Bo my kochamy K-Pop! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 11:15   #241
gwercia
Raczkowanie

Dot.: Bo my kochamy K-Pop!

Cytat:
Tylko rozszerzony polski, choć czarno to widzę xD Moja polonistka słabo nas wszystkich przygotowała. Ano, ja właśnie najbardziej boję się ustnych. Ale tylko z racji tego, że panicznie boję się takich publicznych wystąpień. Od razu się blokuję i mam pustkę w głowie.
Ja będąc w liceum też bałam się publicznych wystąpień, wogóle mi to nie szło. Jak się denrwuje to staje się hiperaktywna i gadam głupoty więc bałam się żestrzele głupote, ale na egzamin ustny poszłam ze strasza siostrą, i na niej wyładowałam cały stres (paplałam jak głupia skączac do góry - nie wiem czemu mi to pomaga).
Będzie dobrze, zobaczysz. Jak prace sama pisałaś to nie ma sposobu żebyś sobie nie poradziła.
gwercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 11:16   #242
Yunlee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwercia Pokaż wiadomość
Widzisz ja fanką wcześniej nie byłam więc nie mam problemu z tą zmianą.
W sumie faktycznie zmiany mogły być stopniowe. A nie tak ni stąd ni z ową łup. Ale i tak uważam że dobrze że SM postanowił zmienić image.
Chyba po prostu tęsknisz za starymi czasami, to tak jak fanki TVXQ pragną powrotu do dawnych czasów, przed rozłamem, mimo że chyba rozpad TVXQ wyszedł na dobre dla obu grup. Teraz o wiele lepiej idą im koncerty live.
Być może, ale za starą DBSK'ą nie tęsknię zbytnio. Podobało mi się może parę piosenek, ale po tym "rozłamie" bardziej lubię tę obecną Za JYJ nie przepadam.
Yunlee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 11:24   #243
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

plastic_princess

A znasz te babeczki?
Bingeul_Bingeul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 11:29   #244
plastic_princess
Raczkowanie

Chyba nie kojarzę! Ale wokal dosyć przyjemny i panie ładne - w porównaniu z niektórymi wychudzonymi, nie ma to jak "S-line"

plastic_princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 11:30   #245
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
a boysbandy.. to przede wszystkim Super Junior, SHINee, U-Kiss, B.A.P. (chociaż te ich "najpierwsiejsze" piosenki były najlepsze), VIXX, Exo, Infitine
VIXX!! Nie moge się doczekać comebacku (a to już niedługo, 25 maja chyba ). Co do BAP to ja lubie tylko pierwsze piosenki.
Stary 2013-05-05, 11:32   #246
plastic_princess
Raczkowanie

pierwsze piosenki BAP były takie energetyzujące : D teraz wszystko na jedno kopyto robione, ale i tak przyjemnie się słucha

Stary 2013-05-05, 11:33   #247
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

Panie są cudowne!

A tak z czystej ciekawości zapytam- jeździcie na konwenty?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-05, 11:35   #248
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Być może, ale za starą DBSK'ą nie tęsknię zbytnio. Podobało mi się może parę piosenek, ale po tym "rozłamie" bardziej lubię tę obecną Za JYJ nie przepadam.
Teżnie przepadam za JYJ, ale nowe DBSK uwielbiam. Humanoids w szczególności!

[B]Bingeul_Bingeul[\B] wiesz co dobre, uwilebiam tą piosenke!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
A tak z czystej ciekawości zapytam- jeździcie na konwenty
Ja jescze nigdy nie byłam, bo szczerze mówiąc nie szukałam nigdy fanów polskich.
Ale bardzo bym chciała pójść na jeden.
Stary 2013-05-05, 11:37   #249
plastic_princess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bingeul_Bingeul Pokaż wiadomość
A tak z czystej ciekawości zapytam- jeździcie na konwenty?
Byłam raz, ale poza Polską . Chociaż to bardziej duże spotkanie fanów anime było .
Teraz nie mam na to czasu raczej, albo jak już coś ciekawego jest to mi wyjątkowo nie pasuje! Typu ostatnie spotkanie Replay Team w Gdańsku, normalnie jestem w Trójmieście co 2-3 tygodnie, ale akurat w tamten weekend nie byłam -.-, a szkoda, bo u siebie nie znam żadnych fanów kpopu i mało fanów anime!

Stary 2013-05-05, 11:40   #250
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

gwercia Cho na animatsuri w tym roku xD Nie wiem jeszcze jak to teraz będzie, ale rok temu był korean room. I było całkiem ciekawie
Stary 2013-05-05, 11:48   #251
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz przyznam się wam do czegoś. Jestem w kpopie już 2 lata, ale SHINee polubiłam właśnie po Dreamgirl. Nie jestem za bardzo za cute/aegyo, więc SHINee mi nie odpowiadało i jedyną piosenką jaką lubiłam był Lucifer. Jak wydali Sherlocka to w brzmieniu piosenka spodobałam mi się, ale jak zobaczyłam mv z Taemina z tymi długimi włosami w tym biało-różowym czymś (brakowało mu tylko pióropusza albo meksykańskiego sombrero) to mnie odrzucilo i nie słuchałam. Przekonałam się troche do SHINee już po mv do Distrubance BoAy gdzie Taemin wyglądał jak facet, a po Dreamgirl tom już calkiem się przekonałam.

Więc to nie jest tak że fandomowi znudził się już cute SHINee, to nie są już chłopcyni nie mogą być cały czas cute/aegyo.
To tak jakby Rain wyskoczył teraz z comebackiem ubranyn w pastelowe rurki i różową odblaskową bluzke robiąc urocze minki do kamery. Brrrr
Wcale nie robią z Taemina bad boya, tylko pokazują ze jest facetem nie chłopcem (do bad boya duuuużo mu brakuje).
I mam nadzieje że taki image jaki jest w Why so serious? zostanie już przy SHINee, nie chce cute boy'i.
Możemy podać sobie ręce

Moim ukochanym imagem SHINee jest ten z "Lucifer" mimo tragicznej fryzury Minho i tych długich włosów Taemina. Biedak musiał potem ciągle udowadniać, że jest facetem jak sam mówił w "Beatles code". A Key to miał wtedy chyba najlepszego fryza w całej swojej karierze

Również miałam po dziurki w nosie "cute, sweet SHINee". A Taemin w "Sherlocku" spowodował u mnie reakcę "WTF?!" Jedynie Minho i Jjong wyglądali dobrze przy promowaniu "Sherloca"

Zgadzam się też, że to już nie są młode chłopaki, więc aegyo zaczyna pasować im jak pięść do nosa.
Onew brakuje tylko 5 lat do 30 (przynajmniej fizycznie, bo mentalnie to on czasami z przedszkola nie wychodzi ), więc dziwnie by to wyglądało. Oj strasznie dziwnie.

A zmuszanie idola do aegyo z uwagi na wiek, czy jakikolwiek inny powód jest bzdurne, okrutne i poniżające moim zdaniem. Nie wiem jak oni to wytrzymują...

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-05, 11:50   #252
gwercia
Raczkowanie

Pojechałabym, tylko że jak to w wakcje to lipa, bo 1 czerwca mam samolot do Irlandi i wracam dopiero 14 września, au pair jak co roku

Też nie mam żadnych fanów kpopu w okolicy, albo są tylko sięnie chcą przyznać.

Najchętniej poszłabym na konwent fanów kpopu albo Eat your kimchi
Stary 2013-05-05, 11:53   #253
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yunlee Pokaż wiadomość
Cóż, no wiadomo, że (już zostańmy przy przykładowym Taeminie), Taemin jest już mężczyzną, bo nie ma 15 lat. Aczkolwiek utrwalony obraz radośnie pląsającego aegyo Tae niezaprzeczalnie utkwił mi w pamięci. Chodzi o to, że jeśli SM przez tyyyyle lat trzymało się takiego wizerunku, to mogliby go zmieniać wolniej, naturalniej. Bo jak pisałam, taki "skok" dobry moim zdaniem nie jest.
Dla mnie "poważniejsi" SHINee są dobrzy, ale nie podoba mi się "sposób" tych zmian. Może to wyglądać tak, że gadam sprzecznie ze sobą, ale nie potrafię dobrze określić co takiego dokładnie mam na myśli.
O ile kiedyś moim ulubionym zespołem były właśnie SHINee, to teraz można powiedzieć, że lubię kilka zespołów na takim samym poziomie. Ale nadal biasuje Jjonga i to się chyba prędko nie zmieni. Silniejsze to ode mnie
Pomogę wyjaśnić

Zmiany są ok, ale przy utrwalonym przez lata image'u powinny być powolne i zostawiać miejsce do przywyknięcia / dostosowania się fanów do nowej sytuacji / image'u idola.

P.S. ja tam wolę nowego, dorosłego Taemina i ogromny przeskok w image'u mi lata i powiewa.
Przy "starym", uroczym Taeminie czułam się jak pedofil śliniący się do dziecka

Stary 2013-05-05, 11:56   #254
plastic_princess
Raczkowanie

Taemin zawsze był fajny! Ale i tak na początku nie mogłam uwierzyć, że jest w moim wieku XD

Stary 2013-05-05, 11:57   #255
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yunlee Pokaż wiadomość
Ekhm... Ja się wyłamię, bo kocham i JYJ i "nowe" DBSK jednakowo.
Dodatkowo Jae-Joong to mój bias niezależnie w jakim jest teraz zespole

A najmocniej to już kocham najbardziej zboczoną piosenkę w świecie k-pop jaką słyszałam (do tej pory), czyli właśnie JYJ i ich "Be the one"

Stary 2013-05-05, 12:00   #256
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Możemy podać sobie ręce

Moim ukochanym imagem SHINee jest ten z "Lucifer" mimo tragicznej fryzury Minho i tych długich włosów Taemina. Biedak musiał potem ciągle udowadniać, że jest facetem jak sam mówił w "Beatles code". A Key to miał wtedy chyba najlepszego fryza w całej swojej karierze

Również miałam po dziurki w nosie "cute, sweet SHINee". A Taemin w "Sherlocku" spowodował u mnie reakcę "WTF?!" Jedynie Minho i Jjong wyglądali dobrze przy promowaniu "Sherloca"
Długie włosy w Luciferze przebolałam bo strój był w miare normalny, ale w Sherlocku WTF to było mało powiedziane.

Zastanawiam się czy Ren z Nu'est też musi udowadniać że nie jest dziewczyną.

Edytowane przez gwercia
Czas edycji: 2013-05-05 o 12:01
Stary 2013-05-05, 12:02   #257
plastic_princess
Raczkowanie

Hahahha, DBSK są cudowni. Moja przygoda z k-popem tak na "poważnie" zaczęła się od ich piosenki! ("Balloons", to jest tak słodkie i cukierkowe, że no ciężko teraz wytrzymać). Chociaż nie słucham ich regularnie, to zawsze będę miała do nich jakiś sentyment.

Stary 2013-05-05, 12:07   #258
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plastic_princess Pokaż wiadomość
Taemin zawsze był fajny! Ale i tak na początku nie mogłam uwierzyć, że jest w moim wieku XD
Oooooo, ja tu się nie zgodzę zupełnie. To chyba zależy od wieku fana.

Ja mam teraz prawie 26 lat i nigdy mi ten obraz słodkiego chłopaczka nie pasował. Zuuuupełnie nie. Z resztą mi się słodkie chłopaczki nigdy nie podobały, nawet jak w gimnazjum byłam. Odruch "a idź mi stąd i nie wracaj" murowany.
Dlatego od początku moim biasem został Jjong, który ma bardziej męski image juz z uwagi na bardzo męskie rysy twarzy
Taemin został przeklęty bardziej damską urodą i dlatego ciężej mu zerwać ze starym imagem i ta różnica jest tak duża.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Długie włosy w Luciferze przebolałam bo strój był w miare normalny, ale w Sherlocku WTF to było mało powiedziane.

Tutaj to ja nie jestem pewna. On ma ciągle taki image, więc może mu pasuje? Zboczeniec chodzi do damskiej toalety babki podglądać

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Hahahha, DBSK są cudowni. Moja przygoda z k-popem tak na "poważnie" zaczęła się od ich piosenki! ("Balloons", to jest tak słodkie i cukierkowe, że no ciężko teraz wytrzymać). Chociaż nie słucham ich regularnie, to zawsze będę miała do nich jakiś sentyment.
Hehehehe
"Balloons" i "Mirotic" to 2 najlepsze według mnie koreańskie piosenki DBSK. A japońska, która mnie urzekła to "Break down"

Stary 2013-05-05, 12:09   #259
plastic_princess
Raczkowanie

Normalnie też za słodkimi chłopaczkami nie przepadam, ale Taeminowi to pasowało, chociaż teraz wygląda znacznie lepiej . No i ma zabójczy uśmiech!

Moim k-popowym faworytem jest od dawna Lee Teuk, chociaż w żółtawym-blondzie a do tego z długą grzywką nie wyglądał zbyt dobrze ^^' (i Hee Chul go goni! w hmm męskiej wersji wygląda cudownie! ).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-05, 12:13   #260
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie też za słodkimi chłopaczkami nie przepadam, ale Taeminowi to pasowało, chociaż teraz wygląda znacznie lepiej . No i ma zabójczy uśmiech!

Moim k-popowym faworytem jest od dawna Lee Teuk, chociaż w żółtawym-blondzie a do tego z długą grzywką nie wyglądał zbyt dobrze ^^' (i Hee Chul go goni! w hmm męskiej wersji wygląda cudownie! ).
Teukie !!!! Mój ukochany Mr. Dimple
Absolutny bias z SuJu. Po nim jest jeszcze Donghae

A Heechul u mnie ciągle wywołuje reakcję jak na "starego" Taemina. No zupełnie mi nie pasuje. Co dziwne, nie lubię tez Siwona Już Shindong mi bardzie pasuje od tych dwóch

Stary 2013-05-05, 12:14   #261
Yunlee
Raczkowanie

Cytat:

Też nad tym myślałam. Jak byłam wczoraj na Parku Jurajskim 3D, to wraz z przyjaciółką stwierdziłyśmy, że wnuczka tego milionera (nazywała się chyba Lex?) wygląda jak Ren Zrobiłyśmy nawet porównanie, co sądzicie?

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...18888113_n.jpg
Yunlee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 12:16   #262
plastic_princess
Raczkowanie

Hee Chul niestety miewa takie hmm odchyły ale na niektórych zdjęciach, czy filmikach wygląda naprawdę nieźle!
Siwon jest przystojny, na pewno, ale jak dla mnie pasuje bardziej do jakiejś dramy a nie do boysbandu.
Jest jeszcze Kyuhyun, ale według mnie nie powinien eksperymentować z kolorem włosów, najlepiej wygląda w czarnych

Stary 2013-05-05, 12:21   #263
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam teraz prawie 26 lat i nigdy mi ten obraz słodkiego chłopaczka nie pasował. Zuuuupełnie nie. Z resztą mi się słodkie chłopaczki nigdy nie podobały, nawet jak w gimnazjum byłam. Odruch "a idź mi stąd i nie wracaj" murowany.
Dlatego od początku moim biasem został Jjong, który ma bardziej męski image juz z uwagi na bardzo męskie rysy twarzy
Taemin został przeklęty bardziej damską urodą i dlatego ciężej mu zerwać ze starym imagem i ta różnica jest tak duża.
Znowu możemy sobie podać ręke. Ja nawet jako nastolatka nie lubiłam słodkich chłopaczków. Chociaż to dziwne bo mam charakter jak Honey z Ouran (na serio, moją rodzine doprowadza to do szału, bo nie powinnam być tak dziecinna w tym wieku).

Cytat:
Tutaj to ja nie jestem pewna. On ma ciągle taki image, więc może mu pasuje? Zboczeniec chodzi do damskiej toalety babki podglądać

ja wam mówie on jest dziewczyną, tylko się przebiera żeby być w boysbandzie z sexy chłopakami, taki myk jak w większości koreańskich dram

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Też nad tym myślałam. Jak byłam wczoraj na Parku Jurajskim 3D, to wraz z przyjaciółką stwierdziłyśmy, że wnuczka tego milionera (nazywała się chyba Lex?) wygląda jak Ren Zrobiłyśmy nawet porównanie, co sądzicie?

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...18888113_n.jpg
Faktycznie!
Stary 2013-05-05, 23:04   #264
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Hee Chul niestety miewa takie hmm odchyły ale na niektórych zdjęciach, czy filmikach wygląda naprawdę nieźle!
Siwon jest przystojny, na pewno, ale jak dla mnie pasuje bardziej do jakiejś dramy a nie do boysbandu.
Jest jeszcze Kyuhyun, ale według mnie nie powinien eksperymentować z kolorem włosów, najlepiej wygląda w czarnych
zdecydowanie tak czasy Bonamany *o*

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 17:04   #265
gwercia
Raczkowanie

Bo my kochamy K-Pop!

Co sądzicie o comebacku 2pm?
Mamy tutaj fanki 2pm?
Piosenk jest ok. Na razie jeszcze mi się nie wkręciła, ale szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś zupełnie innego.
Czegoś epickigo, patrząc na ten pierszy pierwszy teaser z trumnami.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Skandal dotyczący T-ary, wyjaśnienia N4 w Beatles Code.
http://www.allkpop.com/2013/05/t-ara...es-to-hwayoung
Ciesze się że T-ara mogła to wszystko wyjaśnić, sądze że tu powiedziały prawde. Po prostu pokłóciły się, zdarza się.
Stary 2013-05-06, 17:31   #266
mcromance
Zakorzenienie

Nie wiem czemu, ale jakoś specjalnie 2pm mnie nie kręci. Nawet jeszcze nie słuchałam piosenki.

Mnie tam z resztą pochłonął świat Gu Family Book
No takiego odkrycia płci Yeo-Wool tośmy się na soompi nie spodziewali. Liczyliśmy na coś takiego, ale sama idea w odniesieniu do wieku Suzy była niewyobrażalna. A tu nam zaserwowali dokładnie cośmy chcieli
Jesteśmy bandą zboczeńców i tyle

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2013-05-06 o 17:32
Stary 2013-05-06, 20:49   #267
gwercia
Raczkowanie

Bo my kochamy K-Pop!

Ja fanką 2pm nie jestem, ale na comeback czekałam bo mieli super teaser z trumnami i oczekiwałam nie wiadomo czego, a tu tak nic. T.T

Niech zgadne, podejrzał Suzy jak się przebierała?
Stary 2013-05-06, 21:57   #268
mcromance
Zakorzenienie

NIE !!!
Yeo-Wool się potknęła i Kang-Chi ją złapał. A rąsia mu wylądowała na... ta dam... maleństwach Yeo-Wool

Nawet nie wiesz jaka eksplozja w wątku była
Fangirling na całego + wybuchające jajniki + zboczone teorie I to nadal trwaaaa

Matko, jak ja chcę już napisy, jak ja chcę napisy i jutrzejszy odcinek. Będą zamknięci w tajnej skrytce sam na sam co najmniej przez noc

Czas edycji: 2013-05-06 o 21:59
Stary 2013-05-06, 22:54   #269
gwercia
Raczkowanie

Wow, nie spodziewałam się, to musiał mieć niespodzianke
Skoro on juz wiem, i sa zamknięci, sami, przez noc. To będzie się działo oj będzie.
Mam tylko nadzieje że scenarzyści nie należą do rodzaju wstydliwych i powściągliwych.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Wow, Thunder z MBLAQ w różowych włosach. Chyba szykuje się comeback (nie weim czy mam się bać)

Mam tylko nadzieje że Joonowi nic nie zrobią.

Edytowane przez gwercia
Czas edycji: 2013-05-06 o 22:56
Stary 2013-05-06, 22:56   #270
mcromance
Zakorzenienie

To troszkę skomplikowane
Niestety dzień wcześniej zamienił się w gumiho i ją lekko zranił jak chciała mu pomóc. No i teraz bidulka jest chora. Co w k-dramach znaczy, że prawie umiera z gorączki

No i ten idiota nadal myśli, że jest zakochany w innej. Na dodatek on dopiero TERAZ odkrył, że Dam-goon jednak chyba nie jest ani chłopcem, ani dzieckiem
Do tego to taki wstydliwy i niewinny chłoptaś, że w czasie tej sceny prawie słyszałam jak mu "ERROR!!! ERROR!!!" w czasie próby przyswajania tej informacji wyskakiwał

No i jeszcze mają inne rzeczy na głowie, jak uniknięcie wykrycia i wyniesienie po kryjomu srebra czy tam złota z tej skrytki, w której będą zamknięci siedzieć.

Nawet zrobiłam sobie z tej okazji gifa, który dokładnie pokazuje nastrój mój i całego wątku na soompi

http://imgius.com/photos/20130507136787850222452.gif

Czas edycji: 2013-05-06 o 23:21
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości