|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Podobno infekcje są częste na początku ciąży, bo się zmienia ph pochwy i jest bardziej narażona ![]() Cytat:
dla pęcherzyka. Kiedy następna wizyta?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To mnie załamałaś Ja termin OM mam 25.05 i do gina idę 16.07 i byłam pewna, że już coś zobaczę. Tzn chcę zobaczyć zarodek i jego serduszko. Ale skoro ty nie widziałaś to i ja mam marne szanse.Co do mózgu ciążowego
|
|||||
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Kolejna wizytę mam 24 lipca
Dziś odebrałam skierowania na badania krwi, moczu, tokso, WR, hiv, hcv i kilku innych - będę musiała rano wstać :/ A tak mi ciężko wstać z łóżka przed 9:00 ![]() Cytat:
uwielbiam ciążowy mózg
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, byłam wczoraj na pierwszym usg i niby jak wyszłąm to byłam zadowolona, ale teraz mam mieszane uczucia... gin powiedziała, że wszystko jest w porzadku słyszałam serduszko i na usg wyszło to samo co OM, czyli 5t6d, ale wg zdjęć zarodek CRL 0,30cm i jak teraz czytam w necie to chyba jest za mało... a ciałko żółte 1,19cm (za dużo?) sama nie wiem;/ może się doszukuję, ale gin nawet nie powiedziała jakie jest tętno dziecka, może za wcześnie, żeby to zmierzyć?
dała mi szereg badań do zrobienia i przepisała kwas foliowy 5mg i lactomag b6, ale zapomniałam zapytać jak mam ten ostatni dawkować i czy już teraz czy dopiero za kilka tygodni...
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
a mnie dzisiaj o 4 nad ranem obudził taki potworny ból na samym dole brzucha potworny 100 razy gorszy od miesiączkowego, wzięłam 2 nospy kuliłam się nic nie pomagało, w końcu zaczęłam tak mocno masować i po pół godzinie przestało, a od 8 boli mnie bardzo kręgosłup na dole. Tak się bardzo bałam w nocy jezu... Od czego tak bolało?
|
#245 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Nie szukaj za bardzo, bo nie wiadomo jakich głupot się doszukasz. Jeśli Lekarz powiedział, że wszytsko jest okej - to trzeba mu zaufać. Jeśli nie wiesz jakie dawkowanie, to stosuj tak jak zapisane jest na ulotce albo zapytaj farmaceuty, tak sądzę. ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czy chodzicie prywatnie czy na NFZ? Moja ulubiona lekarka przyjmuje prywatnie... no i wszytskie badania musiałabym sama płacić, a to straszne pieniądze. I tak zrobiłam dzisiaj różyczkę, toxo, CMV i 2 wymazy i zapłaciłam prawie 250 zł Czytałam wcześniej, że któraś z Was chodzi też do położnej... Muszę zapytać, czy u mnie jest taka opcja.
|
|||
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
na szczęście plamienia żadnego nie dostałam dlatego się uspokoiłam bo to podobno może byc rozciąganie macicy ale no kurde bez przesady
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ogólnie dobrze się czujesz? Cytat:
Byłam u gina w 5t 4 d czyli prawie tak jak ty i zobaczyłam tylko pęcherzyk. Żadnego zarodka, ciałka żółtego, a o serduszku mogłam pomarzyć. Jesteś w dobrej sytuacji Spokojnie
|
||
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
NIC A NIC INNEGO mi nie dolega, wizytę pierwszą mam za tydzień także to już bedzie 6 tydzien powinno cos byc widac
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki, ja tak tylko na chwilkę bo szykuję się na pierwszą wizytę do ginka.
trzymajcie kciuki. odezwę się jak wrócę co i jak z Malwinką tylko cycki mnie bolały a to moje dziecię w brzuchu nie daje mi jeść i pracować. niedobrze mi jak tylko wstanę,mdli mnie niemiłosiernie .dziś w drodze do pracy 3 razy stawałam bo tak mi było niedobrze ![]() no i rano witam się z porcelanką oczywiście. ehh nie wiedziałam co znaczą objawy ciążowe. jednak każda ciąża jest kompletnie inna ![]() także tymczasem
|
|
|
|
#250 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Z natury jestem pesymistka, wiec troche sie boje tak wczesnie dopisywac do watku, ale nie zwariuje jesli z kims nie pogadam. Dzisiaj zrobilam juz dwa testy i oba pozytywne
Od rana probuje sie zapisac do lekarza ale wszedzie terminy dopiero na sierpien chodzicie prywatnie czy macie wieksze szczescie do NFZtu?
|
|
|
|
#251 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
250zł to dużo... Mega dużo, bo jeszcze ile badań przed Tobą ![]() Ja chodzę prywatnie, ale... gin jest ludzkim lekarzem i zapisał mnie też do poradni szpitalnej, dzięki czemu mam skierowania na badania w ramach NFZ. Jestem ubezpieczona, więc dlaczego mam nie korzystać ![]() Nie wiem tylko, jak jest z toxo, czy się czegoś nie dopłaca? Któraś już robiła badania na NFZ? Własnie wróciłam od neurologa - naprawdę wielki szacunek dla takiego lekarza... Naprawdę pochylił się nad moim przypadkiem Siedziałam w gabinecie ponad 40 minut!Najważniejsze, że jestem spokojniejsza, bo martwiłam się o wpływ leków na ciążę, ale potwierdził, że nie są to leki z tej najniebezpieczniejszej grupy leków przeciwpadaczkowych, a moje dawki są w dodatku - minimalne. Dziewczyny, ale mam leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nia Z wielkim bólem wstawiłam pranie... a teraz nie chce mi się go wywiesić ![]() I powiedzcie, czy to normalne, że mam większy brzuch... Hmm taki jak przed okresem, ale nie mogę go wciągnąć. To możliwe, czy mi się w głowie poprzestawiało ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
zaryzykuję i się dopiszę
dzisiaj robiłam test, druga kreska była tak blada, że nie wiem czy sobie tego nie wmówiłam jutro drugi sikacz ale to dopiero 26 dc więc miało prawo być słabo widoczne. przychodzę do Was po styczniowej ciąży pozamacicznej ale teraz czuję, że jest w porządku, muli jedynie w podbrzuszu, kłuje mnie jajnik a dzisiaj boli okrutnie dół kręgosłupa ale może źle spałam ![]() na wizytę jeszcze za wcześnie ale z własnych wyliczeń wg OM wychodzi 20 marca 2014 pierwszego synka rodziłam w maju 2011
|
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki za uspokojenie, chyba muszę sobie zablokowac google, żeby nie czytać głupot
)) słyszałam serduszko swojej kruszynki i to jest najważniejsze )))))))Cytat:
ja też poszłam prywatnie, ale lekarz też mi dał skierowanie na badanie na nfz, tylko toxo, hiv i hpv sa odpłatnie, bo tego nfz nie refunduje.
nasza Kropeczka ))) http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-07-10 o 19:58 |
|
|
|
|
#254 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Chodzę prywatnie do tego samego gina, który kontrolował stan mojego podwozia przed ciążą Część badań mam jednak robionych w ramach NFZ (tak jak pisałam wyżej). Może spróbuj dostać się tak z doskoku, czyli przyjść w godzinach przyjęć ginekologa w jakiejś przychodni i zapytać się, czy przyjmie jeszcze jedną pacjentkę? Mi się tak kilka razy udało z innymi lekarzami Warto spróbować, tym bardziej, że trwa okres wakacyjny, może nie wszystkie kobiety stawią się na wizytę. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
dowiem się w piątek, bo wtedy będę robiła badania.
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobię je już jutro
Ciekawe, czy ceny będą się różniły
|
|
|
|
#257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() TeQiba Ja chodzę prywatnie, ale mój stary lekarz na przykład przyjmował bez rejestracji wcześniejszej. Możesz też raz pójść dla potwierdzenia prywatnie, a zapisać się już na NFZ i sobie spokojnie czekać.
|
||
|
|
|
#258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam lenia, najchętniej bym leżała A co do brzucha - ja mam dzisiaj balon nie wiem czy dlatego że pojadłam dobrze czy co
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! mogę i ja w końcu dołączyć do wątku
![]() Dwie kreski ujrzałam 5 lipca (w 28 ds), tego samego dnia potwierdziłam je betą - termin porodu w kalkulatorów internetowych 15 marca ![]() Udało się w 6cs, jakoś nadal nie mogę w to uwierzyć Zabieram się za czytanie wątku. |
|
|
|
#260 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Prywatnie faktycznie strach o ceny, ale za to ma sie ten komfort ze nie trzeba sie o wszystko prosic. |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
stwierdziłam, ze dopóki mam odłożone, będę chodzić. Dziecko najważniejsze. Oczywiście na NFZ tez moze być dorby fajny lekarz, ale ja ufam mojej, a ona tyko prywatnie przyjmuje
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
Całkiem sporo nas już jest - 27 jeśli dobrze naliczyłam Któraś z Was pytała o listę na pierwszej stronie - tak jak pisałam kilka dni temu, listę mam systematycznie uzupełniam ale wiem że nie wszystkie dziewczyny zgadzają się na umieszczenie ich na tej liście, niektóre wolą poczekać do wizyty i na serduszko. Dziewczyny kto chce być już na liście na pierwszej stronie proszę o wpisanie w poście: OM - termin ostatniej miesiączki TP - przewidywany termin porodu, byłoby miło znać wasze imiona i wiek jeśli nie macie nić przeciwko Ja chyba tez poczekam do wizyty, a mam ją dopiero 20 lipca... Monika
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-07-10 o 22:29 |
|
|
|
#263 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pięknie napisane![]() Cytat:
nospa jest dozwolona wiec trzeba sobie pomóc w potrzebieCytat:
za objawy ![]() ja dzis znow nie wzielam rano femibionu i czulam si znacznie lepiej niz po nim...............biore przed snem i dzien mija lepiej ![]() Cytat:
![]() Tez mam córeczke z 2011 roku z lutego ![]() Cytat:
![]() Bede w takim razie pierwsza ![]() Sylwia, 29 lat, om 16 maj, tp. 23 luty
|
|
#264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OM - 23.05 TP - 27.02 Kasia, 22 lata Aaa i pochwalę sie, widziałam dziś serduszko! A mój ginekolog jest beznadziejny. Kolejna wizyta, która trwała jakieś 10 minut kosztowała mnie 150 zł
|
|
|
|
|
#265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, też jestem pesymistką i do wątku zapisałam się dopiero jak zobaczyłam pęcherzyk ![]() Cytat:
Też mam wydęty brzuch. Poszerzyła mi się też talia (jakby nie mogła po wakacjach )Może to od nadmiaru wody w organizmie? Cytat:
Witam ![]() Cytat:
![]() Szybko masz wizytę u gina. Trzymam kciuki żeby było już coś widać. Cytat:
Cytat:
Ja we wtorek i w środę idę do dwóch różnych ginekologów na nfz, muszę zdecydować którego wybrać do prowadzenia ciąży, ale chce to zrobić po pierwszej wizycie, zobaczyć jak podejdą do sprawy. |
||||||
|
|
|
#266 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj robię drugie podejście do umówienia się na NFZ, jeśli dalej będą mówić że najbliższa wizyta to koniec sierpnia to może zrobię tak, że się zapiszę na ten koniec sierpnia a do tego czasu będę chodziła na NFZ - co myślicie? |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
HCG odebrałam we wtorek, ale nie miałam jak do was napisać.
Jest 6 tydzień ciąży ![]() Hania, 31 lat , ost. mies. 3.06 ; tp 9.03 2014 ![]() Zaczynam naprawdę w to wierzyć ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
No pewnie, że tak! To dobry pomysł. Ja ciągle myślę nad lekarzem.. Poprzednią ciążę chodziłąm do prywatnego, wszystkie badania płatne, wszystkie wizyty płatne, trochę nas to szarpnęło. Dlatego teraz myślę o nfz.
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Z tej strony 23 letnia Karolina .. 5 tydzien ciazy , 2 kreski ujrzałam 3 dni temu , termin porodu wedlug OM to 16 marca .. mam juz synka to bedzie moje drugie dzieciatko
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! A ile syn ma lat?
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, czytam juz od dobrej godziny każdą stronę
![]() będę mamusią też jakoś marcowa, 6 tydz się kłania z moich aktualnych objawów poza mega sennością w godzinach 8-9 (pracę zaczynam o 7) doszedł apetyt, cały czas czuje głód i pustkę w żołądku a w brzuchu juz czuję że przybrałam, bo siedze z rozpietymi guzikami u spodni w pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

nie wiem co robić..
Z daty OM, czyli 5 czerwca (przy 28 cyklach) wychodzi 5 tydzień - na usg dopochwowym widać było pęcherzyk/zarodek w macicy 
dla pęcherzyka. Kiedy następna wizyta?

Nie szukaj za bardzo, bo nie wiadomo jakich głupot się doszukasz. Jeśli Lekarz powiedział, że wszytsko jest okej - to trzeba mu zaufać.
Czytałam wcześniej, że któraś z Was chodzi też do położnej... Muszę zapytać, czy u mnie jest taka opcja.

.

nospa jest dozwolona wiec trzeba sobie pomóc w potrzebie
Z tej strony 23 letnia Karolina .. 5 tydzien ciazy , 2 kreski ujrzałam 3 dni temu , termin porodu wedlug OM to 16 marca .. mam juz synka to bedzie moje drugie dzieciatko