|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zupa kapuściana
Oj dziewczyny dziewczyny. Szkoda, że nie dacie sobie wreszcie spokoju z tymi głupimi cud dietami :/ Ta dieta jest w ogóle nieracjonalna. Zupa owszem. Zawiera mało kalorii a jest w miarę pożywna. W ten sposób jedząc do woli ową zupę i wypisane rzeczy nie jest się może głodnym, ale ilość dostarczanych kalorii jest raczej uboga. To co można jeść danego dnia oprócz zupy, to też ściema na resorach!! Owszem po tych pierwszych kilku dniach traci się 2-3kg ALE NIE TŁUSZCZU! Zawsze na dietach po pierwszych kilku dniach spadek wagi jest wysoki, bo to deficyt wody. Pozatym nie można oczekiwać, że po wielu miesiącach pracowania na tłuszczyk, pozbycie się go zajmie kilka dni! Jak nie pójdziecie po rozum do głowy jak agajot, to będziecie się odchudzać latami i zawsze efekt będzie taki sam! Jo-Jo! Bo jo-jo po takich dietach zawsze jest, tylko nietkórych dopada trochę później. Ja osobiście byłm na tej diecie 2 razy, jak i na wszystkich innych głupich dietach. tak odchudzałąm się 7 lat! I dopiero w tamtym roku, zaczęłam jeść zdrowo i schudłam 20kg, które NIE WRACAJĄ!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Kilka spostrzeżen nt. tej diety, takich luźnych
![]() Koleżanka właśnie ją skończyła, owszem, schudła 3 kg, ale faktycznie - pozbyła się wody z organizmu i tyle. Od poniedziałku chcę też spróbować, ale raczej z potrzeby odtrucia organizmu, a nie odchudzania się - żeby schudnąć, chodzę na BPU, step itp. Podejrzewam, ze zupa będzie mi smakowała - UWIELBIAM kapustę ![]() ![]() A przede wszystkim, to muszę sie obrazić na słodycze wszelkie, i efekt od razu będzie. Na razie waze 60kg przy 153cm wzrostu, więc moja nadwaga nie jest tragiczna, natomiast te wstrętne słodycze mnie gubią ![]() A zupkę kapuścianą i tak ugotuję, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja po 5 dniach miałam dość tej zupy.. słabo mi sie robi jak ktoś mówi kapuśniak
![]() ![]()
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Nie polecam. sama się na niej katowałam i powiem szczerze,że to jest bez sensu bo waga szybko wróci ci do poprzedniej a zupa naprawdę jest ohydna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
BAN stały
|
A mi tam kwasnica na dworcu PKP w Zakopanem bardzo smakowala ;o)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
ja wytrzymalam na tej diecie ponad miesiac. W ciagu 7 dni schudlam 5kg, razem okolo 7-8kg. Strasznie wyniszczajaca dieta , dzis mam problemu. Wole teraz odchudzac sie z glowa
![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
miesiąc
![]() ![]()
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
![]()
CZESC WSZYSTKIM JA WLASNIE MAM SWOJ 1 DZIEN....JEST OK. ZUPA TAK SMAKUJE MOJEJ RODZINCE,ZE BEZ PZRZERWY KTOS MI JA PODJADA...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy koniecznie musze jeść zupę kapuścianą? Pomyślałam sobie, że może ugotuje zupkę jarzynową (kalafior, marchew, groszek, brokuły, ale bez kapusty, bo troszkę mój brzuch szaleje po kapuście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
![]()
czesc Wszystkim
Tak czytam co piszecie o tej diecie i jestem troszeczke podłamana, ze dałam sie na nia namówic.Tez byłam taka naiwna i myslałam, ze mozna nagromadzone zbedne kg zrzucic ot tak sobie, ale sie bardzo poimyliłam.W zeszłym tyg zastosowałam ta dietke, ważyłam wówczas 63 kg. po tygodniu wazyłam 60 a teraz waze 61 mimo tego ze stosuje sie do zalecen diety 1200 kcal.Wiec tez jej nie polecam.A tak na marginesie wzdecia mam do tej pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Dot.: 7 dniowa dieta kapuściana
Nie zapomnij później nam powiedzieć ile schudłaś od tej diety.
