Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 17:02   #241
Ptysia55
Przyczajenie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Witam mam na imię Małgosia lat 29 i od 3 lat staram sie o dziecko po poronieniu i wreszcie się udało jestem 6/7 tyg. ciąży ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka na usg to nie uwierzę .Wszystkim wam gratuluję i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do siebie
Ptysia55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:08   #242
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptysia55 Pokaż wiadomość
Witam mam na imię Małgosia lat 29 i od 3 lat staram sie o dziecko po poronieniu i wreszcie się udało jestem 6/7 tyg. ciąży ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka na usg to nie uwierzę .Wszystkim wam gratuluję i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do siebie

Trzyma mocno kciuki żebyś jak najszybciej uwierzyła w swoje szczęście
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 18:03   #243
traviss
Raczkowanie

Witaj

gratulacje!

ja zdecydowałam się jutro na usg. Teraz nie mogę już wytrzymac Jestem załamana bo źle się czuję a jutro mam okropny dzień w pracy, 2 mega ważne spotkania i tona dokumentów do przeczytania dzisiaj(( hormony robią swoje chce mi się płakac przez to

Mamy które widziały już serduszko - w którym jesteście tygodniu? chyba jeśli 8 dni temu lekarz na usg nie mógł jednoznacznie stwierdzic ciąży to jutro nie będzie jeszcze serduszka? jak myślicie?
traviss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:13   #244
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
za badania. Serduszko widziałaś Ja już też chcę

A badania krwi? Robiłaś już? Czy teraz dopiero robisz?
Badania miałam zlecone na dzisiaj morfologie, mocz, cukier na czczo, hiv i kiłę, chyba tyle, dodatkowo zrobiłam toksoplazmozę, wyszła ujemna i igm też ujemne więc kazała mi powtórzyć w drugim trymestrze i zrobić igm i igg różyczki bo nie pamiętam czy byłam szczepiona... ale to dopiero w lutym...
Następną wizytę mamy 27.11 i to będzie usg prenatalne, dzidzia ma do nas machać rączkami z paluszkami i nóżkami
I na następną wizytę mam zrobić mocz bo ten miałam w normie ale przy górnej granicy

Cytat:
Napisane przez Ptysia55 Pokaż wiadomość
Gratulację!
Ja do dziś też nie mogłam uwierzyć, a teraz jestem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi

Cytat:
Napisane przez traviss Pokaż wiadomość
Witaj

gratulacje!

ja zdecydowałam się jutro na usg. Teraz nie mogę już wytrzymac Jestem załamana bo źle się czuję a jutro mam okropny dzień w pracy, 2 mega ważne spotkania i tona dokumentów do przeczytania dzisiaj(( hormony robią swoje chce mi się płakac przez to

Mamy które widziały już serduszko - w którym jesteście tygodniu? chyba jeśli 8 dni temu lekarz na usg nie mógł jednoznacznie stwierdzic ciąży to jutro nie będzie jeszcze serduszka? jak myślicie?
Ja dziś mam 8t 3d w karcie wpisany 9 tydzień
Ale jak już pisałam koleżanka z mam majowo-czerwcowych była w 5t 6d i też widziała serduszko tylko jej na usg wyszło, ze ciąża jest starsza (6t 1d) także wszystko jest możliwe

Gin założyła mi kartę ciąży i powiedziała żeby normalne mleko zastąpić bardziej kwaśnymi, np. jogurt naturalny, kefir lub maślanka(przynajmniej jeden kubek dziennie), jak najmniej cukru, dużo warzyw i owoców nawet mrożonych
Nie dała witamin... morfologia w porządku więc dalej tylko jod i kwas foliowy
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:24   #245
agi_82
Wtajemniczenie

wszystkim mamusiom życzę spokojnych 9-ciu miesięcy i żeby wszystko przebiegało tak jak powinno a sobie że do Was dołącze

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:29   #246
babku
Zadomowienie

Witam. Tak nieśmiało chciałabym się przyłączyć choć u mnie to sam początek. Mam 27 lat, dwa lata po ślubie. Do tej pory zawsze się zabezpieczaliśmy. W październiku przestaliśmy się zabezpieczać, ale nic a nic się nie staraliśmy. Ot takie bardziej żarty. No i parę dni temu zrobiłam test. Pokazała się taka bledziutka kreska. Trochę inaczej niż zwykle bolały mnie piersi i odrzucało mnie od papierochów. Dziś zrobiłam krew na betaHCG i wynik to 87. Także ciąża potwierdzona, ale boję się jeszcze cieszyć, a tak strasznie bym już chciała.. Ogólnie ryczę od dwóch dni i boję się nie wiem czego. Sytuację pogarsza fakt, że TŻ pojechał na tygodniowy kurs więc nie mam się nawet jak do niego przytulić.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:33   #247
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
wszystkim mamusiom życzę spokojnych 9-ciu miesięcy i żeby wszystko przebiegało tak jak powinno a sobie że do Was dołącze
Życzymy z całego serduszka, a nawet z dwóch, żebyś do nas szybko dołączyłą!

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Witam. Tak nieśmiało chciałabym się przyłączyć choć u mnie to sam początek. Mam 27 lat, dwa lata po ślubie. Do tej pory zawsze się zabezpieczaliśmy. W październiku przestaliśmy się zabezpieczać, ale nic a nic się nie staraliśmy. Ot takie bardziej żarty. No i parę dni temu zrobiłam test. Pokazała się taka bledziutka kreska. Trochę inaczej niż zwykle bolały mnie piersi i odrzucało mnie od papierochów. Dziś zrobiłam krew na betaHCG i wynik to 87. Także ciąża potwierdzona, ale boję się jeszcze cieszyć, a tak strasznie bym już chciała.. Ogólnie ryczę od dwóch dni i boję się nie wiem czego. Sytuację pogarsza fakt, że TŻ pojechał na tygodniowy kurs więc nie mam się nawet jak do niego przytulić.
Witaj

I nic się nie martw, że Tż nie masz blisko teraz zawsze możesz wyżalić i dzielić się radościami z nami
Stary 2012-11-06, 19:56   #248
BelleFramboise
Raczkowanie

Witam Wszystkie nowe Mamusie

Ja już w łóżeczku, bo strasznie chce mi się spać - coś ostatnio nie mogę spać w nocy, a w dzień nie przesypiam ani chwili bo nie ma czasu, a by się chciało
Jutro moja pierwsza wizyta u ginekologa, mam strasznego "stresa" i nie mogę się doczekaćmam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i dowiem się co nieconie wierzę, że coś zobaczę bo to 6 tydz. od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, Wy też tak liczycie?czy od daty zapłodnienia?

Właśnie! pytanie do Was robicie badania prenatalne?tak same od siebie?jeżeli nie zaleci ich lekarz? bo ja już sama nie wiem

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:59   #249
babku
Zadomowienie

Na razie to niestety więcej u mnie obaw i smutków. Jak słyszę teksty w stylu "jeszcze się nie podniecaj, wszystko może popłynąć", lub "takich ciąż to już mogłaś mieć wiele i nawet o tym nie wiedziałaś" i parę takich innych kwiatków, to naprawdę odechciewa się wszystkiego. Nie wiem po co ludzie takie rzeczy wygadują.
Pocieszająca jest tylko mama, która patrząc dziś na kominek z przerażeniem stwierdziła, że trzeba by tu jakiś płotek postawić, żeby się dzidzia nie poparzyła
Stary 2012-11-06, 20:00   #250
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość

Ja już w łóżeczku, bo strasznie chce mi się spać - coś ostatnio nie mogę spać w nocy, a w dzień nie przesypiam ani chwili bo nie ma czasu, a by się chciało
Jutro moja pierwsza wizyta u ginekologa, mam strasznego "stresa" i nie mogę się doczekaćmam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i dowiem się co nieconie wierzę, że coś zobaczę bo to 6 tydz. od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, Wy też tak liczycie?czy od daty zapłodnienia?

Właśnie! pytanie do Was robicie badania prenatalne?tak same od siebie?jeżeli nie zaleci ich lekarz? bo ja już sama nie wiem
Ja bardzo chciałabym je zrobić zwłaszcza te nieinwazyjne ale ich cena waha się od 200 do nawet 700 Więc nie wiem jeszcze, mam nadzieję że się uda

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:01   #251
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
Cytat:

Witajcie Mamusie
Stary 2012-11-06, 20:02   #252
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Nie pewność jest najgorsza, mam nadzieję że szybko rozwieją się te Nasze wątpliwości A pocieszę Cię tym , że ja przy boku nie będę miała mojego TŻ dwa tygodnie albo i dłużej bo jest w pracy

Myślicie już o zwolnieniu lekarskim z pracy?czy pracujecie tyle ile dacie radę?ja do końca roku popracuję na pewno, a potem się okaże... Moja Mama non stop powtarza, że ciąża to nie choroba

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:04   #253
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Na razie to niestety więcej u mnie obaw i smutków. Jak słyszę teksty w stylu "jeszcze się nie podniecaj, wszystko może popłynąć", lub "takich ciąż to już mogłaś mieć wiele i nawet o tym nie wiedziałaś" i parę takich innych kwiatków, to naprawdę odechciewa się wszystkiego. Nie wiem po co ludzie takie rzeczy wygadują.
Pocieszająca jest tylko mama, która patrząc dziś na kominek z przerażeniem stwierdziła, że trzeba by tu jakiś płotek postawić, żeby się dzidzia nie poparzyła
Słodkie

Nie słuchaj innych, ludzie gadają głupoty i zawsze będą gadać. Ty musisz myśleć pozytywnie i wierzyć w to że wszystko będzie dobrze i tak będzie! Dziewczyny prawo przyciągania działa! Przeczytajcie "Sekret" i postępujcie tak jak jest tam napisane To działa, sprawdziłam to sama na sobie Gdyby nie to nie było mnie tu teraz z Wami

Antonisia
Stary 2012-11-06, 20:08   #254
katarzyniak
Rozeznanie

Dziewczyny jestem załamana i cały czas płaczę
Odebrałam wyniki i ... beta wzrosła chyba za mało, bo 29.10 robiłam i byłą 110, a dziś 6.11 wzrosła jedynie do 440. Mało tego progesteron z 35 spadł na 14. Jestem załamana, nie wiem czy to już jest wyrok????
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:09   #255
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

od om
Ja będę robić to usg prenatalne i wierze, że nic więcej nie będzie potrzebne

Cytat:
co za ludzie takie durnoty opowiadają
Słuchaj mamy
Stary 2012-11-06, 20:10   #256
babku
Zadomowienie

Cytat:
Nie pewność jest najgorsza, mam nadzieję że szybko rozwieją się te Nasze wątpliwości A pocieszę Cię tym , że ja przy boku nie będę miała mojego TŻ dwa tygodnie albo i dłużej bo jest w pracy

Myślicie już o zwolnieniu lekarskim z pracy?czy pracujecie tyle ile dacie radę?ja do końca roku popracuję na pewno, a potem się okaże... Moja Mama non stop powtarza, że ciąża to nie choroba
Myślę, że dużo zależy od specyfiki pracy. Ja np. jestem narażona w pracy na promienie rtg. Dlatego też od razu musiałam powiedzieć paru osobom, że podejrzewam u siebie ciąże. Na razie będę unikać tych miejsc, ale na dłuższą metę się nie da. Także jak tylko wszystko się potwierdzi zamierzam iść zwolnienie.
Stary 2012-11-06, 20:11   #257
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i ... beta wzrosła chyba za mało, bo 29.10 robiłam i byłą 110, a dziś 6.11 wzrosła jedynie do 440. Mało tego progesteron z 35 spadł na 14. Jestem załamana, nie wiem czy to już jest wyrok????
Nie wiem... nie znam się na tym
Ale beta wzrosłą więc zawsze jest nadzieja!
Stary 2012-11-06, 20:18   #258
karolajn1987
Wtajemniczenie

Ale naskrobałyście
Cześć wszystkim nowym mamusiom
Zaraz ponadrabiam
Stary 2012-11-06, 20:36   #259
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Słońce może zadzwoń jutro do swojego ginekologa i porozmawiaj?
Trzymam z całych sił kciuki za Ciebie i Maleństwo Myśl pozytywnie!

Antonisia
Stary 2012-11-06, 20:41   #260
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Odebrałam właśnie wyniki z bety 3577,6 Aaa ciesze się jak małe dziecko! Czyli witam się z Wami w 7tc

gratulacje!!

karolajn1987 i koteczek2000
Ja kiedyś słodycze pożerałam razem z opakowaniem a teraz w ogóle nie mam ochoty.
to podobno na chłopaka

katarzyniak bądź dobrej myśli musi być dobrze

co do reakcji TŻ-ta też oczywiście się martwi czy będzie dobrym tatą, czy finansowo damy radę, ale gada do brzuchola czasem Wczoraj jak poszłam do drugiego pokoju oglądać TV to poszedł za mną i pyta gdzie mu jego dziecko zabieram

za to ja mam ciągle stracha przed powiedzeniem w pracy...

AAA i byłam dziś w SMYKU- jakie słodkości
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:58   #261
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
to podobno na chłopaka
Na jakiego chłopaka;p Kobito dziewczynka! To musi być dziewczynka! No przecież imie już wybrane Nie no to NA PEWNO będzie dziewczynka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
za to ja mam ciągle stracha przed powiedzeniem w pracy...
No ja to samo. Tym bardziej że prace zaczęłam dopiero od września i już teraz jak jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu przeziębienia to mnie poprosili żebym w piątek przyszła bo szefostwa nie będzie i koleżanka będzie musiała sama siedzie w banku;/ No i będę musiała iść;/ Kurde z jednej strony chciałabym pracować do końca żeby nie robić szefowi problemów bo już i tak ma dużo na głowie a baardzo go lubie bo traktuje nas jakby był naszym wujkiem, jest na prawdę kochany i czasami mam wyrzuty że tak ich zostawie na lodzie jak pójdę na zwolnienie a potem jeszcze na macierzyński;/ a umowę mam tylko do września 2014. A z drugiej strony wolałabym być jak najszybciej w domu żeby o siebie dbać itp bo w pracy jest czasem tyle ludzi że przez cały dzień nie ma czasu żeby cokolwiek zjeść;/

Antonisia
Stary 2012-11-06, 20:58   #262
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Na jakiego chłopaka;p Kobito dziewczynka! To musi być dziewczynka! No przecież imie już wybrane Nie no to NA PEWNO będzie dziewczynka
No dziewczyny ponoć lubią słodkie nie wiem na ile te porzekadla się sprawdzają, ale ja bym jadla ciągle kwaśne i słone

To trzymam kciuki zatem za kobietke mnie to w sumie obojętne - imiona mamy dla jednego i drugiego
Stary 2012-11-06, 21:15   #263
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
/
Ja Cie pocieszę
Koleżankę od razu odrzuciło od słodkiego... całą ciąże nie mogła na słodkie patrzeć i ma teraz piękną córę
Stary 2012-11-06, 21:16   #264
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
No dziewczyny ponoć lubią słodkie nie wiem na ile te porzekadla się sprawdzają, ale ja bym jadla ciągle kwaśne i słone

To trzymam kciuki zatem za kobietke mnie to w sumie obojętne - imiona mamy dla jednego i drugiego
Hehe śmieje się;p Mi też wszystko jedno byle tylko zdrowe było
Ale tak jakoś od początku czuje że to będzie Antosia A jak nie Antosia to Antoś

Antonisia
Stary 2012-11-06, 21:23   #265
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe śmieje się;p Mi też wszystko jedno byle tylko zdrowe było
Ale tak jakoś od początku czuje że to będzie Antosia A jak nie Antosia to Antoś
Śliczne imiona
W ogóle ja nie lubię czekać.. Już bym chciała, żeby smerf był z nami, mimo że wiem ze wywroci to nasze życie do góry nogami

Ja niby mam umowę na czas nieokreślony, dopiero od listopada, ale coś mi się widzi, że raczej nie będę miała dokąd wracać
Szefa też mam fajnego, ale ruszył teraz z nowymi projektami i ludzie do pracy potrzebni.. Jeszcze jak się zalapiemy na roczny macierzyński to już totalnie nie będzie szczęśliwy.. Tym bardziej, że do tej pracy trafiłam z polecenia mojej dobrej koleżanki. Wiem jednak, że jak już się wszyscy dowiedzą to ona będzie mi to miała za złe, pewnie ze w złym świetle ja stawiam :/
Stary 2012-11-07, 08:30   #266
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale pogoda. Katastrofa dzisiaj. Wieje straszliwie, a muszę dziś w tę pogodę wyjść z domu na dłużej i marznąć
Stary 2012-11-07, 08:37   #267
Margosia__
Zakorzenienie

Teraz już będzie z dnia na dzień coraz chłodniej
Pocieszam się faktem, że jak Maluszki się pojawią to będzie cieplutko i można będzie codziennie wyjść na spacer

Wczoraj Tż wymieniał opony na zimowe i jak tak czekaliśmy to strasznie zmarzły mi stopy w adidasach i wymyśliłam, że trzeba już obuwie wymienić na zimowe

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Śliczne imiona
W ogóle ja nie lubię czekać.. Już bym chciała, żeby smerf był z nami, mimo że wiem ze wywroci to nasze życie do góry nogami

Ja niby mam umowę na czas nieokreślony, dopiero od listopada, ale coś mi się widzi, że raczej nie będę miała dokąd wracać
Szefa też mam fajnego, ale ruszył teraz z nowymi projektami i ludzie do pracy potrzebni.. Jeszcze jak się zalapiemy na roczny macierzyński to już totalnie nie będzie szczęśliwy.. Tym bardziej, że do tej pracy trafiłam z polecenia mojej dobrej koleżanki. Wiem jednak, że jak już się wszyscy dowiedzą to ona będzie mi to miała za złe, pewnie ze w złym świetle ja stawiam :/
Kochana teraz najważniejsza jesteś Ty i Maleństwo a praca? Pewnie też bym się głupio czuła ale w tym momencie jest na drugim miejscu...
A słyszałam też o przypadkach, że kobiety i do 9 miesiąca starały się i pracowały a potem i tak je zwalniali jak tylko wracały...
Niestety polityka w tym kraju nie pozostawia złudzeń na nic...
Stary 2012-11-07, 08:43   #268
hariet27
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Jakoś tak przycichłam na ostatnie dni.... wczoraj miałam pierwsza wizytę u gina i chyba do tej pory chciałam się wstrzymać. Jadąc do lekarza byłam tak podenerwowana jak chyba przy pierwszej wizycie w życiu I bardzo mi ulżyło kiedy wszystko potwierdził. ale niestety wybiera się na urlop i nie poprowadzi mojej ciąży. Zapisałam się więc na wizytę do innej lekarki gdzie indziej, wiec za 2 tygodnie będę mieć jakby drugą-pierwszą wizytę ciążową.

Wow!jestem pod wrażeniem,że kupujecie już ubranka!! Dla mnie to jeszcze abstrakcja w sumie to mam nadzieję, ze sporo rzeczy dostaniemy po córeczkach mojej siostry, bo to zawsze mniej wydatków. Bardziej teraz myślę nad kupieniem jakiegoś funkcjonalnego mebelka, bo w naszym małym mieszkanku brakuje miejsca na trzymanie stosu rzeczy.

Któraś z was zapytała o badania prenatalne... mam takie pytanie... czy widzicie sens je robić? Ja bym ich nie robiła. I tak nie wykażą niczego z czym można byłoby coś pomóc,poradzić, więc niech się dzieje....co ma się dziać a myślę, ze wszystko będzie dobrze u każdej z nas.

Jeszcze co do wizyty, mój gin powiedział, żeby jeść dużo nabiału, owoców i warzyw i troche chudych wędlin. Unikac tylko surowego mięsa. Kawa, herbata - dozwolone. No i oczywiście ani kropli alku i papierosów. Przybieranie na wadze dopiero od 12 tygodnia.

I powiedział też , ze pewnie lada dzień zwiększy sie ilośc wydzieliny i żeby przypadkiem jakiś nadgorliwy ginekolog nie uznał tego za infekcję i nie zaczął leczyć...hihi...to tak ku przestrodze
hariet27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:07   #269
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Życzę Wam Cudownych i zdrowych 9m-cy Powodzenia

Mamusia -styczeń 2013
Stary 2012-11-07, 12:44   #270
koteczek2000
Raczkowanie

Mnie też denerwują teksty, że jeszcze nic nie wiadomo i różnie to może być i zamiast się cieszyć to człowiek się nie potrzebnie stresuję. My jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży, czekamy do kolejnego usg jak już będzie widać jak bije serduszko, ale mam ochotę już wszystkim się pochwalić Ja też myślę, że ciąża to nie choroba i można pracować. Sama chętnie bym poszłam do pracy, bo siedzę już 3 miesiące w domu. W tym tygodniu dostałam propozycje pracy, siedząca od 8 do 16. Nie wiem co zrobić, bo teraz zaczną się badania, wizyty u lekarza, a nie chcę w pierwszym miesiącu pracy brać wolnego i zwalniać się z pracy, a na badania iść trzeba...
koteczek2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości