|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
ja zawsze mam z tym problem...
![]() Cytat:
![]() - jeśli o nim myślisz - znaczy, że potrzebujesz. Miłych snów ![]() - staram się... ![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Berbie jeśli znajdziesz dobrego psychologa, to myślę że warto
Nita ![]()
#243 | |
Zakorzenienie
|
mi mojego nie szkoda. z natury jest leniem i wcześniej to ja praktycznie wszystko robiłam, jego o wszystko trzeba ciągle prosić, a z efektami i tak różnie bywa. teraz gonię go do roboty bez oporów, niech zobaczy ile ja wcześniej robiłam. jeśli chodzi o moje zachcianki to wystarczy, że raz powiem a już leci do sklepu, ale jak idzie o sprzątanie.....
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio u rehabilitantki pamiętam jak kilka razy powtarzała, nie sadzać, nie stawiać, nic na siłę nie robić. to nie robię ![]() Lepiej pisz co u Ciebie, jak dziewczyny? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36104526]Nie mam wyjścia, muszę. Rozumiem. Ja jakoś niespecjalnie mam zaufanie. Poza tym jestem taką osobą - że Wam tu mogę pisać, co mnie gryzie, z TŻem o tym pogadam, ale już z nikim więcej.[/QUOTE] ja mam podobnie. Po # nie rozmawiałam na ten temat z nikim. Z tż też bardzo, bardzo dawno nie poruszaliśmy tego tematu. no to zmykam. dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
ryczeć mi się chce.. eeeh..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zmykam.
Jutro jedziemy po teściową i zakupy nas czekaja. Cały dzień poza domem. Trzeba się wyspać. Dobranoc.
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Nicola zjechała na weekend - tydzien jej nie widziałam
stęsknione jesteśmy Sylwusia cieszy michę jak nie wiem że siostra przyjechała są słodziutkie |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||
Zakorzenienie
|
aż taki duży to on nie jest, 68 cm ostatnio na mierzeniu miał to tylko 6 cm więcej od Kasi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() inutil nie lubię jak auto mi się psuje ;/ lucy mamy też t ą zabawkę i podobnie wyglądała zabawa z nią ![]() monika ![]() amilcia mam nadzieje, że szybko z małą przyzwyczaicie się do nowej sytuacji My o 20 pojechaliśmy na basen. Mikołaj średnio zainteresowany wodą, bardziej tym co się do okoła dzieje ![]() Jestem zła bo okazało się, że mężuś we Wrocku dostał 3 osobowy pokój ![]()
![]() |
#251 | |||||||
Zakorzenienie
|
HEJ
Pędzicie. Ja dzisiaj zabiegana. Przerobiłam 20kg ogórków na 'krokodylki" jutro pasteryzuję (ogórki na ostro z chilli) Byłyśmy na kontrolę bioderek. Przykurcz w prawej nóżce, ćwiczyć, zmienić nawyki, pieluchować, kontrola za miesiąc... ![]() Byłyśmy na zakupach i Kasi się bardzo podoba w tesco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ginekolog, która mnie badała podstawiła mi pod nos wziernik ze skrzepami i powiedziała "Widzisz resztki z ciebie wychodzą trzeba Cię oczyścić" i wyrzuciła to co wyszło przy badaniu do pojemnika na odpady...Chciałam pobiec- wyjąc to i wycałować ale miałam bezwład w nogach- pielęgniarka chciała zebrać wywiad a ja płakałam tak mocno i cała się trzęsłam. Tak też zrobili mi łyżeczkowanie. Potem zmieniłam lekarza i miałam kolejne #. Wtedy moja gin objęła takie postępowanie jak Tesiu piszesz- pierwsze monitoring a jak po nim nie zajdę w ciążę a wyniki monitoringu będą ok to sprawdzanie macicy czy nie ma zrostów po łyżeczkowaniu.... zaszłam w ciążę w drugim cyklu po monitoringu ![]() Cytat:
Przyjechali? do prywatnych posesji nie mają obowiązku więc mogą nie przyjechać.... maksi, pani- piękne pierścionki pani- Twój taki dziewczęcy -cudny- takiego poszukam dla Kasi hehe pamiętam jak miałam 100 dni do porodu i mówiłam o tym mamie a ona w pląsy po kuchni się wdała i mówi "To tańczymy bo studniówka" Cytat:
pierwsze 6 tygodni było dla mnie niezmiernie trudnych pod każdym względem...dopiero ostatnio poczułam, że naprawdę "ogarniam" pierwszy miesiąc miałam taki nawał myśli i emocji, że gdyby nie szkoła rodzenia i informacje tam zdobyte, że taki stan może się pojawić i to normalne to chyba odwieźliby mnie do wariatkowa... Cytat:
Cytat:
pani- ja bardzo dużo leżałam a potem miałam wizytę u endo i przy tej okazji trochę pobiegałam po mieście i zaczęłam brudzić....moja gin kazała mi leżeć weź też pod uwagę, że jak chodzisz to może po prostu inaczej uwalniać się luteina (inna konsystencja, natężenie koloru) gin w poniedziałek? Cytat:
Cookie, Lucy, natalia- cudowne dzieciaki Kasia dziękuje za komplementy ![]() Nakarmiłam Kasię. Ledwie co nauczyłam się ją nosić do "odbijania" i polubiłyśmy to- to teraz mam ją trzymać inaczej (niżej, nie na ramieniu i nóżki rozstawiać na moim brzuchu- ręki mi do tego brakuje). Nie mogła się właśnie "odbić" ani tak ani noszona dawnym sposobem... Jak się nie "odbijała" kładłam ją na bok a teraz mam ją kłaść prosto...ale czy mogę jak się jej nie odbiło?
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-08-25 o 01:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, wczoraj cały dzień przepłakany. Nie wiem co się ze mną dzieje. Muszę się ogarnąć i doprowadzić do ładu. Jutro mamy 7mą rocznice, a dzisiaj? Dzisiaj mój termin porodu. Idę po kawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A Wy chyba, jak my - bo za 4 lata będziecie mieli 11 ![]() ![]() Więc wnioskuję, że poznałaś TŻa, jak miałaś 16 lat? Jak ja. Mój jest 4 lata starszy ode mnie i wtedy to był mały skandal, licealistka ze studentem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36108098]
![]() ![]() A Wy chyba, jak my - bo za 4 lata będziecie mieli 11 ![]() ![]() Więc wnioskuję, że poznałaś TŻa, jak miałaś 16 lat? Jak ja. Mój jest 4 lata starszy ode mnie i wtedy to był mały skandal, licealistka ze studentem ![]() ![]() ![]() Zgadza sie, mialam 16 lat jak zaczęliśmy się spotykać, tylko TŻ jest starszy o 3 lata ![]() Perse skandalistka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Konto usunięte
|
Taaa
![]() No nic, uciekam do mojej "ukochanej" pracy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Ja też zmykam. Miłego!
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej.
TŻ musiał do pracy jeszcze dziś iść więc czekamy, jak skończy - jedziemy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Darce super odbijało się na brzuchu. na plecy bez odbicia ja bym sie bała ![]() Oby z bioderkami szybko było ok. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- ![]()
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Cytat:
Dobrze że ma jakiś plan działania....zatem oby do przodu i ![]() akurat piszą jak rozmawiać ze znajomymi, z rodzicami na temat niepłodności....bo to głównie chodzi tam o to że małżeństwa starają sie baaaardzo długo o dziecko i nic nie wychodzi, czasem są pomijane w rodzinie aby ich nie urazic bo wszyscy maja dzieci a oni nie......no i jak rozmawiać z mężem...jak bardzo ważna jest rozmowa okazywanie sobie miłości, robienie prezentów spędzanie razem czasu....
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() też mamy podobną sytuacje... 13 sierpia miało urodzić się nasze dzieciątko 15 sierpnia mamy rocznicę ślubu 1 stycznia mamy rocznicę bycia ze sobą i w ten dzień dowiedziałam się, że beta nie rośnie ;( troszkę więcej ;p w końcu jest facetem 8300g
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
to troszkę taka kuleczka z niego
![]() Ja patrzyłam z ciekawości do książeczki Meli jak była w 7 miesiacu to ważyła tyle co Daria i miała 1cm mniej ![]()
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka ![]() Aniołek ![]() Daria ![]() Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-25 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Adunia ![]() Wydaje się ciekawa ta książka, może być rzeczywiście przydatna
#263 | |||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja datę porodu mojego pierwszego maluszka przeżyłam będą pełną nadziei i wiary, bo byłam wtedy już w pierwszych dniach ciąży.. i tak myślałam wtedy że to taki symboliczny początek nowego życia.. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36108098] My też, 3. ślubu i 11. bycia razem. Tyle lat i ciągle we dwójkę (no, nie licząc kota). Więc rozumiem jak mało kto. Więc wnioskuję, że poznałaś TŻa, jak miałaś 16 lat? Jak ja. Mój jest 4 lata starszy ode mnie i wtedy to był mały skandal, licealistka ze studentem ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] O kurczaczki ![]() ![]() ![]() Miłej soboty dziewczyny! Ja idę poprasować.. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-08-25 o 09:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- KUNDZIA albo MAGA! mozecie mi dac namiary na tę aukcje z papierkami lakmusowymi- bo ja chyba tez oszaleje. Dzis rano jak wstałam to cos mi polecialo po nodze szybko do łazienki - wyglądało jak rzadki śluz. Czy mogło go byc wiecej po tym jak miałam zboczone sny- i to poprostu od tego? teraz siedze i zagladam i jest jak zawsze. Wariatkowo mnie czeka jak nic! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
esko, a moze to po prostu mocz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
FIO! wygladało to bardziej na taką moją wydzieline pochwową tylko trochę rzadszą. ale dzieki! FIO ! a jak sie wody sącza to cały czas czy jakos tak ze bardziej a potem nic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie poronienie nastapiło na 13 dni przed ślubem..mało brakowałao by sie nie odbył..planowalismy go 1,5 roku i chyba tylko dlatego byłam w stanie iść i zrobić wszystko by było cudownie... ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Esia my z Kundzią kupowałyśmy tu
http://allegro.pl/papierki-lakmusowe...541728812.html Ja w niedzielę, jak pojechałam na IP to też miałam taką jakby białą wodę. Ale to ponoć była wydzielina tylko. A teraz sobie badam tymi papierkami, jak mnie coś niepokoi i nie zmieniają koloru na wody. A ja nie wiem, jak to jest z tym sączeniem się wód, ostatnio w ogóle już ich nie miałam, więc albo się rzeczywiście wchłonęły jak mała umarła albo nie wiem kiedy się wysączyły.
#269 |
Zakorzenienie
|
MAGUS! Dziekuje! teraz mam juz normalna wydzieline wiec troche sie uspokoiłam. Tylko wszyscy mowia ze mam mały brzuch....hmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
esko jak to jest z sączeniem to nie wiem, bo mi nagle odeszły
![]() ![]() ja ciągle leżę.. wstaję tylko do wc i coś zjeść ![]() w nocy miałam koszmary, śniło mi się, że otwierałam groby i szukałam wszystkiego co by mi przypomniało o Filipie, czuję, że coraz bardziej za nim tęsknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.