|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Jagna napisala:
Hej! Jestem na oddziale, skurcze co 5-6 min. Mam czekac na decyzje ordynatora bo COS podobno ze mna dzis zrobia. I mam nie jesc i nie pic. Co to znaczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Ja o 5ej byłam na nogach, ale nakarmiłam głodomorka i poszłam dalej spać
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Dzika - widzisz na Jagnę zadziałała kanapka Drwala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj pojechałam z barszczem, fryteczkami z maca, szarpnęłam się na 15 przysiadów i
![]() Jedyny efekt to jeden 30 sekundowy dość mocny skurcz jak poszłam w nocy na siusiu. I to by było na tyle akcji u mnie. W planach mam dziś odkurzanie i mycie podłogi na 95m.kw. ale jak znam życie to prędzej mnie w krzyżu połamie niż cokolwiek ruszy. Także ja Ci już chyba nie wierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Gratuluję Pokrzywce i czekam na kolejne dobre wieści.
![]() Matko kochana, towarzystwo się wykrusza...ja tu na prawdę zostanę sama ![]()
![]() |
#245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Spoko loko, póki co dzielnie tu trwam.
Niechętnie bo niechętnie ale cóż ja mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
brawo pokrzywka! chyba dlugo się meczyła skoro cc.
Jagna kciuki za ciebie coś tak czułam, że zaraz polecisz : ) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ukrywam że wolałabym zasmoczkować i mieć chwilę spokoju bo jeszcze mam 2-latka do ogarnięcia ![]() Cytat:
gratulacje
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a myślałam, że ja i tak rzadko ten teges... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, mi Sola kompletny poród na dziś prorokowała tak w ogóle
![]() Info od Jagnny: eee.. chyba nici z porodu dzis. Ulka po tatusiu jest len i odmawia wspolpracy. Mialam miec cewnik Falowey'a,ale rozwarcia zero i nie upchna:P zrobili mi test oksy,nic z niego nie wyniklo. Jutro beda mnie rozwierac zelem. Do pon mam NIBY urodzic. Gin sugerowala cc,ale chce sprobowac sn najpierw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#253 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecię wstaje co 2 godziny w nocy na jedzenie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Monia, widzę, że rodziłyśmy tak samo.
Powiedz mi jak się czujesz tam na dole? Bo już dwa tygodnie ponad po porodzie, a ja dalej odczuwam odrętwienie i lekki dyskomfort. Czy to normalne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoOoNiA Czas edycji: 2012-12-21 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Pokrzywki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Jutro Swarovska ma cc - dobrze pamietam? Może Jagnie się coś ruszy - znowu dzieciaczki na weekend
![]() Ja też jestem z Wami - zapakowana, czekam na wyniki moczu - jak sie znow bialko pojawi to moze w pon gin cos zadecyduje. Chociaz teraz, kiedy porodowka znow dziala, wcale mi sie juz nie chce rodzic - albo dzi/jutro, albo w styczniu - to w sumie tylko 10 dni. Dzika - ja bunga mialam w ciazy moze 3 razy i to z wielkim stresem, bo balam sie o ciaze (chociaz nie mialam wskazan do tego), bo dluuuugo na nia czekalam. Jak mam teraz ryzykowac, ze bunga zadziala z kilkudniowym opoznieniem i urodze 30-go to wole do Sylwka poczekac i wtedy isc na calosc - choc pewnie zastane kosci będą strzelac głosniej niz fajerwerki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
![]() Tak, jutro nas czeka jedno cc. Liczę, że ten weekend jednak zaczniemy ładnie w piątek. Ja tam jestem chętna. Właśnie latam z odkurzaczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piątek jeszcze się nie zakończył ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Jedynie przy dłuższym chodzeniu tak jak wczoraj to czuję, że te mięśnie są osłabione i pobolewały mnie plecy, ale to nie jest taki tępy ból - bardziej takie uczucie ciągnięcia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Pokrzywki!!!
![]() Strasznie sie boje ze Mala sie nie najada, dzisiaj z rana prawie przez sen possala a cyc wyglądał na pusty...pozniej dałam drugiego, to jej sie wszystko ulalo, a pozniej nie chciała i juz... ![]()
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Ja po przyzwyczajeniu dziecka do smoka bałabym się tylko ewentualnych trudności z późniejszym odstawieniem.
Nawet nie sądziłam, że mogą być problemy, żeby dziecko przekonać, żeby smoka polubiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Mała wisi mi własnie a cycku ![]() Noc tragiczna..częste pobudki i ten katarek.. dzwoniłam dzisiaj do położnej i poradziła masc majerankowa pod nosek i krople nasivin.. jak do niedzieli nie przejdzie to idziemy prywatnie do pediatry..maz dzisiaj dzwonił do przychodni i do swiat lekarz nas nie przyjmie- brak miejsc ![]() ![]() GRATKI DLA POKRZYWKI ![]() kciuki za rodzące ![]() Gabi- spokojnie..moja miała również taki motywy z cycusiem a na ważeniu wychodzi, ż eprzybiera..zresztą potrafiła mi spac prawie 5 godzin. Ja nauczyłam Alicję ciągnąc smoczka, ale tylko w nocy w sytuacji kiedy ją odkładam o ona nagle otwiera oczka i marudzi. Oszukuje ją wtedy smokiem i śpi. Nie wpływa to na jej odruch ssania i nadal ładnie ssie cycusia. Mamy skoka TT i na początku go wypluwała. No, ale z dnia na dzień było lepiej.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-12-21 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bardzo się martwisz to może kupcie wagę? Cytat:
Ja przyznam szczerze, że skorzystałam kilka razy ze smoka - uspokajacza tylko w jednej sytuacji podczas przebierania po przewijaniu. Młoda płakała, bo jej to nie odpowiadało i zachciało jej się jeść, a jak płakała to się prężyła i czas ubierania się wydłużał. Nie chciałam jej dawać jeść jak była nieubrana, żeby się nie wyziębiła. Dałam jej smoka - ona się uspokoiła, a ja szybko ją ubrałam. Po ubraniu od razu go wyciągnęłam i poszłam dać jej jeść. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Dziewczyny - macie coś sprawdzonego do utrzymywania temperatury pokarmu w butelce jak się jest poza domem? Jak sobie wtedy radzicie? Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-12-21 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
mój w końcu usnął...
a co do smoka to ciąga jak jest zdenerwowany, jak się uspokoi to wypluwa, a musiałam zacząć dawać bo nic innego nie działało... mam nadzieję, że z odstawieniem nie będzie problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To bedzie moj najdluzszy tydzien ![]()
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno sobie poradzisz z dzieckiem ![]() A jak będziesz mieć problem to zaglądaj tutaj - wspólnymi siłami damy radę ![]() Ja dzisiaj musiałam pierwszy raz sama wykąpać młodą, bo niestety jak zrobiła coś niecoś to po pachy. Wytarłam ją ile mogłam chusteczkami, ale stwierdziłam, że bez kąpieli jednak się nie obędzie. Wymyłam ją bez tej gąbki na samej pieluszce - myślałam, że będzie gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie techniczne do rozpakowanych.
Jak czułyście dziecko przed porodem, chodzi mi o ich ułożenie. Czy to już tak jest, że one są tak mega 'zjechane' na dół czy po prostu odwrócone głową w dół a ciałko hulaj dusza piekła nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
ja dzien przed porodem czułam go jeszcze normalnie, a w noc co mnie wzięło szczerze mówiąc nie zwracałam już na to uwagi. mocno mnie cisnął na pęcherz to jest pewne, bo myślałam, że mi go rozsadzi... ale to dopiero jak mnie wzieło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kręgosłup po lewej stronie ( raz bardziej raz mniej), nogi w żebrach lub na prawym boku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.