|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Milciu to sie czasem zdarza
ja teez tak czasem mam ze wydaje mi sie ze mam czas a potem suuuuprajs i jest
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
upiekłam właśnie muffiny kokosowe z kociego, ależ pyszne wyszły, zjadłam już dozwoloną na dziś część a nie mam pojęcia jak reszta wytrzyma do jutra...
Nie no ,zaczynam odkrywać uroki gotowania/pieczenia i co więcej lubieć to milego popołudnia chudzinki
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Hej Chudzinki!
Ja tylko a chwilę zdać krótki raport. Na wagę wejde dopiero po dniach P. I w ogóle beznadziejnie się składa, bo najepierw mi wpadła ta kaczka (nie wiem ile poszło w górę, bo nie weszłam na wage), teraz są dni P i w dodatku @ w drodze więc pewnie nic nie spadnie... Więc przez prawie miesiąc pewnie nie będzie nic na minusie, a wręcz przeciwnie, pewnie będzie na plusie. Wczoraj bylam w Warszawie na szkoleniu i moi znajomi w przerwie poszli sobie na kebaba. Aż ociekało tłuszczem to wszytsko. Myślałam,że od samego zapachu tam zejdę... Dowód na to, jak bardzo się przestawiłam z takiego jedzenia na zdrowsze
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
A ja zrobilam cos ala nalesnik w piekarniku i wysmarowalam twarogiem zrobilam rolade z tgo i pyyyyyycha
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
eh ,a ja jak tylko wchodzę do kuchni to popatruję w stronę szafki gdzie są ukryte muffiny... i walczę ze sobą
Ale dam radę i się nie złamię![]() Idę robić sałatkę na jutrzejsze PW ... i nawet chce mi się do pracy jutro iść
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Milenko powiem Ci,ze ja rowniez na mysl o jutrzejszym pojsciu do pracy czuje niecheec.. a dodatkowo od jutra bedee miala nowego przelozonego.. jakos kiepsko to widze..
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natusia- ale ja napisałam że mi się chce nawet iść serio... tak naładowałam akumulatorki w weekend że chętnie jutro stawię czoła codzienności a może nowy przełożony nie będzie gorszy od poprzedniego?Przygotowałam już prowiant na jutro, sałatka udała mi się super, mimo że dziś samo P to spróbowałam ok łyżki czy dobrze doprawiona Na razie muffiny nie tknięte...ale noc się jeszcze nie skończyła
|
|
|
|
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
Ja się też melduję. Dzisiaj nagrzeszyłam dosyć mocno chlebkiem i crousantem. Ale od jutra znowu dukanie ale już tylko na PW.
Figaro pocieszyłaś mnie, że jesteś na PW i jakoś waga spada. Ja się przestraszyłam tego zakwaszenia. Zwiekszyłam picie wody i wcinam dużo ogórków zielonych. |
|
|
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale czasem zmiana na chwile monotonii jest ważna. A co do przestawienia się na zdrowe jedzenie - to ja, jak wpadnę w tryb odchudzania i zobaczę taką lejącą sie laskę (a mam taką w sklepie na dole - normalnie wszystko jej się z jeansow biodrowek wylewa, a bluyzeczka taka krótka, że nie będe kończyć) to mam ochotę powiedzieć jej, żeby się ogarnęła i coś ze soba zrobiła. Że sa różne diety itd. - zaznaczam, jeszcze nigdy tak nie zrobiłam, bo walcze ze sobą w środku
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy zastój a wręcz zwyżka, dlatego wolałabym w ogóle nie grzeszyć i być monotonna ale faktycznie Oloosia- nie wypominaj sobie tej kaczki ciągle ,było minęło i już. Ja mam podobnie , jak widzę np na ulicy jakąś bardzo otyłą dziewuchę (lub facecika) który na dodatek coś niezbyt zdrowego je to mam ochotę potrząsnąć nią (nim) Nigdy tego nie zrobię ,bo dla super szczupłych dziewczyn taka jak ja to wieloryb i chyba niezbyt komfortowo bym się czuła jakby mi ktoś wypomniał tuszę. Uważam że każdy jest kowalem swego losu, jak chce się zabijać na raty zajadając życie to jego sprawa. Ja póki co walczę i mam nadzieję że mi się uda... |
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Milenko przepraszam
nie doczytalam do porzadku moj blad
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Hehe ja zawsze mam problem zeby wystartowac
,ale jak juz zgramole sie z lozka to dzialam uciekam spac.. Dobranoc Dziewczynki
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U mnie małe grzeszki,ale od dzisiaj pełna mobilizacja Ostatnie dni z warzywami i niedługo 5 czystych protein.Wieczorem musze pospisywać dużo ciekawych przepisów żeby przetrwać,bo nie powiem wkurza mnie ciągłe żarcie kurczaka a na przekąski makreli albo tuńczyka z puszki.powiedzcie jak robciie dukanowe naleśniki?nie mogłam znaleźć tej mazeiny nigdzie i musiałam zrobic z dodatkiem mąki kuku.. i tak ledwo z patelni złaziły..własnie zrobiłam nutelle-jak sie przekonałyscie doi słodzika? mi tak nie smakuje....bleee gorzki
Edytowane przez sweetthings Czas edycji: 2012-05-21 o 09:23 |
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Swetthings mozesz zastapic budyniem skrobie kuku
a przepis na nalesniki znajdziesz na blogu z kotem w kuchni
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąka kukurydziana nie jest dozwolona. Ziemniaczana zdaje się w ostateczności tak. Maizeinę można kupić wysyłkowo, albo w sklepach ze zdrową żywnością. Ja dziś mam na obiad gołąbki w dwóch wersjach - normalne i wywrócone na lewą stronę, tzn takie mielone z kapustą w środku, obie wersje popełnione przez moją kochaną teściową, przy czym te drugie wyszły jej bosko, aż wydają mi się słodkie w smaku. Teściowa wykazuje pełne zrozumienie dla naszej diety i kiedy się u niej gościmy, żywi nas według zaleceń. Natomiast moja osobista rodzicielka każe mi gotować, a co gorsza wymyślać, co na obiad. Zero litości, nie mogę się poczuć jak gość
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
mimo tego co pisałam wcześniej - 3 faza i intensywna praca nad resztkami brzucha i boczków - CZAS START ! :d jabłko nigdy nie smakowało tak dobrze
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wróciłam niedawno z pracy, zjadłam sałatkę , i zaraz zjem napęd z kuraka, dziś bardzo niewiele mięcha zjadłam ,generalnie niewiele w ogóle, bo po wolnym piątku duuużo zaległości w pracy i ledwo miałam czas siku zrobić.... dlatego boli głowa, zawsze boli jak zjem za mało ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Mąka kuku jest niedozwolona(mimo że jest alternatywnie w przypadku braku skrobi, w przepisie który powyzej) możesz użyć skrobi ziemniaczanej (mąka=skrobia ziemniaczana, to to samo) Co do słodzika to ja nie wyczuwam goryczy, może po prostu wyczuwasz jego smak i Ci nie podchodzi, może xylitolu spróbuj, dziewczyny które go używają to sobie chwalą, a może spróbuj kupić jakiś inny niż który stosujesz Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-05-21 o 19:02 |
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczyna się ciężki tydzień. Już od soboty moja waga zamiast spadać to lekko rośnie, mimo przestrzegania zasad, chyba że robię coś nieświadomie, ale nie zmieniłam swojej diety od początku. Dziś zaczęła się @ i czuję się okropnie nadęta. Nie miałam dziś siły iść na siłownię i w ogóle jest fatalnie. Czekam do końca tygodnia, woda ze mnie zejdzie i zobaczę co dalej. Naleśniki zrobiłam wczoraj z tego przepisu. Wyszły bardzo dobre. Zmniejszyłam jednak ilość otrąb bo już miałabym za dużo na jeden dzień. Wczoraj dorwałam się do swojej maszyny do szycia i wszyłam sobie gumę we wszystkie spodnie bo tyłka się nie trzymały. Wszyscy mówią mi że mam mniejsze biodra. motywacja? Obecna.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-05-21 o 19:14 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę spotkałam się z koleżanką z którą się ponad 2 miesiące nie widziałam i od razu powiedziała że pięknie zleciałam ,najbardziej z brzucha! Cieszę się że to widoczne... ![]() aaaa- przyniosłam dziś muffiny do pracy ,dla spróbowania dla koleżanki, została ich dzienna porcja na dziś 4 . Dwie koleżanka zjadła mówiąc że niebo w gębie... nie chciała uwierzyć że z otrąb takie cuda można wyczarować... W środę zamierzam upiec następne |
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dość często piekę muffinki śniadaniowe by móc zjeść coś z mniejszą ilością otąb.
A z jakiego przepisu pieczesz swoje?
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-05-21 o 19:28 |
|
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- 2-4 jajek - 1-2 łyżki skrobi - jogurt grecki/naturalny (duży/mały) - woda mineralna - koniecznie gazowna, ale niewiele tej wody - sól i smażymy na malutkim ogniu, jak od brzegow zacznie odchodzić przerzucamy co do słodzika - to ja proponuję sprobować różne, mnie tylko jeden rodzaj smakuje - sweetie gold ksylitol, ma troszkę kcal, ale jest bardzo zdrowy i ma przyjemnie miętowo/orzeźwiający smak Mąka kuku jest niedozwolona, bo musiałabyś jej dużo wiecej włożyć niż skrobii.
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero dzisiaj tutaj dotarłam.
Melduję sie na nowym wątku... Chociaż jestem nieaktywna obecnie diecie to cały czas się zastanawiam nad powrotem!! Chciałabym zrzucić jeszcze 5-6kg i czasu na to mam niewiele - aczkolwiek równo za 2mies idziemy na wesele i to jest moja MOTYWACJA!! Brakuje jednak motywacji do powrotu do Dukana... Dieta jest bardzo kosztowna i właśnie to mnie "wstrzymuje"! Ale MUSZĘ, MUSZĘ SCHUDNĄĆ!!!! i tego zamierzam się trzymać!!
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Olunek
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Ja tez uważam że kosztowna, ale kiedyś przeanalizowałam koszty związane z poprzednim trybem odżywiania i w sumie nie wychodzi aż tyle drożej. Bo ja wcześniej i pizzę czesto jadłam czy coś równie fast foodowego co też kosztowało, a to kebab, a to jakieś żarcie śmieciowe itp... wiem że dobre jedzenie kosztuje ale postanowilam nie oszczędzać na zdrowiu. Wolę sobie czegoś innego odmówić, np wyjścia jak wcześniej do kina, knajpy czy gdzieś tam ,ale kupić dobrą wołowinę itp. Kwestia nastawienia i wyboru, poza tym tyjąc musiałam zaopatrzyć sie w coraz nowsze większe ciuchy bo w stare (te sprzed mojego utycia) nie wchodziłam ,więc też dodatkowe koszty
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chadzam po fryzjerach, bo farbuję włosy w domu... nie kupuję drogich kosmetyków, tylko te podstawowe... itd.... itp...
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-05-21 o 21:03 |
|
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się na sekundę, ale z dobrymi wieściami! Na wadze pojawił się -1kg! A w zasadzie to nie pojawił się a znikł. Zajęło mu to 14 dni, ale biorąc pod uwagę grzeszki, które mi jednorazowo wpadły to i tak jest nieźle
Zaraz będę mogła zmienić podpis! |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz??? a tak się zadręczałaś tą kaczką francowatą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

ja teez tak czasem mam ze wydaje mi sie ze mam czas a potem suuuuprajs i jest
--->69-->67-->65-->63!!!

), ale czasem zmiana na chwile monotonii jest ważna.
nie będe kończyć) to mam ochotę powiedzieć jej, żeby się ogarnęła i coś ze soba zrobiła. Że sa różne diety itd. - zaznaczam, jeszcze nigdy tak nie zrobiłam, bo walcze ze sobą w środku
moj blad 

i tak ledwo z patelni złaziły..