![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyleczyłam łysienie plackowate - moja historia
Hej,czy Tobie tez strasZnie przerzadzily sie wlosy przy lysieniu plackowatym??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
Hej ja utraciłam gdzieś z połowę włosów na głowie ale wyszłam z tego. Obecnie mam mocne i gęste włosy. Moje filmiki znajdziesz na blogu www.lysienieplackowate24.pl. Zapraszam również na spotkanie 21 listopada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Chetnie ale mam za daleko,niestety;/moge prosic o kontakt zeby pogadac na priv??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Szkoda
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
cześć, chciałam zapytać osoby które poradziły sobie z łysieniem plackowatym jak wyglądał odrost włosów u Was? Mój brat zachorował na łysienie w wieku 6 lat, przez jakieś dobre 5 był leczony ale z powodu braku rezultatów rodzice przestali go leczyć, teraz ma 23 lata i tak od pół roku widzę że włosy mu odrastają (włosy wypadły mu na głowie całkowicie, brwi też nie miał) na całej głowie. Ale widzę, że te włosy nie są takie normalne tylko białe, taki meszek jakby. Brat goli głowę maszynką i w sumie nie wiadomo, czy te włosy się utrzymują ale jak długo nie goli (ok. 2 tyg) to tak z 1 cm mają i nie dają się wyrwać więc może jest jakieś światełko dla niego? Myślicie że ten meszek może się zmienić w normalny włos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Cześć
Ja na łysienie plackowate choruję już kilka dobrych lat. Miałam gdzieś ponad połowę głowy łysą - ale wyszłam z tego. Raz na jakiś czas pokazuje się malutki placuszek ale szybko znika. Prowadzę blog o łysieniu plackowaty www.lysienieplackowate24. pl Znajdziesz tam wszystkie informacje o mnie i o sposobach leczenia. Natomiast mogę potwierdzić, że odrastający meszek to już duży krok aby było jeszcze lepiej i włosy odrosły ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------
[/COLOR] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
a co to za płyn do niwelowania napięcia na skórze głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Mikaap dałaś nadzieję, jesteśmy z wlkp. Już zapisałam brata do dermatologa. Z tym napięciem skóry to racja, mówi, że po umyciu włosów ma ją mega naciągniętą, do wizyty z dermo kazałam mu ją nawilżać masłem shea. Kurcze tylko jak przekonać dorosłego faceta żeby zostawił na jakiś czas te siwe włoski hehe... ale tak w głebi serca to pewnie ma też nadzieję że się uda.. bo przykre to ale nie pamieta jak to jest mieć włosy. Fakt facet ma łatwiej... dużo łatwiej.. ale tylko fizycznie i ee wizualnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Przepraszam, za powielanie/ doklejanie/( i co tam się jeszcze dziwnego dzieje) wiadomości, ale nie ogarniam do końca tego edytora ![]() Edytowane przez mikaap Czas edycji: 2015-12-17 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Może którąś z Was, zainteresuję ten kanał
https://www.youtube.com/channel/UCUq...EAFeHtcE4tVzTA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
BAN stały
|
Ja mam ten problem. Na początku zaczęło się od sypania włosów. Kupiłam sobie suplement , zmieniłam sposób odżywiania ale nic to nie dało. Z miesiąca na miesiąc wszystko było ok. Byłam z tym u rodzinnej, u lekarza dermatologa na fundusz. Zlecili jakieś badania ale niby wszystko z hormonami ok tak wiec nieco rozłożyli ręce.
Oczywiście,ze próbowałam róznych sposobów z neta, zamawiałam sobie cudowne tabletki, cudowne środki, które okazały się jedynie reklamą. Szkoda mi tylko kasy bo wydałam na to grube pieniądze. Wprawdzie nie jest to tak zaawansowana postać łysienia plackowatego bo jak na razie lakierem oraz odpowiednim uczesaniem daje się zakryć wszystko ale i tak czuję się źle. Obecnie jestem w trakcie diagnostyki w prywatnej klinice. Postanowiłam się wreszcie wybrać. No zobaczymy jak to będzie ale na razie jestem pod wrażeniem podejścia bo zlecili mi badania. Obecnie czkam na wyniki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
BAN stały
|
Biopsje skory glowy.Balam sie jej okrutnie ale nie bylo tak zle. Myslalalm, ze bedzie bardziej bolalo ale czulam jakby takie lekkie szczypanie. Na wyniki czeka sie tydzien ale jest to w tym momencie najbardziej kompleksowe badanie jakie mozesz wykonac. Pokazuje Ci w jakim tanie jest skora glowy oraz w czym jest konkretny problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja mam 5 letnią córkę która choruje już 3 lata. Przykro mi to stwierdzić ale jeżeli cierpicie na łysienie plackowate to żadne badania wam nie pomogą. Ja już zrobiłam dużo różnych badań bo na początku myślałam że znajdzie się przyczyna, oczywiście nie wszystkie były idealne ale to nie były przyczyny tego że moja córka nie ma włosów na całym ciele.
Choroby które mogą powodować wypadanie włosów to np.: choroby tarczycy, celiakia, toczeń, pasożyty, anemia, itd.... w internecie można znaleźć dużo informacji. Łysienie plackowate jest chorobą autoimmunologiczną i nie są znane jej przyczyny tak samo jak wielu innych chorób immunologicznych, a jest ich w naszym otoczeniu coraz więcej. Każdy przypadek jest inny, jednym włosy rosną samoistnie, inni leczą się specyfikami które pomagają lub nie. Nie wiadomo dlaczego organizm atakuje własne komórki. jeśli odpuści włosy wyrosną i na odwrót. Podobno stres odgrywa największa rolę ale jak tu żyć bez stresu . Każdy człowiek czym się zdenerwuje, życie nie jest usłane różami. Także pozostaje próbować różnych wcierek, jak jedne nie pomagają długo to zmienić na inne. Poszukać dobrego lekarza, choć nie jest łatwo. Zdrowy styl życia, odpowiednie odżywianie i pozytywne nastawienie że będzie dobrze. Podobno u osób które maja częściowe wyłysienie są większe szanse na odrost, u całkiem łysych nie koniecznie, tak jak u moje córki. Żadne żale i płacze nie pomogą bo gdyby tak było to ja już tyle łez wylałam że moja córka już dawno byłaby blondynką o pięknych włosach. Z tego co mi wiadomo najskuteczniejszym lekiem jest DCP (leczenie tym preparatem według moich informacji praktykują lekarze w Warszawie, Wrocławiu i Iwoniczu Zdrój ). Ja sama zastanawiam się na poważnie nad tym sposobem bo inne zawiodły, a sterydy wszystkim odradzam bo niszczą organizm a włosy po ich odstawieniu wypadną. Nie stosowałam ich u córki i nie mam zamiaru . Pozdrawiam wszystkich zmagających się z tym dziadostwem i życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
BAN stały
|
Ale to normalne ze wlosy Ci wypadaja. Zawsze beda Ci wypadaly tylko albo mocniej albo slabiej. Biopsja mnie kosztowla cos kolo 3 stowek ale najlepiej jakbys sie zapytala w gabinecie. Ja robilam to badanie w klinika dermatologica doktora Michajlowskiego . Jesli chcesz to tutaj jest nr telefonu: 513 350 082 .Teraz tez tam zreszta chodze oraz zaczynam zabieg mezoterapii iglowej na skore glwy.Rozmawialam z lekarzem i powiezial mi ze to pomoze odwrocic caly proces
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
hej, również choruję na łysienie plackowate. Miałam dwa placki jeden na środku głowy ( który obecnie zarósł) i jeden mniejszy za uchem. Pierwsze ognisko zauważyłam w lipcu. Mi pomógł Środek ALOPEXY ( na który będę jeszcze długo skazana ale polecam) jak również TOKOVIT E. Między czasie przez 3 tyg stosowałam raz dziennie Alpicort E. Proponuje również zrobić badania hormonów :
między innymi: tarczyca,androstendion, 17-Hydroksyprogesteron, progesteron, DHEA i DHEA-SO4, testosteron. Są to badania które zleciła mi dermatolog i w moim przypadku okazało się ze mam niektóre hormony podwyższone co może być przyczyna nadmiernego wypadania włosów. Obecnie chodzę na mezoterapie skóry głowy i jestem zadowolona z efektów. Edytowane przez juliet1183 Czas edycji: 2016-03-02 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
Hej, na łysienie plackowate zaczęłam chorować jak miałam 5 lat, miałam łyse placki na środku głowy i przez długi czas musiałam nosić chustkę na głowie, żeby nie było tego widać. Na szczęście znalazłam dobrego dermatologa, który mi pomógł. Stosowałam przez bardzo długi czas loxon i różne maści robione na zamówienie. Tej choroby nie da się do końca wyleczyć i co jakiś czas muszę wracać do lekarstw. W gimnazjum znowu włosy zaczęły mi bardziej wypadać, a do tego wypadły również rzęsy i brwi. Teraz mam już włosy, ale są bardzo rzadkie i cienkie. Rzęsy i brwi też odrosły po jakimś czasie dzięki lekarstwom. Obecnie mam 22 lata. Wiem z własnego doświadczenia, że nie można się poddawać i trzeba myśleć pozytywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Chciałam poinformować o spotkaniu osób zainteresowanych tematem łysienie plackowatego. To już drugie spotkanie tym razem w Warszawie. Przy wspólnej kawie będziemy rozmawiać o łysieniu plackowatym ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Hej, pisałam w grudniu o bracie... otóż mamy kwiecień i ani drgnęlo dalej... włoski dalej białe bez pigmentu.. białe jak śnieg. Mimo wcierek, szamponów.. jeden placek na skroniu troche jakby ciemniejszy.. wlosy rosną i nie wypadają tyle że jest ich mało, nie zakryją skóry gdyby je zostawił.. wytrzymał do marca z tą czupryną i zgolił..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
Hej. Bardzo się cieszę że twoja historia zakończyła się takim happy end'em
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, w którymś z komentarzy opisałam już swój przypadek cieszyłam się bo było bardzo dobrze, ba wręcz wspaniale aż do pewnego wydarzenia. W przeciągu jednej nocy wypadła mi większość włosów za uchem i z tyłu głowy... Chciałam się was poradzić, być może któraś orientuje się w tym temacie. A mianowicie interesuje mnie nieinwazyjne uzupełnianie włosów. Siedzę już kilka dni w internecie i poważnie się nad tym zastanawiam ewentualnie nad peruką. Mieszkam w małym mieście i zanim pojechałabym na wizytę chciałabym się czegoś dowiedzieć, może któraś z was o tym słyszała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Kurde a też miałam zamiar udać się do trychologa i dobrze, że tego nie zrobiłam bo jakbym to usłyszała to wyszłabym z siebie, bo już dawno zdałam sobie z tego sprawe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Pani trycholog nie powiedziała mi nic czego bym nie wiedziała więc warto nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Widzę że mamy ten sam problem, też nie mogę się w nic uczesać i pozostaje tylko chodzić w rozpuszczonych, a wakacje się zbliżają i nie uśmiecha mi się chodzić w rozpuszczonych czarnych do pasa włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Ja też mam łysienie plackowate, zachorowałam na nie jakieś 6 lat temu ok. Miałam pół głowy łyse - ale udało mi się z tego wyjść. To co mi pomogło to masaż szczoteczką do włosów - codziennie nawet po kilka razy masaż całej głowy, do tego wcierki od lekarza, przez miesiąc naświetlania i pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Ja mam na szczęście blond i też tak to się nie rzuca w oczy ☺ ogólnie placek na czubku głowy fajnie zarasta mam takie krótkie już można złapać za nie, ten ogromniasty z tyłu też ma meszek te dwa najnowsze za uszami takie marne trochę, ale liczę że zaraz też zarastać będą ☺ a co do lata i rozpuszczonych to też jakoś to mi się nie widzi jak iść na plażę bez koka na czubku głowy 😯 ale niestety musimy to jakoś przetrwać ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.