|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
u mnie t.r. nie b ędzie bo tżta nie ma-wróci jutrodopiero.... no moze się ziści rzadkie wstawanie do młodego
))udanego wieczoru
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą!
Oznajmiam,że moje dziecko siada samo, z pozycji na czworaka.Nieźle kombinował bo doopka ciążyła ale jak pierwszy raz siadł to potem co chwile na czworaka i do siadu.Mało tego chyba Hubko podczytuje forum i próbuje nadgonić Muffinkowego Filipka i łapie się za coś np za sofe albo opiera sie na moich nogach jak jestem z nim na podłodze i staje. Pytałam dzisiaj ortopedy i mówił,że jak dziecko coś robi samo to nie powstrzymywać, po prostu jest silne i fizjologia na to pozwala. Chyba znam przyczyne porannej goraczki-po południu na dolnych dziąsłach poczułam igiełki takze chyba idą nam na raz 2 dolne jedynki (rano były dziąsełka głądziutkie). Baha nam dzisiaj lek mówiła,ze dzieci czasem mają takie nagłe skoki temp,moze z gorąca i czasem szybciuteńko mija.Temp spadała po podaniu leku? Sozza my z lbn także napisz na prw co i jak mój nie zna sie jakoś szczególnie na samochodach ale moze cos pomoże.Niedawno zmienialismy auto takze w miarę na czasie i w temacie
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-20 o 20:47 |
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha
powrotu do zdrówka szybkiego Dygotka taką zwykłlą łyżeczką ? coś mi się obiło o uszy, że chyba "najzdrowsza" zwykła metalowa dla narządu mowy... ale chyba na ulotce gotowego słoiczkowego obiadku było napisane, zeby nie mieszać metalowa łyżeczką? ![]() Saraa widziałam dzisiaj w przychodni wypisz wymaluj twojego Hubcia i brawa za siedzenie )))u nas burza na całęgo Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-06-20 o 20:51 |
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
saaraa_lub gratki za wasze nowe osiagniecia
ehh ja chyba uciekam od was,ide sie myc i jesc ![]() dobrych nocek aha amarantas zostawilam Ci wiadomość na Twoim wątku wymiankowym
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietacie jak ggora pisala o rzucaniu uroku na dzieci?
Poczytalam o tym kiedys na roznych forach- ubaw po pachy i szczegolnie spodobalo mi sieze jak ktos patrzy i chwali dziecko to moze zauroczyc. I trzeba zaklecia odczyniac - mowiac - w dup.ie dziura od uroku. Ogolnie dosc dlugo z tego smianie z mala mialysmyNo i dzis sonia na spacerze z tata i bracmi, dwie stare baby sie rzucily jakie sliczne dzieci- a sonia zaslonila wozek piersia i pluje- tfu tfu na psa urok Baby sie zazely smuac a zul nie wiedzial o co chodzi Potem spotkali moja mame z kolezanka, ta tez sliczne dzieci a sonia znow swoje tfu tfu na psa urok. Tylko czekam az komus zajedzie z ta dziura w dup. Ie
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama jest zdania ze te uroki dzialaja,bo mnie podobno zauroczyl jakis babsztyl dnia pewnego pieknego,i od tego czasu moja mama wierzy w takie rzeczy a moja kolezanka jak ogladala beatke to mowila nie obraz sie ale wiesz,musze powiedziec ze z niej brzydal zeby nie zauroczyc ![]() aa no i podobno kolor czerwony przechwytuje zle uroki,wiec powinno sie miec do wozka przypiete cos czerwonego,wstazeczke czy cos,raz w zyciu widzialam babeczke w parku z taka malutka czerwona kokardka wlasnie
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz! super Ja mojemu wciskam już prawie pół słoiczka obiadku (czy gotowanego czy słoiczkowego-to już prawie pół zjada, koło 17 pół słoiczka owócków i przed kapieli troszke kaszki i już z 3 dzien budzi się tylko 2 razy w nocy Baha zdrówka dla Michałka ![]() Princ brawa dla Roksi udanego tiru riru (napisz jutro jak było hehe w jakiej pozycji i w ogóle )Ja dostałam @, po 6,5 mies od porodu... nie wiem czy się cieszyć czy płakać ale nie boli mnie nic więc luz ![]() Mój Tż wraca dopiero za tydzień więc ja się idę wyżyc konkursowo
|
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
glam
buhahahhahahahhahahahahah a... o tej du.pie powie na pewno domi7ks thx no to i u was pewnie waga w górę pójdzie- bo mój od ćwierci do pół słiczka zjada 2xdz.... +kaszki kilka łyżeczek2xdz. ale masz super z nocką, mój pomimo tego ze dzisiaj zmęc zony po szczepieniu i pomimo tego że zjadł kaszkę z owocem przed snem to juz się 3xobudził nie wiem jak to zmienić, taski jego urok? ![]() p.s. ja zawsze z Ciebie konkursy "zrzynam" hehe ale niczego do tej pory nie udało mi się wygrać pewbie dlatego ze ty zbierasz wszystkie nagrody widziałam ten zestaw Lirene(chyba) aż pociekła |
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tak samo się budził jeszcze niedawno :/ praktycznie non stop. Ja robie kaszke bardzo gęstą i karmie łyzeczka, a pote usypiam na cycu (dziś dośc długo, bo w miedzy czasie mi Polusie przywieźli, musialam ją wykapac i polozyc spac) zrzynaj zrzynaj konkursy choc ja i tak głownie wygrywac w opisowych (takie co się na mejla wysyła) i mniej gram ostatnio ![]() sara gratki dla synusia szybko się podziało wszytsko
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-06-20 o 21:46 |
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 17.00 znowu wzrosła do 38.8, dałam czopka, zdrzzemnął się wypacając chyba wszystko co się da, spadła do 38 st., po kąpieli 37 i jak go karmiłam nie czułam już gorączki, ale profilaktycznie dałam jedną miareczkę syropu. Zobaczymy rano ... Dobrze, że u Ciebie wyszło, że to zęby Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-06-20 o 21:59 |
|
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi
ojej to pięknie przybywa na wadze no no no ja tlyko łyżeczką daję ta kaszkę... ale skubańca to nei zapycha na noc chyba mi się pieszczoch trafił no bo nie znajduję innego wytłumaczenia btw wasze dzieci tez tak się pocą? ...podczas jedzenia musze wycierac główkę z potu a po nocy to prześcieradło mokre od główki ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Baszka no to super ) , gotowy do zabawy ![]() Sara za ząbki ![]() żegnam sie uciekam lulu, wykorzystać łóżko, któe mam do swojej dyspozycji hehehe |
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Glam, jak zwykle Sonia jest The Best
Udanego wieczoru |
|
|
|
#256 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Taaak,same atrakcje.Normalnie na tydzień czasu by starczyło. Cytat:
Będzie dobrze.Najważniejsze,że w końcu spadła. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- W nocy tak,przy jedzeniu cycka czasem też. |
||
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sonia jak zwykle bezbłędna |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim waszym dzieciom osiagniec
![]() Dobra ide spac tralalala bo jutro znow o 6 pobudka ![]() Anyway praca jest the best
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
nikaa ja mam gumowe lyzeczki z Nuby,ale sa sztywne.Metalowej do sloiczka sie nie uzywa,bo moze odbic szklo.
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
idę w kimono, jakoś mi brzula wywaliło niemiłosiernie
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#262 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) nie wiem sama nawet dlaczego tak kiedyś u nas wszyscy robili i mi się w głowie zakodowało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bahamadia my z wózkiem mamy ten sam problem cały bagażnik zajmuje, jakbyscie widziały jak my z Polski tu jechalismy heh wszystko luzem wkładane nawet piwo pojedynczo buty itp (trzeba było każdą szparkę w bagażniku wykorzystać). Dlatego teraz nie ma co zmieniamy auta planowo za 2 miesiace, jakis kombik albo van bo my duzo jezdzimy i wiecznie mamy duzo bagaży.Nie wierzę, że tu taka pustka Tylko my z Olivierą
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-06-20 o 23:45 |
|||
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede pierwsza pewnie STO LAT STO LAT Wszystkiego naj z okazji urodzin
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ok uciekam już do wyrka bo rano nie wstane Dobranoc
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-06-20 o 23:57 |
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Perwsza
Wstalam, lece pod prysznic i zbieram sie do pracy Milego dnia, bede was podczytywac
|
#266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy budzące się w nocy- lączmy się Cytat:
aha..... nie p[omyślałam ))))okazuje się dla nas najlepsza z hipp ta "badziewna" która przysłali hehe Mam zaszczytne drugie miejsce chociaz wolałabym z 10.te np. jakby mój tak dłuzej pospał wcale bym sięmie obraziłano nic lece n jajecznicę ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- pracującym mamuśkom- miłej pracy |
||
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
podejrzewam, ze Ty jestes czesciej we Wro
![]() my mamy takie lyzeczki, ta mala nam najbardziej pasuje, ta funkcja temp to taki gadzet, za bardzo sie nia nie przejmuje http://www.bangla.babyonline.pl/opin...iczna-lyzeczka ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- a u nas w nocy burza, upal i az 3 pobudki na picie mleczka |
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniolina
o kurcze a miałam wybót: te co kupiłam lub te co ty masz ;/ jak pociecha? |
|
|
|
#269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DOBRY ![]() Mam nadzieję, że moje życzenia dla Was się spełniły ![]() Baha jak Michaś? Mam nadzieję, że leipiej U nas pobudka o 5. Patrze na małą, a ona rozpalona, poliki czerwone. Zmierzyłam temp, a tu 37,6. Dałam czopka. Zjadła mleczko i poszliśmy spać. Wstaliśmy 7:30, temp nie ma Niunia pierwszy raz w życiu miała temperaturę, to ja matka przeżywałam heh Ale już jest oki i oby więcej nie wróciła ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Janeczka wszystkiego najlepszego! Kurcze, dostałam @ i mnie boli ![]() A nie pisałam Wam, ze wczoraj baba na rowerze prawie mnie zabiła. Wjechała we mnie na chodniku z krzykiem "uwaga" ! Rączką tak mnie w bok uderzyła, ale koła na szczęście między nogi poszły.. Dobrze, że wózka nie przewróciła...babsztyl... Ale nie ma co, przestraszyłam sie, że małą przewrócę..Oj by wtedy oberwała ode mnie Ale żyję
|
||
|
|
|
#270 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to musiałam ją przebrac - spała tylko w cieniutkim rampersie na króti rękawek a i tak całe plecki mokre... I prześcieradełko pod główką też...Dziewczyny wjechałam wczoraj tyłem samochodem w murek Oli aniołki na podziękowanie za udział w chrzcinach cudne ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A i proszę o trzymanie kciuków - idziemy dzisiaj na 16:15 na szczepienie - już dwa razy przekłądane, więc mam nadzieję, że dzisiaj się uda
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-06-21 o 07:58 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

))

udanego tiru riru (napisz jutro jak było hehe w jakiej pozycji i w ogóle

nie wiem jak to zmienić, taski jego urok? 
pewbie dlatego ze ty zbierasz wszystkie nagrody
pociekła 

Ale nie ma co, przestraszyłam sie, że małą przewrócę..Oj by wtedy oberwała ode mnie