![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodzice pojechali na wakacje, a dziecko...
Cytat:
Patrząc po awatarach i podpisach to szczerze się zastanawiam ![]() Znam mnóstwo kobiet, które zatraciły siebie, opisy na portalach społecznościowych dotyczą kupek i ząbkowania, na profilowym mają swoje dzieci i po prostu już nie można poruszyć z nimi innego tematu... Nie wszystkie matki tak mają, bo znam mnóstwo takich, które mimo wielkiej miłości do dziecka nie zatracają się do reszty.
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2012-07-24 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Proponuję w tytule oznaczać, że w danym wątku może wypowiadać się jedynie osoba mająca dziecko, bo widać, że niektórzy mają problem z zaakceptowaniem faktu, że ktoś może mieć inną opinię na dany temat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
widziałam w supermarkecie dzisiaj mamę dającą klapsa dziecku, dziecko się darło na cały sklep , rzucało puszkami z kukurydzą bo mama nie chciała kupić chipsów.
jakaś inna matka zwróciła jej uwagę , że bije dziecko po czym sama do swojego się odezwała "zamknij mordę" z mamuśkami na tym wątku może być podobnie, wielkie halo, że zrezygnowali godzinę przed startem samolotu z towarzystwa dziecka, a same jakby mogły, wybrałyby się na urlop bez dzieciaków. Paranoja przesadnej matczynej opieki dochodzi do tego stopnia, że nawet na maratońskie wesela taszczą swoje małe pociechy, które potem śpią w samochodzie...
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne,że nie znam i być może jestem niesprawiedliwa, ale osoby bezdzietne są tu trochę brane za glony bez mózgu. Jasna sprawa,że nie mamy takiego doświadczenia i nie wiemy jak to jest mieć dziecko, ale z drugiej strony matki też nie potrafią na siebie spojrzeć z dystansem.
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy czym zgadzam się, nie rozumiem tej mody na ciąganie dzieciaków wszędzie ze sobą, bo takie wesele to nie jest impreza dla małych dzieci wg mnie, zwykle przeszkadzają tam tylko. Mnie rodzice nie brali na wesela, imieniny do znajomych i taki tam imprezy typowo dla dorosłych, przeżyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzeniona
|
Swoją opinię w temacie już wyraziłam, ale dziwi mnie, dlaczego w tego typu wątkach ktoś rości sobie prawo do oceniania tego, co jest "normalne", a co nie, które opinie to "bzdury", a które sama prawda... Opinia poprawna bądź nie to pojęcia względne i naprawdę zaskakuje mnie to, że ktoś opinię inną od swojej określa jako bzdurę. Ja mogę się z kimś nie zgadzać, ale jeśli ktoś nie gada rzeczy niezgodnych z prawdą (np. że prawo jazdy można mieć w Polsce od 20-go roku życia), a jedynie wyraża swoją opinię, to nie potrafiłabym nazwać tego bzdurą. Ale najwięcej o tolerancji i zrozumieniu szumią ci, którzy sami za grosz go nie wykazują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W takiej sytuacji matka MUSI myśleć o dziecku i koniec. To nie ma nic wspólnego z tym, jak to ładnie próbujesz określić, praniem mózgu ![]() Cytat:
Ileż można pisać, że organizowanie WCZEŚNIEJ opieki dla dziecka i samodzielny wówczas wyjazd to nie to samo co opisywana sytuacja ![]() Owszem wybrałabym się na urlop bez dziecka, dzieci - czemu nie? ALE nie na wariackich papierach jak tu. A to, że matki ciągną dzieci na wesele - też nie lubię, nie brałabym i tyle. Na moje przyszli rodzice z dzieckiem (nie zapraszanym, słowem wcześniej sie nie odezwali) z tekstem, że uczą go przebywania wśród ludzi, bo dzikus... 3 latek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||
BAN stały
|
Cytat:
daleko szukac nie trzeba, prosty przyklad, urlop macierzyński trwa 20 tygodni, a co to jest 20 tygodni dla matki i dziecka..? Czy to jest podchodzenie do tematu z sercem czy bardziej na sucho? Od tego samego decydenta żądałabyś, żeby się dobrał do piór rodzicowi, jeśli ten zdecyduje że jedzie sam i opiekę zorganizuje w ostatniej chwili. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-07-24 o 15:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
Dla mnie ta sytuacja nie jest jakaś szczególnie szokująca. Jasne, rodzice mogli wcześniej sprawdzić paszport, ale finalnie zapewnili dziecku opiekę. Nie widze sensu gdybać "co by było gdyby". Dziecko żyje i wszystko wskazuje na to, że ma się dobrze i jest z dziadkami.
i z przymrużeniem oka ![]() http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...png?1343049632 Edytowane przez 201605091007 Czas edycji: 2012-07-24 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35487430]To ja Cię bardzo proszę - przeczytaj MOJE wypowiedzi w tym wątku. Wyraźnie napisałam: staram się CODZIENNIE mieć czas dla siebie, wychodzę BEZ dziecka, nie myślę o byciu mamą przez 100% swojego życia. Nie istnieję tylko jako matka. ALE takiej sytuacji, że zostawiam JEDNO dziecko i wybieram własną wygodę i kasę - nie jestem w stanie pojąć.
W takiej sytuacji matka MUSI myśleć o dziecku i koniec. To nie ma nic wspólnego z tym, jak to ładnie próbujesz określić, praniem mózgu ![]() Następna... Ileż można pisać, że organizowanie WCZEŚNIEJ opieki dla dziecka i samodzielny wówczas wyjazd to nie to samo co opisywana sytuacja ![]() Owszem wybrałabym się na urlop bez dziecka, dzieci - czemu nie? ALE nie na wariackich papierach jak tu. A to, że matki ciągną dzieci na wesele - też nie lubię, nie brałabym i tyle. Na moje przyszli rodzice z dzieckiem (nie zapraszanym, słowem wcześniej sie nie odezwali) z tekstem, że uczą go przebywania wśród ludzi, bo dzikus... 3 latek ![]() szaja, chyba nikt nie jest w stanie trafić do niektórych, no po prostu nie da się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem tragedia sie nie stala, na pewno sie dogadali z dziadkami, moze dziadki powiedzieli zeby jechac, ze oni sie tydzien dzieckiem zajma. nie narazili dziecka na zagrozenie czy utrate zdrowia i to najwazniejsze.
Za to dzis bylo w tv o mamusce co dwulatka po poreczy mostu prowadzila i maly wpadl do wody. Taka glupota juz szokuje..
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...gu,266784.html
Chyba nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
moze ktos uslyszy strzały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie moge z kims nie zgadzac odnosnie sposobu postepowania z dzieckiem ale dopoki dziecku nie dzieje sie krzywda to nie zarzucam nikomu glupoty i braku wyobrazni. I wybacz ale nie wierze w to, ze jestes idealna matka bo takie nie istnieja. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
BAN stały
|
w okolicy gdzie pracuję na moje nieszczęście jest pełno placów zabaw dla dzieci. dziś idę z pracy a tam 2je smarkaczy w wieku 7/8 lat wysypują z kieszeni kamienie. mieli ich dużo, były spore. rozmawiali między sobą, że ,,to na żulki. ''fakt, że w okolicy jest ich sporo, ale żeby rzucać w nich kamieniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zasłużony banik poleciał, piszę, żeby nikt się nie musiał dopytywać dlaczego softpaws zpomarańczowiała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektórym się to nie mieści w makówce,że nie myślenie o swoim zadzie,kiedy ma się dziecko, jest kwestią podstawową, no cóż-żal mi ich i tyle,ale oby się nie mnożyli, mało to nieszczęścia na świecie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35487430]To ja Cię bardzo proszę - przeczytaj MOJE wypowiedzi w tym wątku. Wyraźnie napisałam: staram się CODZIENNIE mieć czas dla siebie, wychodzę BEZ dziecka, nie myślę o byciu mamą przez 100% swojego życia. Nie istnieję tylko jako matka. ALE takiej sytuacji, że zostawiam JEDNO dziecko i wybieram własną wygodę i kasę - nie jestem w stanie pojąć.
W takiej sytuacji matka MUSI myśleć o dziecku i koniec. To nie ma nic wspólnego z tym, jak to ładnie próbujesz określić, praniem mózgu ![]() [/QUOTE] Tamta część posta nie odnosiła się do Ciebie - jednak rozumiem, ze mogłaś to tak odebrać. Będę pisać jaśniej. ![]() Rozumiem, ale i tak podejście wielu osób w tym wątku mnie przeraziło. Pewnie sama będę takie miała, jeśli dorobię się potomstwa, ale na razie mnie przeraża. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez truskawk_a Czas edycji: 2012-07-24 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
bardzo zła obsługa lotniska, bardzo zła. powinni wysłać kilka taśm z kilku kamer przemysłowych trwające godzinę od momentu wejścia na teren lotniska do wejścia na pokład samolotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.