|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
Kurcze ja myślałam, że Ty jesteś w 41+1 a tu 42+1 ![]() Robili Ci USG i przepływy? Jakoś nie mogą tego Twojego Jasia wygonić. Uparciuch.
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() wcześniej 100-120 tylko, że my cały czas na butli ![]() Anoxee, Nobotak gratuluje ![]() ![]() Joasia ![]() ![]() ![]() Witam się w odchowalni ![]() kurde w ogóle nie mam czasu na forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cześć Dziewczyny,
Nie cytuję bo nie mam siły ![]() U nas kolejna kiepska noc... Już się zastanawiam co takiego było w tym szpitalu, że moje dziecko tak dobrze spało ![]() W domu nie ma szans na sen więcej niż 2-3h ciągiem w nocy... Dodatkowo, obudziła się o 3.30 przy jedzeniu rozbudziła się totalnie bo po 5 min przy każdej piersi zaczynała bardzo się złościć i krzyczeć... Po przełożeniu do drugiem, jadła 5 min i to samo... Czy to możliwe, że dalej uszy?? Być może brzuszek, bo jak jej masowałam to sie na chwilę uspokajała... Ale bardziej podejrzewam potrzebę bliskości i stres... Już się gubię w tym jak jej zapewnić wszystko, a przy tym trzymać się naszych wypracowanych reguł.... No i ostatecznie panienka wylądowała ze mną w łóżku, na brzuszku, inaczej by chya nigdy nie zasnęła. Nawet nie wiem która była godzina ale już było całkiem widno... Wiecie co to jest strasznie dziwne. Normalnie mam dziecko takie jak Matylda i Helenka - spokojne, wyluzowane - je, gaworzy i śpi; a jak coś się dzieje (brzuszek, stres) to zmienia się i pasuje mi do opisów Ateny i Sharp o Natalce i Karolince - nie można jej na chwilę odłożyć, a nawet na rękach płacze i się złości po ok 1min... Ja już powoli luzuję... Tzn przyjmuję ją taką jaka jest w danej chwili, i staram się jej potrzeby na bieżąco zaspokajać (choć wczoraj prysznic wzięłam w akopaniamencie płaczu mojej królewny ![]() Staram się też sytuację nas otaczającą przyjmować bez zbędnego zamartwiania się. TŻ jest już w Szkocji i szuka mieszkania. Ostatecznie pojechał tydzień później przez szpital i moje prośby, żeby dłużej został. I teraz ma bardzo mało czasu, żeby znaleźć mieszkania. Ogłoszenia są głównie przez agencje a taki wynajem pociąga za sobą masę papierkologii i wydłuża się wszystko w czasie... Miałyśmy z Sofią nadzieję lecieć już w środę a czuję, że jeśli do niedzieli się uda wszystko zorganizować to będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
jejku, nam tyle pampersów schodzi, że nawet nie mówię.....masakra :/ jakbym miała miejsce to kupiłabym pół palety... ojej, to strasznie dużo, ciekawe czy moja tyle je. to jest na jeden posiłek? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję za info ![]() też nie mam czasu, teoretycznie, praktycznie jestem z forum na bieżąco, za to prasowanie czeka, biurowy kącik do ogarnięcia czeka, pranie do zrobienia też, a ja się wzięłam za zakładanie strony Helence. Da się? Da się., tylko trza być od forum uzależnionym i nie lubić "prowadzenia domu" ![]()
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Witam na odchowalni
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie wytrzymalam i skonsultowalam sie z naszym pediatra zeby obejrzala mala po tym uderzeniu.. Pewnie bym tego nie robila ale mala rano dosc mocno ulala a pozniej zwymiotowala, ale lakarka uspokoila nas, ze jesli nie sa to takie wymioty chlustajace do gory tylko ulewajace i nie wystepujace po kazdym karmieniu, nie ma biegunki a mala zachowuje sie tak jak dotychczas to nie ma to zwiazku z tym uderzeniem. Obejrzala ja z kazdej strony i standardowo mamy dalej zwracac uwage na to zeby nie lezala na jednym boku bo ewidentnie ulubowala sobie prawy policzek i dostalismy skierowanie na morfologie bo mala wydawala sie jej troche blada i chce to sprawdzic.. Ehh w poczekalni martwilysmy sie o nasze brzuchy a teraz stres nie jest mniejszy jesli chodzi o pociechy ![]() Elusiek- musicie byc dzielni, 3mam za Was caly czas kciuki ![]()
#246 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Happy- co do ilości mleczka to nie wiem.. Sama sie nad tym glowilan i chciałam sprawdzić ile nasz może zjeść.. Tylko tak jak wcześniej pisałam nasz nie chce jeść z butli i cieżko mi to ocenić. Ale Pamietam jak Diabli pisała ze babcia w Nelcie tobpotrafila nawet 150ml Walc
![]() Motylek- ja juz sama nie wiem.. Wczoraj jak Tz kupował delicol to farmaceutka mówiła żebym Piła duuuzo wody.. Bo moZliwe ze mam za tłuste mleko.. Położna tez coś mówiła ze mam bardzo dobry pokarm, bo minął juz miesiąc a on nadal ma intensywna barwę i lekko żółtą.. Stad moje pytanie: A jak myślicie, mozna do odciagnietego mleczka dolac troszke wody ????? Dzisiaj nad ranem zmieniałam pampersa i mały sądził baczki na przewijaku.. I przy co którymś pirknieciu leciala kupka, ale bardzo mało o objętości 1/2 małej łyzeczki, dopiero pozniej poleciały tak ze trzy łyżki stołowe na raz |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Kochana Zunia spi a ja sprzatnelam juz lazienke i kuchnie a teraz schne od balsamu brazujacego
![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Motylek- jeszcze co do kup, może Kwaśne nie są
![]() ![]() A kwasny zapach (i to straszny smród) maja jego wymioty.. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Jak leżałam z mariolka to ona też tak kombinowala stąd pomysł;-) |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
Probowalas sposobu z herbata z kopru?? Nawet nie dla dzieciaczka a by samej pic? Ja pije jedna dziennie. Acha melduje ze do menu dodalam ogorka, dzis probuje banana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- U mnie kicha, wczoraj zaczął się katar, dzisiaj gardło boli i głowa od rana. Gorączki nie mam, ale zimno mi jakoś. Mąż się troszkę podkurował i przejął małą rano (dopychał smoczka) a ja pospałam dłużej i troszkę mi się poprawiło. Wiecie co można na gardło jak się karmi? Na katar mam wodę morską, na ból głowy chyba można paracetamol (jak w ciąży można to i przy karmieniu po pół tabletki nie powinno zaszkodzić) ale chyba neoangin czy strepsils nie bardzo ![]()
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
![]() czytam na bieżąco ale czasem nie mam wolnej łapki do pisania ![]() i źle się czuje ostatnio - śpię co drugą noc po 7-8 godzin, jak mam "dyżur" to mały też czasem ładnie śpi, dziś pierwsza pobudka była o 3, potem o 6, i spał do 8.30, a ja chodzę jak zombie .... i dalej poranno-nocne zawroty głowy. nie wiem co jest. przejdę się na morfologię w pon. zdrówka dla Ali ![]() Cytat:
![]() ja płakałam że P. mnie nie kocha, nie lubi bo u mnie zawsze płacze .... a on po prostu nie lubił pozycji, w jakiej go trzymałam, bo nie widział świata i się wkurzał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
O matko nie mogę uwierzyc ze jesteśmy na odchowalni... ale to minęlo ... jeszcze pamiętam jak co raz nowe mamy dowiadywaly sie ze sa w ciazy... ze idziemy na pierwsze usg i wrazenia z bicia serduszka.. ze idziemy na połowkowe i jaka plec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |||
Zakorzenienie
|
Bo Zawitkowski to super gość
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dwumiesięczniak? mój tyle wypijał jak miał 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cześć ![]() Bartek wczoraj spał od 19:40 do 00:30 - i tylko dlatego, że go przebudziłam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamusie lipcowe są bardzo faajne ![]() ![]() jutro moj 1TP ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Co do masy solnej podstawowy przepis jest taki 1 szkl. mąki, 1 szkl. soli, 0,5 szkl. wody (125 ml), ja dodalam gdzies 160-175 ml.. tak bardziej na oko wlewalam te dodatkowe... najpierw spróbujcie wedlug przepisy a jak będzie twarde - spróbujecie swoją rękę odcisnąć to spowrotem do miski dodajcie troche wody i jeszcze raz zagnieccie..tak, żeby ciasto bylo miększe ale się nie kleilo - tzn nie zostawało na rękach.. jak za dużo wody to wlasnie taka papka się robi i ciężko rozwałowac..
Co do pampków my przeslismy na 3, waga malego 4900g... 2 sie skonczyly, 3 mam całe pudla i juz nie chcialam ryzykowac z kupnem 2 bo byly juz na styk.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo po 13 dobie dziecko powinno już jesc stałą ilość maks do 120. Moja je od 60 do 180 w zalezności od pory dnia i tak też było z moim jak dawałam jej w butelce. Cytat:
![]() A wymioty śmierdzą jak i u dorosłego. Jak nie są częste to raczej ok ![]()
![]() |
#261 |
siedzę i myślę
|
Dla mamuś martwiących się kupami : https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,6830.html
mój wczoraj pierwszy raz mnie obkupkał ![]() ![]()
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już wyluzowałam z tym płaczem młodego, bo to mały terrorysta jest ![]() Wczoraj odkurzałam i myłam podłogi przy jego wrzaskach. Nic mu się nie działo tylko wkurzały go miśki z karuzelki i nie chciał leżeć w łóżeczku ![]() ![]() Będzie dobrze z tą przeprowadzką - już niedługo będziesz nam opisywać jak tam jest pięknie i jaka jesteś szczęśliwa, ze się wyprowadziliście z tej durnej Polski ![]() Cytat:
![]() ------------------------------- Cześć. ja dziś pospałam-TŻ zajął się młodym z Zuzią.... Nad ranem czułam się jak zoombie i myślałąm, ze ze zmęczenia upadnę z młodym na rękach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
ooo nie zauważyłam wcześniej że na wątku lipcowym już kilka maluszków jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Witamy
![]() Cytat:
![]() Ile mam już jest po chrzcinach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Hej. U nas nocka minęła super. Zasnęła przed 22 obudziła się przed 2 jadła pół godzinki, troszkę pokwęczała ale usnęła przed 3 i spała do 5. I od po 5 do 8.30
![]() Posprzątałam pokoje czekam aż się obudzi i pójdę upiec biszkopta. Joasia ale CIę trzymają ![]()
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, to nie wiedziałam ![]() Byliśmy z Bartusiem na zakupach, szukałam w biedronie tych chustek co Axella polecała ale nie ma u nas ![]() Teraz jem śniadanie a Młody gapi się na karuzelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Xal, kurka, nie wiem co można brać, ale pewnie już się dowiedziałaś. myślę, że witaminę C na pewno, skoro dzieciaczkom się podaje, więc może i rutinoscorbin. lepiej byłoby wcześniej, jak tylko mąż zaczął chorować, ale czasu nie cofniemy. mam nadzieję, że Ci się nie rozwinie ta infekcja za bardzo ![]() Cytat:
![]() właśnie pochłonęłam nektarynkę bez skórki na do widzenia rozpuście. wracam do diety, bo mała mimo, że nie zareagowała wysypką to brzuszek daje o sobie znać ![]() mąż sobie zażyczył na obiad filet w panierce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Can, bardzo dobrze, że sprzedałaś dzieci Tż- otowi. Co to za słanianie się ze zmęczenia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ładnie Ci przybiera, to może go nie budź ![]() No dlatego jedne dzieci jedzą z cyca 5 minnut inne godzinę bo w róznym tempie się najadają a ilość też pewnie zależna od dzieciaka. Tylko podobno takiemu małemu skrzatowi łatwo rozepchać żołądeczek. Ooo widzisz dobrze, że mi przypomniałaś o chusteczkach, bo też muszę zajść i kupić, moze u nas będą. Ja polecam z reala, realowskie 4pak (po 56 szt) kosztuje 15 zł, rumiankowe. Bardzo dobre ![]()
![]() |
#269 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my mamy już tydzień ![]() ![]()
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() a co do chustek jeszcze to mam teraz te zielone Huggies, baardzo fajne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.