Cellulit -sposoby zwalczania. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-06, 12:49   #241
iTina
Przyczajenie

Dot.: Tabletki na cellulit??

ja jeszcze nie, jestem na początku cellasene, ale z tych opinii które tutaj przeczytalam to ponoć kuracje plus masaże itd przynoszą efekty, nie wiem tylko jak jest z innymi tabletkami

Demokryt
iTina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 11:13   #242
Gisia_00
BAN stały

ja na szczęście cellulitu pozbyłam się prawie całkowicie. Wreszcie mogę się pochwalić gładkimi nogami cellasene okazały się dobrym wspomagaczem, ale dziewczyny gorąco polecam wam masaże. To jest wspaniała sprawa. Do tego tabletki, dieta, triche ruchu i cellulit naprawde może zniknąć
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 19:12   #243
AsiekF
Przyczajenie

Hej Dziewczyny mam oczywiście taki problem jak Wy... chodziłam już na siłownie, saune, basen... ale cellulit ledwo drgnął. Moja znajoma pracująca w aptece poleciła mi polskie tabletki Anty cellulite firmy megafyt. Opakowanie 60tabletek kosztuje ok 30 zł. Stosuję je od ok. 14dni...i muszę przyznać że już widzę efekty. Dodatkowo raz dziennie piję czerwoną herbatę, a w pracy dużo wody niegazowane. Naprawdę polecam, bo po co dawac tyle kasy za takie drogie tabletki?
AsiekF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 10:06   #244
Gisia_00
BAN stały

Jak to dlaczego? Ja uważam, że lepiej brać lepsze tabletki i pewniejsze. Po pierwsze są już sprawdzone przez inne kobiety, a po drugie jako jedyne mają badania. Także ja wolę może i droższe, ale też pewniejsze.
Stary 2009-06-25, 10:12   #245
esolinka
Zadomowienie

Ale to, że te tabletki są tańsze i polskiej firmy nie oznacza, że są gorsze, czy też mają złe działanie. Przecież nie raz się zdarza, że to te drogie produkty mają gorsze działanie.
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 11:54   #246
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

własnie zaczynam kuracje cellasene, nie mam duzego cellilitu, ale mimo tego ze dbam o diete, cwicze to problem jest
Dlugo chodzily mi po glowie te tabletki, mam zamiar wyprobowac, jezeli efektow nie bedzie to przynajmniej bede miala je z glowy. Za 1 opakowanie zapłacilam okolo 95zl, kupilam w aptece internetowej na allegro. Dodam ze staram sie regularnie masowac i od okolo 2 miesiecy biore CLA z zielona herbata firmy Olimp.
Jak szybko pojawił sie u was efekt lekkich nog?

malwiiina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 08:28   #247
Gisia_00
BAN stały

U mnie ten efekt lekkich nóg pojawił się już jakieś 2-3 tygodnie po rozpoczęciu "kuracji". Masaże też się pewnie przydały, ale nawet moja masażerka powiedziała, że tabletki bardzo mi pomogą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-18, 14:54   #248
natkaa
Zadomowienie

Powiedzcie mi proszę, czy Cellasene powoduje tylko wygładzenie i drenaż podskórny, czy też całe ciało chudnie? Jestem szczupłą dziewczyną, nie zależy mi na chudnięciu zewsząd
Stary 2010-06-05, 11:49   #249
Magnolcia
Przyczajenie

Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?

Cytat:
Napisane przez ogór Pokaż wiadomość
Tak samo jak Ty mieszkam z rodzicami ale udaje mi sie jeść to co ja chce Jak jest ryż, do garnka wsadzam tytke ryzu brązowego, jak makaron to sama robie ale razowy Co do sałatek nie mam pomysłu - chyba że pomidor + ogorek + cebulka ;p
Sniadania - płatki owsiane, kolacje - serki wiejskie. A kilogramy ida w dół

ogórek i pomidorek jedzone razem zabijają nawzajem swoje właściwości witaminowe a szkoda. Nie należy więc spożywać ich razem

Magnolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 20:05   #250
carolinascotties
Zakorzenienie

a znacie dziewczyny watek o masazu chinskimi bankami?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 23:04   #251
seduction
Zakorzenienie

Wiem, że zacytowałam stare posty, ale to tak dla przyszłych czytających osób ten wątek

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Ostatnio na TVP 2 było w pytaniu na
śniadanie o celulicie. Tam wypowiadali się dermatolodzy, że w pozbyciu się celulitisu pomagają specjalne balsamy do jego redukcji. Z domowych sposobów podawali peeling z fusów świeżo zaparzonej kawy.
Cellulit to nie to samo, co cellulitis
Cellutlitis - stan zapalny tkanki łącznej
Cellulit - kosmetyczny, przewlekły niezapalny stan skóry

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
dziewczyny cellulitu nie da sie zlikwidować. Mozna go jedynie zmniejszyć.
Apropo cellulitu u facetów, to jakiś czas temu chwyciłam mojego TŻ za kawałek skóry na brzuchu delikatnie ścisnełam i zobaczyłam delikatna pomarańcziowa skórkę! Chyba u facetów tez się zdarza, pewnie zwłaszcza u tych którzy szybko przytyli (mój TŻ w krótkim czasie troche przybrał na wadze, ale nie jest gruby).
U mężczyzn również zdarza się cellulit, ale zdecydowanie rzadziej, niż u nas. U kobiet włókna kolagenowe i elastynowe biegną równolegle, są luźno splecione, pozbijane w grudki komórki tłuszczowe, łatwo przemieszczają się deformując tkankę. Natomiast u mężczyzn ww. włókna biegną prostopadle, są mocno splecione i tworzą zbitą sieć, utrzymując komórki tłuszczowe.
Taka ciekawostka, że typ budowy leptosomatyczny (czyli chłopięcy) ma najmniejsze predyspozycje do cellulitu i jeśli się pojawi to najwolniej zajmuje inne obszary, z kolei typ pykniczny (śródziemnomorski) ma cellulit od dołu i może zająć nawet policzki.

Cytat:
Napisane przez Karika Pokaż wiadomość
ja tez mam cellulit zwlaszcza po wewnetrznej stronie ud mimo ze waze w sam raz bo przy 156 46.5-47kg a to cholerstwo jest
Bo cellulit nie ma nic wspólnego z naszą wagą, lecz ze złymi nawykami żywieniowymi, siedzącym trybem życia, przyjmowaniem hormonów, paleniem papierosów, piciem alkoholu, noszeniem obcisłym ubrań i z lekami antykoncepcyjnymi, przeciwtarczycowymi i przeciwhistaminowymi.

Taka mała ciekawostka: są dwie odmiany cellulitu - wodny i tłuszczowy. Mamy ich cztery etapy.

Oprócz wymienionych wyżej baniek chińskich pomoże nam też: drenaż limfatyczny, ultradźwięki, endermologia, masaż próżniowy, naprzemienne prysznice ciepło-zimno, ale żeby ten ostatni był zimnym, podobno nacieranie wodą z octem (szklanka wody, łyżka octu), kąpiele z dodatkiem soli morskiej, algi morskie, błoto i muł borowinowy (miałam raz przyjemność korzystać, wygląda i śmierdzi przeokropnie ), kompresy ziołowe (rolest, suszony bluszcz, jaskółcze ziele) oraz oliwa z oliwek jako baza + 6-8 kropli olejku aromaterapeutycznego (rozmarywnowy, cyprysowy lub grapefruitowy).

Ja też wkrótce zaczynam walke

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 15:10   #252
linka
Przyczajenie

Mam pytanie co do masażu wykonywanego w domu codziennie po kąpieli. Postanowiłam pozbyć się cellulitu na dobre, więc ćwiczę, smaruję się i teraz zaczynam się masować. Kupiłam sobie oliwkę do masażu i w sumie nie jest aż tak tłusta i wchłania się po masażu. Ale czy jeśli wysmaruję się serum po masażu z oliwką, to czy serum się odpowiednio wchłonie czy może oliwka będzie blokowała serum?
Wiem, że może wydać się to trochę dziwne pytanie, ale tak się dziś rano zastanawiałam.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Paula
linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 21:51   #253
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do masażu wykonywanego w domu codziennie po kąpieli. Postanowiłam pozbyć się cellulitu na dobre, więc ćwiczę, smaruję się i teraz zaczynam się masować. Kupiłam sobie oliwkę do masażu i w sumie nie jest aż tak tłusta i wchłania się po masażu. Ale czy jeśli wysmaruję się serum po masażu z oliwką, to czy serum się odpowiednio wchłonie czy może oliwka będzie blokowała serum?
Wiem, że może wydać się to trochę dziwne pytanie, ale tak się dziś rano zastanawiałam.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Paula
jest forum poswiecone masazom - oto co znalazlam w temacie walki z cellulitem -
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=39155

masaz chinska banka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=39209

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 22:57   #254
Ilena
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=m4VGW...eature=related Rozmowy w toku - Jak poradzić sobie z cellulitem na pupie?

edit: może coś o mnie : biorę tabletki anty, jestem normalnych rozmiarów, od lat nie piję gazowanego i nie jem chipsów, staram się dużo pić i jeść rozsądnie , smaruję się codziennie zwykłymi balsamami, biorę codziennie witaminy magnez i diosminex, ruszam się w miarę możliwości, jem o stałych w miarę porach

mi najbardziej pomogło branie

Diosminexu
szukajcie na promocjach w aptekach około 25 zł / 30 tabletek
biorę 3 miesiące i mam o połowę mniejszy cellulit .. biorę to bo mam słabe żyły i naczynka
http://www.vena-vita.pl/upload/file/diosminex.pdf przeczytajcie co robi ta dokładnie

polecam też oczyszczanie organizmu za pomocą tabletek

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2010-07-09 o 20:01
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 16:59   #255
psychotropina
Raczkowanie

mam pytanie:
czy jak kucacie to macie wtedy nierownosci skory na udach widoczne po bokach, nie wiem co to jest bo jak normalnie badam skore to nie mam nierownosci typu dolki, grudy, zlogi....
Stary 2010-10-18, 16:06   #256
monday1
Przyczajenie

Witam, mam problem z cellulitem i tkanką tłuszczową.. czy ktoś słyszał o endermologii?chciałabym się dowiedzieć czy działa i czy ktos już z tego korzystał?? jestem z okolic Koszalina wiec czy wie ktoś może czy jest taki gabinet w tym mieście??
monday1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 12:19   #257
xexaa
Raczkowanie

Dot.: Jak się pozbyć cellulitu

Oprócz diety, ćwiczeń i takich tam polecam odstawienie hormonów. Cellulit zmniejszy się na sto procent.
xexaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 12:49   #258
Liillia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monday1 Pokaż wiadomość
Witam, mam problem z cellulitem i tkanką tłuszczową.. czy ktoś słyszał o endermologii?chciałabym się dowiedzieć czy działa i czy ktos już z tego korzystał?? jestem z okolic Koszalina wiec czy wie ktoś może czy jest taki gabinet w tym mieście??
Wiem, że jest gabinet z endermologia w Koszalinie, ponieważ moja koleżanka z niego korzysta i jest bardzo zadowolona Jak się nie myle to nazywa się Instytut Pięknego Ciała i jest na ul Modrzejewskiej. Jeśli chcesz to moge się dokładnie dowiedziec wtedy dam znać..

Pozbycie sie cellulitu wcale nie jest takie proste..;/ odstawienie hormonów..? hmm pierwsze słysze.. ja osobiście moge polecić endermologie, ponieważ od jakiegos czasu z niej korzystam i jestem bardzo zadowolona. Cellulit się zmniejsza ale również dodatkowo modeluje się sylwetka..
Liillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 14:43   #259
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć dziewczyny!

Mam pytanie do Was.
Przez głupie diety zamieniane na obżarstwo przytyłam w dosyć szybkim czasie (w 3 miesiące, może 4) 7-8 kilogramów, zaznaczę, że przy malutkim wzroście, więc to ogromna różnica wagowo (nie mam 160 cm ) co zaowocowało tym czymś () na pupie i w miejscu gdzie pupa zamienia się w uda Mam takie białe paski, jakby popękała tam skóra, no ogólnie cellulit (albo pomaranczowa skorka ? przepraszam nie znam się ). Nie jest on duży, jestem młoda, nie byłam nigdy w ciąży itp i zastanawiam się czy uda mi się pozbyć tego okropieństwa poprzez mądrą dietę (MŻWR 1600 kcal) więcej ruchu (wcześniej nie uprawiałam żadnego sportu, teraz zaczęłam od kilku dni) i masowaniu ostrą gąbką tego miejsca powiedzmy co 2gi dzień ? Czy muszę inwestować już teraz w jakieś specyfiki?

Aha dodam, że moja skóra jest gładka, to są tylko naoczne białe paski, jest ich trochę ale myślę, że nie jest jeszcze bardzo źle, ale jednak nie chcę by to się pogorszyło, wrecz przeciwnie - chce by znikło jak najlepiej się da

Z gory dziękuję za poradę!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2010-10-19 o 14:45
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 14:22   #260
ania996
Raczkowanie

GG do ania996

A jak zrobić peeling kawowy? znalazlam sporo przepisów ale każdy jest inny. Jaki jest ten najlepszy, sprawdzony przez Was?
ania996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 15:21   #261
chryja_bez_ryja
BAN stały

ja zaparzone fusy (już zimne) dodaję do żelu pod prysznic, nic więcej
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 11:52   #262
karliko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ania996 Pokaż wiadomość
A jak zrobić peeling kawowy? znalazlam sporo przepisów ale każdy jest inny. Jaki jest ten najlepszy, sprawdzony przez Was?
Peeling to tylko działanie zewnętrzne, a cellulit to problem wewnątrz skóry... Po prostu komórki tłuszczowe gromadzą toksyny, które powodują taki brzydki efekt. Peelingiem tego nie usuniesz, choć z mniej inwazyjnych metod można zastosować dopasowaną do fenotypu dietę... Nie chodzi tu o odchudzanie się, tylko wyeliminowanie z pokarmu składników, przez które komórki tłuszczowe gromadzą toksyny - dla każdego sprawa wygląda nieco inaczej, słyszałam że takie diety dobiera np. klinika Vimed w Warszawie I zresztą informacje, którymi się z Wami dzielę, pochodzą z ich przewodnika pacjenta
karliko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 23:11   #263
SlodkoOstra
Rozeznanie

Na cellulit najlepiej działa pływanie - dwa razy w tygodniu kilka miesięcy i zniknie. Ale niestety większość z nas (w tym ja ) jest na to zbyt leniwa...i staramy się to zastąpić kremami (co prawie nic nie daje...)

było: talia68(-6)brzuch82(-7)biodra95(-5)udo54(-5)łydka35(-1)

SlodkoOstra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 22:47   #264
Pablo_
Raczkowanie

Polecam forum www.sfd.pl wiele ciekawych informacji można się dowiedzieć na temat odchudzania ćwiczeń itp.Tylko znaleźć odpowiedzi dział i można działać pełną parą byle by tylko zapału starczyło
Pablo_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 13:14   #265
werka17B
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Z cellulitem trzeba walczyć stosując więcej niż jedną metodą. Jeśli chcemy, żeby efekty były widoczne i długotrwałe to działania kompleksowe są niezbędne. takie jest przynajmniej moje zdanie. Dieta, wykonywanie ćwiczeń fizycznych i jeśli rzeczywiście trzeba to jakaś kuracja. Nie wiem czy słyszałyście np. o stop-cellulit czyli o takiej kuracji, która bazuje na fali akustycznej?
werka17B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 18:32   #266
Integirl
Rozeznanie

moim sprawdzonym sposobem na cellulit jest :
-zdecydowanie ruch
-masaż bankami chińskimi
-masaż żelem rozgrzewającym z ziaji
-regularny peeling
-duża ilość płynów (woda, czerwona i zielona herbata, herbaty ziołowe)
-oraz zdrowa dieta
i dzięki temu cellulit naprawdę u mnie znika, pewnie nigdy nie dojdę do takie stanu by go wogóle nie było , ale i tak jestem zadowolona
Stary 2011-06-10, 15:31   #267
Promykas
Wtajemniczenie

Ja jestem szczupła, 170cm wzrostu i ok. 52 kg wagi. Cellulit mam i walczę z nim co dnia, odżywiam się zdrowo, od zawsze, chodziłam przez rok na pływalnię dwa razy w tygodniu i NIC, smarowałam się kremami, balsamami i NIC, biegałam i NIC, nie wiem skąd ja go mam, mama w życiu go nie miała. Od roku robię peeling z soli kuchennej i oliwy z oliwek + masaże kostkami lodu i to pomaga, ale trzeba walczyć regularnie, jeden miesiąc przerwy i klops.
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 20:27   #268
jumpingdoe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Integirl Pokaż wiadomość
moim sprawdzonym sposobem na cellulit jest :
-zdecydowanie ruch
-masaż bankami chińskimi
-masaż żelem rozgrzewającym z ziaji
-regularny peeling
-duża ilość płynów (woda, czerwona i zielona herbata, herbaty ziołowe)
-oraz zdrowa dieta
i dzięki temu cellulit naprawdę u mnie znika, pewnie nigdy nie dojdę do takie stanu by go wogóle nie było , ale i tak jestem zadowolona
Bardzo mądry post. Tak naprawdę niewiele jest wpisów od dziewczyn, którym udało się wygrać z cellulitem, więc zamieszczę swój. Dziewczęta, UDAŁO MI SIĘ POZBYĆ CELLULITU. Ta ta tam. Oto co robiłam:

-przez 3 tygodnie 6 dni w tygodniu chodziłam na siłownię. Ćwiczenia najpierw aerobowe (bierznia,orbitrek) poźniej wszelakiego typu na mięśnie nóg i pupę, potem ręce i brzuch dla zachowania proporcji, ale już nie tak intensywnie. Na końcu koniecznie rozciąganie. Wszystko przez 1,5h.

-jedynym kosmetykiem jaki stosowałam o działaniu antycellulitowym był balsam Elancyl Offensive Cellulite, sam działa ok., ale niewystarczająco dobrze,aby zlikwidować cellulit bez ćwiczeń (próbowałam).

-zerwałam z jedzeniem chleba, słodyczy, cukru, ziemniaki i makaron raczej zastępuję kaszą, ale nie zawsze. Jem mniej mięsa (szynek w ogóle) i jeżeli już to bardziej wieprzowinę czy wołowinę, bo kurczaki mają zbyt dużo chemii. Absolutnie nie jem fastfoodów, jeżeli jestem bardzo głodna na mieście kupuję sobie jogurt i banana i jakoś daję radę, aby dojechać do domu i tam zrobić sobie coś pysznegoJ

-do podtrzymania efektów wystarczy uprawiać 2-3 razy w tygodniu jakiś sport (ćwiczenia na nogi i pupę!) i podtrzymywać dietę. Kosmetyki można sobie odpuścić.

Nadal jednak nie wiem jak pozbyć się pomarańczowej skórki na pupie, ale może po prostu ją w końcu pokocham. Wystarczy mi, że mogę radośnie popitalać w krótkich spodenkachJ
jumpingdoe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 13:41   #269
martinq
Raczkowanie

Czy ćwiczenia na vacu pomagają?
Ile razy w tygodniu i przez jaki czas trzeba ćwiczyć?

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 14:32   #270
lajfentuzjast
Raczkowanie

Oh jak ja Was wszystkie rozumiem Sama mam podobny problem, ale walczę dzielnie!
W walce z cellulitem ważnych jest kilka czynników i jedna "wspaniała" metoda nie da rady. Po pierwsze dieta - nie drakońska głodówka, ale zdrowe i racjonalne żywienie. Po drugie - dużo ruchu. Teraz gdy jest ciepło to zamiast siedzieć w domu ruszmy się na basen, pobiegać albo chociaż na długi spacer. Po trzecie: zabiegi Accent Xl, które wygładzają skórę i redukują cellulit od środka.
Synergia działań drogie Panie
lajfentuzjast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości