|
|
#241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Awf wrocław -kosmetologia 2013/2014
Cytat:
Tylko, że wtedy nie można było mieć matury podstawowej, tylko rozszerzoną ..
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad kosmetologią na AWFie we Wrocławiu Chciałabym porozmawiać z kimś kto tam studiuje, czy chemia na studiach jest bardzo ciezka? Bo niestety to moja zmora. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś zechciał ze mną chwilę popisać na temat tych studiów z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Kto razem ze mną składa na kosmetologię na AWF we Wrocku? ![]() Przeczytałam cały wątek i faktycznie ile ludzi tyle opinii... najbardziej przeraża mnie, że te studia dają tak mało możliwości rozwoju i większość dziewczyn kończy jako kosmetyczka. A może się mylę? Bo przecież nie po to idzie się na studia, żeby malować paznokcie i robić hennę. Mimo wszystko będę próbować... CIEKAWOSTKA: Jestem w liceum na matfizie, w 1 i 2 klasie nie miałam biologii praktycznie wcale (jak to możliwe? ehh, wtedy się cieszyłam...) A teraz 'odbiło' mi i zdaję biologię ROZSZERZONĄ! ![]() CIEKAWOSTKA II: Uczę się od.. hm, 20 kwietnia! haha Myślę, że na maturze wyciągnę te 60 %, sądzicie, że wystarczy? I KTO JEST ZE MNĄ?! Czekam na odzew przyszłych pań kosmetolog! |
|
|
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 60% z rozszerzonej biologii, moim zdaniem powinnaś się dostać, ale co roku próg ulega zmianie, wszystko zależy od tego jakie w tym roku będą wyniki na maturach. Jak wiadomo liczba miejsc jest ograniczona, przyjmują 40 osób, w ubiegłym roku kandydatów było 210. Najmniejsza ilość puntów z którą jeszcze przyjmowali to było 82,50, czyli mniej więcej 55% z rozszerzonej. Ale wszystko zależy, bo może ktoś się rozmyślić i zrezygnować, a wtedy na to miejsce wskakuje osoba która miała np. 80 pkt. |
|
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Ja składam do Nysy i do Wrocławia.. jak się dostanę na dwie uczelnie, to wtedy będę się zastanawiać, co wybrać... Ale sercem jestem przy Nysie
|
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie jak to jest z wpisowym? Chciałabym składać na AWF na kosmę i fizjo. Muszę wtedy płacić dwa razy?
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zupełnie inne możliwości pracy, rozwoju, szkoleń czy imprez Oczywiście Wrocław jest droższy, ale jest wart swojej ceny
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
I chyba ja się wybiorę na AWF do Wro
, drugą opcją będzie PWSZ ale w Kaliszu. Jednak wolałabym ten Wrocław Zdaję podstawową biologię i rozszerzoną chemię, więc liczę, że chemię napiszę dobrze,żeby się dostać.
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja liczę, ze chemia mi pójdzie wystarczająco dobrze.A dobrze zrozumiałam, że jest taka możliwość, żeby gdy się nie dostanę, to odpadają osoby juz po pierwszym miesiącu i wtedy można się starać o przeniesienie z innej uczelni na tą kosmetologię? Tam wcześniej coś dziewczyny mówiły o tym, ale nie do końca zrozumiałam. |
|
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Michelle- niech już lepiej nie pytają o tego turystę!
![]() co do tych kolejnych rekrutacji- nie skupiłam się na tym, więc też nie wiem :P |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
Jak wam poszła biologia? Ktoś pisał rozszerzenie?
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A i kto się wybiera do Wrocławia, a kto do Nysy? Słyszałam wiele dobrego zarówno o jednej i o drugiej uczelni, z tym, że do Nysy jest podobno łatwiej się dostać. Sama mam dylemat bo wydaje mi się, że mam około 50 % z rozszerzenia z biologii. Mam szanse na Wrocław? |
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Ja pisałam rozszerzenie
Jak wyszłam z egzaminu była przeszczęśliwa, napisałam wszystko, niby nietrudne... ale zobaczyłam przykładowe klucze. Porażka. Bardzo mało zadań na typową wiedzę, więcej na kombinowanie i ja jak zwykle przekombinowałam i zawsze pisałam gdzieś obok. Myślę, że będzie coś koło 50%, a raczej mam nadzieję, że chociaż tyle! I też się zastanawiam czy mam szanse na ten Wrocław. Myślicie, że progi troszkę spadną? Wie ktoś może jakie są progi na fizjo?
|
|
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, też zamierzam skladać papiery na AWF, ale wydaje mi sie ze ciezko bedzie sie dostac.. zdaje biologie podstawe i chemie rozszerzenie, chemie bardzo lubie ale ciężko ją dobrze zdać, od niej wszystko zalezy... zastanawiam się jeszcze nad biotechnologią lub kosmetologią w innym mieście.
pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Też piszę w piątek chemię rozszerzoną, ale nie oczekuję, że napiszę ją lepiej niż biologię. Jak matura podstawowa z biologii?
|
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
no więc jestem troche podłamana bo próbne pisałam na 70, 80%, natomiast w poniedzialek poszlam na mature z okropnym bólem zęba.. policzylam sobie ok. 60% a była całkiem przystępna, porobilam głupie błedy. Mam nadzieje że ta chemia mnie uratuje! modle sie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
No ja ze swojej rozszerzonej też nie jestem zachwycona, dlatego uczę się intensywnie do chemii :P ale to nigdy nie była moja dobra strona...
Rejestrowałyście się już w systemie online? Ja już to zrobiłam, ale na razie nie mogę zdeklarować kosmetologii bo nie ma jeszcze zbyt wielu kierunków na liście. U was też tak jest? |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Ja z podstawowej biologii naliczyłam ok 50% pewnych może coś wiecej bedzie, teraz cała moja nadzieja w chemii rozszerzonej w piątek
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
tak, wczoraj założyłam konto, rekrutacja bedzie chyba dopiero na początku czerwca
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- chemia zawsze szła mi lepiej, miałam 4, 5, ale robiąc mature z 2008 a z 2013 to jest po prostu przepaść.. te same wiadomości a poziom egzaminu wzrósł ogromnie.. moim zdaniem jest to bardzo niesprawiedliwe ;d |
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Ja się generalnie boję, że zawalę chemię mimo, ze jestem z niej dobra. Myślę jaki kierunek jako alternatywę sobie znaleźć...
|
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
ja tez, jeszcze myślalam o biotechnologii ale nie wiem czy tez mi sie uda tam w ogole utrzymac ;o
na pielegniarke ani polożna tez sie nie nadaje nie ma dla mnie kierunku chyba.. xd
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślałam o pielęgniarstwie, żeby tu skończyć i wyjechać za granicę
|
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
Mi też jakoś nie poszła biologia, więc z Wrocławiem się pożegnałam. Witaj Nyso!
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, ale to aż dziwne, że tak wysoki próg jest...
|
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
po chemii chyba też się moge z Wro pożegnać... 39 zadan na 150 minut ... wszystko pod nowa podstawe... ale póki co my jesteśmy jeszcze "starą" podstawą ! ;/
nauczycielki z mojej szkoly bardzo sie zdziwily po tej maturze ;o |
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Ani mi nie mów... Załamałam się tą chemią i wszyscy u nas to samo mówili- pod nową podstawę...
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny też się załamałam tą chemią. Tak szczerze- ile będziecie mieć mniej więcej %? Bo nawet nie wiem, czy jest sens składać papiery z moimi 50%. Wiadomo, ze to dodatkowe koszty...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny! Matury w tym roku serio były kosmiczne, ja myślę, że progi spadną i nawet z 50% jest szansa się dostać! To znaczy... mam taką nadzieję!
|
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
no zobaczymy, ciekawe czy w tym roku też to będzie taki oblegany kierunek..
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Dużo osób się pewnie już zraziło tym, że był oblegany rok temu i nie będzie chciało próbować
zwłaszcza, że matury poszły, jak poszły..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

zastanawiam się czy pójśc na fizjo czy na kosm, bo w sumie obia kierunki są fajne
Tylko, że wtedy nie można było mieć matury podstawowej, tylko rozszerzoną ..

z góry dziękuję.

ja liczę, ze chemia mi pójdzie wystarczająco dobrze.