Matura 2012 :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 16:38   #241
aneczka155_93
Raczkowanie

Dot.: Matura 2012 :)

Hej!Gratuluję!I zazdroszczę...ja się boję strasznie ustnego angielskiego. Ile pkt dostałas?
aneczka155_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 16:39   #242
olap93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdałam ustny angielski! Strasznie się bałam, ale jak już weszłam do sali, nie było tak źle. Został mi jeszcze jeden egzamin i wakacje.
Gratuluje ja jeszcze jutro chemia i w czwartek polski i koniec
olap93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 16:49   #243
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka155_93 Pokaż wiadomość
Hej!Gratuluję!I zazdroszczę...ja się boję strasznie ustnego angielskiego. Ile pkt dostałas?
22. Powiem Ci, że nie ma się czego bać. Moja egzaminator wyszła na zewnątrz przed i powiedziała, że nie chce widzieć zestresowanych twarzy... A dodam, że to postrach szkoły. Mówiłam bardzo na luzie, gramatycznie średnio chyba, ale dość dużo i obrazek omówiłam ze wszystkimi drobnymi szczegółami. Czasu mi nie zabrakło, miałam go wręcz za dużo. Dużo zależy od zestawu jaki wylosujesz.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez olap93 Pokaż wiadomość
Gratuluje ja jeszcze jutro chemia i w czwartek polski i koniec
Powodzenia! Polski to formalność.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2012-05-14 o 18:26
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 16:54   #244
aneczka155_93
Raczkowanie

razdwapiec

Dzięki za pocieszenie Ja angielski umiem w piśmie, a jakoś w mowie mi nie wychodzi.. Chyba za bardzo się przejmuję, że coś niewyraźnie powiem hehe Na próbnych miałam 16/30 ,ale tutaj dojdzie stres więc liczę na magiczne 9 pkt
Stary 2012-05-14, 18:33   #245
razdwapiec
Zakorzenienie

Życzę Ci pozytywnego zaskoczenia. W mojej grupie tylko jedna osoba dostała 9, ale dziewczyna miała trudny zestaw, środowisko i polityka. ;] Płakała kiedy to zobaczyła. Ja mówiłam kompletnie bez sensu (panie patrzyły z politowaniem i dziwnie się uśmiechały), ale widać najważniejsze, żeby w ogóle mówić, bo oceniają komunikatywność.
Stary 2012-05-14, 19:57   #246
ania077
Raczkowanie

Ja mam ustny angielski w czwartek i już strasznie się boję... To już będzie ostatni egzamin, ale w sumie chyba najgorszy
ania077 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 20:02   #247
aneczka155_93
Raczkowanie

Nie dziękuje no właśnie moja babka od angielskiego też zawsze mówiła, że mamy mówić byle co byle mówić A polski ustny już masz zdany? Bo ja polski mam w środę a w przyszłym tyg angielski , no i w czwartek gegra . Wiecie co, po prostu trzeba tam iść z pozytywnym nastawieniem i powinno być dobrze

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ania077 Pokaż wiadomość
Ja mam ustny angielski w czwartek i już strasznie się boję... To już będzie ostatni egzamin, ale w sumie chyba najgorszy
Spokojnie, będzie dobrze. Ja też się boję, ale ja mam dopiero za ponad tydzień. Myślę że oblewają tylko tych co kompletnie nic nie powiedzą...
Stary 2012-05-14, 20:15   #248
jogowita
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma się czego bać, naprawdę Nie jest tak strasznie jak się wydaję. Miałam egzamin dziś o 17 i się okropnie stresowałam przez cały dzień, bo nie jestem jakimś geniuszem z angielskiego i mam problemy ze zrozumiem tego co ktoś do mnie mówi, ale jak widać nie było tak źle , bo egzamin zdany na 77%. Gadałam same głupoty byle coś powiedzieć, bo mój zasób słów jest ograniczony do tego 2 pytań nie zrozumiałam w ogóle i babka mi musiała przetłumaczyć na moje. Dużo też zależy od zestawu jaki wylosujesz, ja akurat trafiłam na całkiem łatwy.

— Mark Twain
jogowita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 20:17   #249
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziękuje no właśnie moja babka od angielskiego też zawsze mówiła, że mamy mówić byle co byle mówić A polski ustny już masz zdany? Bo ja polski mam w środę a w przyszłym tyg angielski , no i w czwartek gegra . Wiecie co, po prostu trzeba tam iść z pozytywnym nastawieniem i powinno być dobrze
Polski zdany, na szczęście. Drugi raz bym tam nie poszła, gorszy stres niż przed angielskim, bo na angielskim łatwiej improwizować. Przede mną już tylko filozofia w czwartek, ale to mój konik, więc powtórzę tylko najważniejsze zagadnienia i pójdę lekkim krokiem.

Powodzenia na geo! Życzę łatwiejszego egzaminu niż te z wosu i fizyki. Słyszałam, że CKE w tym roku poszalało. ;]
Stary 2012-05-14, 20:22   #250
aneczka155_93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Polski zdany, na szczęście. Drugi raz bym tam nie poszła, gorszy stres niż przed angielskim, bo na angielskim łatwiej improwizować. Przede mną już tylko filozofia w czwartek, ale to mój konik, więc powtórzę tylko najważniejsze zagadnienia i pójdę lekkim krokiem.

Powodzenia na geo! Życzę łatwiejszego egzaminu niż te z wosu i fizyki. Słyszałam, że CKE w tym roku poszalało. ;]
Gratuluję zdanego polskiego I znowu nie dziękuję a Tobie życzę powodzenia na filozofii Dużo osób od Ciebie ze szkoły ją zdaje? Bo u mnie nikt się nie zdecydował hehe A wybrałaś ją tak by zaspokoić ambicję czy na studia potrzebna?

No właśnie przejrzałam dzisiaj arkusze z wosu i taki zonk...Dosyć trudne moim zdaniem.
Stary 2012-05-14, 20:25   #251
aneczka155_93
Raczkowanie

Gratuluję zdanego polskiego I znowu nie dziękuję a Tobie życzę powodzenia na filozofii Dużo osób od Ciebie ze szkoły ją zdaje? Bo u mnie nikt się nie zdecydował hehe A wybrałaś ją tak by zaspokoić ambicję czy na studia potrzebna?

No właśnie przejrzałam dzisiaj arkusze z wosu i taki zonk...Dosyć trudne moim zdaniem.
Stary 2012-05-14, 20:51   #252
ania077
Raczkowanie

O tak, na wosie rozszerzonym to 'kazali' się wykazac ;] było ciężko, ale zobaczymy, jak będą wyniki
i dziękuję za pocieszenia, bardzo pomagają
Stary 2012-05-14, 21:00   #253
razdwapiec
Zakorzenienie

Strach ma wielkie oczy. Egzaminatorzy są łagodni w tym roku, bo jesteśmy pechowym (a może właśnie nie, mi akurat spodobało się ostatnie zadanie) rocznikiem zdającym na nowych zasadach. Keep calm. Oni nie są kanibalami (w znacznej większości ).
Stary 2012-05-15, 10:31   #254
aneczka155_93
Raczkowanie

razdwapiec --> a filozofię zdajesz dla zaspokojenia własnych ambicji, czy może na studiach wymagają ? Powodzenia
Stary 2012-05-15, 11:24   #255
Leenkaa
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z ustnego angielskiego... 21 pkt. Jestem dumna, bo miałam tematy o ochronie środowiska i zapobieganiu globalnego ocieplenia...

Piekę! Gotuję!http://tastyworldbylena.blogspot.com/
Leenkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 11:56   #256
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
razdwapiec --> a filozofię zdajesz dla zaspokojenia własnych ambicji, czy może na studiach wymagają ? Powodzenia
Jedno i drugie. Na wydziale filozoficznym uczelni, na którą planuję się dostać, jest największy przelicznik właśnie z tego przedmiotu. Nie dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Leenkaa Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z ustnego angielskiego... 21 pkt. Jestem dumna, bo miałam tematy o ochronie środowiska i zapobieganiu globalnego ocieplenia...
Gratuluję.
Stary 2012-05-15, 19:11   #257
ashandie
Raczkowanie

Ja wczoraj zdałam angielski ustny, 25/30 ale miałam chyba najłatwiejszy temat. Wylosowałam nr 1 xD
W pon ustny polski. Tego się najbardziej boje. Nawet pracy nie mam do końca napisanej :P
ashandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 09:41   #258
blackenedone
Przyczajenie

Ja zwaliłam kompletnie angielski R bedzie zdane ale bez rewelacji -.- w miarę możliwości będę poprawiać za rok O_o A ustny polski już jutro, stres jak diabli
@ashandie- ja pisałam wczoraj, tzn skończyłam
blackenedone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 12:55   #259
goooosienka
Zakorzenienie

A ja właśnie zdałam angielski ustny na 100% )

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 14:15   #260
tosiajola
Rozeznanie

Ja mam ustny polski w poniedziałek, ale bardzo się boję. Mam porównanie dwóch adaptacji filmowych z ksiazkami. Wybrałam Lolitę i Pokutę. Oprócz tego mam dwa filmy - jeden ze scenami z Pokuty, drugi z Lolity, które włączam po tym jak streszczę ksiazki. I prezentację dotycząca bohaterów, ktorą puszcze w trakcie ich omawiania Boję się, że ze stresu zapomne czegoś włączyć albo nie będę mogła uruchomić, albo co... ama nie wiem czy w końcu wplatać te filmy, czy sobie odpuścić....

Hermann Hesse

Edytowane przez tosiajola
Czas edycji: 2012-05-16 o 14:16
tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 14:15   #261
ania077
Raczkowanie

Gratuluję ja ustny angielski mam jutro :/ to już mój ostatni egzamin, mam nadzieję, że zdam i będę mogła czekac do czerwca na resztę wyników...ale przyznam się szczerze, że strach przed jutrem jest i to spory :/
Stary 2012-05-16, 14:18   #262
Klaudyskaaaa
Raczkowanie

GG do Klaudyskaaaa

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
A ja właśnie zdałam angielski ustny na 100% )
Gratuluję! Ja też dziś zdawałam i mam 25pkt. Tak się zestresowałam, że nie umiałam nic sensownego powiedzieć ;D
Klaudyskaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 14:45   #263
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudyskaaaa Pokaż wiadomość
Gratuluję! Ja też dziś zdawałam i mam 25pkt. Tak się zestresowałam, że nie umiałam nic sensownego powiedzieć ;D
Ja się plątałam i tworzyłam nowe struktury gramatyczne ale chyba nie było tak źle.

Teraz mam dylemat dotyczący studiów : Filologia angielska czy kosmetologia

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2012-05-16, 14:49   #264
aneczka155_93
Raczkowanie

Cytat:
Ja się plątałam i tworzyłam nowe struktury gramatyczne ale chyba nie było tak źle.

Teraz mam dylemat dotyczący studiów : Filologia angielska czy kosmetologia
Zdecydowanie filologia angielska Później mozesz chodzic na kursy kosmetyczne, które dadzą Ci więcej niż studia o tym kierunku . Takie jest moje zdanie

Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo dzisiaj mam ustny polski...Boję się bardzo, że ze stresu zapomnę wszystko i nie odpowiem na pytania...
Stary 2012-05-16, 14:53   #265
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie filologia angielska Później mozesz chodzic na kursy kosmetyczne, które dadzą Ci więcej niż studia o tym kierunku . Takie jest moje zdanie

Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo dzisiaj mam ustny polski...Boję się bardzo, że ze stresu zapomnę wszystko i nie odpowiem na pytania...

Niby tak, ale moi znajomi po tych studiach po kilka lat w zawodzie pracy nie umieją znaleźć, bo tylko jako nauczycielkę siebie po tym widzę

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2012-05-16, 16:05   #266
Klaudyskaaaa
Raczkowanie

GG do Klaudyskaaaa

Cytat:

Niby tak, ale moi znajomi po tych studiach po kilka lat w zawodzie pracy nie umieją znaleźć, bo tylko jako nauczycielkę siebie po tym widzę
Ja też zamierzam być nauczycielką, to będziemy się nawzajem wspierać haha.
Stary 2012-05-16, 16:20   #267
ania077
Raczkowanie

Ja się wybieram na filologię polską, witam w tym zacnym gronie i też proszę o wsparcie
a mam do Was prośbę dziewczynki... Czy może mi któraś opowiedziec, jak wygląda egzamin ustny z angielskiego?
Tzn. na początku jest rozmowa wstępna, niepunktowana, egzaminator zadaje dwa pytania, które trzeba rozwinąc, tak? Później są cztery chmurki i tam 4 zagadnienia, które trzeba omówic? ( w jakim czasie się to mówi? może któraś z Was podac przykład?)
Zadanie drugie czyli co się widzi na obrazku, zadanie 3 trzy obrazki i dlaczego wybrałam jeden z obrazków, dlaczego odrzuciłam drugi i trzeci (po jednym argumencie?)
nasza anglistka cwiczyła z nami 'stare' zestawy, więc wszystko na ten temat ...
Stary 2012-05-16, 16:51   #268
Klaudyskaaaa
Raczkowanie

GG do Klaudyskaaaa

Cytat:
Ja się wybieram na filologię polską, witam w tym zacnym gronie i też proszę o wsparcie
a mam do Was prośbę dziewczynki... Czy może mi któraś opowiedziec, jak wygląda egzamin ustny z angielskiego?
Tzn. na początku jest rozmowa wstępna, niepunktowana, egzaminator zadaje dwa pytania, które trzeba rozwinąc, tak? Później są cztery chmurki i tam 4 zagadnienia, które trzeba omówic? ( w jakim czasie się to mówi? może któraś z Was podac przykład?)
Zadanie drugie czyli co się widzi na obrazku, zadanie 3 trzy obrazki i dlaczego wybrałam jeden z obrazków, dlaczego odrzuciłam drugi i trzeci (po jednym argumencie?)
nasza anglistka cwiczyła z nami 'stare' zestawy, więc wszystko na ten temat ...
A więc, u nas wyglądało to tak: wchodzisz, pokazujesz dowód, losujesz zestaw. Zaczynasz od pytań wstępnych (niby niepunktowane, ale nauczycielki notowały czy dobrze odpowiadamy itp.), u nas to było około 6-7 pytań. Pierwsze punktowane zadanie to tzw. "chmurki", czyli musisz poruszyć dane kwestie (ja dziś musiałam umówić się do kina, określić kto kupuje bilety, ile kosztują, powiedzieć o środku transportu, co zjemy po seansie i na jaki film idziemy). Drugie zadanie to opis obrazka + 3 pytania (Ja miałam rysunek z dziewczyną która się uczy, i korzysta z komputera, a pytania odnośnie obrazka, kiedy korzystam z laptopa i czy kupowałam coś online). A trzecie zadanie to wybranie obrazka i odrzucenie reszty + 2 pytania. Ja miałam wybrać odpowiedni dla siebie pokój, opowiedzieć dlaczego warto mieszkać z rodzicami podczas studiów i gdzie chciałabym mieszkać będąc studentką.

Jeżeli mówisz dość płynnie to czasu jest naprawdę wystarczająco
Stary 2012-05-16, 18:18   #269
ania077
Raczkowanie

Klaudyskaaaa dziękuję z tą płynnością w moim przypadku to może byc różnie ;] ale myślę, że zdam...
Stary 2012-05-16, 18:30   #270
Klaudyskaaaa
Raczkowanie

GG do Klaudyskaaaa

Ja też nie jestem orłem z angielskiego ale jakoś poszło
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości