![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki na cellulit??
ja jeszcze nie, jestem na początku cellasene, ale z tych opinii które tutaj przeczytalam to ponoć kuracje plus masaże itd przynoszą efekty, nie wiem tylko jak jest z innymi tabletkami
![]()
![]() |
#242 |
BAN stały
|
ja na szczęście cellulitu pozbyłam się prawie całkowicie. Wreszcie mogę się pochwalić gładkimi nogami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
BAN stały
|
Jak to dlaczego? Ja uważam, że lepiej brać lepsze tabletki i pewniejsze. Po pierwsze są już sprawdzone przez inne kobiety, a po drugie jako jedyne mają badania. Także ja wolę może i droższe, ale też pewniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Ale to, że te tabletki są tańsze i polskiej firmy nie oznacza, że są gorsze, czy też mają złe działanie. Przecież nie raz się zdarza, że to te drogie produkty mają gorsze działanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
własnie zaczynam kuracje cellasene, nie mam duzego cellilitu, ale mimo tego ze dbam o diete, cwicze to problem jest
![]() Dlugo chodzily mi po glowie te tabletki, mam zamiar wyprobowac, jezeli efektow nie bedzie to przynajmniej bede miala je z glowy ![]() Jak szybko pojawił sie u was efekt lekkich nog?
![]() |
#247 |
BAN stały
|
U mnie ten efekt lekkich nóg pojawił się już jakieś 2-3 tygodnie po rozpoczęciu "kuracji". Masaże też się pewnie przydały, ale nawet moja masażerka powiedziała, że tabletki bardzo mi pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi proszę, czy Cellasene powoduje tylko wygładzenie i drenaż podskórny, czy też całe ciało chudnie? Jestem szczupłą dziewczyną, nie zależy mi na chudnięciu zewsząd
![]()
![]() |
#249 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?
Cytat:
ogórek i pomidorek jedzone razem zabijają nawzajem swoje właściwości witaminowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
a znacie dziewczyny watek o masazu chinskimi bankami?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |||
Zakorzenienie
|
Wiem, że zacytowałam stare posty, ale to tak dla przyszłych czytających osób ten wątek
![]() Cytat:
![]() Cellutlitis - stan zapalny tkanki łącznej Cellulit - kosmetyczny, przewlekły niezapalny stan skóry Cytat:
Taka ciekawostka, że typ budowy leptosomatyczny (czyli chłopięcy) ma najmniejsze predyspozycje do cellulitu i jeśli się pojawi to najwolniej zajmuje inne obszary, z kolei typ pykniczny (śródziemnomorski) ma cellulit od dołu i może zająć nawet policzki. ![]() Cytat:
Taka mała ciekawostka: są dwie odmiany cellulitu - wodny i tłuszczowy. Mamy ich cztery etapy. Oprócz wymienionych wyżej baniek chińskich pomoże nam też: drenaż limfatyczny, ultradźwięki, endermologia, masaż próżniowy, naprzemienne prysznice ciepło-zimno, ale żeby ten ostatni był zimnym, podobno nacieranie wodą z octem (szklanka wody, łyżka octu), kąpiele z dodatkiem soli morskiej, algi morskie, błoto i muł borowinowy (miałam raz przyjemność korzystać, wygląda i śmierdzi przeokropnie ![]() ![]() Ja też wkrótce zaczynam walke ![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie co do masażu wykonywanego w domu codziennie po kąpieli. Postanowiłam pozbyć się cellulitu na dobre, więc ćwiczę, smaruję się i teraz zaczynam się masować. Kupiłam sobie oliwkę do masażu i w sumie nie jest aż tak tłusta i wchłania się po masażu. Ale czy jeśli wysmaruję się serum po masażu z oliwką, to czy serum się odpowiednio wchłonie czy może oliwka będzie blokowała serum?
Wiem, że może wydać się to trochę dziwne pytanie, ale tak się dziś rano zastanawiałam. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=39155 masaz chinska banka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=39209 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=m4VGW...eature=related Rozmowy w toku - Jak poradzić sobie z cellulitem na pupie?
edit: może coś o mnie : biorę tabletki anty, jestem normalnych rozmiarów, od lat nie piję gazowanego i nie jem chipsów, staram się dużo pić i jeść rozsądnie , smaruję się codziennie zwykłymi balsamami, biorę codziennie witaminy magnez i diosminex, ruszam się w miarę możliwości, jem o stałych w miarę porach mi najbardziej pomogło branie Diosminexu szukajcie na promocjach w aptekach około 25 zł / 30 tabletek biorę 3 miesiące i mam o połowę mniejszy cellulit .. biorę to bo mam słabe żyły i naczynka http://www.vena-vita.pl/upload/file/diosminex.pdf przeczytajcie co robi ta dokładnie polecam też oczyszczanie organizmu za pomocą tabletek Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2010-07-09 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
mam pytanie:
czy jak kucacie to macie wtedy nierownosci skory na udach widoczne po bokach, nie wiem co to jest ![]()
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Witam, mam problem z cellulitem i tkanką tłuszczową..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak się pozbyć cellulitu
Oprócz diety, ćwiczeń i takich tam polecam odstawienie hormonów. Cellulit zmniejszy się na sto procent.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozbycie sie cellulitu wcale nie jest takie proste..;/ odstawienie hormonów..? hmm pierwsze słysze.. ja osobiście moge polecić endermologie, ponieważ od jakiegos czasu z niej korzystam i jestem bardzo zadowolona. Cellulit się zmniejsza ale również dodatkowo modeluje się sylwetka.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie do Was. Przez głupie diety zamieniane na obżarstwo przytyłam w dosyć szybkim czasie (w 3 miesiące, może 4) 7-8 kilogramów, zaznaczę, że przy malutkim wzroście, więc to ogromna różnica wagowo (nie mam 160 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha dodam, że moja skóra jest gładka, to są tylko naoczne białe paski, jest ich trochę ale myślę, że nie jest jeszcze bardzo źle, ale jednak nie chcę by to się pogorszyło, wrecz przeciwnie - chce by znikło jak najlepiej się da ![]() Z gory dziękuję za poradę! ![]()
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-10-19 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
A jak zrobić peeling kawowy? znalazlam sporo przepisów ale każdy jest inny. Jaki jest ten najlepszy, sprawdzony przez Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
BAN stały
|
ja zaparzone fusy (już zimne) dodaję do żelu pod prysznic, nic więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Na cellulit najlepiej działa pływanie - dwa razy w tygodniu kilka miesięcy i zniknie. Ale niestety większość z nas (w tym ja
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Polecam forum www.sfd.pl wiele ciekawych informacji można się dowiedzieć na temat odchudzania ćwiczeń itp.Tylko znaleźć odpowiedzi dział i można działać pełną parą byle by tylko zapału starczyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Z cellulitem trzeba walczyć stosując więcej niż jedną metodą. Jeśli chcemy, żeby efekty były widoczne i długotrwałe to działania kompleksowe są niezbędne. takie jest przynajmniej moje zdanie. Dieta, wykonywanie ćwiczeń fizycznych i jeśli rzeczywiście trzeba to jakaś kuracja. Nie wiem czy słyszałyście np. o stop-cellulit czyli o takiej kuracji, która bazuje na fali akustycznej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
moim sprawdzonym sposobem na cellulit jest :
-zdecydowanie ruch -masaż bankami chińskimi -masaż żelem rozgrzewającym z ziaji -regularny peeling -duża ilość płynów (woda, czerwona i zielona herbata, herbaty ziołowe) -oraz zdrowa dieta i dzięki temu cellulit naprawdę u mnie znika, pewnie nigdy nie dojdę do takie stanu by go wogóle nie było , ale i tak jestem zadowolona ![]()
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem szczupła, 170cm wzrostu i ok. 52 kg wagi. Cellulit mam i walczę z nim co dnia, odżywiam się zdrowo, od zawsze, chodziłam przez rok na pływalnię dwa razy w tygodniu i NIC, smarowałam się kremami, balsamami i NIC, biegałam i NIC, nie wiem skąd ja go mam, mama w życiu go nie miała. Od roku robię peeling z soli kuchennej i oliwy z oliwek + masaże kostkami lodu i to pomaga, ale trzeba walczyć regularnie, jeden miesiąc przerwy i klops.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
-przez 3 tygodnie 6 dni w tygodniu chodziłam na siłownię. Ćwiczenia najpierw aerobowe (bierznia,orbitrek) poźniej wszelakiego typu na mięśnie nóg i pupę, potem ręce i brzuch dla zachowania proporcji, ale już nie tak intensywnie. Na końcu koniecznie rozciąganie. Wszystko przez 1,5h. -jedynym kosmetykiem jaki stosowałam o działaniu antycellulitowym był balsam Elancyl Offensive Cellulite, sam działa ok., ale niewystarczająco dobrze,aby zlikwidować cellulit bez ćwiczeń (próbowałam). -zerwałam z jedzeniem chleba, słodyczy, cukru, ziemniaki i makaron raczej zastępuję kaszą, ale nie zawsze. Jem mniej mięsa (szynek w ogóle) i jeżeli już to bardziej wieprzowinę czy wołowinę, bo kurczaki mają zbyt dużo chemii. Absolutnie nie jem fastfoodów, jeżeli jestem bardzo głodna na mieście kupuję sobie jogurt i banana i jakoś daję radę, aby dojechać do domu i tam zrobić sobie coś pysznegoJ -do podtrzymania efektów wystarczy uprawiać 2-3 razy w tygodniu jakiś sport (ćwiczenia na nogi i pupę!) i podtrzymywać dietę. Kosmetyki można sobie odpuścić. Nadal jednak nie wiem jak pozbyć się pomarańczowej skórki na pupie, ale może po prostu ją w końcu pokocham. Wystarczy mi, że mogę radośnie popitalać w krótkich spodenkachJ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Czy ćwiczenia na vacu pomagają?
Ile razy w tygodniu i przez jaki czas trzeba ćwiczyć?
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Oh jak ja Was wszystkie rozumiem
![]() W walce z cellulitem ważnych jest kilka czynników i jedna "wspaniała" metoda nie da rady. Po pierwsze dieta - nie drakońska głodówka, ale zdrowe i racjonalne żywienie. Po drugie - dużo ruchu. Teraz gdy jest ciepło to zamiast siedzieć w domu ruszmy się na basen, pobiegać albo chociaż na długi spacer. Po trzecie: zabiegi Accent Xl, które wygładzają skórę i redukują cellulit od środka. Synergia działań drogie Panie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.