|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
[QUOTE=arletka1313;4164527 4]u mnie już dziś chłodniej, choć ja lubie gorąco
![]() ale moze i lepiej bo na tym weselu to się poroztapiamy, bo już przed 13 musimy wyjechać, ślub 0 15, a obiad dopiero o 17 ![]() ![]() tak odpocznij, bo na dobre ci to tylko wyjdzie, a mogę zapytac gdzie pracujesz?[COLOR="Silver"] Branża medyczna, rehebilituję dzieci ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- u mnie znów w tym cyklu powróciły plamienia przedokresowe ![]() Masakra! Już kilka cykli było ok, a teraz znów to samo... Na jakiś tydzień przed spodziewaną @ mam plamienie tak przez 3-4 dni... Gin mówi, że to z przeciążenia organizmu, ale sama już nie wiem. Ogólnie nie można się do niczego przyczepić, wszystko anatomicznie ok, badania ok, no może poza żelazem... Jestem wściekła Ja też uwielbiam rower ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
wszystko ok, więcej napiszę z domu
![]() nogi jakie dłuuugie <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja dosłownie na chwilke, bo mam dziś strasznie pracowity dzień, rower kupiłam, taka zwykłą damke.
teraz robie kolacje-nalesniki ze szpinakiem, a jeszcze cała kosmetyka przede mną-czyli maseczki, peelingi, pazurki, brwi, nogi-masakra! a już nie mam siły. pewnie jutro już nie zdaze isę odezwać wiec zycze wszystkim stosunkowo udanego weekendu ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- yupi, yupi, yupi!!!!!!
![]() |
#245 | |||
Zakorzenienie
|
Piękne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=zophiee;41656090]
Cytat:
kurcze, to się czasem napatrzysz na dziecięce nieszczęścia ![]() siedzę sobie i trochę ryczę, tak ogólnie bez powodu. Wiecie u mnie to wszystko chyba jest na opak, mdli mnie bardziej wieczorem niż rano ![]()
![]() |
#247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Arletko zycze milej zabawy
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Nati, kochana - REWELACYJNE wiesci!!
![]() ![]() Kluska, wiedziałam! ![]() Agabi, ciuszki przesłodkie. Arletko, udanej zabawy ![]() Te upały mnie wykanczaja, lezałam w wannie w dosłownie zimnej wodzie ![]() ![]() Spadam poczytac. Miłego wieczorku
#249 |
Zakorzenienie
|
kochane ja sie nie moge napatrzec na takie czpeczki http://allegro.pl/kapelusiki-szydelk...3322342788.htm
albo na to http://allegro.pl/wiosenny-plaszczyk...369006851.html
#250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() A badanie: umówiona byłam w enelu na domaniewskiej. Przychodzimy a pani w recepcji się dziwi, że ja na genetyczne - wpisana byłam na ginekologiczne usg, poza tym tu nie ma sprzętu który wychwyci przepływy i ten gin nie ma certyfikatu ![]() Idę do rejestracji i mówię, że miałam zapłacić za dokładniejsze badanie, z przepływami i że mam tydzieñ do końca 14tc. Dziewczyny się przejęły, załatwiły wizytę w blue city za godzinę bo tam lepszy sprzęt. I bez dopłaty ![]() I strzał w dziesiątkę- każde usg chcę robić tam ![]() Byłam wciśnięta między pacjentki ale doktorka na szybko przejrzała malucha, okazało się, że na tym sprzęcie lepsza przezierność wychodzi, sprawdziła buźkę, rozstaw oczu, źrenice, profil, wątrobę, żołądek, przepływy przez komory i żylne - mi tylko się coraz szerzej oczy otwierały co to jeszcze można zbadać u malucha 7,4cm ![]() Na jajnikach nie widać już torbieli, o osadzeniu płodu nic nie powiedzieli a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać. Generalnie niunio wg usg ma 13t3d czyli jest o 5 dni starszy - to mi potwierdza że owu była zaraz po @ a przed monitoringiem ![]() Cóż, ulżyło mi po tym badaniu bardzo ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]()
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wrocilam dzis mega zla z pracy, strasznie mnie ostatnio wszytsko denerwuje i zastanawiam sie juz nad zwolnieniem bo nie chce zeby moj stres w robocie zle odbil sie na dzidziusiu bardzo sie tego boje! Aga piekne ciuszki chyba tez cos sobie musze kupic dla dzidzi na poprawe humoru,ale przez to co wyczytalam o mojej dwuroznej macicy boje sie kazdego dnia ze cos moze sie stac zyje ostatnio w ciaglym leku o moja fasolke.. Kluska wiedzialam ze bedzie dobrze ![]() Arletka zaszalej na weselu ![]() Barbara ![]() Kamildiana zestaw swietny ![]() Ide spac bo jutro znow niestety mam sobotni dyzur nie moge juz cisnienie mi rosnie na sama mysl... Udanego weekendu dla wszystkich ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-05 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
co do l4 to w mojej opinii jeśli jesteś zmęczona i denerwujesz się pracą to weź sobie jak najszybciej 2 tyg zwolnienia. Przecież teraz najważniejszy czas dla dziecka, jeszcze się osadza, zaczyna rozwijać. Przez te 2 tyg sobie odpoczniesz, oswoisz się z ciążą, nabierzesz dystansu do pracy i zdecydujesz co dalej. Ja tak bym zrobiła na Twoim miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
co do l4 to w mojej opinii jeśli jesteś zmęczona i denerwujesz się pracą to weź sobie jak najszybciej 2 tyg zwolnienia. Przecież teraz najważniejszy czas dla dziecka, jeszcze się osadza, zaczyna rozwijać. Przez te 2 tyg sobie odpoczniesz, oswoisz się z ciążą, nabierzesz dystansu do pracy i zdecydujesz co dalej. Ja tak bym zrobiła na Twoim miejscu.[/QUOTE]
Dzieki ja juz naprawde bije sie z myslami i nie wiem co mam robic wyszlam dzis i od razu sie poryczalam zle znosze ostatnio wszystkie emocje...mam wizyte 22 a os 29 mam urlop i sama nie wiem co wymyslic...chyba ze wezme zwolnienie a urlopu nie bede wtedy brala nie wiem... ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- dziewczyny i co dzien czytam o tej dwuroznej macicy kurde wszytsko tam jest na nie...powoduje poronienia w 6,16 a nawet26 tc ze moze powodowac przedwczesny porod ze dziecko ma malo miejsca na rozwoj w takiej macicy ze trudno jest donosic...a pani doktor mi poweidzial ze czesc endometrium jest z zarodiem a druga mala czesc w drugiej czesci macicy...niby mam nie czytac i nie martwic sie ale ja nie umiem czytam co dzien szukam info...boje sie o moja fasolke...nie wiem co zrobic najchetniej chodzilabym co tydzien do lekarza zeby sprwdzic czy wszytsko jest dobrze. Kluska a mozesz mi cos napisac na temat tego pakietu enel med ile placisz za to za mies i co wchodzi w sklad bo nie moge nic na ten temat w necie przeczytac Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-05 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Gianna, pakiet w enelu mam z pracy więc nic nie wiem
![]() jakiś czas temu tż chciał sobie wziąć coś podobnego i mu wychodziło za taki podstawowy ale np z czEścią badań od 160 do 250 miesięcznie, jakoś tak z tego co pamiętam. Sprawdzał lux, enel, medicover (ale teraz chyba medicover kupiony przez lux ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- A o macicy nie czytaj ![]() Bo to co w necie jest to tylko załamać może, tak samo jest z info o mięśniakach w ciąży.
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() witam sie z rana. Wlasnie sobie uswiadomilam ze niedlugo bedzie mi czegos brakowalo. Moich silnych kopniakow ,rozpychania sie i wiercenia ![]()
![]() |
#259 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
[QUOTE=agabiwro;41656398] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W pracy wiedzą o ciaży?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agabiwro;41656398]
Cytat:
![]() Od poprzedniego roku zaczęłam pracować z malutkimi dziećmi, i taka praca daje mi najwięcej satysfakcji ![]() Ale mam też starsze, z którymi praca jest o wiele cięższa, i też na efekty trzeba dłużej czekać... niestety! To do jazdy na rowerze. Ja jestem jego fanką, i nie ma przeciwwskazań. Chodzi tylko o to, żeby uważać na siebie, wybierać równą drogę, by nie odprowadzić do upadku, no i nie przemęczać się ( chodzi o tętno ). Poza tym basen zawsze dobry, spacery, gimnastyka kręgosłupa! Mam fajny namiar na dziewczynę w wawie ![]() Dobrego weekendu ![]() odpoczynku ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- aha,któraś z dziewczyn z wizażu ( inne forum) podpowiedziała mi Castangus ziołowe tabsy. Gin powiedziała, że nie zaszkodzi Chodziło mi o bardzo bolesne miesiączki i mega, mega PMS. Ból piersi był nie do zniesienie, mogłam zapomnieć o spaniu na brzuchu na tydzień przed @ łykam 2 pudełko ( kuracja ma trwać 90 dni) więc jeszcze jedno, i widzę zdecydowaną poprawę ![]() wstałam dziś w 29 dniu cyklu z @ ból niewielki, no i MPS którego nie było de facto ![]() I ponoć bardzo pomaga dziewczynom zajść w ciąże ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- i zdecydowanie nie czytajcie Netu! przede wszystkim dobry, doświadczony lekarz! Ja szukając wiedzy ze swojej branży trafiam na takie dyrdymały, i kompletne bzdury, że włos się na głowie jeży ![]() Kluska cieszę się, że wszystko okej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja juz nie wierze ze skacza mi ta lazienke do jutro
#262 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Byłam u teściów na wsi i troche odpoczełam ![]() Dziś zakupy,bo za 2 tyg czeka nas wesele kuzynki wiec trzeba jakoś wyglądać ![]() Basiu nie denerwuj sie tak, może uda sie zakończyć ta łazienke. tak w ogóle to współczuję ci, bo zamiast się spreżać i mieć juz gotowe to ci głowe jeszcze zawracają biedulko.... Gianna Ja na twoim miejscu poszłabym na L4 albo poczekałam do urlopu i po wolnym odrazu na L4 nie ma sensu sie meczyć. Kluska Tak badanie genetyczne to nawet fajna sprawa bo widać dzidziusia bardzo dokładnie a miałaś robione 3D? Ja takie miałam i mam nawet nagrane na płytke jak macha rączkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Czesc ale cieplo ale w kocu w domu
![]() Iza nie mowilam jeszcze w pracy sama nie wiem kiedy powiedziec chcialam poczekac do kolejnej wizyty jak uslysze serduszko... A wy kiedy powiedzialyscie o ciazy w pracy???bo ja jeszcze nawet karty ciazy nie mam bo umowilam sie z doktor ze na nastepnej wizycie zalozymy... dzieki dziewczyny macie racje koniec czytania i zamartwiania sie...musze sie wyluzowac jadziemy dzis do znajomych to odpoczne... Buziaki i udanego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Tasia, nie robiłam 3d, ale w połówkowe już zainwestuję chyba - jaki to koszt?
Jako, że z letnich rzeczy mieszczę się już tylko w jedną spódniczkę to byłam na zakupach i nabyłam luźne portki i sukienkę i jeszcze szeroką bluzkę ![]() ![]() Basiu, trzymam kciuki za Twój remont ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Gianna, u mnie w pracy szefowa wiedziała praktycznie od razu. W dniu w którym zobaczyłam dwie kreski zawołała mnie do siebie "ej, a jak tam z twoją ciążą? Chyba się udało, co? Bo widzę że taka podjarana chodzisz" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
za...hm 10 minut kończę 13 tydzień czyli już za chwileczkę, już za momencik ... 2 trymestr
![]() Jutro jedziemy na działkę na grilla i poświętujemy ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-06 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Witam sie w niedzilny ranek!
Klusko Ja miałam robine razem z prenatalnymi wiec dokładnie nie wiem jaki jest koszt. Ja płaciłam 220zl za całość.Chodze prywatnie do gina, ale wiem ze teraz po # jak zajde w ciążę bede miała za darmo te badania. Dziewczyny życzę udanej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
kluska, super z tym usg!! Ja tez mam pakiet z enelmedu
![]() ![]() My wczoraj mielismy dzien kajakowy! Ale fajnie, pierwsyz raz byłam. tz mi sie zjarał, jak swinka wyglada. Oczywiscie na siłe go trzeba filtrem smarowac ![]() ![]()
#270 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy z tż na spacerze i na mrożonej kawie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.