|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
![]() Iwa zdrówka kochana Weronika Jasiu jest niesamowity dla niego.Anesh wszystkiego najlepszego dla Majeczki z okazji skończonych 9 miesięcy. Katiasska uroczy jest Twój synuś U nas cudna pogoda,na 16 mamy sesję Już się nie mogę doczekać ![]() Mam nadzieję że wyjdą ładne zdjęcia. Obiadek mam ugotowany,posprzątane,dzi siaj pełen relaks
|
#242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas noc na szczęście spokojna. Na 16 mamy wizytę u pediatry. Cytat:
Gaduła z niego niesamowita. Zawsze się śmiejemy, że on mówi po hebrajsku, bo jak zacznie nawijać po swojemu to skończyć nie może. Wszystkiego najlepszego dla naszej najmłodszej dziewczynki na wątku!!! Cytat:
Niesamowity jest, jestem pełna podziwu dla Jaśka. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Marta powodzenia na sesji! Czekamy z niecierpliwością na efekty!
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Lena u dziadków a ja się relaksuję. a mój relaks wygląda tak, że od rana sprzątam, piorę, gotuję, odkurzam, zmywam itd, itd ![]() wieczorem padnę na pysk a mąż będzie zdziwiony, że przecież dziecka nie było, to sobie odpoczęłam ![]() dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych upałów, u nas od poniedziałku pogoda fatalna, tak wieje, że ciężko na wyjść na spacer, łeb urywa ![]() dziś jest sporo lepiej ale do tych 29 stopni, które zapowiadali, daleko. wczoraj niby miało być 27 dobre sobie, nie przekroczyło nawet 20 i do tego padało a jeszcze bardzie Wam zazdroszczę wyjazdów... u nas nie ma mowy o wakacjach, Lena nienawidzi jazdy samochodem, nie ważne w jakim foteliku, nie ważne czy przodem czy tyłem do kierunku jazdy, nawet na kolanach jest tragedia. przejechać z nią 30 km to jest horror, ona cała zaryczana a ja spocona z nerwów ![]() znad morza nici |
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Lenka dorośnie
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
też tak sobie tłumaczę
![]() ale za to wszystko, co teraz z nią przechodzę, to ona funduje wyjazd ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Weronika, brawa dla Jasia. ale z niego zuch Marta, powodzenia na sesji. oczywiście, pokażesz zdjęcia, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- dziewczyny, moja pralka ledwo zipie, muszę rozejrzeć się za nową, a nie mam pojęcia czego szukać. polecicie jakąś? i nie pochwaliłam się, że sprzedaliśmy nasze mieszkanie w bloku trochę mi go szkoda, nie powiem, bo to pierwsze nasze gniazdko, ale nie ma go sensu trzymać i płacić na darmo czynsz.ale sentyment jest
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z jednej strony super że udało się sprzedać mieszkanko ale jednak sentyment i wspomnienia pozostają.
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe czy moja będzie jadła piasek. mam nadzieję, że nie ![]() mój mąż powiedział, że szczepimy. a ja jak to kobitka musiałam wszystko sprawdzić i sobie poprzeżywać
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Będą dla dzieci na przyszłość Mam do nich wieeeelki sentyment...
|
||
|
|
|
#249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() U nas nocka dzisiaj kiepska zawsze miała drzemkę o 10 ciekawa jestem o której dzisiaj pójdzie na drzemkę ![]() Jakie cudne włoski ![]() Cytat:
Cytat:
dlatego na dzień dzisiejszy jedziemy pociągiem chociaż mam cichą nadzieję, że jeszcze przez te 1,5 miesiąca Otylce się odmieni i pokocha jazdę samochodem ![]()
|
||
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja to nawet bym się tak chętnie zrelaksowała, czyli posprzątała spokojnie dom, a nie na wariata i mając oczy dookoła głowy i latając na każde wezwanie od dziecia A potem usiąść w takim czystym domku choćby na chwilę z kawką A za upałami to ja w ogóle nie tęsknię, dla mnie jest tak dobrze, bo u mnie też w okolicach 20 stopni, wręcz idealnie! Gda, no dałaś mi do myślenia... Ale ja będę się w sumie zamartwiać tym, że on tam nie może zasnąć bez cycusia, bo w dzień to bez problemu. A potem znów ok 23 pobudka i znów cycuś żaden smoczek nie pomoże.. No nie wiem... Spróbuję odstawić, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. |
|
|
|
|
#251 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to jest rozwiązanie, trzeba to przemyśleć tylko, że my najbliższe PKP mamy 70 km stąd ![]() a co do kawalerki, też mieliśmy taki plan, dlatego prawie 2 lata jej nie sprzedawaliśmy, ale po przemyśleniu sprawy postanowiliśmy, że Lenie zostawimy dom a sobie w przyszłości wybudujemy malutki domek nad morzem ![]() Cytat:
Cytat:
pytam dlatego, że jakiś czas temu wciskałam Lenie co 2- 3 godz jakieś żarcie a ona skubnęła 2-3 łyżeczki albo 30 ml mleka i koniec. a teraz podaję jej jedzenie co 3,5-4 godziny, zazwyczaj bez podjadania w międzyczasie i na jedną porcję zjada cały słoiczek lub 200 mleka i to bez marudzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- dziewczyny, w temacie szczepień, szczepi któraś przeciwko odkleszczowemu zapaleniu mózgu? poszukuję informacji na ten temat, kiedy najlepiej szczepić, ile dawek, jaki koszt ![]() naszemu pediatrze nie ufam w kwestii szczepień, dlatego pytam tutaj. Kraven, jakie jest Twoje zdanie na temat tego szczepienia? Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-07-26 o 11:16 |
|||
|
|
|
#252 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się
udało mi się nadrobić, bo już mi się brzdąc obudził ![]() Cytat:
Cytat:
za nami dopiero pierwszaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bosko!!zjem go te włosy są boskie!!!!!!!!!!!!!!!!Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda mam pytanko. Czy Ty przyjmujesz jakieś witaminy dla matek karmiących? Ja nic nie łykam i tak się zastanawiam czy mogę kupić sobie zwykły preparat np vitaminer czy musi to być suplement dla kobiet w ciąży i karmiących
![]() Lewek jeśli pozwolisz to jeszcze ja wypowiem się na temat tego Twojego karmienia wydaje mi się, że skoro już zdecydowałaś, że nie będziesz małego karmiła w dzień to wydaje mi się, ze powinnaś być konsekwentna spoko jutro też nie zjem" takie jest moje zdanieaga_ton ja nie szczepię Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-26 o 12:20 |
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z dwa dni temu znów oglądałam pralko suszarkę hoover. muszę poczytać o tej firmie. generalnie uwielbiam pralki electroluxa jeżeli nie wynajmowaliście mieszkania, to rzeczywiście nie ma sensu trzymać
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-07-26 o 12:46 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos Ciebie nie kojarze.Jesli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko wykresleniu mnie z listy. Co za dziecinada, brak slow. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi w sprawie karmienia. Ja boje sie za dlugo przeciagac odstawianie bo podobno okolo 18tego miesiaca dziecko znowu co chwile chce ssac piers, praiwe jak noworodek. Nie wiem czy to jest zwiazane z jakimis lekami, nie pamietam juz. Z drugiej strony Robert mial przez dluzszy czas skaze, chyba juz jest lepiej z tym. Na rzie testujemy z jogurtem naturalnym. Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Poprawił mi sie z rana humor o 180º ![]() ![]() ![]() A dlaczego??? Rano poszliśmy na spacerek wr trójke i na chodniku leżało 90zł !!!! Ja do tżta BIERZ TE 50zł SZYBKO!! PATRZ I TU DYCHA LEŻY!! I TAM DWIE DYCHY, A TAM JESZCZE JEDNA DYCHA Całą droge miałam dziób od ucha do ucha usmiechnięty ![]() No a teraz mały spi, tż w pracy a ja na balkonie w słońcu zaś sie smaże skwarrrrr!!!!
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam Zuzię oby zasnęła
![]() O 15.20 musimy wyjść z domku a jak nie zaśnie to będzie marudna.
|
#258 | |||
|
Zakorzenienie
|
fajniutki
i jakie ma wspaniałe włoski Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dziękujemy za tak liczny zachwyt chodzeniem Jaśka
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaliyah, a jak temperament Roberta? u Leny widzę znaczną poprawę a pamiętam, że z naszych dzieci podobne charakterki były ![]() ja Lenę odstawiłam jak skończyła 3 miesiące. z jednej strony pewnie trochę za wcześnie ale z drugiej cieszę się że mamy to za sobą. oj ciężko by teraz było, ciężko... |
|
|
|
|
#260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie chcieliście wynająć? my się pomału pakujemy, nie cierpię tego! w niedziele wylatujemy się, pewnie będzie mnie mniej przez najbliższy miesiąc. Giulia maltretuja tak psa, że juz nie wiem co robić, bez przerwy kąpie się w jej misce odgradzam rożnymi rzeczami, stołkami a panna i tak znajdzie sposób żeby przesunąć, przejść pod stołkiem![]() aga ton teraz sobie przypomniałam, że pytałaś o serek homogenizowany. ja mam przepis do swojego robota kuchennego taki 40g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 400 g twarogu 180-200 g śmietany gęstej 12lub 18% dowolne bakalie, owoce, czekolada wszystko to się miksuje i potem miesza z czym tak chcesz lub je samo. ja tylko robię bez cukru, cukier waniliowy czasem dodaje ale robię tez sama swój. i zamiast śmietany daje gęsty jogurt grecki ja jak na razie robiłam tylko dla nas, Giulia dopiero dzis pierwszy raz zjadła troszkę owoców z twarogiem.
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-07-26 o 14:01 |
||
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
robota skończona
![]() w domu posprzątane, obiad prawie gotowy, dziś rosół, kurczak w cytrynach i sałatką z fetą, a na deser czekoladowe muffiny ![]() uwielbiam krzątaninę w kuchni, niestety teraz nie mam kiedy i bardzo żałuję. Lena potowarzyszy mi jedynie przy obieraniu warzyw, bawi się obierkami i przekładaniem ziemniaków z miski do miski ale to max 10-15 minut, na więcej nie starcza jej cierpliwości ![]() no nic... teraz kąpiel i zasłużony relaks. może coś obejrzę. wczoraj skończyłam pierwszą serię Hannibala, może teraz zobaczę Homeland, bo z tego co pamiętam sporo z Was go polecała. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() Kasiam ja Ci o pralce a Ty mi wózek polecasz tośmy się dogadały ![]() u nas z psem to samo, najgorzej jak Lena kradnie jego zabawki i je oblizuje... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-07-26 o 14:05 |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Giulia widać zawzięta ja mam taką manię że jak wychodzę z łazienki to nie zamykam drzwi tylko przymykam, a Jaś wykorzystuje wtedy okazję i pierwsze co robi to leci do kibelka i grzebie w nim rączkami normalnie jak w simsach ![]() dziewczyny mama ma na ogrodzie cukinię tak myślę żeby małemu ugotować, podawała któraś?
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Też się czaję z podaniem jogurtu
|
|
#264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje ![]() Giulia je cukinie
|
||
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
przed chwilą obejrzałam na onecie krótki film o zostawieniu dziecka w aucie w upalny dzień... bardzo wstrząsający... łzy same cisną się do oczu...
moim zdaniem takie filmy powinny być wyświetlane także w telewizji, bodajże w czasie reklam, by zobaczyło je jak najwięcej osób. może takich tragedii byłoby mniej... nie mogę uwierzyć w to, że ludzi są tak bezmyślni i okrutni...
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tzn ja rzadko kiedy pękam w dzień i podaję mu cyca, a jak pękam to przed spaniem raczej a nie podczas podawania posiłku którego nie chce. Jak nie chce to po prostu nic mu nie daję. Ostatnio chyba tak zrobiłam kiedy Wam pisałam, bo się mocno zdenerwowałam na to jego niejedzenie i dałam mu tego cyca. Staram się być jednak właśnie konsekwentna.---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
biedne dzieciaczki, durne matki
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przecież on jest pierwszym o czym/kim myślę ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- my za chwilę wybywamy do mnie do rodziców, bo mamy taki duży basen, że bez problemu my się tam kąpiemy i Franki też zaraz wam wstawię foteczkę
|
||||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. My już w domku a TŻ w pracy. Jasiu stanął na wysokości zadania i był grzeczny u opiekunki
![]() Iwoncia ale Wam się poszczęsciło ![]() Marta trzymam kciuki za sesje. My trzymamy nasze kawalerki jako lokatę pieniędzy ![]() Aha i co do szczepienie p/kzm - na pewno warto szczepić na terenie endemicznym czyli Mazury,, suwalszczyzna i białostockie.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-07-26 o 15:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

dla niego.

Gaduła z niego niesamowita. Zawsze się śmiejemy, że on mówi po hebrajsku, bo jak zacznie nawijać po swojemu to skończyć nie może.
nawet dziecka wykąpać nie mogłam 
dobre sobie, nie przekroczyło nawet 20 i do tego padało 

te włosy są boskie!!!!!!!!!!!!!!!!
a gdzie tam jeszcze do sierpnia