Stepper - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-14, 10:04   #241
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Stepper "na boki"

a dziewczyny nie ma ktora z Was do sprzedania stepu?
Stary 2006-02-14, 18:00   #242
sufka
Przyczajenie

Help, (znowu) o stepperku !

heyka, to mój pierwszy post ))
tak więc witam i przepraszam od razu, bo wiem, że temat stepperka był poruszany wielokrotnie - chyba wszystko już przeczytałam. ale w tych różnych wątkach natrafiłam na tak sprzeczne opinie, że już sama nie wiem...
myślałam o kupnie steppera skrętnego, ponieważ zależy mi na wyszczupleniu ud, no i na zmniejszeniu kuperka , czyli wyszczupleniu pośladków nieszczęsnych. nie mam problemu z łydkami, są w porządku i nie chcę, żeby mi się "rozrosły" jak się podobno stało w przypadku niektórych wizażystek.
tak więc mam pytanka: 1) na co działa stepper skrętny i ten zwykły?
2) czy poleciłybyście mi jakiś konkretnej firmy?
3) jakieś proste wskazówki jak się odżywiać przed i po ćwiczeniach (proszę o konkretne przykłady posiłków)

wielkie dzięki z góry, no i życzę powodzenia w dążeniu do celów

Edytowane przez sufka
Czas edycji: 2006-02-15 o 15:41
sufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-15, 15:40   #243
sufka
Przyczajenie

Dot.: Help, (znowu) o stepperku !

to naprawdę dla mnie ważne! niedługo będę miała urodziny i chcę zamówić sobie właśnie stepper (o ile mi pomoże - czekam na opinie)...
aha, dodam, że chociaż najbardziej zależy mi na zmniejszeniu objętości ud i pośladków, to chyba brzuszek też mógłby być mniejszy...więc może jednak ten skrętny model???

plisska, odpowiedzcie!
Stary 2006-02-15, 17:00   #244
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

polecam skrętny. pracuje na nim wiele grup mięśni. Działa wyszczuplająco na uda, oraz lekko zarysowuje mięśnie, oprócz tego poprawia kondycję i samopoczucie. No więc do dzieła.
Agucia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-16, 15:39   #245
sufka
Przyczajenie

dzięki za radę! a może jeszcze inne dziewczyny wyraziłyby swoją opinię?
Stary 2006-02-21, 12:31   #246
F_K
Przyczajenie

Dot.: Stepper skrętny

Witam!! Dwa dni temu zakupiłam stepper skrętny z zamiarem zgubienia kilku kilogramów. Chciałabym się tylko dowiedzieć jak ćwiczyć, żeby moje nogi, z których teraz jestem zadowolona, nie przybrały zbyt dużych i masywnych mięśni. Ile minut dziennie i na jakiej sile nacisku powinnam ćwiczyć?? Z góry dziękuję za wszelkie informacje
F_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-21, 13:20   #247
tangerynka
Rozeznanie

Dot.: Stepper skrętny

Zajrzyj do tego wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95565
Tytuł może trochę mylący, ale jakiś czas temu pisałyśmy tam właśnie o steperze skrętnym.
Moim zdaniem, w celu przez Ciebie opisanym, należy ćwiczyć długo na małym obciążeniu i dość szybko.

I jeszcze moje pytanko, które stawiałam już w tamtym wątku, ale że został w tyle to powtórzę. Do dziewczyn które już ćwiczą: Czy i jak rozgrzewacie sobie stawy (głównie chodzi mi o staw skokowy) przed ćwiczeniami? Ja trochę kręcę stopami, ale muszę przyznać że czasem trochę mnie bolą kostki, szczególnie po ćwiczeniach.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-15, 19:42   #248
nikikr83
Przyczajenie

STEPERY - jakie róznice?

Witacie, to moj pierwszy post tutaj ;]
Pytanie dotyczy roznych modeli stepper'ow. jakie są efekty korzystania z poszczegolnych z nich, chodzi mi o :
STEPPER "SKRĘTNY"
STEPPER "GÓRA-DÓŁ"
sTEPPER "PRAWO-LEWO"
wiem ze cenowo roznia sie znacznie, ale chcialabym dowiedzies sie czegos wiecej na temat ich skutecznosci, bo wszedzie pisza to samo (wyglada to jakby kazdy opis byl skopioway od poprzedniego). prosze o opinie na temat tych trzech stepperow bo chcialabym ktorys zakupic ale niewiem ktory
Pozdrawiam i z gory dzieki za info
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif Steper skretny.gif (117,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg steper gora-dol.jpg (12,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg steper prawo-lewo.JPG (11,8 KB, 25 załadowań)
nikikr83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 16:12   #249
ladybird81
Raczkowanie

skakanka i stepper

Mam pytanko - czy skakanie na skakance i chodzenie na stepperze moze pomóc w schudnięciu łydek? Boję się, że te 'ćwiczenia' spowodują rozbudowanie mięśni łydek i będa one wyglądały gorzej niż teraz, a tego bardzo bym nie chciała Czy jest jakaś specjalna technika skakania na skakance (nie wiem -podskoki na placach, na całych stopach?) Prosze o porady jesli wiecie coś na temat bo ja niestety jestem zielona...
ladybird81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 21:02   #250
Dinulka
Zakorzenienie

Dot.: skakanka i stepper

sama myślałam o skakaniu na skakance,ale boję się zbytniego umięśnienia więc podpinam się
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-24, 11:24   #251
OLuNia
Zadomowienie

GG do OLuNia

A da sie skakać na stopach? Zaleca się raczej skakanie na paluszkach...ja muszę przyznać że jakiś czas temu skakałam codziennie na skakance...i łydki mi sie nie rozrosły, ale czy schudły też nie umiem powiedzieć...wiem tylko że schudły inne partie ciała...nogi brzuch ale jakoś na łydki nie patrzyłam=]] Za to od steppera z tego co piszą dziewczyny mogą sie umięśnić (za bardzo) łydki więc lepiej z nim nie szaleć.
OLuNia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-24, 11:33   #252
ladybird81
Raczkowanie

Dziekuje bardzo za odpowiedź, juz myślałam, że nikt sie nie odezwie p.s. faktycznie nie da sie skakac na całych stopach , hmmm tzn. da sie ale wtedy cała podłoga sie trzęsie hihihi. Pozdrawiam
ladybird81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 10:36   #253
Monia-22
Raczkowanie

Question Stepper Skrętny-poważny Problem !!!!

Witam!
Mam stepper skrętny (na pudełku napisane stepper twister-to chyba to samo prawda?)-jednak wydaje mi się że mam złe ustawienia. Mam lekki opór (najmniejszy) ale mogę cwiczyć na nim tylko 5 minut-bo jakoś dziwnie są skierowane w dół te całe pedały....i strasznie bolą nogi-a najgorsze jest to że nie mogę ćwiczyć prosto tylko muszę być pochylona bo inaczej nie daje rady...Dodam ze na mojej instrukcji napisane jest żeby ćwiczyć dziennie 5 minut a jak juz się nabierze kondycji i wprawy (dla tych zawodowców) to 10 minut-dziwi mnie to....bo zazwyczaj tłuszcz się spala po 30 minutach-czyż nie????A na moim idzie ćwiczyć bardzo krótko-właśnie tak do 5 minut-nie wiem-moze mam źle zamontowane...strasznie bolą mnie stopy i cięzko ćwiczyć tak-czy któraś z was tak ma-naprawdę 5 min to max.....ćwiczę w adidasach....a jak czytam ze cwiczycie 40, 50 min. to mi aż słabo -bo u mnie nie idzie.Dodam że kondycję mam dobrą bo ćwiczyłam na normalnym stepperku własnie tak długo i wszystko było ok....co mam zrobic??????Dlaczego na tym steperze jest wskazówka zeby 5 minut ćwiczyć?Czy to nie jest stepper skrętny?????
Monia-22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 14:35   #254
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Stepper Skrętny-poważny Problem !!!!

a wkleisz zdjęcie? gdzie go kupilas?? ja na swoim mogę spokojnie cwiczyc 20 minut...

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 17:59   #255
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala
Dot.: Stepper Skrętny-poważny Problem !!!!

Cytat:
Napisane przez Monia-22
Witam!
Mam stepper skrętny (na pudełku napisane stepper twister-to chyba to samo prawda?)-jednak wydaje mi się że mam złe ustawienia. Mam lekki opór (najmniejszy) ale mogę cwiczyć na nim tylko 5 minut-bo jakoś dziwnie są skierowane w dół te całe pedały....i strasznie bolą nogi-a najgorsze jest to że nie mogę ćwiczyć prosto tylko muszę być pochylona bo inaczej nie daje rady...Dodam ze na mojej instrukcji napisane jest żeby ćwiczyć dziennie 5 minut a jak juz się nabierze kondycji i wprawy (dla tych zawodowców) to 10 minut-dziwi mnie to....bo zazwyczaj tłuszcz się spala po 30 minutach-czyż nie????A na moim idzie ćwiczyć bardzo krótko-właśnie tak do 5 minut-nie wiem-moze mam źle zamontowane...strasznie bolą mnie stopy i cięzko ćwiczyć tak-czy któraś z was tak ma-naprawdę 5 min to max.....ćwiczę w adidasach....a jak czytam ze cwiczycie 40, 50 min. to mi aż słabo -bo u mnie nie idzie.Dodam że kondycję mam dobrą bo ćwiczyłam na normalnym stepperku własnie tak długo i wszystko było ok....co mam zrobic??????Dlaczego na tym steperze jest wskazówka zeby 5 minut ćwiczyć?Czy to nie jest stepper skrętny?????
Ja też mam taki, że 15 minn to max. Chociaż na początku to po 10 min myślałam że umrę Ale myślę że nie powinno sie też z tym czasem ćwiczenia przesadzać, bo mi np. zaczęły sie rozrastać łydki Tkże lepiej sobie ćwiczyć 5-10 min dziennie + jakieś inne aeroby na spalanie tłuszczyku

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-24, 16:57   #256
stokrocia
Raczkowanie

stepper i wioslarz

Mam pytanie do doswiadczonych pan i panow w sporcie
Mam w domu wioslarza i stepper
chcialabym zrzucic troche tluszczyku.czy moglibyscie napisac mi ile cwiczyc i jak cwiczyc na tych przyrzadach zeby byl dosc szybki efekt?
bardzo prosze o dorady
buziaki
stokrocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 18:33   #257
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Stepper - co o nim myslicie? :)

Mam takie pytanko, zamierzam kupic stepper no i chciala bym dowiedziec sie troszke o efektach jego uzywania. Moze ktos orientuje sie jaki model jest skuteczniejszy. Wiem ze sa rozne np. lacznie z twistem lub z podporka dla rak. Prosze o jakies rady tak przy okazji wkleilam model ktory zamierzam kupic. Kosztuje okolo 45 funtow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg twist-and-shape-stepper.jpg (9,0 KB, 33 załadowań)
Anna Maria Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 19:15   #258
201707171556
Konto usunięte

Dot.: Stepper - co o nim myslicie? :)

Mam stepper i uwielbiam go ;-) Ćwiczenie na nim świetnie mnie odstresowuje, szczególnie po cięzkim dniu i sprawia dużą przyjemnośc - niestety co za dużo to niezdrowo i ja na przykład ćwiczyłam na nim 40 min. dziennie i teraz moje nogi wyglądaja okropnie - fakt mam rozwinięte mięśnie po zewnętrznej stronie ud oraz umięsnione łydki, ale przez to moje nogi są dużo grubsze - niemniej polecam
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 08:53   #259
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Dzieki bardzo. Mi bardziej zalezy na biodrach i brzuchu, co do nog to akurat mam szczuple. Mysle ze mi sie przyda na rozbudowanie ich troche.
Anna Maria Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 14:39   #260
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Ja tam też sobie chwalę steper. Bardzo fajnie się na nim ćwiczy. Spalasz tłuszczyk przy muzyczce lub podczas oglądania tv.
Tylko mam niestety taki z Plusa i skrzypi okrutnie do tego licznik wysiadł po miesiącu , więc radzę przed kupnem sprawdzić dobrze (jak jest możliwość to postepować albo kupić dobrej firmy np Ketler możesz sobie poprzeglądać na allegro jest dość dużo)
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-10, 18:15   #261
angel2606
Przyczajenie

Arrow Stepper jakie macie efekty z ćwiczeń?

Witajcie ja właśnie zaczynam ćwiczyć na stepperku by poprawić wygląd nóżek i ciekawa jestem jakie macie efekty z ćwiczeń na tym użądzeniu, ile dziennie ćwiczycie i po jakim czasie były widoczne rezultaty? Przy okazji może macie sprawdzone i dobre ćwiczonka poprawiające wygląd ramion i brzucha??
angel2606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:39   #262
Monia-22
Raczkowanie

Dot.: Stepper

Witam!
ja mam do sprzedania nowiutki-zapraszam na priv-tyle że mam stepper skrętny-spala nie tylko tluszczyk z nóg i pośladków ale też ponoć z bioderek i brzuszka.
Monia-22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 13:51   #263
iwonatom
Raczkowanie

Dot.: Stepper

Dziewczynki a ja mam pytanko- czy steper rozbudowuje miesnie łydek Bo wlasnie na tym mi zalezy
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 08:46   #264
iwonatom
Raczkowanie

Dot.: STEPERY - jakie róznice?

Nikt nie odpisal Tez jestem ciekawa jaka jest roznica
Stary 2006-07-18, 09:06   #265
anniaa

hm.. ja chciałabym sie dowiedziec najbardziej o stepterze góra dół bo taki mam na wsi i mam zamia od poniedziałku na nim cwiczyc ...

ps. ja miałam kiedys w domu ten góra dół idetyczny jak na tym zdjęciu eh po miesiącu się zepsuł

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 09:47   #266
iwonatom
Raczkowanie

Jak sie zepsuł?? Wlasnie taki chcialam sobie sprawic
Stary 2006-07-18, 09:54   #267
anniaa

najpierw psuł się licznik ... poprostu się zacinał co było bardzo denerwujące ... a potem zaczął pękąć :/ nie cwiczyłam na nic duzo ee w tedy jeszcze nie dbałam o sylwetke i tak 3-4 razy w tygodniu po nie całe pół godz ? poprostu szajs oddałam to i nawet juz nie chciałam nowego bo mnie to zniechęciło aby tyle kasy tracic a to sie psuje tak szybko :/

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 10:27   #268
iwonatom
Raczkowanie

A jaki masz teraz Bo wlasnie nie moge sie na zaden zdecydowac, tyle ich jest na allegro Najbardziej zalezy mi na rozbudowaniu łydek bo mam za chude
Stary 2006-07-18, 10:30   #269
anniaa

ee teraz to w domu nie mam zadnego ... ale na wsi ciocia ma i mam zamiar na nim cwiczyc ale nie wiem jaki ona ma .. wiesz kup moze ja miałam poprostu pecha i jakos szajsko zrobiony... a ile kosztuje na allegro ?? napewno rozbuduje ci łydki stepet:ekhm:

Stary 2006-07-18, 10:50   #270
iwonatom
Raczkowanie

No wlasnie o to chodzi ze ceny sa roooooozne W zaleznosci od tego jaki to ma byc rodzaj steppera Od 60zl- 450zl ale ja sie na nich nie znam wiec wezme chyba ten najprostszy gora dol ktory kosztuje 80 zl. Jak myslisz Swoja droga to kupilam niedawno ab-away pro na tv mango haha jakies to lipne a 4 banki dalam fuck
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości