|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
jak już mowa o testerach... ostatnio byłam VS, jedna klientka wypsikała chyba pół testera na siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się to JP jednoznacznie kojarzy z chłopcami spod budki z piwem. Tacy są wszyscy hardzi i zbuntowani. Ale nie zauważyłam wśród dzieciaków uczących się takiego trendu, tak wokół mnie to raczej się z tego śmieją.
![]() |
#243 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Ja także jestem na etapie szukania pracy i często w ogłoszeniach w wymaganiach jest np. biegła obsługa Internetu itp. więc nie dziwi mnie, że ktoś to wpisał w CV
![]() Sama nie mam takiej rubryki. Co do tych restauracji to także nie rozumiem frustracji obsługi, że ktoś usiadł na nie posprzątanym stoliku... ale z innego wątku pamiętam, że to mimo wszystko dla obsługi jest problem, tylko nie wiem już dokładnie dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poniewaz nie jest posprzatane bo jest duzo ludzi i duzo pracy i jak ktos sie rozxsadxzi przy brudnym stoliku to popierwsze nmoge go nie zauwazyc (booo mysle, ze sa to naczynia tych osob) a po drugie potem trace mase czasu na posprzatanie i nakrycie na nowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Ja albo bym poczekała, aż ktoś posprząta stolik, albo bym poprosiła kelnera. Ja nie wiem... to ci ludzie czekają na oklaski, zbawienie, czy kapelusz z pawim piórem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam oglądać mieszkanie do wynajęcia (w końcu rok akademicki się zbliża). w tym momencie mieszkają tam inni lokatorzy, ale zgodzili się na takie wizyta. przeżyłam szok. od progu z wielka siłą uderzył mnie taki smród, ze o mało co nie wyleciałam stamtąd z wrzaskiem. ale ok, obejrzę mieszkanie w całości. a tam: zamiast nowych dywanów, dywany podziurawione na schodach (mieszkanie dwupiętrowe), w pokoju niesprzątane od miesięcy, smród papierosów, alkoholu i Bóg jeden wie czego jeszcze - nie do opisania. właściciel zaprowadził mnie do kuchni, a tam od razu moja uwagę przykuły naczynia na parapecie. widząc mój wzrok, właściciel powiedział ''a tym niech się pani nie martwi, tu ludzie zostawiają naczynia jak im się nie chce zmywać od razu''
![]() ![]() a najlepsze jest to, ze w ciągu ostatnich dni jest to drugie tego typu mieszkanie. w poprzednim jakieś majty byly porozwieszane w korytarzu, po pokojach pozapalane kadzidełka, zeby ukryc zapach papierosów, szafki porozwalane i rudne, tak ze strach ich dotknąć... nie wiem jak ludzie mogą mieszkać w takich warunkach. szkoda, ze nie można robić zdjęć takim miejscom, chętnie bym wam je pokazała, bo znajomi po opisie słownym nadal nie dowierzają. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
A mnie dziwi przekonanie, że każdy musi mieć prawo jazdy i umie jeździć samochodem. A niektórzy naprawdę się nie nadają. Mam znajomą, każdy instruktor mówił, że jeździ koszmarnie. I jak sama przyznaje przerasta ją ogarnianie znaków i drogi. A przecież jeszcze trzeba ogarniać chodnik, czy jakiś pieszy pod koła nie włazi. Płynnie jeździć nie umie. Ale prawko robiła. I po co? Przecież to nie zabawa. Spowoduje wypadek i tyle będzie.
#250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My na Woodstocku, chcąc choć raz zaznać czegoś lepszego niż smierdzący toi-toi, wybraliśmy się na miasto w poszukiwaniu ceramiki, i tak oto trafiliśmy do wc w sklepie z firankami ![]() ![]() Nie wspominając nawet o stacji benzynowej niedaleko jeziorka, gdzie chyba nieustannie utrzymuje się mniej więcej dziesięcioosobowa kolejka do wc. No tyle że tutaj przy okazji ludzie od razu coś kupią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
kobieta za ladą
|
no w dobie komputerów zazwyczaj wymagana jest obsługa komputera z tym sie zgodze,ale w zyciu bym nie napisała ze potrafie włączyć poczte elektroniczną
![]() jasno zwięzle jak nie chce sie wygłupić pisze obsługa komputera lub dodatkowo programy jakie znam a internet i poczta elektroniczna to raczej nie bardzooo i tą obsługę nie wpisała mocno starsza kobitka tylko dziewcze lat 22
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez eloi Czas edycji: 2012-08-25 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
tekila901 hehe jak ja szukałam mieszkania na wynajem to też czasami się za głowę chwytałam... oglądałam taniutką kawalerkę za 600 zł w centrum, była bardzo tania bo 17 metrowa czyli kuchnia była przechodnia, otwarta na pokój. W każdym razie za takie grosze z powodu lokalizacji no i plus było to ładne wyremontowane mieszkanie, byłabym skłonna wziąć. Wchodzimy do mieszkania... No i ta kuchnia... Po lewej owszem jest kuchenka i zlew... Ale dalsza część kuchni zawalona jakimiś brzydkimi starymi meblami jakiś kredens czy coś oczywiście w ogłoszeniu to miejsce nie zostąło sfotografowane
![]() ![]() Facet chyba liczył że znajdzie studentów którzy żyją na zupkach w proszku i takie luksusy jak lodówka im nie są potrzebne ![]() ![]() ![]() Powiedziałam że szafa ma tylko zostać bo jest ładna, ale że wymienię uchwyty... To poprosiła bym te stare uchwyty które wykręcę zachowała dla niej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na studiach nawet nie wspominają o CV, więc fajnie, że chociaż w policealnej dali sporo info na ten temat.
Moje życie - moje decyzje ![]() Edytowane przez mysi ogonek Czas edycji: 2012-08-25 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
drabineczka, w zeszłym roku również oglądałam takie mieszkanie, gdzie właściciel zakładał z góry, ze lokatorzy beda do szczęścia potrzebowali dwóch palników, ale bez lodówki i pralki sobie poradzą.
odnośnie mieszkań - widziałam ostatnio ogłoszenie ze zdjęciami. kawalerka, osobna toaleta, kuchnia połączona z salonem, a w kacie... prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
W okresie przedakademickim się w wielu ludziach budzi zwierzę zorientowane maksymalnie na kasę. Pamiętam do dziś pare ogłoszeń z gumtree - garaże do wynajęcia (jako pokój studencki), piwnice. I nie takie ocieplone, dostosowane do życia, nic z tych rzeczy. Nosz ja pitolę.
#258 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
kobieta za ladą
|
po co pracodawcy wiedzieć czy ktoś ma internet w domu
![]() ale w sklepie spożywczym ta informacja nie ma zastosowania bo np ja mam jak widać neta a koleżanka z którą pracuje nie ma ![]() bardziej bym zaznaczyła znajomość obsługi kasy fiskalnej jakieś minimum sanitarne,rachunkowość sklepowa a nie ze mam poczte elektroniczną ![]() ludzie piszą cv kserują i wysyłają /składają byle tylko wysłać czy zlożyć a dany sklep czy firma skupia sie an czym innym Ja PODAM PRZYKŁAD JAK TO BYŁO W MOIM PRZYPADKU W odstępie tygodnia złożyłam tylko dwa cv,jedno do sklepu meblowego drugie do właśnie spożywczego W 1 przypadku na samym przodzie "umiejętności" wypisałam ze potrafie wymierzyć meble pod zamowienie klienta ,znam rodzaje obić tapicerskich ,nam wymiary szaf/szafek czy mebli tapicerowanych potrafie wypełnić wnioski kredytowe także komputerowo itp.(pracowałam 5 lat w meblach) potem dopiero obsługa komputera(programy) kasa fiskalna, różne kursy itp Do spożywczaka postąpiłam odwrotnie więc najpierw ) kasa fiskalna minimum sanitarne ksiązeczka , kurs sprzedawcy rachunkowość sklepowa a potem dopiero obsługa komputera
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
jak ludziom nie wstyd pokazywać takich mieszkań i takich warunków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Mnie dziwią ceny, niektórzy są oderwani od rzeczywistości
![]() http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nier...gl5366708.html w apartamentowcu w centrum to za 860 bym poszła, ale jak to jest jakaś klitka 11 metrowa tak jak tutaj ![]() http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nier...gl5362219.html to mimo w miarę przyjemnej lokalizacji, musiałabym chyba na głowę upaść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie wynajmowanie malutkiej klitki dla pary. Właściciel wstawi wersalkę, bo podwójna i myśli, że to już taka super oferta ![]()
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
Mi kiedyś koleżanka z lublina pokazywała kawalerkę... 11 metrową
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- o właśnie ![]() http://otodom.pl/male-i-tanie-mieszk...d14099886.html http://otodom.pl/mieszkanie-lodz-pol...d13312433.html ![]() a tutaj do wynajęcia ... 1000 zł za 12 metrów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To we Wrocławiu można znaleźć dużo taniej w samym centrum |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
No
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]()
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
No czo, nie skusisz się na mieszkanko za 7 tysiaków z atrakcyjnym kibelkiem w przejściu?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
kobieta za ladą
|
szkoda ze nie mam linka do ogłoszenia(kiedyś namiętnie ogladałam mieszkania do wynajęcia w Toruniu)i też pamiętam kwiatek,hit nad hity
foto pokoju totalny bałagan na środku wielki czarny narożnik pełen ciuchów (tzn szmat) zasłonięte czerwone zasłony NA JEDNEJ Z NICH W POŁOWIE WYSOKOŚCI NASZYTY BIAŁY KAWAŁEK CHYBA PRZEŚCIERADŁA(PEWNIE TAMDZIURA BYŁA) NO I JAKIEŚ ROWERY TECZKI PAPIERY A KOŁO TEGO NAROŻNIKA NA STOLIKU Z KAFELKAMI NA TLE SZPARGAŁÓw DUMNIE STAŁA FLASZKA WÓDY urocze foto jakże zachęcające ![]()
#270 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-w ogłoszeniu podane, że pokój 12m, przy oglądaniu okazuje się, że ma góra 6... chyba w metrach sześciennych liczyli ![]() -pokazywane jest mieszkanie, w którym o godzinie 13 trwa w najlepsze libacja alkoholowa, na korytarzu, w pokojach leży kilka pijanych/naćpanych osób ![]() -mieszkanie z tak wąskim korytarzem do kuchni (bo ja wiem szerokość 50-60cm ![]() ![]() -o oszukiwaniu, że w mieszkaniu nie mieszka żadna babka-właścicielka, a mieszka ![]() Cytat:
Tym sposobem, rzeczywiście niedługo wychodzi z więzienia Mariusz T.. I oczywiście gość ten nie siedział za żadne rozboje (jak dożywocie za rozboje niby? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.