![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Studentki Politechniki Gdańskiej- łaczmy się! :)
Cytat:
![]() tak, jest szansa, że będziesz mogła jakiś pokój wybrać ale musisz odpowiednio zagadać ![]() co do dwuosobowego pokoju to nie ma reguły. mam znajpmych z DS2 którzy dostali na pierwszym roku 2 os i jest ich mniej wiecej tyle co z 3 os. Chociaż przyznam szczerze, że mi się mieszkało lepiej w 3os w DS2 niż w 20s. Jak mieszkasz w 3 os to nie jesteś "skazana" cały czas na te drugą osobę. Czasami jest tak, że współlokatorki się sobą zajmą i masz chwilę dla siebie. Szybciej znajdziesz taką chwilę dla siebie w 3os niż w 2os. A pokoje 3os w DS2 są dość fajnie zrobione, bo są długie i nie ma tego problemu co w przypadku kwadratowych pokoi, że wszyscy siebie non stop widzą. Jak sobie weźmiesz miejsce koło drzwi to masz taką fajną niszę dla siebie. Z drugiej strony - dwa miejsca są pod oknem, też fajnie. Co kto lubi, ale ja bym nie płakała na 3 os ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Doszły do mnie dziś pewne informacje i oczekuje potwierdzenia lub zaprzeczenia. Czy osiedle Traugutta jest jednym z tych gorszych...bardzo niebezpiecznych ulic? czy jest tam tak jak "wszędzie"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Osiedle Traugutta nie jest 'najgorszym'. Jest tam stadion Lechii Gdansk. Chociaz wieczorami to nie wiem. W dzien normalnie chodze i nie mam obaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po pierwsze: wcale nie ejst niebezpiecznie, zdarzają się jakieś ataki czy pobicia czy coś, ale to wszędzie w całym Gdańsku z taką samą czestotliwością. Jak nie bedziesz pomykać sama z imprezy w krótkiej mini o 3 w nocy - bo zwykle takie dziewczyny są zaczepiane, albo zataczacjący się podpici studenci - to nic Ci nie będzie. Ja się dużo mniej bezpiecznie czuję na osiedlu wyspiańskiego, to jest w srodku miasta i wszyscy tam łażą. U nas, w nocy większość to studenci którzy chodzą na kampus na imprezy albo mieszkają w akademiku. Sami swoi ![]() Niebezpiecznie ejst w lesie - ale kto łazi nocą po lesie? A tak to jak wszędzie. Tak samo w ciemnych okolicach i zakamarkach. Jak nie kusisz losu nic ci nie będzie. Ja się tam czuję bardzo bezpiecznie. Co do stadionu - to po pierwsze lechiści juz tam chyba nie grają (??). Po drugie nawet jak grali to było ok. Kibice nigdy na miejscu burd nie robią, wywożą to dalej. Zresztą, nasze osiedle jest w tej wyższej części traugutta. tu kibica nie uświadczysz, chyba ze na przystanku autobusowym ale to rzadko bo zwykle przychodzą z drugiej strony, od tramwaju albo skmki..
'Oh, I wish I could, but I don't want to..' 20.01.12 - Pani Inżynier ![]() ![]() 10.02.12 - Pani Kierownica ![]() Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2012-08-22 o 06:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Ja traugutta az tak nie znam. Teraz chyba graja na PGE arenie? Ale kibicka ze mnie żadna, nie orientuje się.
Jest wiele niebezpieczniejszych dzielnic w Gdansku-przeróbka, stogi, nowy port, biskupia górka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Czas przerwać tą niepokojącą ciszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomysł o umowie najmu rozbawił mnie do łez, wybacz ![]()
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
tak to własnie jest jak człowiek niezorientowany to i dziwne pomysły w głowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy już nie pojawiło się to pytanie, ale czy jest wcześniej informacja o przydziale pokoi czy niespodzianka do samego końca?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z inżynierii biomedycznej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
a gdzie takowych grup szukać bo mnie interesuje akurat transport na oio :p
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Ja się przez przypadek natknęłam. Ale jak się nie znajdzie zawsze można samemu założyć ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Siemka dziewczyny
![]() Wiecie coś o indeksie? Bo w sumie może trzeba zapłacić/załatwić, a ja nic o tym nie wiem. Mam nadzieję, że lepiej jesteście poinformowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle to dzisiaj dokładnie przeczytałam tą kartke, która była w liście z pg i było napisane, że jeśli ktoś jest zainteresowany przydzieleniem do określonej grupy to ma to zgłosić do 10 września bo potem nie ma możliwości zmiany. I teraz tak się zastanawiam o co chodzi, skąd na dzień dzisiejszy mam wiedzieć w jakiej grupie chce być, może mnie ktoś oświecić od czego to przydzielenie zależy? ![]() A druga sprawa jest taka, że pilnie potrzebne mi jest zaświadczenie do ZUSu, że ucze się w tej szkole. Myślicie, że przed rozpoczęcie roku akademickiego dostane coś takiego w dziekanacie? Nie chciałabym jutro na darmo do Gdańska jechać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do dziekanatu - dzwoniłabym najpierw zapytac. Ewentualnie jeśli masz już konto na moja.pg.gda.pl to tam sprawdź czy możesz złożyć wniosek. Z dziekanatami nigdy nic nie wiadomo ![]()
![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie już się sama zorientowałam, że musze złożyć wniosek. I teraz jak będzie, oni mnie jakoś poinformują, że mam to odebrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Apropo komentarzy 'bardzo miłej osoby' na facebooku to będziemy go widywać na ETI.
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
ale czy naprawdę powinniśmy interesować się studiami innych i komentować ich wybory?
![]()
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym uważam, że każdy ma swoje życie i komentowanie cudzych wyborów (a zwłaszcza jeśli dotyczy to obcych ludzi) jest po prostu niegrzeczne. Ja mogę sobie na dany temat myśleć co chce, ale niekoniecznie muszę to mówić głośno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Są ludzie i taborety. Ja już też się tam kłuciłam, nie wiadomo zresztą nawet o co. Moi znajomi się z tego smieją.
Ludzie zawsze będą się czegoś czepiać. Prawdopodobnie powodem są jakieś kompleksy. Nie należy tym się przejmować. Ja nie uwazam zeby WOIO bylo jakies gorsze. Nawet słyszalam ze oceanotechnika jest jednym z najtrudniejszych kierunków na PG. Sama mialam WOIO na 2 i 3 miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
A wiecie skąd się to wszystko wzięło? Niektórzy pójdą na cokolwiek, aby studiować w ogóle. Krzywdzące jest to tylko dla osób, które na prawdę interesują się tymi kierunkami. : )
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
No dokładnie bo ludzie idą na studia po to by tylko coś studiować. Widać niewiele osób interesują kierunki na OiO, dlatego progi są jakie są i przez to właśnie wszystkich zalicza się do tych gorszych a co z ludźmi którzy idą tam bo chcą właśnie to robić w życiu...
![]() |
#266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wrecz daleko mu do tego.. Nie mowie tez, ze jest banalny. Znajda sie kierunki duuuzo trudniejsze, jak i te latwiesze. Tak dla przykladu. Nasza dr od matematyki ma tez zajecia z OiO. Kiedys pisalismy razem kolokwium, najpierw oni dostali swoj zestaw pytan, potem my. Byla naprawde bardzo duza roznica w poziomie trudnosc.. niby dzialy te same, ale zadania duuuzo prostsze. I skoro taka matematyka jest latwa, to jakos ciezko mi uwierzyc w to, zeby ten kierunek byl mega trudny. ![]() I wiecie, ja sama studiuje IS. Uwazam, ze ten kierunek jest trudny, bo duzo zajec, duzo projektow etc. ale nie uwazam tez, zeby byl jednym z najciezszych, bo ja go studiuje.... Zdaje sobie sprawe, ze budownictwo jest zapewne ciezsze, wiec bez sensu takie gadanie. OiO nie cieszy sie dobra opinia, glownie ze wzgledu na burdel organizacyjny. Co do europeistyki, w ogole mnie nie dziwi, ze ludzie jada po tym kierunku. PG to uczelnia techniczna, wiec nie wiem dlaczego on sie tam znalazl. Jak dla mnie to tez powinni go wywalic, a raczej przeniesc na ug... I w porownaniu do reszty z pewnoscia mozna go nazwac kierunkiem gier i zabaw. Patrzac na liczb zajec, obowiazkowych cwiczen/laborek/ ilosc czasu spedzonego nad projektami, czy trudnoscia zaliczen, taka europeistyka wydaje sie byc przedszkolem. ![]() Co wiecej sami studenci europeistyki stwierdzaja, ze sa to latwe studia. ![]() Na OiO rzadza niektore sale ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2012-09-04 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Mnie nie interesują studia innych i nie komentuję ich wyborów, ich życie ich wybór ; ) ja wcale nie uważam się za półinteligenta dlatego że wybrałam energetykę na OiO, a nie na ETI
![]()
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Nikt nie mówił nic złego o energetyce przecież! : o A ten kierunek nie jest przypadkiem międzywydziałowy?
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
i tak i nie, bo przez pierwsze 5 semestrów zajęcia prowadzone są wspólnie, ale od szóstego semestru wchodzi specjalizacja, która jest zależna od wybranego wydziału.
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;36317977]Ok, ludzie nie powinni gadac, ale ty sama opowiadasz bzdury. [/QUOTE]
Powiedziałam, że tak słyszałam. Nie mówiłam, że ja tak twierdze. Jako, że nie rozpoczełam jeszcze studiów, nie posiadam na ten temat żadnej wiedzy, jedynie to, co mi inni powiedzą. Mam koleżanke na oceanotechnice, i podobno studia są trudne. Kiedyś w internecie szukajac informacji na temat kierunku, spotkalam sie z opinia, że są jedne z najtrudniejszych. Nie mi oceniać. Moim zdaniem, nie powinno się jechac ludzi za wybory- czy oceanotechnike, czy europeistyke, czy zarzadzanie. Według mnie, europeistyka jak najbardziej pasuje do wydziału zarządzania i ekonomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.