Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 07:49   #241
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Hej,

Dziewczyny, mam pytanie odczuwacie może skurcze Braxtona-Hicksa? Ja w poprzedniej ciąży nie czułam ich w ogóle, a teraz czuję takie twardnienie brzucha i lekki ból. Myślę, że to to, chyba, że z czymś innym mylę
Hmm.. ja to w ogóle nie wiem o co chodzi, kilka razy odczuwałam lekki ból w podbrzuszu, ale już się to nie zdarza, ale nie wiem czy to było to czy nie..ja taka zieloniutka jestem

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Na ból gardła wyczytałam ostatnio, że można ssać tantum verde w pastylkach. Smak ma miętowy
Tantum verde jest dobre. Ja miałam od lekarza jak chorowałam tyle że do psikania na gardło, ale pastylki pewnie też są dobre.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Co do ruchów to sie nie martw! pewnie odpoczywa albo jest tak ułożona że słabo czujesz. Jeszcze nie raz tak będzie - raz szaleństwo a raz spokój. Ja jestem w 26 tyg i tez nie czuję Małego non-stop, raz bardziej raz mniej.
No ja mam podobnie, podobny okres ciąży, ale non stop nie czuję ruchów, w końcu maluszek też odpoczywa Ale za to jak się ruszy to kopie porządnie.

Cytat:
Cześć,

ja zamilknę na pewien czas. Idę do szpitala, bo nie jest dobrze. Mam rozwarcie i krótką szyjkę, będą mi zakładać szew. Boję się strasznie...
Trzymamy kciuki za Ciebie i oczywiście za maluszka cieplutkie pozdrowienia i moc pozytywnej energii posyłam.
Stary 2012-09-28, 07:51   #242
misia1505
Rozeznanie

dziewczyny jak to jest a tym USG? 3D a 4D się czymś różni czy to jest to samo?

A tak w ogóle to dziś zaczynamy 24 tc.
Boże jak się cieszę że wszystko jest dobrze tylko malutka chyba poszła spać. nad ranem chciała mnie zgonić z łóżka a teraz odsypia
Stary 2012-09-28, 07:53   #243
hope01
Zakorzenienie

ja kończę kawkę, czekam na koleżankę i idę po lumpach pochodzić... Tak w ogóle to poszłabym do fryzjera końcówki i grzywkę tylko, ale znajdź tu babkę, która za to nie weźmie jak za całe ścięcie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:00   #244
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny Właśnie czekam na tel. od lekarza czy mnie dzisiaj przyjmą, bo to zależy czy miejsce będzie... Nockę miałam straszną, prawie nie spałam. Zosię musimy do babci wywieźć, bo mąż nie bardzo może zwolnienie z pracy wziąć.
kochna, nie stresuj się najważniejsze,że jesteś pod opieką swojego gina, nic złego się nie stanie

więc te skurcze Braxtona o które pytałaś i te bóle brzucha wynikały,że faktycznie u Ciebie robi się rozwarcie?

będziesz miała net w szpitalu?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:11   #245
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochna, nie stresuj się najważniejsze,że jesteś pod opieką swojego gina, nic złego się nie stanie

więc te skurcze Braxtona o które pytałaś i te bóle brzucha wynikały,że faktycznie u Ciebie robi się rozwarcie?

będziesz miała net w szpitalu?
Raczej nie, bo w badaniu wyszło, że macica jest miękka, a gdyby skurcze to powodowały, to byłaby twarda. Mam książkową niewydolność ciśnieniowo-szyjkową, tzn. szyjka się skraca i rozwiera bez żadnych objawów i nigdy niewiadomo kiedy do tego może dojść. Wykryto mi to w porę, że można jeszcze szew założyć, ale o tym zdecydują na oddziale. Nie wiem jak długo tam zostanę, bo najpierw są jakieś badania, a potem jeszcze obserwacja. A neta mieć nie będę, więc dam znać jak wyjdę.
Trzymajcie się i czasami się nie denerwujcie, że Wam się takie coś przydarzy
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:11   #246
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześć dziewczynki...noc miałam lepszą...przespałam prawie całą...ale kaszel męczy nadal..choć' "lepiej" niż poprzedniej nocy... mam nadzieje że to zapalenie oskrzeli będzie szybko się usuwać z mojego organizmu bo mam dośc leżenia...a mąż każe leżeć w łóżku.... ((

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:15   #247
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie się i czasami się nie denerwujcie, że Wam się takie coś przydarzy
zoffka, jak chcesz to zostaw nr telefonu w klubie- jakby Cię dłużej nie było to się do Ciebie odezwiemy smskiem

będą Ci ten cały pessar zakładać, tak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 08:15   #248
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hehehe no to dołączam do tych, których przeczucie zawiodło - chłopak!
Lekarz powiedział, że ewidentnie chłopak i nic mu nie odpadnie.

Nie będzie Milenki
TŻ stwierdził, że przynajmniej będę chciała drugie dziecko, bo jakby teraz była dziewczynka, to bym siadła na dupie
Ja to właśńie myślę że jak teraz córeczka to Tż może zgodzi się na drugie dziecko bo może trafi się wtedy chłopak
Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Widziałam gdzieś szufelkę i zmiotkę w groszki i nie wiem w którym sklepie Rzuciło się w oczy któreś z Was?
Kiedys takie były w Auchan, będę tam w niedzielę to mogę Ci napisac czy jeszcze są.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie o zatrudnianiu obcej osoby do opieki nad dzieckiem? Bo ja jestem na nie.
Jak moja mama nie przejdzie na wcześniejszą emeryturę to będe musiała na parę godzin kogoś wziąść bo z Teściową bałabym się zostawić dziecko.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
sprawdza występowanie przeciwciał
ja ją miałam robioną mimo że z TŻtem mamy takie same grupy krwi, to sobie Pani doktor zażyczyła zrobić może mi nie wierzy w sprawie ojca

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

propo ojca. Wiecie jaka babka TZta jest wredna,kłamliwa bitch?! mimo swoich 80 paru lat funkcjonuje nieźle, ale jak nikt nie patrzy.Jak ktoś jest w pobliżu, albo nie daj Boże w gości przyjdzie to zaraz udaje: "O Jezu jak mi co na oczy zachodzi, nie nie widzę", "Ja już chodzić nie mogę,tak mi stuka tu i tu", ostatnio się poszła położyć i umiera. Ale jak sama jest to naczynia umyje, odłoży na suszarkę, jak z nią siedzimy to niby ziemniaka na widelec nie weźmie. No i proszę ja Was jak TZ się ze mną wyprowadził to zaczęła wydziwiać, że potrzebny jest, że to, tamto, za każdym razem jak przyjedziemy na obiad i wracamy do siebie to po co już jedziemy, czemu nie zostaniemy i na siłę beczy. Ostatnio przeszła samą siebie. Kłóciła się z teściową i TŻtem, bo wiecie, ona by chciała, żeby wszyscy tańczyli jak ona zagra i wyjechała do nich z tekstem, że to na pewno nie jest dziecko TŻta, bo jak się dowiedział że będzie ojcem to był we Francji, że ja ich okłamuje to tamto. Jak to usłyszałam to normalnie nóż się w kieszeni otworzył! Ale jak bym teraz o to do niej wyjechała to maślane oczy i : Ja tak nie gadała
No to niezła jazda, ja to bym ja chyba przestała odwiedzać bo strasznie łatwo się denerwuję i szkodziłabym dzidzi.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
i moje pierwsze zakupy dla Aneczki

ps. pierwsze, bo większość rzeczy będę miała po dzieciakach mojej siostry tylko muszę w końcu zagonić TŻa, żeby mi je przywiózł ale wiem, że ciuszków będę miała dużo, do tego wanienka, pościele, ceratki do przewijania i inne tego typu rzeczy nawet ostatnio mi mówiła, że znalazła zabezpieczenia do kontaktów nowe i też mi je da
Śliczne, ja też wpadłam w szał ciuszkowy ale muszę w tym miesiącu już przystować.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
To u mnie odwrotnie. Ja mówiłam mężowi, że powiem córci, że tatuś wcale nie był zadowolony i wciąż miał nadzieję, że jej siusiak urośnie Oczywiście gadałam tak nie na poważnie
Ja tak musze mojego postraszyć, chociaz wczoraj a raczej dzisiaj nad ranem jak wrócił z pracy to glaszcze brzuszek i pyta jak tam córeczka nasza
Cytat:
Cześć,

ja zamilknę na pewien czas. Idę do szpitala, bo nie jest dobrze. Mam rozwarcie i krótką szyjkę, będą mi zakładać szew. Boję się strasznie...
Trzymam kciuki Kochana
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wzięło mnie na sprzątanie łazienki ale mam zachcianki
Ja mam dzisiaj zamiar wysprzątać dom, zwłaszcza łazienkę i podłogi.
Cytat:
Wczoraj wreszcie wybrałam sobie staniki u teściowej w sklepie i wreszcie nic mnie nie ciśnie i nie wypływa Tylko rozmiar mnie przeraził! Jeden stanik jest 70 E a drugi 65 F!!! Mąż jak zobaczył miseczki to mówi "ooo matko jakie wielkie" Ja mam nadzieję, że one już nie będą aż tak rosły
Mój ma za to nadzieję że nie zmaleją po porodzie i karmieniu.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:19   #249
sylwietta1988
Zakorzenienie

łoo, wy gaduły jedne paskudne przecież nie nadrobię za nic w świecie....

melduje się w nowej części
dopiero teraz, gdyż wczoraj w południe wiatrzysko uszkodziło linie i nie miałam dostępu do cywilizacji.....

z tego samego powodu nie byłam na wizycie u gina- nie dało się zrobic ani rozmazu z pipki aani USG, także przełożona na wtorek.

Teraz szybko Was przelece przy śniadanku a potem zabieram się za słoikowanie papryki, czeka na mnie piękna i dorodna

Propo snów- dzisiaj nad ranem obudziłam się zlana potem bo śniło mi sie, że jestem w cukierni i wyżeram te ciasta prosto z blach..... jej, po takim śnie to chyba ze dwa kilo do przodu jestem... aż strach się bac

Postaram się poudzielac po południu albo wieczorem, jak mąż pojedzie do pracy, bo tak to narzeka że jestem już uzależniona i z nim nie rozmawiam a tu moge siedziec i siedziec.......
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:20   #250
marsi11
Zakorzenienie

Patrzcie co znalazłam- dla miłośniczek win- Djerba, jeśli nas czytasz zalookaj
http://winobezalku.pl/karta-win/

a tu opis
http://winobezalku.pl/wino-dla-kobiet-w-ciazy-2/
Stary 2012-09-28, 08:20   #251
Ifwka
Zakorzenienie

A tak jeszcze to wczoraj popełniłam pierwsza czapeczke dla dzidzi na szydełku i kupiłam sobie piękna fioletową włóczkę i myślę co tu by z niej zrobić. Może w sobote uda mi się do maszyny siąś to spróbuje z tmyi spodenkami.

A i jak niespodzianka, mielimy w pracy praktykanta i dzisiaj ostatni jego dzień, no i pojawil sie z pysznym plackiem brzoskiwniowym , dla mnie jeszcze winko no ale to akurat będzie musiało troszkę poczekać na konsumcję.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-28, 08:49   #252
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Mój ma za to nadzieję że nie zmaleją po porodzie i karmieniu.
hehe, mój mówi, że dziecko na pewno głodne nie będzie chodziło przy takiej mleczarni

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Propo snów- dzisiaj nad ranem obudziłam się zlana potem bo śniło mi sie, że jestem w cukierni i wyżeram te ciasta prosto z blach..... jej, po takim śnie to chyba ze dwa kilo do przodu jestem... aż strach się bac
hahahahahha sory..ale wyobraziłam sobie ten widok... dobre !
Cytat:

a tu opis
ooo, nieźle, o czymś takim to jeszcze nie słyszałam. Jak któraś spróbuje to poproszę o opinie Ciekawa jestem jakie są w smaku

Ale mam dobry humor dzisiaj To chyba ta przyspieszona wizyta u gina tak na mnie podziałała. Po prostu nie mogę się doczekać widoku maleństwa

Ciekawe jak tam Djerba
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:56   #253
Hosenka*
Zakorzenienie

Strasznie mnie w nocy nogi bolały - co się ułożyłam, to natychmiast cierpły z bólu. Do tego TŻ większość nocy spał na plecach a w tej pozycji strasznie głośno wydmuchuje powietrze, więc też się wściekałam i kazałam mu się odwracać na bok.
Na domiar złego wstałam po 7, bo jechał na rajd i oczywiście tak się tłukł, że nie mogłam spać.

Wykorzystując chwilę spokoju robię zdjęcia mojego "zbioru" kosmetyków do pielęgnacji Dawniej robiłam co 3 miesiące, a teraz czasu brak - ostatnie są z początku roku. To dla mnie istna terapia wstrząsowa uświadamiająca mi, ile tego mam

Jak dobrze, że w poniedziałek do pracy - 5 dni wolnego to za długo jak dla mnie, a TŻ mi gada o L4 Chyba bym zwariowała.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-28 o 08:57
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:23   #254
aska27adopcje
Zadomowienie

Witajcie Dziewczynki ...
MOj TZ wyjechal na weekend takze labaaaa .... jutro do mnie na 2 dni przyjaciola przyjezdza, planujemy na grzybki skoczyc
w sumie moze tez bym zrobila cos na drutach dla malenkiej, ale umiem tylko szalik

Dsiewczyny dogadalam sie na handel wymienny wczoraj na tablicy, ciekawe jak beda rzeczy wygladac, za reklamowke ubran, 4 pary skarpetko bucikow, sukieneczki, cieplutki szlafroczek z kubusiem puchatkiem, sweterek hello kitty z HM,, akcesoria dla niemowlaka mam lasce dac pieluszki dada rozmiar 3, 2 herbatki hipaa, albo bobovity, 3 deserki babydream z rosmana i opakowanie husteczek nawilzajacych
Stary 2012-09-28, 09:42   #255
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, mój mówi, że dziecko na pewno głodne nie będzie chodziło przy takiej mleczarni
ooo, nieźle, o czymś takim to jeszcze nie słyszałam. Jak któraś spróbuje to poproszę o opinie Ciekawa jestem jakie są w smaku
Moja koleżanka jeszcze szczuplejsza ode mnie ma tyle mleka że mówi że spokojnie trójkę dzieci by wykramiła, no i przy tym odpowiedni rozmiar biustu ma teraz.

Co do tego winka, to czy można pić takie domowe własnej produkcji czy tez lepiej nie???
Cytat:
Jak dobrze, że w poniedziałek do pracy - 5 dni wolnego to za długo jak dla mnie, a TŻ mi gada o L4 Chyba bym zwariowała.
O boszze a ja bym tak już poszła na wolne, ranne wstawanie mnie wykańcza
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-28, 09:49   #256
ilkas
BAN stały

Cytat:

Co do tego winka, to czy można pić takie domowe własnej produkcji czy tez lepiej nie???
Jeśli domowej produkcji zawiera alkohol (a pewnie zawiera), no to lepiej nie. Zdania są niby podzielone. Jedni mówią, że lampka nie zaszkodzi, inni że absolutnie nawet łyka nie wolno, dlatego każda musi sama zdecydować
Ja się wystrzegam i nie piję w ciąży w ogóle - nie wybaczyłabym sobie gdybym zrobiła dzidzi krzywdę głupim piwem czy lampką wina. Po karmieniu sobie odbije
Stary 2012-09-28, 09:50   #257
Ewik86
Zakorzenienie

Hejjjj, 24 tydzień dziś zaczynam

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam taki krem ale na krosty po goleniu i jest napisane ze nie wolno w ciąży.

Melduję się i ja w nowym wątku.
Przeleciałam Was tylko bo jakoś nie mam siły i humoru, jakoś mam za dużo spraw na głowie teraz. Przeprowadzkę w weekend, szkołę, problemy finansowe i jeszcze mam wrażenie że jestem tłusta jak świnia
Przytyłam już jakies 8 kg od początku ciąży, uda mi spuchły, cellulit jak u starej baby i brzuch jak w 9 miesiącu ciązy. Boję się że tego nie zrzucę
Wiem że może przesadzam i najważniejsze że Blanka zdrowa , ale jakiś taki dół mam;/

Gratuluję ujawnionych płci i zdrowych maluchów
Przepraszam że nie odniosę się do Was wszystkich ale na prawdę zamulam
Ojojoj, dół Cię złapał, ale na pewno Ci przejdzie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczynki
Ja troszke sie dzis przerazilam, gadalam z kolezanka, ktora 2 tyg temu urodzila, miala byc coreczka, nawet wyslalam mala paczuszke dla Milenki ... I co urodzil sie chlopczyk ... Ginekolog cala ciaze ja przekonywal ze bedzie dziewczyna, miala 2x robione usg w 3d i co .... chlopak .... zastanaiwam sie czy nie isc do innego ginekologa na potwierdzenie plci ... Bo cieszyc sie bede z obu tak samo, czy chlopak czy dziewczyna, ale wyoprawke caly czas kompletuje, wiec potem nie chcialabym niespodzianek ... 90% rzeczy rozowych jest i nadal szukam okazji ...

czy wiecie jak to jest z tym usg, mozna go robic niezliczona ilosc i nie jest to szkodliwe dla maluszka ... nastepne mam 15 pzadziernika .... w sumie nie tak dlugo .... mimo wszystko chyba wolalabym zeby mi 2 lekarz na 100 plec potwierdzil ze Blaneczka to Blaneczka
Kurde, nie strasz kobieto

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
No niestety, do tego spotkania w klubie pracy. A teraz koleżanka mi opowiadała, że dołożyli jeszcze obowiązkowe spotkania z doradcą zawodowym, który po prostu przegląda oferty na necie Także raz na 4 miesiące to luksus, ale nie dziwię się, że ich nie lubisz
Dobrze, że nie mieszkam tam gdzie Ty

Cytat:
Cześć kochane.

Wszystkie jeszcze śpią? Jadę dzisiaj do gina na 14. Wczoraj plamienie całkiem przeszło, ból brzucha też, dzidzia czułam jak się rusza, więc nie byłam ostatecznie na IP. Ale nie mam zamiaru czekać do środy do wizyty, więc jadę dzisiaj. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko będzie ok. I trzymajcie kciuki mocno żebym w końcu poznała płeć, bo już dłużej nie wytrzymam tej niewiedzy

Wczoraj wreszcie wybrałam sobie staniki u teściowej w sklepie i wreszcie nic mnie nie ciśnie i nie wypływa Tylko rozmiar mnie przeraził! Jeden stanik jest 70 E a drugi 65 F!!! Mąż jak zobaczył miseczki to mówi "ooo matko jakie wielkie" Ja mam nadzieję, że one już nie będą aż tak rosły
Dobrze, że Ci przeszło i że dziś masz wizytę Trzymam kciuki, żebyś poznała płeć

I w ogóle powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:52   #258
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hejjjj, 24 tydzień dziś zaczynam

Dobrze, że Ci przeszło i że dziś masz wizytę Trzymam kciuki, żebyś poznała płeć

I w ogóle powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach
super ! ja 22 zaczynam w niedzielę ale to leeeci
Dzięki za kciukasy! Przydadzą się
Stary 2012-09-28, 09:54   #259
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Dzisiaj z TŻem spaliśmy dłużej, dopiero przed chwilą wstałam i ogarnęłam się, zaraz idę jeść. To chyba po wczorajszym przemeblowaniu. Dzisiaj znowu mnie czeka latanie po mieście, ale to nic, póki mogę, to latam, chociaż już mnie łapie coś w stylu kolki, jak za długo chodzę.

Cytat:

a tu opis
No tak, ale przy tych winach, jak klikniesz na jakieś konkretne, jest napisane, że mają do 0,5% alkoholu, czyli jak Karmi i np Lech Free. Czyli nie są jednak w 100% bez alko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 10:08   #260
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobranoc dziewczynki
Ja troszke sie dzis przerazilam, gadalam z kolezanka, ktora 2 tyg temu urodzila, miala byc coreczka, nawet wyslalam mala paczuszke dla Milenki ... I co urodzil sie chlopczyk ... Ginekolog cala ciaze ja przekonywal ze bedzie dziewczyna, miala 2x robione usg w 3d i co .... chlopak .... zastanaiwam sie czy nie isc do innego ginekologa na potwierdzenie plci ... Bo cieszyc sie bede z obu tak samo, czy chlopak czy dziewczyna, ale wyoprawke caly czas kompletuje, wiec potem nie chcialabym niespodzianek ... 90% rzeczy rozowych jest i nadal szukam okazji ...

czy wiecie jak to jest z tym usg, mozna go robic niezliczona ilosc i nie jest to szkodliwe dla maluszka ... nastepne mam 15 pzadziernika .... w sumie nie tak dlugo .... mimo wszystko chyba wolalabym zeby mi 2 lekarz na 100 plec potwierdzil ze Blaneczka to Blaneczka
Ja właśnie w poniedziałek będę miała usg.. też mam nadzieję że Blaneczka zostanie Blaneczką. Już nie chodzi o płeć bo chłopaka też bym chciała tylko że ubranka same różowe mam

Cytat:
Dzięki Dziewczyny Właśnie czekam na tel. od lekarza czy mnie dzisiaj przyjmą, bo to zależy czy miejsce będzie... Nockę miałam straszną, prawie nie spałam. Zosię musimy do babci wywieźć, bo mąż nie bardzo może zwolnienie z pracy wziąć.
Na pewno wszystko będzie dobrze ! Trzymaj się
Cytat:
ja kończę kawkę, czekam na koleżankę i idę po lumpach pochodzić... Tak w ogóle to poszłabym do fryzjera końcówki i grzywkę tylko, ale znajdź tu babkę, która za to nie weźmie jak za całe ścięcie
No ja też własnie chciałabym konce podciąć , tylko że tu kazdy fryzjer "musi" głowe umyc do tego i sie wtedy płaci ze 30-40 zł także masakra. Chyba poczekam z tym do Świąt bo wteyd pojade do rodzinnego miasta a mam tam kuzynkę fryzjerkę i mi zrobi to za pół darmo.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki...noc miałam lepszą...przespałam prawie całą...ale kaszel męczy nadal..choć' "lepiej" niż poprzedniej nocy... mam nadzieje że to zapalenie oskrzeli będzie szybko się usuwać z mojego organizmu bo mam dośc leżenia...a mąż każe leżeć w łóżku.... ((
To słuchaj się męża i się kuruj

Cytat:

a tu opis
O matko jak ja kocham wino. Tak mi się marzy lampeczka czerwonego wytrawnego wina mmmm

Ja dziś już w trochę lepszym humorze mimo że sny miałam okropne.
Najpierw mi się śniło że pracuje w W11 i ścigamy gwałciciela-porywacza. Dookoła pełno krwi i trupów.
Potem miałam drugi sen że miałam raka i zostało mi kilka dni ... Na dodatek mój mąż dziś miał nocną zmianę obudziłam się w nocy i się bałam do kibelka pójść przez te sny ;/
Dzisiaj czeka nas wielkie pakowanie , i jutro to samo a w niedzielę przeprowadzka
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:16   #261
aska27adopcje
Zadomowienie

Lenova sen kozak, szczegolnie ten z W 11
Stary 2012-09-28, 10:39   #262
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Matko ale się rozpisałyście dziś I nowy wątek już !!
Wpadłam się tylko przywitać i powiedzieć że kupiliśmy wózek collecto giovanni taki o http://beta.ceneo.pl/11324940?se=8Kh...FYZa3god50oA9g
a x-landery na żywo nam się nie podobały, i są strasznie ciężkie !!!
a ten nasz nawet leciutki :d
Jutro nadrobię :d a może jeszcze dziś :P
gratuluje zakupu wózka. Jedną z ważniejszysz decyzji macie już za sobą Oby się dobrze spisywał

Cytat:

Melduję się i ja w nowym wątku.
Przeleciałam Was tylko bo jakoś nie mam siły i humoru, jakoś mam za dużo spraw na głowie teraz. Przeprowadzkę w weekend, szkołę, problemy finansowe i jeszcze mam wrażenie że jestem tłusta jak świnia
Przytyłam już jakies 8 kg od początku ciąży, uda mi spuchły, cellulit jak u starej baby i brzuch jak w 9 miesiącu ciązy. Boję się że tego nie zrzucę
Wiem że może przesadzam i najważniejsze że Blanka zdrowa , ale jakiś taki dół mam;/

Gratuluję ujawnionych płci i zdrowych maluchów
Przepraszam że nie odniosę się do Was wszystkich ale na prawdę zamulam
nie smuć się Kochana, to tylko chwilowy dół i tak jak mówisz najważniejsze, że dziecko zdrowe
Cytat:
Cześć kochane.

Wszystkie jeszcze śpią? Jadę dzisiaj do gina na 14. Wczoraj plamienie całkiem przeszło, ból brzucha też, dzidzia czułam jak się rusza, więc nie byłam ostatecznie na IP. Ale nie mam zamiaru czekać do środy do wizyty, więc jadę dzisiaj. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko będzie ok. I trzymajcie kciuki mocno żebym w końcu poznała płeć, bo już dłużej nie wytrzymam tej niewiedzy

Trzymam kciuki za wizytę i za poznanie płci, masz jakieś przeczucia?

Cytat:
Ja dziś już w trochę lepszym humorze mimo że sny miałam okropne.
Najpierw mi się śniło że pracuje w W11 i ścigamy gwałciciela-porywacza. Dookoła pełno krwi i trupów.
Potem miałam drugi sen że miałam raka i zostało mi kilka dni ... Na dodatek mój mąż dziś miał nocną zmianę obudziłam się w nocy i się bałam do kibelka pójść przez te sny ;/
Dzisiaj czeka nas wielkie pakowanie , i jutro to samo a w niedzielę przeprowadzka
Gratuluje przeprowadzki i cieszę się, że humor Ci się polepszył

Ale mi wizaz dziś muli...

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:43   #263
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lenova, co za sny... Ogólnie te ciążowe są straszne! Mi się jakiś czas temu śniło, że urodziłam Oliwkę w 22tc, dosłownie wypłynęła ze mnie z hektolitrami krwi, jak byłam w toalecie, i zanim przyjechało pogotowie, to już nie żyła... Oczywiście obudziłam się z grobowym humorem i jak to opowiadałam TŻowi, to miałam świeczki w oczach, CHORE sny.

A wczoraj wygrałam licytację kurtki ze skóry naturalnej o kroju żakietu, rozmiar 38, kolor czarny za... 1zł! Z przesyłką 16zł. Tylko trzeba przyszyć guziki do niej i będzie jak nowa. Będę nosić po ciąży.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-28 o 10:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:48   #264
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no więc dziewczynki własnie wróciłam ze szpitala. pojechałam najpierw z Tż do przychodni tam lekarz powiedział "zapalenie oskrzeli" i tak pani świszczy- bał się cokolwiek mi wypisać...skierował do szpitala w Międzylesiu..tam od 17.20 do 20.00.... i dożylnie corhydron i wziewnie coś tam..oraz przepisał mi augmentin...antybiotyk..j est mi juz lepiej..mogę normalnie oddychać..ale antybiotyku nie biorę...boję się..jutro rano zadzwonię do gina i zapytam...powiem Wam...miałam dziś trochę stracha...a mój TŻ....oj on bardzo ..
Ojj ale się załatwiłaś
Cytat:
Dobranoc dziewczynki

Bardzo się tego boję... Mimo, że lekarz teraz na połówkowym mówił, że dziewczynka to jednak pościel itp będę kupować unisex. Ale nie będę już wydawać 200 zł żeby się upewnić
Cytat:
Kurde a ja mam nadzieję, że dopiero mi urosną
Cytat:
A nic nie mów o fryzurze ja mam teraz okropną fryzurę-3 kłaki na krzyż bo wszystkie wypadają Jak przyjdzie brzydka pogoda to w ogóle zostane łysa
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Sen-marzenie
Cytat:
A tak jeszcze to wczoraj popełniłam pierwsza czapeczke dla dzidzi na szydełku i kupiłam sobie piękna fioletową włóczkę i myślę co tu by z niej zrobić. Może w sobote uda mi się do maszyny siąś to spróbuje z tmyi spodenkami.

A i jak niespodzianka, mielimy w pracy praktykanta i dzisiaj ostatni jego dzień, no i pojawil sie z pysznym plackiem brzoskiwniowym , dla mnie jeszcze winko no ale to akurat będzie musiało troszkę poczekać na konsumcję.
Pokażesz nam dzieło? Trudno się takie coś robi?
Placek brzoswiniowy...Ty chyba serca nie masz

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Black Rozwalasz mnie Jesteś prawdziwym łowcą okazji
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:53   #265
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe no to dołączam do tych, których przeczucie zawiodło - chłopak!
Lekarz powiedział, że ewidentnie chłopak i nic mu nie odpadnie.

Nie będzie Milenki
TŻ stwierdził, że przynajmniej będę chciała drugie dziecko, bo jakby teraz była dziewczynka, to bym siadła na dupie

Z wyników: żelazo poszło trochę w górę (ale dalej poniżej normy), glukoza na czczo 69 (poprzednio było 72), a po 2 godz: 75.

Następna wizyta 24.10.
Moja siostra ryczała jak się dowiedziała, że zamiast Patrycji będzie drugi syn - Patryk, teraz nie wyobraża sobie życia bez niego. Po pierwszym szoku zakochasz się w młodym Chłopaki są super

Cytat:
Cześć,

Trzymam mocno kciuki !!

Cytat:
Cześć kochane.

Im mniejszy obwód tym większa literka przy miseczce. Miseczka myła by taka sama jak przy 75 D Co ja mam powiedzieć jak ja mam już 75 G

Cytat:

No tak, ale przy tych winach, jak klikniesz na jakieś konkretne, jest napisane, że mają do 0,5% alkoholu, czyli jak Karmi i np Lech Free. Czyli nie są jednak w 100% bez alko.
Kefir może zawierać do 1,5%alkoholu. Taka ilość nie wchłania się do krwiobiegu, jest rozkładana w żołądku, zwłaszcza jeśli coś się jeszcze je. Nawet syropki dla dzieci mają jakąś małą zawartość alko. Oczywiście nie popieram picia w ciąży, ale nie przesadzajmy w drugą stronę.

Dopiero Was nadrobiłam, pozbierałam trochę zdjęć pokojów dla maluchów, może wkleję co mi się podoba Kolorów i tak mnóstwo w dziecięcym pokoju będzie, te wszystkie zabawki w kolorach tęczy...
Dziś ładne słonko, jutro idę na ślub do kuzynki (też jest w ciąży termin ma na 23 grudnia ) Po kościele jedziemy tylko na obiad i chwilę posiedzimy i do domu. Nie mam sił na takie imprezy już.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby-room-decoration.jpg (65,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stripes.jpg (55,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nursery-Decorating-18.jpg (118,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nursery-Decorating-2.jpg (35,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyumB3b1QDE7bb8CeX.jpg (449,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg white-and-red-baby-room-home-interior-design-1.jpg (92,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg white_turqoaise_kids-room.jpg (51,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scandinavian-apartment-baby-room-design-600x450.jpg (67,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scandinavian-style-wall-art-white-kitchen-Stine-nursery-kili-baby-bed1.jpg (269,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg girls%20room%20SMALL.jpg (105,6 KB, 17 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:55   #266
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meduzza, nie, nie trudno - umiesz cokolwiek szydełkiem? Słupki, półsłupki? Nicwięcej nie trzeba TU podałam łopatologiczny opis:

http://szajajaba.blogspot.com/2010/1...kowa-opis.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:57   #267
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

tam jest zakładka 0,5 alkoholu i 0% także zupełnie bezpieczne
ale TZ powiedział,że taniej wyjdzie kompocik ugotować

badania załatwione, myślałam,że umrę z głodu- wyskoczyłam na miacho, wpadłam do greka na sałatkę z podwójną porcją oliwek,a w samochodzi dobiłam się dwoma bułeczkami pełnoziarnistymi i wypiłam dziecku Leona jabłko banan
maluszek od razu zaczął kopać z radości

acha i w końcu kupiłam sobie kozaki, idę szykować sobie kreacje na wieczór

Hosenko- zdjęcia uświadamiają ile czego zbieramy ale chyba nie są dobrą terapią co?
ja potrafię 1/3 wypłaty przechulać na kosmetyki a potem rozdaje, siostrze, mamie, teściowej
ostatnio zauważyłam,że z kolorówki używam tylko podkładu, tuszu, eyelynera i troszkę bronzera

zatem po co mi te wszystkie paletki, rozświetlacze, korektory

muszę jakiś odwyk zastosować, jak będziesz miała jakąs skuteczną metodę na odwyk to daj mi proszę receptę
Stary 2012-09-28, 11:03   #268
Debrah
Zakorzenienie

Cześć)
Rany, ale miałam kiepską noc - w każdej pozycji mi było niewygodnie, zaczęłam myśleć czy się na sofę w mini-salonie nie przenieść bo jest twardsza niż łóżko sypialniane. Połamana jestem cała..

Cytat:
Moja koleżanka jeszcze szczuplejsza ode mnie ma tyle mleka że mówi że spokojnie trójkę dzieci by wykramiła, no i przy tym odpowiedni rozmiar biustu ma teraz.

O boszze a ja bym tak już poszła na wolne, ranne wstawanie mnie wykańcza
W ogóle nie rozumiem pytania : czym się ma różnić domowej produkcji od sklepowego? Jedno i drugie to alkohol przecież?

Hmm, masakra z tymi płciami, ja mam nadzieję, że już na prawdę po stwierdzeniu dziewczynki na połówkowym nic się u nas nie zmieni, ciężko się byłoby przestawiać ciągle:P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:05   #269
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wizytę i za poznanie płci, masz jakieś przeczucia?
Bardzo chcielibyśmy synka. Ale...od 2 miesięcy mam przeczucie na córę. Już nawet mąż mówi, że na bank będzie córa i tak się też zwraca do brzucha Zobaczymy jak z moją intuicją

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Im mniejszy obwód tym większa literka przy miseczce. Miseczka myła by taka sama jak przy 75 D Co ja mam powiedzieć jak ja mam już 75 G
Tak, wiem wiem. Ale przed ciążą miałam 65 D więc teraz to 65 F mnie jednak trochę przeraziło, bo to skok aż o 2 rozmiary.
Stary 2012-09-28, 11:05   #270
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

co do samopoczucie to ja tez sie czuje gruba i brzydka wkurza mnie to bo powinnam dumnie nosic brzuszek i sie cieszyc z tego a ja sie doluje przez glupie kilogramy

laurka sliczne pokoiki mnie urzekl ten pierwszy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości