![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwas pirogronowy
za pierwszym razem ???????????!! chyba ktoś żartuje. Ja robie takię połączenie, ale za trzecią czy czwartą mikro kiedy dokładnie widze co sie dzieje z twarza po mikr na początku i po paru dniach jak się goi. Nigdy bym sie nie zdecydowała na zastosowanie kwasów od razu przy pierwszym zabiegu. Co do ceny nie będę się wypowiadac, bo w każdym mieście jest inaczej.
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie myslałam... Kobietka, z którą rozmawiałam twierdzi, że wykonują delikatną mikro i łagodne stężenie kwasu. Zabiegi proponują średni oco 10-14 dni, seria 6 zabiegów, tak do połowy-końca kwietnia. Dodam, że opisałam swoją cerę jako tłustą, grubą, zaskórnikowo-grudkowo-trądzikową i raczej mało wrażliwą.
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Odszukałam moje notatki z rozmowy telefonicznej z salonem kosmetycznym: polecają dokładnie rzecz ujmując '' zabieg z kwasem pirogronowym wzbogacony o mikrodermabrazje korundowo-diamentową''. Co o tym sądzicie?
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tego że jak opisujesz twoja "cera jest gruba, tłusta .....". Powiem tak od wielu lat pracuje na kwasach, czystych nie mieszankach o różnym stężeniu i kwas pirogronowy jest na prawdę mocnym kwasem i bardzo szybko działającym. Zrób sobie 2 mikro a potem dopiero połącz je z kwasami. Lepiej dmuchać na zimne niż później pisać na wątku alarmujace prośby "co zrobić bo wróciłam od kosmetyczki i ......."
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Lowczyni- widzę, że się znasz na kwasach, mam takie proste pytanie- który z kwasów dostępnych w kosmetyce jest najlepszym środkiem na pozbycie się przebarwień?
Zrobiłam dwa pirogronowe (samodzielnie w domu z ampułki) efekty są powalające jak dla mnie ![]() Obecnie moja dotychczasowe utrapienie w postaci brunatnej plamy pod okiem (w pełnym make upie- wygląda jak prześwitujący spod pudru siniec) rozjaśniło się na tyle, ze wygląda już jak cień....ale pod ustami wyskoczyły mi plamy mocno różowe (bardzo mocno mi w tym miejscu schodziła skóra po ostatnim peelingu chociaż nałożyłam tam najcieńszą warstewkę kwasu) - co to może być? i czy zejdzie? pozdrawiam
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o różowe plamy pod ustami to myslę że mocniej chwycił ci tak kwas i na razie jest tam bardzo młoda i świeża skóra, odczekaj jakiś miesiąc i zobacz co "z tego wyrośnie" ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że mikro stosuje się w pierwszej kolejności? Przed kwasami? Tylko że mikro nie można przecież robić jak ma ropne wykwity?
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robi się mikro, ampułka potem maseczka, 10 dni przerwy i znow mikro, ampułka, maseczka i 10 dni przerwy i mikro kwas ampułka maska. Zrozumiale napisałam? ![]()
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym jeszcze przed latem zdążyć zrobić co najmniej 4 peelingi pirogronowe ewentualnie jakies inne....a jeśli mam odczekać miesiąc to nie mam szansy zdążyc przed słoneczkiem ![]() Ampułki pirogronowe robiłam tydzień po tygodniu i taki odstęp wydawał mi sie całkiem dobry dla skóry (zdążyłam się porządnie złuszczyć i wygoić), ale jeśli piszesz, że trzeba po peelingu czekać miesiąc...no to dobra, wolę poczekąc niż mieć nowe przebarwienia ![]() Ewentualnie- czy mogę zrobić peeling ale omiając te najbardziej wyłuszczone okolice? np. położyć kwas tylko na policzki i czoło? czy nawet jeśli nie było dużego łuszczenia to lepiej odczekać miesiąc(albo nie wiem 2-3 tygodnie) jak uważasz? Aha- jeszcze takie głupkowate pytanie- skoro na przebarwienia najlepiej działają mlekowy i kojowy to na co najbardziej (tak ogólnie) działają migdałowy i pirogronowy? bo wiesz ja poszłam do dermatologa na konsultację z moimi plamami po ciąży, to on własnie powiedział, ze najodpowiedniejszy będzie kw. pirogronowy i tylko z powodu opinii lekarza wzięłam się za niego (a nie za kw.migdałowy), no i teraz to juz sama zdurniałam który lepiej robić?! I już naprawdę ostatnie pytanko- nigdzie nie widziałam oferty peelingu kwasem kojowym, jest taki dostępny w salonach, albo u dermatologów, ewentualnie gdzie można kupić czysty kw.kojowy, żeby robić sobie samodzilenie w domu?
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak najogólniej kwas migdałowy i pirogronowy stosuje sie do cery tłustej. Z tym że kwas migdałowy możesz jako jedyny wykonywać latem. Pirogronowy jest o wieeele mocniejszy gdyż ma mniejszą cząsteczke, głębiej i szybciej jest w stanie penetrowac. Główie używany przy cerze trądzikowej z trądzikiem grudkowo zaskórnikowym i ropowiczym. Nie będę się odnosiła co do zdanie dermatologa dlaczego polecił ci pirogronowy. Trzeba wziąśc pod uwagę że on widział twoją twarz a ja nie ![]() ![]() Powiem szczerze że też nie widziałam w salonach zabiegu samym kwasem kojowym. Może dlatego ze po pierwsze trzeba się znać na kwasach i się nie bać ich stosować. Łatwiej kupić niektórym kosmetyczka gotową mieszanke kwasów (np na dany problem)iśc na przeszkodzenie i robić zabieg wg schematu, niż szukać czystych kwasów i je stosować. Zabieg pięknie nazwać np "śnieżna biel szczytów" i domyśl sie przeciętna kobieto co "autor" miał na myśli ![]() ![]() Znaną firmą kosmetyczną (oczywiście pisze tu o firmach profesjonalnych do salonów) która jako pierwsza wprowadził kwasy na rynek polski jest Neoglis. Ale w ich ofercie z tego co pamiętam nie ma kojowego. Drugą firma która ma bardzo duży wybór kwasów jest polska Chantarell i oni na pewno mają i kojowy i mlekowy (sama od nich często biorę). Tylko takie firmy nie sprzedają detalicznym klientom tylko do salonów kosmetycznym i po dodatkowym szkoleniu. Nie dziwie się im z kwasami nie ma żartów a oni mają mocne kwasy. I zazwyczaj różne firmy maja inne schematy nakładania, neutralizowania kwasów. Mam nadzieje że coś tam wyjaśniłam, jak masz więcej pytań to .... ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Łowczyni- naprodukowałaś się, ale trochę mi się rozjaśniło o co chodzi z tymi kwasami
![]() co do dermatologa- teraz podejrzewam, że polecił mi pirogronowy bo taki miał...eh...pewnie liczył na klientkę która zrobi kilka zabiegów u niego,a tu doopa ![]() Co do zabiegów-ja na własną odpowiedzialnośc sama expeymentuję na skórze. Robię tak odkąd poszłam na zabieg do lekarza- byłam umówiona na konsultację i peeling (miał być migdałowy, bo to byl moj pierwszy raz). Lekarz bez poinformowania mnie nałożył kw.glikolowy o czym dowiedziałam się po wizycie- płacąc w recepcji ![]() Był czerwiec! a mądra pani "doktór" nie wspomniała nawet jednym słowem o zabezpieczaniu skóry filtrem ![]() Do tej pory wybielam tamte poparzenia (tak mi się wydaje, bo już raz na prawie rok udało mi sie uzyskac poprawę, a po ciaży znów wyszły mi plamy w tym samym miejscu) Niestety byłam młodą i głupią studentką i zamiast żądać jakieś rekompensaty zaczęłam używac mocniejszego podkładu ![]() także teraz jestem bardzo nieufna do wszelkiej maści dermatologów, kosmetycznek i salonów piękności- boję się że ktoś zrobi mi krzywdę...a jak sama sobie zrobię- to bede mogła mieć tylko do siebie pretensje. Tak więc szukam alternatywy dla zabiegów w salonie. Znalazłam kw.kojowy na allegro....i mocno się zastanawiam czy go kupić. Wiesz jak sie zabieg takim kwasem przeprowadza? Miałam 2 ampułki kw.pirogronowego tez kupione przez allegro, firmy Clarena (podobno w stężeniu 12%). Zgodnie z instrukcją- pierwszy raz trzymałam kwas na buzi do 3 minut, potem zmyłam neutralizatorem (też clareny),potem jeszcze raz zmyłam olejkiem pomarańczowym z Biochemii Urody, dałam skórze przeschnąć i położyłam na lekko wilgotną żel hialuronowy z pantenolem i alantoiną + kilka kropel oleju arganowego. Gdy się łuszczylam- cały czas na zmianę alantan i żel ha z olejem arganowym. Drugą ampułkę zrobiłam na 5 min(więcej warstw kwasu na czoło i policzki i tylko jedna warstwa na nos, brodę) Jakiego efektu należy się spodziewać po kw.pirogronowym? chodzi mi o to co może sie wydarzyć oprócz łuszczenia rzecz jasna. Obecnie mam lekko zwężone pory, zdecydowanie mniej ropnych pryszczy i zaskórników (nie wiem czy to zasługa samego peelingu,czy ogólnie lżejszej pielęgnacji,mniejszej ilości "chemii" na twarzy czy może hormonów?) Do kiedy można robić kw.pirogronowy(bo chyba nie można go robić w słoneczne pory roku)? i czy gdybym zdecydowała się na zrobienie peelingu wybielającego (jeszcze nie wiem jakiego) to musze jakiś dłuższy czas sie przygotowywać (jeśli tak to może wiesz w jaki sposób? jakimi preparatami?), czy trzeba dać skórze odpocząć, czy też może lepiej robić np co 10 dni ? ...jeżu, ale cię zalałam pytaniami ![]() ale przypomniało mi się jezcze coś- pisałaś o dwóch firmach mających w ofercie kwasy, a co z dostepną na allegro Clareną? jak ją oceniasz? pozdrawiam
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pirogronowego z Clareny, sama go mam i uważam że jest dobry, tylko dlaczego nie kładziesz po kwasie maski z kwasami???. Sorki że nie powiem ci dokładnie bo od 9 miesięcy wypadlam z obiegu (ciąża a teraz malutkie dziecko) ale z tego co pamiętam taki właśnie jest schemat: ampułka i maska z kwasami. Każda firma ma swoje słabe i mocne strony akurat kwas pirogronowy jest u nich ok, maski algowe, zabiegi na ciało, ale wiele produktów nie polecam np kremy. Ale to wszystko to też zależy kto co chce osiągnąć i jakie ma doświadczenie z innymi firmami. Ja aktualnie pracuje na Clarenie, Janssenie, Chantarell, de Noyle`s, Natinuell, Declare, Neoglis - i używam je w zależności z jakim problelem mam do czynienie. Nie podam ci teraz jak robić kwas pirogronowy bo musziałabym zajrzec do schematów a na razie nie mieszkam u siebie. Wszystkie kwasy oprócz migdałowego nie wolno ci robic jak się pojawi słońce i jak są bardzo minusowe temperatury. I pamietaj mimo wszystko stosuj wysoki filtr, bo wiesz jakie słońce potrafi być nawet w styczniu. cyt "Obecnie mam lekko zwężone pory, zdecydowanie mniej ropnych pryszczy i zaskórników (nie wiem czy to zasługa samego peelingu,czy ogólnie lżejszej pielęgnacji,mniejszej ilości "chemii" na twarzy czy może hormonów?)" - w tym przypadku w 99% stawiam na działanie kwasów. Nie musisz się przygotowywać do zabiegów z kwasem wybielającym, zwłaszcza jak już zrobiłaś parę razy pirogronowy.
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Lowczyni, dziękuję że odpisujesz cierpliwie
![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze raz bardzo ci dziękuję za wyczerpujące odp ![]()
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Będę wdzięczna za pomoc, bo nie chciałabym traktować cery kwasem, który i tak nic mi nie da. Edytowane przez Izane Czas edycji: 2012-02-23 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Izane jeśli masz zaskórniki to żadne kwas nie spowoduje że znikną. W tym celu raczej zalecam oczyszczanie manualne twarzy a potem w celu utrzymaniu efektu (chodź wiadomo że kiedyś znów się pojawią zaskórniki) zabiegi z kwasami. Z tego co opisujesz i kwas pirogronowy i salicylowy będzie dobry, więzko mi powiedzieć dokładnie bo nie widze twojej cery, nie moge jej dotknąć. Ale myślę że z każdego z tych dwóch powinnaś być zadowolona.
Wiesz co tak po dłuższym namyśle spróbuj lepiej ten pirogronowy ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2012-02-23 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny tak czytam ten wątek, wybieram się niebawem do pani dr na zabieg kwasem, jeszcze nie jest określone czy będzie to pirogronowy czy płynem jessnera, i mam takie może głupie pytanie do osób które były lub które się w tym specjalizują, ponieważ po zabiegu niestety muszę wrócić do "żywych", w sensie muszę wracać do pracy, niestety moja buzia nie jest w zbyt pięknym stanie, mam przebarwienia na całej buzi, jednym słowem bez makijażu straszę ludzi :/ czy mogę sama po wyjściu się delikatnie umalować? Lub liczyć na pomoc pani dr że mnie w takim stanie nie wypuści? Jakoś głupio mi było pytać o to panią w recepcji
![]() Niestety mam taką pracę, że nie mogę sobie pozwolić na "straszenie" ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie, spotkałam się z dwiema opiniami- nie malować się niczym przez cały dzień, żeby nie zapchać świezo oczyszczonej skóry lub-------mozna się podmalować, wręcz trzeba ponakładać wysoki filtr, podkład, puder...
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
no właśnie się nad tym zastanawiam... chyba jednak przedzwonię do gabinetu i się upewnię, zawsze bezpieczniej będzie przełożyć tą wizytę na weekend
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do nakładania czegoś na twarz po zabiegu, jak najbardziej ŻADNEGO fluidu, pudru ect, tylko krem z najwyższym filtrem. Więc radzę na spokojnie przełożyc wizytę przed weekendem i się nie stresować, zwłaszcza że z tego co się orientuje po płynie Jessnera twarz wygląda gorzej niż po kwasach. Jak wrócisz z zabiegu i bedzie to płyn podziel się opinią, chętnie dowiem sie czegoś z pierwszej ręki.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2012-03-04 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
W piątek byłam na Iszym zabiegu
![]()
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Hej
ja mam bardzo pozytywne doswiadczenia z kwasem pirogronowym. Mialam serie 9-ciu zabiegow w odstepach dwutygodniowych. Za tydzien mam ostatni zabieg i konczymy bo sloneczko zaczyna mocniej przygrzewac. Moja kosmetyczka stosuje kosmetyki Clareny, po kazdym zabiegu mialam nakladana maske z alg (swietnie lagodzi zaczerwienienia i uspokaja buzke!) i krem (najczesciej odzywczy albo intensywnie nawilzajacy) Zabiegi nie dosc ze usunely przebarwienia to do tego utrzymuja buzke w ryzach (mam sklonnosci do zapychania, zaskornikow, ropnych wypryskow). Ok moze to nie jest efekt 100%, ale dawno nie mialam cery w takim stanie, zadne leki, nawet te ciezkiego kalibru (izotek) nie daly takich dobrych rezultatow. Takze polecam, trzeba tylko znalezc kosmetyczke, ktora wie co robi ![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Miałaś robiony tylko kwas czy z mikro?
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
anka jak czytam twój opis to jakbym słyszała opinie swoich klientów po właśnie tym kwasie
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opinię
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Sovilo sam kwas, bez mikro
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
poszłam na 3 zabiegi do dermedik w krakowie przy ul. wybickiego :
przyszłam do kliniki zachęcona hasłami, które są na stronie " Wiedza i Profesjonalizm" - piękne to hasła, które nie maja nic wspólnego z tym co można zobaczyć w gabinetach. Zapisałam się na konsultacje, do Pani która doradziła mi peeling kwasem pirogronowym od odstępach tygodniowych. Zachęcona i w wprost przekonana, że właśnie otrzymałam profesjonalną poradę, zapisałam się na kwasy zgodnie ze wskazówkami pracownika. Pani ta zapewniała mnie, że zabieg pomoże mi bardzo szybko a po ostatnim peelingu będę widziała niesamowite efekty. No i właśnie widzę. Okazało się przy drugim zabiegu, że Pani która mnie skierowała na zabieg, już u tam nie pracuje. Ciekawe dlaczego ? Szkoda tylko, że nikt mnie nie poinformował o tym, że zalecenia tej Pani są wprost chore (co do odstępów czasowych między zabiegami). Usłyszałam jedynie - "są różne szkoły kosmetyczne, różnie uczą" . Szkoda tylko, że na mojej twarzy ktoś eksperymentował " różne szkoły kosmetyczne" Wczoraj byłam na ostatnim zabiegu. Aktualnie jestem po wizycie u dermatologa. Skierowano mnie na klinikę dermatologiczną. W opinii lekarskiej stwierdzono,że mam POPARZONĄ twarz kwasami. Lekarz, który mnie oglądał, stwierdził jednoznacznie, że jeszcze nie widział nikogo, kto padł ofiarą takiego braku profesjonalizmu I PODSTAWOWEJ WIEDZY. Jak to jest możliwe, że szkolicie przyszłe kosmetyczki,a we własnym gabinecie dopuszczacie do AŻ takich uchybień??? Jeżeli tak szkolicie, ta ja z całą pewnością nigdy nie skorzystam z usług osób, które otrzymały u Was certyfikat. To co aktualnie mam na twarzy jest nie do opisania. Jedna wielka sącząca się rana, nie mogę jeść ponieważ, KREW leci mi z okolic brody, ust, nosa. Niestety muszę iść na L4, właśnie z racji pobytu w klinice. Wiedza i profesjonalizm????to są chyba jakieś żarty, a dowodem jest tego moja poparzona twarz. Jestem ciekawa, czy którakolwiek z Pań, która pracuje miała kiedykolwiek poparzoną twarz kwasem i wie jak to boli i jak się wtedy wygląda? Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług i skutecznie będę dzieliła się opinią i wrażeniami z wizyt z WSZYSTKIMI koleżankami. Ps. Jeżeli normą jest oczekiwanie na zabieg 30 minut, to gratuluję z całego serca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Byłam na III-cim zabiegu. pierwsze miałam robione w odstępie 2-tygodniowym, teraz-ten III-ci zabieg był po 10 dniach. Kolejne (ma być seria 6 zabiegów) również będą raczej w odstępie 10-dniowym. Mam robioną mikro i kwas. Generalnie: mikro-przyjemna, kwas- strasznie śmierdzi, piecze, szczypie, jest uczucie gorąca, które po kilkunastu sekundach się zmniejsza. Kwas 25% robiony u kosmetyczki. Po zabiegu- cera w czerwonych plamach. Dodatkowo po zabiegach jakaś maska z kwasami, algi i filtr. Wiem, że nie należy się malować, ale jak mąż mnie odbierał, to aż się przestraszył, że mam poparzoną buzię:-( Ostatnio jednak wracałam do domu pieszo i się podmalowałam, a co!
![]()
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Droga Lowczyni, a jaki kwas poleciłabyś jako najlepszy na zlikwidowanie czerwonych przebarwień potrądzikowych?
Edytowane przez Nelly1 Czas edycji: 2012-04-10 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, własnie
![]()
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.