Rodzice pojechali na wakacje, a dziecko... - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 11:51   #241
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Dot.: Rodzice pojechali na wakacje, a dziecko...

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
Jak zostaniesz matką (bo wnioskuje że nie wykluczasz takiej możliwości) to Twoje istnienie się dopełni a nie obróci w pył.

Patrząc po awatarach i podpisach to szczerze się zastanawiam

Znam mnóstwo kobiet, które zatraciły siebie, opisy na portalach społecznościowych dotyczą kupek i ząbkowania, na profilowym mają swoje dzieci i po prostu już nie można poruszyć z nimi innego tematu...

Nie wszystkie matki tak mają, bo znam mnóstwo takich, które mimo wielkiej miłości do dziecka nie zatracają się do reszty.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2012-07-24 o 11:54
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 12:07   #242
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Patrząc po awatarach i podpisach to szczerze się zastanawiam

Znam mnóstwo kobiet, które zatraciły siebie, opisy na portalach społecznościowych dotyczą kupek i ząbkowania, na profilowym mają swoje dzieci i po prostu już nie można poruszyć z nimi innego tematu...

Nie wszystkie matki tak mają, bo znam mnóstwo takich, które mimo wielkiej miłości do dziecka nie zatracają się do reszty.
Nie widzę problemu, to ich sprawa. Inni mają z kolei swoje koty czy psy, a jeszcze ktoś ukochanego. Daj żyć.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 12:10   #243
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
. Daj żyć.

To są moje przemyślenia- chyba mogę czy nie wypada?

Stary 2012-07-24, 12:26   #244
Troian
Raczkowanie

Proponuję w tytule oznaczać, że w danym wątku może wypowiadać się jedynie osoba mająca dziecko, bo widać, że niektórzy mają problem z zaakceptowaniem faktu, że ktoś może mieć inną opinię na dany temat.
Troian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 12:43   #245
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
To są moje przemyślenia- chyba mogę czy nie wypada?
Jak chcesz. Nie widzę sensu w wytykaniu innym tego, że umieściły swoje dziecko w avatarze lub opisie. Poza tym, nie znasz ich, ja zresztą również nie. Moim zdaniem takie opinie są niesprawiedliwe.
Stary 2012-07-24, 12:45   #246
isabelka00
Wtajemniczenie

widziałam w supermarkecie dzisiaj mamę dającą klapsa dziecku, dziecko się darło na cały sklep , rzucało puszkami z kukurydzą bo mama nie chciała kupić chipsów.
jakaś inna matka zwróciła jej uwagę , że bije dziecko po czym sama do swojego się odezwała "zamknij mordę"
z mamuśkami na tym wątku może być podobnie, wielkie halo, że zrezygnowali godzinę przed startem samolotu z towarzystwa dziecka, a same jakby mogły, wybrałyby się na urlop bez dzieciaków.
Paranoja przesadnej matczynej opieki dochodzi do tego stopnia, że nawet na maratońskie wesela taszczą swoje małe pociechy, które potem śpią w samochodzie...
Stary 2012-07-24, 12:54   #247
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Jak chcesz. Nie widzę sensu w wytykaniu innym tego, że umieściły swoje dziecko w avatarze lub opisie. Poza tym, nie znasz ich, ja zresztą również nie. Moim zdaniem takie opinie są niesprawiedliwe.

Jasne,że nie znam i być może jestem niesprawiedliwa, ale osoby bezdzietne są tu trochę brane za glony bez mózgu.

Jasna sprawa,że nie mamy takiego doświadczenia i nie wiemy jak to jest mieć dziecko, ale z drugiej strony matki też nie potrafią na siebie spojrzeć z dystansem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 12:56   #248
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
widziałam w supermarkecie dzisiaj mamę dającą klapsa dziecku, dziecko się darło na cały sklep , rzucało puszkami z kukurydzą bo mama nie chciała kupić chipsów.
jakaś inna matka zwróciła jej uwagę , że bije dziecko po czym sama do swojego się odezwała "zamknij mordę"
z mamuśkami na tym wątku może być podobnie, wielkie halo, że zrezygnowali godzinę przed startem samolotu z towarzystwa dziecka, a same jakby mogły, wybrałyby się na urlop bez dzieciaków.
Paranoja przesadnej matczynej opieki dochodzi do tego stopnia, że nawet na maratońskie wesela taszczą swoje małe pociechy, które potem śpią w samochodzie...
No już nie przesadzaj.

Przy czym zgadzam się, nie rozumiem tej mody na ciąganie dzieciaków wszędzie ze sobą, bo takie wesele to nie jest impreza dla małych dzieci wg mnie, zwykle przeszkadzają tam tylko. Mnie rodzice nie brali na wesela, imieniny do znajomych i taki tam imprezy typowo dla dorosłych, przeżyłam
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 12:58   #249
invisible_01
Zakorzeniona

Swoją opinię w temacie już wyraziłam, ale dziwi mnie, dlaczego w tego typu wątkach ktoś rości sobie prawo do oceniania tego, co jest "normalne", a co nie, które opinie to "bzdury", a które sama prawda... Opinia poprawna bądź nie to pojęcia względne i naprawdę zaskakuje mnie to, że ktoś opinię inną od swojej określa jako bzdurę. Ja mogę się z kimś nie zgadzać, ale jeśli ktoś nie gada rzeczy niezgodnych z prawdą (np. że prawo jazdy można mieć w Polsce od 20-go roku życia), a jedynie wyraża swoją opinię, to nie potrafiłabym nazwać tego bzdurą. Ale najwięcej o tolerancji i zrozumieniu szumią ci, którzy sami za grosz go nie wykazują.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 13:02   #250
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Swoją opinię w temacie już wyraziłam, ale dziwi mnie, dlaczego w tego typu wątkach ktoś rości sobie prawo do oceniania tego, co jest "normalne", a co nie, które opinie to "bzdury", a które sama prawda... Opinia poprawna bądź nie to pojęcia względne i naprawdę zaskakuje mnie to, że ktoś opinię inną od swojej określa jako bzdurę. Ja mogę się z kimś nie zgadzać, ale jeśli ktoś nie gada rzeczy niezgodnych z prawdą (np. że prawo jazdy można mieć w Polsce od 20-go roku życia), a jedynie wyraża swoją opinię, to nie potrafiłabym nazwać tego bzdurą. Ale najwięcej o tolerancji i zrozumieniu szumią ci, którzy sami za grosz go nie wykazują.
To jest szkoła Wyraka z tymi bzdurami No jakbys o nim pisała
Stary 2012-07-24, 13:07   #251
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne,że nie znam i być może jestem niesprawiedliwa, ale osoby bezdzietne są tu trochę brane za glony bez mózgu.

Jasna sprawa,że nie mamy takiego doświadczenia i nie wiemy jak to jest mieć dziecko, ale z drugiej strony matki też nie potrafią na siebie spojrzeć z dystansem.
Szczerze? Ja wiem niewiele więcej niż osoby bezdzietne, bo dzieci są różne, a ja znam tylko swoje. I nigdy nie wiem, jaki błąd mnie się przytrafi, bo nie da się ich uniknąć. I kto wie, może kiedyś też niechcący znajdę się na pierwszych stronach gazet jako ta wyrodna. Po prostu niczego nie biorę za pewnik, różnie w życiu bywa.

Pozdrawiam
Stary 2012-07-24, 15:33   #252
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Zrozumienie dla chęci stawiania rodziców przed sądem, straszenia kuratorem, ściągania z zagranicy, stwierdzeń typu "matka musi myslec tylko o dziecku, a nie o sobie"? Przykro mi, mimo całej mojej sympatii dla Ciebie i Twoich postów, w tym przypadku nie potrafię (nie wszystkie stwieirdzenia są Twoje, wiem, ale zakładam, że się z nimi zgadzasz, skoro nie protestowałaś wczesniej).

Boję się, że jak zostanę matką, to też przejdę takie pranie mózgu i przestanę istnieć jako ja, a zacznę jako "matka". Aż matka, ale i TYLKO matka.
To ja Cię bardzo proszę - przeczytaj MOJE wypowiedzi w tym wątku. Wyraźnie napisałam: staram się CODZIENNIE mieć czas dla siebie, wychodzę BEZ dziecka, nie myślę o byciu mamą przez 100% swojego życia. Nie istnieję tylko jako matka. ALE takiej sytuacji, że zostawiam JEDNO dziecko i wybieram własną wygodę i kasę - nie jestem w stanie pojąć.