![]() ![]()
![]() |
#252 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() od mometu skonczenia diety stosuję dietę 1200 kcal myslę ze to zależy od podejścia dla mnie to było wprowadzenie do diety na której mój rzołądek sie skurczył i teraz jest mi łatwiej utrzymac diete.Pozdrawiam. Chciałam jeszcze zaznaczyć ze nie licze na cuda wiec do tego wszystkiego cwicze oraz uczeszczam na basen a schudłam na kapuscianej 3 kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
sorki za błaąd w słowie żołądek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
sorki za błąd w słowie żołądek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
nie polecam dziewczyny...tylko odwodnienie powoduje dlatego chudnie się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
ja przy tej diecie schudłam jakieś 3 kg może mało, może dużo, ale przez tą kapuchę myślałam, że mi żołądek rozsadzi i gazy wyjdą mi uszami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Nie dałam rady na tej zupce, robiło mi sie niedobrze na sam jej zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Widze, że większość z Was ma lub miała raczej nie miłe wspomnienia o zupe
![]() Może dlatego, że uwielbiam kapustę ![]() Mam tak zamiar jeszcze przynajmniej przez 12 dni ![]()
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Wczoraj ugotowałam sobie tą "zupkę".Nie potrafie sie do niej przekonać,juz sam zapach powoduje u mnie odruch wymiotny...i ten mdły smak
![]() ![]() Trzymam kciuki za te które maja zamiar zastosowac tą diętkę lub juz ja stosuja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
mazda__ jakie są efekty po tych 9 dniach i jak sie czujesz?
ps.Jak doprawiasz ta zupkę,moze jeszcze coś tam dorzuciłaś że Tobie smakuje...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Witam,
muszę powiedzieć, że bez problemu wytrzymałam 21 dni na tej oto zupince i powiem, że efekty są naprawdę zadziwiające ![]() ![]() Od maja zamierzam wypróbować dietę Kopenhacką a później znowu 1000 kalorii. Mi sie naprawdę udało schudnąć i co więcej, mam plan, którego przestrzegam, więć chudnę dalej i jestem naprawdę z siebie dumna ![]() Także Wszystkim życzę wytrwałości, bo tak naprawdę, aby schudnąć, trzeba ćwiczyć silną wolę i wytrwałość...
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Dot.: dieta kapuściana
ja wlasnie dzisiaj zaczelam diete kapusciana, ale w kapsulkach. Moi rodzice rownoczesnie zaczeli ja normalnie (ja nie moge za bardzo do pracy nosic termosu z zupa... pozatym mam nadzieje ze po kapsulkach nie bedzie wzdec). Watpie, ze to tylko wode sie traci z organizmu.. Przede wszystkim pierwsze cztery dni to bardzo malo kalorii... nie ma szans nie schudnac. Zupa jest tylko zapychaczem, a ma wiecej wartosci odzywczych niz woda. Poza tym w diecie, ktora ja stosuje jest napisane zeby pic duzo wody zeby sie nie odwodnic. Czyli nie o wode chodzi.
Pozdrawiam i zycze sobie i innym 'Kapusniaczkom" wytrwalosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Dot.: dieta kapuściana w tabletkach? a może jakiś inny wspomagacz diety??
ja wlasnie dzisiaj zaczelam diete kapusciana, ale w kapsulkach. Moi rodzice rownoczesnie zaczeli ja normalnie (ja nie moge za bardzo do pracy nosic termosu z zupa... pozatym mam nadzieje ze po kapsulkach nie bedzie wzdec). Watpie, ze to tylko wode sie traci z organizmu.. Przede wszystkim pierwsze cztery dni to bardzo malo kalorii... nie ma szans nie schudnac. Zupa jest tylko zapychaczem, a ma wiecej wartosci odzywczych niz woda. Poza tym w diecie, ktora ja stosuje jest napisane zeby pic duzo wody zeby sie nie odwodnic. Czyli nie o wode chodzi.
Pozdrawiam i zycze sobie i innym 'Kapusniaczkom" wytrwalosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
sophisticated
|
a co to ma wspólnego z fitnessem? kapusta zamiast hantli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Wg. mnie taka dieta to jakaś porażka :/
No właśnie ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
no w sumie to jest okrągła i możan ją traktowac jako piłke lekarska
![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam... Ja Dziś ugotowałam tą zupe według przepisu... Zapach jeszcze ujdzie..ale Sam smak to jest poprostu porażka.. jem ją juz 30 min.. bo mi sie niedobrze po niej robi... ale jeśli chce sie zrzucić 3 ,4 kg to warto sie chyba poświęcić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z pań może mi powiedzieć, czy po stosowaniu diety lub w trakcie zauwarzyła, że ubrania robią się luźniejsze? Może ubyło w pasie, udach? Bo zaczynam jutro i jestem ciekawa czy pozbędę się tylko wody czy również troszkę ciałka? Jeśli trzeba będę dodatkowo ćwiczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez jowasia Czas edycji: 2009-12-27 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.