Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 07:17   #241
Whim
...

Dot.: Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość

ps. Whim nie ma czegos takiego jak krosta, a pudru nie uzywa sie do maskowania niedoskonałosci urody, tylko do zmatowienia skóry lub jej rozświetlania. do maskowania uzywa się korektorów, kamuflaży i ewentualnie mocno kryjącego podkładu, widac ze nie wiesz o czym dziewczyno piszesz
?
Nic nie pisałam na ten temat .

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 07:32   #242
Ćwirka
ćwir ćwir

Pan zielona herbaciarnia wybrał sobie ten wątek na wylanie swoich frustracji, nie ma to jak rozładować się obrażając innych. Proponowałabym Panu wyluzować trochę, bo niemile widziane są tego typu posty na forum
Stary 2013-09-06, 09:57   #243
smerfetk_a
Żona Gargamel

Bardziej niż te wszystkie opisane rozwalacze, rozwala mnie jak ktoś nie umie kilku zdań napisać po polsku. Bo czytać to się tego nie dało...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 11:07   #244
gozia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
?
Nic nie pisałam na ten temat .
sorry ;* chodziło o zielona herbaciarnia ale zle spojrzałam gapa
Stary 2013-09-06, 12:25   #245
malgo_li
Rozeznanie

Musiałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wow.jpg (45,8 KB, 481 załadowań)
malgo_li jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 14:45   #246
zielona herbaciarnia
Raczkowanie

Pisałem to w złości i nerwach bo nie mogę już na to patrzeć jak widzę te kobiety, piercingu nie lubię u kobiet na twarzy bo to dla mnie nie jest estetyczne tylko szpanerskie, jaką się jest ostrą, argumenty, bo taka jest moja estetyka do mnie nie przemawiają bo zagłusza w ten sposób tylko prawdę, tak przynajmniej przypuszczam.
Ubieramy się tak jak chcemy być postrzegani, gdybyśmy ubierali się dla siebie to stawialiśmy na wygodę i byle jaki wór z piwnicy by nam wystarczył, może mam skrajne poglądy ale ja bardzo wnikliwie obserwuję ludzi, jestem malarzem portrecistą.
Mówicie pseudomodny slang-specjalnie napisałem to w takim języku żeby dokładniej zobrazować zachowania tych osób.
Czytajcie dokładnie mówię tu o połączeniu wszystkich cech+ plus żałosne sztuczne zachowanie, bo sam mam pieszczochy i dużo biżuterii.
Takie dziewczyny opisane wyrządziły mi w życiu dużo krzywdy więc może stąd moje bardzo nietolerancyjne nastawienie.
Oczywiście że nie znaczy że dziewczyna ma pieszczochę to daję na lewo i na prawo mówię tu o połączeniu wielu z tych cech+ charakterystyczne sztuczne zachowanie i strzelanie głupich min.
Mówi się że platynowe barbie blondyny z tipsami są pustę, otóż to stereotyp bo większość pustaków to właśnie lansiarskie mhhhhhroczne nastolatki z grzywą na bok i nie chodzi mi o zwykłą grzywkę na bok tylko o taką kopułę od czubka głowy którą zaczesują na bok nad oczami.
Ostatnio na tę grzywę nakładają snapbacki.
zielona herbaciarnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 15:02   #247
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez zielona herbaciarnia Pokaż wiadomość
Pisałem to w złości i nerwach bo nie mogę już na to patrzeć jak widzę te kobiety, piercingu nie lubię u kobiet na twarzy bo to dla mnie nie jest estetyczne tylko szpanerskie, jaką się jest ostrą, argumenty, bo taka jest moja estetyka do mnie nie przemawiają bo zagłusza w ten sposób tylko prawdę, tak przynajmniej przypuszczam.
Ubieramy się tak jak chcemy być postrzegani, gdybyśmy ubierali się dla siebie to stawialiśmy na wygodę i byle jaki wór z piwnicy by nam wystarczył, może mam skrajne poglądy ale ja bardzo wnikliwie obserwuję ludzi, jestem malarzem portrecistą.
Mówicie pseudomodny slang-specjalnie napisałem to w takim języku żeby dokładniej zobrazować zachowania tych osób.
Czytajcie dokładnie mówię tu o połączeniu wszystkich cech+ plus żałosne sztuczne zachowanie, bo sam mam pieszczochy i dużo biżuterii.
Takie dziewczyny opisane wyrządziły mi w życiu dużo krzywdy więc może stąd moje bardzo nietolerancyjne nastawienie.
Oczywiście że nie znaczy że dziewczyna ma pieszczochę to daję na lewo i na prawo mówię tu o połączeniu wielu z tych cech+ charakterystyczne sztuczne zachowanie i strzelanie głupich min.
Mówi się że platynowe barbie blondyny z tipsami są pustę, otóż to stereotyp bo większość pustaków to właśnie lansiarskie mhhhhhroczne nastolatki z grzywą na bok i nie chodzi mi o zwykłą grzywkę na bok tylko o taką kopułę od czubka głowy którą zaczesują na bok nad oczami.
Ostatnio na tę grzywę nakładają snapbacki.
Hm, nie lubisz piercingu i wszystkich tych pierdół u kobiet, a jednak z takimi się zadajesz, skoro Cię skrzywdziły. To w końcu podobało Ci się, ale przestało, czy co, bo się gubię.

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 15:04   #248
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)gdybyśmy ubierali się dla siebie to stawialiśmy na wygodę i byle jaki wór z piwnicy by nam wystarczył (...)
Serio?

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 01:01   #249
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Rozwalił mnie chłopak w cylindrze, wieczorem, bałam się, myślałam, że Dracula

Stary 2013-09-07, 07:58   #250
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Rozwalił mnie chłopak w cylindrze, wieczorem, bałam się, myślałam, że Dracula
E, jeśli taki jak Gary Oldman, to nie tak źle .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 08:09   #251
Renata_U
Raczkowanie

Mnie rozwalają kobiety w mini po 50-ce, chcą być wiecznie młode, a nie zawsze wygląda to dobrze estetycznie
Stary 2013-09-07, 14:06   #252
zielona herbaciarnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renata_U Pokaż wiadomość
Mnie rozwalają kobiety w mini po 50-ce, chcą być wiecznie młode, a nie zawsze wygląda to dobrze estetycznie
Wiesz lae to pozytywnie śwaidczy o ich charakterze, chcą się podobać i być dalej dziewczęce, zwykle są to rozrywkowe i sympatyczne kobiety, to mają mieć machoń wytapirowany albo trwałą i chodzić w garsonkach bezmyślnie naśladując inne, przynajmniej nie sa ograniczone jak reszta ciotek klotek w ich wieku, które uważają że mini albo szorty albo sportowe ciuchy i długie włosy nie wypada?
zielona herbaciarnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 14:20   #253
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz lae to pozytywnie śwaidczy o ich charakterze, chcą się podobać i być dalej dziewczęce, zwykle są to rozrywkowe i sympatyczne kobiety, to mają mieć machoń wytapirowany albo trwałą i chodzić w garsonkach bezmyślnie naśladując inne, przynajmniej nie sa ograniczone jak reszta ciotek klotek w ich wieku, które uważają że mini albo szorty albo sportowe ciuchy i długie włosy nie wypada?
A w następnym poście napiszesz, że kobiety w mini i szortach to dziwki i lansiary a jeszcze jak założą do tego baleriny, to....

Wczoraj byłam na zakupach i zdziwiła mnie duża ilość bluzek, marynarek i koszul z rękawem 3/4, natomiast tych z długim rękawem było jak na lekarstwo. No może by jakiś wybór dać klientom. Mam nadzieję, że wczoraj tak źle trafiłam i nie jest to obowiązujący trend. Marzę o takiej długości, gdy wybieram się do pracy na 7 rano.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 15:02   #254
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
E, jeśli taki jak Gary Oldman, to nie tak źle .
Nope

Stary 2013-09-07, 15:34   #255
CrystalNatasha
Rozeznanie

A mnie rozwalają dziewczyny w koszulach w pionowe paski... Czarne i białe. Patrząc na nie mam wrażenie,że uciekły z Oświęcimia :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-07, 18:21   #256
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Serio? 60-70- letnia KOBIETA powinna być według Ciebie DZIEWCZĘCA?
Powtórzę to co pisały Ci wczesniej dziewczyny: masz bardzo ograniczone poglądy.

A teraz, w związku z tym, że właśnie z Kołobrzegu wróciłam, kilka obserwacji z plaży. Rozwalały mnie:
- zazwyczaj starsze, otyłe kobiety w bikini ze sznureczków. Tak jak jeszcze rozumiem chęć założenia stroju dwuczęściowego, tak nie rozumiem czemu nie może mieć on normalnej góry, która będzie podtrzymywała biust. Sznureczek z tyłu gubiący się między fałdkami nie dodaje uroku. Tak samo jak fakt, że duże piersi zwisają w okolicy brzucha
- noszenie białych, bieliźnianych staników do szortów- w tym też przodowały starsze panie
- małe dzieci w długich spodniach i bluzkach z długim rękawem podczas gdy ich rodzice mieli bikini/kąpielówki
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 19:10   #257
I am Rock
lokalna gwiazda

Nieestetycznie można wyglądać w każdym wieku. Ostatnio widziałam dziewczynę w obcisłej, pewnie według niej seksownej sukience - no cóż, dziewczyna "szerokodupna", więc wyglądała średnio, a jako dodatek do sukienki miała przydeptane japonki na niezbyt wypielęgnowanych stopach
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 20:23   #258
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tallan Pokaż wiadomość
- małe dzieci w długich spodniach i bluzkach z długim rękawem podczas gdy ich rodzice mieli bikini/kąpielówki
To raczej po to, zeby dzieci sie nie poparzyly na sloncu. Jak sa to ubrania z cienkiego materialu, to ok. sa tez specjalne z filtrem UV. Ja sama bedac na plazy z moja corka zalozylam jej spodenki i koszulke, mimo, ze nasmarowalam ja faktorem 30.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
A mnie rozwalają dziewczyny w koszulach w pionowe paski... Czarne i białe. Patrząc na nie mam wrażenie,że uciekły z Oświęcimia :/
oj tez mi sie ta moda niezbyt podoba

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 21:11   #259
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
To raczej po to, zeby dzieci sie nie poparzyly na sloncu. Jak sa to ubrania z cienkiego materialu, to ok. sa tez specjalne z filtrem UV. Ja sama bedac na plazy z moja corka zalozylam jej spodenki i koszulke, mimo, ze nasmarowalam ja faktorem 30.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

oj tez mi sie ta moda niezbyt podoba
Tylko, że dżinsy czy dresy raczej nie są zbyt cienkie. (Poza tym we wrześniu słońce już chyba nie jest tak groźne?)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-07, 21:20   #260
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tallan Pokaż wiadomość
Tylko, że dżinsy czy dresy raczej nie są zbyt cienkie. (Poza tym we wrześniu słońce już chyba nie jest tak groźne?)
dDlatego napisalam, ze jesli sa z cienkiego materialu to ok aa nie wiem za bardzo jaka teraz w Polsce jest pogoda, bo czasem i we wrzesniu sa jeszcze upaly

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 21:53   #261
kaarooo
Zakorzenienie

Rozwalają mnie tylko nie wiem czy bardziej bluzki czy osoby je noszące - takie przeźroczyste, prześwitujące, gdzie pod spodem od razu jest widoczny stanik. Może w restauracji, gdzie jest lekki półmrok to pasuje, ale kurczę do sklepu? Serio, do sklepu? I połączenia kolorystyczne też są genialne

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 07:09   #262
CrystalNatasha
Rozeznanie

Co do tych kobiet po 50 roku życia,która chcą się odmłodzić , to powiem tak: ZDARZAJĄ SIĘ kobiety, które mimo wieku mają genialną figurę i uważam,że z powodzeniem mogą ją pokazywać,ale stare,obwisłe ciało nie wygląda apetycznie. W sumie tyczy się to osób w każdym wieku
Stary 2013-09-08, 09:59   #263
ddtvn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
O, właśnie - bez pierścionka za 315 zł i levisów za 439 ani rusz.
Teraz nie wiem, jak się wystylizować do mycia garów, żeby mój zlewozmywak nie poczuł się zdegustowany
Stary 2013-09-08, 10:02   #264
sajgona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na zakupach i zdziwiła mnie duża ilość bluzek, marynarek i koszul z rękawem 3/4, natomiast tych z długim rękawem było jak na lekarstwo. No może by jakiś wybór dać klientom. Mam nadzieję, że wczoraj tak źle trafiłam i nie jest to obowiązujący trend. Marzę o takiej długości, gdy wybieram się do pracy na 7 rano.
a już myślałam, że tylko ja mam z tym problem, uff już od baaardzo długiego czasu szukam zwyczajnej bluzki z długim rękawem i niestety - bezskutecznie. obeszłam już chyba wszystkie możliwe sklepy. ehh, chyba sobie z bonprixu albo allegro zamówię^^
sajgona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 11:50   #265
meg888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sajgona Pokaż wiadomość
a już myślałam, że tylko ja mam z tym problem, uff już od baaardzo długiego czasu szukam zwyczajnej bluzki z długim rękawem i niestety - bezskutecznie. obeszłam już chyba wszystkie możliwe sklepy. ehh, chyba sobie z bonprixu albo allegro zamówię^^
Dziewczyny ja też ostatnio się naszukalam, udało mi się znaleźć w o dziwo sklepie omijanym przeze mnie szerokiem łukiem - to świadczy jak bardzo byłam zdesperowana w poszukiwaniach - w New Yorkerze.
Jakość znośna, a na pewno 100% lepsza niż w podobnej gładkiej bluzce kupionej w PROMODZIE, która po 1 dniu noszenia wygląda jak szmatka, ponaciągana i zmechacona ta z New Yorkera daje za to radę - gładka, długi rekaw, w sklepie dużo kolorów i do wyboru dekolt w serek lub okrągły. Cena 29,90
meg888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 12:04   #266
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meg888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też ostatnio się naszukalam, udało mi się znaleźć w o dziwo sklepie omijanym przeze mnie szerokiem łukiem - to świadczy jak bardzo byłam zdesperowana w poszukiwaniach - w New Yorkerze.
Jakość znośna, a na pewno 100% lepsza niż w podobnej gładkiej bluzce kupionej w PROMODZIE, która po 1 dniu noszenia wygląda jak szmatka, ponaciągana i zmechacona ta z New Yorkera daje za to radę - gładka, długi rekaw, w sklepie dużo kolorów i do wyboru dekolt w serek lub okrągły. Cena 29,90
Właśnie najbardziej mnie denerwuje to,że zwykłe proste rzeczy tak trudno znaleźć :/ Robią teraz te ciuchy takie udziwnione,brzydkie,kieps kiej jakości. Ja klasyczne bluzki z długim kupuję w lumpku i są świetnej jakości :3
Stary 2013-09-08, 13:47   #267
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Co do tych kobiet po 50 roku życia,która chcą się odmłodzić , to powiem tak: ZDARZAJĄ SIĘ kobiety, które mimo wieku mają genialną figurę i uważam,że z powodzeniem mogą ją pokazywać,ale stare,obwisłe ciało nie wygląda apetycznie. W sumie tyczy się to osób w każdym wieku
Tylko że, niezależnie od figury, 50-latka w dżinsowej minispódniczce, bluzce z kubusiem puchatkiem i trampkach będzie dla mnie wyglądać śmiesznie. I wręcz po oczach będzie biło, że stara się wyglądać na mniej niż ma. A może założyć ciuchy tej samej długości, podkreslić atuty, a jednocześnie nie wyglądać na przebraną.
Stary 2013-09-08, 14:17   #268
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Grazyna Torbicka jest po 50; ubiera się raczej klasycznie, nie musi robic z siebie dzidzi piernik a wyglada pieknie

i o ile sie nie mylę (nigdy nie widzialam), nie naklada szortów i super mini, a wyglada dziewczęco i z klasa

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 14:26   #269
zekori
Wtajemniczenie

Widziałam dzisiaj dziewczynę w obcisłej sukience. Miała strasznie wpijający się stanik, widać że za ciasny.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 14:49   #270
201604130936
Konto usunięte

Gdańska starówka. ŚLICZNA dziewczyna, blondyneczka, z lekko falowanymi włosami. Buźka jak malowana, delikatne, klasyczne czółenka i zwiewna, beżowa, rozkloszowana sukienka w kolanko. Wyglądała, serio, jak z reklamy, jak laleczka. Minęła mnie i okazało się, że sukienka bez pleców, a moje oczy zgwałciło CAŁE, BRUDNO-BIAŁE WYCIĄGNIĘTE ZAPIĘCIE OD STANIKORA I TO JESZCZE LEKKO NADPRUTE.

Boże, dlaczego?

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2013-09-08 o 15:31 Powód: przecinki
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości