|
|
#241 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Harry Potter?
ja lubię wszystkie części HP, ale jako książki. filmy według mnie zupełnie nie oddają tej atmosfery
jestem ciekawa tej najnowszej części. kiedy ona ma być w Polsce?
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Mi się raczej podoba oglądałam 3 filmy , a przeczytałam 2 książki.
Czwartą część tylko dlatego, że nie poszłam do kina, a chciałam znać treść
|
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Ja lubię Harrego i przeczytalam ostatni tom po angielsku i sie strasznie rozczarowalam wyglada to troszke tak jakby ksiazka byla juz pisana troszkenasile
((szkoda bo poprzednie czesci byly naprawde swietne ))
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja utknełam w połowie 6tej części. zanudziła mnie totalnie
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
w nocy z 27 na 28 stycznia
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że jestem pierwsza
Już mam szóstą część Harryego Miłego czytania i dobranoc
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Harry Potter i Książę Półkrwi
hej, mam wszystkie cześci
a jutro hmm w zasadzie to dzisiaj kurier ma dowieść ostatnią - kupiłam w Merlinie i trochę żałuję bo muszę czekać do jutra, a tak to bym miała już dziś Pozdrawiam wszystkie fanki i miłego czytania
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zazdroszczę
Zazdroszczę jak nie wiem co, bo sama jeszcze nie mam, ale w najbliższym czasie mam zamiar stać się szczęśliwą posidaczką I znałac moje uwielbienie Harrego pochłonę od razu całosc, choć i tak wiem jak się zakończy ![]() Miłego czytania
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez uwielbiam HP, zawsze odrywal mnie od rzeczywistosci...
![]() 6ta czesc czytalam we wrzesniu, bo w internecie bylo jakies nieoficjalne tlumaczonko Ale co Wam napisze, to Wam napisze... robi sie smutno i ponuro![]() Pozdroweczki ![]()
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka sobie ją dzisiaj kupuję i powiedziała, że mi pożyczy.Tylko muszę sobie przeczytać wcześniejsze pięć części aby wszystko sobie przypomnieć
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Yennefer D - czytałam oryginał, jak tylko skończy się sesja zabieram się za polską wersję - już nie mogę się doczekać. Mam bzika na punkcie tej książki, to chyba jakieś spaczenie z dzieciństwa - zawsze lubiłam taką baśniową fantastykę...
![]() Moim zdaniem tłumaczenia dotychczasowych części były/są świetne - fakt, że bardzo długo się czeka na przekład ale warto ![]() Yennefer D -miałam kiedyś zapytać czy Twój nick ma związek z Wiedźminem, ale Twój podpis mówi sam za siebie Przyznam szczerze, że kiedyś sama tak się podpisywałam a z czasem przekształciło się w yedannę
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Yennefer faktycznie od TEJ Yennefer z Sapkowskiego. "D" to tylko dopisek, bo nick "Yennefer" był zajęty pozdrawiam życzę wszystkim miłego czytania
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem fanka
Jednak z 6 częścią czekam do końca sesji - 10 luty Tylko błagam nie piszcie w tym wątku co się wydarzy, bo ukatrupię
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam Harrego Pottera
i mam wszystkie czesci tej ksiazki w oryginale i wlasciwie ciekawi mnie jak tam polskie tlumaczenie? Kto ma porownanie i mi powie?Po przeczytaniu "Harrego Pottera i Ksiecia Polkrwi" bylam zla i rozczarowana W ogole uwazam, ze ta ksiazka, a wlasciwie seria tak od 4 czesci staje sie seria bardziej dla starszych (niekoniecznie takich starych jak ja ), ale na pewno nie dla dzieci.
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem wielką fanką HP! Ksiażkę mam już od wczoraj wieczorem, byłam pewna, że premiera jest dopiero o północy, jakież było zdziwienie, gdy zobaczyłam ja wcześniej
Oczywiście przeczytalam już 1/3, a do końca weekendu na pewno skonczę Już się nie mogę doczekać dalszej lektury
|
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też sobie zamówiłam w Merlinie i teraz czekam na kuriera z moją nową, pachnącą książką
Tyle że się dzisiaj dowiedziałam że mogłam oszczędzić 5 zł bo w Merlinie kosztuje w miękkiej okładce 35 zł, a w Carrefourze kosztuje 29,99. No ale trudno, ważne żebym miała jeszcze dzisiaj...
Love that cannot harm and love that never abandons and love that cannot imagine betrayal. And then there is love that corrupts and love that destroys, and love that works in blood like poison. And they are not so far apart as you might think." |
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uwielbiam Harry'ego Pottera i strasznie się wkurzyłam jak usłyszałam ostatnio, że licealistce już nie wypada. Guzik prawda! Ciekawe czy ta osoba przeczytała choć jeden rozdział
![]() Obiecałam sobie, że zanim w ogóle kupię Księcia Półkrwi to przypomnę sobie (czyli od nowa przeczytam) wszystkie pozostałe części, bo już naprawdę nie pamiętam co np. wydarzyło się w Zakonie Feniksa a gdyby ktoś mi kazał chociaż streścić w paru zdaniach to nie pamiętam kompletnie ![]() więc najpierw przypomnienie, potem KSIĄŻĘ PÓŁKRWI. Właśnie zaczęłam ferie
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Jan właśnie czekam na kuriera, który ma dzisiaj przydreptać z moim Księciem Półkrwi. Tylko jakoś kurza stopa go nie widać. A ja już bym chciala się zatopić w tej książce
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa.... zagapiłam się, mogłam zamówić w necie, bo widzę że wy wszystkie oczekujecie na kurierów
![]() Będę musiała namówić tatę i wybrać się do jakiegoś supermarketu... oby jeszcze było! W realu podobno jest za 33zł
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja lubię harrego
![]() 5 część przeczytałam za jednym zamachem, prawie całą noc nie spałam, ale przeczytałam wszystko Nie mogłam sie oderwać ![]() 6 kupię w najbliższym czasie Ale i tak najpierw przeczyta moja mama i może mój brat, bo oni nie czytali w ogóle, a ja przeczytałam nieoficjalne tłumaczenie i oryginał ![]() Więc mogę poczekać na swoją kolej
|
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z dziewczyn, która zamawiała w Merlinie, a książkę miał dostarczyć kurier, czy on już u was był?? Bo ja czekam od rana i jakoś nie widzę żeby ktoś przyjeżdżał, zaczynam się niecierpliwić i denerwować...
Love that cannot harm and love that never abandons and love that cannot imagine betrayal. And then there is love that corrupts and love that destroys, and love that works in blood like poison. And they are not so far apart as you might think." |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już mam już mam już mam!!!!!!
![]() Cieszę się jak pięcioletnie dziecko (: Teraz mam jeszcze troche rzeczy do zrobienia, a wieczorem zabieram się za czytanie... prawdziwa próba silnej woli, kiedy książka leży na biurku i... |
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała w poniedziałek
Niestety,nie przeczytam tak szybko,bo moja siostra zapowiedziała,że to ona pierwsza zabiera się za książkę...
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
A, i jakby co - dorwałam w Realu z 33zł. W księgarni obok było już za 39, więc warto sprawdzić wszędzie
|
|
|
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
Zazdroszczę Wam
![]() Ja mam 4 części i nie czytałam 5 i tej co dzisiaj weszła ![]() a macie może filmy na kompyter Harrego ( 3 część )
|
|
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
I ja już mam! Ale w lipcu czytałam w oryginale, i to polskie tłumaczenie nie zabardzo mi się podoba..
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojego Pottera miałam juz dwa dni przed premierą
)ale musze czekać aż moja siostra skończy czytać, jest starsz i sliniejsza wole jej nie zabierać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

jestem ciekawa tej najnowszej części. kiedy ona ma być w Polsce?

((szkoda bo poprzednie czesci byly naprawde swietne