Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 17:33   #241
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

elllmi!
Debilna listonoszka zostawiła w mojej skrzynce list do Twojej roboty

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Aha dziewczyny, co do ząbków..
U nas pomaga Dentinox N - Calgel był o dupę rozbić
I Camillia. Daję mu rano i wieczorem.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:33   #242
meduzza
Zadomowienie

Ale jestem śpiąca, to chyba przez ten upał-dziś 4h na spacerze.
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś Calgel, powiedzcie że pomoże
Też mamy ten żel. Sama nie wiem czy pomaga
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ale jestem przybita...: nic mi się nie chce. Mam wszystkiego dosyć. Znów pokłóciłam się z Tż....ehhh żyć nie umierać.....
Ide do klubu.
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja mam kartę stałego klienta serio mówię

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kupiliśmy samochód i od rana bój był z załatwianiem rejestracji
Gratki nowego samochodu
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Powariowały.
witam kochane.

--------------------------------

Pola obróciła się wczoraj z pleców na brzuszek, a że jej się spodobało, to zrobiła to z kilkanaście razy pod rząd.
I mam pytanie w związku z tym: jeśli urodziła się miesiąc przed terminem, to będzie robiła postępy o miesiąc szybciej czy właśnie ten miesiąc później (gdyby urodziła się w terminie to miałaby 5 miesięcy, a ma 6)

Ogólnie jest fajnie, Pola nawija sama do siebie non stop, chichra się z byle czego, itp., itd.

--------------------

Zauważyłam wielki powrót - Neti, witaj.
Gojka, nie znajdę tego - o ile wcześniej urodził się Twój bąbel? I 3? Mówisz jeszcze o Bijkorze?
Pół roku Gratulacje Jejku to jakiś żart chyba... pół roku....

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Szklanko pisałaś w starym wątku o tym, że miałaś skromny ślub kościelny. Tzn? Jak on wyglądał?

My chcemy zrobić wesele na ok 30-40 osób. Liczyłam z mamą, że potrzeba nam ok 20 tys

A cywilny mój kosztował tak: 1500 lokal do 22, w tym kilka dań gorących, przystawki, napoje na 15 osób. Moja sukienka 400 zł, obrączki 800 chyba, bo też przerabialiśmy ze starego złota, no i mój fryzjer 80 i bukiecik 50. A i jeszcze szampan do USC i wódka dla gości. Myślę, że wyniosło wszystko ok 4000 tys.

My też braliśmy skromny kościelny, ponieważ jestem straszną przeciwniczką ogromnych wesel. Bardzo lubię chodzić na takie wielkie wesela, ale mój miał być bardzo kameralmy...

ksiądz 700zł
obrączki jakieś 1400
garnitur i buty chyba coś koło 600-700 zł ale wiadomo można kupić taniej
moja sukienka 0zł. Mojej siostry zuknia leżała kilka lat w szafie, kolor nadal biały, odcięłam tren, odciełam ramiączka i usunęłam kilka ozdóbek i sukienka wyglądała zupełnie inaczaj. Welonu nie miałam, ponieważ mi się strasznie nie podobają. Moja starsza zrobiła mi woalkę taką jak na załączonym zdjęciu. Koszt jakieś 5 zł.
Fryzurę, makijarz i strzyżenie Tż robiła moja znajoma za wszystko zapłaciliśmy 60zł
bukiet chyba coś koło 200zł razem z bukietem starszej. Miałam taki http://www.google.pl/imgres?q=jesien...7&tx=128&ty=81

przyjęcie robiliśmy w domu na jakieś 20 osób i z alkoholem chyba coś koło 2 tys
zdjęcia robiła nam moja przyjaciółka w ramach prezentu ślubnego... I to chyba wszystko...
.
Jakie sumy
Cytat:
Aha, co do wesel: moja siostra miała na 120 osób i wyszło im ok. 25 tys. A my będziemy mieć na 150-170 i pewnie do 35 tys. styknie. Ale to wszystko w tym liczone, nawet bielizna, balony. No i papiery z USC, bo my mamy ślub konkordatowy.
Wstyd się przyznać ale nie wiem co to ślub konkordatowy
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hejja
widzę, że rozmawialiście o tanim weselu, dodam od siebie, że świętą rację ma dziewczyna (przepraszam, nie zacytowałam a nie pamiętam która), że dużo daje niedodawanie słowa ślubny Fryzjer, kwiaty, kosmetyczka - 2, 3 razy taniej wychodzi. U mnie było śmiesznie, bo ja nie chciałam wiązanki tylko lużno związane 2 kwiatki, nie pamiętm już ich nazwy, a jak pani się dowiedziała, że to na ślub i to mój, to nie chciała mi dać Mówi, że ale jak to, ale ona to musi prę dni wcześniej wiedzieć, że to przecież zmarnieje, że jak w ogóle, a ja potrzebowałam kwiatki do kościoła i parę godz. obiadu, ale w końcu z wielkim fochem związała je wstążką i dała, ehh. Obrączki również mieliśmy tanio, bo jakieś 600 zł i to wcale nie przetapiane a normalnie kupione w aparcie. Spodobały mi się takie zwykłe z żółtego złota i się okazało, że wtedy mieli je na promocji to spodobały się jeszcze bardziej, a tż jak zobaczył cenę to w ogóle zachwycony http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,3203
Super, jak ja lubię takie okazje
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja ma 2 ząbka jej... ale się cieszę będą jej fajnie równo rosły
A ja głupia myślałam, że to po dwa zawsze
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Jestem zła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyszłam z małą na miasto, myślę sobie kurier z DHL jest u mnie zawsze 17-18 to pospacerujemy. przychodzę do domu kartka, był o 15,40 nawet nie zadzwonił, przesyłka zapłacona więc mógłby zostawić u sąsiadki ale nie lepiej zabrać do tego żednego kontaktu do niego. dzwonię na infolinie: wyjechał już z miasta będzie w poniedziałek, bądź odbiór osobisty jutro w Łomży, łajza
Uwielbiam to....

Paaaaadam na ryj!!!
TŻ znów wraca w nocy? Mam kąpać małą z teściową czy poczekać (już 2 dzien) Ale ona będzie się tak denerwować przy tym i przeżywać więc wole nie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:40   #243
e_vel
Wtajemniczenie

Meduza, a niedasz rady sama małej wykąpać? wiesz, najwyżej ja wcześniej wyciągniesz i ubierzesz a nikt Ci na ręce przecież patrzył nie będzie
a z ząbkami to właśnie różnie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:41   #244
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Meduza, a niedasz rady sama małej wykąpać? wiesz, najwyżej ja wcześniej wyciągniesz i ubierzesz a nikt Ci na ręce przecież patrzył nie będzie
a z ząbkami to właśnie różnie
no właśnie? ja Dawida dawno sama kąpie, a teraz on w sumie sam się kąpie, ja go tylko 3mam i myję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:10   #245
elllmi
Zakorzenienie

hej
wróciłam; ale dupne te zakupy, tylko okulary słoneczne kupiłam no i Filipowi gacie; nic nie ma ciekawego, a jak już jest, to w takiej cenie, że szkoda mi kasy, jakaś sknerowata się zrobiłam jeśli chodzi o wydawanie kasy na swoje ciuchy dawniej mogłam wydać 70 zł na byle jaką bluzkę i nawet mi powieka nie tikła jak płaciłam, a teraz mi szkoda stówę za spodnie dać, bo mleko, pieluchy, coś dla Fifka do ubrania co to dziecko ze mną zrobiło a tak sobie obiecywałam, że jak urodzę i brzuch spadnie, to się obkupię w furę ciuchów i co? od porodu jedne spodnie i dwie bluzki kupiłam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jedziesz do mnie?
noooooo ale beznadziejne to Twoje miasto, nic ciekawego nie ma

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41200793]Black, ja miałam bukiet ślubny wariacko kolorowy, z frezji tani był.[/QUOTE]

ja też miałąm taki kolorowy jak na odpuście z frezji, mini gerberów, goździków

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No to twoja bratowa powariowała i właśnie na takich osobach producenci zarabiają. Nam też ortopeda o tym mówił, choć ja już miałam w tym temacie swoje racje.
Moja siostra chodziła w chodziku to potem miała nóżki jak kaczka a teraz nogi proste ale krzywi buty do wewnątrz.

Aha to ona dziecko, które ma niecałe 5 miesięcy do chodzika włożyła, to takiej głupoty jeszcze nie widziałam.

A i gratki dla Filipka za 5 miesięcy skończone
no niby mówi, że tylko na krótki czas go wkłąda jak chce coś zrobić i w sumie mały jeszcze się za bardzo nóżkami nie odpycha, bo koniuszkami palców dostaje do ziemi, ale nie chcę jej już truć co chwilę, bo w sumie dorosłą jest i swój rozum ma, więc niech robi jak chce; raz powiedziałam

no i dziekuję za pamięć Filutek dzisiaj kończy 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Miało być AUDI, ale na takie jakie chcieliśmy fundusze nie pozwoliły... Więc Citroen C5. Czarny
gratuluję, będzie lans na dzielnicy

Cytat:

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

pytanie mam: czasem się coś takiego wciśnie na klawiaturze, że potem inne literki się piszą, np. zamiast "y" wskakuje "z" i wiem, że trzeba jakąś kombinację chyba trzech klawiszy wcisnąć, tylko nie pamiętam jakich; wie któraś? bo tak mi się stało i musiałam lapka wyłączać, bo nie pamiętałam co wcisnąć

Cytat:
elllmi!

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

to bądź porządną obywatelką i się pofatyguj do biura, pewnie zniżkę na rozliczenie pita na przyszły rok dostaniesz

ja też mam Dentinox, na razie parę razy smarowałąm jak bardziej łapki gryzł, ale to chyba jeszcze nie zęby

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

aha, włączam żubry, patrzę i są, leżą sobie, podjarana jak cholera miałam już Wam pisać, ale patrzę dalej, a one się nie ruszają w ogóle to chyba jakieś kamienie są (lewy górny róg)

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:20   #246
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
elllmi!

mam obydwa
powiedz mi ile razy na dobe je stosujesz, i jak? na przemiennie?
w ulotce bylo napisane, zeby nie stosowac dluzej niz 7 dni ?

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
wróciłam; ale dupne te zakupy, tylko okulary słoneczne kupiłam no i Filipowi gacie; nic nie ma ciekawego, a jak już jest, to w takiej cenie, że szkoda mi kasy, jakaś sknerowata się zrobiłam jeśli chodzi o wydawanie kasy na swoje ciuchy dawniej mogłam wydać 70 zł na byle jaką bluzkę i nawet mi powieka nie tikła jak płaciłam, a teraz mi szkoda stówę za spodnie dać, bo mleko, pieluchy, coś dla Fifka do ubrania co to dziecko ze mną zrobiło a tak sobie obiecywałam, że jak urodzę i brzuch spadnie, to się obkupię w furę ciuchów i co? od porodu jedne spodnie i dwie bluzki kupiłam

noooooo ale beznadziejne to Twoje miasto, nic ciekawego nie ma

ja też miałąm taki kolorowy jak na odpuście z frezji, mini gerberów, goździków

no niby mówi, że tylko na krótki czas go wkłąda jak chce coś zrobić i w sumie mały jeszcze się za bardzo nóżkami nie odpycha, bo koniuszkami palców dostaje do ziemi, ale nie chcę jej już truć co chwilę, bo w sumie dorosłą jest i swój rozum ma, więc niech robi jak chce; raz powiedziałam

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

pytanie mam: czasem się coś takiego wciśnie na klawiaturze, że potem inne literki się piszą, np. zamiast "y" wskakuje "z" i wiem, że trzeba jakąś kombinację chyba trzech klawiszy wcisnąć, tylko nie pamiętam jakich; wie któraś? bo tak mi się stało i musiałam lapka wyłączać, bo nie pamiętałam co wcisnąć

to bądź porządną obywatelką i się pofatyguj do biura, pewnie zniżkę na rozliczenie pita na przyszły rok dostaniesz

ja też mam Dentinox, na razie parę razy smarowałąm jak bardziej łapki gryzł, ale to chyba jeszcze nie zęby

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

aha, włączam żubry, patrzę i są, leżą sobie, podjarana jak cholera miałam już Wam pisać, ale patrzę dalej, a one się nie ruszają w ogóle to chyba jakieś kamienie są (lewy górny róg)
musisz wcisnac jakas kombinacjw ctrl + shift
albo alt i shift. nie pamietam, ale ja zawsze tak kombiuje i sie "odstawia"
Stary 2013-06-07, 18:24   #247
elllmi
Zakorzenienie

aaaaa, dwa zające pod słupem

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
musisz wcisnac jakas kombinacjw ctrl + shift
albo alt i shift. nie pamietam, ale ja zawsze tak kombiuje i sie "odstawia"
dzięki, będę następnym razem bardziej kombinować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 18:27   #248
Lubcia
Zadomowienie

Hej Laseczki
Witam się w nowym wątku ale wy macie tempo 7 stron do nadrobienia za jeden dzień
U nas dzisiaj piękna pogoda dlatego większość dnia spędziłam z małym na dworze muszę korzystać z okazji bo ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza we Wrocku.
Dziś z rana wkurzyłam się bo dzwonię do rejestracji aby młodego zarejestrować na szczepienie na przyszły tydzień wszystko jest ok tylko pani zarejestrowała nas do innej lekarki niż chodzimy zawsze bo już nie było miejsc dzwoniłam o 9 rano ciekawa jestem o której trzeba dzwonić żeby załapać się do swojego lekarza chyba o 7 albo i wcześniej znowu jak pójdziemy trzeba będzie wszystko opowiadać od nowa co i jak się dzieje z Wojtusiem a myślałam że to mnie ominie Kolejny lekarz i kolejna porcja wskazówek i rad i nie wiadomo kogo słuchać
Mój Wojciech śpi więc idę nadrobić zaległości z całego dnia
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:34   #249
elllmi
Zakorzenienie

zapomniałam Wam napisać co z malutkim Leosiem mojej szwagierki: no więc doszli co to za bakteria, Pseudomonas coś tam coś tam, na nasze pałeczka ropy błękitnej; w załączniku wstawiam fotkę jakie ranki mu się robią, na paluszkach wczoraj wyskoczyło takie małe, ale np. stópkę ma całą w takiej ranie najprawdopodobniej będą jeszcze nawet 2 tygodnie w szpitalu siedzieć no i oczywiście wersja jest taka, że mały zaraził się od niej, ale cholera ich wie; czytałam o tej bakterii i podobno zaraz po gronkowcu jest to najczęściej spotykana bakteria w szpitalach; tak mi szkoda tego malutkiego i jej też, dzwoniłam ostatnio i obie beczałyśmy do telefonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05874.jpg (62,3 KB, 59 załadowań)

Stary 2013-06-07, 18:36   #250
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej.

Cały dzień mnie nie było, ale nadrobiłam!

Tak w ogóle, to chciałam się pochwalić, że Oliwa dzisiaj skończyła 4 miesiące.

Meduzza,
ślub konkordatowy to ślub podwójny, czyli jednocześnie cywilny i kościelny.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:38   #251
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałam Wam napisać co z malutkim Leosiem mojej szwagierki: no więc doszli co to za bakteria, Pseudomonas coś tam coś tam, na nasze pałeczka ropy błękitnej; w załączniku wstawiam fotkę jakie ranki mu się robią, na paluszkach wczoraj wyskoczyło takie małe, ale np. stópkę ma całą w takiej ranie najprawdopodobniej będą jeszcze nawet 2 tygodnie w szpitalu siedzieć no i oczywiście wersja jest taka, że mały zaraził się od niej, ale cholera ich wie; czytałam o tej bakterii i podobno zaraz po gronkowcu jest to najczęściej spotykana bakteria w szpitalach; tak mi szkoda tego malutkiego i jej też, dzwoniłam ostatnio i obie beczałyśmy do telefonu
biedne maleństwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 18:39   #252
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
hej

[/COLOR]pytanie mam: czasem się coś takiego wciśnie na klawiaturze, że potem inne literki się piszą, np. zamiast "y" wskakuje "z" i wiem, że trzeba jakąś kombinację chyba trzech klawiszy wcisnąć, tylko nie pamiętam jakich; wie któraś? bo tak mi się stało i musiałam lapka wyłączać, bo nie pamiętałam co wcisnąć
ja tak samo ! Zal mi kasy na mnie. Kombinacja ctrl+shift.

Jak ja mam sie odchudzac jak Tz dzwoni mi i pyta czy wziac mi nuggetsy...

W zalaczniku pierwsza kiteczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P130607001.jpg (102,8 KB, 53 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:42   #253
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Pola obróciła się wczoraj z pleców na brzuszek, a że jej się spodobało, to zrobiła to z kilkanaście razy pod rząd.
za obrót

Cytat:
Aha, co do wesel: moja siostra miała na 120 osób i wyszło im ok. 25 tys. A my będziemy mieć na 150-170 i pewnie do 35 tys. styknie. Ale to wszystko w tym liczone, nawet bielizna, balony. No i papiery z USC, bo my mamy ślub konkordatowy.
my za 76 osób, na sali z własnymi kucharkami wydaliśmy jakoś ponad 22 tys. i tak jak u lady sami za wszystko płaciliśmy, rodzice się nie dołożyli ani zlotówki, rok odkładaliśmy, nie wiem jak my to zrobiliśmy jak oboje byliśmy studentami wtedy

Cytat:
gratulejszyn

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej Laseczki
Witam się w nowym wątku ale wy macie tempo 7 stron do nadrobienia za jeden dzień
U nas dzisiaj piękna pogoda dlatego większość dnia spędziłam z małym na dworze muszę korzystać z okazji bo ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza we Wrocku.
Dziś z rana wkurzyłam się bo dzwonię do rejestracji aby młodego zarejestrować na szczepienie na przyszły tydzień wszystko jest ok tylko pani zarejestrowała nas do innej lekarki niż chodzimy zawsze bo już nie było miejsc dzwoniłam o 9 rano ciekawa jestem o której trzeba dzwonić żeby załapać się do swojego lekarza chyba o 7 albo i wcześniej znowu jak pójdziemy trzeba będzie wszystko opowiadać od nowa co i jak się dzieje z Wojtusiem a myślałam że to mnie ominie Kolejny lekarz i kolejna porcja wskazówek i rad i nie wiadomo kogo słuchać
Mój Wojciech śpi więc idę nadrobić zaległości z całego dnia
my się nie musimy rejestrować do szczepienia

Byliśmy u tego lekarza, dostałam maść na hemoroidy , jak nie zejdą to da mi skierowanie do chirurga, przy okazji osłuchała małego i na szczęście wszystko czyściutko.
Młody padł jak kawka, ale co się przed tym naryczał to przechodziło ludzkie pojęcie. W ogóle marudny dzisiaj strasznie, jak to mówicie jęczydło

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:47   #254
laurka23
Zakorzenienie

O rany ale pędzicie Mam jeszcze cytaty z poprzedniej części a tu już 6 stron pleciugi!

Cytat:
Ooo pokaż te szympansy. Uwielbiam te stworzenia odkąd kiedyś jak w podstawówce byliśmy na wycieczce w zoo to jeden rzucił kalafiorem w takiego kolegę z klasy co się naśmiewał ze wszystkich

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Hej !!!
Ostatnio nie wyrabiam, Ola jest strasznie wymagająca. Czwarty dzień padam na pyszczek ...

Nadrabiam jestem w połowie dzisiejszego dnia, ale idę już lulu ...

A tu macie filmik. Wczoraj nagrałam jak Ola siedzi. 5 min siedziała wczoraj i nagrałam 3 filmiki w tym czasie .
Pewnie siedziała by dłużej, ale ją położyłam bo już zaczeła się za bardzo naginać
A to jeden z nich najdłuższy:
http://www.youtube.com/watch?v=tSnUf...ature=youtu.be
Pięknie siedzi!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Fewciu: tak się cieszę, że jest poprawa!
Do reszty z Was odniosę się jutro bo padammm, mam za sobą noc bez snu. Ale mogęęę pospamować dzieciem moim?:P
Piękna!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Grześ sobie zażyczył że chce dziś spać u babci i został u niej na noc, podobno przed snem długi dyskutował z wujkiem na temat potopu szwedzkiego bo wypatrzył obraz Matki Boskiej Częstochowskiej i mu musieli opowiedzieć jak to było z tą obroną Częstochowy. Na szczęście mój brachol uwielbia oglądać Trylogię więc akurat o tym może gadać godzinami, może niekoniecznie zgodnie z prawdą historyczną ale przedszkolak się i tak nie połapie a :do czasu kiedy mu się zacznie historia w szkole może zapomni i nie zacznie opowiadać jak to taka jedna Jędrusiowi ran nie była godna całować

Niestety przed wyjazdem młody się po cichu dogadał z Anią żeby nas pilnowała i mała zamiast spać to się uczy śpiewać. Piszczy w różnych tonacjach i strasznie się z tego zaśmiewa. Tzn. teraz śpi bo usnęła niedawno przy cycu ale spoglądam na nią nieco podejrzliwie bo nie zdziwiłabym się jakby jeszcze otworzyła oczy. Od takiego dzieciaka to lepsza chyba tylko szklanka wody zamiast. Mam wrażenie że moi obawiają się że im jeszcze jakieś rodzeństwo zafundujemy i kombinują żebyśmy nie mieli okazji. Jak któreś z nas jest zbyt zmęczone żeby pomyśleć o bunga bunga to dzieciaki usypiają jak aniołki... Ale niech tylko się pojawią jakieś plany, to od razu któreś coś zdziwia
Najlepsza antykoncepcja
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:49   #255
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Tak szybko?
Stary 2013-06-07, 19:05   #256
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
biedny Leoś
i pomyśleć, ze miałam z taka bakterią kontakt jak badania do magisterki robiłam brr

Cytat:
słodziak

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-06-07 o 19:12
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:08   #257
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
gratki

Cytat:
biedny maluszek ale dobrze, że przynajmniej wiedzą co mu jest, a nie tak jak u Wiktorka Onaelli

Cytat:
piękna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:15   #258
szklanka19
Zadomowienie

Oczywiście zacytowałam i przywitałam się w starym wątku To wklejam tutaj

Cytat:
Szczerze współczuję - nienawidzę komarów. Jak tylko słyszę jakiegoś nad uchem to szału dostaję i nie zasnę póki go nie dorwę
Przypomniało mi się jak mój brat kiedyś w nocy latał po mieszkaniu z odkurzaczem bo usłyszał komara, a, że mieszkanie było świeżo po remoncie to nie chciał robić plam na suficie i wciągał te biedne kopruchy odkurzaczem

Cytat:

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Moja przyjaciolka dostala na zareczyny pierscionek kupiony na odpuscie.
Tez wychodze z zalozenia, ze pierscionek to symbol.
Ale z drugiej strony mojemu tz bardzo zalezalo, zeby wybrac taki, ktory mi sie spodoba. Przypadkiem znalazlam zapiski z dnia, kiedy pierscionek kupil. Jedno zdanie na papierze, a niesamowite emocje z niego kipialy.
Tak na marginesie, to zareczylismy sie bez pierscionka. Dostalam go kilka miesiecy pozniej.
Mój też właśnie szukał takiego, który mi się podobał. Wiem, że jeździł po takich małych jubilerkach, aż w końcu znalazł i trafił w dziesiątkę Twój też się bardzo starał, to też ogromnie ważne jest.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Sprawa z rocznicą rozwiązała się sama-wczoraj w ogóle nie widziałam się z TŻtem a dziś tylko buziak rano i znów o 1 wróci z pracy Grejt...
Przykro mi my mamy w niedzielę pierwszą rocznicę ślubu i też z moich planów nici bo teść robi w tym dniu urodziny

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
No on wlasnie tez jakies takie niby sandaly:p poca mu sie ogolnie prawie zawsze jakos tam smierdza Boziu,mam nadzieje ze nie przeczyta tego ale moze bedzie.choc troche lepiej. A tak wraca do domu i powierze sie zageszcza od tego smrodu moze dlatego zaden komar nas nie dziabnal w tym roku,bo wszystkie zdychaja haha. wrzuca je do pralki od razu,zamyka ja,bo w samym koszu na brudy to cale 42 metry mieszkania smieeeerdza a w praleczce to tylko kibelek

