|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podlasie ;D
Niom:/ Miałam pecha
![]() U mnie w mieście to było Liceum profilowane o kierunku takim i takim.. Dostałam się za to na Profil zarządzanie informacja ;D też ciekawy z większą liczba informatyki tylko te przedmioty inaczej sie nazywały ![]() he
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
W tym momencie przez kilka minut nie mogłam opanować śmiechu xd Witam młodszą koleżankę po fachu xd Możesz mi zdradzić co macie teraz rozszerzone ? Bo wydaje mi się rocznik 96 ma odwrotnie niż 95 klasę prawniczą i uniją Jakbyś chciała jakieś ploteczki o nauczycielach prosto z pierwszej ręki i ogólnie coś o szkole to pisz ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
O też całkiem ciekawy profil Taki inny niż wszystkie no i już w miarę przygotowujący na konkretne zadania A jak Synek się ma ? Bo czytała i o ile mnie nie myli masz uroczego kawalera
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
A ja miałam ambitne plany nic-nie-robienia na dzisiaj i się udało je spełnić
przejmujcie się już powrotem do szkoły/uczelni?
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś też dzień-nic-nie-robienia tylko wzbogacony o zabawę w malowanie paznokci
Trzeba jakoś wykorzystać fakt,że jest się samą w domu ![]() A co do szkoły to raczej sama nie wiem.Lubię chodzić do liceum ale tylko i wyłącznie z powodu tego,że jakoś mam ogarnięty dzień i nie przesypiam go do 12 a nawet 13 no i mogę posiedzieć i po wygłupiać się z przyjaciółmi,natomiast nie lubię się uczyć i wszystkiego co z tym związane no może za wyjątkiem przedmiotów,które lubie :P Bardziej od szkoły lubię zakupy do niej.Te wszystkie książki,zeszyty,mogłabym stać i wybierać godzinami bo lubię gdy mogę w jakiś sposób się wyróżnić a nie być jedną z 30 osób mających taki sam zeszyt do każdego przedmiotu.Dla niektórych to dziwne ale dla mnie całkiem normalne :P Mając 17 lat mam jeszcze czas na bycie dorosła i mega odpowiedzialną za wszystko w swoim życiu ![]() barszka a jak u Ciebie? Edytowane przez bluesocks Czas edycji: 2012-08-05 o 18:26 |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli typowy human ![]() a ogólnie możesz mi coś o szkole powiedzieć ![]() bo nie powiem-stracha mam... |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie mężczyzna znowu porwał na wycieczkę rowerową, ale mnie zadek boli na wtorek juz przygotował 2 razy dłuższy dystans, mój tyłek popełni se-puku :P
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Rozszerzenia mamy podobne choć taki profil jak Ty masz ma humanistyczna 95.Moim rozszerzeniem jest wos, historia, angielski i nie oficjalnie polski. Powiem Ci, że rozumiem ten strach bo sama go miałam prawie rok temu ale uwierz mi, że nie ma czego bać i po pewnym czasie będziesz się z tego śmiać tak jak jak. Liceum jest w ogólnej ocenie dobre i przyjazne. Wiadomo dużo zależy od ludzi z jakimi przyjdzie Ci spędzić te 3 lata ale obiecuję, że nawet jak ludzie będą nie tacy jak trzeba zawsze wystarczy poszukać II j i mnie a to nie trudne bo jestem jedyną Ewą
No chyba, że przez wakacje ktoś do mojej klasy o tym imieniu dołączył ale nic o tym nie było mowy więc wątpię :P Nauczyciele w szkole ogólnie są na mocną ocenę dobrą. Wiadomo są tacy, którym ocena celująca to za mało aby ich docenić tacy są dobrzy i wspaniali dla uczniów(trochę niżej dowiesz się czemu i uprzedzam nie jestem pupilkiem nauczycieli bo oni mnie z reguły wielką sympatią nie darzą xd) ale znajdziemy i takich u których ocena dopuszczająca wydana przez licealistów to szczyt szaleństwa. Byłam na dwóch różnych profilach i nauczyciele na nich byli różni więc mogę Ci szeroko każdego opisać tyle że tak publicznie nie podam ich nazwisk, najwyżej imię gdy są nie powtarza się lub inicjały to sobie rozszyfrujesz na stornie szkoły o kim mowa J Szkoła ogólnie ma bardzo specyficzne rozmieszczenie sal w związku z czym na początku jest trudno się połapać ale w razie czego jak już wspominałam służę pomocą w odnalezieniu się Ogólnie miedzy moją pierwszą klasą (turystyczną) a obecną (prawniczą) jest niebo i ziemia. W prawniczej ludzie mniej więcej wiedzą po co tu są i doceniają fakt, że udało im się tu znaleźć, natomiast w tej pierwszej nie bardzo… Może to też fakt środowiska z jakich się wywodzą chodź dla mnie osobiście nie ma różnicy czy ktoś jest z Białegostoku czy często znanego „a weź daj spokój, mieszkam na takim zadupiu, że szok” bo i tak miejsca zamieszkania się od niektórych słyszało. Ogólnie rzecz biorąc mam nadzieję, że nie będziesz mieć 100% lub blisko tego damskiej klasy bo to horror, który miałam w pierwszej klasie. Nigdy więcej takiej sytuacji w moim życiu. Dopiero tam widzisz, że nie bez powodu panuje opinia, że dziewczyny są wredne itd. Klasa prawnicza gdzie mam już osobniki płci męskiej, może niewielu bo tylko 9 ale życie o 360 stopni inny. Wszyscy są w stosunku mili i uprzejmi nawet jeśli nie darzą siebie wielką sympatią. Myślę, że jako tako obraz szkoły już masz i teraz przejdę do nauczycieli. Wow :O Wyszło mi tego kilka stron w Wordzie xd może podaj mi na PW swoje gadu to napiszę Ci tam od razu z nazwiskami nauczycieli bo normalnie jestem w połowie ich opisów a już mam 2 strony a4 a opisałam ledwo 2 przedmioty xd |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Lody pistacjowe z migdalami^^ korzystam z wakacji
ale pomału już uczę się na poprawkę wrześniową:/
|
|
|
#250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pobujałam go na huśtawce, ale miał zaciesz na buźce. Na konikach się razem z nim pobujałam ![]() Cytat:
Cytat:
Jak wam wieczorek mija? U mnie się zachmurzyło i ciemno zrobiło coś czuję ze w nocy morze być burza
2 dzień z Ewką - Turbo Spalanie ZNO od 08.01.2013 Edytowane przez Sylwusia238907 Czas edycji: 2012-08-05 o 20:05 |
|||||
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Historia literatury... Ale damy radę
za malowanie paznokci dopiero się wezmę
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Malowanie paznokci od początków liceum to mój wielki nałóg i zawsze mam pomalowane
Nie wyobrażam sobie,żeby nie były one pomalowane Aktualnie są fioletowe :PMój wieczór jest bardzo ciekawy.Siedzę i dokładnie opisuję moich nauczycieli koleżance tenaring a oprócz tego liczę,że nie będzie burzy bo mam ochotę na długa kąpiel w wannie ![]() O plac zabaw ! Zazdroszczę,że możesz sobie bez większych problemów na nim bywać Teraz wieczorem ze znajomymi pójdź na huśtawki to zaraz wszyscy was stamtąd pogonią mimo że połowa dzieciaczków śpi już w wózkach lub siedzi przy rodzicach z klęjącymi się oczkami...
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś z koleżanką chodzilysmy na taką jakby siłownię na placu zabaw
i albo starsze babcię nas przeganialy albo matki z dziećmi znam ten ból
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na jaki kolorek? ![]() Cytat:
![]() Za to moja siostra przez jakiś czas zajmowała się lakierami na bazie żelu utwardzanymi w lampie UV. Mi umalowała to paznokcie były nie do zdarcia Ostatnio malowała dwoma kolorami jeden paznokciec tak żeby przechodził jeden kolor w drugi ja tak dziś próbowałam zrobić ale nie wyszło
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
O ktoś zna ten ból
Ja uważam,że to nie fair.Ja rozumiem że jakby tam iść w czasie zabaw małych dzieci i im odbierać możliwość skorzystania ale przed 21 wieczorem kiedy na serio takie małe szkraby już mają ochotę spać 2-3 osoby,które czasem nawet w milczeniu chcą skorzystać z ostatnich uroków "dzieciństwa" nie robią nim nic złego. Na pewno są mniej szkodliwe niż te wszystkie wspaniałe matki,które trzymają śpiące dziecko na rękach paląc papierosa i pijąc piwo...---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Sylwia ja mam akurat mini dostawę lakierów ze Szwecji od przyjaciółki i powiem Ci z ręką na sercu że dopiero po upływie 1,5tygodnia pojawia się pierwsza ryska i jakieś problemy z lakierem.Przez pierwszy tydzień możesz się cieszyć paznokciami jakby były świeżo malowane ;d Nawet moja mam,która chodzi do pracy i wiadomo jej ręce bardziej "cierpią"niż moje zachwala te lakiery i też przez tydzień może się cieszy a nie to co często w przypadku niektórych polskich,że po 3 dniach wygląda jakbyś z miesiąc nic nie robiła z paznokciami... |
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie jakiś z czerwieni, bo na urodziny spory zapas dostałam. Trzeba korzystać
bluesocks, zdradź jakie to lakiery![]() a historia jest, owszem. Na każdej filologii innego kraju. Na placach zabaw nie bywam często, ale chyba też mam prawo. Ani nie psuje sprzętu, ani nic, ale się już niektórym nie podoba...
Edytowane przez barszka Czas edycji: 2012-08-05 o 20:33 |
|
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś chciałam się nauczyć przedłużać paznokcie na żelu, ale jakoś mi przeszło i jest sporo wydatków ![]() M ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
No to prawda,że skarb.Ostatnio patrzyłam na necie,że w PL niby te same można kupić za co najmniej 10 zł a wiadomo,że dla zwyczajnej nastolatki kupić sobie żeby mieć jakiś wybór lakierów nie będzie wydawała kilkudziesięciu złoty.Zamiast tego moja przyjaciółka może mi kupić 8lakierów w przeliczeniu na 20 zł.Interes życia normalnie xd
Ja to w przedłużanie nie mam zamiaru się na razi bawić,może na jakąś wielką okazję czy coś ale póki co wole naturalne,które i tak jak dla mnie za szybko rosną :P barszka a jaką filologię studiujesz ?
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Moja Mama za każdym razem jak narzekam na takie panie mnie straszy, że też taka będę kiedyś... Oby nie!
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Filologia rosyjska się kłania
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
oo
Miałam rosyjski z gimnazjum :P Nie lubiłam go ale o wiele bardziej wole mieć ruski niz niemiecki z ktorym mecze sie w liceum :P
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękować zaraz wysle gg na pw
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Ja już uczylam się angielskiego, niemieckiego, hiszpańskiego, włoskiego, ale rosyjski zapamiętam. Pozostałych nie używam na co dzień i się straaasznie zacofalam
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
a i co do tego liceum to w klasie mam 10 chłopaków i 20 dziewczyn
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam angielski i niemiecki. Z tego drugiego byłam noga w liceum wolałam jednak angielski ![]() Cały czas mi internet odłączają ![]() ![]() Zjadłam pyycha sałatkę ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Jak ja się w liceum uczyłam to zaczynało 34 osoby a w 3 klasie zostało tylko 12 w tym 11 dzienwczyn i 1 chlopak
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Uczyć się uczylam, ale ile z tego zostało...
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Jak we włoszech 2 miesiące byłam to chciałam się włoskiego uczyć, ale i tak z tego wyszło ze jak byłam w sklepie jakimś to po angielsku dogadywałam się, a na nauke z rozmówek to nie mialam czasu - praca
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz będę kukurydzę gotować. Jak Pocahontas
![]() ciężko było znaleźć tam pracę?
Edytowane przez barszka Czas edycji: 2012-08-05 o 21:06 |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

Jakbyś chciała jakieś ploteczki o nauczycielach prosto z pierwszej ręki i ogólnie coś o szkole to pisz 

Teraz wieczorem ze znajomymi pójdź na huśtawki to zaraz wszyscy was stamtąd pogonią mimo że połowa dzieciaczków śpi już w wózkach lub siedzi przy rodzicach z klęjącymi się oczkami...