![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() [QUOTE=nadalka;34383358 Dziewczyny , a jak brzuch często twardnieje to może wtedy szyjka się skracać? I pytanie jeszcze, bo ja swoją małą czuję tylko z jednej strony.. tzn, że rozpycha się tylko w lewy bok, czy wy też swoje maluszki czujecie tylko z jednej strony?[/QUOTE] ja moją czuje wszedzie. trak sie rozpycha ze masakra. Jeszcze neidawno tylko z lewej czułam a teraz i z lewej iz prawej i po srodku itp ![]() Cytat:
![]() kurde nie mam smietany ![]() ja robie mlode ziemniaczki,pulpety w sosie pomidorowym i buraczki. A sama bym chetnie zjadła placki ziemniaczane, bo niemam ochoty na ziemniaki mlode i pulpety, ale robie ze wzgledu na tzta ![]() pewnie wyjdzie na to ze nie bede jadła obiadu ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ide szykowwac ciuszki an peirwsze pranie Niuni ![]() ![]()
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak u Muminka - czuję małą pod prawym żebrem i w okolicach pępka najmocniej Nadalka, myślę, ze z tego co piszesz cos tam się delikatnie zaczyna dziać, ale spoko, to normalne na tym etapie, myślę, ze może trwać i trwać ![]() napisz co tam lekarz Ci powie ta koleżanka, u której pojawiło się rozwarcie miała bardzo silne bóle jak na @ jakby ja ktoś nożem kroił ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Prince pulpety w sosie pomidorowym mmm pycha! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wy o jedzeniu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
w pralce mam program delikatne to jest 1000 obrotow wirowania, i 40 stopni. To zmieniłam na 30 stopni i 600 obrotow wirowania. Dobrze?
#246 |
Rozeznanie
|
hej,
Olcia-super ze Oskarek zdrowy ![]() Karolina, sas-gratuluje udanych wizyt ![]() pumas skąd miałaś sarninę??nie jadłam nigdy Linka zdecydowanie częściej czuję rozpychanie niż kopniaki agunia82to mnie zmartwiłaś tym remontem na Kopernika ![]() mi wczoraj ginekolog zleciła robić co tydzień KTG w jakimś szpitalu, na Kopernika nie robią z racji tego ze to szpital 3 referencyjności, a inne są albo w centrum albo w Hucie ![]() a i mam powtórzyć wszystkie badania zakaźne,bo mają ważność tylko 0,5 roku a ja robiłam je w XI , tylko nie dopytałam się jakie ![]() poza tym dzidzia już nie naciska na szyjkę, mogę chodzić(ale co z tego jak mnie pobolewa podbrzuszę),główka naciska bardziej na prawą stronę. Waży w 35 tyg 2300g( przytyła kilogram w m-c), owinięta pępowiną raz, największa główka i nogi, najmniejszy brzuszek ,ale w granicach normy. |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
chyba dobrze :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
a i jeszcze w tym tygodniu muszę koniecznie zrobić wymazy w kierunku paciorkowców(GBS)
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nadalka mój maluszek leży po lewej stronie i nóżki wypycha mi pod żebra albo grzebie łapkami na dole Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-29 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw, w jakiej dzielnicy Berlina mieszkasz? A to ja też, zresztą mam trochę wrażenie, że mówienie o "kopniakach" to taki trochę zwyczaj może nawet z czasów, jak USG było rzadkością i o dziecku w brzuchu można było powiedzieć tylko tyle, że "kopie"... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz juz pierwsze pranko sie pierze ![]()
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Nadalka nie bój się przenoszenia
ponoć prawdziwe przenoszenie zdarza się niezmiernie rzadko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
muminek82 36t.c czyli 9miesiąc
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
depoison - Mój maluszek szaleje jak opętany, tylko czasami czuje jak się przeciąga, a tak to cały czas kopie. Zrobił sobie ze mnie worek treningowy
![]() Dziewczyny, w którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy dzidziusia. Moja znajoma jest w 25tyg i do dziś nic nie czuje. Na USG wychodzi wszystko w porządku więc lekarz nie odsyła jej na dalsze badania, ale ona oczywiście się martwi i spać po nocach nie może, bo jej się koszmary śnią ![]() prince_polo - Ja też nie miałam wczoraj śmietany, zjedliśmy całą z truskawkami dlatego były placki z sosem. Chociaż nie powiem placki ze śmietaną i cukrem ![]() U nas musi być obiad, bo jak nie zjem czegoś sycącego i ciepłego to potem cały dzień podjadam, a to bułeczkę, serek, cukiereczka, itp. A po obiedzie mam spokój. Właśnie włożyłam ciasto do piekarnika i już nie mogę się doczekać, aż się skończy piec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||
Raczkowanie
|
Widzę, że wzięłaś się ostro do roboty. Koleżanka będąc na L4 w ciąży zaczęła szyć dziecku śliczne szmaciane zabawki z jakiś starych ubrań i skrawków
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te brzuszki to bardzo często są najmniejsze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- lentilka ja pierwsze ruchy poczułam wcześnie gdzieś w połowie lutego a więc 18 tc. ale były tak dyskretne że długo nie byłam pewna co to. Pierwszego kopniaka dostałam w 22/23 tc. dopiero i wtedy byłam już na 100% pewna. A więc późno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
houserka
![]() ![]() Cytat:
pierwsze których byłam pewna to 16 tydz ale to druga ciąża, duży wpływ też ma tłuszczyk na brzuszku, jeśli z USG wychodzi że ok to niech się nie martwi, może ma spokojne dzieciątko a może jeszcze nie umie tego właściwie rozpoznać ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- siedzę obok dzidziusiowego prania wypłukanego w płynie biały jeleń i niby bezzapachowy a jednak delikatny zapach czuje który mi się nie podoba ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-29 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Przyszłam tylko się przywitać, bo zaraz z małżem jedziemy na zakupy - chcemy wymienić sofę w dużym pokoju. Może uda nam się coś kupić. Póki co jeszcze nie mamy mebelków do pokoju Amelki (mamy upatrzone ale nie kupione) bo jeszcze nie został wymalowany. Miało być tylko malowanie a wymieniliśmy okno i chcemy jeszcze wymienić futrynę - czyli wszystko przeciąga się w czasie ![]() Ale spoko do porodu mam jeszcze dwa miesiące ![]() ![]() Miłego popołudnia Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, jedyny gabinet jaki znam gdzie robią KTG to w centrum ![]() gratki wieści z wizyty zaraz Ci wyślę jeszcze PW z paroma informacjami Cytat:
![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
zjadłam pęczek wielkich rzodkiewek
![]() i obiad mam z głowy ![]()
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Ja kupiłam Lovelę, a czy to najlepsze rozwiązanie, to okaże się jak już córcię w to ubiorę. Soleilka pisała, że przydałaby się do tego odrobina płynu do płukania, ale te pierwsze ubranka wypiorę w samym proszku, a nad resztą się zastanowię. Może dokupię jakiś dzidziusiowy płyn do płukania. *** Ja też jeszcze nie mam gdzie układać ubranek i dlatego zwlekam, a remontu jeszcze nie zaczęliśmy, więc niewykluczone, że szafy wymienimy na nowe i wysokie po porodzie! Ostatnio sporo rzeczy mogłam po prostu wyrzucić, więc może z tym miejscem nie będzie najgorzej. *** Czekamy na zdjęcia fotelika na stelażu. Kiedy go odbierzesz? Ja jeszcze muszę kupić adaptery do MaxiCosi, bo w sklepie akurat nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wróciłam z badanek ( wypad na 2 godziny to teraz dla mnie nielada wyczyn ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki.
Ja dzisiaj pospałam do 10. TŻ wczoraj wrócił dopiero wieczorem, dzisiaj zadzwonił do ubezpieczalni i ubezpieczenie mu obejmuje wszystkie szyby a nie tylko przednią, więc ma się skontaktować z rzeczoznawcą i za nową szybę mu zapłacą ![]() ![]() Na obiad dzisiaj mam ryż z truskawkami ![]() Hania fajnie że już jesteś w domu, pij dużo żeby znowu nie było problemu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.