![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja cery 20latki
hehehe wiesz cio?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ale tak szczerze - to same jestesmy nagorszymi krytykami - zapewniam, ze osoby trzecie nie widza tego co my - i dobrze ![]()
![]() |
#243 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez lipschitz Czas edycji: 2008-12-12 o 20:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Konto usunięte
|
lipschitz za optymizm nie masz co przepaszac...
![]() Chyba wizyta u dermatologa to dobry pomysł! Tylo zeby udało mi sie tam zarejestrowac zanim moja twarz nabierze koloru popielato-zielonkawego a wory pod oczami beda wiksze od biustu ![]() Tez czasem stoje jak narcyz przed lustrem ale dzis sie zalamalam... Próbowałam jakos ratowac ta moja twarz... albo wmawiac sobie ze wory pod oczami mam od okularków pływackich i co rano starannie maskowałam wszystko fluidem, korektorem, pudrem, cieniami...... W innym watku wyczytałam ze rezygnacja z fluidów bardzo wpływa na poprawe wyglądu i kondycji skóry... Moze warto spróbowac?! Moze maseczki z ogórka pomogą mi rozjasnic twarz a zarazem rozświtlić... A jak walczyc wagrami? I co to za maseczki BU? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno się uda, dermatolog to nie laryngolog (6 miesięcy), chirurg, onkolog itd. Mi się udaje zwykle umówić na następny tydzień. Również mam podbite oczy i jak patrzę na ojca (ach, te geny) stwierdzam, że z biegiem lat będą coraz gorsze. Pomijam kwestię dziwnie zbudowanych oczu. Chyba na wizażu był wątek o workach pod oczami, nawet go wczoraj czytałam - trzeba dużo samozaparcia, ale podobno dziewczynom się udaje je przezwyciężyć. No właśnie, jakbyś się nie malowała to skóra byłaby Ci wdzięczna. Spróbuj zrezygnować z makijażu, kup jakiś krem matujący (polecam SVRa), sam puder wystarczy. O wągrach też na wizażu warto poczytać - jedni polecają benzacne, drudzy jeszcze jeden specyfik, którego nazwy już nie pamiętam (pamiętam, ze chciałam go wypróbować). Ja używam peelingu enzymatycznego, plasterków na nos (na mnie świetnie działają - czasami nie wierzę, że to wszystko mi się na nosie mieści ![]() BU - to biochemia urody (biochemiaurody.com). Są tam świetne kosmetyki. Z mamą chwalimy bardzo. Za 100zł nakupiłyśmy tyle świetnych specyfików, że nie patrzymy na sklepowe. Mama wykupiła już większosć dostępnych serum. Są tam również sera rozświetlające - mam w szafie jeszcze niezrobione. Zresztą o BU również jest odzielny wątek - wizażanki wszystko obgadują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja wprawdzie 20lat kończę dopiero za kilka miesięcy, ale opiszę moją pielęgnację.
codziennie zmywam makijaż mleczkiem dodemakijażu (używam różnych, tańszych - teraz mam np. mleczko Celia), potem myję twarz żelem (obecnie zielony Garnier z pompką Podstawa Pielęgnacji), później przychodzi pora na tonik (również zielony Garnier PP), a na końcu wklepuję krem regenerujący (czerwony Garnier do bardzo suchej skóry). mam czystą skórę, bez większych krostek (jedynie przed okresem mam niespodzianki). 2-3 razy w tygodniu robię peeling (obecnie złuszczający w kremie) + różne maseczki (w zależności od potrzeb mojej skóry). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
nie sądzę, ze trzeba zaprzestac stosowac makijaz- a dokladniej podkladu, wystarczy dobrac odpowiedni do swojej cery no i nie jakis zapychacz, niestety ale te tansze czesto dzialaja przeciwko naszej skorze, pisalam o tym na pierwszej stronie, kiedys zastosowalam mamy -lancome i bylam zachwycona, cera sie nie zapycha, jest lekki, nie czuje sie efektu maski, super sie rozprowadza, jak drugi kremik, a cera jest promienna za pomoca malej ilosci, przekonalam sie ze trzeba wiecej zainwestowac, aby potem nie biegac po inne kosmetyki i marudzicv, ze cos tam wyskakuje i zapychaja sie pory, obecnie testuje z estee lauder- i na bank kupie, starcza na baaaardzo dlugo
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
wydaje mi sie, ze w co jak w co - ale wlasnie w fluid/puder czy kto tam co woli uzywac - warto zainwestowac (tu sie zgadzam z alice
![]() kakulinka jesli nie uwazasz, ze masz duzo do ukrycia to mozesz zamiast fluidu uzywac kremu tonujacego (fajny jest taki na "L" z vichy, czy day wear tinted cos tam z EL) albo jak juz pisalam - miejscowo korektor, rozswietlacz na oczka i sypaniec.
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
ja stosuje czasami ten kremik z nivea, koloryzujacy ale nie przepadam za nim az tak bardzo, poniewaz nie matowi na tyle ile bym chciala
a podklad wcale nie musi byc kryjacy! ja uzywam takiego srednio kryjacego, bardziej- i w sumie w celu jako numer 1 -zalezy mi na matowiniu - aby cera sie nie blyszczala, dlatego uzywam, nie mam problemikow innych, wiadomo przed okresem cos sie pojawi, a tak to ok, stosuje dobrane kosmetyki do mojej cery- mieszanej i wszystko sie poukladalo, a mialam czas, ze skora byla kaprysna, ale teraz jest ok nawet od pewnego czasu jak rano wstaje, to buzka sie nie swieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. mam tylko niestety ostatnio problem z dekoltem! i nie wiem od czego, czerwone krosteczki wyskakuja, dostalam w prezencie specyfik od dermatolog, jak nie bedzie dzialac to mam przydreptac po cos innego hmmm jeszcze taka zasypke stosuje i jest ok znika, ale jak bardziej sie spoce- tzn. domyslam sie ze to moze byc od tego, to wlasnie zaczynaja sie pojawiac owe czerwone krosteczki wysypuje mnie strasznie, teraz lepiej, no ale jednak pojawiaja sie, nie mialam wczesniej takiego problemu, poszukam moze cos na forum bedzie, ale jak dziewczyny macie jakas koncepcje to piszcie, aaa i jak ich jest mniej to nakladam peeling, znika, ale znowu powraca gghhhrrrr ![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2008-12-13 o 19:23 Powód: dodanie tekstu - PS. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny dzieki za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
please
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używałam do tej pory trzech kremów tonujących - Nivea Visage Young, Ziaja Nuno i Bioderma. Żaden z nich nie brudził mi ubrań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Mahtalie
Ten z biodermy, to do cery mieszanej? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam właśnie o tym. Bioderma Sebium do mieszanej i tłustej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Ja jednak tydzien temu zdecydowałam sie na puder sypki w zamian za fluid... Jest poprawa... Korektorem maskuje niedoskonałosci i cienie pod oczami a reszte opsypuje pudrem, twarz wieczorem po zmyciu makijazu jest w lepszej kondycji, niz za czasów kiedy stosowałam fluid. Kupiłam w aptece Iwostin, Krem półtłusty i jestem zadowolona, skóra jest bardzo dobrze nawilżona i choć jest to tresciwy krem nie wyskoczyła mi narazie zadna niespodzianka na twarzy. Nosek oczyszczam plastrami ale nie ma po nich tak rewolucyjnych efektów o jakich czytałam w innym watku.... Uzbieram kase to kupie tonik oczyszczający pory z LRP który polecała mi jedna z Was...
Najawazniejsze to ze dostrzegłam poprawe od kiedy załozyłam watek- wszystko dzięki Wam ![]() Widze ze czasto piszecie, polecacie Garniera... jakoś nie moge sie przełamać do tej firmy, niby wiem ze Garnier = Loreal ale na kilku kosmetykach sie zraziłam i nie chce narazie próbować nic Garniera... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
tak, tak
![]() hmmm ja z Garniera lubie balsamy i na tym sie konczy kosmetyki z Garniera ktore maja niszczyc tradzik sa zbyt mocne dla 20latki i sa przeznaczone dla nastolatek, potrzebujesz cos co nawilza i poprawia wyglad skory, a preparaty tego typu czesto wysuszaja skore albo moga powodowac iz cera staje sie tlusta, dlatego ciezko znalesc cos dobrego do cer 20latek, aktualnie jestem zadowolona tak jak juz pisalam z effaclaru M nawilza i matuje super, a "niespodzianki" traktuje punktowo plynem od dermatologa
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Hej,dołączam się do wątku
![]() ![]() ![]() ![]() No i obowiązkowo nawilżanie ciała. Na najbardziej przesuszone partie ciała używam koncentratu,reszta ciała zwykle balsamy typu Nivea ![]() ![]()
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kremy Dla 20-21 Latek
Kiedyś(jak jeszcze byłam młoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. mnie osobiscie ani garnier ani loreal nie przekonuje jezeli chodzi o pielegnacje twarzy...
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kremy Dla 20-21 Latek
a ja gdzieś na wizazu przeczytałam, że dobre jest mycie buzi płynem do higieny intymnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
Zrezygnowałam z podkładu i zauważyła poprawe teraz zastanawiam sie czy tonik tez nie jest zbędny Uzywałam jakis czas temu wody termalnej zamiast toniku i nie widziałam osobiscie znaczącej róznicy... Mam pytanie do dziewczyn które z toniku by nie zrezygnowały jaka jest róznica pomiedzy umyciem twarzy żelem i wtarciu kremu a umyciu twarzy żelem, !przetarciu jej tonikiem! i nakremowaniu??
![]() Ogólnie czasem w zyciu nachodzi mnie taki okres kiedy zdaje sobie sprawe z tego ile w siebie wcieram kosmetyków, ile na to trace pieniędzy a efekty są marne... I wtedy nadchodzi czas minimalizmu kosmetycznego, oczywiscie trwa on do czasu kiedy znowu nie uwierze w jakas reklame o cudownym specyfiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
1. tonik przygotowuje skore pod krem by sie lepiej wchlonal. woda termalan to tylko woda - mozna ja stosowac zamiast tej z kranu, albo do odswiezenia w ciagu dnia.
2. sa kremy na since pod oczami, ale nie slyszalam o spektakularnych efektach ![]() 3. jeden krem do twarzy... to zalezy od kondycji skory, jesli mloda i bezproblemowa - to tak. ale jesli starsza, albo przesuszona czy wrecz przeciwnie tlusta, albo z tendencja do wypryskow - to dobieramy kosmetyki odpowiednie - lzejsze na dzien , sliniejsze na noc...
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
W tym wieku najwazniejsza jest ochrona przed sloncem, jezeli nie chcesz miec w przyszlosci zmarszczek to teraz jest najlepszy czas aby temu zapobiec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
A co do podkladow czy pudrów, fludidow - w zime wzkazane jest uzywanie tego typu rzeczy, bo niejako zabezpieczaja skore przed mrozem Jezeli kupisz dobry podklad mozesz byc pewna ze Cie nie zapcha, a juz napewno nie nasili zmian skornych Ja uzywam mało podkladu, poprostu nie lubie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
krem pod oczy tez jest dla nas wzkazany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o kremy pod oczy to są specjalne kremy redukujące zasienienia,obrzęki pod oczami. Aczkolwiek ja również powątpiewam w ich skuteczność. Bardzo często takie kremy produkowane są z kolorem,aby zniwelować zasinienia ![]() ![]() Krem do twarzy-tu w 100% zgodze się z pinksandals ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mowisz o pudrze prasowanym - tym nowym? ja lubie ich zwyklego sypanca - blended face powder czy jakos tak ![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
mowie o sypanym
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.