|
|
#241 |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: Chudniemy na smacznej i urozmaiconej diecie ;)
ja jak mam ochotę na słodkie to wybieram ciasteczka owsiane (jeśli mam) albo właśnie jakies owoce, twarozek na słodko ( z cynamonem i odrobiną cukru waniliowego) lub bakalie (żurawina jest slodka
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
mniam, takie ciasteczka to bym wciągnęła z chęcią, ale niestety - 1000 kcal i szkoda marnowac je na ciasteczka którymi wcale się nie najem.
|
|
#243 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
|
#244 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Slusznie, ja swoje tez sprobuje na cos namowic. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lece pocwiczyc.
|
|
|
#245 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
hm.. to mimo tego moim zdaniem nie powinnaś się tak katować. Minimum 1200 kcal
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- nie duża różnica,ale jednak ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- no chyba,że taka dieta stosowana przez krótki okres czasu nie powinna jakoś wielkich szkód wyrządzić
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, pewnie za długo to nie wytrzymam na niej i znowu rzucę się na frytki i przytyję kolejne 5kg.
Może faktycznie masz racje, żeby dorzucić jeszcze 200. Zawsze mi brakuje wieczorem limitu żeby jeszcze coś wrzucić do brzucha koło 21, akurat będzie na dwie małe kanapeczki
|
|
#249 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
a da Ci to większe 'pole manewru' i nie będziesz głodna wieczorami ... zbyt mała ilość ckal powoduje własnie napady głodu w póxniejszym czasie... nie ma co ryzykować
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Po przemyśleniu sprawy dorzucam do swojej diety 200 kcal. Troche sie boje, bo nawet na tym tysiącu niewiele chudnę, mam koszmarnie wolną przemiane materii, ale zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
#251 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Rok temu byłam na dukanie i schudłam w 2 miesiące 8kg, ale ciągle miałam zgagę na samym białku. Później oczywiście nie zrobilam 3 i 4 fazy jak trzeba i przez kolejne pół roku przytyłam tyle samo co wcześniej schudłam.
Powtórzyłabym dukana nawet, ale okazało się że mam refluks żołądka i jedzenie samego białka nie wchodzi w grę. Na 1000 nie było źle nawet, tylko ze nie mam doswiadczenia z ta dieta zadnego i nie wiem czy schudniecie pol kilograma w tydzien do dobry wynik czy nie, kiedy na dukanie w pierwszym tygodniu schudlam 2kg.
|
|
#253 |
|
amor vincit omnia
|
dukan to bardzo niszcząca dieta. i o ile wagowe rezultaty są świetne, to dla zdrowia jest ona bardzo zła i zdradliwa, bo problemy ujawniają się dopieor po 2-3 latach (najcześciej). nie mówiąc o tym że jak ktoś już zacznie to jest to faktycznie na cale życie dieta
![]() co do spadku... 0,5 - 1 kg na tydzień to dobry spadek
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marzeniem byłoby schudnąć jeszcze z 7-8 kg do końca września, bo początkiem października mój kuzyn się żeni i chcialabym wyglądać super na weselu, ale chyba w tym tempie to nie mam szans.
|
|
|
#255 |
|
amor vincit omnia
|
a ćwiczysz coś mieso ? bo waga to jedno i czasem mimo ze spada wolno/ nie spada to ciało smukleje... regularne ćwiczenia, choćby te 30-40min dziennie, na pewno dadza lepsze rezultaty niż sama dieta
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Staram się, ale ostatnio gorzej niż lepiej. Ciągle mi się chce spać i nie mam siły nawet iść do sklepu momentami
![]() Od poczatku maja do początku lipca chodzilam regularnie na TBC 3x w tygodniu i do tego na siłownie albo na basen 2-3x w tygodniu. Schudłam przez same ćwiczenia szybciutko 2kg, ale później waga stanęła i nie chciała dalej spadać. Potem jakoś motywacja spadła przez to, morale spadły i teraz chodze tylko dwa, trzy razy w tygodniu na siłownie, basen albo rolki.
|
|
#257 |
|
amor vincit omnia
|
normalne że motywcja spada jak spadki sa nikłe lub ich nie ma... ale jest na to sposób- centymetr krawiecki
trzeba się mierzyć bo waga może nie spadać a centymetry i tak lecą... zwłaszcza jka się ćwiczy- nawet te 3 razy w tygodniu jest ok to ewidentnie objaw jakiegoś niedoboru- organizm dostaje zbyt malo energii. |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Eldo_rado ma zupełną rację. To prawdopodobnie właśnie przez to,że nie dostarczasz organizmowi odpowiedniej ilości kalorii-nie ma siły na nic. Jak zwiększysz limit,to i na ćwiczenia będzie siła
![]() A jeśli chodzi o tą wolną przemianę materii to właśnie jedząc częściej,a mniej (5 posiłków dziennie) powinnaś ją zwiększyć,bo organizm broni się przed 'gorszymi czasami' kiedy nie dostaje odpowiedniej ilości kalorii i w efekcie magazynuje tą energię w postaci tk.tłuszczowej |
|
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
też chce się wpisać
gdzie ten link?u mnie dziś tak: sn: muesli z jogurtem II śn: 2 kr razowca z wędlina i pesto w miedzyczasie pomidorki cherry, kilka winogron i sliwek Podw: porcja borówek(ok. 1 szklanki) Obiad: placuszki kawowce z jabłkiem + kapusta kiszona(wieeem, świetne połaczenie ![]() )Kol: planuje twaróg z czymś, albo tunczyk z kukurydzą lub omlet z szynką. no cos z tego + killer i zaliczone 30 minut rowerku. uciekam, i nie rozpisujcie się za bardzo
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
W pierwszym poście jest
|
|
#261 |
|
amor vincit omnia
|
zmykam na siłownię
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj caly dzień nachodziłam się, nie wiem czy będę miała jeszcze siły na cwiczenia... ale kto wie
|
|
|
|
|
#263 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zjadam obiad a potem w siebie resztę posiłków wmuszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja już obmyśliłam menu na jutro ;D śn: standardowo platki miodowe + owsiane, borówki, migdały i jogurt naturalny praktyki: 2xnektarynka plus jogurt owocowy light obiad: placuszki kalafiorowe plus fasolka szparagowa ( i to pewnie też będzie na podwieczorek bo wyjdzie spora porcja) kolacja: wieśniak z pomidorem razem 1020 kcal
Edytowane przez martus9191 Czas edycji: 2012-07-31 o 18:58 |
||||||
|
|
|
|
#264 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#266 |
|
amor vincit omnia
|
ja zaliczyłam 45min na biezni
niedawno wróciłam...
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale ja przy Was leń jestem
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() U mnie dzisiaj ziemniaki z mojej cudownej frytkownicy, do której wlewa się tylko 1łyżkę oleju ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj skończyłam 3. tom Millenium i strasznie mi smutno, że już koniec... Edytowane przez KatnissEverdeen Czas edycji: 2012-07-31 o 22:38 |
|
|
|
|
|
#269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez pocwiczylam raptem z pol godziny a teraz zjadlam 4 jezyki ![]() Rowniez lubie HP. Cytat:
Teraz przymierzam sie do PLiO od poczatku.O mojej dzisiejszej diecie szkoda wspominac... Zaraz, przeciez juz wspomnialam No wiec bylo ladnie ale zamiast kolacji wpadly te nieszczesne jezyki. Na jutro jeszcze nie mam planow.
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
ja książek niecierpie czytać
jedynie co lubię, to książki Sz. Hołowni, lubię tego człowieka ogólnie.Dieta dziś ok u mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

na wielu wątkach dziewczyny piszą że to u nich tak działa. w sensie że wolą sięgnąć po masło rozechowe niż po czekolade- to nie jest transfer 1:1 bo smaki inne ale działa... pewnie troche autosugestywnie

.

niedawno wróciłam...