![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
u
dziękujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() To dobrze, że kapturki nie mają wpływu na zgryz bo bez nich nie wyobrażam sobie karmienia piersią a uwielbiam gdy, jak to napisałaś, córeczka przytula się do mojej piersi, ogarnia mnie wtedy szczęście ![]() No właśnie odnośnie karmienia piersią czy mm to sprawa matki, chcesz karmić to karmisz, nie chcesz/nie możesz to nie karmisz i tyle, a lekarze, rzeczywiście są przeciwni mm, dlatego jeśli już będę dokarmiać, a mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne, to nic nie powiem pediatrze ![]() dziękuję za odpowiedź ![]() swoją drogą to mamy już drugie mleko kupione ( na wszelki wypadek) tym razem najtańsze bebiko i niedługo to też trzeba będzie wyrzucić bo raz daliśmy małej butlę i stoi... wcześniej musieliśmy wyrzucić 3/4 Enfamilu wczoraj teściowa nie przyszła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Która z was kupiła tego konika z FP? Interesuje mnie czy można w nim wymieniać baterie i jakie tam są te melodyjki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mogę dołączyć
![]() Moja Sara też czasami się denerwuje i odwraca się od piersi ale wiem że to dlatego że mleko jej tryska bo nawet jak puści sutka to mleko dalej leci i musze odczekać staram się ją karmić w pozycji takiej żeby miała „pod górkę” Miałyśmy troszkę kolki i kupiłam krople BioGaia i jest dużo lepiej kolki minęły czasem ma problem z gazami ale sytuacje da się szybko opanować. |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Bry
Nie wiem czy pisałam, ale dzwoniłam do położnej i jeszcze te niemieckie sab simplex poleciła. Narazie mały wziął 3 razy ale póki co efektow nie widzę. Teraz mam delicol, bobotic i sab simplex. Czy jak daję sab simplex to delicol też mogę mu dać? Ja mam butelki tt i też mi sie smoczek zapada, ale mój Adas z aventu nie umie pić, jedynie tt mu podchodzą, bo mam też butlę z canpola i też mu nie idzie, jakoś tak wciąga je dziwnie, że aż słychać. Niewyspana jestem, dzisiaj w nocy mały domagał się jedzenia koło 5ej, Jako, ze muszę ściągać to mleko początkowe, więc zazwyczaj się drze zanim to zrobię i mu podam cyca. No i dzisiaj Adas leżał na łóżku, ja siedziałam obok z laktatorem a M spał...no i co Adaś zapłakał to M przez sen masował mi nogę myśląc, ze to maly.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O rany, chyba bym nie wyżyła przy takiej temperaturze ![]() ![]() Co do poranionych sutków, mi bardzo pomogła maść Purelan, to jest 100 % lanoliny, po paru aplikacjach odczułam dużą ulgę, tylko jej minusem jest to, że jest dość droga. Używałam wcześniej Maltan, ale mi nic nie pomagał. she_87 cześć! benka99 Moja Zosia też cała wypryszczona na buźce, na polikach te pryszcze już są takie na moje oko zagojone, ale teraz za to robią się takie suche placki i skóra jest taka chropowata jak szczota ![]() Lekarz kazał natłuszczać, kupiłam oilatum soft, posmarowałam i wydaje mi się, że jej się bardziej czerwone te policzki zrobiły, ale muszę jeszcze poobserwować. Już nie wiem co mam z tym robić, myłam wodą przegotowaną, solą fizjologiczną, wodą z krochmalem, teraz ten krem i nic nie pomaga ![]() Kto mi powie, jak się cytuje kilka różnych postów, bo ja sierota i nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |||
Wtajemniczenie
|
Zamiast się cieszyc to się dziwisz
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- na dole po prawej stronie każdego postu masz ikonki trzy dokładnie i zaznaczasz tą środkową czyli wielocytuj,po zaznaczeniu postu klikasz odpowiedz i gotowe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Coraz mniej mleka mam z lewej piersi, bo krew mi leci prawie przy każdym odciąganiu ![]() kism, ale to noszenie na ramieniu, to raczej nie jest w pionie. Kładę sobie Hanię tak, że brzuszek ma na moim ramieniu, rączki i główka zwisają na plecy,a dupcia i nóżki zwisają z przodu. Tak też jest niewskazane? |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Witam się w odchowalni
![]() Kism, Ania fajnie, że jesteście ![]() Szmaragdowy kotku dziękuję Ci bardzo za informacje na temat badań ![]() ![]() ![]() Kism ale masz fajnych tych chłopaków ![]() ![]() Dziękuję Ci za uwagę, pocieszyłaś mnie trochę mam nadzieję, że po prostu trafił mi się mniej wylewny egzemplarz jednak czasami różne myśli przychodzą mi do głowy zwłaszcza jak czytam, że młodsze dzieciaki już tak ładnie się uśmiechają i zaczepiają a z moim zero kontaktu, ani bawić się ani nic ![]() ![]() póki co staram się zachować spokój... ![]() w sierpniu idziemy do neurologa więc jeśli nic się nie zmieni zapytam go co robić dalej stokrotko ślicznie wyglądacie ![]() agata dziękuję za odpowiedź w sprawie chusty ![]() Benka wiem co czujesz przechodziłam to z pierwszym dzieckiem a teraz przechodzę z drugim ![]() z tym, że z pierwszą było gorzej w skrócie z powodu tego prężenia rok spędziła na rękach, ale ją 7 mies karmiłam piersią a później kozim mlekiem bo żadnego innego nie tolerowała, po roku koszmar się skończył teraz szybko musiałam zrezygnować z kp bo mały po moim mleku wyglądał jak nadmuchany balonik tak był zagazowany ![]() no i to samo prężenie całymi dniami, które wybudza go ze snu, napady płaczu po kilka h jednak mały ma dni gdzie prześpi kilka h w łóżeczku także z nim mam o tyle lepiej ![]() aktualnie jesteśmy na nutramigenie i z biegiem czasu jest jakby lepiej. Z mojej strony mogę Ci polecić chustę u nas naprawdę działa cuda, no i do tego dajemy bobotic w dzień po każdym karmieniu 10 kropel, delicol u nas nie przyniósł żadnej poprawy, no i życzę duuużo cierpliwości ![]() aha i jeszcze dla karmiących przez nakładki ja córę karmiłam 7 mies. przez nakładki (inaczej nie chciała) i żadnych problemów ze zgryzem nie ma także spokojnie ![]() A ja wzięłam się w końcu za ćwiczenia wczoraj stepper i ćwiczenia na rzeźbę a dzisiaj załączyłam płytę z shape'a trening Ewy Chodakowskiej myślałam, że ducha wyzionę ![]() ![]() Witam nowe koleżanki ![]() Gabi o rany, oby szybko przeszło ![]() ewuś nieźle ![]() my też używamy butelek TT i chwalę sobie poza tym mały z innych nie chce pić, mąż kiedyś kupił tą Lovi, ale stoi nieużywana Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-07-20 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Cześć, nabyłam dzisiaj delicol, mam do was pytanie, czy dajecie te krople do każdego karmienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Podpinam się pod wątek i witam serdecznie
![]() ![]()
#253 | ||
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
![]() U nas dzisiaj standardowo. Karmienie o 4.30 i pobudka o 8.30. ![]() Teraz mała ma drzemkę ale śpi jak zając pod miedzą. ![]() Jestem po fryzjerze. Od razu lepiej z odświeżoną fryzurą. Polecam wszystkim które cierpią na chandrę. Taka wizyta u fryzjera potrafi postawić na nogi. I się pochwalę że przytulanki z mężem po porodzie zaliczone. Było ok. Naprawdę polecam ćwiczenia mięśni Kegla. To potrafi zdziałać cuda....
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim !
Ja wczoraj byłam z Antosiem na wizycie u pediatry między innymi po to,żeby donieść zaświadczenie od alergologa,żeby nie było potem takiej lipy jak ostatnio,że dostałam dwa mleka na 100% ![]() Antoś waży 5180 gramów ! Czyli podwoił już swoją masę urodzeniową i goni intensywnie swoich młodszych kolegów ![]() ![]() Co do usypiania, może napiszę jeszcze raz jak u mnie sprawa wygląda, może którejś się przyda. Tak jak już wcześniej opisywałam problemem był okres kiedy kąpałam Małego co drugi dzień,lepiej zasypiał w dni bez mycia(brudas ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie kciuki!
Jadę po skierowanie do chirurga, a później do szpitala. Muszą zbadać te moje piersi, bo nie jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#258 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#259 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-20 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z ciekawości - w jaki sposob szybko opanowujesz problem z gazami ? bo nas czasem jak dopada to pol nocy stracone .... Gabi a co to w ogole podziało sie z tym itwoimi piersiami ???? nie za długo ta krew Ci leci? Andzya super !! zazdroszcze tych godzin nocnych, moj Boryś budzi sie 24, 3 6 a dziś to w ogóle co dwie godziny jechał ... ![]() trzymamy !!! daj znać koniecznie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() jak chcesz zacytować dany post to klikasz pod nim w środkowe okienko ( wielo-cytuj) i jak już chcesz zakończyc i odp na te posty co pocytowałaś to dajesz odpowiedz z prawej strony. za jednym razem możesz zacytować 10 postów no nie dogodzisz masz racje hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w każdym razie zauważyłam, że Tosia robi teraz częściej kupę a mniejszą no ale te białe cząsteczki nadal są Cytat:
![]() a Tosia i lekka i długa jest ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
u mnie jest normalnie jesień,czały tydzien pada,normalnie chyba kurtki wyciągne.
Filip zupę je i liczy łyżki zupy które je-naliczył już 807 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
p.s. chyba się udało wielocytowanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Freya85 widzę cię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
No właśnie chyba te kropelki pomogły, jak widze ze sie pręzy to robie masaż brzuszka, jak już bardzo płacze właczam okap to ja uspokaja biore przytulam i przwaznie zasypia. U ans nigdy w nocy nie płakała tylko wieczorami
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my dzisiaj pięnka noc i ładny dzień. MIki właśnie leży u mnie na kolanach. ![]() ![]()
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
upieklabym szarotke.
Moze ktos ma sprawdzony, szybki i latwy przepis ![]() Milego weekendu ![]()
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.