Dieta kapuściana - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-24, 07:04   #241
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: zupa kapuściana

Oj dziewczyny dziewczyny. Szkoda, że nie dacie sobie wreszcie spokoju z tymi głupimi cud dietami :/ Ta dieta jest w ogóle nieracjonalna. Zupa owszem. Zawiera mało kalorii a jest w miarę pożywna. W ten sposób jedząc do woli ową zupę i wypisane rzeczy nie jest się może głodnym, ale ilość dostarczanych kalorii jest raczej uboga. To co można jeść danego dnia oprócz zupy, to też ściema na resorach!! Owszem po tych pierwszych kilku dniach traci się 2-3kg ALE NIE TŁUSZCZU! Zawsze na dietach po pierwszych kilku dniach spadek wagi jest wysoki, bo to deficyt wody. Pozatym nie można oczekiwać, że po wielu miesiącach pracowania na tłuszczyk, pozbycie się go zajmie kilka dni! Jak nie pójdziecie po rozum do głowy jak agajot, to będziecie się odchudzać latami i zawsze efekt będzie taki sam! Jo-Jo! Bo jo-jo po takich dietach zawsze jest, tylko nietkórych dopada trochę później. Ja osobiście byłm na tej diecie 2 razy, jak i na wszystkich innych głupich dietach. tak odchudzałąm się 7 lat! I dopiero w tamtym roku, zaczęłam jeść zdrowo i schudłam 20kg, które NIE WRACAJĄ!!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 13:34   #242
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kilka spostrzeżen nt. tej diety, takich luźnych

Koleżanka właśnie ją skończyła, owszem, schudła 3 kg, ale faktycznie - pozbyła się wody z organizmu i tyle.

Od poniedziałku chcę też spróbować, ale raczej z potrzeby odtrucia organizmu, a nie odchudzania się - żeby schudnąć, chodzę na BPU, step itp.

Podejrzewam, ze zupa będzie mi smakowała - UWIELBIAM kapustę Jakby ktoś mi dał tort z kapuchy, też bym zjadła Zresztą, jak normalnie kapuśniak robię, to bradzo podobny ma skłąd, tyle, ze jeszcze kartofle dodaję.

A przede wszystkim, to muszę sie obrazić na słodycze wszelkie, i efekt od razu będzie. Na razie waze 60kg przy 153cm wzrostu, więc moja nadwaga nie jest tragiczna, natomiast te wstrętne słodycze mnie gubią Ale wystarczy, ze nie jem ich kilka dni i spadek wagi jest 2-3 kilogramowy, więc spory.

A zupkę kapuścianą i tak ugotuję, a co
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 14:43   #243
asia_z
Zakorzenienie

ja po 5 dniach miałam dość tej zupy.. słabo mi sie robi jak ktoś mówi kapuśniak i diete przerwałam. w sumie schudłam ze 2-3 kg, ale stwierdziałam, ze wole mniej jeść, a przy tym zdrowiej i wole sie poruszać.... takie diety są nie dla mnie, choć i tak wszyscy byli pod wrażeniem, że wytrzymałam aż tyle
Stary 2006-11-30, 13:45   #244
milenna
Raczkowanie

Nie polecam. sama się na niej katowałam i powiem szczerze,że to jest bez sensu bo waga szybko wróci ci do poprzedniej a zupa naprawdę jest ohydna.
milenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-04, 20:53   #245
dcio
BAN stały

A mi tam kwasnica na dworcu PKP w Zakopanem bardzo smakowala ;o)
dcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 08:52   #246
nel_a
Zakorzenienie

ja wytrzymalam na tej diecie ponad miesiac. W ciagu 7 dni schudlam 5kg, razem okolo 7-8kg. Strasznie wyniszczajaca dieta , dzis mam problemu. Wole teraz odchudzac sie z glowa

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 09:22   #247
asia_z
Zakorzenienie

miesiąc ja Cię podziwiam !! ja wytrzymałam 5 dni, schudłam może ze 2 kg. nie dla mnie takie diety, wole jeść mniej. zaczęłam chodzić na aerobic, musze zacząć chodzić na basen, a nie katować sie zupa kapuscianą, na którą już 3 dnia patrzeć nie mogłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 16:07   #248
PATISONEK16
Przyczajenie

Smile Dot.: zupa kapuściana

CZESC WSZYSTKIM JA WLASNIE MAM SWOJ 1 DZIEN....JEST OK. ZUPA TAK SMAKUJE MOJEJ RODZINCE,ZE BEZ PZRZERWY KTOS MI JA PODJADA...JUZ KIEDYS JA STOSOWALAM I POWIEM,ZE EFEKTY BYLY SUPER..ALE MIALAM EFEKT JO-JO...WIECIE IMPREZKI,URODZINKI....POS TANOWILAM Z TYM SKONCZYC I WZIASC SIE ZA SIEBIE. MAM ZAMIAR STOSOWAC TA DIETKE PRZEZ MIESCIAC ZOBACZYMY CO BEDZIE?!!??!KTOS ZACZYNA ZE MNA??:con fused:
PATISONEK16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-25, 14:28   #249
Nora
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PATISONEK16 Pokaż wiadomość
CZESC WSZYSTKIM JA WLASNIE MAM SWOJ 1 DZIEN....JEST OK. ZUPA TAK SMAKUJE MOJEJ RODZINCE,ZE BEZ PZRZERWY KTOS MI JA PODJADA...JUZ KIEDYS JA STOSOWALAM I POWIEM,ZE EFEKTY BYLY SUPER..ALE MIALAM EFEKT JO-JO...WIECIE IMPREZKI,URODZINKI....POS TANOWILAM Z TYM SKONCZYC I WZIASC SIE ZA SIEBIE. MAM ZAMIAR STOSOWAC TA DIETKE PRZEZ MIESCIAC ZOBACZYMY CO BEDZIE?!!??!KTOS ZACZYNA ZE MNA??:con fused:
PATISONEK16!!! Naprawdę Ci ta zupa smakuje??? Ja pamiętam stosowałam tą dietkę tylko przez 3 dni, bo moja zupa była okropna. Możesz podać mi przepis na Twoją? Dodajesz jakieś przyprawy, albo cokolwiek co sprawia, że zjadasz ja ze smakiem
Czy koniecznie musze jeść zupę kapuścianą? Pomyślałam sobie, że może ugotuje zupkę jarzynową (kalafior, marchew, groszek, brokuły, ale bez kapusty, bo troszkę mój brzuch szaleje po kapuście ) Jak myślicie czy to zadziała tak jak dieta kapuściana?
Nora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 17:56   #250
ewka26
Przyczajenie

Unhappy Dot.: 7 dniowa dieta kapuściana

czesc Wszystkim
Tak czytam co piszecie o tej diecie i jestem troszeczke podłamana, ze dałam sie na nia namówic.Tez byłam taka naiwna i myslałam, ze mozna nagromadzone zbedne kg zrzucic ot tak sobie, ale sie bardzo poimyliłam.W zeszłym tyg zastosowałam ta dietke, ważyłam wówczas 63 kg. po tygodniu wazyłam 60 a teraz waze 61 mimo tego ze stosuje sie do zalecen diety 1200 kcal.Wiec tez jej nie polecam.A tak na marginesie wzdecia mam do tej pory
ewka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 10:59   #251
Tancerka Pl
Zadomowienie

Dot.: 7 dniowa dieta kapuściana

Nie zapomnij później nam powiedzieć ile schudłaś od tej diety. I czy nie masz, tzw. jo-jo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-12, 09:33   #252
ewka26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tancerka Pl Pokaż wiadomość
Nie zapomnij później nam powiedzieć ile schudłaś od tej diety. I czy nie masz, tzw. jo-jo!
Nie mam efektu jojo
od mometu skonczenia diety stosuję dietę 1200 kcal myslę ze to zależy od podejścia dla mnie to było wprowadzenie do diety na której mój rzołądek sie skurczył i teraz jest mi łatwiej utrzymac diete.Pozdrawiam.
Chciałam jeszcze zaznaczyć ze nie licze na cuda wiec do tego wszystkiego cwicze oraz uczeszczam na basen a schudłam na kapuscianej 3 kg.
Stary 2007-03-12, 09:35   #253
ewka26
Przyczajenie

sorki za błaąd w słowie żołądek
Stary 2007-03-12, 09:37   #254
ewka26
Przyczajenie

sorki za błąd w słowie żołądek.
Stary 2007-03-12, 17:50   #255
obsesyjna
Raczkowanie

nie polecam dziewczyny...tylko odwodnienie powoduje dlatego chudnie się
obsesyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 12:57   #256
sweetpinky
Zakorzenienie

ja przy tej diecie schudłam jakieś 3 kg może mało, może dużo, ale przez tą kapuchę myślałam, że mi żołądek rozsadzi i gazy wyjdą mi uszamimiałam straszne bóle brzucha, ale może dlatego, że mam wrażliwy żołądek!
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 22:04   #257
poiuy85
Raczkowanie

GG do poiuy85

Nie dałam rady na tej zupce, robiło mi sie niedobrze na sam jej zapach
poiuy85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 13:37   #258
mazda__
Raczkowanie

Widze, że większość z Was ma lub miała raczej nie miłe wspomnienia o zupe . Ja muszę powiedziec, że już 9 dzien dzisiaj mija i szczerze jesy ok.
Może dlatego, że uwielbiam kapustę
Mam tak zamiar jeszcze przynajmniej przez 12 dni
Stary 2007-04-15, 08:14   #259
dolcebionda
Przyczajenie

Wczoraj ugotowałam sobie tą "zupkę".Nie potrafie sie do niej przekonać,juz sam zapach powoduje u mnie odruch wymiotny...i ten mdły smak .Dla urody trzeba cierpiec,ale zeby az tak? Coś mi się wydaję ze nie dam rady i chyba wrócę poprostu do MŻ:/
Trzymam kciuki za te które maja zamiar zastosowac tą diętkę lub juz ja stosuja Pozdrawiam
dolcebionda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-15, 08:17   #260
dolcebionda
Przyczajenie

mazda__ jakie są efekty po tych 9 dniach i jak sie czujesz?
ps.Jak doprawiasz ta zupkę,moze jeszcze coś tam dorzuciłaś że Tobie smakuje...?
dolcebionda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 09:52   #261
mazda__
Raczkowanie

Witam,
muszę powiedzieć, że bez problemu wytrzymałam 21 dni na tej oto zupince i powiem, że efekty są naprawdę zadziwiające . Po pierwsze schudłam znacznie (nie mam w domku wagi i nie mogę powiedzieć ile w kg, natomiast wszystkie spodnie sa już na mnie duuużo za duże, nie mówiąc już o bluzkach), po drugie teraz jestem już na dietce 1000 kalorii i czuję, że dalej chudne, oczywiście oprócz diety stosuję również ćwiczenia odchudzające na nogi (to mój główny problem); a po trzecie naprawdę nie chce mi sie jeść .
Od maja zamierzam wypróbować dietę Kopenhacką a później znowu 1000 kalorii.
Mi sie naprawdę udało schudnąć i co więcej, mam plan, którego przestrzegam, więć chudnę dalej i jestem naprawdę z siebie dumna
Także Wszystkim życzę wytrwałości, bo tak naprawdę, aby schudnąć, trzeba ćwiczyć silną wolę i wytrwałość...
Stary 2007-04-19, 14:45   #262
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl
Dot.: dieta kapuściana

ja wlasnie dzisiaj zaczelam diete kapusciana, ale w kapsulkach. Moi rodzice rownoczesnie zaczeli ja normalnie (ja nie moge za bardzo do pracy nosic termosu z zupa... pozatym mam nadzieje ze po kapsulkach nie bedzie wzdec). Watpie, ze to tylko wode sie traci z organizmu.. Przede wszystkim pierwsze cztery dni to bardzo malo kalorii... nie ma szans nie schudnac. Zupa jest tylko zapychaczem, a ma wiecej wartosci odzywczych niz woda. Poza tym w diecie, ktora ja stosuje jest napisane zeby pic duzo wody zeby sie nie odwodnic. Czyli nie o wode chodzi.
Pozdrawiam i zycze sobie i innym 'Kapusniaczkom" wytrwalosci

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-19, 14:49   #263
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl
Dot.: dieta kapuściana w tabletkach? a może jakiś inny wspomagacz diety??

ja wlasnie dzisiaj zaczelam diete kapusciana, ale w kapsulkach. Moi rodzice rownoczesnie zaczeli ja normalnie (ja nie moge za bardzo do pracy nosic termosu z zupa... pozatym mam nadzieje ze po kapsulkach nie bedzie wzdec). Watpie, ze to tylko wode sie traci z organizmu.. Przede wszystkim pierwsze cztery dni to bardzo malo kalorii... nie ma szans nie schudnac. Zupa jest tylko zapychaczem, a ma wiecej wartosci odzywczych niz woda. Poza tym w diecie, ktora ja stosuje jest napisane zeby pic duzo wody zeby sie nie odwodnic. Czyli nie o wode chodzi.
Pozdrawiam i zycze sobie i innym 'Kapusniaczkom" wytrwalosci

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-19, 15:15   #264
Brewka :)
sophisticated

a co to ma wspólnego z fitnessem? kapusta zamiast hantli?
Stary 2007-04-19, 15:15   #265
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Wg. mnie taka dieta to jakaś porażka :/

No właśnie Tak jak Brewka się zastanawiam-gdzie w kapuście fitness
Stary 2007-04-19, 16:16   #266
pingwin2
Zakorzenienie

no w sumie to jest okrągła i możan ją traktowac jako piłke lekarska

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-19, 16:34   #267
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
no w sumie to jest okrągła i możan ją traktowac jako piłke lekarska
Albo po kapuście na rękę i zamiast hantelków. Trochę niewygodnie, ale można ćwiczyć zręczność

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-21, 11:18   #268
ania33_15
Przyczajenie

Red face Dot.: zupa kapuściana

Witam... Ja Dziś ugotowałam tą zupe według przepisu... Zapach jeszcze ujdzie..ale Sam smak to jest poprostu porażka.. jem ją juz 30 min.. bo mi sie niedobrze po niej robi... ale jeśli chce sie zrzucić 3 ,4 kg to warto sie chyba poświęcićMoja mama Mówi ze ona smakuje jak zwykła zupa.. haha porezana to niech ją je przez tydzień zobaczymy Mam nadzieje ze pomoze.. czytałam na necie ze mozna duzo zrzućić..ale do tego jeszcze trzeba troche ćwiczyć... Mam nadzieje że Wam będzie smakować i Dacie rade schudnac...papa:cmo k:
ania33_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 09:10   #269
Aniulak
Raczkowanie

Czy któraś z pań może mi powiedzieć, czy po stosowaniu diety lub w trakcie zauwarzyła, że ubrania robią się luźniejsze? Może ubyło w pasie, udach? Bo zaczynam jutro i jestem ciekawa czy pozbędę się tylko wody czy również troszkę ciałka? Jeśli trzeba będę dodatkowo ćwiczyć.
Aniulak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 09:49   #270
jowasia
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez jowasia
Czas edycji: 2009-12-27 o 18:19
jowasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości