Zaburzenia hormonalne (PCOS, schorzenia nadnerczy i tarczycy)- wątek zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 13:49   #241
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Zaburzenia hormonalne (PCOS, schorzenia nadnerczy i tarczycy)- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Monika 8 4 Pokaż wiadomość
No nie nasz dziubasek hipochondryk takie rzeczy pisze czyżby terapia pomagała
Hahaha Kochana
No terapia dopiero się rozpoczyna,ale mam nadzieje,że pomoże .
W domu się wszyscy ze mnie już śmieją , a jak przyszłam do lekarza rodzinnego (no właśnie bo zmieniłam,nie chwaliłam Wam się ) to stwierdził , "jejuuu,ale obadana dziewczyna" ostatnio byłam na etapie raka nadnerczy,bo widziałam w na dobre i na złe epizod z jakimś chłopakiem,który go miał rano wstałam i już cieszyłam się ostatnimi chwilami potem byl etap guza mózgu i już chciałam na 100% iść szybko prywatnie zrobić rezonans głowy(oczywiście nie TK-bo promieniowanie hah :0) ale chyba się wstrzymam mimo tego że kręci mi się w głowie i mam jakiś zaburzony wzrok nooo nic,jakoś muszę to ciągnąć . Przynajmniej się pośmiejecie ze mnie .
No idę dzisiaj do dentysty,lubię tam chodzić,bo mogę się zawsze wyżalić mojej dentystce na temat moich chorób,Ona jest nadczynna ,więc sie rozumiemy bez słów

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2013-01-25 o 13:51
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 13:53   #242
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: Zaburzenia hormonalne (PCOS, schorzenia nadnerczy i tarczycy)- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hahaha Kochana
No terapia dopiero się rozpoczyna,ale mam nadzieje,że pomoże .
W domu się wszyscy ze mnie już śmieją , a jak przyszłam do lekarza rodzinnego (no właśnie bo zmieniłam,nie chwaliłam Wam się ) to stwierdził , "jejuuu,ale obadana dziewczyna" ostatnio byłam na etapie raka nadnerczy,bo widziałam w na dobre i na złe epizod z jakimś chłopakiem,który go miał rano wstałam i już cieszyłam się ostatnimi chwilami potem byl etap guza mózgu i już chciałam na 100% iść szybko prywatnie zrobić rezonans głowy(oczywiście nie TK-bo promieniowanie hah :0) ale chyba się wstrzymam mimo tego że kręci mi się w głowie i mam jakiś zaburzony wzrok nooo nic,jakoś muszę to ciągnąć
Pogrubione->
Lolcia, powiem Ci, że nie zazdroszczę tych przygód, mam nadzieję, że psycholog Ci pomoże Kurcze, Na dobre i na złe to mój ulubiony serial, szkoda, że szpital w Leśnej Górze mija się z naszą rzeczywistością

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
No idę dzisiaj do dentysty,lubię tam chodzić,bo mogę się zawsze wyżalić mojej dentystce na temat moich chorób,Ona jest nadczynna ,więc sie rozumiemy bez słów
Rozbrajasz mnie
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 14:00   #243
LoLcIa123
Zakorzenienie

Hahh ja też uwielbiam na dobre i na złe no wyleczyli tam chyba tego guza nadnerczy,ale Wiktoria była bardzo sceptyczna (no jak ogladasz to wiesz ,bo tam mówiła ) oglądam jeszcze chirurgów <3 Oni to tam dopiero maja przygody nieziemskie i cudowne wyleczenia,zawsze jak sobie myślę o tym,że coś mi jest,to myślę że dobrze by było trafić w ręce tych chirurgów .
Chciałabym mieć taka kolezanke do "tańca i różańca" kto chce sie ze mna zaprzyjaznic

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-25 o 14:01
Stary 2013-01-25, 14:06   #244
LoLcIa123
Zakorzenienie

ok,STOI
mój chłopak ma dziadka akurat tam haha czasem tam jestem .
Siedze ze skarpetką przy uchu w której przygrzałam sobie sól ,bo cos mnie ucho boli i wyczytałam ,że to dobry sposób na ból ucha,ale jakoś mi nie pomaga,zaraz ide do sasiadki po takiego kwiatka którego sie wkłada do ucha jak boli i wyciąga to bolące g.wno podobno wyobrazcie sobie jak ssuper wygladam z ta skarpetka przy uchu .
W ogóle dziewczyny macie jakiegos facebooka czy coś ?. Moze sie pozapraszamy .

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-25 o 14:07
Stary 2013-01-25, 15:04   #245
agulka2608
Przyczajenie

Cytat:
Jesteś niesamowita Dobrze, że masz poczucie humoru obyś po tej terapi go nie straciła. Wiesz co ja też oglądałam ten odcinek i miałam niezłego stracha no wiesz nie muszę Ci tłumaczyć pocieszę Cie ja też czasem czuję się źle i mam różne myśli jak ja bym miała taką koleżankę ja Ty to by dopiero było nieźle, razem byśmy chodziły po lekarzach razem raźniej czujesz nikt by nie chciał z nami rozmawiać bo tematem rozmowy byłyby choroby, metody diagnozy, leczenia i w ogóle
To ja tak niesmiało stwierdze ,ze chyba pasuję do was trochę.Mam wizyte u gina 22 lutego boje sie jak cholera....same czarne mysli w łepetynie mi świtaja....jeszcze jak sobie poczytalam wasze opienie na temat tych zas...nych hormonow to chyba jakiegos doła zlapałamaz sama jestem zła na siebie bo moj dobry humor zmienil sie na CZARNY HUMOR.
agulka2608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 19:27   #246
agulka2608
Przyczajenie

Cytat:
Witamy Cię

Musimy wymyślić jakiąś nazwę dla naszej grupy wsparcia hipochondryczek Nie martw się na zapas bo to doprowadza do okropnych stanów ja już trochę wyluzowałam co nie znaczy, że wszystko ze mną ok
Cieszę się,że zostałam przyjęta do Waszego gronaMam nadzieję,że z Wami jakoś przetrwam oczekiwanie do lekarza...a pozniej dalsze leczenie,bo napewno jakieś bedzie.
agulka2608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 19:30   #247
Petit_Papillon
luckygirl

hipochondryczki mówicie jakbym mojego TŻta w stosunku do mnie słyszała

btw. umówiłam się dzisiaj do chirurga i mam wizytę w środę, może nareszcie dostanę to nieszczęsne skierowanie, na jeszcze bardziej nieszczęsną kolonoskopie!!

tak bym chciała wiedzieć co mi w końcu jest!

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 20:27   #248
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja bym miała taką koleżankę ja Ty to by dopiero było nieźle, razem byśmy chodziły po lekarzach razem raźniej czujesz nikt by nie chciał z nami rozmawiać bo tematem rozmowy byłyby choroby, metody diagnozy, leczenia i w ogóle

Cytat:
Dobra to ja mam propozycję bedziemy się spotykać raz w miesiącu. Proponuje w Czewie i zwerbujemy jeszcze Gwiazdkę

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

zabierzemy ze sobą wyniki badań i bedziemy cały dzień dyskutować
Ja nie wiem gdzie jest ten Czew Raczej daleko ode mnie

Cytat:
W ogóle dziewczyny macie jakiegos facebooka czy coś ?. Moze sie pozapraszamy .
Ja mam fb, wyślij mi linka na PW to Cię zaproszę do znajomych

Cytat:
Napisane przez agulka2608 Pokaż wiadomość
Mam wizyte u gina 22 lutego boje sie jak cholera....same czarne mysli w łepetynie mi świtaja....jeszcze jak sobie poczytalam wasze opienie na temat tych zas...nych hormonow to chyba jakiegos doła zlapałamaz sama jestem zła na siebie bo moj dobry humor zmienil sie na CZARNY HUMOR.
Ja też się boję, a w sumie nie mam czego A moimi opiniami się nie przejmuj, każdy na leki reaguje inaczej. Ja po tych lekach, które już brałam powinnam wg opinii w internecie: 1) schudnąć, 2) przytyć, 3) owłosienie powinno się zwiększyć, 4) powinnam tryskać energią. A po obecnych anty. powinnam się czuć bardzo dobrze... Nic się nie sprawdziło, a teraz na anty. źle się czuję...

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
btw. umówiłam się dzisiaj do chirurga i mam wizytę w środę, może nareszcie dostanę to nieszczęsne skierowanie, na jeszcze bardziej nieszczęsną kolonoskopie!!

tak bym chciała wiedzieć co mi w końcu jest!
Powodzenia

Ja chyba spróbuję jutro przełożyć wizytę u gin. (i automatycznie u endo.) na tydzień wcześniej, bo źle się czuję przez te anty.
Stary 2013-01-25, 20:35   #249
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny nie szalejcie! tylko ja mogę być na tym wątku hipochondryczką,nie zgapiajcie zgapiary paskudne hahah ! tak szczerze mówiąc to nie mamy sie czego bać ,o bo ja jako wielka -ogromna hipochondryczka mogę powiedzieć,że śmiertelne przypadłości (tzn nowotwory złośliwe ) bardzo rzadko sie przytrafiają,zazwyczaj są to gruczolaki jak już coś tam się znajdzie także nosy w góre ,jesteśmy po prostu wyjątkowe w swoim rodzaju i o! mamy prawo zawsze narzekać! bo "ah te hormony " .
Jestem po wizycie u dentystki,uwielbiam ją jak zwykle godzinne się zastanawiałyśmy od czego mnie ta szyja tak boli i ogólnie od czego to wszystko mi się dzieje,wpadłyśmy na pomysl że może zatoki , a może neurobolerioza hahah prawie zapomniałyśmy o moich zębach Ona też jest przerażona,bo ma operacje pochewki w dłoni i opowiada ,że już cała sparaliżowana ze strachu.. następną wizytę mam u niej dopiero w marcu,bo 3 tyg bedzie dochodziła do siebie po operacji może odwiedze ją na plotki Ona to jest taka mamunia,mówię Wam,zawsze mi głaszcze włoski ,jak niemowlakowi hahahah ! .W poniedzialek ide do neurologa zobaczymy co mi tam powie,już sie nastawiam na rezonansik mój tż-et się ze mnie smieje,że może mi zafunduje na walentyki taki "prezencik"
Gwiazdko już Ci tam wysyłam na PW mojego fb

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-25 o 20:38
Stary 2013-01-25, 20:40   #250
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie u dentystki,uwielbiam ją jak zwykle godzinne się zastanawiałyśmy od czego mnie ta szyja tak boli i ogólnie od czego to wszystko mi się dzieje,wpadłyśmy na pomysl że może zatoki , a może neurobolerioza hahah prawie zapomniałyśmy o moich zębach Ona też jest przerażona,bo ma operacje pochewki w dłoni i opowiada ,że już cała sparaliżowana ze strachu.. następną wizytę mam u niej dopiero w marcu,bo 3 tyg bedzie dochodziła do siebie po operacji może odwiedze ją na plotki Ona to jest taka mamunia,mówię Wam,zawsze mi głaszcze włoski ,jak niemowlakowi hahahah ! .W poniedzialek ide do neurologa zobaczymy co mi tam powie,już sie nastawiam na rezonansik mój tż-et się ze mnie smieje,że może mi zafunduje na walentyki taki "prezencik"
Nie mogę z Tobą
Stary 2013-01-25, 20:48   #251
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Nie mogę z Tobą
Ja ze sobą też :kwiatek:
Powiem Wam jeszcze ,że ogólnie ciągle mi się we łbie kręci i chyba ubłagam tego mojego endo żeby mi zmienił ten posrany euthyrox na letrox,ile razy mam mu mówić kurde ,że nie toleruje laktozy,a On mi ciągle nie chce zmienić tego g.wna dziś już jestem zła :/ (hahaha jaka nowość ) .
Jutro mam dostać okres,jak nie dostane to się dopiero wkurze dobrze że jestem na uczelni cały dzień ,to nie będę co chwila latała do kibla żeby sprawdzić,czy ciotka z czerwoną walizką przyjechała .
Kurde,kurde,kurde dzisiaj najadłam się jak świnia,a lipidogram mnie czeka... tabliczka czekolady ,ciasteczka owsiane,nalesniki z truskawkami .....ehhh placek po więgiersku,beleriso, rogalika..jaka masakra...ale polecam Wam czekoladę taką z marcepanem ,kurde nie pamiętam jakiej firmy,ale jak wpadne do piotra i pawła jutro,to kupię ją przy okazji żeby napisać firmę (wiecie taki pretekst żeby zjeść )

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-25 o 20:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 20:58   #252
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ze sobą też :kwiatek:
Powiem Wam jeszcze ,że ogólnie ciągle mi się we łbie kręci i chyba ubłagam tego mojego endo żeby mi zmienił ten posrany euthyrox na letrox,ile razy mam mu mówić kurde ,że nietoleruje laktozy,a On mi ciągle nie chce zmienić tego g.wna dziś już jestem zła :/ (hahaha jaka nowość ) .
Jutro mam dostać okres,jak nie dostane to się dopiero wkurze dobrze że jestem na uczelni cały dzień ,to nie będę co chwila latała do kibla żeby sprawdzić,czy ciotka z czerwoną walizką przyjechała .
Kurde,kurde,kurde dzisiaj najadłam się jak świnia,a lipidogram mnie czeka... tabliczka czekolady ,ciasteczka owsiane,nalesniki z truskawkami .....ehhh placek po więgiersku,beleriso, rogalika..jaka masakra...ale polecam Wam czekoladę taką z marcepanem ,kurde nie pamiętam jakiej firmy,ale jak wpadne do piotra i pawła jutro,to kupię ją przy okazji żeby napisać firmę (wiecie taki pretekst żeby zjeść )
A czemu nie chce Ci zmienić?
Nie mów mi o jedzeniu Przez te anty. sama siebie nie poznaję...
Ja polecam czekoladę gorzką Wawel 90%, dla mnie najlepsza, 2 kostki i się odechciewa. Ale nie ma co przesadzać też, mi dietetyczka zezwoliła 2* 2 kostki/ tydz.
Stary 2013-01-25, 21:03   #253
LoLcIa123
Zakorzenienie

No właśnie nie wiem czemu mi nie chce zmienić,chyba mu sie nie spodobałam czy co hahaha muszę mu powiedzieć, w poniedziałek 4-ego idę do niego z nowymi wynikami i jak mi nie zmieni to mu wkopie już sobie tak postanowiłam a tak własnie siedziałam sobie u niego ,mój tż-et czekał na mnie w poczekalni i mówił ,że ja zawsze siędze u lekarzy dłużej niż stare babki i opowiadam całą historię mojego życia haha może dlatego nie chce mi zmienić ?? buhaha choć wydaje się być ubawiony moim perypetiami,powiem Wam szczerze że jak to opowiadam to samej mi się chce śmiac ,ostatnio przyszłam do endokrynologa z kartką a4 na której miałam wszystkie objawy jakie mi doskwierają od czasu rozpoczęcia leczenia i powiedział mi że to wszystko jest trochę nielogiczne ,a tam kicham go u psychologa sie za to rozpłakałam uznała mnie pewnie za jakąś schizo . Dziś do niej dzwoniłam (2 gi raz w życiu ) i Ona juuż wiedziała "ah tak tak,Pani K"

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-25 o 21:06
Stary 2013-01-25, 21:09   #254
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem czemu mi nie chce zmienić,chyba mu sie nie spodobałam czy co hahaha muszę mu powiedzieć, w poniedziałek 4-ego idę do niego z nowymi wynikami i jak mi nie zmieni to mu wkopie już sobie tak postanowiłam a tak własnie siedziałam sobie u niego ,mój tż-et czekał na mnie w poczekalni i mówił ,że ja zawsze siędze u lekarzy dłużej niż stare babki i opowiadam całą historię mojego życia haha może dlatego nie chce mi zmienić ?? buhaha choć wydaje się być ubawiony moim perypetiami,powiem Wam szczerze że jak to opowiadam to samej mi się chce śmiac ,ostatnio przyszłam do endokrynologa z kartką a4 na której miałam wszystkie objawy jakie mi doskwierają od czasu rozpoczęcia leczenia i powiedział mi że to wszystko jest trochę nielogiczne ,a tam kicham go u psychologa sie za to rozpłakałam uznała mnie pewnie za jakąś schizo . Dziś do niej dzwoniłam (2 gi raz w życiu ) i Ona juuż wiedziała "ah tak tak,Pani K"
Stary 2013-01-25, 21:12   #255
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Co się śmiejesz z koleżanki
Miałaś mnie zaprosić na fb . Idę się kapać jak wrócę to macie tu być wszystkie .
W ogóle dostałam ten antybiotyk duomox i nie wiem dla kogo On jest stworzony dla jakichś ludzi goryli z gardłem jak kosz do koszykówki czy co.. rano mi to utkwiło w przełyku i musiałam to zajeść drożdżówką bo bym się udusiła.. ale by była śmieszna śmierć,buhahah .
Teraz mamunia mi rozpuściła w wodzie,jak dzidziusiowi .

Edit ;Gwiazda przesadziłaś dawaj te cycki ja mam takie małe cytryki eh.. co zrobić

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-25 o 21:18
Stary 2013-01-25, 21:21   #256
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Co się śmiejesz z koleżanki
Miałaś mnie zaprosić na fb . Idę się kapać jak wrócę to macie tu być wszystkie .
W ogóle dostałam ten antybiotyk duomox i nie wiem dla kogo On jest stworzony dla jakichś ludzi goryli z gardłem jak kosz do koszykówki czy co.. rano mi to utkwiło w przełyku i musiałam to zajeść drożdżówką bo bym się udusiła.. ale by była śmieszna śmierć,buhahah .
Teraz mamunia mi rozpuściła w wodzie,jak dzidziusiowi
Poprawiasz mi humor
Przecież Cię zaprosiłam
Widzisz, kochana mamunia

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Edit ;Gwiazda przesadziłaś dawaj te cycki ja mam takie małe cytryki eh.. co zrobić
A niby na którym zdjęciu mam takie duże Mam radę, łykaj anty., teraz mam większy rozmiar
Stary 2013-01-25, 21:54   #257
LoLcIa123
Zakorzenienie

na tym przy ale(I) gwiazd też tam byłam w tamtym roku hihi .
Muszę Ci powiedzieć gwiazdko ,że nie wyglądasz na osobę która by miała problemy zdrowotne
Ja tam wolę jednak antyków nie łykać,zwłaszcza że chce zaciążyć ale coś mi sie wydaje ,że droga będzie długa i kręta oczywiście mój optymizm poraża haha

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2013-01-25, 21:58   #258
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
na tym przy ale(I) gwiazd też tam byłam w tamtym roku hihi .
Muszę Ci powiedzieć gwiazdko ,że nie wyglądasz na osobę która by miała problemy zdrowotne
Ja tam wolę jednak antyków nie łykać,zwłaszcza że chce zaciążyć ale coś mi sie wydaje ,że droga będzie długa i kręta oczywiście mój optymizm poraża haha
Uwielbiam to miasto()
A czego się spodziewałaś? Umiem się maskować
Też nie chciałam, aż wyjścia nie ma w końcu...
Stary 2013-01-25, 22:07   #259
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam to miasto()
Mnie też się tam podoba,aczkolwiek tylko na kilka godzin ,bo ogólnie rzecz biorąc wolimy wypoczywać w takich miejscowościach jak Rewal,Niechorze w zeszłym roku byliśmy w Sarbinowie i gdyby nie to,że towarzystwo było ok,to nie bylibyśmy szczęśliwi z wyboru miejsca
Cytat:
A czego się spodziewałaś? Umiem się maskować
Ja chodzę taka struta ,że wyglądam jak trupiszon i dziwie się że nikt inny tak nie ma
Cytat:
Też nie chciałam, aż wyjścia nie ma w końcu...
U mnie skończy się tak samo jeszcze nie pokazałam się gince ,ale mam zamiar powtórzyć badania lh ,fsh w 3 dniu cyklu i po rozpoczęciu leczenia tarczycy ,może sobie walne jeszcze raz ten androstendion,bo wiem,że przy nieleczonej tarczycy też lubi latać i dopiero się wybiorę po wyrok

Tymoteusz
23.11.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 22:27   #260
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też się tam podoba,aczkolwiek tylko na kilka godzin ,bo ogólnie rzecz biorąc wolimy wypoczywać w takich miejscowościach jak Rewal,Niechorze w zeszłym roku byliśmy w Sarbinowie i gdyby nie to,że towarzystwo było ok,to nie bylibyśmy szczęśliwi z wyboru miejsca
Ja tam jeżdżę od lat i jestem zakochana w tym miejscu O tych miejscowościach też słyszałam

Cytat:
Ja chodzę taka struta ,że wyglądam jak trupiszon i dziwie się że nikt inny tak nie ma
Oj tam, życie jest tylko jedno Wiadomo, że czasem są gorsze dni, wtedy nie wychodzę z domu jak nie muszę

Cytat:
U mnie skończy się tak samo jeszcze nie pokazałam się gince ,ale mam zamiar powtórzyć badania lh ,fsh w 3 dniu cyklu i po rozpoczęciu leczenia tarczycy ,może sobie walne jeszcze raz ten androstendion,bo wiem,że przy nieleczonej tarczycy też lubi latać i dopiero się wybiorę po wyrok
Może nie
Androstendionem wg mojej ginki nie ma się co przejmować, bo on z natury lubi skakać- powiedziała ta, co sama w tym mies. badała (ale to z polecenia endo.)
Stary 2013-01-25, 22:34   #261
LoLcIa123
Zakorzenienie

No mnie właśnie ginka kazała zbadać lh fsh i androstendion,a co lepiej jest zbadać? chyba testosteron ,co nie że tak ?
Też gdzieś czytałam o tym androstendionie ,że lubi sobie skakać
Mnnie po euthyroxie skacze ciśnienie i aż to czuje w głowie i uszach
Zastanawiam się czy go nie odstawić na tydzień i nie sprawdzić jak się czuje bez niego

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2013-01-25, 23:40   #262
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie właśnie ginka kazała zbadać lh fsh i androstendion,a co lepiej jest zbadać? chyba testosteron ,co nie że tak ?
(...)
Zastanawiam się czy go nie odstawić na tydzień i nie sprawdzić jak się czuje bez niego
Testosteron wolny
Myślę, że lepiej by było, gdybyś najpierw spróbowała zamienić go na Letrox
Stary 2013-01-26, 06:14   #263
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Testosteron wolny
Myślę, że lepiej by było, gdybyś najpierw spróbowała zamienić go na Letrox
Ty mi nie wymyślaj już tu najdroższych badań hah powiem Wam dziewczyny ,że jestem w szoku bo dostałam okres równo na czas odkąd tsh mi spadło
20listopad miałam,potem 20grudnia zaczęłam jeść euthyrox i okres dostałam 26 grudnia, a teraz 26 listopad może ja faktycznie nie mam tego PCOS . Myślicie że mogłam mieć podwyższone lh w fazie lutealnej przez niewyrównaną tarczycę? kurde teraz będę musiała iść w poniedziałek na badania bo jak w 3 dniu

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2013-01-26 o 06:18
Stary 2013-01-26, 08:29   #264
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mi nie wymyślaj już tu najdroższych badań hah powiem Wam dziewczyny ,że jestem w szoku bo dostałam okres równo na czas odkąd tsh mi spadło
20listopad miałam,potem 20grudnia zaczęłam jeść euthyrox i okres dostałam 26 grudnia, a teraz 26 listopad może ja faktycznie nie mam tego PCOS . Myślicie że mogłam mieć podwyższone lh w fazie lutealnej przez niewyrównaną tarczycę? kurde teraz będę musiała iść w poniedziałek na badania bo jak w 3 dniu
U mnie androstendion jest droższy
Widać Euthyrox działa

Cytat:
Jesteście niesamowite dziewczyny Wasza rozmowa rozbawiła mnie od samego ranamam nadzieję, że dobry humor zostanie do końca dnia. Jakoś z Wami mi weselej Dobrze, że załozyłyśmy ten wątek o przepraszam Gwiazdka założyła i nigdzie go nam nie dołączyli Ja też chce dostać okres i pójść na te badania a tu jeszcze grubo ponad dwa tygodnie muszę czekać, no chyba że się coś opóźni ale u mnie jest raczej regularnie Gwiazdka Czewa to inaczej Częstochowa Daleko masz do niej?
Ale niecierpliwe jesteście, w sumie ja też
Aaa, nie wiedziałam Tak, raczej dosyć daleko

Bosz, mój humor poległ dobitnie Zadzwoniłam dzisiaj do centrum med. z prośbą o wcześniejszą wizytę i cóż usłyszałam? Dobrze, że dzwonię, bo wizyty, w ten dzień, na który byłam zapisana są odwołane i teraz najwcześniejszy termin 27 lutego Dzwonię teraz po wszystkich miejscach, gdzie przyjmuje moja lek., to nie odbierają, a niby rejestracja też jest w sob. Załamałam się normalnie, muszę się jakoś dostać do tej lek.

Edytowane przez gwiazdka93
Czas edycji: 2013-01-26 o 10:13
Stary 2013-01-26, 10:10   #265
paulina92
Zadomowienie

hej , mam pytanie , mam brać pół tabletki verospironu , tylko problem w tym że tą są kapsułki .. jak ja mam to podzielić?
paulina92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 10:14   #266
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina92 Pokaż wiadomość
hej , mam pytanie , mam brać pół tabletki verospironu , tylko problem w tym że tą są kapsułki .. jak ja mam to podzielić?
Nie mam pojęcia, ja miałam tabletki i normalnie mogłam podzielić
Stary 2013-01-26, 10:37   #267
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Gwiazdka nie mogę się doczekać tych badań w końcu po raz pierwszy będę je wykonywać po tylu latach i dlatego już bym wolała szybciutko je zobaczyć

No nieźle Cię załatwili a prywatnie do tej lek. nie możesz iść? Wtedy chyba będzie szybciej niż w tym centrum.
Rozumiem
Ale ona chyba nie przyjmuje prywatnie, tzn. nie ma swojego gabinetu. Przyjmuje w 3 miejscach w mieście, w jedynym tam, gdzie byłam i w dwóch innych (droższych). W internecie jest niby adres, gdzie ma prywatną praktykę, ale zero telefonów. Kurcze, nie chcę jej zmieniać, muszę się jakoś do niej dostać, ale nie wiem jak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 10:49   #268
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Gwiazdka ja czasem jak chce się dostać do lekarza a nie jestem zapisana to idę do lekarza jak przyjmuje i się pytam czy mnie przyjmie, mówię o co mi chodzi i wtedy lekakrz decyduje czy mam czekac aż wszystkich przyjmie i ja na końcu albo idę do domu.
Ale to pewnie co innego, jeśli lek. ma prywatny gabinet, a co innego, jeśli przyjmuje w jakimś centrum... Masakra jakaś Nie chcę zmieniać tej lek., ale jak pomyślę, że mam czekać do 27.02. to szlag mnie trafia. Będę dziś jeszcze maltretować te centra moimi telefonami, niech w końcu odbiorą
Stary 2013-01-26, 11:44   #269
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ja też by się wściekła molestuje ich telefonami może się uda a jak ci sie nie powiedzie to spróbuj zastosować moją metodę, to chyba nie ma znaczenia jak lekarz przyjmuje. Czasem jest tak że może przyjąć. Ja się takim sposobem dostawałam do laryngologa na nfz. A prywatnie to tym bardziej bedzie chciał cie przyjąć wiadomo
Chyba dziś się już nie uda. Kurcze, ale pech no Jeszcze jakbym nie miała zrobionych badań do endo., to bym wytrzymała ten miesiąc, po prostu nie brałabym tabletek przez miesiąc i tyle. A tak, to badania mam zrobione, więc muszę do endo. iść jak najszybciej, żeby wyniki nie były stare, a z kolei endo. kazała przyjść po wizycie u gin. Dzięki, jak się nie uda, to faktycznie chyba tak zrobię... Będę jeszcze w poniedziałek obdzwaniać te inne centra, może się w końcu uda
Stary 2013-01-26, 21:24   #270
Petit_Papillon
luckygirl

Jesteście rewelacyjne Wasza rozmowa naprawde mi humor poprawiła, a btw też mam fb jakby co

ja dzis byłam z TŻtem w Centrum Krwiodawsta, bo jest honorowym dawcą krwi i dzwonili do niego z prośbą, żeby oddał dla kogoś. Przynajmniej on jest okazem zdrowia

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości