|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mroczne zapachy :D
November I Hate Perfume wygląda mrocznie
![]() Nuty interesujące :Pumpkin Pie, Fallen Apples, Bonfire, Wood Smoke, Dried Grass, Fallen Leaves, Wet Branches, Damp Moss, Chanterelle Mushrooms and a hint of Pine Forest |
|
|
|
|
#242 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wzięłabym mililitr i nie więcej. Ale to może dlatego, że u mnie IHaPki w odwrocie. Z ośmiu, które u mnie w różnych okresach były, ostał się jeden. Ten pierwszy. ![]() Polly, ja macałam (także doslownie, w ręku miałam, nie przez szybkę) nie tylko obrazy, ale i rysunki, szkice, podświadome bazgroły przy rozmowach telefonicznych wykonane nawet widziałam i powiem Ci... Powiem Ci, że słów mi brak. Jego obrazy ogląda się jak najmisterniejsze mozaiki. A szkice... Szkice - takie ołówkiem, gdzie możesz tropić kreskę - szkice pokazują, że ten człowiek genialny jest. Ale ja go wielbię od dziecka - od podstawówki, więc osobisty kontakt z jego pracami przeżywam jak mrówka okres. ![]() Przyznam się, że nawet udało mi się zostać przez Siudmaka narysowaną w cyklu ilustracji do Diuny Herberta. Niestety, rysował ze zdjęcia i to takie niezbyt podobne sobie wybrał... Strasznie żałuję. Ale nic to. Mam przynajmniej satysfakcję, że mnie Siudmak jako Świętą Alię Od Noża uwiecznił. To jest jedna z najbardziej niesamowitych postaci cyklu więc przynajmniej wyobrażam sobie, że zrobiłam na Nim wrażenie.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-11-20 o 23:51 |
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No siłą rzeczy, perfumy o nazwie "Październik" muszą mieć w sobie coś mroczno-jesiennego
|
|
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Koniecznie muszę je powąchać.Btw. bardzo fajne masz fotki .
|
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję takiego uwiecznienia
|
|
|
#247 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Wow, zazdroszczę! ![]() Cytat:
Będę przejmować flakon od Mette więc przy okazji wąchniesz. Ostrzegam, że inni czują w nich raczej samotnego jeźdźca, konia i siodło, hmm.
|
||
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
zgnilizna, hehe... u mnie z wieczornej Habanity nad ranem wylazła taka słodka, nieco mdląco-zgniła nutka
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Już jestem po testach nadgarstkowych, tak mnie cyberpunkowy opis zafascynował. Przez pierwsze powiedzmy dwie godziny rzeczywiście miałam małą wojnę światów .
Edytowane przez Borneo Czas edycji: 2009-11-24 o 16:51 |
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#251 |
|
Nindżopesz
|
Oziębła kobieta
![]() Borneo - rzeczywiście, LM są ciepłe, oblepiające i otulające, na szczęście chwilowo mi to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna, posągowa, czarodziejska lub wampirza piękność, która każdemu potrafi zawrócić w głowie... od razu lepiej brzmi ![]() No i przede wszystkim - mrok wieje chłodem...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-24 o 20:17 |
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech, no niestety tylko żartuję . Fajnie byłoby mieć niepokojącą urodę np. Tildy Swinton z roli Jadis, lecz cóż... ![]() Ale ciekawa rzecz, mrok chyba rzeczywiście może mieć dwa oblicza: piekielnej kadzi w stylu lonestar memories |
|
|
|
|
|
#254 | ||
|
Wiedźma
|
No cóż. Powiem tak. Gdybym była choć trochę do siebie podobna, to byłoby czego.
Cytat:
Mnie bardziek korci AmBrosius. Choć to już nie w tematach mrocznych. Cytat:
A co do oblicz mroku: jest jeszcze ciepła, mroczna norka, jaskinia albo dziupla. Jak jaskinia, to ja poproszę z drewnianą boazerią. Naprawdę, lubię kiedy jest mrocznie, ale bezpiecznie i ciepło. Albo ja mam pokrzywione pojęcie bezpieczeństwa i ciepła.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-11-26 o 05:05 |
||
|
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z ciepłem kojarzy mi się ogień - kominek, ognisko... a taki duży płomień, żeby grzał już wyklucza MROK, za bardzo rozświetla noc Ogień odbieram bardziej w formie światła, pożaru zmysłów, emocji... a mrok to zimny wampir czający się w ciemnym zaułku ![]() Ja to zawsze miałam pokręcony gust, taki trochę w stylu rodzinki Adamsów
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-26 o 08:59 |
||
|
|
|
|
#256 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
O "niepokojącej urodzie" nie wspomnę. Machnęłam ręką i jestem hippie-folk ![]() Czyli też nie czujesz w LM konia z rzędem?
|
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie wiem, ile tam photoshopa było
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
od wieków tak gadam
fajnie, że ktoś jeszcze tak to odbiera mi akurat określenie słodkie nie bardzo leży ale jak przeczytałam co napisałaś zdałam sobie sprawę, że jest w tym kadzidle taka nęcąca nutka, która powoduje we mnie słodkie omdlenie ![]() boszzzz 10 słów, szybka wizualizacja i... mam motyle w brzuchu Maju - masz świetny podpis
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie kadzidło frankońskie to tez chłód - jak tylko poczuję, to od razu mam przed oczami mroczną, niebotyczną gotycką katedrę z zimnego kamienia, hmmm...
|
|
|
#260 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(w sensie: mrok i poczucie bezpieczeństwa). A ja właśnie tak czuję, jak napisałaś - chłód i słodycz. Btw. doczytałam o tej ilustracji - rzeczywiście . Cytat:
.Ale wampira z perfumami skorelować nie umiem, ewentualnie może takiego ze skrupułami i ludzkimi rozterkami... zgrany temat Chłód kojarzy mi się z mrokiem bardziej w kontekście samotności... mrok-smutek i zaduma. Nie wiem, czy to ma sens... Cytat:
.A mnie Twoje zdjęcia z avatarków się bardzo podobają :p Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Borneo Czas edycji: 2009-11-26 o 14:02 |
|||||
|
|
|
|
#261 |
|
grozi wypollizowaniem
|
kurcze...to musi być niezłe
![]() [ DEATH OF THE GRAVE DIGGER Death of the Grave Digger, Carlos Schwabe. Snow, soil, opoponax and myrrh. albo to: ![]() PHILOSOPHER IN MEDITATION Philosopher in Meditation, Rembrandt van Rijn. Smoldering woodfire embers, Galen’s Kyphi, and Abramelin incense.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-26 o 13:06 |
|
|
|
|
#262 | |
|
Nindżopesz
|
A mnie Twoje
![]() Cytat:
Ale nie powiem, chętnie bym dorwała próbki... |
|
|
|
|
|
#263 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, zwłaszcza jak poczytałam o kyphi , ale akurat te próbki są tylko w zestawach za jakies chore pieniądze wiec
|
|
|
|
#264 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
A ja się zastanawiam, czy BC jestrzeczywiście taki mroczny... Piękny, dystyngowany, stylowy, ale jednak nie powiedziałabym, żeby przeważał w zapachu mrok.
Za to jako ciężkie, tajemnicze i niepokojące jawią mi się z całą pewnością Nuit Noire Mony di Orio oraz Black Orchid Toma Forda, piekna, gęsta, mocno kadzidlano-jaśminowa czekolada. Tak mogliby pachnieć Carmila i Meier Link z Vampire Hunter D...
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam wątek - co nowego w mrocznych mrocznościach?
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się mrocznie kojarzy Incense Rose. Podobnie do Nuit Noire, tyle że zamiast jaśminu jest różą
![]() Ale ja siem nie znam...
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2010-10-29 o 22:55 |
|
|
|
|
#268 |
|
Konto usunięte
|
A jakieś męskie mroczne polecicie? Jestem ostatnio w fazie maniakalnych zakupów próbek
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
A, jeszcze co do November CB IHP, to dla mnie to są orzechy pistacjowe maczane w karmelu i wytarzane w rozkopanej, wilgotnej ziemi...
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22954682]A jakieś męskie mroczne polecicie? Jestem ostatnio w fazie maniakalnych zakupów próbek
[/QUOTE]znam to - potem będzie faza maniakalnych zakupów flaszek ![]() Pewnie większość zapachów już była wspomniana - Durbano Black Tourmaline, dymny Fumidus marki Profumum, niektórzy uznają też Black Afgano za mhrrroczny ![]() no i Lalique Encre Noire, który pachnie mi próchniejącym drewnem i ogólnie takimi leśno-bagiennymi wyziewami ![]() mniam ![]() kadzidła Comme des Garcons ![]() i inne
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-10-29 o 23:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

:

. Koniecznie muszę je powąchać.
gratuluję takiego uwiecznienia