W takiej sytuacji matka MUSI myśleć o dziecku i koniec. To nie ma nic wspólnego z tym, jak to ładnie próbujesz określić, praniem mózgu

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Następna...
Ileż można pisać, że organizowanie WCZEŚNIEJ opieki dla dziecka i samodzielny wówczas wyjazd to nie to samo co opisywana sytuacja

Owszem wybrałabym się na urlop bez dziecka, dzieci - czemu nie? ALE nie na wariackich papierach jak tu.

A to, że matki ciągną dzieci na wesele - też nie lubię, nie brałabym i tyle. Na moje przyszli rodzice z dzieckiem (nie zapraszanym, słowem wcześniej sie nie odezwali) z tekstem, że uczą go przebywania wśród ludzi, bo dzikus... 3 latek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 15:49   #253
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Prawda jest tak że więcej w temacie do powiedzenia ma matka polka, matka histeryczka niż bezdzietna kobieta bo najzwyczajniej w świeci podchodzi do tematu na "sucho".
ale nazwijmy to obyczaje społeczne nie są regulowane uczuciami tylko czyjąś tzw. racjonalizacją,
daleko szukac nie trzeba, prosty przyklad, urlop macierzyński trwa 20 tygodni, a co to jest 20 tygodni dla matki i dziecka..? Czy to jest podchodzenie do tematu z sercem czy bardziej na sucho?
Od tego samego decydenta żądałabyś, żeby się dobrał do piór rodzicowi, jeśli ten zdecyduje że jedzie sam i opiekę zorganizuje w ostatniej chwili.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Czytam te pierdoły związane z nibytraumą którą rzekomo to dziecko miałoby przeżyć po kłótni rodziców spowodowanej nie pojechaniem a urlop i się nadziwić nie mogę.
i nie wiem czemu trywializujesz problem, łatwo jest nadużywać władzy nad dzieckiem, które jest slabsze, małe i nie umie myśleć jak dorosły.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-24 o 15:44
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 16:38   #254
201605091007
Konto usunięte

Dla mnie ta sytuacja nie jest jakaś szczególnie szokująca. Jasne, rodzice mogli wcześniej sprawdzić paszport, ale finalnie zapewnili dziecku opiekę. Nie widze sensu gdybać "co by było gdyby". Dziecko żyje i wszystko wskazuje na to, że ma się dobrze i jest z dziadkami.

i z przymrużeniem oka :

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...png?1343049632

Edytowane przez 201605091007
Czas edycji: 2012-07-24 o 16:40
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 17:01   #255
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35487430]To ja Cię bardzo proszę - przeczytaj MOJE wypowiedzi w tym wątku. Wyraźnie napisałam: staram się CODZIENNIE mieć czas dla siebie, wychodzę BEZ dziecka, nie myślę o byciu mamą przez 100% swojego życia. Nie istnieję tylko jako matka. ALE takiej sytuacji, że zostawiam JEDNO dziecko i wybieram własną wygodę i kasę - nie jestem w stanie pojąć.

W takiej sytuacji matka MUSI myśleć o dziecku i koniec. To nie ma nic wspólnego z tym, jak to ładnie próbujesz określić, praniem mózgu

Następna...
Ileż można pisać, że organizowanie WCZEŚNIEJ opieki dla dziecka i samodzielny wówczas wyjazd to nie to samo co opisywana sytuacja

Owszem wybrałabym się na urlop bez dziecka, dzieci - czemu nie? ALE nie na wariackich papierach jak tu.

A to, że matki ciągną dzieci na wesele - też nie lubię, nie brałabym i tyle. Na moje przyszli rodzice z dzieckiem (nie zapraszanym, słowem wcześniej sie nie odezwali) z tekstem, że uczą go przebywania wśród ludzi, bo dzikus... 3 latek [/QUOTE]
szaja, chyba nikt nie jest w stanie trafić do niektórych, no po prostu nie da się

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 18:14   #256
Hortencja
Zadomowienie

Moim zdaniem tragedia sie nie stala, na pewno sie dogadali z dziadkami, moze dziadki powiedzieli zeby jechac, ze oni sie tydzien dzieckiem zajma. nie narazili dziecka na zagrozenie czy utrate zdrowia i to najwazniejsze.
Za to dzis bylo w tv o mamusce co dwulatka po poreczy mostu prowadzila i maly wpadl do wody. Taka glupota juz szokuje..

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 18:36   #257
_vixen_
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...gu,266784.html

Chyba nie było.
Stary 2012-07-24, 18:43   #258
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
teraz tylko czekać na nadinterpretacje tego, co widac na filmiku.
moze ktos uslyszy strzały
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 18:50   #259
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
szaja, chyba nikt nie jest w stanie trafić do niektórych, no po prostu nie da się
Ty nie jestes w stanie trafic do niektorych tak jak oni do ciebie. Nie potrafisz uszanowac tego, ze ktos ma inne zdanie niz ty.
Ja sie moge z kims nie zgadzac odnosnie sposobu postepowania z dzieckiem ale dopoki dziecku nie dzieje sie krzywda to nie zarzucam nikomu glupoty i braku wyobrazni.
I wybacz ale nie wierze w to, ze jestes idealna matka bo takie nie istnieja.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
A jakze I w cale mnie to nie zdziwi
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 19:01   #260
softpaws
BAN stały

w okolicy gdzie pracuję na moje nieszczęście jest pełno placów zabaw dla dzieci. dziś idę z pracy a tam 2je smarkaczy w wieku 7/8 lat wysypują z kieszeni kamienie. mieli ich dużo, były spore. rozmawiali między sobą, że ,,to na żulki. ''fakt, że w okolicy jest ich sporo, ale żeby rzucać w nich kamieniami przesada, masakra jakaś, pomyślałam sobie, Boże jak te dzieci są teraz chowane. chyba ich nikt nie chowa, same się chowają albo ulica ich wychowuje. zgroza, koszmar, horror, armagedon.
softpaws jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 19:01   #261
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Stary 2012-07-24, 19:34   #262
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez softpaws Pokaż wiadomość
w okolicy gdzie pracuję na moje nieszczęście jest pełno placów zabaw dla dzieci. dziś idę z pracy a tam 2je smarkaczy w wieku 7/8 lat wysypują z kieszeni kamienie. mieli ich dużo, były spore. rozmawiali między sobą, że ,,to na żulki. ''fakt, że w okolicy jest ich sporo, ale żeby rzucać w nich kamieniami przesada, masakra jakaś, pomyślałam sobie, Boże jak te dzieci są teraz chowane. chyba ich nikt nie chowa, same się chowają albo ulica ich wychowuje. zgroza, koszmar, horror, armagedon.
Znana na Wizażu prowokatorka, uwielbiająca podnosić ciśnienie szczególnie w dyskusjach o dzieciach. Pewnie niedługo wróci z kolejnym kontem, a sporo ich już było. Nie bierzcie jej postów bardzo do siebie, myślę, że nieźle się bawi czytając jak się wkurzacie

Zasłużony banik poleciał, piszę, żeby nikt się nie musiał dopytywać dlaczego softpaws zpomarańczowiała
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 19:47   #263
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Smutny widok,przynajmniej dla mnie.

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 19:52   #264
new_me
Zadomowienie

Cytat:
na tym filmiku wg mnie widac ze ta kobieta ktorej dziecko zostawionao nie bardzo wie co z nim zrobic... w sumie jakby sie tak glebiej zastanowic to sama nie wiedzialabym co sie z takim dzieckiem robi, czy samo juz korzysta z toalety itd.. (pewnie po wieku moze byc wiadomo ale ja mam zerowy kontakt z dziecmi a przynajmniejj nie dluzszy niz 5 min i mnie sam na sam )
new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 19:57   #265
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ty nie jestes w stanie trafic do niektorych tak jak oni do ciebie. Nie potrafisz uszanowac tego, ze ktos ma inne zdanie niz ty.
Ja sie moge z kims nie zgadzac odnosnie sposobu postepowania z dzieckiem ale dopoki dziecku nie dzieje sie krzywda to nie zarzucam nikomu glupoty i braku wyobrazni.
I wybacz ale nie wierze w to, ze jestes idealna matka bo takie nie istnieja.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

A jakze I w cale mnie to nie zdziwi
Martynko89-ja nigdzie nie piszę ,że jestem idealna, mi wystarczy ,że jestem dobrą matką,naprawdęAaaaa i ,że nie mam siana we łbie.
Niektórym się to nie mieści w makówce,że nie myślenie o swoim zadzie,kiedy ma się dziecko, jest kwestią podstawową, no cóż-żal mi ich i tyle,ale oby się nie mnożyli, mało to nieszczęścia na świecie?

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2012-07-24, 20:24   #266
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35487430]To ja Cię bardzo proszę - przeczytaj MOJE wypowiedzi w tym wątku. Wyraźnie napisałam: staram się CODZIENNIE mieć czas dla siebie, wychodzę BEZ dziecka, nie myślę o byciu mamą przez 100% swojego życia. Nie istnieję tylko jako matka. ALE takiej sytuacji, że zostawiam JEDNO dziecko i wybieram własną wygodę i kasę - nie jestem w stanie pojąć.

[/QUOTE]
Tamta część posta nie odnosiła się do Ciebie - jednak rozumiem, ze mogłaś to tak odebrać. Będę pisać jaśniej.

Rozumiem, ale i tak podejście wielu osób w tym wątku mnie przeraziło. Pewnie sama będę takie miała, jeśli dorobię się potomstwa, ale na razie mnie przeraża.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Niektórym się to nie mieści w makówce,że nie myślenie o swoim zadzie,kiedy ma się dziecko, jest kwestią podstawową, no cóż-żal mi ich i tyle,ale oby się nie mnożyli, mało to nieszczęścia na świecie?
Jak widać, całkiem sporo.

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 20:29   #267
truskawk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
na tym filmiku wg mnie widac ze ta kobieta ktorej dziecko zostawionao nie bardzo wie co z nim zrobic... w sumie jakby sie tak glebiej zastanowic to sama nie wiedzialabym co sie z takim dzieckiem robi, czy samo juz korzysta z toalety itd.. (pewnie po wieku moze byc wiadomo ale ja mam zerowy kontakt z dziecmi a przynajmniejj nie dluzszy niz 5 min i mnie sam na sam )
Też bym nie wiedziała co zrobić, widać , że kobieta z obsługi została zaskoczona. Ja myślałam, ze te oddanie dziecka pod opieke, to trwało chociaż kilka minut. Gdzie matka wszystko mogła wyjaśnić o co chodzi. A tu widać, że to trwa chwilę.

Edytowane przez truskawk_a
Czas edycji: 2012-07-24 o 20:32
truskawk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 20:35   #268
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Tamta część posta nie odnosiła się do Ciebie - jednak rozumiem, ze mogłaś to tak odebrać. Będę pisać jaśniej.

Rozumiem, ale i tak podejście wielu osób w tym wątku mnie przeraziło. Pewnie sama będę takie miała, jeśli dorobię się potomstwa, ale na razie mnie przeraża.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Jak widać, całkiem sporo.
to dobrze,że samokrytycyzm nie jest Ci obcy

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2012-07-24, 21:11   #269
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Znana na Wizażu prowokatorka, uwielbiająca podnosić ciśnienie szczególnie w dyskusjach o dzieciach. Pewnie niedługo wróci z kolejnym kontem, a sporo ich już było. Nie bierzcie jej postów bardzo do siebie, myślę, że nieźle się bawi czytając jak się wkurzacie

Zasłużony banik poleciał, piszę, żeby nikt się nie musiał dopytywać dlaczego softpaws zpomarańczowiała
A ja właśnie sprawdzałam, skąd ten ban
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 21:41   #270
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
A tu widać, że to trwa chwilę.
0:38 słychać strzały, a Janusz Maj żyje.

bardzo zła obsługa lotniska, bardzo zła. powinni wysłać kilka taśm z kilku kamer przemysłowych trwające godzinę od momentu wejścia na teren lotniska do wejścia na pokład samolotu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości