Razem schudniemy 20kg! - część IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 17:10   #241
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część IV

Este 100 lat

Resztę napiszę jak się najem

Zdrowa dieta + spora dawka ruchu
Martuszka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:13   #242
estecorazon
Rozeznanie

Dziękuję laski

Martusia smacznego

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:58   #243
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Bottega no nieźlee kobieto 1000 kcal ,po prostu WOW Bo jeszcze wyjedziesz tym stacjonarnym z domu I cieszę się że tak ładnie waga pokazała
[B]
Hahahaha usmialam się

Lineczka, jeśli przeczytałas pierwszy post, to wiesz, ze jest tam plik z naszymi starymi jadlospisami - znajdziesz tam info co jemy na kolację.

rany, ale zimnoo! a za godzine jadę do sklepu dalej szukać płaszcza, brr.

ps: nadal chodzi za mną kalafior xD to już ponad tydzien ;P

laski, pisalyscie o tym pasie wibrujacym. O taki chodzilo:
m.allegro.pl/przedmiot,sp24-pas-wibrujacy-vibro-shape-action-wyszczuplaja,2784515359.h tml
??

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:07   #244
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Este dziękuję Było smaczne 2 pałki kurczaka upieczone plus surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i odrobiną jogurtu naturalnego. Brak ziemniaków bo mam dziś wychodne, to pewnie jakąś sałatkę sobie kupię a to zawsze jakieś kalorie

Świętujesz jakoś dzisiaj?

Silvia a co to jest to obok kotletów? to w czym chyba pływa marchewka i groszek? Deserek super .

Anulciak witaj w naszym gronie

Arsenal
mi zredukował się cellulit i to mocno. Teraz już co prawda mało ćwiczę, ale jak regularnie biegałam i chodziłam na siłkę to różnica była kolosalna już po jakiś 2 miesiącach.

Lineczka nie odmawiaj sobie kolacji. Będziesz głodna i szybko Cię dieta będzie irytować, bo w brzuchu będzie Ci burczeć. Spokojnie możesz zjeść porcję warzyw plus do wyboru: kawałek rybki, wieśniak, twaróg, jajko, krewetki. Dużo można wymyślić z takich składników.

Este ja wiem, że dziś jest Twoje święto, ale mimo wszystko Ci nie odpuszczę . Dieta wymaga systematyczności, a Ty się tylko męczysz 2-dniowymi zrywami. Ja rozumiem że byłaś w pracy, też pracuję i wiem że to utrudnia. Ale skoro w dzień jadłaś 2 bułki to dlaczego zjadłaś pieczywo też na kolację skoro już byłaś w domu? 2 bułki to bardzo dużo. Było wczoraj źle i już nie podałaś jadłospisu .
Wybacz że Ci tak to wygarnęłam, ale piszę to z troski. To co robisz nie prowadzi niestety do niczego dobrego . Obiad też jadłaś w domu? Co jadłaś?
Este, jeśli sobie nie życzysz, to ja Cię męczyć nie będę. Wystarczy ze powiesz, że to Twoja sprawa i już się nie będę wtrącać .

ehhhh spotkanie odwołane no nic, może to i lepiej dla moich kalorii

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:21
Stary 2012-11-12, 18:24   #245
estecorazon
Rozeznanie

Martuszka nie nie świętuję i absolutnie się nie gniewam, dzisiaj trzymam dietkę w miarę więc mam nadzieję, że jutro spadek. Co do wczoraj - bardzo zły dzień. Wstałam o 4 poszłam do pracy, jest ona na dworzu więc marzłam do 13 potem rozpakować towar do sklepu, obiad był gietetyczny ryż + pierś + kalafior wszystko ładnie pięknie. Będąc na giełdzie zaprosiłam moją rodzinkę na kawę i ciasto, nie chciałam prezentów chciałam poprostu, żeby wpadli wszyscy mieli wolne więc czemu nie. Po obiedzie wszyscy poszli spać a ja siedziałam w kuchni tak się cieszyłam na gości. Nikt nie przyjechał!!! było mi tak przykro bo naprawde sama padałam na ryj ale sobie myślę nie no trzeba ciacha upiec.... i po co? nie pamiętam czy po obiedzie coś jadłam chyba piłam tylko czerwoną herbatę i nie chciałam już nic wczoraj jeśc, miałam doła, trochę se popłakałam i wogóle no ale.... zaczął się Master Chef i ojciec się w niego zabawił i zrobił mi dwie białe kanapki no i dupa, gdyby nie one napewno byłby spadek choć z drugiej strony nic od objadu bym nie zjadła aż do dzisiaj.... proszę o wybaczenie dzisiaj już normalnie wsio, ruchu pełno bo z małą byłam godzinę w Gdańsku w parku, biegałyśmy, kopałyśmy liście i takie tam (cała mokra wracałam) no ale cóż Na kolację mam wieśniaka, kalafior, mini pomidorki i lodową więc chyba to wszystko zmieszam w sałatkę i to by było na tyle...

Na dodatek ehhh jestem na wychowawczym ok. ale cały czas jestem zatrudniona, należą mi się wszelkie bony świąteczne itd. w sobotę dowiedziałam się że była impreza pracownicza - mnie nie zaproszono lub poprostu nie chciano mnie o niej poinformować przykro jak cholera ale ok. wczoraj dowiedziałam się, że pracownicy z okazji jubileuszu firmy dostali bony, menager miał do mnie dzwonić i co? eho... dowiedziałam się całkiem przypadkiem, na święta mają być paczki i bony ale czy ktokolwiek do mnie zadzwonił? nie! ;( strasznie przykre i dołujące bo do 4 miesiąca ciąży musiałam siedzieć na kasie i dźwigać

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Edytowane przez estecorazon
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:29
Stary 2012-11-12, 18:29   #246
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Este no to git buziak za dzisiejszy dzień. Jak tak wytrzymasz cały tydzień i zobaczysz spadek to pewnie dostaniesz dodatkowej motywacji na następny tydzień
przykro mi że goście nie dopisali. mi dzisiaj wyjście też nie wyszło, a że ja miałam mieć wychodne, to tż też sobie zaplanował wieczór i teraz będzie dupa .

No niestety takie zagrywki w pracy są notoryczne. Jeśli ktoś się nie upomni sam, to udają że nie pamiętają żeby przyoszczędzić.

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:31
Stary 2012-11-12, 18:46   #247
Baleronowa
Rozeznanie

feciuch dokladnie tak, a bardziej szczegolowo to przez gardlo. Zawsze tak jest jak mam klopoty z gardlem, ze wpierw wmuszam w siebie cokolwiek, a po 2-3dniach przestaje jesc i zaczyna sie wymyslanie zachcianek jedzenie w postaci plynnej czyli glownie jogurty,serki i soczki oraz szpinak.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 19:05   #248
estecorazon
Rozeznanie

Martuszka a wiesz jakie to upokarzające.... iść i upominać się o swoje, jeszcze wszyscy na Ciebie patrzą jakby chcieli powiedzieć "gdybyś nie przyszła to byśmy się nimi podzielili" ehhh życie w Polsce nie ma co.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-11-12, 19:12   #249
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Żyrafko- Myślę, że jak się sprężę to będzie dobrze Poza tym liczę na to, że szybko pozbędę się tego co zaległe w brzuszku

Czarna- Jesteś cudna z tą stratą wagi. Powróciłaś w wielkim stylu
My kobiety już tak mamy, że zawsze widzimy swoje mankamenty. Aczkolwiek nie gadam o nich na prawo i lewo oraz w miarę możliwości staram się podkreślać swoje atuty, które dostrzegam, bo nie jest tak, że nic mi się nie podoba

Este- Tutaj też życzę Ci wszystkiego co najlepsze, dużo miłości, pociechy z Małej, stabilizacji finansowej, uśmiechu i dużo siły na co dzień

Miss- Wiem, że dam radę. Motywacji szukam i czuję, że w końcu znajdę taką mega mega i będzie super dobrze. Jestem dobrej myśli

Anulciak- Witaj

Arsenal- Ja dzięki ćwiczeniom praktycznie zapomniałam co to cellulit i falujące sadełko. Wszystko robi si\ę zbite, sprężyste i takie apetyczne. Ćwiczenia są darem niebios

Turkusie- Przyjmuję baty, przyjmuję gniew. Zasłużyłam i kajam się z pokora w sercu i tłuszczem na dupie. Dałam Ciała po całości. Wiem, wiem.... mogę winić tylko siebie. Dzisiejszy dzień zaliczam, jak na razie na zielono, więc ogarniam się powoli. Będę się meldować jak idzie mi zbijanie nadwyżki.

Tak jak pisałam dziś mam zielony dzień w kalendarzu. Obecnie siedzę i piję czerwoną herbatę. Niedługo ruszam po zakupy, bo w lodówce został mi sam lód. Kupię same dietetyczne artykuły i wrócę na dobre tory. Czeka mnie jeszcze zrobienie prezentacji, ale to kwestia jakiś 2h, więc na spokojnie się do tego zabiorę.
W weekend idę z fajnym kolegą do kina.

Baleronowa- Jak tylko będę w pracy to sprawdzę Ci plakat Zmierzchu. Podobno mamy, więc pobuszuję w plakatowym i dam Ci znać

Edytowane przez 15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Czas edycji: 2012-11-12 o 19:13
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:22   #250
missmanhattan
Zadomowienie

agus_ zazdroszcze, też bym sobie chętnie poszła na taką imprezkę

anulciak85_ miło poznać, witamy w naszym odchudzającym się gronie

czarna_ w chwilach "świetności" ważyłam 75 kg - to maksymalna waga, do której "doszłam". Potem zrzuciłam i utrzymywało się wszystko w granicach 65 kg.

bottega_ tort kajmakowy, ahhhh.... ja to bym samą całą puszkę kajmaku wtryniła

lineczka_ czegoś na xboxa pewnie poszukam. A jeśli chodzi o szóstkę Weidera, to pewnie, że znam, też robiłam. Może do niej wrócę, ale póki co jogging i siłownia.

soldus_trzymam kciuki za Ciebie
cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12)
kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg

"Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!"
missmanhattan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:24   #251
anulciak85
Zakorzenienie

Hej wiecie co braklo mi macy w domu a chcialam cos na kolacje i nigdzie nie bylo....i kupilam pieczywo chrupkie zytnio-pszenne. I niewiem czy dobre bo w 1kromce jest 19kcal,, 0.04g cukru, 0.1 g tluszczu,0.02 kwasow tluszczowych nsyconych
Stary 2012-11-12, 19:25   #252
201606210914
Konto usunięte

nie mam siły do tej wagi
70,9
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:31   #253
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Este stówka
Medziu komu jak komu ale Tobie wybaczam bezwarunkowo
SmileGirl kochana wybacz ale miałam cały wyjazd do Krk z góry zaplanowany...

Dziewczyny spadam na siłownie - pojawię się wieczorkiem
A i co najważniejsze waga z dziś rana - 61,2kg

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:32   #254
feciuch
Raczkowanie

Baleronowa ehh współczuję... trzymaj się tam jakoś

soldus asz ty , kolejnego wyrwałas Jakie ty masz powodzenie dziewczyno ...

este twój szef jest cholernym dupkiem ! Może zmień pracę ? Bo jak opowiadasz ,to w ogóle Cię tu nie szanują , a tak być nie może ! Człowiek ma swój honor. Nikt z takimi gnidami nie chciałby pracować, jak ty to wytrzymujesz ?! I że ludzie mają w sobie tyle zawiści... nawet jednego człowieka nie masz w pracy ,z którym mogłabyś na luzie pogadac ? Może razem coś wskuracie?
A jak tam mała? Myślisz ,że już ją nic nie boli ?

Martuszka jak to ?! Co się stało ? Mam nadzieję ,że podał dobry powod (mam nadzieję ,że nic mi się nie pomieszało , i miałaś wyjśc z facetem)

Bottega ja osobiście mam pas ABMaxx pro , czy jakoś tak. Ma kilka trybów ale głównie prowadzi na wzmocnienie mięśni, ich rzeźbę. Zestaw zawiera 2 pasy, jeden mały (na uda,łydki,ramiona) i duży. jest do tego specjalny żel ( żeby zaden prąd cie nie kopał). Każdy tryb trwa chyba 10 minut, i raczej nie powinno się wychodzić poza obręb 30 minut albo 1 h, bo może być to zbyt duże obciążenie mięsni. Nie wiem jak to jest z vibro aciton, mówię jak jest z moim ( kupiłam ten, bo tańszy był )

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:39   #255
Konto usunięte

Miss- Powiem Ci, że ja za siebie też, bo to co się ze mną działo dietetycznie ostatnio to jakaś katastrofa. Liczę na rezultaty ogarnięcia się już jutro rano.

Feciuch- Nie wyrwałam. Chadzam na niezobowiązujące randki jedynie. Ja nic złego nie robię to oni mnie zaczepiają (czasem tylko,nie zawsze). Przynajmniej pomaga mi to przetrwać ten dziwny dla mnie okres.
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:53   #256
201606210914
Konto usunięte

este wszystkiego naj
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:06   #257
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Feciuch nie, nie z facetem ja swojego mam na stałe i z innymi się nie umawiam (no chyba że w większym gronie, ale nie sam na sam). Koleżankę leń dopadł i odwołała nasze spotkanie.

Este ale nie można za kogoś odebrać bonów do podziałki, pierwsze słyszę. To raczej szefostwo po prostu ich nie wydaje z oszczędności, bo osoby na L4 z reguły się nie upominają. Wydaje mi się że wystarczy przedzwonić i się dowiedzieć (np Witaj Szefie, przekazano mi że będą wydawane bony - czy będziecie mi je wysyłać pocztą czy mam sama odebrać? Bez pytań czy ci się należą, czy cię uwzględnią). Ale jak nie chcesz, bo to dla ciebie jest niezręczne no to nie dzwoń. Tylko pamiętaj, że z reguły kantuje się ludzi, którzy nie walczą o swoje.

Soldus na pewno masz dużo w brzuszku i jelitach i szybko zleci spora część nadwyżki. W końcu tak ekspresowo to się nie tyje.

Kupiłam sobie fetę light, czy coś feto-podobnego. Czy jak kupujecie fetę, to jest ta nazwa na pudełku? Bo ja znajduję tylko jakieś sery solankowe Ani na mlekowicie ani na innych firmach - nie ma słowa feta, objechałam 3 markety.
No i z tej fety będę na środę robić do pracy sałatkę: brokuł, feta, jogurt nat, czosnek i prażone płatki migdałów (oczywiście na patelni bez tłuszczu). Powinna być sycąca, więc chyba głodna nie będę. Dziś i jutro odpoczywam od brokuła, na którego się po prostu rzucam

Stary 2012-11-12, 20:08   #258
4mypassion
Raczkowanie

oj troszke mnie nie było ... teraz czas mi bardzo szybko leci (ale więcej się ruszam i robie sporo ćwiczeń to myślę że na +) i będę tu zaglądać rzadziej...

miss- mąż chwilowo pracuje w takiej firmie nie daleko domu
i to faktycznie macie kawałek do siebie... podziwiam takie związki

Martuszka85-tak dziękuję zapoznałam się

-dziś
śniadanie 6:00: 3 kanapeczki z chlebkiem razowym (z sałatą, pomidorkami ,ogórkiem,szczypiorkiem)
-coś szybkiego 9:00: mała miseczka musli z 200ml mleka
-obiad 14:30 : Zupa krem z dyni
-podwieczorek 16:00 : Klasyczna sałatka z sałatą lodową i fetą
- kolacja 17:30 : brokuły gotowane na parze z sosem ( 2 łyżeczki jogurtu naturalnego z 2 kosteczkami czosnkowymi z Knorra ) mmm

pozdrawiam wszystkich

_________________________ _______________________
65kg .... ---> 55---marzenie
170cm.

nie ma rzeczy niemożliwych

4mypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:14   #259
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

4mypassion no i następna pasjonatka zupy z dyni a to była moja chyba największa porażka kulinarna . No i ten jadłospis wygląda już całkiem inaczej - w sensie na plus . Mega plus za warzywa. Mało białka.
Ale to spoko, dopracuje się jeszcze . Chyba że dyniową wcinasz z kurczakiem? Ale nie wiem czy to pasuje .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 20:24   #260
4mypassion
Raczkowanie

Martuszka85 - popracuje i nad białkiem ale to jutro już) zupę dyniową jadam bez kurczaka bo właśnie nie wiem czy pasuje z nim
a co do zupy to robię z tego przepisu :
( znalazłam w internecie i szczerze powiem że dla mnie super)
Składniki na 4 porcje:
1 mała dynia odmiany Hokkaido - to jest nieduża dynia, ciemno- pomarańczowa (taka do 1 kg, )
2 ziemniaki
2 marchewki
1 litr bulionu (najlepiej wcześniej ugotowanego, może być również z kostki rosołowej)
1 mała cebula
sok z połowy cytryny
½ łyżeczki zmielonego imbiru w proszku (można dać również świeży imbir, tylko to już do smaku, bo świeży imbir jest bardziej intensywny)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cukier
trochę śmietany (daję około 100ml)

Dynię umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę razem ze skórką.
Ziemniaki i marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Dynię, ziemniaki, marchewki i cebulę ugotować na bulionie do miękkości.
Zupę zmiksować na krem.
Doprawić sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem.
Dodać śmietanę. Można ją dodać pod koniec gotowania lub dolać do zupy rozlanej na talerzach.

_________________________ _____
65kg .... ---> 55---marzenie
170cm.

Stary 2012-11-12, 20:26   #261
Konto usunięte

Melduję, że byłam na zakupach i zakupiłam same odpowiednie rzeczy
Planuję zrobić kapustkę z piersią kurczaka,warzywami. W planach mam jeszcze sałatkę z tuńczykiem i brązowym makaronem. Mam wszystko czego potrzebuję, więc spodziewajcie się u mnie spadków. Pozbędę się tego tłuszczyku raz na zawsze
Stary 2012-11-12, 20:29   #262
4mypassion
Raczkowanie

soldus- to super
narobiłaś mi teraz smaka na tą kapustkę z piersią kurczaka i warzywami ...

Stary 2012-11-12, 20:32   #263
Konto usunięte

Passion- Wychodzę z założenia, że będę miała na kilka dni co mi ułatwi życie
Stary 2012-11-12, 20:34   #264
czarnaDama2394
Zadomowienie

[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;37579200]
Czarna- Jesteś cudna z tą stratą wagi. Powróciłaś w wielkim stylu
My kobiety już tak mamy, że zawsze widzimy swoje mankamenty. Aczkolwiek nie gadam o nich na prawo i lewo oraz w miarę możliwości staram się podkreślać swoje atuty, które dostrzegam, bo nie jest tak, że nic mi się nie podoba [/QUOTE]
Ojjj nie zapeszajmy lepiejBo zaraz bedzie stała jak zaklętaFajnie,że widzisz swoje atuty i je podkreślaszcieszę się bardzo
jednak nie jest z Tobą tak źle,bo już myślałam,że nie dostrzegasz ani odrobinki swego piękna

Cytat:
Napisane przez missmanhattan Pokaż wiadomość

czarna_ w chwilach "świetności" ważyłam 75 kg - to maksymalna waga, do której "doszłam". Potem zrzuciłam i utrzymywało się wszystko w granicach 65 kg.
heeee!!ja o 75kg mogę na razie tylko marzyćI ty masz problemy z wagą???dziewczyno 65kg to świętość prawdziwa

zrobiłam sobie sałatkę z ryżu,tuńczyka,kukurydzy i ogórka korniszonego bez żadnego majonezu i jogurtu i mi nie za bardzo smakujechyba skuszę się na małą łyżeczkę majonezu...

Soldusia-masz jakiś sprawdzony przepis na te twoje pyszne danie??

Gdzie tabelka???Turq nasza ty serduszkowa laseczko od tabelki gdzie jesteś???

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:37
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:38   #265
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Czarna Ty diablico się lepiej skuś na łyżeczkę jogurtu a nie majonezu
No właśnie też czekam na tabelkę

4mypassion no przepis który ja znalazłam nie zawierał soku z cytryny, imbiru i gałki . Więc może dlatego się zrąbało. Ale i tak wywaliłam resztę dyni i już nie będę robić.
A no i ja zrezygnowałam ze śmietan całkowicie - wszędzie gdzie w przepisie jest śmietana to używam jogurtu naturalnego

Stary 2012-11-12, 20:40   #266
medzia104
Zadomowienie

Nienawidzę tego uczucia, kiedy chcę, żeby dieta szła dobrze, a z przyczyn ode mnie niezaleznych tak nie jest. Wyszłam na prostą, spadki itd. i co? 2 nocki z rzędu i mam ochotę się zapaść pod ziemię

Nakreślę Wam problem wczorajszego dnia.
Wstaję o 9 rano, cały dzień w biegu, dietę trzymam i jest ok. Jedząc, co 3h powinnam zjeść posiłki o 9, 12, 15, 18 i 21. Faktycznie, ostatni posiłęk zjadłamo 20.30 - lekki, białkowy, wszystko fajnie. Na północ mam do pracy, więc koło 23 jem jeszcze jabłko, bo długo mnie trzyma. W pracy - latam, biegam i dopada mnie głód. Robi mi się niedobrze (zawsze tak mam), więc jem jakiś ciepły posiłek w okolicach 2-3. Rano znowu jestem głodna, bo wciąż na nogach... jem więc coś o 7. Czyli pochłaniam 7 posiłków, bo jestem na nogach 24h. Następnie idę spać i wstaję koło 18, żeby odespać wszystkie stracone godziny. Jem więc tego dnia już tylko 1, w porywach 2 posiłki.
Jak to się ma do całości? Jestem pewna, że jutro, jak stanę na wagę to będzie spora nadwyżka, więc lepiej nie stanę jednak :<
Co ja mam o tym myśleć?

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

medzia104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:41   #267
Konto usunięte

Czarna- Właśnie nie mam mam kapustę, pierś z kurczaka, marchewkę i inne warzywka + puszkę pomidorów. Poszperam w necie i coś wymyślę. Na pewno dodam koperek i pietruszkę suszoną, ale co dalej to nie wiem. jak mi wyjdzie to się podzielę
Stary 2012-11-12, 20:43   #268
4mypassion
Raczkowanie

soldus- no i super bo najlepiej coś zrobić zdrowego - żeby było tego więcej niż zjeść troszkę i podjadać jakieś nie zdrowe rzeczy...

Stary 2012-11-12, 20:44   #269
czarnaDama2394
Zadomowienie

Martuszka-to tylko mała łyżeczka majonezuJa po prostu powiem szczerz! nie cierpię jogurtu w sałatce

Soldusia-coś takiego mi się o oczy obiło,ale to nie za bardzo kaloryczne...chociaż można to tak zmodyfikować,że będzie pyszne i dietetycznezaciekawiłaś mnie tym swoim daniem,bo uwielbiam takie połączenia

http://www.winiary.pl/przepis.aspx/7...#axzz2C2UdrjFW

Medzia-nie łam się!Stało się-trudno!trzeba się ogarnąć i tyle.Zresztą po 2 dniach nie będzie śladu po tym jedzeniu...Bo to tylko pozostałości jedzenia,a nie przytycie
Głowa do góry skarbie

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:50
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:45   #270
Baleronowa
Rozeznanie

soldus mniam Tez robilam zakupy dzisiaj samych odpowiednich rzeczy i to za wlasna kase z wyplaty wiec moglam troche sobie przyszalec.

feciuch dzieki. Do niedzieli nie musze sie wynurzac z domu, bo w ten weekend tylko wlasnie tego dnia mam wyklady rano, a w urodziny watpie, ze bedzie mi sie chcialo gdzies isc zwlaszcza bez TZ, bo dopiero wraca w niedziele wieczorem. To nasza pierwsza rozlaka na tydzien ale na pewno na dobre nam wyjdzie

Do dalszego szukania pracy znika mi zapal. polskie realia ehhh... Po odbiorze zakupow albo jak z psem pojde nabede anonse i wyborcza moze cos sie nawinie w koncu i los sie do mnie w tej sferze usmiechnie.

Podsumowanie co dzis w siebie wmusilam :
2kawy z mlekiem, lyzeczka pseudonutelli, filizanka kuskusu, pomidor, 3jajka, 2kromki chleba z rama, jogurt pitny, 2plastetki szynki, 2 plasterki sera zoltego

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości