![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmieniamy oponki z zimowych na letnie
Dostałam na maila takie niekonwencjonalne sposoby na ułatwienie diety od FabFitFun
![]() Pewnie ich za bardzo nie wykorzystamy, ale uśmiechnąć się można ![]() 1. zamiast stać/siedzieć - wiercić się, kręcić, chodzić bez sensu - mówią że w ciągu dnia można tak spalić 350 kalorii ![]() 2. Jedz nago - widząc ciało chyba nie dasz rady zjeść miski nachos ![]() 3. Jedz tą niedominującą ręką - nie jest to naturalne więc zjesz mniej i wolniej 4. Jedz pałeczkami - ciężko tak jeść, więc jesz świadomie ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja przemilcze wczorajszy dzień.. dość ze nie ćwiczyłam, to zjadłam taki obiad ze łooo matko.
No ale dziś jest nowy dzień i mam zamiar poćwiczyć. Dziś już będzie grzecznie ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() w ogóle któraś z Was pisała o activii, że to sam cukier i że rozregulowuje organizm? czy to prawda? o co chodzi? As Ko te placuszki brzmią smacznie... napisz koniecznie jakie Ci wyszły, jestem bardzo ciekawa ![]() ladyasia rzeczywiście, ciekawe sposoby :P chyba rodzina by się zdziwiła gdybym nago usiadła do obiadu ![]() jabluuuszko przyznaj się do swojego wczorajszego obiadu ![]() ![]() Dziewczyny, jeszcze trochę motywacji: http://zszywka.pl/popularne/62-fitness-i-sport.html Edytowane przez aza3994 Czas edycji: 2013-04-18 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
ladyasia- też słyszałam o metodzie jedzenia inną ręką niż do tej pory
![]() ![]() aza- ja pisałam...ostatnio mama przyniosła kilka jogurtów (tych pitnych i tyuch ''jadalnych'') Activii- przeczytałam skład, załamka ![]() To się nazywa marketing- kupujesz i jesz ativię- po odstawieniu masz problemy z trawieniem, więc znowu kupujesz i znowu musisz ją jeść... A propo placuszków- ja dzisiaj wypróbowałam własny przepis na placuszki owsiano-bananowe ![]() Dzisiejszy jadłospis: Śniadanie- 4 placuszki owsiano-bananowe polane syropem z agawy. Przekąska I- 11 krakersików bio (coś al'a bake rolls'y tylko mniejsze), gruszka Przed obiad- kubek zupy pomidorowej (bez makaronu) Obiad- makaron ze szpinakiem, 2 jądra moreli, 3 orzechy laskowe Przekąska II- 1 kostka czekolady (bez cukru) Kolacja- sałatka Mam nadzieje, że mój dzisiejszy obiad nie jest aż taki straszny ![]() Wypiłam 1 szklankę SNF, 1 szklankę wody (jakoś nie mogę się nauczyć pić w szkole ; /). Prawdopodobnie wypiję jeszcze 1 szklankę SNF, 1 szklankę wody, 1 szklankę pokrzywy i może rooiboska na wieczór ![]() Z ćwiczeń to zrobiłam dzisiaj rano 100 rowerków ![]() W ogóle ostatnio podczas wcierania serum z eveline zauważyłam, że moja prawa łydka jest ładniejsza od lewej (chudsza i smuklejsza) ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-18 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
ladyasia - nie słyszałam do tej pory o żadnym z tych sposobów, ale ten z ręką muszę spróbować
![]() ![]() naamaha - dzięki za info dotyczące Activii, chyba zaprzestanę kupowania, a szkoda ![]() aza - dzięki za link, aż chce się iść ćwiczyć ![]() Jadłospis dzisiejszy (trochę inny niż zwykle): Ś (6:30): owsianka, jak zwykle ![]() IIŚ (11:15): kanapka z serem żółtym (rzadko go jem ;d) i ogórkiem O (16:00): 2 ziemniaczki ugotowane w skórce + jajko sadzone i buraczki K: (ok. 18:30) kotleciki z piersi, kapusty, papryki, cebulki itp. Po kolacji, koło 20, robie brzuch i nogi. Po treningu coś białkowego i ok. 21 rower 30 minut. Co do picia: dzisiaj kupiłam pokrzywę i zaczynam ją pić ![]() Oprócz tego: 1x zielona herbata, ok. 1l wody żywiec. PS. Jutro idę na "dotlenianie" do fryzjera, podobno ma to jakoś cebulki włosów pobudzić czy coś. Czy któraś z was była na czymś takim lub wie na czym to polega, bądź może wie jakie są po tym efekty? Jeżeli nie to po prostu olejcie pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
więc dziewczyny przyznaje się zjadłam wczoraj na obiad, 2 placki ziemniaczane z sosem..
Odbijało mi się nimi do samego rana, więc swoje wycierpiałam ![]() Proszę o pokutę i rozgrzeszenie ![]() Dziś zrobiłam skalpel i siedzę własnie w folii ![]() A jedzeniowo w miareee dobrze. Rano owsianka, póżniej bułka i parówki drobiowe(żadne MMO!), po ćwiczeniach jabłko, troche łuskanego słonecznika i mandarynki. Na obiad ryz z warzywami. Troche mało białka i warzyw.. musze zastąpić te parówki czymś pożywniejszym ![]() Chciałabym waaage ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
noooooo 2 placki... jako pokutę proszę ode mnie 10 przysiadów
![]() mój jadłospis ![]() Ś owsianka z cynamonem IIŚ winogrono O moja dietetyczna pseudo chińszczyzna (brązowy ryż smażony z warzywami, suto przyprawione Kamis do kuchni chińskiej) P baton musli K 2 skibki ciemnego chleba z pomidorem (KOCHAM TO) ![]() a i spacer 6km w deszczu i wietrze o powiewach 80km/h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
-0,4kg wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
hej Wam
![]() jabluuuszko, to ode mnie jeszcze 10 brzuszków :P ja chyba też zrezygnuję z kupowania activii w takim razie... szkoda, no ale rzeczywiscie, nie brzmi to fajnie... Asia, ile teraz w końcu ważysz? caqły czas słyszę, ze chudniesz, gratulacje ![]() wczoraj w końcu nie zrobiłam wieczorem skalpela, ani Mel, ale za to byłam na długim spacerze z TŻ, myślę, że ok 5km ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
Hej hej
![]() Ja w środe niestety odpuściłam sobie ćwiczenia, rano zajęcia, później praca i na końcu pojechałam do chłopaka... w domu bym na pewno poćwiczyła! ![]() Aczkolwiek wczoraj znów pobiegałam 30min ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
jabłuszko- to i ja coś dorzucę
![]() ![]() Eh, a ja znowu przytyłam :C nie wiem czemu...dzisiaj się ważyłam i było 56,1 ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: Śniadanie- pierzga, muesli (mieszanka różnych płatków, suszone owoce)+ 1 łyżka otrębów + 1 łyżeczka siemienia+ 1 banan. Przekąska- jabłko i jedna kromka chleba chrupkiego z masłem orzechowym (wiem bomba kaloryczna to masło orzechowe...ale tak bardzo je lubię no i zdrowe jest! ![]() Obiad- pół miseczki makaronu ze szpinakiem (zostało mi z wczoraj)+ otręby i garstka surówki z buraczków, 5 orzechów laskowych i 2 wafelki Dietto bez cukru (miałam tak ogromną ochotę na słodkie, że musiałam ) Kolacja- sałatka W weekend będę mogła jeść bardziej rygorystycznie, więc może waga znowu pójdzie w dół. Ja od wczoraj nie mogę chodzić i ćwiczyć...chyba sobie naderwałam mięsień łydki- tak bardzo boli, że nie mogę stawiać tej nogi na podłodze ani jej nawet wyprostować.
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś nie mam czym się chwalić jeśli chodzi o jedzenie, bo strasznie dużo zjadłam i średnio :P nie ćwiczyłam, tylko dom wysprzątałam... tańczyłysmy trochę na wf... jedzenie (bez godzin bo jadłam co chwilę coś) kaszka z biedronki, rogal bułka z żółtym serem, sałatą, pomidorem, ogórkiem pączek wiedeński 1,5 kiełbasy białej gotowanej z keczupem 2 kromki chleba żytniego z jajkiem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem kromka chleba z serkiem topionym kromka chleba z szynką masakra, tyle zjeść :P jutro pokuta... ćwiczę, jem grzecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
aza- podejrzewam, że to od tych wieczornych ćwiczeń na łydki (wspinanie się na palce przez kilka minut). Ale dzisiaj już duuużo lepiej
![]() ![]() Ja teraz mam taki czas, że ciągle bym tylko jadła i jadła...ale jakoś udaje mi się zapychać pałeczkami kukurydzianymi z otrębami ![]() Katie- ale wiesz, rower to co innego, tak są wykorzystywane przede wszystkim mięśnie nóg, a w pajacykach pracuje całe ciało ![]() 40 pajacyków, 10 pompek, 20 przysiadów i 30 brzuszków ![]() ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Naamaha, przedtem napisałaś, że 40 pajacyków - 100 kalorii, a teraz "kcal", to chyba jest różnica, czy mi się wydaje?
![]() ![]() Co o tym myślisz ![]() Znalazłam na wiki, 1 kcal = 1000 cal. Czyli by wychodziło, że jak zjemy 100 kcal a spalimy 100 cal, to jakbyśmy spaliły 0,1 kcal ![]() Edytowane przez Katie97 Czas edycji: 2013-04-20 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Wiem, wiem, przepraszam za błąd, ale ja kcal nazywam po prostu kaloriami
![]() I teraz tak się zastanowiłam i myślę, że chodziło o wykonanie wszystkich tych czynności. Ale i tak nie jest źle, zawsze można sobie taki zestawik zrobić jak się zjadło jakąś słodkość ![]() Jadłospis: Śniadanie- pierzga, kasza manna na mleku sojowym z łyżeczką kakao i musem gruszkowo-jabłkowo-truskawkowym + kilka rodzynek. Przekąska I- niestety, ale chcąc uniknąć kolejnej awantury na temat mojego sposobu odżywiania musiałam zjeść 2 łyżki lodów ; / (orzechowe z kawałkami orzechów włoskich) Obiad- miseczka zupy ogórkowej z 4 kawałkami ziemniaków (akurat tak mi się nabrało ![]() Podwieczorko-obiad- Potrawka z bobem ![]() Kolacja- z racji, że potrawka była dość późno, zjadłam mały jogurcik bio z otrębami owsianymi i cynamonem, i pół jabłka Wypiłam 2 szklanki SNF, 2 szklanki pokrzywy, 1,5 szklanki soku grejpfrutowego. Za te lody postanowiłam się ukarać i zrobiłam zestaw- 40 pajacyków, 25 brzuszków, 10 pompek, 20 przysiadów + schodzenie/wchodzenie na 4 piętro i spacer z psem ![]() ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-20 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Okay, już rozumiem co chciałas napisać
![]() Tylko ciągle mnie zastanawia że tak mało spaliłam, bo jeżdżąc 30 hm/h przez 40 minut można się naprawdę za przeproszeniem napocić jak dzika świnia ![]() Chyba że to CAL na moim rowerku to tak naprawdę KCAL... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Katie, czasem pomiary na urządzeniach są błędne. ja mam orbitreka i czasem spalam ok 4000kcal ewentualnie 4000cal, nie potrafię dojść w jakiej jednostce jest to podane. tak czy siak, bzdura, bo ćwicząc przez 40 min na pewno nie spalę 4000 kcal, ale nie spalę także tylko 4 kcal... więc nie ufałabym całkowicie. Naamaha, lody są Ci wybaczone :P ja dziś za chwilę mam zamiar też zjeść sorbet mango
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
aza- czuję się tak samo tyle, że nie jestem przed @
![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-20 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Dobra dziewczyny, koniec gadania o załamkach czy braku motywacji! Bierzemy się! Ciepło się robi, za 4 miesiące wakacje, trzeba wyglądać zaje...
![]() Ja przed chwilą zrobiłam zdjęcie swego paskudnego cielska, zapisałam ta pamiętną datę 20.04.2013 r. i zaraz zaczynam mój trening z Mel B na nogi, na przemiennie z brzuchem, tak co 2 dzień. A niedziela odpoczynek ![]() Mam nadzieje że za miesiąc będą już pierwsze efekty, do roboty dziewczyny! Obejrzałam jeden film Mel B i od razu chce się ćwiczyć! Ta kobieta jest pełna optymizmu. Dziś pewna osoba poukładała mi w głowie, mam nadzieje że to co teraz mną kieruje to nie jest jakiś słomiany zapał ![]() Przy okazji mój jadłospis dzisiejszy: Ś: owsianka IIŚ: ok. 3/4 szklanki jogurtu naturalnego + płatki frutina O: kilka ziemniaczków i gołąbek z sosem pomidorowym (oj tam ![]() P: wyszło to samo co IIŚ ;d K: 2 filety z mintaja (długości dłoni) w... panierce... tak wiem wiem, ide to spalić ![]() No to powodzenia laski i bądźcie ze mną! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Eh, gdybym to ja mogła tak spokojnie sobie ćwiczyć i układać jadłospisy...
Ale od dzisiaj podjęłam wyzwanie ''30 dni przysiadów'' ![]() http://zszywka.pl/p/wowow-3155122.html to jest moja wymarzona figura ![]() ![]() Jeśli nie uda mi się schudnąć tyle ile chce do wakacji, to może jak w końcu pojadę do siostry mi się uda. Tam nie będę pod kontrolą mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
Ja zaraz lecę pobiegać
![]() A'propos tych cal i kcal, to na moim rowerku wyświetla się, że podczas przejechania 10km spala się 150kcal, tutaj w sumie nie jest tak dokładnie, bo wiadomo, że to zależy też od tempa... ale myślę że raczej spaliłaś więcej niż mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
No właśnie teraz do mnie doszło niedawno, jak bardzo to musi być niedokładny pomiar...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Hej mogę się do was dołączyć
![]() Muszę zrzucić parę kilo bo czuje się żle w swoim ciele. Obecnie wazę 65 kg przy 169 to stanowczo za dużo. Jakieś 3 lata temu warzyłam 73kg zaczęłam się odchudzać i w przeciągu roku waga zjechała do 55 niestety trwało to krótko ale przez jakieś 2 lata moja waga była 57-58 kg i było oki. Od jakiś czasu mam problemy zdrowotne i przestałam ograniczać się Jadłam wysoko jak leci bez ograniczeń. Do tego stopnia że nie odczuwam teraz uczucia sytości ciągle jest głodna. Próbuje schudnąc od jakiegoś czasu wprowadzam dietę-wytrzymuje tylko parę dni a zamiast waga w dół to ona odwrotnie idzie w górę.Musze coś z tym zrobic bo po pierwsze żle się czuje sama z sobą a po 2 to nie mieszczę sie w moje ubrania spodnie sie nie chcą dopinac a oponka wylewa się po bokach ehhh jak ja sie mogłam tak zapuścić ![]() ![]()
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam 170 cm ważę 63 kg, rok temu ważyłam 53/55, ale z powodów zdrowotnych musiałam przybrać na wadze i tak się trzyma moja obecna waga ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
hej laski, nie odzywam się bo się załamałam wczoraj rano, przytyłam a naprawdę nic nie podjadałam, wczoraj czułam się mega słabo, pewnie dlatego że tak mało jem... generalnie wieczorem wczoraj podjadłam, dzisiaj się bałam na wagę wejść
![]() motywacja jest, wiary w sukces nie ma. Już 2 miesiące walczę i co? 2kg schudłam? Bez sensu ![]() Odezwę się jak wrócę do normy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
hej, ja też mam załamanie, jestem przed @, żal, masakra, w ogóle szkoda gadać. dieta poszła się walić, jestem opuchnięta... wracam jutro, od nowa, z ćwiczeniami, motywacją i dietą. dzisiaj cierpię ze swym ciałem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() Ja wracam jak corka marnotrawna.... Przypuszczam ze wszystko co osiagnelam to zaprzepascilam tym tygodniem ![]() Niee cwiczylam nic, jadlam jak prosiak i to najwiecej wieczorami ![]() Czas sie wziac w garsc bo nie wiem co to bedzie... Bede ciagle niezadowolona z siebie ![]() Z tymi kaloriami to ja nie mam pojecia.... Jak jestem na silowni to przez godzine splam okolo 600 kcal.... Tak mi urzadzenia pokazuja...
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jutra wracamy na dobry tor? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cholera dlaczego nie potrafie sie powstrzymac od jedzenia? Chyba przez to ze kazdy mi mowi ze dobrze wygladam ![]() Ladyasia i jak motywacja??? TYSiiia witaj! ![]() Od jutra wszystkie spinamy dooopki i pilnujemy sie! Lato coraz blizej a wstyd zalozyc szorty czy sukienke bez rajstop ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.