Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 18:05   #241
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Skończyłam sprzątać meblościankę i komodę, zagospodarowane miejsce dla Kamila jest napracowałam się ! i jeszcze podłogi przeleciałam, to teraz idziemy na strych po te kartony z rzeczami dla maluszka

nadrobię jak TŻ wyprawię do pracy.
Stary 2012-06-29, 18:12   #242
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia bo karmienie piersią wyciąga kg

A mi się jutro kończy połóg musze się do gina umówić
Juz 6 tyg po porodzie?!?! wow ale ten czas leci , to zniaedlugo mozesz sie mezem nacieszyc

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

super, ale spadek wagi

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

Żabcia, dzięki za te gry pokombinuję jeszcze

12kg? Super, to ciąża powiadasz dobra na odchudzanie....
nie ma problemu

hehehe no widocznie

Cytat:

39 dni do porodu
aaaa juz niedlugo

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Wiecie co mój brat 13-letni zrobił wczoraj??? Złamał nogę na pożegnalnym ognisku - wczoraj mieli bo kończy podstawówkę Dziś zamiast niego po odbiór świadectwa poszła moja mama, a Młody załamany bo był przewodniczącym szkoły i dziś miał przekazać "władzę" a leży z nogą w górze i skuczy z bólu i złości. Całe wakacje z nogą w gipsie

U nas dziś 30 stopni na plusie i okropnie duszno - już mi słabo...
wspolczuje wakacji z noga w gipsie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

Łóżeczka dla mojego Aniołka
I jak Wam się podoba ?
Nie oddają fotki uroku tego jak wygląda to w pokoju
mam mało miejsca niestety żeby fotki zrobić
super!!!!

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:28   #243
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Brawa dla koleżanki!
Za 2 tygodnie będziemy z Tobą opijać
Oby

Żabcia

TŻ z tatą zamontowali mi półki na książki! Poustawiałam trochę książek, które tu miałam, a resztę muszę przywieźć, ale od razu inaczej to wygląda!!

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Buhaha Żabcia spójrz na swój suwaczek!!

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-06-29 o 18:30
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:33   #244
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Buhaha Żabcia spójrz na swój suwaczek!!
eeee minal?? Nie mozliwe

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:34   #245
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi, wiadomo że jest to ryzyko bo jednak to początek ciąży i taka praca napewno nie jest za dobra w tym czasie, jednakże napewno nie wyrodna matka i całkiem uzasadnione jest że każdy miesiąc dłużej w pracy jest dla Ciebie wielkim ratunkiem, tym bardziej że wiesz jak Twoja Julka ucieszy się z wymarzonego łóżka, i ile przyjemności sprawi Ci kupienie kilu nowych rzeczy dla (nie wiem czemu chciał napisać syna) maluszka. Ja też nie dostaję znikąd pieniążków więc wiem że każda złotóweczka więcej cieszy.

a jak się czujesz? mdli?
Już mnie nie mdli, mdliło tylko jak się dowiedziałam przez 3 dni od rana do wieczora, teraz tylko chwilowo.

Cytat:

Strippi Kochana dziękuję myślałam o Tobie dzisiaj , bo albo nie pisałaś albo przeoczyłam -jak TŻ zareagowała na wiadomość o maleństwie ?coś specjalnego przygotowałaś ?
Tż dostał test na dzień ojca bardzo się ucieszył

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki moje kochane wpadłam tylko się przywitać w 11 części - gnacie niemiłosiernie i pożegnać jednak nie bierzemy laptopa, więc jak będzie możliwość to tylko będę Was podczytywać przez tel więc proszę mi nie pisać, że jestem a się nie odzywam no to wracam do odgruzania mieszkania i pakowania Buziaki dla Was a szczególne dla Kasi w dniu urodzin - wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Strippi ale ja rozumiem, przeciez pieniadze sa wazne, ale jak Ty tu piszesz o dzwiganiu/przenoszeniu pudeł no to nie dziw sie ze masz takie odpowiedzi...tymbardziej ze sama pisalas wczesniej o tej pracy same negatywy, a nadal tam pracujesz...
A jak by Ci lekarz zabronił, powiedzial,ze to zagraza dziecku, to chyba bys nie patrzała na pieniadze. Dobrze,z e jest dobrze, wspaniale ze sie dobrze czujesz i mozesz ta prace wykonywac.Nie pisze tego bys sie poczula zle, jestes wspaniala matka, bo to wszystko robisz dla dobra swoich dzieci ale prosze Cie nie przemeczaj sie i uwazajNic poza mozliwe siły i z mysla o maluszku...tak dlugo sie o niego staralas
ale takie jest moje zadanie, pracuję na dziale książka i codziennie mam towar, przychodzi kilka kontenerów książek, które ja muszę wyłożyć i roznieść na półkę, oprócz stania na kasie muszę to zrobić i nie ma, że nie mogę, bo to jest moje zadanie i nikt za mnie tego nie zrobi!
Jak nie wykonam dostanę opr... i to niezły...

Kasiu wszystkiego najlepszego

-

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-06-29 o 18:38
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:39   #246
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
eeee minal?? Nie mozliwe
Stary 2012-06-29, 18:53   #247
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz to nie jest praca jak ma się małe dziecko coś o tym wiem, bo koleżanki które miały dzieci to po prostu załamane były

a ja nie mogę pić
A ta praca to cały tydzień?

Cytat:
Emilia, szacuneczek

Ana, teraz dokończyć moją administrację, potem zrobić technika bhp, a na końcu rachunkowość i archiwistykę jeszcze po drodze mi się podoba opiekunka środowiskowa ale to chyba mi minie(zapęd chwilowy)
rozumiem, że to wszystko na technika? a nie myślałaś o studiach?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-29, 18:55   #248
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki moje kochane wpadłam tylko się przywitać w 11 części - gnacie niemiłosiernie i pożegnać jednak nie bierzemy laptopa, więc jak będzie możliwość to tylko będę Was podczytywać przez tel więc proszę mi nie pisać, że jestem a się nie odzywam no to wracam do odgruzania mieszkania i pakowania Buziaki dla Was a szczególne dla Kasi w dniu urodzin - wszystkiego najlepszego
to wypoczywaj i się ładuj

Cytat:
TŻ mi nie pozwolił posprzątać śrubek powiedział że on do garów mi się nie wtrąca

Cytat:
Tak w ogóle podzielam zdanie dziewczyn - Ty ciągle sprzątasz! Jak dobrze, że mieszkasz daleko ode mnie - wpadłabyś kiedyś bez zapowiedzi i potem rok bym na wątku czytała, jaki to aaby ma bajzel Kiedyś kumpela mi powiedziała "Ale ty masz brudne okna" No ale jak ktoś nie ma co robić i myje okna co 2 tygodnie, to każde przy takich będą brudne
Z resztą nie ukrywam, że nienawidzę myć okien i myję je może 3x do roku. Zwłaszcza, że mam PCV ale z tych starszych, które mają milion szpar. Jak mam je myć, to

A jak przeczytałam o porządkowaniu śrubek i gwoździków, to pomyślałam sobie "Matko kochana, co Strong jeszcze wymyśli?! W życiu nie wpadłabym na porządkowanie gwoździ!", a zaraz potem przypomniałam sobie, jak jakiś czas temu sama oddzielałam i pakowałam do osobnych woreczków

W ogóle strasznie dziś jestem napuchnięta. Poza tym mam jakiś dziwny cykl i mój okres chyba zalicza jakiś falstart - zawsze mam cykle 30-31 dni, a teraz mam 25ty dzień i od dwóch dni plamię jak na okres. Czy antybiotyk mógł mi tak namieszać?
[/FONT]
Co do sprzątania to ja też nie pierwsza, ale jak już się wezmę to potrafię być pedantyczna i sprzatac od rana do wieczora... i wszystko musi mieć swoje miejsce- wg. okreslonego przeze mnie systemu czasami to aż walczę ze swoimi myślami i mam dość mojego podejścia, no ale cóż...

a co do cyklu to myślę, że mógł wpłynąć

Cytat:

Malensstfo, ależ Ci zazdroszczę tej gotowej pracy! Gratulacje To na pewno niesamowita satysfakcja mieć już podpisaną i za moment oprawioną Ja przy oddawaniu pracy inż. w ogóle tego nie poczułam, bo robiłam to w takim tempie, że nawet tej pracy oprawionej nie obejrzałam Rano drukowanie, pęd na uczelnię, oprawianie i dziekanat

Tak w ogóle zaczęły się obrony naszego roku. Z mojej grupy seminaryjnej broniły się na razie dwie osoby... i jedna oblała Nie znam szczegółów, nie wiem, czy nie odpowiedziała czy co, ale podobno nasza recenzentka tak się czepia, że jednemu chłopakowi ledwie pracę przepuściła - a promotorce bardzo się podobała Z resztą miałam zajęcia z tą recenzentką i ledwie ją zdaliśmy, więc...
Nie powiem, ale strach mnie obleciał... W dodatku dziewczyna, która oblała, nie była osobą ślizgającą się całe studia...
W dodatku nie mamy żadnych pytań! - tzn. żadnego zestawu pytań do opracowania ani nic. Obowiązuje materiał z całych studiów
Może między pisaniem rozdziałów zajmę się już nauką
o masakra! wyjątkowego pecha miała ta koleżanka...
choć u nas na licu moją bardzo dobrą koleżankę też chcieli skosić... wyszła to się popłakała, bo mało co a zarzuciliby jej, ze to nie jej praca- a dziewczyna sumienna i to na pewno jej! no ale w naszym przypadku słowo obrona bylo dosłowne, trzeba było się bronić!

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

A propo sprzątania, to idę aby zrobić to dziś... bo od jutra nauka (mimo skończonego roku szkolnego dziwnie to brzmi )
A tak mi się nie chce....
Jakaś obolała dzisiaj jestem i poddenerwowana... brzuch mnie bolal, głowa, plecy... a do tego ciągle czkam! i marudze
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 19:52   #249
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jaka cudowna, prześlij buziaczka księżniczce
dziekuje i buziaczki przekazalam

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
J

Kotku, Maja słodziak - buziak od cioci

dzieki
Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Kotek masz super coreczke,jest przeslodka
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kotek mała jest super!!!

dzieki wlasnie zamiata mieszkanie
Cytat:
Uwielbiam was nornmalnie!! Podoba mi się ten zwrot
Kojarzy mi się z moim Fordzikiem

hahaha co za skojarzenie

Cytat:
Łóżeczka dla mojego Aniołka
I jak Wam się podoba ?
Nie oddają fotki uroku tego jak wygląda to w pokoju
mam mało miejsca niestety żeby fotki zrobić

sliczne lozeczko pamietam jak my ubralismy dla Mai a tu niedlugo bedziemy je rozbierac
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
wypróbuj czwartek, mówię Ci! Cały weekend free! Ja też zawsze sprzątałam w soboty, ale kiedyś zebrałam się w czwartek i to jest strzał w dziesiątkę! Dzisiaj po pracy nie będę myślała o niczym innym jak relaksie
ja sprzatam a raczej sprzatalam w piatek....teraz niestety przez prace musze sie chyba na sobote przerzucic

Cytat:

wizualnie fajny ale znajomi mieli podobny (tylko inne zwierze) i troche krotko im sluzyl my mamy ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...427820115.html i wlasciwie moglby nam sluzyc do dzis tyle ze Maja przerzucila sie na moj fotel haha wiec lezaczek mamy na zbyciu
Cytat:

Dziewczyny a ten laktator http://allegro.pl/promocja-super-lak...433498484.html
co sądzicie?
wyglada na fajny ja mialam medele i bylam bardzo zadowolona

Cytat:

Kasiunia!!!!!!!!!! wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!

dziewczyny padam do domu wlasciwie wrocilam o 18:50 (po pracy wpadlam do domu i na biegu zjadlam rybke i poszlyszmy z Maja na cmentarz do taty) a siadlam przed chwila ale doslownie zeby sie Wam zameldowac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 20:27   #250
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Aaby,
Cytat:
Strong, to mój mąż ma głowę spuszczoną
no no no właśnie, o to mi chodziło chyba należą nam się brawa za te trafne odszukanie

Cytat:
Tak w ogóle podzielam zdanie dziewczyn - Ty ciągle sprzątasz! Jak dobrze, że mieszkasz daleko ode mnie - wpadłabyś kiedyś bez zapowiedzi i potem rok bym na wątku czytała, jaki to aaby ma bajzel Kiedyś kumpela mi powiedziała "Ale ty masz brudne okna" No ale jak ktoś nie ma co robić i myje okna co 2 tygodnie, to każde przy takich będą brudne

ja nie sprzątam cały czas, poprostu tak Wam się wydaje bo Wam pisze o każdej minucie mojego życia

Cytat:
Z resztą nie ukrywam, że nienawidzę myć okien i myję je może 3x do roku. Zwłaszcza, że mam PCV ale z tych starszych, które mają milion szpar. Jak mam je myć, to
też nie lubię i najchętniej myłabym też 3 razy do roku gdyby nie babcia która lubi mieć umyte częściej.

Cytat:
A jak przeczytałam o porządkowaniu śrubek i gwoździków, to pomyślałam sobie "Matko kochana, co Strong jeszcze wymyśli?! W życiu nie wpadłabym na porządkowanie gwoździ!", a zaraz potem przypomniałam sobie, jak jakiś czas temu sama oddzielałam i pakowałam do osobnych woreczków
nie było u mnie porządkowania

Cytat:
My po obiadku. Była rybka z folii, były młode ziemniaczki, była fasolka z bułką tartą Kupiliśmy jeszcze przepiękne czereśnie i właśnie się nażarłam Czekam, aż brzuch mnie zacznie boleć
dobrze że przynajmniej znasz konsekwencje swoich czynów...

Cytat:
W ogóle strasznie dziś jestem napuchnięta. Poza tym mam jakiś dziwny cykl i mój okres chyba zalicza jakiś falstart - zawsze mam cykle 30-31 dni, a teraz mam 25ty dzień i od dwóch dni plamię jak na okres. Czy antybiotyk mógł mi tak namieszać?
specjalistką nie jestem ale pewnie tak, bo wiem że antybiotyk może wszystko rozregulować.

Cytat:
Tak w ogóle zaczęły się obrony naszego roku. Z mojej grupy seminaryjnej broniły się na razie dwie osoby... i jedna oblała Nie znam szczegółów, nie wiem, czy nie odpowiedziała czy co, ale podobno nasza recenzentka tak się czepia, że jednemu chłopakowi ledwie pracę przepuściła - a promotorce bardzo się podobała Z resztą miałam zajęcia z tą recenzentką i ledwie ją zdaliśmy, więc...
Nie powiem, ale strach mnie obleciał... W dodatku dziewczyna, która oblała, nie była osobą ślizgającą się całe studia...
W dodatku nie mamy żadnych pytań! - tzn. żadnego zestawu pytań do opracowania ani nic. Obowiązuje materiał z całych studiów
Może między pisaniem rozdziałów zajmę się już nauką
nie fajnie, oj nie fajnie..... ale dasz radę

Ana,
Cytat:
rozumiem, że to wszystko na technika? a nie myślałaś o studiach?
tak, wszystko technikum. Ja nie chce iść na studia a myślę że z tym wykształceniem też coś znajdę, o ile będę szukać bo mam nadzieję że mój biznes pozwoli mi na samodzielność

Cytat:
wg. okreslonego przeze mnie systemu
też mam taki system, i TŻ go nie umie jakos ogarnąć, ja mam "posprzątać kuchnię" to wiem, że naczynia pomyć, ze stołu posprzątać, wyczyścić suszarkę, umyć piec i rozwiesić ręczniki. CZyli takie standardowe codzienne "posprzątać kuchnię" a jakby mnie nie było i bym mu zostawiła kartkę że ma posprzątać kuchnię to wiem że by stał i patrzył noo poprostu nie ogarnia moich systemów sprzątania

Kotek, intensywny dzień....

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

czemu ciszaaaaaa ?
Stary 2012-06-29, 20:51   #251
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
witajcie? czy Wy cos w domu robicie??kurde tyle do nadrobieniaeh padam wczoraj bylam na rowerze i sobie troszke pojezdzilam...najgorsze ze jak wrocilam zaje...iscie chcialo mi sie jesc ehhh ale wypilam wody tyle ze hohoh i nic nie zjadlam bo wkocu chce schudnac.. eh tylko czy mi sie uda.... dzis odpuscilam bo wybralismy sie do Obi (akurat otwarcie bylo) i padam tak się nałazilam...i mam zaje....zakwasy
brawo za ruch i za to, że nie podjadłaś potem to już dobry początek

Cytat:
Jestem już!!

Promotorka podpisała mi pracę! Teraz ją oprawić i zdać wszystko do dziekanatu...
super, gratulacje

Cytat:
bawcie się dobrze, odpoczywajcie, dobrze, że nie bieżecie kompa nad morze

Cytat:
TŻ mi nie pozwolił posprzątać śrubek powiedział że on do garów mi się nie wtrąca
oj biedactwo, jak on tak mógł:haha ha:

Cytat:
Stokrotko, bo ja to bym wszystko chciała mieć w żyrafki

Blonde

Ana, dzieciaki wyściskane?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

http://allegro.pl/lezaczek-welurowy-...426701469.html podoba Wam się?

TŻ twierdzi że ta krowa ma złośliwy wyraz twarzy!
ta krowa jest śliczna, nie wiem tylko, czy od weluru latem dziecko by się nie pociło

byłam na działeczce, poplewiłam trochę i zrelaksowałam się na leżaczku było błogo, cisza spokój, aż się zdrzemnęłam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-29, 20:58   #252
201606201204
Konto usunięte

Witam się w nowym wątku.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A propo sprzątania, to idę aby zrobić to dziś... bo od jutra nauka (mimo skończonego roku szkolnego dziwnie to brzmi )
A tak mi się nie chce....
Jakaś obolała dzisiaj jestem i poddenerwowana... brzuch mnie bolal, głowa, plecy... a do tego ciągle czkam! i marudze
Ja posprzątam jutro, choć nie powinno być dużo, bo generalnie niewiele się nabrudziło przez tydzień.

Czego się uczysz?
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 22:44   #253
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Stokrotka, ja bym go chętnie potuliła ale jakoś mnie na ta porodówkę nie ciągnie ! i nie wiem czy pójdę, chyba sobie jakieś zwolnienie wypiszę

Kasiax, nasunęło mi się, masz już wszystkie kosmetyki dla maluszka?
Strong z kosmetykow to mam plyn z j&j do kapieli calego ciala z pompka,oliwke i masc na odparzenia.Polozna mi powiedziala zebym nic nie kupowala,ona mi poprzynosi rozne probki i wtedy zobacze co najlepiej dzidzousiowi odpowiada.Zreszta nie wiem co wiecej sie uzywa dla noworodka z kosmetykow?
Super paputki kupiliscie Ja jeszcze nie wiem w czym Oliverek wyjdzie ze szpitala

Emilia bardzo ladny kacik dla malutkiej
my juz lozeczko tez mamy skrecone ale poscieli jeszcze nie wyciagnelam bo sie zakurzy
Stary 2012-06-29, 22:54   #254
ButterBear
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę, bo zaraz wracam do nauki... Jutro o 13:30 zdecydowanie przydadzą się Wasze kciuki

Aaby, antybiotyki mogły zdecydowanie rozregulować cykl. Co do komentarza o oknach...chyba bym takiej koleżance wręczyła wiaderko, szmatki i płyn do szyb, zaraz po tym tekście

Strong, a czemu nie chcesz iść na studia? Młodziutka jesteś

Aa..i dziś się okazało, że jako, że jestem studentką, to przysługuje mi 50% zniżki na wyrobienie paszportu - mimo tego, że 'wiek studencki' mam już za sobą

Ok...oficjalnie wpadam w panikę przedegzaminacyjną.....:d rzwi-strach:

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 22:55   #255
agi_82
Wtajemniczenie

witam dziewczyny znajdzie sie miejsce dla jeszcze jednej "staraczki" ??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 23:35   #256
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
No pewnie witaj, napisz coś więcej
Stary 2012-06-30, 06:58   #257
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter, jak trzebabylo studia wybierać to nie miałam na co iść, nic mnie nie interesowała a te przyszłościowe zawody tym bardziej. I sobie myśle, nie będę płacić szalonej kasy ( w razie zaocznych i dojazdy czy wyprowadzka bo u mnie nic nie ma) tylko po to żeby 5 lat robić coś co mnie nie interesuje, tym bardziej że nie miałam konkretnego celu. No i olałam aż w sierpniu widziałam ogłoszenie tej szkoly nie daleko mnie że technik administracji za free zaocznie... na co ja: "super!" to mogę spróbować bo przecież w razie "w" nic nie stracę. i POSZŁAM ! okazuje się że ta szkoła jest dla mnie bardziej przyjemnością, bo uwielbiam tam chodzić i się dowiadywać wkońcu przydatnych rzeczy. Mówię przydatnych bo póki co z tego co wyniosłam z liceum nie użyłam nic, a tutaj proszę, przy rozmowie zawsze mi jakoś łatwiej jak czasem dyskutuje z tatą TŻ o składkach, urlopach czy ogólnie prawie. I co mnie jeszcze utwierdza w tym że dobrze zrobiłam to to że przyjaciółka administracje studiuje i robi to co ja plus jakieś bzdety a'la "liceum" które znów do niczego jej się nie przydają. Ale już mi to jeden w życiu mądry człowiek powiedział" :to co ona zrobi w klat 5, ja w 2 lata" więc mam wyselekcjonowane to co potrzebne naprawdę. A skoro robię to dla przyjemności i EWENTUALNEJ pracy, bo jak pisałam zamierzam otworzyć własny biznes, to po co mam studiowac administracje, obciążać się finansowo, i znów sięgać po jakąś tam część zbędnych rzeczy jak tu mam na miejscu, tylko co ciekawe, za darmo i to jeszcze w takiej formie, że dziecko i rodzina będzie na pierwszym miejscu a nie studia/szkoła. A uważam też że z wykształceniem technicznym a tym bardziej jeśli zrobię zamierzone kierunki też będę mogła znaleźć wystarczająco ciekawą pracę.
nie mówię też że nigdy nie pójdę na studia, nie wykluczam absolutnie, ale napewno nie teraz. Teraz się realizuję w życiu i mam nadzieję że tak zostanie, a może kolo 50tki, mi się zachce

pogadałam

i oczywiście kciuki za Ciebie będą

Agi82, witaj

Kasiax, ja mam mleczko do ciała z nivei z pompką, i oliwkę, i właśnie Ciebie pytam bo nie wiedziałam co jeszcze kupić a założyłam sobie kartę w rosmannie te ROSSNĘ, więc niebawem pójdę tam na zakupy.

co do wyprawki szpitalnej, my mamy kupioną, bo to wtedy co teściówka z TŻ mi prezenta zrobili pokazywałam Wam te białe body i zielone śpioszki

łóżeczko u nas stanie dopiero jak będę w szpitalu tylko pościel przygotuję wcześniej i dam do takie walizeczki po kocu żeby się nie kurzyła.

Stokrotka, u mnie też trzeba poplewić

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Jedno pranko już się dokańcza, ja po śniadanko i niestety drogie Panie.... zaczynam odmrażać lodówkę.... aż mnie mdli! Tak mi się tego nie chce robić że szok, a dziś jeszcze zakupy, potem na działkę, do kościoła i trzebabyło by coś upiec, ale chyba wycwanię się babką
Stary 2012-06-30, 07:14   #258
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Butter, jak trzebabylo studia wybierać to nie miałam na co iść, nic mnie nie interesowała a te przyszłościowe zawody tym bardziej. I sobie myśle, nie będę płacić szalonej kasy ( w razie zaocznych i dojazdy czy wyprowadzka bo u mnie nic nie ma) tylko po to żeby 5 lat robić coś co mnie nie interesuje, tym bardziej że nie miałam konkretnego celu. No i olałam aż w sierpniu widziałam ogłoszenie tej szkoly nie daleko mnie że technik administracji za free zaocznie... na co ja: "super!" to mogę spróbować bo przecież w razie "w" nic nie stracę. i POSZŁAM ! okazuje się że ta szkoła jest dla mnie bardziej przyjemnością, bo uwielbiam tam chodzić i się dowiadywać wkońcu przydatnych rzeczy. Mówię przydatnych bo póki co z tego co wyniosłam z liceum nie użyłam nic, a tutaj proszę, przy rozmowie zawsze mi jakoś łatwiej jak czasem dyskutuje z tatą TŻ o składkach, urlopach czy ogólnie prawie. I co mnie jeszcze utwierdza w tym że dobrze zrobiłam to to że przyjaciółka administracje studiuje i robi to co ja plus jakieś bzdety a'la "liceum" które znów do niczego jej się nie przydają. Ale już mi to jeden w życiu mądry człowiek powiedział" :to co ona zrobi w klat 5, ja w 2 lata" więc mam wyselekcjonowane to co potrzebne naprawdę. A skoro robię to dla przyjemności i EWENTUALNEJ pracy, bo jak pisałam zamierzam otworzyć własny biznes, to po co mam studiowac administracje, obciążać się finansowo, i znów sięgać po jakąś tam część zbędnych rzeczy jak tu mam na miejscu, tylko co ciekawe, za darmo i to jeszcze w takiej formie, że dziecko i rodzina będzie na pierwszym miejscu a nie studia/szkoła. A uważam też że z wykształceniem technicznym a tym bardziej jeśli zrobię zamierzone kierunki też będę mogła znaleźć wystarczająco ciekawą pracę.
nie mówię też że nigdy nie pójdę na studia, nie wykluczam absolutnie, ale napewno nie teraz. Teraz się realizuję w życiu i mam nadzieję że tak zostanie, a może kolo 50tki, mi się zachce

pogadałam

i oczywiście kciuki za Ciebie będą

Agi82, witaj

Kasiax, ja mam mleczko do ciała z nivei z pompką, i oliwkę, i właśnie Ciebie pytam bo nie wiedziałam co jeszcze kupić a założyłam sobie kartę w rosmannie te ROSSNĘ, więc niebawem pójdę tam na zakupy.

co do wyprawki szpitalnej, my mamy kupioną, bo to wtedy co teściówka z TŻ mi prezenta zrobili pokazywałam Wam te białe body i zielone śpioszki

łóżeczko u nas stanie dopiero jak będę w szpitalu tylko pościel przygotuję wcześniej i dam do takie walizeczki po kocu żeby się nie kurzyła.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Jedno pranko już się dokańcza, ja po śniadanko i niestety drogie Panie.... zaczynam odmrażać lodówkę.... aż mnie mdli! Tak mi się tego nie chce robić że szok, a dziś jeszcze zakupy, potem na działkę, do kościoła i trzebabyło by coś upiec, ale chyba wycwanię się babką

witajcie no to ja sie pochwale u mnie mieszkanie już lśni:P a co jestem juz po sniadanku i zamierzam wybyc w plener ... moze uda mi sie Tz namowic tez...taka piekna pogoda ze az szkoda w domu siedziec.... wczoraj padłam tak szybko ze szok.....powiem Wam ze tez bym chciala isc na jakies studia.... albo znalesc prace w kierunku "kosmetycznym"albo fryzjerskim bo uwielbiam robic wlosy i paznokcie....:P mam na tym punkcie bzika nawet wpadłam na pomysl ze zarobie pare groszy w domu....
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."

Edytowane przez martynka1916
Czas edycji: 2012-06-30 o 07:19
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 07:14   #259
stokrotka24
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz wracam do nauki... Jutro o 13:30 zdecydowanie przydadzą się Wasze kciuki

Aaby, antybiotyki mogły zdecydowanie rozregulować cykl. Co do komentarza o oknach...chyba bym takiej koleżance wręczyła wiaderko, szmatki i płyn do szyb, zaraz po tym tekście

Strong, a czemu nie chcesz iść na studia? Młodziutka jesteś

Aa..i dziś się okazało, że jako, że jestem studentką, to przysługuje mi 50% zniżki na wyrobienie paszportu - mimo tego, że 'wiek studencki' mam już za sobą

Ok...oficjalnie wpadam w panikę przedegzaminacyjną.....
trzymam kciuki ciekawe czy ta zniżka paszportowa dotyczy studentów podyplomowych, pewnie nie, bo my nawet legitymacji nie mamy

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witaj, pewnie, ze jest miejsce, powiedz coś o sobie, już sie staracie?
Cytat:

nie ma sprawy, przyjdę do Ciebie

i nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj ten test ( 11 dzień fl) i oczywiście jest negatywny. Trudno, ale dla pewności zrobię jeszcze jeden we wtorek (14 dzień fazy fl) bo muszę ten duphaston odłożyć żeby okres dostać. Ciekawe, czy mimo duphastonu okres sam moze przyjśc, czy on blokuje ten okres Może tz- a namówię na badania w czwartek jak dostanie wolne. Myślałam, ze gorzej to przeżyję, ale jest oki, siedzę w pracy i odliczam godziny do końca. Wieczorem grill na działce

Łukaszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 07:19   #260
tomalinka
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny. Przyszłam Wam tylko powiedzieć, że byłam wczoraj na usg. Okazało się, że najprawdopodobniej pekla mi jakaś torbiel w jajniku albo była to owulka. Ale lekarz powiedział, że raczej nie bo w sumie był to 10 dc i jemu sie nie wydaje że mogłby pecherzyk urosnąć do takich rozmiarów i pęknąć w tak krótkim okresie czasu. Także raczej to jest jakas torbiel z poprzedniego cyklu.. No mam teraz brac wieksza dawke luteiny dowcipnie i za 10dni znowu na usg czy to się wchłonęło.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
i nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj ten test ( 11 dzień fl) i oczywiście jest negatywny. Trudno, ale dla pewności zrobię jeszcze jeden we wtorek (14 dzień fazy fl) bo muszę ten duphaston odłożyć żeby okres dostać. Ciekawe, czy mimo duphastonu okres sam moze przyjśc, czy on blokuje ten okres Może tz- a namówię na badania w czwartek jak dostanie wolne. Myślałam, ze gorzej to przeżyję, ale jest oki, siedzę w pracy i odliczam godziny do końca. Wieczorem grill na działce
Przykro mi ale zobaczymy jeszcze co pokaze test we wtorek.. moze akurat II... Chyba blokuje dupek okres ale nie jestem tego pewna.. (bo okres pojawia się w momencie obnizki progesteronu).
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 07:20   #261
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Przyszłam Wam tylko powiedzieć, że byłam wczoraj na usg. Okazało się, że najprawdopodobniej pekla mi jakaś torbiel w jajniku albo była to owulka. Ale lekarz powiedział, że raczej nie bo w sumie był to 10 dc i jemu sie nie wydaje że mogłby pecherzyk urosnąć do takich rozmiarów i pęknąć w tak krótkim okresie czasu. Także raczej to jest jakas torbiel z poprzedniego cyklu.. No mam teraz brac wieksza dawke luteiny dowcipnie i za 10dni znowu na usg czy to się wchłonęło.
oby się to szybciutko wchłonęło a masz jeszcze szansę na owulkę w tym cyklu przez tą torbiel? Bieżesz jakies leki oprócz luteiny na to PCO? Bo ja sie właśnie tak zastanawiam, czym ta moja ginka bedzie mnie leczyć
A na II kreski już nawet nie liczę, już nie czuję się "ciążowo" nawet piersi mniej bolą, no trudno. Teraz zaczęłam myśleć o wakacjach bo za 2 tygodnie urlop aby odgonić myśli tylko od staranek.

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-06-30 o 07:21
Stary 2012-06-30, 07:20   #262
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Też na wiosnę wyrabiałam i się dowiadywałam.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 07:22   #263
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Przykro mi ale zobaczymy jeszcze co pokaze test we wtorek.. moze akurat II... Chyba blokuje dupek okres ale nie jestem tego pewna.. (bo okres pojawia się w momencie obnizki progesteronu).

tomalinka przykro mi
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 07:32   #264
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
oby się to szybciutko wchłonęło a masz jeszcze szansę na owulkę w tym cyklu przez tą torbiel? Bieżesz jakies leki oprócz luteiny na to PCO? Bo ja sie właśnie tak zastanawiam, czym ta moja ginka bedzie mnie leczyć
A na II kreski już nawet nie liczę, już nie czuję się "ciążowo" nawet piersi mniej bolą, no trudno. Teraz zaczęłam myśleć o wakacjach bo za 2 tygodnie urlop aby odgonić myśli tylko od staranek.
Nie, powiedział że owulacji nie bedzie dlatego od razu luteina. Nic nie biorę na to pco bo na to nie ma lekarstwa - można zmniejszac tylko skutki tej choroby. Ogólnie to na razie brałam luteina przez 10 dni na wywołanie okresu a potem clostilbegyt od 5-9dc na wywołanie owu. No ale widzisz przyszłam w 10 dc i juz wiem ze nie ma tej owu. Także zobaczymy co teraz bedzie.. ale ten cykl znowu stracony na przedbiegach..

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
tomalinka przykro mi
dzięki Nawet nie jest mi przykro tylko trochę jakoś stracilam nadzieję, że te cykle mi się unormują.. Myslalam ze to bedzie łatwiejsze.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Może urlop zdziała cuda Trochę zmienisz myśli i może przywieziecie miłą niespodziankę
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 07:49   #265
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, powiedział że owulacji nie bedzie dlatego od razu luteina. Nic nie biorę na to pco bo na to nie ma lekarstwa - można zmniejszac tylko skutki tej choroby. Ogólnie to na razie brałam luteina przez 10 dni na wywołanie okresu a potem clostilbegyt od 5-9dc na wywołanie owu. No ale widzisz przyszłam w 10 dc i juz wiem ze nie ma tej owu. Także zobaczymy co teraz bedzie.. ale ten cykl znowu stracony na przedbiegach..
przykro mi kochana, że w tym cyklu nic nie będzie, ale musimy być cierpliwe i nastawić sie pozytywnie, że przyjdzie na nas pora i mimo przeciwieństw, leczenia doczekamy się dzidziusia. Nie smutaj się więc kochana, jeszcze wszystko przed namiJa też myślałam, że to bedzie łatwiejsze.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Gucia, Butter robiłam wczoraj z waszego przepisu szpinak zapiekany w cieście francuskim. W smaku rewelacja, tylko pewnie mój błąd, bo gorący szpinak dałam na ciasto i był problem ze zwijaniem, ale tz jest sprawniejszy w tych rzeczach i jakoś się zwinęło i upiekło

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-06-30 o 07:36
Stary 2012-06-30, 09:09   #266
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

witam sie ladnie z rana i lece dalej mieszkanie juz posprzatane, obiad ugotowany trawa skoszona i zaraz zbieram sie na targ po jakies warzywka i owocki

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:15   #267
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Może jednak za szybko ten test. Nie załamuj się
Już robicie badania u TŻ? Widzę, że niecierpliwi jesteście

Cytat:
Ojej, współczuję. Oby wszystko się wchłonęło i następny cykl będzie lepszy.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:17   #268
Malensstfo
Zakorzenienie

Hejka!

U nas upał dziś...huh...

Siedzę w tej "dodatkowej" pracy...i mam zamiar się zaraz trochę pouczyć

Stokrotko ehsss ty łobuzie!!!
Stary 2012-06-30, 09:22   #269
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35024485]Może jednak za szybko ten test. Nie załamuj się
Już robicie badania u TŻ? Widzę, że niecierpliwi jesteście

Ojej, współczuję. Oby wszystko się wchłonęło i następny cykl będzie lepszy.[/QUOTE]
nie załamuję się, chociaż już się nie nastawiam na II kreski w tym cyklu. Moja ginka powiedziała, żeby już robić wyniki tz, że nie ma na co czekać. Pamietasz ile takie badania kosztują?

Cytat:
Hejka!

U nas upał dziś...huh...

Siedzę w tej "dodatkowej" pracy...i mam zamiar się zaraz trochę pouczyć

Stokrotko ehsss ty łobuzie!!!
to było silniejsze ode mnie

Łukaszek
Stary 2012-06-30, 09:31   #270
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
nie załamuję się, chociaż już się nie nastawiam na II kreski w tym cyklu. Moja ginka powiedziała, żeby już robić wyniki tz, że nie ma na co czekać. Pamietasz ile takie badania kosztują?
My płaciliśmy 20 zł. Ale wiem, że taka cena to rzadkość - dziewczyny na Wizażu podawały dużo wyższe ceny. Może były to bardziej szczegółowe badania
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości