejszy...więc może jednak ten skrętny model??? plisska, odpowiedzcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
polecam skrętny. pracuje na nim wiele grup mięśni. Działa wyszczuplająco na uda, oraz lekko zarysowuje mięśnie, oprócz tego poprawia kondycję i samopoczucie. No więc do dzieła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
dzięki za radę! a może jeszcze inne dziewczyny wyraziłyby swoją opinię?
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Dot.: Stepper skrętny
Witam!! Dwa dni temu zakupiłam stepper skrętny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Dot.: Stepper skrętny
Zajrzyj do tego wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95565
Tytuł może trochę mylący, ale jakiś czas temu pisałyśmy tam właśnie o steperze skrętnym. Moim zdaniem, w celu przez Ciebie opisanym, należy ćwiczyć długo na małym obciążeniu i dość szybko. I jeszcze moje pytanko, które stawiałam już w tamtym wątku, ale że został w tyle to powtórzę. Do dziewczyn które już ćwiczą: Czy i jak rozgrzewacie sobie stawy (głównie chodzi mi o staw skokowy) przed ćwiczeniami? Ja trochę kręcę stopami, ale muszę przyznać że czasem trochę mnie bolą kostki, szczególnie po ćwiczeniach. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
STEPERY - jakie róznice?
Witacie, to moj pierwszy post tutaj ;]
Pytanie dotyczy roznych modeli stepper'ow. jakie są efekty korzystania z poszczegolnych z nich, chodzi mi o : STEPPER "SKRĘTNY" STEPPER "GÓRA-DÓŁ" sTEPPER "PRAWO-LEWO" wiem ze cenowo roznia sie znacznie, ale chcialabym dowiedzies sie czegos wiecej na temat ich skutecznosci, bo wszedzie pisza to samo (wyglada to jakby kazdy opis byl skopioway od poprzedniego). prosze o opinie na temat tych trzech stepperow bo chcialabym ktorys zakupic ale niewiem ktory Pozdrawiam i z gory dzieki za info |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
skakanka i stepper
Mam pytanko - czy skakanie na skakance i chodzenie na stepperze moze pomóc w schudnięciu łydek? Boję się, że te 'ćwiczenia' spowodują rozbudowanie mięśni łydek i będa one wyglądały gorzej niż teraz, a tego bardzo bym nie chciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skakanka i stepper
sama myślałam o skakaniu na skakance,ale boję się zbytniego umięśnienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
A da sie skakać na stopach?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedź, juz myślałam, że nikt sie nie odezwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Mam stepper skrętny (na pudełku napisane stepper twister-to chyba to samo prawda?)-jednak wydaje mi się że mam złe ustawienia. Mam lekki opór (najmniejszy) ale mogę cwiczyć na nim tylko 5 minut-bo jakoś dziwnie są skierowane w dół te całe pedały....i strasznie bolą nogi-a najgorsze jest to że nie mogę ćwiczyć prosto tylko muszę być pochylona bo inaczej nie daje rady...Dodam ze na mojej instrukcji napisane jest żeby ćwiczyć dziennie 5 minut a jak juz się nabierze kondycji i wprawy (dla tych zawodowców) to 10 minut-dziwi mnie to....bo zazwyczaj tłuszcz się spala po 30 minutach-czyż nie????A na moim idzie ćwiczyć bardzo krótko-właśnie tak do 5 minut-nie wiem-moze mam źle zamontowane...strasznie bolą mnie stopy i cięzko ćwiczyć tak-czy któraś z was tak ma-naprawdę 5 min to max.....ćwiczę w adidasach....a jak czytam ze cwiczycie 40, 50 min. to mi aż słabo -bo u mnie nie idzie.Dodam że kondycję mam dobrą bo ćwiczyłam na normalnym stepperku własnie tak długo i wszystko było ok....co mam zrobic??????Dlaczego na tym steperze jest wskazówka zeby 5 minut ćwiczyć?Czy to nie jest stepper skrętny????? |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Stepper Skrętny-poważny Problem !!!!
a wkleisz zdjęcie? gdzie go kupilas?? ja na swoim mogę spokojnie cwiczyc 20 minut...
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper Skrętny-poważny Problem !!!!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
stepper i wioslarz
Mam pytanie do doswiadczonych pan i panow w sporcie
![]() Mam w domu wioslarza i stepper ![]() chcialabym zrzucic troche tluszczyku.czy moglibyscie napisac mi ile cwiczyc i jak cwiczyc na tych przyrzadach zeby byl dosc szybki efekt? bardzo prosze o dorady ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Stepper - co o nim myslicie? :)
Mam takie pytanko, zamierzam kupic stepper no i chciala bym dowiedziec sie troszke o efektach jego uzywania. Moze ktos orientuje sie jaki model jest skuteczniejszy. Wiem ze sa rozne np. lacznie z twistem lub z podporka dla rak. Prosze o jakies rady tak przy okazji wkleilam model ktory zamierzam kupic. Kosztuje okolo 45 funtow.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
Dot.: Stepper - co o nim myslicie? :)
Mam stepper i uwielbiam go ;-) Ćwiczenie na nim świetnie mnie odstresowuje, szczególnie po cięzkim dniu i sprawia dużą przyjemnośc - niestety co za dużo to niezdrowo i ja na przykład ćwiczyłam na nim 40 min. dziennie i teraz moje nogi wyglądaja okropnie - fakt mam rozwinięte mięśnie po zewnętrznej stronie ud oraz umięsnione łydki, ale przez to moje nogi są dużo grubsze - niemniej polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Dzieki bardzo. Mi bardziej zalezy na biodrach i brzuchu, co do nog to akurat mam szczuple. Mysle ze mi sie przyda na rozbudowanie ich troche.
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Ja tam też sobie chwalę steper. Bardzo fajnie się na nim ćwiczy. Spalasz tłuszczyk przy muzyczce lub podczas oglądania tv.
Tylko mam niestety taki z Plusa i skrzypi okrutnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie ja właśnie zaczynam ćwiczyć na stepperku by poprawić wygląd nóżek i ciekawa jestem jakie macie efekty z ćwiczeń na tym użądzeniu, ile dziennie ćwiczycie i po jakim czasie były widoczne rezultaty?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper
Witam!
ja mam do sprzedania nowiutki-zapraszam na priv-tyle że mam stepper skrętny-spala nie tylko tluszczyk z nóg i pośladków ale też ponoć z bioderek i brzuszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper
Dziewczynki a ja mam pytanko- czy steper rozbudowuje miesnie łydek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Dot.: STEPERY - jakie róznice?
Nikt nie odpisal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
♥
|
hm.. ja chciałabym sie dowiedziec najbardziej o stepterze góra dół bo taki mam na wsi i mam zamia od poniedziałku na nim cwiczyc ...
ps. ja miałam kiedys w domu ten góra dół idetyczny jak na tym zdjęciu eh po miesiącu się zepsuł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Jak sie zepsuł?? Wlasnie taki chcialam sobie sprawic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
♥
|
najpierw psuł się licznik ... poprostu się zacinał co było bardzo denerwujące ... a potem zaczął pękąć :/ nie cwiczyłam na nic duzo ee w tedy jeszcze nie dbałam o sylwetke i tak 3-4 razy w tygodniu po nie całe pół godz ? poprostu szajs oddałam to i nawet juz nie chciałam nowego bo mnie to zniechęciło aby tyle kasy tracic a to sie psuje tak szybko :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
A jaki masz teraz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
♥
|
ee teraz to w domu nie mam zadnego ... ale na wsi ciocia ma i mam zamiar na nim cwiczyc ale nie wiem jaki ona ma .. wiesz kup moze ja miałam poprostu pecha i jakos szajsko zrobiony... a ile kosztuje na allegro ?? napewno rozbuduje ci łydki stepet:ekhm:
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
No wlasnie o to chodzi ze ceny sa roooooozne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.