|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza poranna toaleta.
Cytat:
ogólnie to uważam że samo mycie nie świadczy o byciu czyściochem ;p co ze sprzątaniem, czystymi ciuchami, dbaniem o zęby i takie tam |
|
|
|
|
|
#242 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
otóż to ![]() nie zamierzam rezygnować z tej przyjemności ![]()
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#244 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale :Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2012-06-19 o 23:13 |
||||||
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Zwracam honor. Tych wypowiedzi nie potraktowałam na początku jakoś poważnie, ale teraz rozumiem, że można poczuć się po nich źle.
Tylko z tej racji trzeba się wyśmiewać z tych co się częściej myją? Poważnie częściej były tu wysmiewane "czyściochy" a nie na odwrót... Ja tam nikomu do majtek nie zaglądam, nikogo nie wyśmiewam i nie obrażam. Każdy się myje tyle ile chce i kropka. Trzeba sobie wypominać nawzajem różne rzeczy? |
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Chcialam jedno nadmienic: widac, ze mieszkacie w kraju, ktorego SUSZA nie dotyczny. Nie ma takiego powodu medycznego czy zapachowego zeby moczyc sie 2 razy dziennie, no chyba, ze ktos np. trenuje rano. Jak jest goraco, to sie nosi przewiewne ciuchy.
Naprawde nie przyszlo wam do glowy, ze woda nie pojawia sie magicznie na ziemi i trzeba ja szanowac ? Wiekszosc domostw w moim obecnym kraju zamieszkania ma gazowy bojler, ktory ogrzewa wode na max 5-10 min. DO tego ma ZBIORNIK na wode, bo moze jej zabraknac. Meksykanie nie kapia sie pierdylion razy dziennie, a jak biora (bierzemy) prysznic, to te 5-10 min. I jakos nikt nie smierdzi, srodek lata, jade zatloczony metrem i ... NIKT. Popaczcie panstwo..... |
|
|
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Niestety masz rację. W wielu miejscach na ziemi ludziom brakuje wody. Nawet w Polsce w mniejszych miejscowościach i wioskach ludzie borykają się z tym problemem. Moja ciotka mieszkająca w podkarpackiej wsi, każdego ranka była zmuszona przynosić dwa wiadra wody z sąsiedniego domu. Miało to wystarczyć dla niej i dla jej ojca na przyrządzenie jedzenia, picia, zmywanie naczyń, a także na kąpiel. I tak przez 365 dni w roku. Dlatego też trudno mi zrozumieć, że niektórzy nie widzą nic złego w marynowaniu się dwa lub trzy razy dziennie w wannie pełnej wody. |
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W autobusie zawsze śmierdzi takim "starym" potem, śmierdzącymi skarpetami itp.
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Kto powiedział, że wanna pełna wody? Jak czuję się nieświeżo(po długiej jeździe na rowerze w ciepły dzień) to się kąpie i w ciągu dnia, ciężko żebym czekała 16 godzin, bo na drugiej półkuli wody nie ma. Przecież nie odkręcam kranu i nie siadam na stołku z drinkiem rozkoszując się widokiem lecącej wody. Ale fajnie, że niektórzy nie noszą ubrań z sieciówek szytych przez wykorzystywanych ludzi, że kupują 3 razy droższą kawę, bo jest fair trade, a także nie kupują kosmetyków, bo detergenty są szkodliwe dla środowiska, a poza tym gdzieś tam ich nie mają. A i wieczorem nie zapalają światła, bo są miejsca na świecie, gdzie prąd jest tylko jakiś czas w ciągu doby
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo!Ja myje sie przed snem (wieczorem ) i nie wyobrażam nie wziąć prysznica rano, po nocy zwłaszcza latem !! Dla mnie ten kto nei myje się rano po nocy jest śmierdzielem i tyle w tym temacie
|
|
|
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto powiedział, że pisałam o Tobie? Mówiłam ogólnie, bo wiem, że niektórzy lubią brać kąpiel w wannie wypełnionej wodą po brzegi. Robią to po 2-3 razy dziennie. Cytat:
Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2012-06-20 o 13:39 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Z moim rozumowaniem jest wszytko w porządku, zapewniam Cię
![]() Widocznie każdy ma inne pojęcie higieny. Nie oszukujmy sie rano człowiek po wstaniu nie jest pierwszej świeżości. W temacie : rano- prysznic, mycie zębów, antyperspirant, makijaż, włosy i gotowa
|
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytalam ten caly dosc dziwny watek i zauwazylam, ze wymieniajac poranne czynnosci, nikt nie wymienil robienia kupy. Siku chyba z raz bylo, natomiast kupy....zero.
![]() Kazdy sie myje tak czesto jak uwaza i to jego sprawa. Rozumiem, ze kapiac sie wieczorem ktos nie ma potrzeby mycia sie rano - ok. Jak jest upal to mi osobiscie ciezko byloby nie wziac rano prysznica, no ale moze sa osoby, ktore sie nie poca. Ciekawi mnie, kiedy wspollokatorzy dostaja sie do lazienki, jak jedna osoba potrafi zajmowac ja tak dlugo. No chyba, ze maja do szkoly czy pracy na rozne godziny. A i jeszcze jedno - ktos napisal ( a moze nawet kilka osob tak pisalo), ze codziennie zmienia pizame. Jesli w rodzinie jest zalozmy pieciu czyscioszkow, ktorzy codziennie zmieniaja pizame, to kurcze ile razy dziennie musza robic pranie? Bo piec pizam to pol pralki albo i wiecej, nie wspominajac o majtkach, skarpetach, spodniach, bluzkach. (Oczywiscie nie czepiam sie majtek i skarpetek - bo to wiadome, ze trzeba zmieniac.) Przepraszam za brak polskich znakow - komp mi szwankuje. |
|
|
|
|
#256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nikogo bym nie nazwała śmierdzielem, bo się nie umył rano. Nawet jak jest gorąco... |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TU nie chodzi o to, ze " bo gdzies tam brakuje czegos tam", bo czegos zawsze gdzies brakuje, tu chodzi o to, zeby SZANOWAC ZASOBY. Wbrew pozorom woda pitna wcale nie jest takim pewniakiem w Polsce, juz tu ktos wspominal wyzej, wiec polecam sie zastanowic jak ja wykozystujecie |
|
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
A ja wiedziałam, że wyniknie kłótnia na temat kto ile razy się myje i kto jest brudasem a kto nie. Ja napisze to tak odnośnie mycia niech każdy robi to jak mu odpowiada, to indywidualna sprawa każdego czy myje się wieczorem czy rano. Jak są opały to nie wyobrażam sobie, żeby ktoś nie mył
A wracając do tematu tego wątku, to u mnie rano to wygląda miej więcej tak: -Prysznic całego ciała i mycie włosów oraz nakładanie odżywki do włosów -Nakładanie dezodorantu oraz balsamu na ciało i kremu do rąk -Śniadanie plus kawka na dobudzenie całkowite -Mycia zębów -Suszenie i układanie włosów -Ubieranie się -Przemywanie twarzy tonikiem -Malowanie się -Lekkie perfumowanie -Pakowanie kilku potrzebnych rzeczy do torebki -Jeszcze szybkie skorzystanie z toalety w razie czego ![]() -Kilka małych poprawek i głębokie przemyślenia na pewno wszystko mam i niczego nie zapomniałam -No i po około jakieś godzince czasu w końcu jestem gotowa do wyjścia
Zaręczona z ukochanym TŻ od 2014 roku Edytowane przez Dzejd Czas edycji: 2012-06-22 o 15:56 |
|
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
ten wątek to jakiś dramat
![]() ale i tak go czytam
|
|
|
|
|
#266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
nie wiem jaką małą musiałabym mieć pralkę aby 2 bluzki i 3 pary majtek zajęły mi pół bębna
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
||
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Mój TŻ śpi tak jak Twój ojciec w samych majtkach, a dziecko śpi w piżamie co najmniej tydzień.Kurcze co za wątek, o czym ja piszę... No ale w sumie każdy temat dobry.
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinno spac sie w majtkach pod pidzama, lepiej jak sie wietrzy.
|
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w spodniach śpię tylko w zimie
![]() ale pod tymi spodniami to jeszcze rajstopy skarpety i majtki
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
a ja śpię na golasa
więc nie mam prania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

.

brawo!