Cytat:
W ogóle to wczoraj już dzwoniła, czy przyjedziemy, bo byśmy ją wzięli z pracy bo ona maszyne do szycia ma do wzięcia czy coś tam.
Chyba już zawsze będzie mnie fascynował jej tupet

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziś na 15 30 jadę z Anusią na USG jamy brzusznej, prosimy o kciuki
Trzymamy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41200493]
A mnie szokuje jak celebrytki łażą z wisiadłem
[/QUOTE]

Ja się mile zaskoczyłam jak w Chirurgach widziałam Meredith z ergonomikiem

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
pisalam, ze bylam u lekarza, on osłuchał, gardelko sprawdzil, i powiedzial niech sie broni, a ja mu, że podalam Jej wczoraj ibum, bo balam sie ze wejdzie w oskrzela i czy moge podawac on ze tak, ja mowie podaje tez nasivin do noska, on ok ( a nasivin to wvczesnije jak bylysmy u pediatry to pytalam czy moge) i pytam sie a co na kaszel to on stodal i taka byla gatka
innego lekarza tutaj nie ma

to niejest ze ciagle kaszle, ale rano troche popoludniu wiecorkiem, jak spi to nie, ale teraz od rana pokasłuje

nie wiem co robić, to jest tak jakby to nazwac delikatnie ale wiecie dzis już 5 dzien sie zaczyna i odstawiam to co dawalam bo dluzej nie mozna i boje sie zeby cos sie nie rozwinelo

Kurde to może to faktycznie alergiczne jest Albo się tak mocno krztusi To Nina kiedyś pisała o takim kaszlu ze śliny, że chyba jak dziecko śpi to nie występuje, nie wiem czy nie pomyliłam nic.

Cytat:
Szklanko pisałaś w starym wątku o tym, że miałaś skromny ślub kościelny. Tzn? Jak on wyglądał?

My chcemy zrobić wesele na ok 30-40 osób. Liczyłam z mamą, że potrzeba nam ok 20 tys

A cywilny mój kosztował tak: 1500 lokal do 22, w tym kilka dań gorących, przystawki, napoje na 15 osób. Moja sukienka 400 zł, obrączki 800 chyba, bo też przerabialiśmy ze starego złota, no i mój fryzjer 80 i bukiecik 50. A i jeszcze szampan do USC i wódka dla gości. Myślę, że wyniosło wszystko ok 4000 tys.
Było jeszcze mniej osób niż na cywilnym (myśmy mieli oba śluby w krótkim czasie, chcieliśmy w jednym dniu, ale się tak nie dało i dlatego niektórzy mogli przyjechać tylko na jeden), ceremonia była w kapliczce, a potem pojechaliśmy wszyscy do teściów, oni mają duży dom z ogrodem i tam mieliśmy coś w rodzaju imprezy Ja chciałam sama w domu to zrobić, ale teść się uparł, że u nich. Sukienkę miałam taką samą, tylko fryzurę i makijaż inne, no i bukiet też. I teraz po cichu, bukiet miałam sprofanowany bo sztuczny, ale już w ciąży byłam i mi kwiatki śmierdziały Ale jak po ceremonii powiedziałam, że to sztuczne to ludzie szli pomacać bo nie wierzyli. A najlepsze było, że w tej kapliczce, przed ołtarzem stał ogromny bukiet lilii i mój mąż chciał go wynosić na zewnątrz bo bał się, że zemdleję z tego "smrodu"

Nancy to dziadkowie nad Tobą czuwają

Fewciu cieszę się ogromnie, że jest poprawa! Twoje starania nie idą na marne dużo siły na pozostałe tygodnie, dacie radę

Ellmi dużo zdrówka dla Leosia

Witam się w nowym wątku

Byłam rano na targu z Małą, nie cierpię tam chodzić bo tak, idę o 9 jeszcze nikogo nie ma, idę o 12 już połowy nie ma. Dzisiaj to samo, 3/4 pozamykane, reszta pakuje te swoje koperki i pietruszki i do domu. Kurde, a potem pretensje, że hipermarkety im pracę zabierają. I kupuję truskawki, pytam faceta czy ma brokuły bo chodzi za mną taka zupka pyszna, a ten idiota do mnie, że nie ma bo za drogie i nawet jakbym miał to i tak by pani nie kupiła Nosz kurde, a może ja mam kasy jak lodu i lubię kupować brokuły za stówę

Mój mąż znowu w delegacji dzisiaj, Ewcia marudzi, może to już być lęk separacyjny? Bo nie mogę nawet się iść wysikać teraz, od razu histeria, że głowa boli. Bidusia moja
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:17   #259
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wcale się nie dziwię Co dziś upolowałaś?
Kupiłam kilka fajnych rzeczy np. bodziaki z krótkim rękawkiem Calvina Kleina akurat na teraz ale najbardziej się jaram czarnymi spodniami z Zary jak nowe, z lekkim połyskiem, fajne przeszycia i guziczki ale to na 18-24 miesiące.

Cytat:
Że jak????? Pffff
U mnie też upał cały dzień. Ja w sukience na ramiączkach się gotowałam, młody w spodenkach i bluzeczce bez rękawów się zapocił cały na spacerze. O 15:30 wlało deszczu a jak byliśmy o 17 w sklepie to znowu upał.
Cytat:
I mam pytanie w związku z tym: jeśli urodziła się miesiąc przed terminem, to będzie robiła postępy o miesiąc szybciej czy właśnie ten miesiąc później (gdyby urodziła się w terminie to miałaby 5 miesięcy, a ma 6)

Ogólnie jest fajnie, Pola nawija sama do siebie non stop, chichra się z byle czego, itp., itd.
Brawa za obrót
A co do postępów to nawet dzieci urodzone w tym samym dniu rozwijają się bardzo różnie, w swoim tempie. Więc nie patrzyłabym na to że Pola jest wcześniakiem.
Cytat:
Poszlam do apteki po Ibum,moze mu troszke pomoze chociaz,tak mi go szkoda,od wczoraj jest masakrejszyn z zebiskami
Biedny ten Twój Marcinkowy ludzik. Buziak

Cytat:
Gojka,chcesz mi robic konkurencje;>?
TZ by mnie zabil,jakby sie dowiedzial,ze tylu kobietom opowiedzialam o jego smierdzacych nozyskach az mi sie reklama przypomniala "kopyta ci wala"

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ale nie nie limit postów na jedną wizażanke np 5 dziennie
Obawiam się że mogłabym tego nie przezyć
Cytat:
Btw - mamy które rozszerzyły dietę o kaszki:kiedy je podajecie : na noc?
Ja podaję około godziny 10. U mnie ze względów strategicznych Młody nie chce mleka z butki i uczę go pomału jak przetrwać bez cyca 8 godzin. Przed 7 dostaje cyca, później kaszka, obiadek,deserek o 15 będę wracała.
Cytat:
Wy tu o ćwiczeniach a ja pół dnia myślę co by tu sobie dobrego w Biedrze kupić jak pójdziemy później z tż
I co dobrego kupiłaś?
Cytat:
U nas jeszcze nie wylazł żaden.
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Jestem zła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyszłam z małą na miasto, myślę sobie kurier z DHL jest u mnie zawsze 17-18 to pospacerujemy. przychodzę do domu kartka, był o 15,40 nawet nie zadzwonił, przesyłka zapłacona więc mógłby zostawić u sąsiadki ale nie lepiej zabrać do tego żednego kontaktu do niego. dzwonię na infolinie: wyjechał już z miasta będzie w poniedziałek, bądź odbiór osobisty jutro w Łomży, łajza
Pozabijałabym połowę. Mnie najbardziej wnerwiają ci z "Siódemki: Najporządniejsza firma według mnie do DPD. Dzwonią ZAWSZE i bez zgody nigdy po sąsiadach nie zostawiają.
Cytat:

dla Filipa
pogrubione
Cytat:
jeju, biedny maluszek
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
dla Oliwii
Cytat:
Uroczo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 19:24   #260
Ewik86
Zakorzenienie

na żubrach dwa zające są

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 19:29   #261
ILLUSION
Wtajemniczenie

dwa zające na żubrach!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Oooo Ewik też ogląda

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

TzBokeh jest. Ciekawe czy też żubry ogląda
Stary 2013-06-07, 19:35   #262
Ewik86
Zakorzenienie

i już pokicały jeden fajnie się tarzał

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
dwa zające na żubrach!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Oooo Ewik też ogląda

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

TzBokeh jest. Ciekawe czy też żubry ogląda

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

znowu zając jest

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 19:37   #263
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
znowu zając jest
chyba mu smakuje to co tam wysypali do jedzonka i żubrom podbiera
Stary 2013-06-07, 19:38   #264
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mu smakuje to co tam wysypali do jedzonka i żubrom podbiera
żubrza pasza dla zająca? czemu nie

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 19:40   #265
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam kilka fajnych rzeczy np. bodziaki z krótkim rękawkiem Calvina Kleina akurat na teraz ale najbardziej się jaram czarnymi spodniami z Zary jak nowe, z lekkim połyskiem, fajne przeszycia i guziczki ale to na 18-24 miesiące.

U mnie też upał cały dzień. Ja w sukience na ramiączkach się gotowałam, młody w spodenkach i bluzeczce bez rękawów się zapocił cały na spacerze. O 15:30 wlało deszczu a jak byliśmy o 17 w sklepie to znowu upał.
Na pewno miesiace? A nie lata?

Jak jest tak cieplo to bez bodziakow bierzesz Igiego na dwor?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:42   #266
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Na pewno miesiace? A nie lata?

Jak jest tak cieplo to bez bodziakow bierzesz Igiego na dwor?

Tak, nie nakładam pod spód bodziaków tylko spodenki i koszulkę.
Stary 2013-06-07, 19:44   #267
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, nie nakładam pod spód bodziaków tylko spodenki i koszulkę.
Zastanawialam sie wlasnie ostatnio jak bede ubierac dziecko w upaly...

Ogladacie Top Trendy?
Nagle w tv o 20 wszystko, co lubie: mecz, rodzinka.pl, top trendy i harry potter

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:47   #268
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zastanawialam sie wlasnie ostatnio jak bede ubierac dziecko w upaly...

Ogladacie Top Trendy?
Nagle w tv o 20 wszystko, co lubie: mecz, rodzinka.pl, top trendy i harry potter
Ja ubieram tak:
1. rampers
2. spodenki + koszulka
3. body z krótkim + spodenki

U nas mecz oczywiście
Stary 2013-06-07, 19:49   #269
insolito
Zadomowienie

Cytat:

6 miesięcy ? Kiedy to zleciało?Brawa dla Poli
U wcześniaków liczy się wiek korygowany Czyli Pola może robić niektóre rzeczy miesiąc później ale wiesz jak to jest z dziećmi, każde ma swoje indywidualne tępo

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Blogerka i jak te cwiczenia z zuzka, fajne?

Ja juz na swoje cialko nie narzekam . Wrocilo do stanu przed ciaza ale troche wysilku mnie to kosztowalo..

Silver, ja tez myslalam ze w tej reklamie jest 'palą' ale on ewidentnie je na koncu wącha wiec chyba 'walą' jednak

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Gratki

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wstyd się przyznać ale nie wiem co to ślub konkordatowy
połączenie ślubu kościelnego i cywilnego

Cytat:
h

Dla Filipka za kolejny miesiąc

Trzeba wcisnąć shift i ctrl
Cytat:
Biedne maleństwo i mam też, ale dobrze, że wiedzą już od czego te rany się robią

Cytat:

Dla Oliwi za 4 miesiąc

Cytat:

cudnie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
za obrót

my za 76 osób, na sali z własnymi kucharkami wydaliśmy jakoś ponad 22 tys. i tak jak u lady sami za wszystko płaciliśmy, rodzice się nie dołożyli ani zlotówki, rok odkładaliśmy, nie wiem jak my to zrobiliśmy jak oboje byliśmy studentami wtedy

gratulejszyn

my się nie musimy rejestrować do szczepienia

Byliśmy u tego lekarza, dostałam maść na hemoroidy , jak nie zejdą to da mi skierowanie do chirurga, przy okazji osłuchała małego i na szczęście wszystko czyściutko.
Młody padł jak kawka, ale co się przed tym naryczał to przechodziło ludzkie pojęcie. W ogóle marudny dzisiaj strasznie, jak to mówicie jęczydło
Dobrze, że wszytko z małym ok

Mój Tż poszedł na piwo, młody śpi, a ja wcinam chipsy przed laptopem i telewizorem Zaraz zalukam te ćwiczenia z zuzą, może mi się zechce dupę ruszyć

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:51   #270
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:

Że jak????? Pffff

był upał! 30stopni. Uwielbiam!

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
właśnie wygoglowałam i piękna jest C piątka, gratuluje zakupu
my mamy Audi A4 w tamtym roku kupiliśmy, my ogólnie chorujemy na punkcie Audi, chcielibyśmy jakis lepszy model, ale wiadomo kase taka trzeba wybulić, ze maskara iteż fundusze nie pozwalają

Mój mąż też zakochany w Audi,jeździł wcześniej A4 i dlatego chcieliśmy teraz też A4 tylko to nowsze,ale byłoby z 2006r a citroen z 2009r no i dużo lepsze wyposażenie. Teraz musimy myśleć bardziej rodzinnie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to też zależy ile masz w danym lokalu od osoby i co wchodzi w skład danej kwoty my np płaciliśmy 150 zł od osoby ale mieliśmy w tej kwocie wszystko tzn ubranie sali, bodajże 5 albo 6 ciepłych posiłków, tort, ciasta, owoce kawa i herbata zimną płytę

nasze wesele było na ok 160osób,kosztowało wszystko jakieś 30tys.

Cytat:

Cytat:
hej
wróciłam; ale dupne te zakupy, tylko okulary słoneczne kupiłam no i Filipowi gacie; nic nie ma ciekawego, a jak już jest, to w takiej cenie, że szkoda mi kasy, jakaś sknerowata się zrobiłam jeśli chodzi o wydawanie kasy na swoje ciuchy dawniej mogłam wydać 70 zł na byle jaką bluzkę i nawet mi powieka nie tikła jak płaciłam, a teraz mi szkoda stówę za spodnie dać, bo mleko, pieluchy, coś dla Fifka do ubrania co to dziecko ze mną zrobiło a tak sobie obiecywałam, że jak urodzę i brzuch spadnie, to się obkupię w furę ciuchów i co?

lans
Gratulacje dla Fifka!

Cytat:
Hej.

Cały dzień mnie nie było, ale nadrobiłam!

Meduzza,
ślub konkordatowy to ślub podwójny, czyli jednocześnie cywilny i kościelny.
Brawo dla Oliwki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości