|
|
#241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy od listopada, by być szczupłą i piękną do lata ;D
Cytat:
Może, jeszcze się nie przyzwyczaił, co chyba jest możliwe, bo dzisiaj robiłam ćwiczenia, które wcześniej robiłam parę razy i nie sprawiały mi problemu, a dzisiaj nie wiem czemu, miałam ciężko. A jak później schodziłam ze schodów to nogi miałam jak z waty. Cytat:
, już dużo razy próbowałam schudnąć, a teraz mam jeszcze większą determinację. Tylko jakiś spadek poprawił by mi humor. O wadze 54 kg to ja mogę tylko pomarzyć , ja celuję w około 58 kg, ale najpierw chciałabym zobaczyć 6 z przodu, bo już tak dawno tej liczby tam nie było.Już dzisiaj poćwiczyłam i lepiej się poczułam. Myślę też, że waga mi zacznie bardziej lecieć jak odstawię tabletki antykoncepcyjne, miałam je ze względów zdrowotnych, teraz mój ginekolog pozwolił je odłożyć, tylko muszę opakowanie skończyć.
Edytowane przez Beatagr3 Czas edycji: 2012-11-08 o 16:00 |
||
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Czym jest spinning?
bo jedyne znaczenie tego słowa, jakie mi przychodzi do głowy, to spinning w dziedzinie wędkarskiej, ze chodzisz z wędką i zarzucasz i łowisz na sztuczną przynętę ![]() Wczoraj nic nie ćwiczyłam, bo miałam zajęcia od 8 do 20:15, więc padłam na twarz o 21:40 ![]() I to, co jadłam: na śniadanie: jabłko, jogurt, 3 łyżki musli, 2 łyżeczki otrębów pszennych i 2 owsianych; dwie kanapki na wydziale (ser żółty, pieczony schab z domu , pomidor, ogórek), na obiad: mięsko, kasza, sos pomidorowy, surówka. Na kolację będzie serek biały, jajko gotowane, pomidor, ogórek, papryka, cebulka
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny!
U mnie też waga stoi niestety, nie wiem dlaczego ![]() Troszkę się tym załamałam i wciągnęłam dzisiaj dwa ciastka, bo "skoro i tak nie ma różnicy to dlaczego mam nie zjeść", teraz żałuję, bo wiadomo, jak organizm ma się przyzwyczaić do nowych nawyków jak ciągle powracam do starych?! Eh.... Na dodatek nie ćwiczyłam, wróciłam późno do domu i jedyne o czym myślę to moje łóżko Także dzisiejszy dzień nie należy do najbardziej udanych, ale cóż, nie wolno się poddawać, jutro bez żadnych pokus, bo inaczej.. ![]() Też chętnie się dowiem co to spinning
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
![]() Właśnie zajadam śniadanie - chleb razowy ze śledziem w oleju i pastą z łososia. Tak mi się dzisiaj nie chce ćwiczyć, ale jakoś się zmuszę bo nie chcę zmarnować tego czasu, który już poświęciłam na ćwiczenia. A efekty może kiedyś będą... Cytat:
Po śniadaniu wezmę się za ćwiczenia, a potem się zobaczy. Miłego dnia!
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
A mnie też zastanawia moja waga, po 4 dniach spadło 0,5 kg, niby nieźle, bo odchudzam się powoli i racjonalnie, ale na początku zawsze zlatywało mi szybciutko w ciągu pierwszych dni z 1kg i więcej - bo wiadomo trochę wody, trochę mniej pokarmu we wnętrznościach
Miałam nadzieję, że w te 2 tyg. chociaż te 1,5-2 kg zleci. Wiem, że nie ma się gdzie spieszyć, ale prawdę mówiąc strasznie źle czuję się z tym jak wyglądam i już nie mogę się doczekać aż będzie mnie choćby odrobinę mniej... bo czuję się jak kloc i ciągle o tym myślę.
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj wadze zobaczyłam 68,4kg ! Ale mam zaciesz.
![]() Jedzenie z wczoraj: I. grahamka z kiełbasą suchą krakowską i musztardą II. mała kawa z mlekiem, 2 kostki gorzkiej czekolady III. 2 jajka sadzone (na teflonie), spora ilość pieczonych ziemniaków (pomalowane pędzelkiem zamoczonym w oleju), surówka (mieszanka sałat, papryka, rzodkiewka, oliwa z oliwek) IV. kilka orzechów włoskich V. pół grahamki z twarogiem z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym Dzisiaj planuję, bo dopiero co zwlokłam się z łóżka: I. grahamka z twarogiem z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem nat. (został z wczorajszej kolacji), herbatka z domowym syropem malinowym ...a dalej się zobaczy. Chyba będę musiała wyskoczyć na zakupy, bo niewiele w lodówce zostało, i z radości która mnie dzisiaj ogarnęła, ujrzawszy nowe cyferki na wadze, chyba wyszoruję całą kuchnię. ![]() I nie mam dziś pomysłu na obiad. Ale mam w domu małą główkę kapusty. Macie może jakiś pomysł na...? I w ramach dbania o siebie, robię dzisiaj: peeling kawowy całego ciała maluję paznokcie- wszystkie 20 ![]() maska na włosy i czepek foliowy na łeb, póki nie ma TŻ w domu ![]() maska algowa na twarz I muszę jeszcze posprzątać swoją szafę. Wywalę wszystkie rzeczy na kanapę i będę składać od zera. W międzyczasie mierząc te ciuchy, które przez długi czas leżały upchane na samym dole, bo były za małe. A te które są fajne, ale na mnie już za duże - oddam mamie. W sumie to od kwietnia pozbyłam się już prawie 13kg. ![]() Wieczorem wychodzimy z TŻ do kina i planuję zrobić się na bóstwo. Może założę jakąś sukienkę...
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-09 o 11:01 |
|
|
|
|
#247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze a ja mam dzis dzien do bani. Dostalam @, czuje sie okropnie, nie zjadlam rano sniadania, 2-go zreszta tez (swoja droga nawet nie pamietam kiedy ostatnio wyszlam z domu bez sniadania). o 13 dopiero zjadlam kawalek tarty, wiec moj jadlospis dzis bedzie na 1. Nie mam na nic ochoty poza tabletkami przeciwbolowymi. Teraz leze i umieram, w dodatku pozarlam sie z TZ. I mam wrazenie, ze to ostatni dzien mego zycia albo przynajmniej piatek 13
|
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomógł mi mój ośli upór. ![]() Uff, jestem w trakcie sprzątania szafy. Wywaliłam wszystko na łóżko, poskładałam już część (przymierzając większość rzeczy, bo najbardziej pod ręką były ciuchy z dolnej półki, czyli odłożone jako za małe). Znalazłam jedne super spodnie w rozmiarze sieciówkowej M-ki, które fajnie na mnie leżą, i jedną bluzę (również M). 7 par spodni i jedną letnią sukienkę odłożyłam jako za duże... Sukienka z Camaieu jeszcze z metkami, mama się ucieszy. ![]() Idę działać dalej.
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Wczoraj nie miałam nawet chwili czasu, żeby napisać, od rana na uczelni Ale przynajmniej manu znośne![]() śniadanie: mix płatków z jogurtem, winogronem, otrębami i sezamkiem ;D 2 śniadanie: jabłko, marchewka, błonnik obiad: musiałam wymyśleć coś na zimno na uczelnię i była tortilla z kurakiem i mnóstwem warzyw kolacja: danio waniliowe light wsunięte na ostatnim wykładzie który trwał do 21.30 Dzisiaj też jestem grzeczna chociaż sobie pozwoliłam na coś lepszego;D Na śniadanie standardowo płatki z jogurtem ![]() Drugiego nie miałam niestety jak zjeść przez zajęcia więc obiad był dzisiaj już po 13 i zrobiłam sobie pizzę Z mąki pełnoziarnistej zmieszanej z odrobiną trębów, mozarellą light, chudą szynką, pieczarkami i warzywkamiPróbowałam jeść kolacje białkowe, bo to wskazane na diecie ale tak nie niemiłosiernie po nich mdliło, że chyba dam sobie z tym spokój i tak jak dzisiaj będę jeść białko ale z jakimiś węglami No i gratuluje wszystkim spadków, u mnie ważenie dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że będzie poniżej 51
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dzisiaj na obiad.
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie TŻ namówil, męczył mnie o pizze już tydzień a że nie chciałam zamawiać a tym bardziej robić 2 obiadów to postanowiłam, że dla niego będzie normalna a dla mnie odchudzona;D i nie żałuję bo wychodzę z założenia, że trzeba jeść wszystko bo lepsza taka pizza niż za tydzień bym miała takiego smaka że zamówiłabym z pizzerii gdzie mała ma jakieś 1000kcal
|
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie wazenie tez solidarnie w poniedzialek, bede juz przy koncu @, mam nadzieje, ze zobacze nie wiecej niz 47.5. |
|
|
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, proszę o pomoc! Z cudownego programu obliczyłam ile białka, węglowodanów i tłuszczy powinnam zjeść i już przekroczyłam dzienną dawkę węgli, ale mam o wiele za mało białka i troszeńkę za mało tłuszczy. Co mam zjeść, bo nic nie wpada mi do głowy,żeby przede wszystkim nie zwiększyć węglowodanów i tłuszczy za bardzo...
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z makreli i twarogu ożna zrobić pastę dodając np. ogórka kiszonego, paprykę itp. ewentualnie jakiś serek homo/twarożek z warzywami lub orzechami i słonecznikiem.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u mnie troche lipa ... skusiła mnie dziś babeczka z jabłkiem ... jednak mimo to musze chyba zacząć liczyć kalorie bo pomimo takich wybryków wydaje mi sie ze jem za mało Cytat:
Beato, czy cyferki kolo skalpela i kilera w podpisie to ilosc razy czy tygodni cwiczeń ?
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tygodni to bym chyba tyle nie wytrzymała. W pierwszym tygodniu zrobiłam 3 skalpele, a potem ćwiczyłam 5 razy w tygodniu na przemian, dzisiaj już zrobiłam turbo, ale ciężko jakoś szło ![]() Właśnie zaktualizowałam wczorajszy skalpel i dzisiejsze turbo
Edytowane przez Beatagr3 Czas edycji: 2012-11-09 o 19:35 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
W poniedziałek będę się mierzyć, więc wtedy napiszę czy są efekty.
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, właśnie skończyłam ćwiczyć, jestem z siebie taaka dumna, byłam dzisiaj dzielna
![]() Zaraz lecę zjeść jakąś rybkę ![]() W poniedziałek oficjalne ważenie?
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja zważe się dopiero w środę lub czwartek, bo mam @. Postanawiam zacząć dzisiaj Chodakowska. Oj ![]() Chyba wybiore na początek Skalpel
|
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Już zdążyłam pół domu posprzątać, więc jakieś kalorie już się spaliły. Wczorajszy dzień był bez grzeszków, chociaż wieczorem czekolada kusiła, ale powstrzymałam się .
|
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już po śniadaniu - owsianka z bananem, migdałami i kremem migdałowym A teraz lecę na jazdy ![]() Trzymajcie się i ćwiczcie!
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj słabo
na śniadanie tosty francuskie, na drugie jabłko, później zupka chińska, jogurt i żelki na deser teraz czekam aż rodzice wrócą z zakupów i przywiozą normalne jedzenie i będzie jakaś zdrowa kolacja. Chyba też zacznę ćwiczyć z Chodakowską
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj z jedzeniem spoko i coraz łatwiej jest mi nie jeść słodyczy. Miałam dzisiaj do wyboru wafelki czekoladowe, hity i ciastka kruche kokosowe i na nic się nie skusiłam
. Zrobiłam sobie zamiast tego herbatkę grejpfrutową i popiłam patrząc jak inni zjadają te wszystkie kalorie. Ćwiczyłam dzisiaj i zauważyłam, że coraz lepiej mi idzie, bardziej przykładam się ćwiczeń i czuję te wszystkie mięśnie pracujące. Po skończeniu nogi miałam jak z waty i prawie ze schodów zleciałam. Te ćwiczenia z którymi na początku miałam duże problemy idą mi teraz całkiem dobrze, więc moja kondycja chyba się poprawia.
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pyszny był. ![]() Dzisiaj natomiast: I. makrela w sosie pomidorowym z puszki (260kcal), bułka sojowa (szczerze to nie mam pojęcia, liczę ok. 200kcal) II. kawa z mlekiem i 2 kostki gorzkiej czekolady (ok. 150kcal) III. spory kawałek pizzy na grubym pełnoziarnistym cieście z dodatkiem otrębów, z mięsem mielonym z szynki (poniżej 7% tłuszczu), mozzarellą light, pieczarkami, marynowaną papryką i sosem pomidorowym ze świeżymi ziołami + keczup na górę (tak na oko ok. 500kcal) 40 minut na rowerku stacjonarnym (starałam się trzymać tempo ok. 30km/h) IV. serek danio light (120kcal) Tak średnio mi się podoba mój dzisiejszy jadłospis, warzyw praktycznie zero, trochę głupie rozłożenie kalorii, no ale mogło być gorzej.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-10 o 20:44 |
|
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja dzis nie mam się czym chwalić :| miałam taki zawalony dzień pracą i nauką że nie mogę się doliczyć nawet 1000kcal w swoim jadłospisie ... ale nie czuje sie głodna w sumie , najadłam sie teraz 5 grubymi waflami ryzowmi z serkiem ze szczypiorkiem więc chyba nadrobilam ... szkoda że tak bardzo niemądrze ;| |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

, już dużo razy próbowałam schudnąć, a teraz mam jeszcze większą determinację. Tylko jakiś spadek poprawił by mi humor. O wadze 54 kg to ja mogę tylko pomarzyć 

Ale przynajmniej manu znośne

.
teraz czekam aż rodzice wrócą z zakupów i przywiozą normalne jedzenie