|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics
dziękuję
róże w ostatnim czasie rzadko używam, na szybko miziam sie tylko bronzerem i rozświetlaczem ;D i mam wrażenie, że na róż już nie mam miejsca no ale zobacze co to za cuda z Amilie są
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślisz, że ten puder z Amilie będzie pełnił funkcję jak Dry-Flo? Bo rozumiem,że mówisz o DFz z mazideł? |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
tak, dry flo z mazideł. Angel Dust, wg stronki, można używać jako primer, więc się nada. są też pudry bambusowe z BU
generalnie chodzi o delikatne oprószenie twarzy, zmatowienie filtra, ja to robię przy użyciu pędzla kabuki nie jest dużo nie trzeba nakładać kremu, można sam filtr, ale wolę z kremem - oczywiście trzeba odczekać aż się wchłonie każda warstwa, na filtr troszkę dłużej (ja w tym czasie np. robię śniadanie). myślę, że minerał na filtrze by mi się przylepił w formie placków :Paaa i na koniec oczywiście dry-flo na czoło, trzyma mat na kilka godzin
Edytowane przez riliana Czas edycji: 2013-06-24 o 21:06 |
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Nawet jak dobrze pomacham to i placków umiem nie robić!
ale efekt jest taki, jakbym się nie myła:P albo spociła na siłowni i właśnie wyszła z takim nałożonym 8 godzin wcześniej makijażem![]() W takim razie wielkie dzięki za porady, myślę, że to jest to czego mi brakowało w tym wszystkim. Jak nie stosowałam filtrów, tylko super wchłaniający się baardzo lekki kremik, to byłam tymi minerałami zachwycona, a teraz coś mi nie pasowało i teraz prawdopodobnie wiem już co Do tego znalazłam opinie, że dobrze sprawuje się Synchroline Aknederm Sun z spf 30 i chyba 50 też jest. Więc jak już będę bogata to poczynię inwestycje! Trochę się nazbiera: filtr, Dry-Flo/puder bambusowy/puder z Amilie, podkład mineralny. EH
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
ja polecam dry-flo, cena śmiesznie niska a wystarczy na rok lub dłużej (jak trafi się na długi termin przydatności
). bambus z diamentem miałam i gorzej nam się współpracowało, zdecydowanie grubiej zmielony niż d-f
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Może głupie pytanie..... ale gdzie można ja kupić? Tę modyfikowaną skrobię - bo o tym mowa, prawda?
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie mazideł
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
No to kupię, jak mam być taka piękna po tym, to co sobie będę żałować
![]() Dzięki Dziewczyny! |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
@mulier Możemy na pół! Ja w życiu 100g nie zużyję, a tam ta przesyłka nie jest tania, bo wysyłają jako paczkę.
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o poszukiwanie matu na przetłuszczającej się skórze, to mam tu kilka duszyczek, które by mi chyba nie wybaczyły tego, że nie podzieliłam się z nimi takim cudem (mam nadzieję, że cudeńkiem )W Amilie wszystko mi idealnie pasuje....tylko ten mat
Edytowane przez mulier Czas edycji: 2013-06-25 o 07:16 |
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, rozumiem
ale ja też się będę musiała skusić i też mam nadzieję, że to cudeńko!![]() Dzisiaj nałożyłam filtr, na to puder utrwalający Inglot (taka nowość ichnia, dobra!) i na to minerałki i nooo jest lepiej! Zobaczymy ile się taka tapeta będzie trzymać jeszcze. |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
na mojej mordce Amilie - podejście pierwsze
![]() Angel Dust faktycznie leciutki, ale nawet pędzel mi skrzypiał, mam nadzieję, że się przyzwyczaję... brrr (ciągle ta kreda przed oczami...), nałożyłam tylko na strefę T a podkład Creme Brulee - faktycznie są to inne podkłady od AM, bardziej 'suche' i mniej 'kremowe', kolor bardzo ładny (podobny do Golden Fair z AM, nawet może ciut jaśniejszy?, na pewno nie ciemniejszy, ew. taki sam ), taki opalony, dość jasny goldenekróż Golden Peach, dobrze napigmentowany, ładny kolorek, brzoskwiniowo-brązowy, dobrze się nakłada i rozciera ![]() pozostaje mi teraz obserwować jak to z tym matem będzie
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny może wy mi pomożecie, bo męczę się z korektorem Pistachio. Próbowałam mieszania z Flaweless Matte LL i później nakładać podkład oraz użyć samego korektora i na niego puder. Kupiłam specjalnie do tego pędzel essence smoky eye jednak 1-2 godziny jest ok, po czym korektor zaczyna strasznie przebijać.
Nie tylko ja tak mam, ale również koleżanka. Używałam podkładu Amilie Cashmere oraz Meow Angora 2 i jest taki sam rezultat.
|
|
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile warstw nałożyłaś? Cytat:
Nie wiem, czy coś z tym zrobisz może lepiej używać korektora w cielistym kolorze. Jeżeli będzie miał dobre krycie to i z zaczerwieniami sobie poradzi
|
||
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
U mnie najlepiej minerały sprawdziły się nakładane na olej arganowy wklepany w buźkę i w sumie na tym kończy się pielęgnacja. Kremy matujące odpuściłam, bo nic dobrego mi nie robiły. Mat nie jest teraz długi i mocny, ale stawiam na nawilżenie i po miesiącu cera wygląda lepiej
|
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
I jest mój sezamek
Przetestuję. Teraz widzę, że może być za jasny
Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2013-06-25 o 17:08 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Amilie są dość jasne
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś dopiero w 5 godzinie zaczynałam się świecić i to delikatnie, także jestem zachwycona ![]() tylko chyba troszkę mnie podsuszył, więc się ratuje teraz grubą warstwą kremu ![]() co do zieleniaków faktycznie czasem przebijają się często, ale jak da się na nie korektor light czy medium (grubszą warstwę) to jest ok ![]() ew. spróbować na lekko zwilżony pędzelek dać ten light/medium czy inny, lepiej przykryje Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2013-06-27 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze pierwsze wrażenia (oprócz trwałości, bo dopiero niedawno nałożyłam):
pierwsza warstwa-yyy to nie kryje! druga-lepiej trzecia-bosko! Porównując z Annabelle, z którego jak wiecie miałam nieodpowiednie kolory, więc może też nie do końca trafnie ale tak: -faktycznie suche-na początku myślałam, że to dobrze, bo mam mieszaną cerę, przy nakładaniu stwierdziłam, że to przez to nie kryje, a teraz wydaje mi się, że to po prostu wielkiego wpływu nie ma, ale faktycznie, nie świecę się. -kolory mam 4, wszystkie wyglądają podobnie. Dzisiaj nałożyłam Creme Brulee, bo myślę, że ten pasuje mi najbardziej. Jest jasny, ale nie zupełnie jaśniutki jednak. Myślę, że mogłabym jutro spróbować Sesame. -Creme Brulee miało być żółte, ale ja bym tej żółtości jeszcze dodała. Sam kolor ładny, naturalny i myślę że taki właśnie w dobrej żółtej kolorystyce. -Nałożyłam dzisiaj na krem nawilżający Sylveco, nie na filtr i nie nałożyłam już pudru (bo mam też próbkę Sunshine Dust-aaale żółtek fajny!),żeby zobaczyć jak się to trzyma Aha! Próbki są duuże! Początkowo też wydawało mi się, że niewielkie, ale dzisiaj nakładając 3 cienkie warstwy zużułam ok.1/4 torebeczki, więc można spokojnie potestować, nie będąc oczywiście zbyt rozrzutnym ![]() Po 8 godzinach dalej jest ładnie, mat się utrzymuje i jestem zadowolona dzisiaj testy z filtrem i Sunshine Dust
Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2013-06-27 o 10:11 |
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak je pierwszy raz nałożyłam, powiedziałam NIE! Jakieś takie suche były w porównaniu np. do AM. Później stwierdziła, a co
i tak muszę to zużyć. No i się zaczęło ![]() Mają zadziwiające możliwości adaptacyjne do koloru skóry Ja nakładam 3 cieniuteńkie warstwy. To dla mnie idealna ilość. cieniutko, ale kilka razy |
|
|
|
|
#262 |
|
Konto usunięte
|
Sezamek okazał się ok, uff
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Jutro pierwsze testy sezamka z prawdziwego zdarzenia
![]() A jak z wydajnością? Skoro nie kryją jedną warstwą, trzeba nałożyć aż 3 zużywacie ich więcej? czy chodzi o rzeczywiście cieniutkie warstewki? Pytam, bo ten big jakiś... mały jest
Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2013-06-27 o 10:46 |
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
te 3 są naprawdę cieniutkie
i wystarczająco kryjące ![]() a wydajność minerałów jest zniewalająca na 1 użycie idzie ok 0,05 g, z tego co obliczyłam wg zużycia testerów z AM (na ok 20 użyć 1g) |
|
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
ups
Edytowane przez lilianatoja2 Czas edycji: 2013-06-27 o 12:48 |
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj Butterscotch. Już tak pięknie nie jest, jest dla mnie zbyt pomarańczowy.
Dzisiaj poszła już grubsza tapeta:P filtr, na to sunshine dust, na to 3 warstwy (a może i 4? nie pamiętam, ale trochę nałożyłam, żeby się ładnie wyrównało) podkładu i na to jeszcze raz sunshine dust. Ciężej się ocenia przez niedopasowany kolor, ale dzisiaj z tym filtrem to jednak jest gorzej. Widzę, że to musi być wina filtra. I tak nie waży mi się tak jak Annabelle,ale nie jest aż tak ładnie jak wczoraj. Mam 3 typy filtra: Synchroline Aknicare spf30, LRP Anthelios ten żel-krem coś tam coś tam i Uriage hyseac spf 30. Macie doświadczenie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam teraz 50-tkę z lidla ma stabilny filtr i u mnie gra z minerałem
|
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn Parsol jest, a i owszem, ale do tego inne substancje stabilizujące
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

nie trzeba nakładać kremu, można sam filtr, ale wolę z kremem - oczywiście trzeba odczekać aż się wchłonie każda warstwa, na filtr troszkę dłużej (ja w tym czasie np. robię śniadanie). myślę, że minerał na filtrze by mi się przylepił w formie placków :P

może lepiej używać korektora w cielistym kolorze. Jeżeli będzie miał dobre krycie to i z zaczerwieniami sobie poradzi